מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חבר דימיוני - בן 4גלי10/09/2012
שלום,
בני (היחיד) בן 4 לאחרונה החל להמציא לעצמו חבר דימיוני. הוא מכנה אותו בשם קבוע, הוא אומר שהוא האח הגדול שלו ושהוא בכיתה ה'. הוא מספר עליו מידי יום (לא באינטנסיביות). יש לציין שבני "מעריץ" לאחרונה ילדים גדולים בגילאי בית ספר (כחלק מהרצון להיות בוגר) ויתכן שיש קשר לכך. יש לציין כי הילד מתפקד היטב בגן, משחק במשחקים מגוונים, שומע סיפורים, יש לו חברים, הוא ילד וורבלי, מפותח מאוד, חברותי וחייכן. אני לא יודעת כיצד לנהוג כשהוא מספר לי על החבר/אח הזה. לרוב אני מקשיבה בעניין, אולם אתמול לדוגמא הוא שאל אותי: "נכון ש-(נקב בשמו, שם שמעולם לא שמעתי) הוא האח הגדול שלי?" והאמת? לא ידעתי מה לענות לו. מצד אחד, אני לא רוצה "לדכא" אותו בהנחה שמדובר באיזה שלב התפתחותי או צורך כלשהו שלו אולם מצד שני אני לא מעוניינת שהילד יחיה ב"הזיות".
כיצד לנהוג?
האם הנושא מחייב בדיקה כלשהי?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבר דימיוני - בן 4 - תגובה
סמדר ריינר10/09/2012שלום גלי,
אולי כדאי להתייחס לשאלתו לא בהכרח בצורה ישירה של כן או לא אלא למשאלה העומדת מאחוריה. אפשר למשל להגיד לו שבטח הוא נורא רוצה אח גדול, שיודע דברים ושאפשר לשחק איתו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
גלי10/09/2012האם באופן כללי התופעה שתיארתי נחשבת לתקינה?
ובאופן ספציפי - הוא ילד מאוד דעתן. כששאלתי אותו האם הוא מכיר את הילד מהטלוויזיה הוא ענה בכעס שהוא האח שלו ושהוא לא נמצא בטלוויזיה כך שתשובה "דיפלומטית" מבחינתי לא בטוח שתעזור.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
סמדר ריינר11/09/2012שלום לך,
התופעה של חבר דמיוני היא בהחלט תקינה. אם זה לא היה כך הייתי אומרת לך דבר כזה בתשובתי הראשונה. אני לא הצעתי לך תשובה דיפלומטית. וזו ממש לא שאלה שדומה לשאלה שאת מתארת. השאלה שאת מתארת בעצם מוחקת את הצורך הפסיכולוגי שמאחורי המצאת הילד ומייחסת אותו לטלוויזיה. מה שאני הצעתי מתייחס בצורה מאוד עמוקה לצרכים הריגשיים שעומדים מאחורי המצאת הילד. בעצם את פקפקת בחשיבות האח ובקיומו הריגשי עבור בנך. עשית אותו לא אמיתי מבחינה פסיכולוגית. לא פלא שהוא הגיב בעס. מה שאני מציעה הוא לקשיב בדיוק לצורך שלו ולא למחוק אותו, כמו שאת ניסית לעשות מתוך בהלה שואולי משהו לא בסדר.
אם הוא יגיב בכעס על כך שאת לא רואה גם את האח או טוענת שהוא רק רוצה אח כזה ואין לו באמת, אז הייתי פונה להמשך בדיקה אם משהו לא תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא חושבת שגלי קיבלה תשובה..
אלינור11/09/2012סמדר שלום.. נכנסתי להודעה של גלי במקרה מתוך סקרנות.. לי בעצמי אין ילדים, אבל אני מניחה שלחזות בילד שלך משחק עם חבר דמיוני, מדבר איתו ומדבר עליו, גם אם יאמרו לך שזה טבעי אצל ילדים זה בטח מבלבל מאוד ואפילו יכול לגרום לתחושה של ריחוק בזה שאתה לא לגמריי מבין מה קורה עם הילד שלך, האם זה מפלט כלשהו ואיך צריך להגיב.
כשאת כותבת להתייחס "למשאלה שעומדת מאחורי"- איך את יכולה להיות בטוחה שזה העניין שהוא רוצה אח גדול ולא משהו אחר? איך הורה יכול להיות בטוח מה עומד מאחורי דבר שהוא כל כך זר לו מבלי להרגיש שאולי הוא מפספס משהו?
אחרי שקראתי את התשובה שלך, אם ילד היה שואל אותי שאלה כמו שכתבה גלי עדיין לא הייתי יודעת מה לענות. זה יפה "להתייחס לצרכים הרגשיים מאחורי המצאת הילד", אבל עדיין אי אפשר "להחליק" את השאלות החד משמעיות וקשה לדעת איך להגיב לסיטואציות. גלי צריכה לתת לגיטימציה מלאה להכל? היא לא צריכה לפחד שאולי עם שיתוף פעולה מלא היא מרחיקה אותו מעולם המציאות? לשקר כשצריך?
ויכולת להרחיב קצת יותר על התופעה.. למה זה קורה, האם הם באמת מאמינים בחבר הזה ורואים אותו או שזה סוג של משחק?
חוץ מזה, אני חושבת שהחוסר וודאות של גלי ממש לגיטימי, על אף שהתופעה היא טבעית, היא לא אמורה ישר לנחש מאיפה זה נובע או איך להתמודד ועד איזו רמה לקבל. בגלל זה היא כתבה שאלה בפורום..
כשאת אומרת לה "פקפקת בחשיבות האח ובקיומו הרגשי" או "לא פלא שהוא הגיב בכעס" את נותנת לה להרגיש אשמה שהיא לא מבינה את המצב, כשהיא בסך הכל ניסתה להתעניין ולהבין יותר על החבר הזה ומה עובר בראש של הבן שלה. זה נורמלי לא לדעת מה לשאול או מאיפה לגשת, וזה לא בהכרח בהלה.
לפעמים אנשים שואלים אם דבר כלשהו מחייב בדיקה פשוט בשביל לקבל תשובה חד משמעית ולא בגלל שהם מבוהלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא חושבת שגלי קיבלה תשובה.. - תגובה
סמדר ריינר11/09/2012שלום אלינור,
תודה על ההתייחסות המלאה והרצינית שלך לדיון שעלה כאן. יכול להיות שהתשובה שלי הייתה חדה מדי כשהבהרתי לגלי את דעתי. יכול להיות שהיה צריך להיות משהו יותר רך בניסוח שלי. עם זאת כמו שהבהרתי לגלי, התשובה שלי לא נועדה להחליק שום דבר אלא דווקא לחדד. גלי באמת לא אמורה לדעת, לכן היא פנתה ולכן אני עניתי. החדות בתשובתי נועדה להבהיר את ההבדל בין מה שגלי פירשה "כהחלקה" או תשובה דיפלומטית לבין מה שאני רואה הבנה יותר מדוייקת של צרכים של הילד. היא לא צריכה להבין את זה מעצמה אבל לא היה לה ברור מתוך התשובה שלי שלזה אני מתכוונת והיא חשבה, כמוך, שאני מחליקה או מתעלמת ממשהו. אני בכל זאת חושבת שיש כאן חרדה, וזה טבעי וברור. בדיוק בגלל שהשאלה אם לשתף פעולה עם העניין או לא קשורה בצורה כזו או אחרת למחשבה שאולי משהו לא בסדר עם בוחן המציאות של הילד. בעיני זה יכול להיות בהחלט מבהיל.
בודאי שיכולתי להרחיב יותר על התופעה אבל יש גבול לאורך תשובות בפורום ולעומק שלהן, ולא תמיד, לצערי אני יכולה לענות על כל המשאלות וכל הציפיות. גם כך נעשה כאן מאמץ אדיר לענות על כל השאלות כמעט, וכל זה בהתנדבות. אני מקווה שזה יכול להתקבל בהבנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לשתיכן ודיווח על התפתחות...
גלי13/09/2012קראתי בעיון את הכתוב ולמען האמת אכן הרגשתי מעט מבולבלת נוכח התשובה. רציתי לספר על התפתחות נוספת מאתמול - בני שוב סיפר לי על חברו, הקשבתי בעניין ושאלתי אותו האם הוא חושב שנחמד כשיש אח גדול. הוא הביע התלהבות גדולה מאוד (הוא מאוד אוהב חברה של ילדים בוגרים ממנו, בהשפעת אחייניו הגדולים) ואז סיפר לי שלמעשה לא רואים את החבר. שאלתי אותו למה ואז הוא ענה לי: "כי הוא גר רחוק, הוא מחיפה". דקה לאחר מכן הוא כבר היה עסוק בדברים אחרים.
רק כדי לספר לי דברים בראש - האם תפיסת המציאות שלי תקינה? חשוב לי לציין שבני מאוד חברותי ומתפקד היטב בגן ובבית.
תודה מראש על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לשתיכן ודיווח על התפתחות... - תגובה
סמדר ריינר13/09/2012שלום גלי,
מצויין. הוא הרגיש שאת מבינה אותו, הבנת את הצורך מאחורי המצאת החבר וזה הלהיב אותו כי זה נגע לו בנקודה החשובה, ואחרי זה הוא היה יכול להניח לנושא וללכת לשחק. תפישת המציאות תקינה לגמרי, הוא יודע שהחבר לא באמת קיים. זה בסדר גמור. לילדים רבים יש חברים דמיוניים בגילאים האלה וזה בסדר כל עוד הילד יודע שהחבר הוא לא אמיתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן 4 עם חבר דמיוני מבוגר
שרה19/09/2012לנכדי בן 4 יש חבר דמיוני בן 20
-לא בטוחה שמבין מה זה בן 20- נמצא הגן ילדים מאוד חברותי ופיקח. התופעה החלה לאחר מעבר דירה וגן ילדים חדש. יש לו שם דומה לשמו של נכדי והוא הולך -בדמיון- לבקר אותו והחבר מכין לו סנדביץ.
ברצוני לשאול אם התופעה נורמלית או שיש לבדוק לעומק את הנושא? האם נראה שמשהו מציק לו?
תודה,שרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן 4 עם חבר דמיוני מבוגר - תגובה
סמדר ריינר19/09/2012שלום שרה,
התופעה נורמלית ותקינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה לגןרות10/09/2012
שלום רב,
בתי בת שנה וארבעה חודשים.
אנחנו עכשיו בתהליכים של כניסה לגן, אבל אני קצת חוששת מרגע של שנת הצהריים,
בתי עדין יונקת, אבל בד"כ רק לפני שהיא הולכת לישון, היא לא אוהבת תחליפי חלב.
גם אחרי שהיא יונקת, קשה להרדים אותה, היא עושה עם זה המון בעיות, אבל בסופו של דבר נרדמת לפעמים גם בוכה.
אם לי קשה להרדים אותה איך הגננת תצליח להרדים אותה? מה אני אמורה לעשות? אני מניחה שזה עניין של תהליך, השאלה מהו.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כניסה לגן - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט17/09/2012רות יקרה,
הכניסה של הילד הראשון לגן היא מאוד עמומה ולא ברורה להורה. למרבה המזל, הגננות לרוב מנוסות מאוד בסיוע לילדים להסתגל. אני ממליצה להתייעץ עם הגננת כיצד היא רגילה ומציעה להתנהל עם בתך. במרבית הגדולה של המקרים, במסגרות החינוכיות ילדים מוצאים לעצמם יחד עם הצוות, את הדרך להירגע בזמן הצהריים ולישון במקביל לחבריהם.
בהצלחה ושנה טובה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהשיר10/09/2012
שלום רב,
בתי בת שנה כאשר חמתי שומרת עליה מאז שנולדה.
מרגע הלידה היא לא רצתה להירדם לבד,כדי למנוע ממנה חוסר בשינה וכן עצבנות יתר הרגלנו אותה (מתוך חוסר ניסיון)להירדם תוך כדי טיול בעגלה במהלך היום-אחרת היא היתה בוכה בלול ולא יושנת כלל.(שתי תנומות של שעה וחצי). ובלילה ראשית מרדימים אותה במיטת הורים וברגע שהיא נרדמת (לאחר כחצי שעה) מעבירים אותה ללול-והתינוקת יושנת שינה רצופה בערך מ-21 ועד 7 בבוקר של מחרת עם כמה יקיצות רק לטובת מוצץ.
התינוקת הלכה לגן לפני שבועיים במהלך השבועיים הללו לא לחצנו עליה עדיין לישון ולהירדם לבד בלול שלה.-בלילה שהיינו שמים אותה בלול היתה בוכה 10-15 דקות ונרדמת
כלומר היינו שמים אותה בלול אך אם הייתה קמה בלילה וצורחת עדיין היינו מעבירים אותה למיטתנו.
התינוקת ברגע ששמים אותה בלול (שנמצא בחדר שלנו) מתחילה לבכות ולצרוח ללא הפסקה. בלילות היה לנו יותר קל כי היא היתה עייפה ואחרי רבע שעה של בכי וצרחות(בלול) נרדמת.
אך אם היינו שמים אותה בצהריים בלול היא היתה יכולה לצרוח כמה שעות ללא הפסקה .
יש לציין כי להיות לידה בחדר ו/או ללטפה לא עוזר היא ממשיכה לבכות ללא הפסקה גם לאחר כשעה.
1.האם לפי דעתך אחרי שבועיים שהיא נמצאת בגן (שלפי דעתי די התרגלה לגן) הגיע הזמן ללמד אותה להירדם עצמאית או לחכות קצת שתתרגל לגן?
2.באיזה דרך לפי דעתך כדאי להרגיל אותה להירדם עצמאית ? האם בשיטת 5 הדקות?כי לא ניתן לשים אותה בלול ולהיות לידה כי היא לא מפסיקה לבכות?
3.מתי לפי דעתך כדאי לנו להעביר אותה לחדר משלה האם עכשיו(יחד עם למידה בהירדמות עצמאית) בהתחשב בעובדה כי היא שבועיים בגן ( בכדי לא להקשות עליה על חרדת הנטישה )או ראשית ללמדה להירדם בלול(איתנו בחדר ) ויותר מאוחר להעבירה לחדר משלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נרדמת לבד - ראי תשובתי בהמשך
ד''ר שירי שדה שרביט17/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעת כיבוי אורות לילד בכיתה ז'ניר09/09/2012
אני ואישתי חלוקי דעות לגבי השעה, מה עוד שלוקח לילד זמן להרדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעת כיבוי אורות לילד בכיתה ז' - תגובה
סמדר ריינר10/09/2012שלום ניר,
אולי תרחיב קצת כדי שנבין מה הדיעות שלכם בדיוק ועל מה אתם חלוקים? זה לא שיש שעה שכולם הולכים בה לישון בכיתה ז'. כך שבלי פרטים קשה להתייחס לשאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה מעבר
ניר10/09/2012יש לאשתי ילד ADHD מטופל בהמון מסגרות הוא לא ילד שלי.
אני אישית מאוד לא מתחבר אליו.
אני הייתי רוצה יותר מאינרטרסים אישיים שילך מוקדם ולאישתי אין בעיה שהילד ישב בסלון גם עד 11 בלילה.
לאור הדברים חשבתי לבחון מה השעה הרצוייה והראוייה שילד ילך לחדרו לישון ומה שעת כיבוי האורות לגמרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה מעבר - תגובה
סמדר ריינר11/09/2012שלום ניר,
זה יפה שאתה כן ומודה שבעצם העניין הוא יותר האינטרנסים שלך. בעיקרון בגיל הזה, כדאי בשעה תשע וחצי עשר הילד ילך לישון. זה תלוי כמובן גם באיזה שעה הוא צריך לקום, מה מרחק ההליכה מבית הספר ואם יש הסעה. אם הילד מתעורר בסדר בבוקר ואין בעיית עייפות במשך היום. אין שעה שבה הוא צריך להיות בחדר. זה עניין של חוקים של הבית.
נראה לי שהעניין הוא יותר בניך לבין אישתך לגבי איך קובעים את החוקים של הבית ואיך לומדים להסתדר עם הילד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כנראה קשיי הסתגלות....ורד09/09/2012
אימא לילד מקסים וחכם להפליא בן 3.4 נכנס השנה לגן טרום טרום חובה.
קשה לו להיפרד בבוקר אבל לא בוכה בהיסטירה ונרגע מהר (מציצה מהחלון) הגננת אומרת שהוא "בור סוד שאינו מאבד טיפה" חכם ומקסים.
בשעה 14:00 הוא נאסף מהגן ע"י הצהרונית...ששם נראה כי רכש חברים במהירות רבה ונהנה מאוד...
הבעיה מתחילה בבוקר וכשחוזר מהגן לא מוכן להתארגן בוכה על כל דבר ומתרגז אם אני לא מרימה אותו למקלחת הוא פשוט לא קם נאלצת גם להוציא אותו מהבית בבוקר מעט בכוח.
וכשחוזר שוב מתווכח על כל דבר וכל דבר מציק לו. התחיל ממש להכות אותנו ההורים ולזרוק חפצים.
ניכר שהוא מאוד עייף מכיוון שאינו ישן שנת צהריים..
קשה לי בטירוףףףףף ונראה שאני כל הזמן נאלצת לכעוס עליו וגם לשים בפינת חשיבה... אנחנו ממש מתוסכלים ןלא יודעים איך להגיב להתנהגויות המתפרצות האלה...
לעצה אודה עד מאוד!!!!
ורד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כנראה קשיי הסתגלות.... - תגובה
נעמה סבג שמש09/09/2012היי ורד,
ראשית- הייתי בודקת את האופציה להכניס שינה גם אם היא קצרה. הייתי גם ממליצה להשכיב לשנת לילה בשעה מוקדמת בשל העדר שנת צהריים.
שנית- תשקפי לו את המצב, את הקושי ואת התסכול. זה חייב לבוא במקביל לכך שהוא הולך להרגע.
שלישית- תצטרכי להחליט על מה את לא מוותרת(כמו אלימות וזריקת חפצים) ועל מה את מסוגלת לעגל כרגע פינות כי את מודעת לתסכול ולקושי בעקבות השינוי.
בהצלחה!
נעמה סבג שמש,
מנהלת מכללת עידן ההורות,
מכללה המתמחה בייעוץ שינה, הנחיית הורים וליווי לאחר לידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- adhdאנונימי09/09/2012
הבת שלי בכתה ז מאובחנת adhd, לא מגיעה באופן סדיר לביה"ס, לאחרונה חלה החמרה במצבה, היא כאילו נמצאת בעולם אחר, מחייכת חיוך אטום כשמדברים איתה, בערב היא מדברת כאילו לשביעות רצוננו, "אני אלך, ואני יודעת שזה לא חוקי, ואני יעשה מה שצריך", ובבוקר היא משתנה מקצה לקצה, בורחת מהבית, נועלת את הבית, לפני מספר ימים היא השחיתה רכוש ומסמכים חשובים בבית, קשקשה על עצמה עם טוש לורד, והיום בבוקר ישבה בפינת חדר והשתינה על עצמה.היא מתנהגת כאילו היא לא מבינה את חומרת המצב, והיא ממש אטומה לכל מה שמתרחש מסביב. אני ממש לא יודעת מה לעשות, אחותי עוס"ית במקצועה המליצה על נפימיה. האם נכון יהיה הדבר, הילדה מאוד לא בוגרת לגילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר adhd - תגובה
סמדר ריינר09/09/2012שלום לך,
לפםני שקופצים לפתרונות צריך לאבחן את הבעיה. adhd לא מסביר התנהגות כזו. ילדה בגילה שמשתינה על עצמה ומתנהגת התהנגויות שמסכנות אותה (למשל בריחה מהבית) כדאי קודם כל לאבחן אותה על ידי פסיכיאטר, לבדוק האם צריכת סמים מעורבת בעניין, ובכלל יש לבצע כאן אבחון מעמיק של המצב על ידי איש מקצוע לפני שמחליטים על הפיתרון המתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאום תלותישיר08/09/2012
שלום, יש לי תאומים זהים בני שלוש ושמונה חודשים והם התחילו השנה גן חדש (הם הולכים לאותו גן), לפני מס' ימים הגננת העירה את תשומת ליבי שאחד מהתאומים מראה על קושי רגשי להתנתק מאחיו. אם אחיו משחק במשחק או עם חברים אחרים, אז התאום השני בכוונה מציק לו (נותן לו מכה, מפריע לו במשחק וכו' ולא נותן לו להיות עצמאי או נפרד ממנו. גם בבית הוא מראה צורך להיות צמוד לאחיו, כשהוא נמצא לידו הוא משתלט עליו (כשהוא לבדו במידה והשני אצל הסבתא, הוא ילד מקסים ורגוע). אשמח לדעת מה אני צריכה לעשות/לומר לו כדי שיתרכז בעצמו ויפתח קשרים חברתיים עם ילדים אחרים וילמד לשחק לבד. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאום תלותי - תגובה
סמדר ריינר09/09/2012שלום שיר,
בגיל הזה זה לא עניין של מה לומר אלא צריך לעזור לו מעשית, למשל לקבוע עבורם מפגשים אצל חברים מהגן אחה"צ לחוד, לדאוג לזמן איכות נפרד איתכם ההורים שבו תקדישו לכל אחד מהם זמן וחיזוקים על אופיו הייחודי, ובכלל לחזק כל הזמן את החלקים הייחודיים שלהם, והשונים שלהם גם במילים וגם במעשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיקים=פסיכאני08/09/2012
שלום, בני בן 7 החל לנשוף על הידיים ועל הרגליים שלו. אני חושבת שאלו "טיקים" חדשים כי בעבר היו טיקים קוליים ואחרים והם מתחלפים. קבענו תור לנוירולוג אך זה רק בינואר. מרפאה בעיסוק ששמעה על זה (היא לא מכירה את הילד) אמרה שכדאי לפנות לפסיכיאטר. האם באמת צריך לפנות לפסיכיאטר? יש לציין שהיה בעבר בתראפיה באמנות עקבל גמגום והתראפיסטית אמרה שכבר אין צורך להמשיך לבוא.הגמגום כמעט ונעלם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיקים=פסיכ - תגובה
סמדר ריינר08/09/2012שלום לך,
כמובן שאני לא יכולה בלי להכיר את הילד ורק על סמך הפרטים שנתת לקבוע האם הוא צריך לראות פסיכיאטר. אם אתם מוטרדים אולי כדאי לקבוע תור ליתר ביטחון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא התכוונתי שתגידי אם הוא צריך
אני09/09/2012אלא באופן כללי האם כשיש טיקים הפניה צריכה להיות אל פסיכיאטר או אל נוירולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא התכוונתי שתגידי אם הוא צריך - תגובה
סמדר ריינר10/09/2012שלום לך,
כאשר יש טיקים הפניה היא לנוירולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא לחוצה מודאגת ומבולבלת דחוףף בבקאמא מודאגת08/09/2012
שלום רב, אמש בליל שישי פנה אליי בני הקטן (בן 5.5) באומרו שאחיו הגדול (בן 11) ביקש ממנו במספר מקרים להכניס את איבר מינו של הגדול לפיו של הקטן וללקק אותו, אחרת הוא לא ישחק איתו במשחק שאהוב עליו,בבירור שערכנו אני ובעלי גילינו כי אכן נכון הדבר וכנראה שבשני מקרים הבן הקטן אכן ניסה וניגעל, לשמחתי למרות שהגדול אמר לו שזהו סוד שסור לנו לדעת הוא בא וסיפר לי, שוחחתי ארוכות עם שניהם כל אחד לחוד ובמיוחד עם הגדול, אני מנהלת שיחות קבועות עם הגדול משתדלת להיות פותחה ואמיתית עימו בבית אינטרנט מוגבל שאמש גיליתי שלמרות ההגבלות דרך מילה פשוטה כמו סרטונים הוא נכנס לדברים לא נהותים לדבריו משם הגיע הרעיון, אני חייבת להבין חוץ מהשיחות של מה עושים בפרטיות ובמה משתפים ןכדומה מה לעשות האם לעשות האם לקטן זה גרם נזק כולשהו, הגדול בסוף השיחות בקש סליחה מהקטן ואמר לו שהוא צדק שסיפר והוא לא כועס, אני עדיין לא שקטה בכלל, הם בדר"כ כשעתיים לבד כל יום בהגיעם מבית הספר אבקש עצה בדחיפות (על פניו נראה כי הגדול הבין את חומרת המצב אבל..)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא לחוצה מודאגת ומבולבלת דחוףף בבק - תגובה
סמדר ריינר08/09/2012שלום לך,
חשוב שתפנו לטיפול בהקדם. מעשיו של בנכם הגדול חמורים ומעידים על מצוקה גדולה, שעדיין לא ברור מהיכן היא נובעת .לא בטוח שזה משהו שקשור רק לסרטונים. אני מציעה לכם לא להזניח ולפנות בהקדם לטיפול. שיחות שלכם בלבד איתו לא בטוח שישנו את המצב.
טוב מאוד שאת מודאגת (כלומר צר לי על המצב אבל התגובה שלך היא נכונה) וצריך לתרגם את הדאגה שלך למעשה אחראי, והוא פנייה לאיש מקצוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי קיצוני בהתנהגותאורטל07/09/2012
בני בן 4.7 - עלה זה עתה לגן עירייה- בדומה לפנייה שפורסמה קודם לגבי התקפי זעם , גם בני סובל מהתקפי זעם חמורים. התנהגות זו החלה עוד לפני כניסתו לגן עירייה . שינויי ההתנהגות החלו לפני כחודש וחצי וזה מתבטא בכך שהתחיל לדבר בטון תינוקי ובכייני, החל לשתות כ- 4-5 בקבוקי סימילאק ביום (במקום בקבוק אחד בבוקר) החל להרטיב בלילה, עובר למיטתי בכל לילה. יש לו מנהג לשחק לי בשיער, דבר שהיה עושה בעיקר בלילה או כשהיה עייף -ואילו היום הוא פשוט מחובר לי לשיער בצורה קיצונית.
אציין שאני נמצאת בחודש השביעי להיריוני, טרם שיתפנו אותו (זה לא מאוד בולט עדיין ) אך בהחלט נעשה זאת בקרוב. אני חוששת שידיעה זו תחריף עוד יותר את ההתנהגות (שכבר היום היא בלתי נסבלת) בעיקר בגלל שהוא מאוד מפונק - הוא בן יחיד .
אני משוחחת איתו המון, מסבירה לו שלא נעים שהוא כועס ורגזן כל היום, מעניקה את מלוא תשומת הלב ועדיין...
מה עליי לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי קיצוני בהתנהגות - תגובה
סמדר ריינר07/09/2012שלום אורטל,
אין ספק שבנך מגיב להריון ולכך שהולך להיות עוד תינוק בבית. הוא מקנא ורוצה לחזור להיות תינוק בעצמו. עד כאן הכל טבעי וברור.
את לא אמורה לשוחח איתו כל כך הרבה. כאשר הורים משוחחים הרבה ומסבירים ואמרים שלא נעים להם, זה ההיפך מסמכות הורית. זה משדר לילד חולשה ונותן לו המון כוח. בנוסף זה גם נותן רווח מישני של תשומת לב. זה לא מחזיק אותו ולא מרגיע אותו.
אני מציעה לך לבלות יאתו זמן איכות שלא כולל נאומים ושיחות, פשוט בשביל הכיךך של שניכם, במידת האפשר גם לאחר הולדת התינוק (אני מקווה שיש לך את העזרה המתאימה).
מעבר לזה, מההתנהגויות הבכייניות יש להתעלם. אם הוא רוצה סימילאק - אין מניעה לתת לו, זה יעבור. כשהוא בוכה ומתפרץ, פשוט להתעלם (אני יודעת,זה קשה) וכמובן לא לתת לו מה שהוא רצה.
אם ההתפרצות אלימה פיזית, יש להפסיק אותה פיזית, אבל לא להיגרר שוב לנאומים, תוכחה, הסברים, עונשים, התחננויות ווכו', אלא לתהייחס הכי בקצרה שאפשר.
העקביות מאוד חשובה כאן, יש להתמיד בהתעלמות גם אם הוא צורח שעה וגם אם זה קורה שוב ושוב. אם תהיי עקבית, הוא יירגע עם הזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך על תגובתך המהירה.
אורטל07/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחתי לעזור
סמדר ריינר08/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסתגלות לגןשרון07/09/2012
שלום, ביתי בת שנה ו-10 חודשים,הייתה ב-8 חודשים האחרונים אצל הסבתות ונכנסה לגן לפני כשבועיים. היא ילדה עצמאית ומפותחת מאד לגילה, מדברת שוטף ומביעה עצמה באופן ברור לחלוטין. הגן נהדר (הגדולה הייתה בו) ויש לי בטחון מלא בצוות.
מהיום הראשון כבר הסתדרה מצויין וכך במשך 3 ימים נוספים הכל היה נהדר. בסוף שבוע הקיאה אבל הייתה בסדר ולכן שלחתי אותה גם בראשון לגן והבנתי שהיה לה קצת קשה (ביקשה אותי עם קצת בכי), ביום שני היה בסדר וביום שלישי כבר שהתקרבנו לגן החלה לבכות ובסוף ממש אחת הגננות הייתה צריכה לקחת אותה ממני כי אחזה בי ממש חזק.
בהמשך היא שילשלה ולקחתי אותה באמצע היום הביתה, למיטב הבנתי לא הרגישה טוב ולכן אולי בכתה בבוקר...בכל מקרה היא כבר שלושה ימים בבית בשל השילשולים, וכשאני מזכירה את הגן ומדברת על כך שתבריא נחזור לגן היא ממש מתבעטת אומרת לא רוצה וכמעט בוכה, אני שוקלת כיצד לנהוג עכשיו כשאחזיר אותה לגן, ברור לי שהיא תתנגד בתוקף, יש איזה עצה למה לעשות? היא בעצם כבר מכירה את הגן האם לשים אותה להגיד שלום וללכת או להתחיל קליטה חדשה מהתחלה כלומר לבוא להיות כמה שעות איתה וללכת איתה אחר כך וכך בהדרגה, או אולי אפילו לשלוח את בעלי איתה לגן כך שהפרידה תהיה קלה יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתגלות לגן - תגובה
סמדר ריינר07/09/2012שלום שרון,
מעניין מדוע את חושבת שהפרידה תהיה קלה יותר עם בעלך? אם זה כך זה מרמז שיש משהו בקשר שלכן שלא מאפשר פרידה קלה...אם את חושבת מהכרותך אותה ואת בעלך שזה מה שיעזור אז אולי כדאי באמת. מדוע לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי לספר לילדות על מעבר לארץ אחרתהדס07/09/2012
שלום,
יש לנו 3 בנות בנות 7,4 ושנתיים.
אנחנו שוקלים ברצינות את האפשרות לעבור לגור בחו"ל, הנושא עדיין לא סופי ולכן לא סיפרנו לבנות או/ולהורים שלנו.
החלטנו להמתין עם זה עד שנדע סופית מתי תהיה הנסיעה ולאן,
מצד שני ברגע שנדע זה יכול להיות פרק זמן יחסית קצר - משהו כמו חודש.
יש לנו כמה שאלות:
1. אנו מאוד מאמינים שזה יהיה נכון לספר לבנות רק שנדע סופית את הדברים, האם זה כך?
2. אם באמת יצא שנודיע להם על עזיבת הארץ כחודש לפני המקרה, הזמן יספיק להן כדי לעכל ולהיות מוכנות למעבר הגדול?
3. תחילה חשבנו לספר להן שאנו טסים לטיול למדינה אחרת ועם הזמן כשנתחיל לחיות שם נסביר שאלו החיים החדשים שלנו או שעדיף ישר לספר להן שאנו עוברים לגור בארץ אחרת?
חשוב לי לציין כי לבנות יש סבתא וסבא משני הכיוונים שהן מאוד אוהבות וקשורות אליהם ומאוד יכול להיות שההורים שלנו יגיבו בחריפות למהלך הזה וזה יכול לבוא לידי ביטוי בשיחות של נגד המעבר עם הבנות, כיצד יש לנהוג במישור הזה?
תודה
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי לספר לילדות על מעבר לארץ אחרת - תגובה
סמדר ריינר07/09/2012שלום הדס,
אתחיל משאלת הלפני אחרונה, בשום פנים ואופן לא לשקר לילדים! אם עוברים יש להגיד את האמת מהתחלה.
פרק זמן של חודש הוא פרק זמן קצר מדי עבור הבנות, הגדולות שבהן יצטרכו להיפרד מחברים, ממסגרות, וכמובן מהסבים, וגם לעכל בעצמן.
למרות שכרגע הדבר לא ודאי כדאי לשתף את הבנות ולציין שזה עדיין לא ודאי.
לגבי הסבים, לא הבנתי את השאלה, האם אתם חוששים שהם יגידו לבנות שזה לא טוב? אם כן חשוב להבהיר להם שהבנות הן לא חלק מהפרטנרים שלהם לדיון על העניין ואתם דורשים שהם יתנהגו בבגרות וילבנו את ההחלטה מולכם. אם אתם פשוט חוששים שהם יגידו לכם שזה לא טוב לנסוע עם הבנות - בזה תצטרכו לעמוד, מותר להם לחשוב אחרת מכם. וזה נכון שזה לא אידאלי עבור הבנות. אומנם יש רווח של לימוד שפה שתעמוד לרשותם בהמשך בחיים, וואלי גם רווח מזה שהמצב הכלכלי של המשפחה ישתפר, אבל בגדול, מבחינה פסיכולוגית והתפתחותית היה בהחלט עדיף לחסוך להן את המשבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלנה07/09/2012
שלום
אני ובעלי פרודים כמעט שנה הוא מגיע בימי שישי לאכול איתנו למען הילדה ,יש לנו בת אחת בת 11 ובימי חול הוא מגיע פעמיים ובימי שישי ובא לאכול איתנו ארוחת ערב.
בשבתות היא איתי ובחגים עד עכשיו היתה איתי.
בחג האחרון שהיה (אין לי הורים)ואמרתי לה שדודה שלי הזמינה דודה שלי גרה בדרום היא נורא בכתה ולא רצתה לבוא עד עכשיו לא הבנתי במאה אחוז למה?או בגלל שהיא מרחמת על אבא שלה שיעשה לבד בבית(כי הי ה בקצר עם הורין) או בגלל שרצתה שנעשה גם איתו,היה הרבה בכי היא אמרה שאני ילך לבד והיא תישאר עם אבא וכדומה.
לפני מס ימים דודה שלי הזמינה לראש השנה אמרתי לה שאנו נוסעות אז היא אמרה ומה אני לא יראה את אבא בחג ?לא רוצה אז אמרתי לה שהיא יכולה לראות אותו באותו יום בבוקר או יום לפני זה כמו שבת ולפעמים גם באמצע שבוע היא לא רואה אותו יומייןם שלושה.
היא בכתה ואמרה שהיא לא רוצה לבוא ושאני יסע לבד והיא תישאר בבית אמרתי לה שאני מחליטה כאן ולא היא .
ראיתי שהיא לא נרגעת וזה מאוד מעציב אותה אז אמרתי לה שאני יחשוב על זה ונראה מה נעשה.
אני לא יודעת מה לעשות להתעקש איתה שתבוא איתי שאני אמא שלה ואני כאן מחליטה.
או להגיד לה את רוצה להשאר בבית תישארי בבקשה אולי גם אבא ישאר איתך.
כי חג שעבר היא אמרה לי אני ישאר בבית עם אבא.
האמת שאני גם די מאוכזבת ממנה נכון שהיא מאוד אוהבת את אבא שלה אבל לא איכפת לה שאני יסע לבד ויהייה לבד בחג העיקר אבא שלה.
ובכלל מאז שיצא מהבית הוא הפך לכאילו משהו אלוהי בישבילה (גם לפני מאוד אהבה אותו אבל לא כך) היא מדברת איתו כל יום בטלפון ואם הייתי מסכימה היתה מדברת איתו כל חצי שעה היא חייבת לדבר איתו כל יום לפני שהיא הולכת לישון.
ואם היא הולכת איתי לאן שהוא היא לא מוותרת על הפלאפון שלה שאם חלילה הוא יתקשר אליה והפלאפון לא יהיה איתה לי כל העיניין נראה מוגזם. אני רואה הורים שנפרדים והילדים
לא מתנהגים בכזו אובססיביות על האבא.
מה לעשות עם החג מה נכון לעשות אני מאוד מבולבלת .
אני מאוד ישמח אם תוכלו לעזור לי כאן בפורום.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
סמדר ריינר07/09/2012שלום סיגל,
מה שעובר על הבת שלך הוא לא רק בגלל שהיא קשורה לאביה אלא בגלל שהיא בעצם לא משלימה עם הפירדה שלכם. מה שקרה כשאתם חגגתם ימי שישי ביחד, בעצם בלבלתם אותה ואת עצמכם ושימרתם אשליה כאילו לא נםרדתם לגמרי. הפרידה בחגים מדגישה את ניפוץ האשליה הזו, ונדמה לי שלזה היא מתנגדת. עכישו באופן ענייני: אים שום הגיון שבכל החגים היא תהיה איתך. החלוקה ההגיונית היא שבחלק מהחגים היא תהיה עם אביה ומשפחתו ובחלק איתך, כמו בכל משפחה שמתגרשת. יכול להיות שהגיע הזמן שתסדרו ביניכם את סדרי הראייה בצורה הגיונית והוגנת ותשלימו, כולכם עם זה שהמשפחה הקטנה שהייתה לכם כבר לא קיימת, וצריך למצוא סידור שמשקף את המצב החדש ולא משמר אשליה. למעשה היא בוכה כי היא תופסת אותך כמי שמפרקת את המשפחה כשאת נוסעת לדודה, יכול להיות שמה שהייתה רוצה שתחגגו שוב שלושתם כיחד. זה לא תואם את המציאות יותר.
במחג הזה הייתי מאפשרת לה לחגוג עם אביה אם היא רוצה, ואחר כך עושה חלוקת חגים מסודרת היא צודקת שהיא רוצה גם לחגוג עם אביה, זה הרי לא הגיוני שבכל החגים היא תהיה איתך, ותפסיד את אביה וגם את משפחתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד שמפריעאלינה06/09/2012
ילד שלי תלמיד כיתה א' מספר לי שהוענש ע"י המורה כי הוא קם במהלך השיעור כמה פעמים...על שאלה שלי למה הוא קם הוא עונה שילד שיושב לידו מציק לו(יורק עליו וצועק באוזן)ושממש לא נעים לו לשבת לידו...כשהוא קם מורה הענישה אותו ושמה אותו בפינה!.בדר"כ ילד שלי מאוד ממושמע וקצת מוזר לי שבמהלך שבועיים הוענש כבר כמה פעמים.יש לי 3 שאלות...האם זהו עונש ליגיטימי ומקובל בבתי הספר(הרי זו השפלה מול כל הכיתה)?מה האלטרנטיבה לעונש זה?האם לדבר עם מורה על העברת מקום ישיבה של בני או לתת לו להתמודד עם המצב הזה בלי להתערב?אודה על תשובתכם המקצועית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד שמפריע - תגובה
סמדר ריינר07/09/2012שלום אלינה,
זה אכן עונש שנהוג בבית הספר. אני חושבת שכדאי שתנסי לברר עם המורה מה קורה, ותסבירי לה את הצד של הבן. יוכל להיות שיהיה לה מה לחדש לך והבן שלך לא מספר את כל האמת ויכול להיות שהיא תלמד ממך ותבין את המצב אחרת ותפעל אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היתפרצויות זעםאלה06/09/2012
שלום,
בני בן 4.8 יש לו אחות בת חודשיים.
ילד חכם, עדין, חסר בטחון עצמי , בגן הוא סגור ודי שקט (בבית מתנהג אחרת)
לא מתחבר עם ילדים בקלות, למרות שמאוד רוצה.
השנה התחיל גן עירייה.
בזמן האחרון ( עוד לפני תחילת הגן ) הוא מתנהג בצורה מאוד לא אופיינית לו , זה מתבטא בטון מאוד לא יפה צעקני ותובעני, וכל דבר קטן שלא נראה לו יכול להוביל להיתפרצות זעם (דבר שלא היכרנו אצלו קודם)
לדוגמא: אתמול כשחזר מהגן ניסה להדביק מדבקה על צעצוע קטן, והמדבקה כל הזמן נפלה, תוך כדי התבכיינות ביקש ממני עזרה , ביקשתי ממנו לדבר בטון נורמלי, ניסה עוד פעם להדביק ובסוף זה הגיע להיתפרצות וצעקות וצרחות מצדו ותוך כדי גם נתן לי מכה . אני מצידי התעלמתי וגם למכה לא היתייחסתי (לא בטוחה שעשיתי נכון), פשוט חיכיתי שירגע.
זה קורה המון בזמן האחרון , ברור לי שהעניין פה הוא לא המדבקה, זה רק טריגר .... וכל פעם זה משהו אחר . אני שואלת את עצמי ממה הוא מרגיש כל כך מתוסכל ?
אני כרגע פחות פנויה אליו , אבל אבא שלו כן מבלה איתו זמן איכות וגם אני מאוד משתדלת (לפני הולדת האחות הייתי מבלה איתו כל אחר הצהריים).
האמת אני כבר לא יודעת איך להגיב להיתפרצויות האלה, מה גורם לו לתסכול כל כך רב? אשמח מאוד להכוונה!
תודה רבה!
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היתפרצויות זעם - תגובה
סמדר ריינר06/09/2012שלו אלה,
כמבון שבילי להכיר אתכם אין לי דרך לדעת מה קשה לו. סביר להניח שזה קשור להולדת האחות. כשקורות ההתפרצויות חשוב מצד אחד לשים להן גבול, אך מצד שני לא לעושת מזה דרמה גדולה ולא לגרום לכך שהוא יקבל המון תשמות לב כתוצאה מההתפרצות. יכול להיות שבאופן לא מדוע זו המטרה שלו בהתפרצויות, זה יפה שאבא שלו פנוי אליו אבל זה לא בהכרח מפצה לגמרי על זה שאת חסרה לו. יכול להיות שאם הוא יקבל ממך יותר תשומת לב בלי לחכות להתפרצויות מצידו, הוא פחות יצטרך אותן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפרצויות זעם - המשך
אלה06/09/2012תודה רבה, סמדר, על התשובה!
אני בהחלט אשתדל מאוד לתת לו יותר תשומת לב וזמן איכות איתי ביחד.
ובכל זאת,במידה וזה לא יפסק ( ואני מאמינה שזה לא יפסק מייד ) איך בדיוק נכון להגיב במקרים שהוא לא רק צועק וצורח ומשתולל, אלא גם מתחיל להרביץ , לתת מכות, איך מפסיקים את זה ? איך בדיוק שמים גבול כאן? אני חייבת להגיד שלא נתקלתי בבעיות כאלה קודם, ואני ממש אובדת עצות ולא יודעת מה לעשות ?
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפרצויות זעם - המשך - תגובה
סמדר ריינר06/09/2012שלום אלה,
חשוב מאוד שלא תשימי לך למטרה להפסיק את זה. ברגע שאת רוצה נורא להפסיק את זה, זה נותן לו כוח והוא מתבצר בעמדה שבה לא יפסיקו אותו. העניין הוא לתת לזה להימשך עד הוא יתעייף, ולהתעלם. אני מזכירה לך שחלק מהעניין הוא תשומת לב ולכן רק אי נתינת תשומת לב תפסיק את זה. לא מייד, אבל אם תהיי עיקבית זה מה שיקרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! שאלה לגבי התגובה...
אלה06/09/2012להתעלם מהצרחות וצעקות - העניין הזה ברור לי ואני אנסה ליישם את זה, אך איך להתעלם מהמכות? האם צריך להתעלם מזה ? האם עצם ההתעלמות מהמכות , אני מאפשרת ונותנת לגיטימציה להכות ולהרביץ אותי כשהוא כועס?
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! שאלה לגבי התגובה... - תגובה
סמדר ריינר07/09/2012שלום אלה,
את המכות יש להפסיק פיזית אבל תוך מתן מינמום תשומת לב, לא להכנס לנאומים , צעקות, עונשים, דרמה, פשוט להרחיק אותו פיסית וזהו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)