פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פעוט שנחשף לסיטואציה קשה
    דנה
    29/08/2012

שלום,
    בני בן שנה ו-5 חודשים. אתמול כשטיילנו, תקף את כלבתי כלב פיט בול רצחני והילד שלי נחשף לקרב באמת מפחיד של כלבים במשך דקות ארוכות וראה אותי מנסה בזמן הזה להוציא את כלבתי בהיסטריה ובצרחות אימה.התנהגתי כמו מטורפת.. כהסתיים העניין (הכלבה שלי בסדר אך פצועה), עדיין הייתי היסטרית וראיתי שהילד שלי בהלם ממה שראה אך ניסיתי להרגיעו ולחייך אליו. במשך שעתיים לאחר מכן הוא בכה המון ורצה בעיקר על הידיים. לאחר מכן ועד עכשיו נראה שהכל בסדר איתו.
    שאלותיי:
    1.האם עשוייה להיות לו איזושהי טראומה ממה שחווה? האם זה יכול לבוא לידי ביטוי בעתיד הקרוב/ רחוק? עלולות להיות חרדות כלשהן?
    2. מה עלי לעשות עכשיו? איך להתנהג? שקלתי אפילו ללכת שוב למקום שזה קרה ולנסות להסביר לו..
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פעוט שנחשף לסיטואציה קשה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פעוט שנחשף לסיטואציה קשה - תגובה

סמדר ריינר
    29/08/2012

שלום דנה,
    יכול להיות שהוא נבהל, לא ניתן כרגע לנבא אם זה גורם לטראומה או לא. הדבר הכי חשוב שהוא שתא תנסי להיות רגועה כמה שאפשר, ועם הזמן הוא ירגיש שתא חזרת לקדמותך וזה ירגיע אותו גם. לא הייתי מנסה להסביר כרגע, הוא נשמע לי קטן מדי, ואם הוא נרגע לא הייתי מחזירה אותו לסיפור הזה בכוח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיים חברתיים אצל ילדה בת 7
    אמא מודאגת
    28/08/2012

שלום,
    בתי הבכורה כבת 7 לומדת בכיתה ב'. ילדה פקחית ונבונה (בין המתקדמים בכיתתה), מאוד רגישה, יפה ומסודרת ואף היתה ילדה מאוד מקובלת בגן. על פניו לא אמורה להיות שום בעייה, אבל... שנה ראשונה בבית הספר כאשר היא באה נטולת חברות ניסינו ליצור קליקות עם חברים וחברות אשר לא החזיקו בהפסקות ובשעת הלימודים והילדה היתה עדיין מתבודדת ומשחקת לבד.
    אמנם התחלנו כיתה ב' שנה חדשה ולא עברו מספיק ימים בשביל לעמוד את משקל הבעייה אך עדיין לא היה שום שינוי ועדיין היא מתבודדת ומשחקת לבד בהפסקות עם קשיי הסתגלות גם בחברה חדשה וקושי אמיתי רגשי בדבר.
    אנחנו במשפחה כן שמים דגש ומסבירים לה שהיא צריכה ליזום ולדעת לוותר כשצריך בחברה, משתדלים להעביר לה מסר שאנחנו מאוד אוהבים אותה ואת כל מה שהיא מייצגת אך יחד עם זאת מבהירים לה שחברים לא פחות חשוב מציונים טובים.
    אנחנו עובדי עצות, לא יודעים אם אנחנו שמים דגש יותר מידי על הנושא. אבל גם לא מקבלים את הקושי הנוכחי. שורה תחתונה לא רוצים שהילדה תסבול ושרק תיהיה מאושרת ושמחה. מה לעשות??? האם להעלים עין ולא לדחוף יותר מידי? האם להניח לה? האם זה שלב התפתחותי?
    אודה לכם על תשובתכם,
    בברכה,
    אמא מודאגת

הוספת תגובה

• קשיים חברתיים אצל ילדה בת 7 - תגובה

סמדר ריינר
    28/08/2012

שלום לך,
    אני חושבת שאת מבינה בעצמך שזה לא שלב התפתחותי, כיוון שאת שמה לב שלילדים אחרים בסביתה יש חברים. לא כל כך הבנתי מתאורך מדוע היא למעשה לא יוצרת קשרים? מה היא אומרת? איך היא מתארת את הקושי שלה? האם בכלל היא רואה בזה קושי? ייתכן באמת שאתם לוחצים יותר מדי, אבל אין לי מספיק מידע כדי לדעת את זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה מתבודדת

איריס
    20/09/2012

את לא לבד... גם ביתי בת 7וחצי בכיתה ב', נבונה מאוד, מסודרת ויפה,רגישה מאוד ואוהבת לשחק בהפסקות לבד. פניתי למורה היא אמרה שהיא לא רואה בזה קושי מכיוון שהילדה לא נדחת ע"י הקבוצה אלא מעדיפה ובוחרת לשחק לבד. הילדה עדיין צעירה וזה מקובל היא מכירה את התופעה מילדים צעירים אחרים. וזה עוד עשוי להשתנות..בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות
    שרון
    28/08/2012

שלום, הבת שלי בת 4 ו-8 חודשים (בת יחידה) נחסוך את כל הסופרלטיבים על הילדה..
    לפעמים, כשהיא שואלת אם מותר לה לעשות דבר כזה או אחר ואני אומרת לא אז היא צועקת או נושכת. לאחרונה ניסינו גמילה מיידית ממוצץ וזה היה סיוט אז חזרנו למוצץ רק כשהיא הולכת לישון. גם היינו בחו"ל שבוע שלם ביחד ומייד למחרת היא התחילה גן חדש. הצעקות והנשיכות גוברות וכך גם נשיקות מאוד חזקות. חלק מזה בטוח מעייפות, מהסתגלות לגן ולפרידה מהחופש. במקביל היא כבר כמה שבועות נוגעת לי כל הזמן בציצי ובימים האחרונים ממש חזק. אני אומרת לה שזה לא נעים לי, ושתפסיק אבל היא אומרת שזה נעים לה כי זה רך. מה לעשות? והאם זה סביר?

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

• הצבת גבולות

ד''ר שירי שדה שרביט
    28/08/2012

שרון שלום,
    התחלת בסופרלטיבים לילדה ולכן אני יוצאת מתוך הנחה שלא מדובר בילדה עם קשיים התפתחותיים כלשהם. את מתארת קושי בהצבת גבולות לבתך ובהתמודדות עם הכעס שלה כשאינה מקבלת את מבוקשה. היכולת להבין את המגבלות הקיימות בעולם ואת מקומה כילדה (אהובה ומוערכת) מול המבוגרים הינו חשוב ביותר להתפתחות תקינה. לכן, אני ממליצה לכם ההורים "לעשות חושבים" ולתכנן אלו דברים חשובים לכם בגידול הילדה, וכיצד תוכלו לעזור לה למלא את מבוקשכם - אלו אמצעי עידוד מתאימים וגם באלו תגובות וסנקציות תנקטו במידה והיא מסרבת או נושכת. אגב, צעקות עד מידה מסוימת הן בעיניי בכל אופן תגובה מקובלת מצד הילדה.
    במידה ואתם מרגישים שאתם לא מצליחים להתמודד עם השינוי לבדכם, תוכלו להיעזר בהדרכת הורים או קבוצת הורים.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצבת גבולות המשך השאלה

שרון
    28/08/2012

תוכלי לתת לי דוגמאות נוספות לסנקציות?

כשאני אומרת לה שזה לא נעים לי ושאם היא תמשיך אלך לחדר אחר, היא פשוט לא מאפשרת זאת. היא אוחזת בי חזק ומבקשת סליחה. דוגמא אחרת שכן עזרה, אתמול אמרתי לה שאם תעשה זאת שוב אני לא אדבר איתה במשך 5 דקות וזה באמת השתיק אותה מייד וכשאמרתי לה שתמו 5 הדקות היא התנהגה יפה.
    כמה פעמים אמרתי לה שלא אקרא לה סיפור בלילה, וכך היה.

האם לא יתכן שהיא במצוקה כלשהי, כי כשהיא מקבלת את המוצץ היא נרגעת תוך פחות משניה.

וחוץ מזה, מה זה העניין עם הציצי שלי?

שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצבת גבולות המשך השאלה - תגובה

נעמה סבג שמש
    28/08/2012

אני לא רואה פה מצב של מצוקה אלא יותר עניין של עבודה על גבולות.
    הייתי ממליצה בחום על הנחיית הורים בעניין.

בהצלחה!

בברכה,

נעמה סבג שמש, מנהלת מכללת עידן ההורות
    מכללה המתמחה בייעוץ שינה, הנחיית הורים וליווי לאחר לידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן דוד נוהג להרביץ לבני
    אמא מודאגת
    28/08/2012

שלום רב.
    בני בן שלוש ילד חברותי נעים נבון תקשורתי ומקסים.
    יש לו הרבה חברים בגן כל יום מוזמן לחבר אחר, גם לאחיו הוא אח מדהים.
    יחד עם זאת, יודע לעמוד על שלו כשצריך ופותר את בעיותיו בעצמו.
    לעומת זאת, במפגשים משפחתיים מתנהג אחרת לחלוטין: בני מרכיב משקפיים ונוהג לקבל מכות מבן דודו בן אותו גיל הגדול ממנו פיזית באופן קבוע. הוריו מתכחשים לבעיה ולא מטפלים למצב. הם מאיימים שילכו אך לא מבצעים. הילד ממשיך להכות את בני. בני אומר לי שהוא עצוב, מפחד ממנו, משחזר מה הילד עשה ומבקש ממני שאעזור לו ושאצעק על הילד. יש לציין שמבחינה פיזית יש הבדל גדול בינהם. לפני כשבוע הערתי לילד ואמרתי שאם הוא מתנהג כך אנחנו לא נרצה לשחק איתו. בהזדמנות האחרונה לאחר שבני הוכה פעמיים ומשקפיו נזרקו- אני התערבתי. לאחר שהכה את בני וזרק את משקפיו צעקתי עליו "אוי ואבוי לך זאת הפעם האחרונה שאתה מכה את בני." אימו נתנה לו פרס ולקחה אותו הביתה.
    בני מעונין להמשיך לשחק איתו למרות התנהגותו הפרועה של בן הדוד. איך ראוי לנהוג במצב כזה?
    אני לא מוכנה לעמוד מהצד ולתת לבן הדוד להפוך את בני לקורבן ואני לא יכולה לא להיענות לבקשות העזרה שלו. האם אומרת שכשפוגעים בבני אני זו שצריכה ללכת. אני לא מסכימה כיון שאז בני יפסיד פעמיים ואין בכך מסר ראוי לדעתי לילדים. אשמח לשמוע את דעתך מבחינה פסיכולוגית לגבי שני הילדים ומה ראוי לעשות

לקביעת תור
    סגירה
    בן דוד נוהג להרביץ לבני

הוספת תגובה

• בן דוד נוהג להרביץ לבני - תגובה

סמדר ריינר
    28/08/2012

שלום לך,
    לגבי שני הידלים אני לא יכולה להגיב, כי האם לא שאלה אותי ולא בטוח שזה מתאים שאני אתן עיצות למי שלא מעוניין או שלא חשוב שיש בעיה. אני לא חושבת שהם נתנו לילד פרס כשהם הלכו איתו הבייתה, אני חושבת שהם התכוונו לזה בתור עונש. אם הילד שלך מתמודד יפה במצבים כאלה בגן, ואין לו בעיה חברתית, נראה לי שזה בסדר גמור שתגני עליו כמיטב יכולתך, טוב מאוד שאת מתערבת.
    חשוב שתזכרי, שהמטרה היא טובת בנך ולא שתנצחי את את הילד השני והוריו. לכן, אם במסיטואציה מסויימת שום דבר לא עוזר ונראה לך שהכי נכון עבור בנך שתלכו משם, ותהנו במקום אחר במקום, זה בסדר לעשות גם את זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביבי סיטר של אחות על האחים שלה
    אוראל
    28/08/2012

שלום לכם

יש לי ילדה בת שעלתה לכיתה ט' ואני מעוניינת להיעזר בה לבייבי סיטר על האחים שלה ביום 1 בשבוע, ההתלבטות שלי היא האם עלי לשלם לה בייבי סיטר על האחים שלה או פשוט לצ'פר אותה בקניות מסויימות כדי שהיא לא בעתיד תבקש כסף על כל דבר שהיא תעשה בבית?

תודה

הוספת תגובה

• ביבי סיטר של אחות על האחים שלה - תגובה

סמדר ריינר
    28/08/2012

שלום אוראל,
    אני חושבת שקודם כדאי לבדוק עם הילדה אם היא מסכימה ואם זה לא כבד עליה. היא נכנסת לגיל קשה מבחינת לחץ הלימודים, והמצבים החברתיים שעליה להתמודד איתם בגיל הזה. תלוי גם לכמה שעות. האם רק עד 16:00, עד 19:00? זו מחוייבות כבדה מאוד, גם מבחינה ריגשית, אחיה הקטנים יחזרו הממסגרותעם כל מיני עניינים שגם צריך להכיל ריגשית, זה לא רק עניין של לחמם להם אוכל והלשגיח עליהם, צריך גם להעסיק אותם, להבחין האם קרה משהו מיוחד באותו יום, אולי מישהו התנכל להם? אולי הגננת/ המורה כעסה, היא הולכת להיות האדם הראשון שרואה אותם אחרי המסגרת ומצופה להכיל את כל זה ולהתמודד, זה לא פשוט עבורה וגם לא עבורם. אם היא מסכימה, הייתי נמסה את זה חודשיים לראות איך זה הולך ולא כועסת אם זה קשה לה מדי. בכל אופן, אם היא מסכימה זה לא עניין שלת תמורה בעיני, אלא חלק ממה שהיא עושה בבית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא רוצה לשחק עם ילדים אחרים
    אביטל
    28/08/2012

שלום! אני אמא לילדה בת שנתיים (בעוד חודש). היא לצערנו חולה הרבה מאד והחסירה ימים לא מעטים במעון. ( בעיקר דלקות אוזניים ניתוח כפתורים ומחלות וירליות שונות ומרובות) לעצם העיניין הילדה לא רוצה לתקשר לשחק עם ילדים בגן שלה ומתעלמת מהם גם שהם ניגשים אליה. אציין כי יש לה שני אחים גדולים בני 8 ו 10 איתם היא אוהבת לשחק ולתקשר, גם איתנו היא נהינית לשחק ומתקשרת ברצון. האים יש לנו סיבה לדאגה? אשמח לתשובה . תודה

הוספת תגובה

• לא רוצה לשחק עם ילדים אחרים - תגובה

סמדר ריינר
    28/08/2012

שלום אביטל,
    חסרים פרטים בפנייתך, לא ברור כמה זמן במצטבר היא כן בגן, האם תמיד זה היה כך האם כשהיא נפגשת עם ילדים אחה"צ כחם פעם עם ילד לחוד האם היא גם מתנהגת כך, האם היא מתקשרת עם הגננות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא עוזבת לתקופה קצרה.
    ani
    28/08/2012

שלום רב,

אני אמורה לעבור ניתוח כלשהו ולשהות בבית החולים לפחות שבוע (אם לא יותר).
    יש לי שני ילדים בן 4 ובת כשנתיים.
    ברור לי שאני צריכה לדבר עם הילדים שמאוד קשורים אלי.
    שאלתי.
    מה אני יכולה/צריכה להסביר לילדים בגילאים אלו? האם להסביר שאני הולכת לניתוח? האם להסביר איזה ניתוח? או שעלי לומר משהו אחר?

אודה על הדרכה מה עלי לעשות.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    אמא עוזבת לתקופה קצרה.

הוספת תגובה

• אמא עוזבת לתקופה קצרה. - תגובה

סמדר ריינר
    28/08/2012

שלום לך,
    ההסבר צריך להיות קצר ולא מפורט אבל קרוב לאמת הכי שניתן. להסביר שאת לא מרגישה טוב, וזה בסדר כי יש לזה פיתרון, הרופאים יטפלו בך ולכן את צריכה לישון בבית חולים כמה ימים, ואחר כך הכל יהיה בסדר ואת תחזרי הבייתה. חשוב שתשדרי רוגע כשאת מדברת איתם, ואם הם שואלים יותר אפשר להסביר למשל שכואבת לך הבטן אם זו האמת או משהו כזה אבל לא להיכנס ליותר פרטים מזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על ההדרכה.

ani
    28/08/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהצלחה, ורק בריאות.

סמדר ריינר
    28/08/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת בנושא זה.

ani
    24/09/2012

הגדול בן 4 והקטנה בת פחות משנתיים.
    האם יומיים לפני הניתוח זה זמן טוב לספר להם?
    (המחשבה שלי היא שלא כדאי מוקדם מדי, וברגע אחרון, הם אולי לא יספיקו להפנים).
    אם לא, אשמח להדרכתך.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת בנושא זה. - תגובה

סמדר ריינר
    24/09/2012

שלום לך,
    אין דבר כזה מוקדם מדי. זה בסדר גמור לספר להם מוקדם. הם בלאו הכי חשים שמשהו קורה, הם חשים את המתח שלכם, וכדאי לשתף אותם בהקדם ולתת להם להפנים בדרך ובקצב שלהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סף תיסכול נמוך
    ליטל
    27/08/2012

שלום רב,

שאלתי היא לגבי בני בן 5 ו-10 חודשים. התחיל היום גן חובה (נשאר שנה).

לילד יש סף תיסכול נמוך מאוד. למשל אם חילקו משהו בגן (כמו הפתעות יום הולדת) והוא רצה צבע מסויים ולא נשאר מאותו צבע כשהגיעו אליו הוא מיד משתטח על הרצפה, בוכה, רוקע ברגליים. אי אפשר להרגיע אותו הוא לא מקשיב בכלל.

שוחחנו איתו לא פעם על הנושא הסברנו שלא תמיד אפשר לקבל מה שרוצים, אפשר לחפש פיתרון, אפשר להתפשר וכו', אבל ההתפרצויות האלה חוזרות ונשנות. גם היום ביום הראשון של הגן חזרה התופעה.

שאלתי היא מה עושים ברגעים האלה של ההתפרצות וכן מה עושים כדי למנוע את התופעה הזו.

לתשובתך אודה,
    ליטל

לקביעת תור
    סגירה
    סף תיסכול נמוך

הוספת תגובה

• סף תיסכול נמוך - תגובה

סמדר ריינר
    28/08/2012

שלום ליטל,
    אתם לא צריכים לושת כלום ברגע ההתפרצות. נסו להימנע מלנסות להרגיע אותו. הוא צריך להיווכח באופן עקבי, שההתהנגות הזו לא משרתת אותו, גם הו אלא מקבל את מה שהוא רצה וגם לא מקבל תשומת לב מיותרת. חשוב מאוד להישאר עיקביים בהתנהגות הזו, למרות שזה נורא קשה. אם זה קורה ליד אנשים ומביך אתכם אז אפשר פשוט לקחת אותו משם עד שהוא נרגע, לא כעונש, ובלי יותר מדי מילים. פשוט להסביר במשפט אחד מה אתם עושים ולבצע, גם אם הוא ממשיך להשתולל ומגביר את ההשתוללות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ולטווח הארוך?

ליטל
    29/08/2012

איך מונעים את הישנות התופעה הזו?
    בזמן שהוא שוכב על הרצפה ובוכה אף אחד לא מתייחס אליו אבל בפעם הבאה שהוא לא מקבל מה שהוא רוצה שוב הוא מתנהג ככה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ולטווח הארוך? - תגובה

סמדר ריינר
    29/08/2012

שלום ליטל,
    ההנחיה שניתנה לכם על ידי מכוונת בדיוק לטווח הארוך. באותו רגע, ובוודאי בואפן חד פעמי היא לא עובדת. מה שעובד זו ההתמדה. כאשר פעמים רבות הוא מנסה ונתקל בתגובה שלא נותנת לו את תשומת הלב בה רצה או את הדבר שרצה להשיג, רק אז, לאורך זמן הוא לא ילמד לא לחזור על זה. זה כל הרעיון במה שהסברתי.לכן כל כך חשובה העיקביות שלכם. בלי עקביות זה לא עובד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה שבוכה המון בלילה
    חיים
    27/08/2012

שלום
    בתי בת שנתיים + 9.
    זה כ-4 חודשים שהיא בוכה המון בלילות. בממוצע 2 מתוך 3 לילות, 2-5 פעמים בלילה. בכי קצרצר עד בכי חזק ממש של כמה דקות שמעיר את אחיה הקטן.
    ידוע לי שזו התקופה של חלומות רעים אבל זה נראה לי לא סביר. מבחינת התדירות. האם אני טועה?
    כבר היתה לנו תקופה של ביעותים - זה לא זה.
    היא ילדה אהובה מאד ומקבלת תשומת לב בלי סוף.שנינו חוזרים יחסית מוקדם הביתה. אין לה שום בעיה רפואית, בגן הכל מצויין (אנחנו בקשר אישי עם הגננות) ובייביסיטר רק הסבתות עושות.
    אין בבית צעקות וריבים או מצב מצוקה כלשהו.
    נראה שאין שום סיבה
    מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה שבוכה המון בלילה

הוספת תגובה

• ילדה שבוכה המון בלילה - תגובה

סמדר ריינר
    28/08/2012

שלום חיים,
    סיבה בטוח שיש, אחרת זה לא היה קורה. יכול להיות שיש לה פחדים בלילה, זהו גיל שיש בו בדרך כלל פחדים, יכול להיות שהיא הייתה רוצה שתיקחו אותה אליכם למיטה (לא ציינתם איך אתם נוהגים, בכל אופן לא כדאי לעשות את זה). חשוב לנסות להרגיע אותה, אבל לא לתת לזה יותר מדי תשומת לב, אלא להרדים אותה בחזרה בקצרה, וזה יעבור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין מה לעשות חוץ מזה?

חיים
    28/08/2012

אנחנו ממעיטים להביא אותה למיטה שלנו ובכלל עושים מאמץ להקפיד על גבולות. אנחנו מרגיעים אותה בכל פעם אבל זה נמשך ופוגם לכל המשפחה באיכות השינה ובהתאם גם בתיפקוד ביום שאחרי.
    אין שום פתרון? עזרה מקצועית שניתן לפנות אליה? משהו אחר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין מה לעשות חוץ מזה? - תגובה

סמדר ריינר
    28/08/2012

שלום חיים,
    בודאי שתמיד אתם יכולים לפנות לעזרה מקצועית. אבל זה דורש מכם להכיר בכך שיש כנראה סיבה, אחרת במה מטפלים? התקשיתי לענות לך מעבר לזה כי משהו בתשובה שלך נתן לי להבין שאין כרגע משהו שיכול לגרום לכך, וזה די סוגר את האפשרות להבין מה קורה ולחשוב על פיתרון. כל פיתרון כרוך בסיבה כלשהי. אולי אם תפרטו יותר על מהשפחה ועל הילדה ניתן יהיה להבין טוב יותר מה קורה, או שאכן תפנו לעזרה מקצועית ותפרטו שם אתם יכולים לפנות לכל פסיכותרפיסט או פסיכולוג שעובד עם ילדים ונותן הדרכת הורים.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חברות שצד אחד לא רוצה
    dhl
    27/08/2012

הי הילדה שלי בת 6 חלק מהחברות שלה מהגן עזבו וחברה טובה שלה נשארה שנה שעברה החברה כל הזמן שיחקה איתה פעם כן חברה שלה ופעם לא חברה שלה ומאוד קשה היה להפגש איתה כי ההורים שלה העדיפו להפגיש אותה עם חברות אחרות איו לי מושג למה וזה גם לא משנה (מי אמר שהורים לא מתערבים)גם את חגיגת היום הולדת של החברה הם הזמנו חברות באופן סלקטיבי

התחלה השנה ושוב הילדה שלי רוצה להפגש ןהם במדיניות שלא מסתדר מה אני אמורה????? לעשות דרך אגב השנה הם לא נמצאות עם אותה מורה אבל באותו מתחם כל הזמן

לקביעת תור
    סגירה
    חברות שצד אחד לא רוצה

הוספת תגובה

• חברות שצד אחד לא רוצה - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    28/08/2012

לאמא שלום,
    זה מאוד קשה לראות את הבת שלך מתוסכלת מבחינה חברתית ולא מצליחה לחבר אליה את הילדה בה היא מעוניינת. אולם ברור מהדברים שתיארת שאין היענות מהצד השני. בין אם ההורים לא מעוניינים בקשר או הילדה, זו לא האכזבה האחרונה שהילדה שלך תיתקל בה. לכן כדאי ללמד אותה דרכים יעילות להתמודד עם תסכולים וקשיים, יעילות יותר מאשר "לדפוק את הראש שוב בקיר". חשוב שתעזרי לה למצוא מלים מתאימות למה שקורה עם הילדה האחרת - למשל, לומר משהו כמו: "כנראה שהיא עכשיו מתעניינת בדברים אחרים" וכדומה, ולעודד אותה ליצור קשר עם ילדים אחרים. אפשר ומומלץ לסייע לילדה, למשל ליזום מפגשים עם ילדים, באמצעות קשירת קשרים עם ההורים, וכדומה. חשוב לא להעצים את הסיפור יותר מדי, במיוחד כשהן לא באותה הכיתה סביר להניח שיהיו לבתך חברים חדשים במהרה.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוברת עיר
    אידה
    27/08/2012

היי
    בחודשיים האחרונים גיליתי שאני עוברת עיר ולא היה לי קל עם זה כי פה החברים שלי המשפחה השנייה שלי ובעצם כל החיים שלי ואני לא רוצה לעזוב...ההורים שלי לא מבינים את הערך של המקום בו אני חייה ...מה אני אעשה?דיברתי עם ההורים שלי הרבה פעמים וזה לא עוזר אז מה כדי לי לעשות בנוגע לזה?

לקביעת תור
    סגירה
    עוברת עיר

הוספת תגובה

• עוברת עיר - תגובה

סמדר ריינר
    27/08/2012

שלום אידה,
    זה בודאי מאוד קשה, אבל בחיים לא תצמיד אפשר לקבל מה שרוצים, בטח גם להורים שלך יש אילוצים משלהם. מאחר וזה המצב, ניסית לשנות ואתו ולא הצלחת, עכשיו כדאי לנסות להשלים עם זה ולהסתגל למצב החדש. קודם כל בודאי שתוכלי לשמור על קשר עם חברייך מהעיר הקודמת, דרך הפייסוק וגם בטלפון ולבקר מדי פעם, וגם אפשר להסתכל על כהזדמנות להכיר עוד חברים, חברים חדשים. אם את ילדה חברותית, אני מאמינה שצתצליחי להיקלט היטב במקום החדש, למרות שבהתחלה יהיה קשה, כל ההתחלות קשות, אבל בסוף תצאי מורווחת עם עוד חברים, יותר ממה שהיו לך קודם.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תילחמי

גל
    27/08/2012

תילחמי על הרצונות שלך,אל תוותרי אם באמת כל מה שיש לך בעיר הזו שאת גרה בה חשוב לך תלחמי למען זה,לוותר הרי זה הכי קל....ואני מדברת מנסיון גמאני לפני שנה הייתי אמורה לעבור לאילת פשוט ידעתי שאם אני יעבור ויעזוב את כל מה שיש לי אני פשוט לא יחזיק מעמד אז נלחמתי ובסוף ההורים שלי ויתרו ותאמיני לי שהם לא הצטערו על זה.....אז לדעתי תילחמי אולי אני לא איזה פסיכולוגית או יועצת אבל זו לדעתי האפשרות הכי טובה לי בכל אופן זה הצליח....(וגם אם בסוף לא ילך לך לא נורא כנראה שלא תמיד מקבלים מה שרוצים אבל תדעי שלפחות ניסת ולא ויתרת וזה הכי חשוב לדעתי)

נ.ב סורי על החפירה מקווה שעזרתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יותר מדי ביישנית וסגורה
    גל
    27/08/2012

הייי!
    קוראים לי גל ואני מהרצליה לפני כשנתיים עלתי לתיכון,ביום יום אני נורא בייישנית עם אנישים שאני לא מכירה בבצפר הקודם שלי היייתי די מקובלת אבללל עד שניפתחתי לקח לי 4 שנים,ועכשיו התהליך חוזר על עצמו אני פשוט מוצאת את עצמי לבד אני מנסה לפתח שיחה מנסה לדבר אך אני לא מצליחה ואני נשארת לבד וזה ממש קשה ואני לא יודעת איך להתגבר על ביישנות ולהיפתח תוכלי לעזור לי??תודה..!

לקביעת תור
    סגירה
    יותר מדי ביישנית וסגורה

הוספת תגובה

• יותר מדי ביישנית וסגורה - תגובה

סמדר ריינר
    27/08/2012

שלום גל חמודה,
    אני לא לא חושבת שבתשובה של כמה שורות באינטנטרט אני יכולה לעזור לך להיפתח. אני מציעה שתפני למבוגר כלשהו, הורייך או יועצת בית הספר ותבקשי עזרה. אפשר בטיפול יחסית קצר לעזור לבעיה שלך שנקראת חרדה חברתית. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריחוק מבתי
    אב
    27/08/2012

שלום
    אני אב לילדה בת שנה וארבעה חודשים. מעורב מאוד בגידולה מיום היוולדה . מאכיל, מקלח, מתעורר בלילות, מחבק מנשק, מקריא סיפורים ושר שירים וכדומה.
    בחודש האחרון בתי כלל לא ניגשת אליי, ברגע שאני מתקרב אליה כדי להרים אותה, להאכיל אותה, לשחק איתה, להרדים אותה או קם אליה בלילה , היא בוכה בכי היסטרי ומבקשת כל הזמן את אמא.
    היא לא מוכנה שאעשה איתה כמעט שום דבר. אני צריך ממש "לעבוד" קשה כדי שהיא לא תתנהג כך איתי.
    לא היה שום אירוע מכונן שייצר תגובה כזאת מצידה, זה החל ממש פתאום ואשתי ואני ממש לא יודעים מה לעשות נוכח המצב הנוכחי.
    האם ידועה לך על תופעה מסוג זה בגיל כזה?
    מה יכולה להיות סיבה להתנהגות כזאת?
    מה ניתן לעשות כדי להחזיר את המצב לקדמותו?
    אשמח מאוד לעזרה - המצב מאוד מתסכל.
    המון תודה .

לקביעת תור
    סגירה
    ריחוק מבתי

הוספת תגובה

• ריחוק מבתי - תגובה

סמדר ריינר
    27/08/2012

שלום לך,
    מדי פעם עולות כאן שאלות שמתארות מצב כזה. חשוב מאוד לא לנסות לרצות את הילדה, זה ל אנורא שהיא בוכה, בדרך כלל זהו ניסיון לשלט בהורים, ולא צריך לשתף איתו פעולה. אם הוחלט ביניכם שאתה מקלח/ מרדים או כל דבר אחר זה מה שיהיה. ככל שיה אמרגישה שאתה נחלש ונפגע כך היא לא יכולה לסמוך עליך ולהתמסר לטיפול שלך. חשוב מאוד שתדע להפריד ולא להיפגע מבכי של ילדה בת שנה וארבע, זה יעבור לה אם תראה לאורך זמן נחישות ועקביות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מטיטולים
    מירב
    27/08/2012

שלום, יש לי ילד בן שנתיים מזה כחודש הוא מסרב להיות עם טיטול בכל הזדמנות הוא מוריד אותו. התחלנו שלב של גמילה אני כל הזמן שואלת אם הוא צריך אבל מכיוון שהוא עדיין לא מדבר זה מהווה בעיה. הוא נעמד ועושה את צרכיו בריצפה לא משנה איפה כמה שאני מנסה להסביר זה לא עובד.
    אני לא יודעת אם זה בגלל שהוא לא מדבר או בגלל שהוא לא מוכן, איך עליי לנהוג ?

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מטיטולים

הוספת תגובה

• גמילה מטיטולים - תגובה

סמדר ריינר
    27/08/2012

שלום מירב,
    לא ברור אם הוא מוריד את הטיטול בגלל שהוא רוצה להיגמל או בגלל שיש בעיה תחושתית ובטיטול פשוט ל אנעים לו. כדאי לבדוק את העניין במכון להתפתחות הילד. ילד בגיל שנתיים שלא מדבר אולי יכול לרמוז בדרך אחרת שהוא רוצה פיפי, איך הוא מבטא רצונות אחרים? מצביע על מה שהוא רוצה? אולי ניתן ללמד ואתו להצביע על השיורתים או משהו אחר...קודם כל הייתי מתחילה מאבחון במכון להתפתחות הילד ומשם ממשיכה. אני לא יכולה מעבר לזה לומר לכם איך לנהוג כי קודם צריך להבין מאין נובעת הבעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעת הערצה עיוורת של ילדה בת 4
    גלית
    27/08/2012

שלום לכולם,

שמתי את בתי בת ה - 4 בבוקר בגן. לשמחתה חברה מהגן הקודם אתה . אותה ילדה שהיתה חלק משלישייה שקיוויתי מאוד שתתפרק והתאכזבתי לשמוע שצלע אחת ממשיכה אתה.
    בתי הכינה לה ציור וכל חווית הגן החדש הפכה לחווית האיחוד המחודש עם אותה חברה. כשהחברה הגיעה, בתי רצה אליה עם הציור וההיא אפילו לא חננה אותה במבט.
    כל האינטראקציה הבוקר היתה שבתי מקרקרת אחרי החברה שלה שדבוקה לאמה.
    שיא השיאים, אותה חברה החלה למרר בבכי ולטפס על ברכי אמה שלא תלך. הבת שלי, שממש לא כזאת !, צפתה והחלה אחריה באותה התנהגות.
    זה מכעיס אותי. מאוד חבל לי שתהיה בצילה . סבלנו מזה מספיק בשנה שעברה. אני כבר בתכנונים להביא לה כל יום חברה אחרת כדי לחשוף אותה לילדות אחרות , אבל לא בטוחה מה לעשות. בעיקר איך לא להתעצבן...

הוספת תגובה

• תופעת הערצה עיוורת של ילדה בת 4 - תגובה

סמדר ריינר
    27/08/2012

שלום גלית,
    הרעיון לחשוף אותה לחברות אחרות הוא מצויין, אפשר גם לדבר עם הגננת ובלקש ממנה לפחות חלק מהזמן להשתדל לחבר בין בתך לבין ילדות אחרות, מעבר לזה את לא ממש יכולה להתערב כרגע, כדי לא להתעצבן, שפוט עושים מה שעושים בדרך כלל כדי לא להתעצבן, נשימות, חשיבה חיובית ומחשבות על דברים יותר נעימים. כמו כן לנסות לחזק את הביטחון העצמי של בתך על ידי חיזוקים חיבויים אולי אם היא תרגיש יותר בטוחה בעצמה היא פחות תצטרך להעריץ מישהי אחרת.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה