מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מסרבת לקשר עם אביהאורה20/09/2012
ביתי בת כמעט 9, מזה למעלה משנתיים וחצי אין קשר בינה לבין אביה (התגרשנו כשהייתה בת שנתיים), היא מסרבת לדבר עליו ועל סרובה לראות אותו.
מאז שנפרדנו הוא נהג לבקש אותה אליו כל 7 שבועות בערך עד שהיא הביע באופן נחרץ את סרובה להמשיך בביקורים. מה עלי לעשות בנידון? אני נשואה ובעלי מקבל את ביתי כאילו הייתה ביתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסרבת לקשר עם אביה - תגובה
סמדר ריינר21/09/2012שלןם אורה,
סרבנות קשר של ילד עם אחד מהוריו היא נושא מסובך מאוד, ואין די בייעוץ בפורום באינטרנט כדי להתמודד איתו. לכן כדאי לך לפנות לייעוץ מסודר בעניין.
באופן כללי, כדאי שתעודדי את בתך לקשר עם אביה אבל באופן עדין, בלי ללחוץ. לא תארת את הקשר בינך לבין האב, אני מניחה שהקשר לא טוב. אם הקשר בכל זאת טוב כדאי שתפנו לייעוץ ביחד כדי לשתף פעולה בעניין כי יש דברם שתלויים גם בו. בכל אופן חשוב שתעשו הפרדה, זה בסדר שבעלך מקבל אותה כאילו הייתה ביתו, אבל היא לא בתו, ואין לאפשר לה לקרוא לו אבא, או לעודד מחיקה של אביה הביולוגי. כמבון שחשוב גם לא לדבר על אביה דברים שליליים לידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם חד הוריתדנה20/09/2012
שלום רב,
אני אם חד הורית, נפרדתי מבן זוגי כשבני היה בן 7 חודשים (לא היינו נשואים), לבן זוגי אין קשר איתי ולא עם בני. רציתי לדעת מתי ילדים מתחילים לשאול שאלות על אבא, ומה אני צריכה לומר, האם אני צריכה להיפגש עם פסיכולוג ילדים לכמה מפגשים בכדי לדעת מה לומר ואיך להתמודד? האם בני יאלץ להיפגש עם פסיכולוג ילדים ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם חד הורית - תגובה
סמדר ריינר20/09/2012שלום דנה,
טוב שאת מנסה להתכונן מראש. אין גיל שבו ילדים מתחילים לשאול, זה תלוי בילד, במידת המפותחות שלו, באווירה בבית, האם האווירה מאפשרת לשאול שאלות או לא, יש ילדים שחשים שהנושא רגיש וקשה לאימא והם לא ישאלו לעולם, אבל הוא ממשיך להציק להם,וגם תלוי באיזו סביבה הוא גדל ועד כמה הוא מרגיש חריג יחסית למשפחות אחרות.
ילדים גם לא תמיד שואלים בצורה ישירה. יש ילדים שבגיל קטן מאוד, אפילו לפני גיל שנתיים, מתחילים לקרוא לכל מיני גברים בסביבה בשם "אבא" וזה גם סוג של שאלה, גם אם היא לא ישירה.
בעיקרון אם הילד לא שואל, הייתי מסבירה לו מיוזמתי בערך בגיל שלוש, שיש לו אבא מראה לו תמונות, ומסבירה לו שאבא מאוד אוהב אותו. מעבר לזה, לגבי ההסבר המדוייק, זה תלוי מה הסיפור, ומתוך זה מחילטים מה לספר ומתי.
בעיקרון, אין סיבה שבנך "ייאלץ" להיפגש עם פסיכולוג, אלא אם כן תהיה בעיה כשלהי שתפריע לו.
כן יכול להועיל שאת תיפגשי עם פסיכלוג או פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים ונותן הדרכת הורים כדי להתייעץ בצורה מדוייקת יותר ושמתאימה ספיציפית לסיפור שלכם ולידל שלך, איך ומה להגיד ומתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם חד הורית המשך תגובה
דנה22/11/2012הי סמדר,
תודה על התשובה, האם את מכירה פסיכולוגים טובים בקופת חולים כללית שאני יכולה לפנות אליהם?
האם זה מצריך כמה מפגשים או פגישה אחת?
יום מקסים
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם חד הורית המשך תגובה - תגובה
סמדר ריינר23/11/2012שלום דנה,
לא ציינת באיזה איזור מדובר, אם איזור ראשון לציון או אור יהודה יכול לעזור לך אני מכירה שם מטפלת שעובדת במחירי קופת חולים.
אני לא יכולה לדעת כמה פגישות זה ייקח זה תלוי גם בך ובמורכבות הסיפור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם חד הורית - תגובה
דנה25/11/2012הי, באזור פ"ת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם חד הורית - תגובה - תגובה
סמדר ריינר25/11/2012שלום דנה,
לצערי אני לא מכירה אישית פסיכולוגים שעובדים עם הכללית באיזור פתח תקווה, אבל את יכוהל לפנות למכון להתפתחות הילד שעובד עם הכללית באיזור מגורייך ולבקש שם הדרכת הורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות שינהשירלי20/09/2012
בוקר טוב,
יש לי ילדה בת 7 שהחלו לה בעיות שינה היא הייתה נרדמת במיטה שלה ולפעמים באמצע הלילה עוברת למיטה שלי ונרדמת עד הבוקר לא תמיד הייתי מרגישה שהיא עוברת
שזה הפך להיות כל לילה דיברנו על זה והסברתי לה שזה לא נוח לישון 3 במיטה וכל אחד יש לו את המיטה שלו ובחודש האחרון היא נכנסה לפחדים בטענה שהיא מתעוררת בלילה ולא מצליחה להרדם חזרה ואז היא מפחדת כולם ישנים ומרוב שהיא בלחץ היא לא נרדמת ומתחיל ויכוח באמצע הלילה יש לציין שיש לה חדר נפרד ויש לה עוד אחות בת 4 גם בחדר לבד ועוד תינוקת בת 5 חודשים שישנה איתנו
מגיע הערב היא נכנסת לפחד מה יהיה אם לא תצליח להרדם ובוכה היא מדברת על הערב במשך היום אני לא חושבת שיש לה חלומות רעים משום שהיא לא קמה בבהלה
הסברתי לה שהיא מתעוררת שתעיר אותי אני יבוא אליה למיטה ולא ההפך ואז היא נרדמת חזרה שאני ישנה איתה ושאני חוזרת למיטה שלי אחרי חצי שעה שוב קמה
אני לא יודעת מה לעשות ?האם לתת לה לישון אצלי משום שהיא פוחדת ולא שולטת על זה שהיא מתעוררת (יש לציין שאצלי היא ישנה טוב מאוד)
איך להסביר לה ולגרום לפחד שלה להעלם ?ניסיתי להשאיר אור דולק אבל זה לא עזר ...
אני נואשת !!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות שינה - תגובה
סמדר ריינר20/09/2012שלום שירלי,
את מוזמנת לפנות לעמודת "שאלות נפוצות" לתשובה העוסקת בפחדי ילדים. כמו כן ההסבר שלך בתגובה לזה שהיא עוברת, הוא לא מספיק סמכותי ולא מעמיד גבול בצורה מספיק ברורה. הסיבה שהי אלא יכולה לעבור לישון איתכם היא לא שזה לא נוח אלא שלא שם מקומה. היא לא מבוגרת והיא לא ישנה עם מבוגרים אלא בחדר של הילדים. נקודה.
אם גם לאחר העיון בעמדות שאלות נפוצות אתם לא מצליחים להתמודד עם החרדה שלה, כדאי לפנות להדרכת הורים מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מפינוקים- לבן 4.9שלי19/09/2012
שלום רב,
בני בן ארבע ותשעה חודשים. ילד מדהים, לבבי, וחכם אבל בעוכרנו גם מאוד מפונק. הוא התרגל לקבל מתנות באופן תדיר ללא כל סיבה... לדוגמא, מגיע לסבא וסבתא אחרי הגן וממתינה לו שם מתנה... (2-3 בשבוע אפילו...) הוא התרגל שהוא מביע משאלה (מכונית צעצוע, בובת ספיידרמן, וכו') ןבביקור הבא - המשאלה מתגשמת... בהתחלה הוא היה אסיר תודה אבל לאחרונה הוא התחיל להביע כעס ואכזבה אם לא מחכה לו מתנה, או אם המתנה אינה תואמת בדיוק את המשאלות שלו ... אני רוצה לשנות את המצב. חשבתי לבקש מההורים שלי (הסבים הנדיבים) שיפסיקו עם המתנות ויגבילו אותן לימי הולדת וחגים או ארועים מאוד מיוחדים, ובמקביל להסביר לילדי שמתנות מקבלים במועדים הנ"ל. האם זו הדרך? האם יש דרכים אחרות? רעיונות מועילים יתקבלו בברכה.
תודה ושנה טובה,
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מפינוקים- לבן 4.9 - תגובה
נעמה סבג שמש19/09/2012מאיה,
האם המתנות באות בשילוב עם העדר בולות?
אם כן, יש לעבוד על כך במקביל.
אם לא, וזה מצב נקודתי, כן ייטב.
כדאי להסביר לילד את העניין, להכין אותו לשינוי.
לומר לגננת לספר סיפור על ילד שקיבל המון מתנות ולהציא סיפורים עם מוסר השכל בנושא.
וכן, להוריד בהדרגה את מינון המתנות.
בהצלחה,
נעמה סבג שמש, מנהלת מכללת עידן ההורות,
מכללה המתמחה בייעוץ שינה, הנחיית הורים וליווי לאחר לידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה - ועוד
שלי20/09/2012זה משהו נקודתי - גבולות אחרים בהחלט מונחים במקום ויש כללים מאוד ברורים בשאר תחומי החיים (ממתקים, טלויזיה, שעת שינה, מקלחת וכו'), כמובן שאצל סבא וסבתא מטבע הדברים יש יותר גמישות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה - ועוד - תגובה
נעמה סבג שמש29/09/2012לגיטימי לחלוטין...:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות אחרי הגןרונן19/09/2012
שלום.
הבת שלי בת שנתיים ותשעה חודשים ,השנה היא נכנסה לגן עירוני תת חובה ,בגן יש 32 ילדים עם גננת וסייעת , נתליה חוזרת מהגן ב-2 בצהריים , היא חוזרת עייפה(מתה) ובנוסף היא לא אוכלת טוב בגן ולא שותה מספיק מיים(לפעמים אני רואה שהבקבוק שלה מלא) , אני מביא אותה הביתה עושה לה מקלחת ואז מתחיל סרט ,היא עצבנית צועקת בוכה מרביצה ,אני לוקח אותה על הידים היא נרדמת בערך שעה מתעוררת ואז מתחיל הסרט מחדש ,בכי צעקות מרביצה לאישתי ,צועקת אבא אבא ,אחרי שהרדמתי אותה חזרתי לעבודה .
לפני שהיא הלכה לגן היא היתה הולכת לישון בסביבות 11 -12 לא היה לה את ההיתפרצויות הללו. אנחנו ממש חסרי עונים .
בנוסף לכל הרשום מעלה היא התחילה לצדד ביני לבין אישתי ,היא אומרת לכל דבר שהיא רוצה שאבא יעשה :יסרק אותה ,יקלח אותה ..... .
להזכירך עד לפני שהיא הלכה לגן היא היתה עם אישתי בבית ולא היה את תופעות ההתנהגות הללו .
אנא עזרה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות אחרי הגן - תגובה
נעמה סבג שמש19/09/2012שלום רב,
אני מבינה שעד כה הילדה לא היתה בגן כלל. השינוי הזה, מבית, לגן עם 32 ילדים הוא לא פשוט. גם שינוי דרסטי בשעות השינה מביא לחוסר שקט שלה.
אם במקרה ניתן בתחילה להוציא אותה קצת קודם, שעה קודם, כדי לאזן לה את שעות השינה בהדרגתיות, זה ייקל עליה.
במקביל לכך שתעטפו ותתנו לה חום, עליכם להציב גבולות מאד ברורים ולא לוותר שם.
זה מה שייתן לה להרגיש בטוחה ואהובה.
אם תרצו הנחיית הורים של סטאג'רית מהמכללה, אתם מוזמנים לפנות.
בהצלחה,
נעמה סבג שמש, מנהלת מכללת עידן ההורות,
מכללה המתמחה בייעוץ שינה, הנחיית הורים וליווי לאחר לידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה עם בעיית העדפת אבא על פני אמא
רונן20/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה עם בעיית העדפת אבא על פני אמא - תגובה
נעמה סבג שמש29/09/2012זה בסדר שיש ליד העדפה מסויימת. עם זאת, אנו צריכים לכוון אותו לכך ששני הוריו יכולים ומסוגלים לתת לו מענה ראוי.
הכינו אותו מראש לכך שהיום אמא מרדימה\מקלחת\אוספת מהגן. אם יביע אכזבה , תכילו את רגשותיו, תשקפו לו את החוויה ותתנו מקום לרגש: אני יודעת שאתה ממש מאוכזב שלא אבא אוסף אותך היום, אבל זה המצב.
אם יבכה- תנו מקום לבכי, זה בסדר להביע אכזבה.
אבל תהיו ברורים, נחושים ואסרטיבים בהחלטתכם והתנהלותכם מולו.
בהצלחה!
נעמה סבג שמש, מנהלת מכללת עידן ההורות.
יועצת שינה, מנחת הורים ומרצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקועה בת 11דנה19/09/2012
היי,
אני במצב תקוע. יש לי חברה בשם ניצן שהבטחתי לה שאהיה חברה שלה כל השנה . הייתה לי חברה בכיתה ד' שהיינו החברות הכי טובות ונפרדתי ממנה. רציתי לחזור אליה וזו בעייתי. ניסיתי יום אחד לא להיות עם ניצן והיא סיבכה אותי במצב של ללכת למנהל שאת חפה מפשע. אז אני חזרתי לחברה שלי בלי שניצן תדע אבל אני רוצה שניצן תדע כי היא מנסה להפריד ביני לבין חברה שלי. היא מקנאה. אני מפחדת שאני אסתבך שוב ושוב בגלל שאני לא איתה. בבקשה עזרו לי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקועה בת 11 - תגובה
סמדר ריינר19/09/2012שלום דנה,
כמובן שאת לא יכולה להיות מאויימת על ידי חברה ולהיות חברה שלה בכוח. למעשה החברה שלך מאיימת עלייך וסוחטת אותך. חשוב שתיפני לעזרת מבוגר ותסבירי את מצבך, למשל יועצת בית הספר. כך חברתך ניצן לא תוכל להלשין עלייך כשאת חפה מפשע כי בבית הספר יבינו את המצב וביינו מי צודק. נסי לקבל עזרה, ובשום אופן על תסכימי שיאיימו עלייך. מותר לך שיהיו לך יותר מחברה אחת, חברות זה לא נישואין, ואם יש לך שתי חברות זו לא בגידה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה עם אופי קשהנטליה19/09/2012
שלום רב!
בתי בת 5,מאז שהיתה תינוקת היתה מאוד קשורה אליי, פחדה מזרים, מפרדה מאוד קשה בגן ורצתה לעשות הכל רק איתי אפילו שאהיה איתה בחוג. יש לה עוד שני אחים קטנים (2.5 ו8 חודשים). היום היחס שלה אליי הואט מאוד מוזר, מצד אחד היא עדיין כשורה אליי מאוד מצד שני כל דבר קטן שקורה לה לדוגמא אם היא מועדת או נופלת ישר היא מתחילה לנסות להכאיב לי (להרביץ), בנוסף היא לא מסוגלת לקבל משהו שהוא לא מה שהיא רוצה, היא המתחילה ישר לצרוח שנשמע כמו לנבוח.. לתרוק דלתות, לשבור דברים, אם זה קשור חבגדים לקרוע את הבגדים בקיצור ממש להיתפרע בהצורה מוגזמת. ללכת איתה לרופא זה ממש משימה בלתי אפשרית, היא רק נכנסת לחדר ומתחילה לבכות ולצרוח בצורה מוגזמת לגמרי ואפילו בדיקת גרון פשוטה זה משהו שאי אפשר לעשות לה בלי להחזיק ידיים ורגליים, שלא נדבר על בדיקת דם (שלא עשינו מגיל שנה) או רופא שיניים (כנ"ל).
איך אני לשפר את הגישה אלייה.. אמא מודאגת וזועקת לעזרה..:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה עם אופי קשה - תגובה
סמדר ריינר19/09/2012שלום נטליה,
בדרך כלל זה לא עניין של אופי קשה של הילד, אלא קושי של ההורים להציב גבול, או כמו שאמרת, לדעת איך לגשת אל הילד.
ממה שאת מתארת כרגע, נשמע שהגעתם למצב חמור, ואם לא תטפלו בכך בהקדם, זה עלול להחמיר.
לכן, אני ממליצה לך לפנות בהקדם להדרכת הורים כדי להתחיל ולהתמודד אחרת.
את יכולה לפנות לפסיכולוג או לפסיכורתפיסט שעובד עם ילדים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה! שאלה נוספת...
נטליה19/09/20121.אנחנו גרים עם אמא שלי באותו בית והיא די נוהגת להתערב לי ולבעלי בחינוך ואפילו לעשות דברים הפוכים ממה שאנחנו עושים לעיתים... האם זה יכול להשפיע על ההתנהגות של בתי?
2.איפה ניתן לקבל טיפול לבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה! שאלה נוספת... - תגובה
סמדר ריינר19/09/2012שלום נטליה,
בודאי שההתערבות של אימך משפיעה על הבעיה, כיוון שהיא מורדיה מהסמכות שלך ולא מאפשרת לך להציב גבולות כנדרש.
כמו שציינתי את יכולה לפנות לפסיכולוג או לפסיכותרפיסט שעובד עם ילדים.
את יכולה לפנות דרך קופת החולים שאת חברה בה ולברר למי הם יכולים להפנות אותך אז זה במחיר מסובסד, או דרך מרפאה ציבורית של משרד הבריאות באיזור מגורייך ואז זה בחינם ,או בואופן פרטי לפי המלצות מכרים או לאחת ממנהלות הפורום שעובדת באיזור שלך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מביך: משחק מיני של ילדתי עם בן דודהדיקלה18/09/2012
בתי בת 3.4. מדי שבת אנחנו נפגשים עם המשפחה המורחבת, והיא
ובן דודה, בן 5, בדר"כ אוהבים לשחק יחד.
היום הם היו לבדם בחדר, ותפסתי אותם עוסקים בפעילות שאנחנו נגדיר
כמינית, אבל אני מבינה שאצלם זה מתוך סקרנות.
הוא בדק את אבר מינה, והייתה גם פעילות אוראלית. וזה כבר קצת
הדאיג אותי.
שניהם ציחקקו והיו נבוכים, ה"משחק" נראה הדדי לחלוטין.
כל הורה לקח את ילדו הצידה והסברנו (בצורה הכי רגועה שיכלנו...)
שלא משחקים ככה. אבל היינו נבוכים מאוד והמומים ומבולבלים.
שאלתי - האם יש מקום לדאגה מאחר וזה לא היה סתם משחק "רופא וחולה"?
מאיפה בכלל הם הגיעו לרעיון של לבדוק את אבר המין עם הפה..???????
ואיך עלינו להגיב? מה לומר?
תודה מראש, הורים קצת מבולבלים ומאוד נבוכים....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מביך: משחק מיני של ילדתי עם בן דודה - תגובה
סמדר ריינר19/09/2012שלום דיקלה,
את צודקת שהרעיון לבדוק את איבר המין עם הפה דורש בדיקה מעמיקה יותר. כדאי לבדוק, אכן בצורה רגועה, עם כל אחד מהם, היכן ראה דבר כזה קודם, או האם חווה דבר כזה בעבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדים ודמיונותדנה18/09/2012
בני בן שבע ועשרה חודשים. ילד נבון, תלמיד טוב אהוב על חבריו. יש לו אח ואחות והוא באמצע. בשנה האחרונה אנו מתמודדים עם התנהגויות והתפרצויות שלו, אך לא נראה לי כי מדובר במשהו חריג. בחצי שנה האחרונה התחילו להתפתח אצלו פחדים. בהתחלה פחד מגנבים, ואחר כך החל לפחד מחייזרים לאחר שצפה בתכנית טלוויזיה בנושא. הוא חושש להתקלח למשל עם דלת סגורה, דואג לסגור את החלון לפני השינה וכו. לאחרונה זה החמיר למשל בכך שהוא חושש ללכת לחבר טוב שלו כי הוא טוען שהוא מדמיין שהמשפחה הם למעשה חייזרים. רציתי לשאול זה האם מדובר בתופעה מוכרת, עד כמה חמורה הבעיה שתארתי, ואיך אוכל לעזור לו להתגבר על הפחדים והדמיונות.
תודה רבה, אני מאד מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים ודמיונות - תגובה
סמדר ריינר18/09/2012שלום דנה,
שנמע שבנך במצוקה, שהולכת ומחמירה. הפחד מכך שמהשפחה שלו הם חייזרים נשמע מעט מוזר וכדאי לפנות לגורם מקצועי ולבדוק את העניין לעומק. אני ממליצה לכם לפנות לפסיכולוג קליני או לפסיכותרפיסט שעובד עם ילדים ולאחר הערכה ראשונית לשקול אם יש גם צורך בפנייה לפסיכיאטר או לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפשוט להיועץ עם רופא המשפחה וככל....
בתיה14/10/2012הנראה הוא יתן לכם הפניה לפסכיולוג - ופסיכולוג כמו פלסתר ליד יכול להבהיר לו בצורה כזו שהוא יבין ומבין שבעצם אלו הם דמיונות .
היתי ממליצה לך לנתק אותו מדברים כאלה בטלויזיה ולשדר לו דברים חיוביים כמו שירים נעימים וקצת לתת לו לנוח מהטלויזיה ומשחקי מחשב- זהו שלב וגיל שבה הילד מתחיל ללמוד את ההבדל בין מציאות למציאות(כיצד נראת המציאות באמת והדמיוןהמובדל מהמציאות ולא אמיתי.).
בהצלחה
ללכת לרופא המשפחה ולדבר איתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכי בהשכבה על הבטן - קישור שלילסיוון18/09/2012
שלום רב,
בני בן חצי שנה בעוד מספר ימים, עד לא מזמן נרדם רק על הידיים. לאחרונה לאחר שנכנס למשפחתון ופיתח שם יכולת הרדמות עצמית, התחלנו גם בבית להרדימו במיטה כשאנו לצידו והוא שוכב על הבטן. ביום הראשון מעט בכה אבל לא נורא ובימים הבאים כבר ממש נרדם בנינוחות במיטה באופן זה. במהלך החג שהינו אצל משפחה בסביבה ובמיטה אשר זרים לו וההרדמות שם הפכו קשות מאוד ומלוות בבכי רם. מאז (לפני כיומיים) נראה כי הוא בסוג של "טראומה" ובכל פעם שמניחים אותו על הבטן - גם בהרדמות וגם אפילו סתם לשחק על ספה או משטח פעילות, הוא מתחיל לבכות נורא.
אני מרגישה שעשינו לו נזק.. הוא אפילו לא מתהפך מהגב לבטן בעת משחק כמו שהיה עושה רבות לפני כן. האם זה הפיך ? מה ניתן לעשות כדי לתקן עבורו את החוויה ?
אשמח מאוד לתשובות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכי בהשכבה על הבטן - קישור שליל - תגובה
סמדר ריינר18/09/2012שלום סיוון,
לא נראה סביר שגרמתם לו טראומה. זה נשמע קצת מוגזם. תינוקת נרדמים בכל מיני מקומות, ולא הגיוני שבגלל פעם אחת שהרדמתם אותו במקום אחר תיגרם טראומה. לפעמים יש לתינוקות רגעים קשים, הם בוכים ומתקשים להירדם. אם אתם תהיו רגועים ועיקביים סביר להניח שהוא יחזור לשיגרה עם הזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד חסר מנוחההגר18/09/2012
בני בן שנתיים ועשרה חודשים, סובל מדרמטיטיס אטופית מלידה הדרגה קשה, מטופל באופן יומיומי. אח לבן 7 ובת 4.5.
הילד חסר מנוחה-
מדבר בבכי- כל מה שרוצה דורש בבכי
בארוחות מסרב להשתתף אם יש אנשים מחוץ למשפחה המצומצמת
מאבד סבלנות במשחקים ארוכים
ועוד ועוד
חשבתי לעשות איתו פעילות משותפת- חוג שחייה(הוא אוהב לשחות), טיפול בבעלי חיים על מנת לטפל כבר עכשיו ולמנוע התדרדרות.
מה ההמלצה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד שבוכה הרבה
ד''ר שירי שדה שרביט18/09/2012הגר שלום,
מהשאלה שלך עולה שאת מקשרת בין בעית העור לבכי המתמשך של בנך. ייתכן שהאטופיק שבוודאי גורם לחוסר שקט משפיע על התנהגות הבן שלך. אולם בנוסף הוא נמצא ב"גיל המרד" במסגרתו ילדים מתקשרים עם הסביבה בבכי ובכעס, והתפקיד של המבוגרים הוא ללמד את הילד כיצד לווסת ולעדן את הכעסים, וכיצד להתמודד עם גבולות ותסכולים באופן נאות.
לכן אני ממליצה ראשית להתייעץ עם רופא עור על.מנת לוודא שאין החמרה במצב. בנוסף כדאי לדבר עם הצוות החינוכי בגן ולשמוע את התרשמותם מהילד. ולבסוף, מומלץ להכין עם הילד טבלת התנהגות ולבנות מערכת של תגמולים ופרסים כשהוא מצליח לתקשר את רצונותיו בצורה מתאימה לסיטואציה.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 4 הסוגר את ידיוליאת17/09/2012
שלום, בני בן כמעט 4 לאחרונה החל לסגור את ידיו לעיתים למשך מספר שעות.
בזמן שידיו סגורות אם הוא רוצה למשל לתת לי יד הוא אינו פותח אותן . כמנסים להסיח את דעתו הן נפתחות לרגע אך נסגרות שוב.
לאחרונה החל גן חדש ונולד לו אח חדש לפני 4 חודשים.
על מה זה יכול להעיד וכיצד להתמודד עם זה?
אם שואלים אותו לגבי זה הוא מתעלם מהשאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות חדשה של ילד בן 4
ד''ר שירי שדה שרביט18/09/2012ליאת שלום,
את מתארת התנהגות שהיא לא שכיחה. גם אם חלו שינויים לאחרונה אצל בנך וזוהי תגובה להם, כדאי קודם לבדוק את הדברים מבחינה פיסיולוגית/רפואית. לכן אני ממליצה מלפנות לרופא הילדים ולבקש אבחון ראשוני של ריפוי בעיסוק לגיל הרך.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסרת אונים-שאלה שלא נענתהשוש16/09/2012
שלום רב,
בני בן שנה וחודש ,במהלך השנה האחרונהה לא הרגלנו אותו לישון ולהירדם באופן עצמאי,במהלך היום היה נרדם על הידיים ואז היינו מעבירים אותו למיטתו ובמהלך הלילה היה נרדם במיטתנו ואח"כ הינו מעבירים אותו למיטתו (שנמצאת בחדר שלנו).
חשוב לציין שמאז שהלך לגן הוא מאוד מאוד מפחד מהמיטה שלו וברגע שמניחים אותו שם הוא מתחיל לבכות ולצרוח ללא הפסקה.ניסינו להיות לידו ללטפו ,לחבקו,לדבר אליו אך זה לא מצליח וכל עוד הוא נמצא במיטתו הוא בוכה וצורח במשך כמה שעות.
מאז שהלך לגן אנו מנסים ללמד אותו להירדם לבד אך זה לא מצליח-
בלילה לאחר שהוא עייף מאוד מאוד (שעה 20:00) אנו מניחים אותו במיטתו ולאחר בכי של 10 דקות וצרחות הוא נרדם לבד,לעיתים יושן כל הלילה ולעיתים מתעורר ומתחיל לצרוח עד אשר אנו מעבירים אותו למיטתנו(ניסינו לתת לו לבכות כחצי שעה אך לא נרגע עד שהעברנו אותו אלינו).
בצהריים (בימי שישי,שבת ) למרות שהוא קם בבוקר ועייף מאוד אנו שמים אותו במיטתו ב-15:00 הוא בוכה וצורח כמה שעות ללא הפסקה ובסוף נרדם אך לאחר 20 דקות קם ולא רוצה לישון יותר עד הליה למרות שהוא ממש ממש עייף.
יש לציין שאנחנו כבר לא יודעים מה לעשות,אנחנו כן שמים לו גבולות,אנחנו כן משאירים אותו לבד בחדר ,אך לא רואים שום תוצאה הלכה למעשה כבר לאחר 3 שבועות-כאילו סתם אנחנו נותנים לו לבכות.
האם אפשר לקבל הצעה פרקטית מה עלינו לעשות ? כי ברגע ששמים אותו במיטתו הוא מתחיל לבכות ולצרוח ללא הפסקה,אך אנחנו לא מוותרים ונותנים לו לצעוק ולבכות (מדי 10 ,15 דקות נכנסים מלטפים אותו ומיד יוצאים)ולמרות זאת לאחר 3 שבועות עדיין אין תוצאות.כלומר הוא עדיין לא נרדם לבד בצהריים במשך כמה שעות למרות שבלילה הוא בוכה 10 דקות ונרדם.
למה התינוק קם רק בצהריים לאחר 20 דקות שינה למרות שלא ישן כל היום ובלילה יושן בד"כ כל הלילה?מה עלינו לעשות שישן גם בצהריים?מה עלינו לעשות שירדם כאשר הוא עייף?
האם הבכי הרב לא יכול להזיק לו?האם עלינו להכנס אליו לעיתים יותר תכופות כאשר הוא בוכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסרת אונים-שאלה שלא נענתה - תגובה
סמדר ריינר17/09/2012שלום שוש,
נראה לי שחומרת המצב שאת מתארת חורגת מגבולות הפורו לייעץ, וכדאי שתפני לאיש מקצוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד מחונן עם בעיות חברתיותהדס16/09/2012
שלום,
יש לי ילד בכיתה ג'. הוא ילד מאוד חכם, (אובחן כמחונן) בולע ספרים ומכור למשחקי מחשב, לפעמים יכול להעביר יום שלם מול המחשב והספרים.
בכל פעם שאנחנו מנסים לעודד אותו להזמין חבר הוא מסרב. הוא מאוד אוהב להתבודד, מעדיף לשחק עם ילדים קטנים ממנו.
באופן אבסורדי- למרות שהוא ילד מאוד חכם בלימודים, התנהגותו ילדותית למדי. בכל פעם שהוא צריך להשתלב בחברה, הוא לא יודע איך ליצור את הקשר, ולעיתים מציק לחבריו וכך מרחיק אותם ממנו.
לא פעם הוא נכנס להתקף זעם/תסכול ומסתגר, עונשים לא עוזרים הוא פשוט צוחק עליהם ומוכן לקבל אותם בהכנעה.
איך אפשר לעזור לו? האם הוא זקוק לטיפול? ולאן פונים?
אשמח לייעוץ והכוונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד מחונן עם בעיות חברתיות - תגובה
סמדר ריינר16/09/2012שלום הדס,
עונשים הם לא דרך חינוכית יעילה, באמת כדאי לא להשתמש בהם.
בנך אכן לא יכול להזמין חברים וללכת לחברים כי הוא מרגיש שאין לו כלים ליהנות מחברתם. נשמע שהוא בהחלט זקוק לטיפול. טיפול יעיל יכול להיות קבוצה למיומנויות חברתיות. ניתן לברר על קבוצות מתאימות לגיל שלו באיזור מגוריכם על ידי חיפוש בגוגל.
אם אין קבוצה כזו באיזורכם, כדאי לפנו לטיפול פסיכולוגי פרטני אצל פסיכולוג או ספיכורתפסיט שעובד עם ילדים.
בהצלחה,
שנה טובה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לינקותרן16/09/2012
בתי בכתה א ויש לה אחות הקטנה ממנה בשנה. אני נמצא איתן רוב שעות היום והן מקבלות תשומת לב רבה. לאחרונה הילדה הגדולה מבקשת להיות תינוקת היא רוצה שאקח אותה בעגלה, מנסה "לינוק" ממני ומאמה מבקשת שאקנה לה מוצץ וכדומה. מרפאה באומנות שעובדת איתה בביה"ס אמרה שאאפשר לה שעה ביום של משחק שבו היא מתנהגת כתינוקת ואני אתיחס אליה ככזאת והמליצה שאף אקנה לה מוצץ.אשמח לשמוע את דעתך בנושא האם לטעמך עלי לנהוג כך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה לינקות - תגובה
סמדר ריינר16/09/2012שלום רן,
כן.אני תומכת בדעתה של המטפלת באומנות. ברצון של הילדה להיות קטנה אין כל רע, במיוחד אם זה נעשה במשחק. אני בהחלט בעד שתאפשרי לה את הצורך הזה,, כמה שניתן, וכשהיא תשבע מזה, היא לבד תחזור להיות גדולה. שם נזק לא ייגרם מזה, אם מכך את חוששת. יכול להיות שבגלל הרווח הקטן בינה לבין אחותה, מבחינתה היא "נדחפה" החוצה מהר מדי מלהיות תהינוקת של המשפחה, ומייד באה תינוקת חדשה אחריה והיא נדרשה להיות גדולה, לוותר, לחכות, וכו', והיא רוצה להחזיר לעצמה את מה שנלקח, וכל עוד היא ילדה ויכולה לשחק בזה, למה לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)