מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד בן שש- כתה אריקי31/08/2012
שלום,
בני בן 6 קשה לו להיפרד בבוקר כאשר מגיע לבית הספר אני מביאה אותו לכיתה והמורה נמצאת והוא בוכה, המורה ניגשת אליו ואני הולכת,
איך להסביר לו את נושא זה אני לא יכולה להישאר בבית הספר?
מה עליי לעשות?
תודה רבה
ריקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן שש- כתה א - תגובה
סמדר ריינר31/08/2012שלום ריקי,
אין כאן הסבר, אלא פשוט להגיד לו שבכיתה א' הוא כבר גדול וההורים לא נשארים. בדיוק כמו שהוא לא רואה הורה של אףילד אחר נשאר. אני ל אחושבת שזה עניין של הסבר. הילד שלך לא בוכה בגלל שהוא לא מבין. הוא בוכה בגלל שזה קשה לו וזה יעבור. אם את תשדרי שאת רגועה עם זה וזה בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול פסיכולוגי ריגשי לילדותמירב31/08/2012
אני אמא לשתי בנות 13 ו10 לילדה הצעירה יש בעיות חברתיות ורגשיות והבוגרת יותר ילדה פעילה מבחינה חברתית ולימודית אך עדיין גם אצלה יש בעיות רגשיות , חשוב לציין שבשנתיים האחרונות היינו בהליך גירושין לא פשוט (שהסתיים סוף סוף החודש)
אני יודעת בוודאות כי כדי לא להחמיר את מצב הבנות וכדי לסייע להן(שתיהן ילדות מקסימות במלא מובן המילה) עליי להביאן לטיפול פסיכולוגי אך לצערי אין לי אפשרות כלכלית לטיפול כזה אשמח לקבל מידע אם ישנו ארגון כלשהוא הנותן שרות כזה ומה ניתן לעשות בנתיים כדי לעודד את ביתי הצעירה למעורבות חברתיתת , אגב היא אינה מוכנה להודות או לדבר על מצוקות כלשהן מבחינתה "הכל בסדר"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול פסיכולוגי ריגשי לילדות - תגובה
סמדר ריינר31/08/2012שלום מירב,
את ובנותיים זכאיות לטיפול בחינם והדרכת הורים ממרפאות ציבוריות של משרד הבריאות ה]פרושות בכל איזורי הארץ. כל שעלייך לעושת הוא להינכס לאתר של משרד הבריאות ללשונית של בריאות נהפש ולחפש את המרפאה הקרובה לאיזור מגורייך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלנה31/08/2012
שלום
אני פרודה מבעלי בערך שנה יש לנו ילדה אחת בת 11 עוד מעט.
הבנתי איך שהוא (לא משנה כרגע) שבעלי קנה רכב (למרות שהוא משחק אותה שאין לו גרוש)
והוא אומר לילדה שלא תספר לאמא.
איך אני יודעת שהוא אומר לה לא לספר לי:
כי שמעתי אותה מדברת בטלפון איתו לידי והיא אמרה לו היא לא שומעת ואז אחרי 2 שניות קמה לחדר שלה לדבר איתו. ואז היא אמרה שאולי מחר אבא יבוא לקחת אותה לטייל בצהריים
ואמרתי לה איך אם איזה רכב ?מה אבא אמר לך תספרי לי אז היא לא רוצה לספר אמרתי לה שהיא לא צריכה לשמור סודות ממני אז היא אמרה די אמא אבא סומך עלי שאני לא יספר כמו שאם את תרצי שאני ישמור משהו ואני לא יספר לו.
הוא גורם לה לשקר לי ,להסתיר ממני ולשמור סודות ממני ובכלל לדעתי זה לא טוב.
האם לדעתכם אני צריכה להגיד לו משהו? האם להגיד לה משהו? או שכדאי לי לעזוב זאת כך?
אותי מאוד מכעיס שהיא משקרת לי וכל זה שהיא צריכה לשתוק ולא לספר זה בטח לא קל לה כך נראה לי.
זקוקה לעזרתכם דחוף מה לעשות????
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
סמדר ריינר31/08/2012שלום יעל,
זה אכן לא תקיןן שאבי הילדה גורם לה לשקר לך. אבל את לא משפרת את המצב בזה שאת חוקרת אותה. גם ככה קשה לה. אם הוא ביקש ממנה לשקר זה משהו שאת צריכה לחשוב אם כדאי לך לברר מולו, אבל בשום פנים ואופן לא להעמיד ואתה במצב שהיא צריכה לבגוד בו ולספר משהו שהוא ביקש ממנה לשמור בסוד, למרות שזה לא בסדר שהוא עשה את זה.
עכשיו לגבי השאלה אם את צריכה לדבר עם האב על כך או לא, זה לשיקול דעתך. האם את חושבת שזה יעזור? האם הוא יקשיב לך? או שהדבר רק יחמיר את המריבה ביניכם, לא יפתור שום דבר ועוד יגרום לו להאשים את הילדה שלא שמרה סוד? אם זה כך אולי עדיף שתניחי לזה כי הנזק יותר הרבה יותר גדול מהתועלת.
הילדה תקועה ביניכם אובדת עיצות ולא רוצה לפגוע בכם. אל תחמירי את מצבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
יעל31/08/2012יכול להיות שאם אני ידבר איתו הוא יכעס עליה ויכול להיות שלא אני יקח סיכון שאני לא יודעת אם הוא כדאי.
אבל מאוד כואב לי שהיא מסתירה ממני ואם אני שואלת אז היא גם משקרת ומצד שני אומרת אמת אמא אבא סומך עלי אני לא יכולה לספר לך.
אני מרגישה באיזה מקום שהיא בוגדת בי כיוון שהיא מסתירה ממני ומשקרת לי לא הייתי רוצה שאלה יהיו חלק מהיחסים שלנו.
אולי עדיף לי לשתוק אני מאוד מתלבטת.
הוא פשוט לא לעיניין אם הוא לא רוצה שאני ידע אז שלא יספר גם לה ולא יעמיד אותה במצבים כאלה אני כועסת עליו שהוא גורם לה להסתיר ולשקר וכנ"ל לגביה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
סמדר ריינר31/08/2012שלום יעל,
את צודקת שהגרוש שלך לא בסדר. אבל זו לא אשמתה של הילדה. את לא עושה כאן הפרדה בין הכעס שלך על הגרוש לבין המצוקה של הילדה. לראות בילדה שלך בוגדת זה חוסר בגרות מצידך. את לא מבינה שהמצוקה שלה היא פי כמה גדולה משלך ושלא הוגן להעמיד אותה במצב הזה. היא נמצאת במצב שאם היא מספרת היא בוגדת באביה ואם היא לא מספרת היא בוגדת בך. זה מצב בלתי אפשרי, ובלתי נסבל. עדיף שהיא תשקר לך, (בעניין הזה, לא בכלל בכל עניין), ושלא תעמידי אותו במצב הזה. נסי להפנים שהיא ילדה ואת מבוגרת, ואת יכולה לספוג יותר. סיפגי את זה, והתמודדי עם הקושי בלי לערב אותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז........
יעל31/08/2012אז את אומרת שעדיף לעזוב זאת כך בלי להגיד לאף אחד מהם כלום?
מה שתגידי העיקר שאת עוזרת לי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז........ - תגובה
סמדר ריינר01/09/2012שלום יעל,
כן, אני חושבת שבעניין הזה עדיף להנמיך את הלהבות ולא להגביר אותן, ועדיף לא להגיד דבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בלבושאילנית30/08/2012
ילדתי בת 11 כנראה שיש לה בעיה בויסות הגוף סובלת בתסמונת טוראט בעיות רגשיות וקשב וריכוז כבר במשך 3 שנים יש לה בעיה בלבוש כל דבר לא נוח לה מציק לה מיכנסים לא לובשת בכלל חולצות אם שרוול קצר או ארוך גם מציק לה רק גופיות או שמלות או חצאיות יש לי בעיה איתה בעיקר עכשיו בבית הספר לא מוכנה ללבוש בכלל חולצת בית ספר אחרי שכנועים רבים הסכימה ללבוש רק בהפסקה שהיא יוצאת מהכיתה וגם בסוף היא נשארת בכיתה על מנת לא ללבוש את החולצה שהיתה קטנה עד גיל 6 לבשה הכל בלי בעיה אני לא יודעת מה לעשות איתה בחורף היא לא תלבש בגדים ארוכים או טרניגים היא שמה גופיה ומעיל מעל מה לעשות איך אפשר לשנות את המצב ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בלבוש - תגובה
סמדר ריינר31/08/2012שלום אילנית,
אני מציעה לך להתייעץ עם מרפאה בעיסוק, אולי יש דברים שניתן לעשות כדי להקל עליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי למשמורת משותפתשרון30/08/2012
האם מומלץ לילד משמורת משותפת או רגילה?
ילד בן שלוש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי למשמורת משותפת - תגובה
סמדר ריינר31/08/2012שלום שרון,
זו לא שאלה שניתן לענות עליה כך באינטנרט ועוד ללא כל פרטים. אין כאן תשובה שנכונה לכולם, זה תלוי בהמון גורמים, שצריכים להיבדק ולקבל אישור על ידי בית משפט. אני מציעה לכם לפנות לשירותי הרווחה או לייעוץ שמוסכם על שניכם כדי לקבל החלטה בקשר לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסים בין אמא לתינוקת בת 6 חודשים..בר30/08/2012
יש לי תינוקת בת שישה חודשים לפני מספר כמה שבועות הכנסתי אותה למטפלת בפעם הראשונה ומאז ועד היום אני מרגישה שהיא פחות מגיבה אליי...כשאני מגיעה לאסוף אותה היא לא יוצרת איתי קשר עין בעוד שעם אבא שלה היא כן יוצרת...אני עדיין מניקה אותה יותר בערבים ובההלך היום שואבת..היא תינוקת מאוד שמחה שהשתדלתי לתת לה כמה שיותר ביטחון- אין לה עיה ללכת לאנשים זרים והיא ממש לא צריכה אותי בסביבה...העניין הוא שהיא בכלל לא צריכה אותי...עושה רושם שלא משנה לה כל כך מי איתה...ושכל הזמן שביליתי איתה עד לנקודה הזו ירד לטימיון מאז המטפלת. אני יודעת שאני אמורה לשמוח כי יש לה הרבה ביטחון והיא לא סובלת מחרדת הנטישה- בתקווה שזה לא יגיע בהמשך, מצד שני-קצת מרגישה ריחוק ולא רק טכני...
הערה: לאחרונה הגברת הייתה מנוזלת ושאבתי לה נזלת מהאף- בכל פעם שעשיתי את זה היא בכתה ועשיתי את זה כמה פעמים, אולי זה יצר חוסר אמון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסים בין אמא לתינוקת בת 6 חודשים.. - תגובה
סמדר ריינר31/08/2012שלום בר,
מדובר בתינוקת קטנה מאוד, אני בטוחה שהקשר ביניכן יעבור עוד המון שינויים. אני מציעה לך לא לייחס לכך חשיבות כרגע, ולהמשיך את הקשר עם בתך כרגיל. שימי לב אם לא מדובר בסוג של חרדה שלך והאם גם אחרים שמים לב לשינוי שאת מתארת. יוכל להיות שאלה הם חששות שלך שתופסים כרגע הרבה מקום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך עוזרים לילדלוגי30/08/2012
שלום רב,
אני אמא ל3. בן בכור בן 14 ילד אמצעי בן 10 וילדה קטנה בת 8.בתקופה אחרונה שני ילדיי הקטנים חשופים לנידוי חברתי גורף.אצל הילדה זה מתבטא בחוסר רצון להיות בקשר עימה אצל הילד האקט אלים יותר והוא כולל חרם גלוי ואף סלידה ממנו ומילות גנאי.לכאורה ועל פניו מצב זה יתאר ילדים מסכנים דחויים משולי החברה שגם אותם יש לחבק ולעטוף. בתי ילדה מדהימה יפהפיה מטופחת טובת לב נדיבה חברותית ואוהבת לעזור תמיד, נבונה וחרוצה מאז ומעולם (אגב עברנו דירה לישוב קהילתי קטן)הייתה מבוקשת על ידי ילדות והייתה מוקפות באהבה וחברות.ההתנהלות מולה היום משתקת אותה וגורמת לה לחוסר ביטחון כללי ולמעשה היא לא מעוניינת לצאת מהבית אפילו לא לגינה שממול הבית מרחק 5 מטרים מחלון הבית ואף יכולות הלימוד שלה נפגמו בשל כך..בני האמצעי ילד מבריק לכל הדיעות מהיום הראשון בפעוטון הוא קצר שבחים על ידי כל מי שבא במגע עימו וכך עד היום כל מוריו מדריכיו מציינים אותו לשבח אהוב מאוד על המבוגרים והילדים ילד מוכשר אוהב לרקוד להצחיק אין לו פחד במה אוהב להיות במרכז העניינים גם הוא לצערי לאחרונה חשוף כאמור לנידוי חברתי שהוא למעשה מתקשה להתנהל מול הרוע הזה ואני כאמא מרגישה שהוא במצב כבוי אינו מעוניין לצאת מהבית ולהיתקל בחבורת התנים שמשחרת לטרף.כל פעם שאני מעודדת יציאה הוא חוזר במפח נפש. כמובן שמצב זה משליך עמוקות על מצבי הנפשי קשה לי ולבעלי לחזות בילדינו היקרים עצובים או בוכיים.מה אני יכולה לעשות התחושה הכללית שלנו היא שאין מה לעשות זולת התעלמות כך אני בתור אדם בוגר הייתי פועלת אך מה נכון לגבי הילדים. אין לי רצון לפעול במסגרת הבית סיפרית מאחר שהוא מאז ומעולם היה תלמיד מצטיין הן בלימודים והן חברתית ולעיתים מוערבות בית סיפרית מחמירה את המצב.אגב גם לפנות להורי הילדים איננו הפיתרון בעיני מאחר שילדים שמסוגלים לרוע מאין זה שואבים ויונקים אותו מבית גידולם ושוב אני אשים אותם על הכוונת. הייתי מבקשת לעזור לי לתת כלים לעצמי ולילדים איך להתמודד עם המצב המעיק עד יעבור זעם ואיך לא לתת לאנשים לא ראויים ולא איכותיים לפגוע בשתי נשמות שיכולות לעוף ולהתרומם גבוה גבוה.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תשובה
לוגי31/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך עוזרים לילד - תגובה
סמדר ריינר31/08/2012שלום לוגי,
כדי לסייע לכם חשוב להבין מדוע הילדים סובלים מנידוי כזה? האם ניסיתם להבין שמא יש משהו בהתנהגותם שמייצר את התופעה? העובדה ששני ילדים באותה משפחה סבולים מאותו דבר גם היא מעלה שאלות, מה בדינמיקה של הילדים והמשפחה אולי (רק אולי) תרם למצב הזה. משהו בהבנה חברתית, משהו אחר? אני מציעה לכם לחשוב על הנקודות האלה ואם אתם לא מצליחים להבין אולי כדאי לפנות לייעוץ משפחתי מסודר, כיוון שהבעיה היא לא רק של ילד אחד במשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי?
לוגי31/08/2012שלום רב,
נדהמתי מהתשובה שלך!
איך מהתיאור שלי לקוני ולא מרחיב שיהיה הבנת שמשהו לא בסדר עם המשפחה. איך בכלל אפשר לחשוב שנידוי חברתי הוא באשמת המנודה. מה לגבי תופעה של עדדריות בחברה ואולי בגלל שילדיי בולטים והם משכמם ומעלה הם מנודים אני תיארתי תופעה של חרם על ילדים טובים ממשפחה אוהבת ותומכת לא אנשים בשולי החברה קשיי יום או חלילה מצורעים קשה לי להבין את תשובתך ועוד יותר לא ברור לי איך קורבן הופך לנאשם! לגבי 2 ילדים משום שהם אח ואחות אולי? והם בדרך כלל ביחד ואולי משום שזו קהילה קטנה וצרת עין? אולי ?אולי? אולי?
רב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי? - תגובה
סמדר ריינר31/08/2012שלום לך,
צר לי על תגובתך. אני לא הסקתי מסקנות, אלא הצעתי עוד דרכים לחשוב על הדבר. אפשר לקבל אותן או לא, בהתאם למה שמתאים לכם, אבל לא חייבים לתקוף. בדרך כלל, כשילד מנודה, יש שני צדדים למטבע. יש אכן עדריות, אבל יש גם סיבה מדוע "נבחר" דווקא אותו ילד ולא ילד אחר בכיתה. לעיתים הסיבה הזו ממש לא באשמתו, למשל ילד שמן או ממושקף או כל דבר אחר שהופך אותו למטרה נוחה ובדרך כלל זה מלווה גם בחובר ביטחון מסוים. אולם לעיתים יש גם התנהגויות שתורמות לכך שאותו ילד " ייבחר" לכך, סביב התנהגויות חברתיות מסויימות שלו. זה לא עושה את הקורבן "אשם" בהכרח, חרם ונידוי הם ללא ספק דברים קשים ביותר, וזה לא מגיע לאף אחד, אבל בכל זאת, התבוננות על כל חלקי המשוואה יכולה לעזור לפתור אותה. אם ההצעות שהצעתי לא עוזרות לך, צר לי, ניסיתי לעזור, לפי הבנתי.
אני מקווה שבכל זאת תמצאי דרך לעזור לילדייך, גם אם אני לא הצלחתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרידה מבן 6 בכיתה א' בביה"סשרית30/08/2012
שלום,
יש לי בן בכור בן 6. (אח לבן 3).
התחיל לפני מס' ימים את כיתה א'.
ההתחלות שלו במסגרות בדר"כ נהדרות ולאחר מס' ימים/שבועות יש נסיגה בהתנהגות.
הוא נפרד יפה בבוקר, הולך בשמחה לכיתה וחוזר מלא חוויות.
רציתי להתייעץ על מקרה שאני ובעלי לא מסכימים עליו, מה דעתך?
בעלי לוקח אותו בדר"כ בבוקר לביה"ס. בני ביקש אתמול שלא נלווה אותו יותר לכיתה, הוא כנראה מרגיש גדול ובטוח בעצמו וביקש שנוריד אותו בכניסה לביה"ס והוא יכנס לבד. המרחק הוא קצר מאד וללא חציית כביש.
בעלי סירב ואמר לבני שהוא רק התחיל את השנה והוא עדיין רוצה ללוות אותו לכיתה. בני כעס ועשה ברוגז והלך מצוברח לביה"ס. לאחר שבעלי ליווה אותו לכיתה הוא הלך לכיוון הרכב וצפה בבני מרחוק וראה כי הוא לא מצליח ליצור משחק עם חבר טוב ושהוא עומד בצד מצוברח. בעלי חזר אליו והציע לו כל מיני אופציות אחרות כמו למצוא חבר אחר וללכת למקום אחר כי צבט לו בלב שבני עומד בצד לבד.
אני חושבת שבעלי טעה והיה צריך להקשיב לו כשביקש להכנס לבד לכיתה. וכן, שלא היה צריך לחזור "להציל" אותו בענין החברתי שבד"כ נפתר לבד אחרי כמה דקות.
מה דעתך? איך עליו לנהוג? אני חושבת שצריך לעודד אותו לעצמאות שהוא מרגיש כרגע.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי, אשמח לקבל תשובה...תודה
שרית31/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרידה מבן 6 בכיתה א' בביה"ס - תגובה
סמדר ריינר31/08/2012שלום עדי,
אני חושבת שאת צודקת במאה אחוז. אני חושבת שבעלך חרד מאוד, ולא מסוגל להפריד את החרדה שלו מצרכי הילד. ייתכן שכדאי להמליץ לבעלך לפנות לקבל עזרה בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי פרידה לילד בן 3שרית30/08/2012
שלום,
יש לי בן בן 3 (אח לבן 6).
הוא נכנס השבוע לגן מועצה. גן חדש שבו גם הגננות חדשות לו, גם המבנה, וגם הילדים.
לפני כן היה בגן פרטי כשנה וחצי וכל יום היו לו קשיי פרידה בבוקר. הוא לא בוכה, אבל הוא פשוט מסרב לעזוב לי את הרגל וללכת למטפלות.
אני מבינה ויודעת שזו תחילת השנה וצריך לתת לו זמן להתרגל לגן החדש. אבל אני לא רוצה לחזור על שנה שעברה ולחוות קשיים כאלה בכל בוקר.
חשוב לציין שביומיים הראשונים בגן החדש עזבתי אותו ללא בעיות וללא קשיי פרידה בכלל. ככה הוא בכל מקום חדש, בהתחלה משחרר בלי בעיה ואחרי כמה ימים מתחילים הקשיים, כנראה כשהוא מפנים שהוא נשאר כל יום בגן וזה לא היה חד פעמי...
איך את ממליצה לנהוג? לעזוב אותו גם אם הוא לא משחרר וללכת?
להמתין איתו עד שהגננות מצליחות לשכנע אותו לשחק במשהו?
אני מרגישה שהוא עושה מניפולציות (עליי בעיקר וגם על הגננות) ואני רוצה להפסיק אותן.
תודה והמשך יום מקסים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי פרידה לילד בן 3 - תגובה
סמדר ריינר30/08/2012שלום עדי,
אם הגננות מדווחות שחארי שאת הולכת הכל בסדר גמור, בהחלט ייתכן שמדובר במניפולציות. אפשר לנסות לעשות טקס מעבר קבוע שבו הוא עובר ממך לגננת, למלש להחליט איזה חיה הוא היום, ולהגיד לגננת :" היום הבאתי לך ארנב" והוא יעשה כמו ארנב ויעבור אליה, חיבוק ונשיקה ותלכי. אפשר להמתין כמה דקות ולכבד את הקצב שלו. אבל אם זה לקוח יותר מדי זמן ולא מתקדם, זה בסדר גמור לחתוך וללכת, וככל שהו איפנים שלא מתרגשים מהבכי שלו, התוםעה תיחלש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד שנוגע בעצמויעל29/08/2012
יש לי ילד בן 4.8, שמגיל 3 מחזיק כמעט כל הזמן באיבר מינו.
בגיל 3 הגננת אמרה לנו לא להעיר לו, אבל עכשיו זה כבר ממש מוגזם.
אני מסבירה לו שלא נוגעים ליד אנשים אלא רק בחדר שלו, אבל הוא מוריד את היד כשאני מעירה ומיד מחזיר אותה לשם.
מה אפשר לעשות?
אגב - הוא ילד עם ADHD ותת-תחושתיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד שנוגע בעצמו - תגובה
סמדר ריינר30/08/2012שלום טל,
נשמע שאכן יש משהו מוגזם בהתנהגות הזו, באופן שמצדיק פנייה לטיפול אצל איש מקצוע. פסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילהדנה29/08/2012
הבן שלי בן שנתיים וחתי,נגמל מחיתול בחופש ושולט ממש יפה.הבעיה היא שהוא לא מוכן ללכת לשרותים בגן!הגן לא זר לו והוא מכיר את הגננות.בכל מקום הוא מוכן ללכת לשרותים-בקניון ,אצל חברים ורק בגן לא.אתמול הוא התאפק עד הצהריים ואזשמו לו חיתול לשינה והוא עשה בחיתול.היום לא הצליח להתאפק ועשה במכנסיים.הגננת טענה שהוא בקש חיתול.שאלתי אותו אם הוא רוצה לבוא עם חיתול לגן והוא אמר שלא.מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה - תגובה
סמדר ריינר30/08/2012שלום דנה,
יכול להיות שקשה לו בתוך כל ההמולה, צריך ךהרגיל אותו בהדרגה לעשות בגן. קודם כל אי אפשר לכבד את הקשתו בעניין החיתול, עם כל הכבוד. צריך לצייד אותו בחיתול בתיק, ותת את האופציה לעושת בחתיולבגן כשהוא ישוב על האסלה למשל. לברר איך לוקחים אותו לשירותים, אולי הוא צריך ליווי יותר צמוד ואישי ממה שנותנים שם, אולי הגננת או המטםלת שמה ואתו והולכת לעניינים אחרים הוא חושש להישא שם לבד, אולי צריך לסגור את הדלת ולאפשר לו פרטיות בשירותים וכו', לקבל קצת יותר פרטים על איך הביקור בשירותים נעשה ולראות מה ניתן לעשות או לשנות כדי להקל עליו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה
דנה30/08/2012לא ככ הבנתי מתשובתך האם כשהוא מבקש חיתול להענות לו?או רק כשהוא יושב על האסלה?כרגע,הוא לא מוכן בכלל ללכת לכוון השרותים !עם הגננת,בלי הגננת אבל בבוקר שאני מביאה אותו הוא כן עושה שם פיפי איתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה - תגובה
סמדר ריינר30/08/2012שלום דנה,
את אמרת שכשאת שואלת אם הוא רוצה חיתול הוא אורמ שלא, את זה אמרתי שאין צורך לכבד. אם הוא מבקש חיתול - בודאי לתת לו. אבל כן לאתגר אותו באופן הדרגתי, למשל לשבת עם החיתול על השירותים, או על סיר. צריך למצוא את הדרך ההדרגתית שמתאימה לו בגן. אם הואלא מכון לבוא לשירותים, אז לשים לו חיתול ולעזור לו להיות לפחות באיזור השירותים, ואחר כך להתקדם כל פעם קצת לכיוונם עד שניתן יהיה לשבת שם, אם החיתול או בלעדיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילה שצפתה בשוגג בתוכן לא מתאים לגילאמא29/08/2012
שלום רב,
אתמול, ביתי בת השמונה וחצי נחשפה בשוגג באיטרנט לתוכן פורנוגרפי.
בלילה לפני השינה היא סיפרה לי את שארע וכי אינה יכולה להרדם , כי כל הזמן חושבת על מה שראתה.
הרגעתי אותה, והסברתי לה שמה שצפתה בו בשוגג, אינו מתאים לגילה ודברים כאלו עלולים לקרות, ושאני שמחה שהיא שיתפה אותי.
לא פירטטתי יותר מידי ולא שאלתי פרטים על מה שראתה, פרט למה שהיא שיתפה:"אנשים ערומים שעושים כל מיני דברים".
היא קראה ספר עד שנרדמה.
מה עושים כעת? להפנות ליעוץ פסיכולוגי? אותי ואת בעלי? את הילדה? להניח לזה? להמשיך ולדון בזה?
אני לא יודעת מה תהיה תגובתה הלילה וכיצד עלי להגיב הפעם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילה שצפתה בשוגג בתוכן לא מתאים לגיל - תגובה
סמדר ריינר30/08/2012שלום לך,
את מוזמנת לעיין בעמודת שאלות נפוצות בתשובה העוסקת בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אמא30/08/2012תודה על תשובתך. אולם, לא מצאתי בתשובתכן ב"שאלות הנפוצות" הכוונה.
התשובה כללית מידי ואינה נותנת כלי ראשוני או הכוונתי.
התשובה בעיקרה מתארת את המצב שידוע לי כהורה, אולם לא ממש מכוונת אותי לפעולה ראשונית או בסיסית.
ממליצה לערוך רענון לתשובה, כך שתכיל הכוונה להורה הנבוך ולילד הנבוך עוד יותר.
אין התייחסות לגיל הילד או לכל פרמטר אחר.
מובן לי כי אינכן יכולות לתת יעוץ ספציפי אלא כללי, אבל, גם ביעוץ כללי נדרש מתן כלים להורה לטיפול בילד, ולא להסתפק בלהסביר כי המצב אינו ראוי לילד. זה ידוע. התשובה אינה מכילה "מה עושים" או /ו "איך עושים", לפחות בשלב הראשון של האירוע... חבל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
סמדר ריינר31/08/2012שלום לך,
אני קצת מתפלאת על תגובתך, כי אם יש משהו בתשובה המוצעת הרי זה הכוונה מאוד ספציפית. ניתנת שם להכוונה לדובב את הילדה, להבין יחד איתה מה הרגישה, לא להשאיר אותה לבד, להסביר לה שמה שראתה לא משקף יחסים אמיתיים של אהבה בין המינים, וכו'. אלה כלים שמתאימים לגמרי לגיל הילדה שלך, חלק מזה עשית בעצמך וייתכן שזה מספיק.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן מהתרגשות או פחדים בגיל 6אילנה29/08/2012
שלום, הבת שלי בת 6 התחילה כיתה א'. ברגע שמגיעים לבית הספר היא מתחילה לבכות. כבר בבית לפני היציאה היא מתחילה להתלונן על כאבי בטן ולבכות. התופעה התחילה עוד בגן וזה נמשכת כבר חצי שנה. כל בוקר לפני יציאה מהבית היא התלוננה על כאב בטן וביקשה שנגיד את זה לגננת. היא חזרה מהגן ועכשיו מבית הספר די מרוצה. עשינו לה בדיקות רפואיות והכל תקין. כל חופשת הקיץ היא לא התלוננה אף פעם על הבטן. ברור לנו שהבעיה היא פסיכולוגית. איך להתמודד עם התופעה? איך לעזור לה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן מהתרגשות או פחדים בגיל 6 - תגובה
סמדר ריינר29/08/2012שלום אילנה,
זו תופעה משעידה על חרדה, אני ממליצה לך להיעזר בעמודת שאלות נפוצות בתשובה העוסקת בפחדי ילדים. אם זה לא עוזר כדאי לפנות לטיפול מסודר. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. אבדוק.
אילנה29/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדיםליזי29/08/2012
שלום רב, אני אמא ל- 3 ילדים בני 7,5 ו- 5 חודשים. לפני כשבועיים נהיו לבתי בת ה- 5 כל מיני פחדים, זה הולך ונהיה גרוע יותר, זה מתבטא בזה שבבית היא כל היום הולכת אחרי, לא מוכנה להיות רגע אחד לבד. לא מוכנה ללכת לישון לבד רק איתי. לא מוכנה להיות לבד במקלחת, היא רוצה שייכנסו איתה לשירותי ולא יינעלו את הדלת.כל הזמן היא שואלת אותי אם אני יעזוב אותה. חשבתי שזה יעבור לה אבל כל יום שעובר זה נהיה יותר גרוע. היא מתעוררת באמצע הלילה ואומרת שהיא חולמת חלומות רעים. ניסיתי לדבר איתה כמה פעמים ולנסות לברר מה עובר עליה אבל היא כל הזמן חוזרת ואומרת שהיא מפחדת והיא חלמה חלום שהיא נאבדת בקניון. אני צריכה עזרה לדעת איך מתמודדים עם דבר כזה. והאם זה יכול להיות מקנאה בתינוקת החדשה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים - תגובה
סמדר ריינר29/08/2012שלום ליזי,
יכול להיות שזה קשור לתינוקת החדשה אבל לא נשמע לי שזה רק בגלל זה. אני מפנה ותוך לעמודת שאלות נפוצות לתשובה העוסקת בפחדי ילדים. נסי להעזר במה שכתוב שם. אם זה לא מספיק אני ממליצה לפנות לטיפול כי המצב שאת מתארת נשמע לי מעיד על מצוקה אמיתית וכדאי לטפל בה בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחדים
ליזי29/08/2012היי סמדר, תודה רבה על תגובתך המהירה.
לא הבנתי איפה אני אמורה להסתכל ??? לאן הפנת אותי ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחדים - תגובה
סמדר ריינר29/08/2012שלום ליזי,
בראש העמוד יש קישור לשאלות נפוצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי בהתנהגות ילד בן 3מיטל29/08/2012
שלום, בני הינו ילד בכור ואני בהריון בחודש שישי...
הוא ילד מאוד טוב ויודע מהם הגבולות שלו, לרוב לא היו לי איתו בעיות התנהגות אולי לפעמים לפני מקלחת אבל תמיד הוא ידע שיש גבול והיה נרגע, לא נכנסתי איתו אף פעם למלחמות הכל עבר בדיבור והסבר והוא היה מבין.
לאחרונה הוא השתנה הוא צורח ןבוכה בכי הסטרי שהוא לא מקבל דברים בכל דבר מורד ומאוד קשה לי עם זה ואני לא יודעת איך להתמודד עם זה כי זה דבר חדש.אני לא מוותרת לו אבל בכל זאת אני נכנסת איתו לאיזשהו מלחמה לא נעימה .
בנוסף הוא התחיל גן חדש לפני יומיים .
בימים האחרונים המלחמה היא איתי לרוב ולא מול בעלי , הוא בוחר בו ולא בי ...כמו למשל בבוקר אבא ילביש אבא יעשה קוקו .....
לרוב אני איתו במהלך היום ובעלי מגיע בערב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי בהתנהגות ילד בן 3 - תגובה
סמדר ריינר29/08/2012שלום מיטל,
בדיקת גבולות של ילד היא דבר טבעי ובריא. במיוחד כשאת בהריון, הואמריגש שתא נחלשת, הוא גם מבין שיש כבר מישהו, אפילו שהוא עוד לא נולד שמתחרה בו. אם עם בעלך הוא לא עושה את זה כנראה זה גם קשור לכך שהתגובות של בעלך הן שונות משלך. נסי ללמוד ממנו. חשוב במקרים כאלה דווקא לאל הלכינס להסברים, להיות קצרה מאוד וברורה, ולא להתרגש אם הוא בוכה או לא מרוצה. עיקר העובדה היא שלא תיבהלי מקצת מאבק, זה לא נורא, אפילו שאת לא רגילה. זה חלק מעבדת ההורות אפילו שהילד שלך לא היה כזה עד עכשיו, זה לגמרי נורמלי וחלק מהחיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)