מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- המשך - אוננות אצל ילדה בת 3 וחציתמי15/03/2012
היי, בהמשך להודעה הקודמת, בתי ילדה מקסימה, חברותית, משפחה נורמטיבית, יחסים מצוינים בין ההורים, תפקוד תקין לחלוטין גם בגן וגם בבית. לא מדובר באוננות אגרסיבית בכל שעות היום אלא רק בגן לפני השינה (על המזרון) וכן במיטה שלה בבית לפני השינה. האם עדיין יש צורך לגשת לטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך - אוננות אצל ילדה בת 3 וחצי - תגובה
סמדר ריינר16/03/2012שלום תמי,
לא, יכול להיות שאין צורך בטיפול. היא מאוננת כדי להירדם. בבית זה תקין לגמרי, יש לאפשר לה את הפרטיות לעשות את זה, אבל כדאי ללמד אותה דרכים אחרות להירגע. אני לא יודעת מהו טקס השינה שלכם בבית, אם אין טקס כזה, כדאי לייצר, סיפור, מקלחת, שיר ערש, חיבוק ונשיקה...וללמד אותה אולי להרגע בדרכים נוספות, למשל לחשוב מחשבות נעימות, לחבק דובי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חברים בגן ילדיםלי15/03/2012
שלום
יש לי בן, בן 4.5
ילד רגיש ועדין
יש לו בגן "חבורה" שיש לה "מלך" .. החבורה מונה 3 ילדים, הוא ביניהם
הוא אוהב את החברים שבחבורה, כנראה כי הם הרבה יותר בטוחים בעצמם וזה חסר לו בעצמו
העניין הוא שקורים שם דברים כמו-אתמול-בקשו ממנו להתנצל על משהו שלא עשה, אחרת לא יהיה בחבורה-והוא התנצל...שאלתי למה התנצל? אמר-כי חשוב לו להיות בחבורה
הסברתי לו שאין לו סיבה להתנצל על דברים שלא עשה. ואם לא יהיה בחבורה, יש מספיק חברים אחרים וכו'
היום זה קרה שוב-והבנתי שענה להם-שלא מתנצל על משהו שלא עשה-ואמרו לו שהוא לא בחבורה...
איך נוהגים במצב הזה?
ייעצתי נכון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חברים בגן ילדים - תגובה
סמדר ריינר16/03/2012שלום לי,
ייעצת נכון, אבל חשוב לתמוך בו עכישו ולעזור לו להשיג חברים חדשים, לדבר עם אימהות נוספות, להזמין ילידם אחה"צ וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה...שמחה לשמוע.שבת שלום
לי16/03/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחתי לעזור-:)
סמדר ריינר17/03/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחברים בגן ילדים - תגובה
סמדר ריינר16/03/2012שלום לי,
ייעצת נכון, אבל חשוב לתמוך בו עכישו ולעזור לו להשיג חברים חדשים, לדבר עם אימהות נוספות, להזמין ילידם אחה"צ וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיזוק נפשי לילדהאלין15/03/2012
שלום רב, ביתי בת השלוש וחצי, ילדה טובה בד"כ עם המון ביטחון. לרוב כאשר אני באה לקחת אותה מהגן היא מאוד מצוברחת ולא אומרת לי מדוע. היא מאוד מופנמת ולא מספרת לי כלום, מה עבר עליה במהלך היום. מידי פעם היא מספרת לי שהיא רבה עם החברה הטובה שלה והיא משחקת לבד בגן. זה מאוד קורע את הלב לשמוע דבר כזה. איך מעודדים ילד להיפתח אליך ומה להגיד לו כדי לחזק אותו רגשית להתמודד מול מכשולים כאלה בחיים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיזוק נפשי לילדה - תגובה
סמדר ריינר16/03/2012שלום אלין,
נשאלת השאלה מדוע זה קורע לך את הלב כשבתך רבה עם החברה הטובה שלה? ילדים רבים עם ילדים אחרים כל הזמן. יכול להיות שהיא מתקשה לספר לך דברים כיוון שאת לפעמים לוקחת את זה קשה וכך את לא יכולה לעזור לה. במקרה כזה, שבו היא רבה עם החברה, אפשר לעודד אותה לשחק עם חברות אחרות, לדבר עם אימהות נוספות מהגן ולתאם מפגשים אחרי הצהריים, ולהראות לה שיש פתרונות למצבים, ואין סיבה לשקוע בעצב ורחמים עצמיים כשיש ברירה אחרת. (כמובן בלי כעס וביקורת, אלא רק להראות לה אופציה אחרת).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדיםליזה כהן15/03/2012
ילדתי בת 3 וחודשיים מאוד מפחדת מאנשים שקצת לא נראים לה אם זה בגינה או המתנ"ס
ברגע שהיא רואה אותם נתקפת בכי ורק רוצה ללכת אפילו באמצע משחק עם חברים
מה לעשות?
שהייתה קטנה יותר פחדה מדברים כהים כמו קשקוש במגלשה וכו וזה עבר לאט לאט אבל עדיין יש עצירה ראשונית שהיא נתקלת בכל מיני דברים קטנים כמו לכלוך , שערות , קלטת שמפסיקה באמצע
אשמח לתשובה למי עליי לפנות ?
ליזה כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים - תגובה
סמדר ריינר16/03/2012שלום ליזה,
את יכולה לפנות לאחת ממנהלות הפורום שעובדת באיזור מגורייך או למכון להתפתחות הילד שעובד עם קופת החולים שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 3 עצבניאודליה15/03/2012
שלום, אני אמא לידה בת 6 ולילד בן 2.9. בחדשים האחרונים בני מרבה בהתפרצויות של זעם מה שמפריע לו גם בגן מאחר ורב עם הילדים. כמו כן הגננות מדווחות שקשה לו לשבת במפגשים כי "לא מוצא את עמצו". ניסיתי קצת לקרוא על הבעיה ו/או ההתמודדות איתה וברוב המקרים הצביעו על בעייה של חוסר תשומת לב. אני לא חושבת שאצלנו הבעיה היא זו כי הוא מקבל המון מזה בתוספת חום ואהבה. עוד אוסיף שאני בחדש השביעי להריון ושהוא מודע לזה שהולכת להיות לו אחות קטנה בזמן הקרוב. אשמח לעזרה/ הכוונה. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 3 עצבני - תגובה
סמדר ריינר16/03/2012שלום אודליה,
גם אם בדרך כלל אתם נותנים המון חום ואהבה, הרי שסביר להניח שככל שההריון מתקדם ובטח אחרי הולדת התינוק או התינוקת תתנו פחות. יכול להיות שהילד מתחיל להרגיש שאתם פחות פנויים אליו, ובצדק, אתם לא יכולים להיות פנויים באותה המידה. גם ריגשית, גם פיזית (עייפות של הריון) וגם מבחינת זמן. כן חשוב לדובב אותו, לנסות להבין מה קשה לו, למשל לשחק איתו במשחק שלפיו אם הייתה פייה מציעה שלוש משאלות, מה היה מבקש, לתת לו לצייר ולבטא את עצמו במחשק, לדבר איתו על הלידה המתקרבת ולתת לגיטמציה לרגשות גם חיוביים, כמובן, סביב הלידה וגם שליליים, מותר לכעוס, לקנא, לדאוג שמא יישאר לו פחות ממכם, הכל תקין ולגיטימי. גם כדאי לתת לו מדי פעם זמן איכות איתכם לבד (וגם לילדה הגדולה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוננות אצל ילדה בת 3 וחציתמי14/03/2012
בתי בת 3 וחצי, ילדה מקסימה וחברותית, החלה לפני כחודש וחצי לאונן בחוזקה בעיקר לפני השינה גם בגן וגם בבית, או מול הטלויזיה. הסברנו לה בעלי ואני כי היא יכולה לעשות זאת כשהיא לבד, בפרטיות, אך הילדה מגיבה לכך בחצי צחוק ולא ממש מתייחסת. מה עושים??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוננות אצל ילדה בת 3 וחצי - תגובה
סמדר ריינר14/03/2012שלום תמי,
לא תארת שום פרטים לגבי הילדה והמשפחה. בדרך כלל אוננות מוגברת ושלא ניתן להפסיקה מעדיה על מצוקה של הילד. לפיכך כדאי לפנות לטיפול בהקדם האפשרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 4 וחצי....אורלי14/03/2012
שלום לכם ההודעה שלי קצת ארוכה ולכן מתנצלת מראש. .. יש לי 3 בנים האמצעי בן 4.5 הולך לגן (לא עירוני ) ובשבועות האחרונים הוא מסרב ללכת לגן הוא טוען ש"נמאס לו", ושמשעמם לו דיברה עם הגננת והיא התפלאה מאוד היא אמרה שהוא משתתף יפה בגן , ואני יודעת כי ביום יום אני מרגישה שהוא מספר בהתלהבות את מה שעובר עליו כל יום והוא מאושר שם ... אין לו חברים מהגן כי זה גן דתי וגם בעיר אחרת וכל מי שהוא מזמין ההורים "מתחמקים" אולי כי אנחנו לא דתיים וגם רחוקים ... בכל מקרה כשהוא מסרב ללכת (סבא שלו בן 75 לוקח אותו כל יום ומוציא) אז סבא באיזה שלב נכנע לו ומשאיר אותו איתו בבית (של הסבא והסבתא) ..אני אומרת לו שאני מאוד כועסת ומאוכזבת אבל זה לא עוזר , הכנתי לו טבלה שכל יום שהוא הולך לגן יידביק מדבקה ואז בשישי ייקבל הפתעה זה הצליח יומיים ושוב הוא נשאר אתמול בבית..
והכי מוזר לי רק באותו יום שהוא נשאר עם הסבא בבית שלו לבד בורח לו הקקי וזה מפתיע כי בשום מקום (כולל בבית) זה לא קורה לו, והכי מפתיע שאתמול הוא שיקר לי והתעקש על זה שהוא כן הלך לגן
מה עליי לעשות?
המון תודה וסליחה על האורך
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 4 וחצי.... - תגובה
סמדר ריינר14/03/2012שלום אורלי,
לא הבנתי מהתאור שלך מה זאת אומרת שאין לו חברים מהגן. האם את מתכוונת לזה שאחה"צ אין לו חברים או שגם בגן הוא לבד? האם התאור של הגננת לגבי ההשתתפות שלו מתאר השתתפות בפעילויות שהיא עורכת או השתתפות חברתית שלו? כי אם הוא מבודד חברתית בגן זה ברור מדוע הוא לא רוצה ללכת.
אם זה לא העניין, אז כדאי לפנות בדחיפות לטיפול לכדי לבדוק את הנושא יותר לעומק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לסמדר
אורלי15/03/2012קודם כל המון תודה שענית לי מהר,שנית רציתי לציין שבגן יש לו חברים הם רק לא באים אליו אחה"צ , שנית הוא משתתף בגן בהכל הן חברתית והן כל דבר אחר ..
רציתי יותר לדעת אם אפשר מה יכולה להיות הסיבה שמתוך כל השבוע הנוכחי יום אחד הוא לא הלך לגן כי "נמאס" לו מהישגרה.. וגם שבוע שעבר הוא לא הלך יומיים ,ואיך זה שדווקא בימים הספציפים האלה בורח לו קקי אצל הסבא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לסמדר - תגובה
סמדר ריינר16/03/2012שלום אורלי,
כפי שציינתי קודם, אם זה לא העניין החברתי, אז יש כאן עניין אחר שלא ניתן להתייחס אליו בצורה מקצועית ורצינית דרך האינטרנט ורק לפי הפרטים שנתת, וזה דורש בירור יותר מעמיק בייעוץ מסודר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקרוב אם ויש לי כמה שאלותחסויה14/03/2012
עוד מעט הלידה ומתחילות להעלות חששות, האם צריך להניק את הילדה כל פרק זמן קבוע או לא? האם להרגיל אותה לישון לבד? איך עושים את זה בלי לפגוע בה? יש לכם מישהו להתייעץ איתו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקרוב אם ויש לי כמה שאלות - תגובה
סמדר ריינר14/03/2012שלום לך,
לכל דבר יש את הזמן שלו. כיום לא מקובל להניק כל פרק זמן קבוע אלא לשים לב לצורך של התינוקת וללמוד להכיר אותה לאט לאט, מתי היא בוכה מרעב, מתי זה מגזים וכו'. אלה דברים שלומדים לאט לאט, ברוב הדברים זה לא נורא לעשות טעויות בהתחלה, מה שחשוב זה עצם החיפוש האימהי והרצון של האמא להכיר את הילד וללמוד אותו, זה מה שעוזר לתינוק הקטן להתחיל להרגיש מובן ולעשות הכרות עם העולם. גם ללמוד לישון לבד זה משהו שמתאים רק אחרי כמה חודשים, וגם תוכלי להתייעץ לגביו בהמשך.
אם יש לך אפשרות להשיג תמיכה מקרובת משפחה מנוסה, אם, דודה או חמות, זה רצוי, כמו כן יש פורום כאן באתר של הורים לפעוטות, בטח שם יש הכוונה יותר מדוייקת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 7 עם התפרצויות זעם ובכישרון14/03/2012
שלום, יש לי ילדה בת 7 שבזמן האחרון שמתי לב שכאשר מרגיזים אותה בבית או בבית הספר היא נתקפת ומתפרצת בצעקות , בנוסף מכל ביקורת אפילו הקטנה ביותר בוכה ומקשה לקבלה,כיצג נית ןסייע לה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 7 עם התפרצויות זעם ובכי - תגובה
סמדר ריינר14/03/2012שלום שרון,
לא מסרת שום פרטים נוספים על הילדה ועל המשפחה כך שקשה לדעת ממה הדבר נובע ולמה הוא קורה בדיוק עכשיו או שכך זה היה תמיד.
לכן אני יכולה לתת תשובה כללית בלבד, והיא שחשוב לדבר עם הילדה, כשהיא רגועה ולהבין ממנה מה מלחיץ אותה וכן ללמד אותה דרכים חליפיות להתמודדות, כמו למשל להגיד מה קשה לה במקום להתפרץ, לספור עד 10 לפני התפרצות, וכו'.
כדאי גם לבדוק מדוע היא כל כך רגישה לביקורת, הם היא פרפקציוניסטית, האם חרדה באופן כללי, האם זה מתוך רצון לרצות אתכם, האם הציפיות ממנה מלחיצות אותה וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 8 חודש עם היקשרות מוזרהחסויה14/03/2012
היי.. אני עשיתי קורס פסיכולוגיה התפתחותית לפני שנה במסגרת לימודים שהתחלתי לתואר בפסיכולוגיה, ורציתי לשאול את חוות דעתכם לגבי תינוקת בת 8 חודשים, זאת התינוקת הראשונה שאני נחשפת אליה ואני מקווה ללמוד ממנה כמה שיותר כי גם לי תהיה אחת כזאת בעוד כמה חודשים.
בכל פעם שהתינוקת רואה את אימא שלה, לא משנה עם היא כרגע משחקת עם סבתא או הולכת בתוך ההליכון, היא מתחילה לבכות ולבקש שהיא תיקח אותה בידיים. בהתחלה חשבתי שזה נורא חמוד, עד שמישהי אחרת, אם לשלושה, אמרה לי שזה מאוד לא בסדר.
היא אמרה שבגיל כזה התינוקת צריכה לשבת לאכול לבד ולא על הידיים של אימא שלה, זאת אומרת שעם אנחנו מתיישבים מסביב לשולחן והתינוקת רואה את אימא שלה, אז אימא שלה לוקחת אותה על הידיים ואוכלת ככה. מרגיש לי מאוד תלותי, אבל האם זה בסדר או לא לתינוק?
רציתי לשאול עם זה סוג של היקשרות בטוחה או חרדה? יכול להיות שזה גם נובע מזה שהם לא נתנו לה ללמוד לזחול והיא עדיין לא עצמאית בגיל כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 8 חודש עם היקשרות מוזרה - תגובה
יכול להיות שההיקשרות של הילדה היא לא בטוחה, אבל זה לא נכון בעיני שהיא אמורה לשבת לבד ולאכול לבד בגיל הזה, זה נשמע לי קצת מוגזם לצד השני.
אני לא מכירה את הילדה ולא יודעת עד כמה אם בכלל ההיקשרות שלה לא בטוחה, יש ילדים רבים שמתנהגים כך, כך שמוזר זה לא, וכדי לדעת אם זו היקשרות לא בטוחה צריך יותר פרטים על ההתנהגות שלה. יכול להיות שגם שזו לא בדיוק היקשרות לא בטוחה אלא קשר חונק מדי בין הילדה לאם או דברים אחרים.
בכל מקרה, נשמע שלקראת הלידה שלך המתקרבת יש לך מחשבות וחששות איך הדברים יכולים להיות, שזה טבעי. אך אולי לא כדאי להסיק מסקנות מרחיקות לכת מההתנהלות אצל אנשים אחרים כיוון שאין לך מספיק מידע, וכרגע כל דבר שנאמר לך נחווה ונשמע לך מלחיץ. אחרי שתלדי, אם תיתקלי בקשיים יש אפשרויות רבות להדרכה הן בטיפת חלב, בפורומים שונים וכו', ויש גם את החושים הטבעיים שלך שאולי כדאי לך גם ללמוד לסמוך עליהם.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 8- מקרה כזה עוד לא ראיתיחסויה14/03/2012
שלום, אני פונה אליכם כדי לשפוך את הלב ולהתייעץ במקרה שנתקלתי בו לראשונה
אני לא יודעת כיצד לנהוג ולמרות שניסיתי לדבר עם הוריי הילדה כבר פעמים רבות,
אני מרגישה ששום דבר לא נעשה וההתנהגות של הילדה רק הולכת ומדרדרת.
דוד שלי התחיל לצאת עם בחורה חדשה לפני כחמישה שנים, זה היה רציני כך שהיא עברה לגור אצלו עם הילדה שלה שהייתה אז רק בת 3. אביה של הילדה נהרג כשהיא הייתה קטנה ומהרגע שהם עברו לגור אצלו, הם שכנעו אותה שדוד שלי הוא אביה וככה היא רואה אותו מאז.
אני חייבת לציין שמהרגע שהיא נכנסה למשפחה שלנו, הרגשתי שמשהו לא תקין. אני מאוד אוהבת ילדים, אבל ספציפית היא, התנהגה כמו ילדה בוגרת לגילה שמוציאה את כל החכמה שלה על דברים שליליים ומצליחה להוציא את כולם מהכלים.
בהמשך התפתחותה ניסיתי לתקשר אתה פעמים רבות אבל פשוט לא מצאתי את הסבלנות,
בפעמים שניסיתי לקחת אותה מהבית ספר היא הייתה משתוללת, מכה אותי ורצה לכביש בכוונה.
לפעמים כשניסיתי לקחת אותה לגן שעשועים היא התחילה לאיים עלי שעם אני לא אעלה אתה על המתקנים היא תגיד לאימא שלה שהרבצתי לה.
ועוד דברים מתוחכמים שמעולם לא ציפיתי שילדה בת 3-5 תחשוב עליהם.
ניסיתי להתמקד בחינוך שהיא קיבלה ממשפחתה, אימא שלה הייתה מאוד חלשה בחינוך שלה, היא נתנה לילדה כל מה שרצתה ואם לא, אז הילדה הייתה מתחילה לצעוק ולהשתולל ואז מקבלת את מה שהיא רוצה. סבא וסבתא שלה כן טרחו להעניש אותה והתנהגו אתה בחומרה.
אבל מאז שהיא נכנסה למשפחה של הדוד, שהתבלבל ולא ידע כיצד לנהוג בה, הוא התחיל לנהוג אתה יותר מדי בקשיחות (לדעתי), זה עזר בהתחלה עם הדברים שעשתה אבל זה עבר למקומות אחרים.
הוא כל הזמן צועק עליה, מה שהיא עושה לא טוב היא הולכת לעמוד בפינה או בחדר, הוא שם לה מערכת שעות מאוד מדוקדקת והיום שלה בנוי על עבודות בית, שיעורי בית, שינה. אימא שלה הצטרפה לחינוך הזה והם כל היום מטרטרים אותה, תעשי ככה ותעשי ככה.
הייתה איזה תקופה ששמעתי מהם שהיא מתעוררת מסיוטים בלילות.
היום, כשהיא בת 8, אני מוצאת אותה עושה דברים ונכנסת לוויכוחים שפשוט לא הגיוניים לגילה. היא מדברת לאימא שלה בחוצפה, וכאילו אימא שלה היא החברה שלה. נכנסת אתה לוויכוחים של נשים מבוגרות.
היא אמנם מקשיבה כשדוד מתחיל לצעוק עליה אבל היא לא מקשיבה לאף אחד אחר, אפילו לא לאימא שלה, היא כאילו כל הזמן עושה דווקא. מבקשים ממנה לעשות משהו, כמו להפסיק לתופף על השולחן והיא עושה את זה יותר חזק. אני בהיריון כרגע וביקשו ממנה לא להתרוצץ מסביבי ואיכשהו ב"טעות", לא טעות, היא נכנסה לי עם המרפק בבטן. ועכשיו, לאימא שלה ולדוד שלי נולדה ילדה, וכל מה שאני רואה כשאני באה זה שהילדה הגדולה מתנהגת בחוצפה ומכריחים אותה לעשות דברים, אבל אף אחד לא באמת שם לב אליה, לא נותנים לה מחמאות על משהו טוב שעשתה, לא טורחים לדבר אתה אפילו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
חסויה14/03/2012היא יכולה לבוא ולבקש שיסתכלו על ריקוד חדש שהמציאה ויגידו לה שתסתלק כי הם עסוקים עם הקטנה עכשיו.
אני בטוחה שכל החינוך שלה מלכתחילה לא היה נכון, אבל אני רואה את המצב הולך ומדרדר עכשיו, וזה שסיימתי כמה קורסים לפסיכולוגיה בדרך לתואר לא מרגיש לי שאני יכולה לעשות מספיק בשבילה כי גם ככה לא מקשיבים לי. ניסיתי לשכנע אותם ללכת לפסיכולוג ילדים והם מסרבים, אומרים שזה הרבה כסף והם גם לא רוצים שיתערבו להם בחיים וזה בטח יעבור לה. אבל אני רואה את זה מחמיר, אני לא רוצה לחשוב בכלל מה יהיה בעוד שנתיים שלושה. כיצד לנהוג? אני יודעת שכולם מבולבלים ולא יודעים מה לעשות, אבל איך מתקנים את הבלבול הזה כדי שהמצב שלה לא יחמיר ואפילו יתוקן כל עוד הדבר אפשרי?
תודה רבה למי שקרא את כל ההודעה וידע איך לעזור לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
אם ניסית להתערב ולא הצלחת, אין הרבה דברים שאת יכולה לעשות כיוון שזו לא הילדה שלך. אלא אם כן את מוכנה לדווח על ההתרשמות שלך לשירותי הרווחה כדי שהם יתערבו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי בהתנהגות פעוט בן שנה וחצידנית 2814/03/2012
שלום רב
הבן שלנו בן שנה וחצי
תמיד היה ילד חברותי וחייכן והיה מפחד רק מזרים בתקופת חרדות מזרים וכמובן שעבר גם את שלב חרדת הנטישה
אני עימו בבית מגיל יום ועד עכשיו, יש לנו סדר יום שמותאם לו, זמני משחק עם דודים וסבא-סבתא, זמני משחק עם ילדים, טיול בחוץ, משחק איתי ושעת ציור,קניות ביחד, זמני ארוחות וזמני מקלחת צחצוח שיניים ושינה
בזמן האחרון אני מבחינה בשינוי שנראה לי מוזר בהתנהגות שלו, (אני לא יודעת אם זה בסדר כי זה ילד ראשון ואני לא יודעת איך הוא צריך להתנהג בגיל הזה)
השינוי בא לידי ביטוי כשאנו הולכים לבקר סבא וסבתא הוא שוכח מקיום ההורים שלו, ולא מתייחס שאני קוראת לו או מבקשת ממנו משהו, דברים שבבית הוא כן עושה,פתאום הוא כבר לא בלחץ אם אני נעלמת לו מהעיניים, בבית כשאנו לבד הוא לא עוזב אותי לשניה ורודף אחריי בכל הבית, זה נראה לי הבדל דרמתי מדי בהתנהגות בין שני המקומות.
כמו כן כשסבא או סבתא או דודים באים לבקר הוא פשוט מתעלם מההורים שלו, מאיתנו, פשוט לא מתייחס אלינו ואיך שהם הולכים הוא פתאום שוב נצמד אליי, ובנוסף כשהם מגיעים לבקר או כשאנו הולכים אליהם הוא הולך אליהם ומבקש צומי כאילו חסר לו בבית!!! זה ממש נראה לי מוזר מהצד אנחנו ממש טובים איתו, לא צועקים או חס וחלילה לא מרביצים והכל נעשה בנועם וברוגע, הוא לא נחשף לצעקות או מריבות ואני לא רואה שום סיבה שהוא ילך וממש ירצה צומי מאחרים ולא מהוריו
אני מבינה את זה שהוא מתלהב לראות אותם ושזה נורמלי אבל השינוי הזה בהתנהגות בין שהוא איתנו לבין שהוא ואנחנו נמצאים בחברת אנשים אחרים הוא פשוט נראה לי לא נורמלי מהצד, ואם הייתי רואה ילד מתנהג ככה ליד אחרים ומתעלם מהוריו הייתי חושבת שחסר לו צומי וזה ממש לא המקרה אצלנו
זה כבר מדאיג אותי ולפעמים אני אפילו בוכה אני מרגישה כאילו הוא פשוט לא שם עליי!! ילדים בגיל הזה הרי מבחינים מי ההורים ומי המטפל בהם, ומי דואג להם אז למה זה קורה???
אשמח לתשובה דחוף
תודה דנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי בהתנהגות פעוט בן שנה וחצי - תגובה
סמדר ריינר14/03/2012שלום דנית,
אין לך מה לדאוג, זה נשמע שההתנהגות של הילד שלך בנוכחות זרים היא סבירה ונורמלית. הדבר היחיד שהייתי שמה לב אליו שהוא שאת נעלבת מזה. נסי אם את יכולה לא לפרש זאת כבגידה בך או כהוכחה לזה שהוא כפוי טובה או שאת לא נותנת מספיק תשומת לב אלא להיפך, כמחמאה עבורך על כך שאת מגדלת ילד עם ביטחון עצמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדרכת הוריםמחול14/03/2012
שלום,
אנחנו הורים לבן 3 ונתקלים בקשיים רבים בגידולו.
היכן ניתן למצוא הדרכת הורים באיזור השרון ( עדיפות לכפר סבא)
תודה מור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדרכת הורים - תגובה
סמדר ריינר14/03/2012שלום מור,
אתם יכולים לפנות למכון להתפתחות הילד שעובד עם קופת החולים שלכם.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפת ילדים לאלימות בין מבוגריםדנה14/03/2012
שלום רב,
בני בן 3 וחצי נחשף לאלימות בין מבוגרים (קרובי משפחה קרובים). ובין היתר בין בני זוג (לא הוריו) הוא אמנם לא נכח במקום אך היה בקרבת מקום והיה עד להתרחשות סביב זה. באותו מקרה, הוזמנה משטרה והוא שמע שהוזמנה משטרה.
כאשר המקרה התרחש, הוא התעניין מה קורה והסברתי לו בעדינות שא' הרביץ לב'. הוא שאל למה? והסברתי לו שהוא מתנהג לא יפה. הוא אמר הוא לא אוהב אותה? ובלהט הרגע אמרתי לו שלא. ואז הוא אמר שאנחנו אוהבים אותה.
מאז המקרה (לפני כשבוע) הוא כל הזמן מדבר על המקרה. הוא שואל איפה המשטרה? הוא אומר א' לא אוהב יותר את ב'. א' הרביץ לב'. הוא כל הזמן מזכיר את זה ומדבר על זה.
באחד הפעמים שהוא דיבר על זה אמרנו לו שהוא כבר לא מרביץ ושהוא אוהב את כולם.
למרות זאת, הוא ממשיך לדבר על המקרה.
שאלותיי:
1. האם נכון היה להסביר לו כפי שהסברתי כאשר הוא נכח במקום ושמע את ההתרחשות?
2. האם אנו צריכים והאם נצליח להוציא אותו מהטראומה של המקרה? או לפחות נצליח לשנות לו את המבט על האדם שהכה.
אמנם אין כל סיבה שיהיה לו קשר כלשהו עם אותו אדם, אבל אינני רוצה שיהיה לו רושם כזה על אנשים בכלל, וחוץ מזה הוא בקשר מאוד טוב ומאוד אוהב את ילדיהם של בני הזוג.
3. ילדיהם של בני הזוג נכחו במקום ההתרחשות ליד הוריהם (בני .4.5 ו- 2). אני משערת שצריך לקחת אותם ליעוץ כלשהו, האם אוכל לקבל הדרכה בעניין?
4. כיוון שהוא כל הזמן מזכיר את המקרה, אינני רוצה שיווצר מצב שהוא יהיה עם ילדי בני הזוג ויאמר להם שאבא שלהם לא אוהב את אמא שלהם או שאבא שלהם הרביץ לאמא שלהם (למרות שהם היו במקום והיו עדים למריבה זה לא נעים לשמוע את זה). האם ניתן לעשות משהו?
הערה: עוד לפני המקרה הזה, ובלי קשר אליו, לעיתים כשהוא שומע אותנו, (את הוריו) מדברים הוא שואל "אתם רבים" (על אף שהקול אינו מורם ואין שום גוון של ויכוח או מריבה). כמובן שאנחנו אומרים לו שאנחנו לא רבים ואנחנו אוהבים מאוד אחד את השני ואותו.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיפת ילדים לאלימות בין מבוגרים - תגובה
סמדר ריינר14/03/2012שלום דנה,
ההסבר שלכם היה במקום מבחינת העובדה שהילד היה עד להתרחשות ואין ברירה. יכול להיות שבקום להיכנס לסיבות, של ואהב או לא אוהב, עדיך לומר שאתם לא יודעים.
בכלל במקרים כאלה, אוי עדיף במקום התייחסות לעובדות במיוחד כאלה שתאם לא יודעים, להתייחס לרגשות של הילד כשהוא רואה את זה. למשל להגיד לו שזה לא נעים, אולי זה מפחיד, ושלא ידאג, תיכף הם יירגעו והמטרה תטפל.
גם עכשיו נראה לי שזה הדבר שכדאי שתעשו.
אתם לא יכוליםלשנות את היחס של הילד שלכם לאותו איש ואתם גם לא יכולים לשלוט בתוגובותיו של יהד כלפי ילידם אחרים.
קרה משהו, זאת האמת, אין טעם בציפייה לטשטש אצל הילד את האמת הזו כרגע, וזה רק יבלבל אותו יותר.
יותר חשוב שתתיחסו לאיך שהילד שלכם מרגיש. לדבר איתו על כך שזה נראה לו מפחיד, ושהוא היה רוצה שהמשטרה תשמור עליו, זה לא נעים שאנשים מבוגרים מתנהגים לא יפה, אבל חשוב שידע שלא כל המבוגרים כאלה, זה קרה רק לאיש הזה.
חושב לנסות לעשות בידוד של האירוע, כדי לענות על החרדה שכנראה מתפתחת אצלו שזה עלול ללקרות גם איתכם שתפסיקו לאהוב ותרביצו זו לזה. זה יותר חשוב ממה שהוא יחשוב על אותו איש.
נסו לעזור לו להתמודד בעזרת ציור או משחק, לצייר איתו שוטרים שישמרו, או כל דבר אחר שעולה ממנו ויעזור לו לעשות עיבוד פנימי לחוויה שעבר.
אם אתם לא מצליחים והילד עדיין עסוק בכך, כדאי לפנות לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דנה14/03/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחתי לעזור:-)
סמדר ריינר14/03/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת קשברונה14/03/2012
בתי בכתה א ולוקח לה המון זמן להכין ש.ב בטענה שאין לה כח ולא בא לה בעיקר בשפה. כל יום מאבקים ומלחמות משום שלטענתה השיעורים לא מעניינים אותה. היא מבינה את החומר הנלמד.לאן יש לפנות תחילה עם חשש להפרעת קשב? לנוירולוג, למכון פרטי או למבחן טובה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קשב - תגובה
סמדר ריינר14/03/2012שלום אורי,
ראשית יש לפנות לנורולוג או פסיכיאטר והוא כבר יפנה אותכם להמשך האבחון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם לבתי בת 6 יש בעיית קשב וריכוז??
רונה22/03/2012שלום סמדר,
פנינו לנוירולוג ששאל את הילדה ואותי 5 שאלות בלבד לגבי קשב וריכוז בבית ובכיתה וללא שום חוות דעת מהמורה רשם מרשם לכדורים אל. איי לטווח של 8 שעות.!!
לדעתו אין טעם לעשות אבחונים או לגשת למבחן טובה.
פניתי גם למרפאה בעיסוק שאמרה כי לדעתה הילדה חסרת קשב ואין לה כוח משום שאינה אוחזת את העיפרון טוב ולכן מתעייפת מהר ולטענתה אין בעיית קשב אלא של פינוק וגבולות. במקביל קבעתי תור להתייעצות ברפואה משלימה ביו פידבק ו/או הומאופטיה.
ובינתיים כיצד עליי לנהוג איתה בבית כשאינה מעוניינת להכין ש.ב בשפה?
אני מאוד מבולבלת ורוצה לסייע לבתי ולמנוע ממנה תסכולים .......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם לבתי בת 6 יש בעיית קשב וריכוז?? - תגובה
סמדר ריינר23/03/2012שלום רונה,
זה באמת נשמע מוזר שהנוירולוג לא ביקש חוות דעת מהמורה ולא שלח לבדיקת טובה. אם את לא שקטה אולי כדאי שתפני לחוות דעת נוספת.
כרגע, כל עוד הנושא בבירור הייתי מניחה לעניין שיעורי הבית. לימודים תמיד אפשר להשלים. זה לא מה שדחוף כרגע. יותר חשוב לברר לעומק את העניין ורק אז ניתן יהיה לדעת איך לנהוג. אם אכן יש לה הפרעת קשב ותכריחי אותה לעשות שיעורי בית כרגע, בלי עזרת ריטלין, זה מאבק מיותר, זו לא אשמתה שקשה לה. אם יתברר שאין הפרעת קשב והעניין הוא רק גבולות, אז כבר כדאי לקבל ייעוץ מסודר בנושא סמכות הורית, והכנת שיעורי הבית היא חלק מהעניין הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)