מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- משחק באיברים הפרטיםאמא במיטבה02/05/2012
שלום,
בננו בן שש ילד חכם, שנון ומלא הומור, לי נראה גם אקטיבי (לא אובחן ולא נאמר דבר , אך אני מחנכת במקצועי)
בחודשים האחרונים הוא מספר לנו כי שיחק עם חבר מהגן בדברים הפרטים, "אני ראיתי לו והוא ראה לי, אני נגעתי לו והוא נגע לי...
מקרה זה קרה מס' פעמים.
את המשחק הוא שיחק גם עם ילד אחר בגן.
כעסתי עליו מאוד בהתחלה וזה לא עזר, שוחחנו עימו והסברנו לו שהוא יכול לראות או לגעת רק רק לעצמו בבית בשירותים ובשום אופן לא בגן וזה לא עוזר.
פניתי לגננת והיא אמרה שכלום לא מתרחש כשהיא שם (תשובה מעצבנת)... היא שוחחה במפגש על כך.
לשמחתנו הוא בא ומספר לי הכל!!! אני כמובן מעודדת אותו אך אנו חסרי אונים ולא יודעת מה זה אומר?!!!
בבקשה מה עלינו לעשות? מדוע הוא עושה זאת? זה אומר משהו עליו?
תודה רבה הורים מודאגים ביותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחק באיברים הפרטים - תגובה
סמדר ריינר02/05/2012שלום לך,
משחקים של חקריה וסקרנות מינית בגיל הזה הם טבעיים, כל עוד הם נעשים מרצון הדדי, ובין ילידם בני אותו גיל כהרחבה של המשחק הרגיל ביניהם. לכן זה לא נכון לכעוס עליו, הכעס משדר לו שהסקרנות מינית שלו היא לא במקום ושמין זה דבר לא טוב.
במקום לכעוס, צריך להגיד לו שאתם מבינים שזה נעים לו ומסקרן אותו, אבל שמשחק עם חברים תמיד נשארים לבושים.
כמו כן אולי הגיע הזמן אם עוד לא עשיתם את זה, להסביר לו הסבר מסודר על גוף האדם, על הבדלים בין המינים ועל איך ילדים באים לעולם. יכול להיות שעל זה הוא מנסה לדבר איתכם, הוא סקרן וזקוק להכוונה ולהסברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשחקים באיברים פנימיים
אמא במיטבה02/05/2012תודה על תגובתך,
אכן שוחחתי עימו על גוף האדם, הראתי לו אטלס של גוף האדם ועמדנו על ההבדלים בין תמונת הזכר לתמונת הנקבה.
אמרתי לו שאפשרי למצוא מידע בתחום זה ושאנו פה לשם כך רק לא בדרך ההיא...
זה אומר משהו עליו או על תכונה מסוימת בו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשחקים באיברים פנימיים - תגובה
כפי שציינתי קודם, התנגות של חקירה וסקרנות מינית היא טבעית בגיל הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשחקים
אמא במיטבה02/05/2012תודה..
טבעי גם שהם עושים זאת במחבוא?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשחקים - תגובה
סמדר ריינר03/05/2012שלום לך,
בודאי. הם מבינים שהמבוגרים לא מרוצים מזה. מה שצריך לבדוק זה האם זה נעשה בהסכמה, עם ילד שהוא חבר שלו בלאו הכי, ושזה לא כל מה שהם עושים, ושהילד שלך מתעניין בעוד דברים חוץ מזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעראחת ששואלת02/05/2012
הי,
ביתי המתוקה בת שנה וחודש. זה כבר מס' חודשים שהיא נרגעת רק אם משחקת בשיער שלה או שלי. כל פעם שרוצה לישון - חייבת לשחק בשיער. זה משהו שהתפתח אצלה ב4 חודשים האחרונים בערך.
כמו כן היא נורא אוהבת למשוך בשיער לי, לאחיה ולכל הסובבים.
אנו אומרים לה שזה אסור ואף יש לה בובה שלה אני 'מרשה' למשוך בשיער
האם זו תופעה מוכרת? איך מפסיקים אותה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיער - תגובה
זו אכן תופעה מוכרת. אתם מגיבים יפה. אפשר גם להציע לה לבחור חפץ מעבר מתוך כמה, פשוט להניח לה מביטה בובות, דובי, שמיכי, ולראותא ם היא מאמצת אחד מהם השיער כרגע משמש סוג של נסיון לשמר את הקשר איתך, וזה התפקיד של חפץ מעבר, אולי זה יעזור.כמו כן כדאי לעשות הליכי פרידה למיניהם באופן הדרגתי, כמו להשיאר אותה עם המטפת או בגן, הרדמה קראת שינה וכו', לפעמים משיכת השיער מייצגת צורך למשוך את האדם השני ולרשור עצמה אליו, מחשש שייפרדו ממנה באופן דרסטי מדי. אם זה לא עוזר וזה עובר לתלישת שערות, כדאי לפנות לייעוץ מקצועי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 9רומי02/05/2012
אשמח שתענו לי, יש לי ילד בן 9, בן יחיד מידי פעם שםאת ידו על התחתון דרך המכנסיים בבית, בנוסף מספר לי דברים בצורה שונה שנערכו בכיתה ושאני פונה למורה טוענת שהיה משהו שונה וכנראה שהוא משקר, מה אתם ממליצים לי בעניין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 9 - תגובה
סמדר ריינר02/05/2012שלום רומי,
קודם כל להסביר לילד, שאתם מבינים שנעים לו לשים את היד במכנסיים, וזה בסדר גמור כל עוד עושים את זה בפרטיות בחדר.
לגבי השקרים, לא ציינת איזה שקרים. מעניין מה מטרתם. אולי הוא רוצה לקבל תשומת לב בגלל זה, אולי זו דרך לקבל התייחסות. קצת חסרים פרטים ולכן קשה לי להגיד על זה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנתיים ותשעה חודשיםלילך02/05/2012
שלום לכן
שמי לילך ויש לי שלושה ילדים הבכורה בת 11 האמצעי בן 10 וטליה הקטנה בת שנתיים ותשעה חודשים. טליה ילדה מקסימה וחכמה מאוד אך יש לנו בעיה שאנו לא מצליחים לפתור טליה מרביצה בלי הבחנה . ניסינו הרבה דברים כמו לתת מכה ביד או בטוסיק .לכעוס. להתעלם כלום לא עוזר אני ממש מרגישה לא נעים מהורים ומהסביבה אפשר גם לאמר שטליה לא מרביצה מרוע יש בה המון אהבה וזה מה שמדהים למה היא מרביצה.
ועוד דבר טליה שבלב של גמילה מטיטול בערך שבוע כבר היא מתאפקת כל היום בגן ולא עושה את צרכיה האם זה בסדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנתיים ותשעה חודשים - תגובה
סמדר ריינר02/05/2012שלום לילך,
קודם כל לא מדלמדים ילד לא להרביץ על ידי כך שמרביצים לו! הרי יש אן סתירה פנימית ושוגמה שלילית, בודאי שזה לא יעבוד. חשוב לנסות לתת מילילם לכעס או לתסכול שלה, ולתת לה כלים אחרים לבטא את התסכול, אם באמצעות מילים , אם באמצעות מכות לכרית, וכו'.
אם הידה מתאפקת זה לא בריא. כדאי לעשות גמילה הדרגתית, לאפשר לה לשבת עם טיטול לעל האסלה, ואחר כך עם טיטול פתוח וכו', עד שתתרגל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראשית תודה
לילך03/05/2012שלום לך
ראשית תודה על עצת הגמילה
שנית אנחנו לא מרביצים ביד או בטוסיק כבר מזמן כמו שאמרתי זו היתה אחת הפעמים שחשבנו שזה יעבוד וטעינו ולכן מיד הפסקנו טליה לא ילדה כועסת כמו שאמרתי משום מה היא מרביצה מאהבה כי היא מיד מחבקת ומנשקת אין בה רוע הדבר לא מגיע מרוע זה מה שמציק לנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראשית תודה - תגובה
סמדר ריינר03/05/2012שלום לילך,
נראה לי שאתם מבלבלים בין אהבה רוע ותוקפנות. תוקפנות אינה רוע, היא דבר טבעי, בריא שכולנו נולדים איתו והוא אמור לדחוף אותנו קדימה בחיים. אין מצב, שהילדה שלך מרביצה רק מאהבה. יש בה גם אהבה וגם תוקפנות. ככל שאתם מסרבים לראות את התוקפנות שבה, ולא מסוגלים להכיל את זה וללמד אותה להכיל את התוקפנות, התוקפנות הולכת ומתגברת.
יכול להיות שהילדה שלכם מייד מחבקת ומנשקת אחרי המכות כיוון שהיא למדה שזה לא בסדר מה שהיא עושה והיא מנסה מייד לתקן את זה. לא צריך לתקן את זה כל כך מהר. צריך ללמוד להכיר בזה שגם זה קיים. לפעמים אפילו זה מוצדק, וגם מתי שלא, זה לא רוע, אלא דבר טבעי שצירך לנהל אותו, בדרכים שהצעתי לך קודם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר בית ספרדנה02/05/2012
הבת שלי בת 8 ,לומדת בכיתה ב.אני מעונינת להעביר אותה לבית ספר אחר,שבו אני מזדהה יות עם שיטת החינוך שלו ואני מאמינה ששם יהיה לה יותר טוב.באופן כללי הילדה מרוצה מבית הספר,היא לא סובלת או משהו כזה.היא מצידה לא מעונינת לעבור והשאלה שלי אם יש טעם לשכנע אותה לעבור או להכריח אותה.עד כמה אני אמורה להתחשב בדעתה בענין?אני סבורה שבהמשך הדרך יהיו לה קשיים לימודיים בבית הספר הנוכחי ,לעומת בית הספר החדש שהוא יהיה יותר מתחשב ומכיל.היא עדיין קטנה ולא צופה את הקשיים כמוני,ובכז-אני לא מעונינת שתרגיש שהכריחו אותה.אצין רק שביתי ילדה חברותית ועצמאית ואני סומכת עליה שתסתדר עם המעבר בסהכ.
אשמח לעצה בענין!תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר בית ספר - תגובה
סמדר ריינר02/05/2012שלום דנה,
בגיל 8 הורים לא שואלים ילד איפה הוא ילמד. זו לא החלטה שלו. אם קיבלת החלטה להעביר אותה בית ספר, את פשוט מודיעה לה על זה וגם במקרה הזה אפשר להסביר לה בשפה שמובנת לה למה. (כי בבית הספר השני יש שיטת חינוך יותר טובה, וכו')..
עם זאת את צריכה להבין שלמעברים יש מחירים, חברתיים, הסתגלותיים ואחרים, ואם ילד לומד בצורה סבירה ומשתלב בבית הספר אולי כדאי לשקול שוב עד כמה המעבר והמחירים שלו הכרחיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר גןתמי01/05/2012
שלום רב,
בני החמוד בן 4. היה שנתיים במשפחתון ומתחילת השנה בןג עם בני גילו. שנה הבאה רשמתי אותו לגן עירוני טרום חובה.
הכניסה למשפחתון לוותה בחודש של בכי. הכניסה לגן הנוכחי לוותה בכחודשיים של בכי היסטרי ומניפולציות רבות מצידו. כמובן שלאחר תקופת ההסתגלות הקשה הוא התאקלם והשתלב ונראה מאוד נינוח .
אני חוששת מאיך תראה הכניסה לגטן החדש שנה הבאה ורוצה לדעת אם כדאי להתחיל מעכשיו להכין אותו ולדבר איתו על כך או שזה מוקדם מידי.
אני יודעת שהמזג שלו מסתגל לאט ורוצה להקל עליו ועלינו ההורים.
האם יש כדאי או שזה יבלבל אותו?
אשמח לחוות דעתכן
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר גן - תגובה
סמדר ריינר02/05/2012שלום תמי,
אפשר להכין את הילד מעכשיו. עם זאת אני לא בטוחה שהבעיה של בנך היא הסתגלות איטית. כי אם הוא עושה מניפולציות, זה לא מתוך בעיית הסתגלות זה בגלל שהוא מבין שהמניפולציות עובדות עלייך. לכן יכול להיות שאת יותר חרדה ממנו סביב המעבר, והוא ירגיש את זה ו"ינגן" על זה. לכן, אם את מכינה אותו, חשוב שזה יהיה בלי לחץ, בצורה מינורית, להזכיר את מעבר הגן מספר פעמים, ללכת לראות איתו מבחוץ ובקיץ לדבר על זה שוב. לא הייתי עושה משהו שמשדר שזה עניין גדול, שאמורה להיות פה בעיה, ושאת מחכה בכיליון עיניים לראות איך הוא יעבור את "הדבר הנורא" הזה. אני לא אומרת שזה מה שאת עושה בהכרח, אני רק מציעה נקודות לתשומת לב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 3 התחיל לדבר עם לשוןאמא מודאגת01/05/2012
שלום,
הילד שלי בן 3.
התחיל לדבר יחסית בגיל מוקדם, ועד לפני מס' שבועות דיבר בצורה יפה, מובנת, וברורה לכל.
לפני מס' שבועות ילדי נפגש עם הילד של זוג חברים שלנו, הוא בן 5.
הילד מדבר (את כל האותיות) על לשון.
לאחר שני מפגשים, הילד שלי מחקה את הילד של החברים.
באותיות ז ו-ס הוא מוציא את הלשון.
ניסינו להעיר לו וגם להתעלם, אך זה לא עוזר.
מה עלי לעשות על מנת להפסיק את התופעה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 3 התחיל לדבר עם לשון - תגובה
נראה לי שחושב שתתייעצי עם קלינאית תקשורת, ובכל אופן בשלב זה הייתי ממליצה לכם להמשיך להתעלם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן 3 התחיל לדבר עם לשון - תגובה
נראה לי שחושב שתתייעצי עם קלינאית תקשורת, ובכל אופן בשלב זה הייתי ממליצה לכם להמשיך להתעלם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בכייניתזהבית01/05/2012
ביתי בת ה-4, ילדה מתוקה ומדליקה אהובה על כולם! אך מאז שנולדה אני זוכרת אותה ילדה בכיינית וקשה מאוד.. במשך הזמן היו תקוםות שהיא היתה בסדר,רגועה וממושמעת, אך פתאום צצות תקופות שהיא בוכה על כל דבר קטן שאפילו אינו מצריך סיבה לבכי כלל, מבקשת דברים בבכי, אני לתומי חשבתי שאילו בדיוק התקופות שאני לא מצליחה לתת מספיק צומת לב!ואכן השתדלתי מאוד אך, זה לא עוזר......אני מתוסכלת!מה עושים?? אשמח מאוד לקבל תשובה בהקדם תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בכיינית - תגובה
סמדר ריינר02/05/2012שלום זהבית,
כפי הנראה מתוך כוונות טובות יצא שעשית ההיפך ממה שכדאי. כי אם היא בוכה ומייד מקבלת תשומת לב, הבכי רק יגבר.
חשוב לנסות לא תשומת לב כשאת מבינה שהבכי הוא ללא מצוקה אמיתית. פשוט להתעלם. אל תדאגי לא ייגרם לה נזק נפשי. חשוב שתהיי עיקבית בכך ולא תישברי גם אם היא בוכה המון זמן. היא מנסה אותך.
מצד שני כן חשוב לתת לה תשומת לב וחיזוקים חיוביים על התנהגויות בוגרות וחיוביות שאת רוצה לחזק.
אני הייתי אומרת לה שכשהיא בוכה ללא סיבה את לא יכולה לעזור לה, וכדאי תרגע ותדבר יפה, ומאותו רגע לא מתייחסת לזה יותר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מחיתוליםנילי01/05/2012
בני בן 3 מפסח התחלנו גמילה מחיתולים כמעט ולא מבקש פיפי בכלל או קקי בכלל ביקש פעמים אחדות בלבד .
איך כשאני מושיבה אותו הוא עשה פיפי ומתלהב קקי רק בתחתונים .
אם אני לא מושיבה אותו הוא מפספס ברגע שיוצא לו אומר פיפי רטוב ומקקי הוא נגעל מאוד ואומר איכס אנחנו שמים לו חיתול רק בלילה כבר יומיים קם יבש ובבוקר ישר עשה פיפי בסיר .
האם להמשיך איתו את הגמילה ואיך ללמד אותו שצריך לבקש פיפי כי נראה שפשוט לא בה לו כי הוא מעדיף לשחק
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מחיתולים - תגובה
זהו תהליך שדורש סבלנות. אפשר להציע לו פיפי פרס כל פעם שהוא כן מבקש ועושה, וזה יכול להגביר את המוטיבציה שלו. עם הקקי זה קצת יותר מסובך, כדאי לאפשר לו לעשות בטיטול על האסלה, ואחר כך בטיטול פתוח חלקית ופתוח לגמרי ובלי טיטול בכל עד שיתרגל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעוט בן שנה + 10 לועס אצבעעמית01/05/2012
בני בן השנה ועשרה חודשים בן יחיד ונורמטיבי לועס אצבע מזה כמה חודשים. נגמל ממוצץ באופן עצמאי לפני שנה. לאחרונה עם התחזקות השיניים המצב מחריף והוא ממש מזיק לעצמו. כיצד ניתן להפסיק התנהגות זו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
סמדר ריינר02/05/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_הורים_לתינוקות_הורים_לפעוטות' id=link]הורים לתינוקות, הורים לפעוטות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעוט בן שנה וחצי פוחד מאוד מרעשיםאמא30/04/2012
הבן שלנו בן שנה וחצי הוא התחיל לפחד מכל רעש פתאומי, מטוס,צופר, בלנדר , נביחת כלב ואפילו מרעש של גרירת חפצים למרות שזה לידו והוא רואה שזה חפץ מוכר.
הוא רץ אליי, ואומר לי- בום בום ובוכה....
אני מודאגת ולא יודעת מה לעשות
אשמח לתשובה.
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעוט בן שנה וחצי פוחד מאוד מרעשים - תגובה
סמדר ריינר01/05/2012שלום לך,
אין סיבה לדאגה, זו תועה נפוצה בגילאים האלה. חשוב שתרגיעי אותו ותשמרי על קור רוח, אפשר גם לתת להסבר פשוט במילים שהוא מבין, להראות לו את מקור הרעש כדי שלא יפחד וכו'. עם הזמן זה יעבור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גננת מדווח על התנתקויות בגןאמא מודאגת30/04/2012
שלום,
בני כמעט בן 66 (עולה לכיתה א בשנה הבאה) הגננת הסבה את תשומת ליבי כבר לפני כמה חודשים לכך שבני לעיתים "מתנתק" כהגדרתה ומשחק לבד. שאלתי עד כמה זה נפוץ, לטענתה הוא משחק עם חברים אבל לפעמים טופס לו פינה ומשחק לבד למשך 20-30 דקות עם עצמו עם חיות ומכוניות. כמו כן מציינת שבמפגשים הוא נראה לעיתים עסוק בעניינים אחרים (תלוי בנושא) אבל כשהיא שואלת אותו שאלות, מה היה במפגש? על מה דיברו וכו'... הבוא יודע לענות על הכל. המילה ניתוק קצת מלחיצה אותי.... האם זה נורמלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גננת מדווח על התנתקויות בגן - תגובה
סמדר ריינר30/04/2012שלום לך,
אני לא בטוחה שהשימוש במילה "ניתוק" על ידי הגננת הוא במובן שצריך להלחיץ. לי זה ל אשנמע ניתוק, אלא סוג של הסתגרות, שהו אכנראה זקוק לה כדי לעבד את עולמו הפנימי. אם זה לא פוגע בחיי החברה שלו וגם לא בלמידה שלו ובהקשבה שלו, אז כנראה שהכל בסדר, ולא הייתי עושה מזה עניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
אמא מודאגת30/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת שלש וחצי אוכלת מהרצפהג'ודי30/04/2012
ביתי בת שלש וחצי מפותחת מאוד ביחס לגילה יש לי בעיה איתה שכשהיא רוצה משהו ובמיוחד מדובר בממתק היא לא יכולה להתגבר בגינה היא מסתובבת סביב הילדים עם החטיפים ומבקשת מהם שיכבדו אותה וכן גם מאמהות שהיא רואה שהן מחלקות לילדיהן היא מסוגלת להרים מהרצפה לאכול מהרצפה לסחוב סוכריה מהמכולת וכו' היא מוכנה לעשות הכל כדי לקבל ממתק היא גם תשקר שלא קיבלה וכל היום בודקת אותי מה יש לי בפה יש לצין שהיא אוכלת באופן כללי בסדר בבית אין הרבה חטיפים אבל אני גם לא מונעת ממנה אלא מתנהלת לדעתי בצורה מאוזנת מה לעשות? איך ללמד אותה להתגבר? לא לקחת בלי רשות? לא לאכול מהרצפה? כמובן שכל השיחות הדבורים והאזהרות לא הועילו מאומה מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת שלש וחצי אוכלת מהרצפה - תגובה
סמדר ריינר30/04/2012שלום ג'ודי,
את יכולה לנסות להציע לה תחליפים ולהסיח את דעתה בחלק המהמקרים לנושא אחר. ובעיקר לבדוק האם התשוקה לממתקים מכסה על חסך ריגשי כלשהו בתשומת לב
אם זה לא עוזר ועדיין הבעיה נמשכת, ומפריעה לך מאוד, אולי כדאי לבדוק את העניין יותר לעומק בייעוץ מסודר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אילמות סלקטיבית לפעוטהמירי30/04/2012
שלום, אני אמא לפעוטה בת שנה ועשרה חודשים, ביתי מתקשרת כאשר היא נמצאת בסביבה מוכרת, בבית או אצל סבתא וסבא. הכנסתי אותה לגן בנובמבר, לפני 5 חודשים. חודשים אחרי שהכנסתי אותה הבנתי שהיא לא מתקשרת בכלל, לא עם הצוות ולא עם הילדים. הגננת לא הסכימה לתקופת הסתגלות לטענת כך הילדה תתרגל לסמוך על הצוות מהר יותר. האים המסגרת לא מתאימה לה? האים חוסר תקופת ההסתגלות גרמה לזה? האם לפנות להתיעצות או שעדיין מוקדם מידי? אודה לכם לתשובתכם המהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אילמות סלקטיבית לפעוטה - תגובה
סמדר ריינר30/04/2012שלום מירי,
קשה לקבוע בלי להכיר את הילדה ולדעת עוד פרטים על הגן. עם זאת לפני שקובעים קביעות נחרצות בעניין אולי כדאי לדבר עם הגננת, לשמוע מה היא חושבת שניתן לעשות כדי לעודד את הילדה לתקשר, ולנסות לקבוע תקופה שבה תנסו לשפר את מצב לפני שמחליטים אם להעביר אותה גן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת גירושין על פעוטאני30/04/2012
שלום,
אני ובעלי בתהליכי גירושין כבר שנה. יש לנו ילד בן שנתיים.
בשנה האחרונה הילד התרגל לזה שהוא עושה דברים עם אמא בנפרד ועם אבא בנפרד (בעיקר עם אמא).
בעוד מס' חודשים אנחנו מפרידים כוחות ועוברים לדירות בנפרד (הילד יהיה בן שנתיים וחצי). הילד יהיה במשמורת שלי עם הסדרי ראיה של פעם בשבוע עם האב.
האבא מוכן לשתף פעולה על מנת לעשות את המעבר לילד בצורה חלקה ומוכן בהתחלה להיות יותר בסביבה על מנת להקל על הילד.
השאלה היא - איך כדאי לעשות את המעבר בהדרגה כך שיתרגל בצורה הטובה ביותר למצב של מאב כל יום לאב פעם בשבוע ?
האם בשבועות הראשונים כדאי שהאב יגיע לביתנו כל יום ואז לאט לאט להוריד במינון לפעם ביומיים וכן הלאה ?
אודה להכוונה איך לעשות על מנת שיהיה הכי "קל" שאפשר להיות לילד.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעת גירושין על פעוט - תגובה
סמדר ריינר30/04/2012שלום לך,
אני חושבת שזה יפה וחשוב שאתם פנויים ריגשית מספיק כדי לחשוב על טובת הילד שלכם בתוך סערת הגירושין. הרעיון של ההדרגה הוא טוב בעיני. בהמשך כדאי לתת לו סימנים שעל פיהם יוכל לצפות מתי היום שהוא רואה את אבא, לפי מידת הבנתו, למשל להכין אותו ערב לפני ובאותו בוקר, להשתמש באירועים קבועים אחרים שיש לו כדי לסמן את זה (מתי שיש חוג, צהרונית וכו') ולהקפיד על יציבות ככל הניתן.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)