פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• זהות
    ענת
    25/02/2012

שלום,

בני בן שנתיים ושלושה חודשים מדבר כל הזמן בשפת נקבה "לא רוצה", "לא יכולה" , "רוצה לעלות" אני מתקנת אותו על המקום אך הוא ממשיך בשלו.
    כשאני מלבישה אותו במכנסיים הוא בוכה וצורח ומסרב ללבוש את המכנסיים ומבקש כל הזמן שמלה, אז אני בוחנת אותו ואומרת לו "בוא נלבש שמלה" והוא ישר רוצה מחייך ומאושר. כשהוא נשאר בלי מכנס הוא מנסה למשוך את החולצה כמה שיותר למטה ומחזיק אותה מהצדדים "כמו שמלה" לפעמים סתם מושך את החולצה ונשאר מכופף עם הרגליים כדי שהחולצה תהיה יותר ארוכה ותכסה את רגליו "כמו שמלה".
    אינני נוהגת ללבוש שמלות אך מציינת שהוא מאוד אוהב את הקלטות של רינת גבאי ורואה אותן כל הזמן (לפעמים היא לבושה בשמלה).
    לציין שכשהוא רואה מישהי בשמלה הוא נוגע ומזיז לה את השמלה.

1. האם זה נורמלי?????

2. האם מדובר במשבר זהות בגיל כזה?

3. האם זה עניין חולף או שעליי להיות מודאגת מהתופעה הזו?

4. למי עליי לפנות כדי לאבחן את הבעיה?

אשמח לקבל תגובה מהירה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זהות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זהות - תגובה

סמדר ריינר
    26/02/2012

שלום ענת,
    המילה נורמלי או לא היא קצת בעייתית בהקשר הזה. יותר הייתי משתמשת במילה התנהגות שכיחה. ובכן ההתהנגות הזו לא שכיחה. היא יכולה להעיד על קושי בגיבוש הזהות,אם כי זה לא ודאי, וכדאי לפנות לפסיכולוג או לפסכיותרפיסט שעובד עם ילדים בגיל הרך. נסי לבדוק במכון להתפתחות הילד ואם הם לא מטפלים לנסות לבקש שם הפניה למי שכן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנתיים - נעלבת בקלות
    שרון
    25/02/2012

שלום
    ביתי בת שנתיים בת בכורה ויש לה אח בן חצי שנה
    קרה כבר מספר פעמים שאנחנו או אנשים אחרים חוזרים אחרי משהו שהיא אמרה
    למשל משהו שהיא אמרה בצורה חמודה אנחנו חוזרים על זה וצוחקים - היא ממש נעלבת ומתחילה לבכות
    זה קורה גם עם אנשים זרים וגם משפחה
    השאלה איך להגיב לזה
    חמותי למשל עושה מזה עניין ומתחילה להגיד "מה זה אסור לצחוק איתה"וכו'
    (לידה כמובן)
    אני אישית חושבת שלא צריך להתייחס לזה ולהתעלם
    מה כדאי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    בת שנתיים - נעלבת בקלות

הוספת תגובה

• בת שנתיים - נעלבת בקלות - תגובה

סמדר ריינר
    26/02/2012

שלום שרון,
    הילדה ביא בסך הכל בת שנתיים. נשמע שהיא מפותחת מאוד יחסית לגילה, ורגישה מאוד. אני מציעה להתחשב כרגע ברגישות שלה, ולנסות לא להגיד דברים שאתם יודעים מראש שלא נעימים לה. כשהיא תגדל, ניתן יהיה להסביר לה יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד שני
    אימאן
    25/02/2012

ערב טוב לכולם
    יש לי בן בגן טרום חובה בן 4.5 שנים, מאוד אינטיליגנטי חכם ומאוד מפונק הבעיה התחילה אחרי שילדתי בת והוא היה בן שלוש שנים התחילה הקנאה והמשיכה עד היום התנהגותיו מעצבנות הוא מדבר בקול רם אפילו בצעוק לפעמים נותן לה מכות מתחיל לעשות בלגן בכל דבר מנסה למשוך תשומת לבינו בכל השיטות למרות שלא מחסירים עליו שום דבר והכנתי אותו מאז שנכנסתי להרעון היה שותף בכל דבר שעשענו לילדה מדבר הרבה מתפרץ באמצע שיחות לא מחכה נראה כמו היפראקטיב וזה מדאיג אותי לפעמים שר במילים שהוא ממציא ולא קשורות אחת בשנייה אפילו סתם מילים שאין להן פירוש וגם בצעקות כל הזמן זז לא אוהב להתעסק בענייני ציור או כתיבה מתעייף במהירות ועכשיו מטופל אצל מרפא בעיסוק עשיתי לו כלכלת אסימונים אבל לשווא גם המורה אומרת לי שלא מעניין אותו המדביקות או הפרסים והוא חכם מכל העניין הזה והיא לא יודעת איך להתנהג איתו וציינה שהוא מקשיב לה בריכוז ובסיפור ומיישב באופן שקט כל הזמן שואל אותה את אוהבת אותי יותר משאר הילדים כמו ששואל אותנו בבית אם אוהבים אותו יותר מאחותו עד היום וכשאני מסבירה לו שאוהבת שניהם באותה מידה כי הם אחים הוא מבקש לאהוב אותו יותר כי הוא יותר גדול והיא קטנה ונראה כמו מסכן גם עם הסבים אותו דבר וכל דבר מכעיס אותו אז מה לעשות והאם כדי לקחת אותו לנירולוג ?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד שני

הוספת תגובה

• ילד שני - תגובה

סמדר ריינר
    26/02/2012

שלום אימאן,
    יכול להיות שכדאי לקחת לנוירולוג, זה לא יזיק. אבל גם כדאי לכם ללכת להדרכת הורים כדי לדעת איך לנהוג עם הילד בבית, ביןם אם יש לו הפרעת קשב ובין אם לאו.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 2 בנים
    תמאר
    25/02/2012

ערב טוב
    יש לנו שני בנים הבכור בן 4 ן7 ח' והקטן בן שנתים ו2 ח'...
    יש לי מס' שאלות..
    1. הבן הגדול מאוד מקנא מאחיו ותמיד אומר שהוא לא אוהב אותו.. הוא גם מאוד אלים איתו ולא מוכן לתת לו משהוא הוא מעדיף לזרוק את החטיף שיש לו ביד ולא לתת לאח שלו.. איך יכולים לשפר את היחס בינו לבין אחיו?
    2. היום הבן הגדול צייר את האבא שלו וצייר לו ידיים מאוד ארוכות וצבע את הפנים שלא רואים את העינים שלו והוא אמר שעשה את זה כדי שהוא לא יראה כלום ויפול. האם זה מעיד על משהוא?? (יש לציין שאני עובדת בדרום ויוצאת מאוד מוקדם כשהילדים עדיין יושנים ואבא שלהם מכין אותם לגן וגם הוא לוקיח אותם אחרי הצהריים לסבתא שלהם.. ואני חוזרת מהעבודה ב 4 וחצה)
    3. הבן הקטן עדיין לא מדבר טוב.. לאחרונה הוא כל הזמן הוא לא רוצה את החיתול ומוריד אותו והולך בלי מכנסיים הוא עושה את זה הרבה פעמים ביום ואני כל הזמן מחזירה לו.. האם שהוא רוצה ללכת בלי מכנסיים מעיד על משהוא אצל הילד?
    4. בני הגדול תמיד אומר שלא רוצה שאני אעבוד כי רוצה לחזור הביתה ולשחק בבית.. האם שאני רחוקה מהלדים 5 ימים בשבוע להרבה זמן משפיע על ההתפתחות הנפשית של הילדים??

תודה לכן מראש על המענה

לקביעת תור
    סגירה
    2 בנים

הוספת תגובה

• 2 בנים - תגובה

סמדר ריינר
    26/02/2012

שלום תמאר,
    קנאה בין אחים היא טבעית. אתם לא אמורים לנסות לשפר את הקשר ביניהם אלא לגלות הבנה לקנאה, ולראות האם אתם יכולים לעזור לבן הגדול להרגיש יותר טוב על ידי כך שתבלו איתו לעיתים זמן איכות לא אחיו הקטן, ותגלו הבנה לכך שקשה לו שנדמה לו שלאחיו יותר קל ויותר אוהבים אותו. זה מה שיעזור לשפר את הקשר עם האח, כאשר הבן הגדול ירגיש שמבינים אותו ונענים לו.
    קשה לדעת על מה מעיד הציור של בנך את אביו לבי להכיר אותו, אבל כדאי לשאול אותו על הציור הזה, האם הוא כועס על אבא, האם הוא חושש מאבא, האם קרה משהו עם אבא שקשה לו?
    אם הילד רוצה ללכת בלי מכנסיים יכול להיות שזה מעיד על רגישות תחושתית, כדאי לשאול על כך את רופא הילדים או מרפאה בעיסוק.
    אין ספק שאת חסרה לילדים. לכל דבר יש מחיר, וכל דבר משפיע. זה כנראה המחיר שאתם בחרתם לשלם בתוך מציאות החיים שבה אתם חיים. אפשר בתוך המציאות הזו, לנסות בכל זאת לבלות זמן איכות עם כל ילד בנפרד פעם בכמה זמן ולגלות הבנה לקשיים הריגשיים של כל ילד, וזה בהחלט יכול לעזור להם להרגיש טוב יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ בהסבר לילדה בת שנתיים
    דיקלה
    23/02/2012

שלום

אני נמצאת בהריון בשבוע 35 ויש לי בת בת שנתיים וחצי. כרגע אני כבר כמה ימים בבית חולים בגלל חום גבוה.ביתי הקטנה קשורה אלי מאוד מאוד, היא מאוד מפותחת לגילה בעלת אינטלגנציה ריגשית גבוה מדברת שוטף ומאוד מבינה.בימים האחרונים נעלמתי לה בהפתעה בגלל האשפוז ולא ציפנו שאשאר כמה ימים בבית חולים מאחר והיא רגילה כי את כל סדר היום היא עוברת איתי חוששני שהיא לוקחת את זה קשה מצוברחת עושה פיפי במכנסים פעם אחר פעם דברים שמאוד לא אופיינים לה.לא אמרנו לה דבר מלבד שאימא קצת לא מרגישה טוב ולכן הלכה לרופא.הרופאים ממליצים שלא תגיע לביקור בגלל שאני עם חום.והיא לא רוצה לדבר איתי בטלפון.רציתי את עזרתכן איך אפשר להסביר לה בעדינות.מאחר והיא מאוד מבינה היא מבחינה בכל דבר וזה לא שניתן לתרץ לה..אני לא רוצה שזה יפגע בה ריגשית.
    האם כן נכון שהיא תבוא לבקר אותי אני מפחדת שיהיה לה קשה שהיא תראה שאהני לא חוזרת איתה.אודה לתשובתכן.

הוספת תגובה

• ייעוץ בהסבר לילדה בת שנתיים - תגובה

סמדר ריינר
    24/02/2012

שלום דיקלה,
    קודם כל תרשי לי לאחל לך החלמה מהירה, אני מקווה שהכל ייפתר מהר. תראי דיקלה, את אומרת שאת לא רוצה שזה יפגע בה ריגשית. זו מטרה לא ריאלית. בודאי שזה קשה, את לא יכולה לעשות שהקושי ייעלם. את יכולה לנסות להקל. זה לא אותו הדבר. בודאי שיהיה לה קשה כשהיא תראה שאת לא חוזרת איתה, אבל יהיה לה יותר קשה לא לראות אותך בכלל. אולי כדאי לנסות לדבר איתה בסקייפ, ולא רק בטלפון, אם יש לכם אפשרות, ויש לך מחשב נייד לידך, או בשיחת וידאו בפלאפון.
    אפשר להסביר לה שאימא לא מרגישה טוב, והיא בבית החולים, וזה מקום שבו ישנים ואוכלים ונמצאים כל היום כשהרופאים מטפלים בך ולכן את לא יכולה לחזור הבייתה. ועוד מעט תהיי בריאה ותחזרי ותעשו ביחד דברים שאתם אוהבים (ותפרטי מה) בקשי ממנה להכין עבורך ציור, ואולי תשלחי גם את עם המבקרים שלך תמונה שלך או ציור עבורה, שאפשר יהיה לתלות עבורה על גבי המקרר או בחדר שלה עד שתחזרי.
    החלמה מהירה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת חמש וחצי - שאלה רגשית
    נוגה
    23/02/2012

ילדתי בת חמש וחצי ולומדת בחינוך מיוחד. יש לה בעיה מולדת בתכנון תנועות כך שאינה מדברת, מלבד מילים בודדות והברות. היא מביעה את עצמה בעיקר על ידי ג'סטות וחלקי המילים שהיא מסוגלת לומר. (בשל אותה בעיה גם אינה יכולה ללמוד שפת סימנים, כי גם בה דרוש תכנון תנועות מורכבות) הגן שבו היא לומדת הוא גן עיכוב התפתחותי וליקויי למידה. בנוסף לעובדה שאינה יכולה לדבר גם רמתה הקוגנטיבית מונמכת וגם התפקוד המוטורי. בנוסף בגלל הקושי היא סובלת גם מבעיה רגשית.
    כל ילדי הגן האחרים מלבדה מדברים (חלקם אומנם עם בעיות היגויי ושליפה וכו', אך שלא כמותה ניתנים להבנה בקלות.)
    שאלתי: בשנה האחרונה נראה שהיא מודעת לבעייתה, ובכל פעם שמבקשים ממנה שיתוף פעולה ש"עולה" על הבעיה - אם זה ניסיון ללמוד מילים או לתרגל מוטוריקה - היא מסתגרת ולא מוכנה לשתף פעולה. גם קלינאית התקשורת אומרת שהיא לא מוכנה לשתף פעולה איתה בניסיון ללמוד מילים שהיא כן מסוגלת לומר אך עדין מתקשה..
    היא מרגישה שהיא שונה משאר הילדים בגן בכך שאינה יכולה לדבר .
    האם עלי ליזום איתה שיחה בנושא ולהסביר לה שיש לה בעיה שלא באשמתה ושאנחנו אוהבים אותה מאוד בדיוק כך, ושקשה לה שאנחנו לא מצליחים להבין מה שהיא רוצה לספר לנו וכו'...? או שזה עדין גיל מוקדם מדי? (חשוב לזכור שהגיל המנטלי נמוך עוד יותר)
    ואם כן נכון לקיים שיחה, עד היכן להגיע ומה בדיוק להסביר?
    חשוב לי מאוד לדעת אם אי התייחסות מפורשת לבעיה מזיקה, משום שהמצב הרגשי שלה מדאיג אותנו מאוד.
    תודה רבה
    נוגה

לקביעת תור
    סגירה
    בת חמש וחצי - שאלה רגשית

הוספת תגובה

• בת חמש וחצי - שאלה רגשית - תגובה

סמדר ריינר
    23/02/2012

שלום נוגה,
    אני בעד להתייחס לבעיה ולא להשאיר אותה בלי התייחסות. לגבי איך בדיוק לעשו בצורה שמתאימה לרמתה אני מציעה לכם לבדוק עם פסיכולוגית הגן שמכירה אותה טוב ממני.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות חברתיות ילדה בת 4.5
    נעמי
    23/02/2012

שלום,ביתי בת 4.5 היא ילדה בכורה היתה ילדה יחידה עד גיל 3.5היא היתה ועודנה הנסיכה של הבית, היא מאטוד מפונקת . היא ילדה מאוד נבונה, רגישה מאוד, מתקשה להתמודד עם קשיים ושינויים. היא מאוד ורבלית ויודעת לבטא את עצמה כמו מתבגרת. הבעיהה יא עם חברים בגילה - אם הם לא מצייטים לה היא בוכה ושוברת את הכלים. היא לא מוכנה לוותר והכל צריך להתנהל לפי החוקים שלה. אני מביאה חברים הביתה והיא עושה לי בושות.גם בגן שעשועים היא פשוט בכיינית והיא מאיימת שלא תדבר איתם ושלא יבואו אליה הביתה יותר. אני חוששת שלא ירצו לשחק איתה יותר וזה כבר קורה בגן והיא מאוד נפגעת מזה. וחוץ מזה אני מתביישת ולא יודעת איך להתמודד. מה לעשות? אתמול ממש כעסתי ואמרתי לה שיותר לא ניפגש עם חברים ושאני מאוכזבת ממנה.היא מסלקת לי אורחים מהבית כשזה לא לרוחה... איך לפעול? תודה נעמי

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות חברתיות ילדה בת 4.5

הוספת תגובה

• בעיות חברתיות ילדה בת 4.5 - תגובה

סמדר ריינר
    23/02/2012

שלום נעמי,
    את בעצמך מודה שהיא מפונקת. מה דעתך לפנק אותה פחות? היא צריכה להתרגל לכך שלא כל מה שהיא מצווה קורה. המקום להתרגל לזה הוא קודם כל בבית. זה לא עוזר ולא מועיל להגיד לה שאת מואכזבת ממנה. זה רק מעליב ולא פותר שום דבר. חוץ מזה היא לא עושה לך בושות אלא לעצמה. התגובה שלך בעניין הזה היא לא מתאימה. האכזבה היא לא שלך אלא שלה. כשהיא באה להגיד לך שהיא נעלבה מחברות שלא שיחקו איתה, זה המקום להגיד לה בלי כעס, ובלי תוכחה, בואי ונחשוב ביחד למה זה קורה ואיך אפשר לעשות שזה לא יקרה, ולהסביר לה, בנחת, שאולי בנות לא משחקות איתה כי לא נעים להן שהיא יהיו דברים רק בדרך שלה, ואולי כדאי לה לפעמים קצת לוותר כדי שהחברות יהנו לשחק איתה. במקביל, חשוב בבית להציב לה גבולות ולא לספק לה כל מה שהיא רוצה, לנהל אותה ולא שהיא תנהל אותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמעט בן 3 שינת לילה
    דניאל
    23/02/2012

שלום,
    מעט הלילות שישן שינה רציפה.
    אף פעם לא נעזר במוצץ או בחפץ כלשהו לשם הרגעה.
    ראינו חשיבות לתת לו באופן עקבי מענה לבכי שלו שהיה תינוק ובכל שלבי התפתחותו השונים.
    הוא ישן במיטתו , מכיר ומבין את שיגרת טרום שינה. כילד חייכן ,עירני ועומד על שלו.

הקושי הוא בלילה. יקיצות של בכי וצווחות. אין דרך לתקשר איתו. הוא רוצה שהכרית תהיה בצורה הזו ולשכב ככה ,ואמא-אמא או אבא-אבא. הכל מתנהל בבכי ורצון שלנו לחזור לישון. זה לא מסתדר. גם הסברים מילוליים לפני השינה: שבלילה ישנים ,יש חושך, אמא ואבא גם ישנים נבוא ללטף ותחזור לישון. לא עוזרים.
    אנחנו מותשים!!
    יש לילות שאני מרגישה שיש לו צורך פסיכולוגי לראות אותנו בלילה. (וגם לבדוק גבולות) לעיתים אני מרגישה שזו סוג של הרגל שקשה לכולנו להתנתק ממנו.

מה כדאי לעשות??
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כמעט בן 3 שינת לילה

הוספת תגובה

• כמעט בן 3 שינת לילה - תגובה

סמדר ריינר
    23/02/2012

שלום תומר,
    יש כאן ביעקר צורך עמוק מאוד בגבולות. אין כאן צורך פסיכולוגי לראות אתכם בלילה. למרות שגם לו וגם לכם זה מרגיש ככה וזה נראה נורא אמיתי באותו רגע. ילד בגיל 3 יכול לגמרי לישון כל הלילה בלי להזעיק אליו את אבא ואת אמא. חושב שתאמינו בזה באמת כדי שתוכלו להשתחרר מהצורך לרחם עליו או לרצות אותו בעניין הזה. הסברים, וניסיונות להניח את דעתו לפני הלילה וגם תוך כדי, כולל להתאים את צורת הנחת הכרית וכולל הענות לתכתיבים שלו מי יבוא אליו, אבא או אימא, אינם מועילים ומחמירים מאוד את המצב ואת החרדה שגורמת למצב הזה. החרדה נגרמת רובה ככולה ממה שהוא תופש כחולשה שלכם בעמידה מולו. כשיש הורים חלשים זה גורם לילד להרגיש לבד, ואם אין מי שמצליח לעמוד מולו אז גם אין מי שיגן עליו.
    לכן חשוב מאוד שתודיעו לו שמעתה ואילך חשוב שהוא יישן בלילה לבד, ותצמצמו את ההענות אליו בלילה למינימום. קחו בחשבון שעד שהוא יבין שאתם רציניים, זה עלול לגזול כמה לילות ללא שינה, לכן רצוי להתחיל את זה בסוף השבוע, לעושת ביניכם תורנות ולהכין את מקומות העבודה שלכם לאיחורים או לחיסורים כמה ימים.
    בלילה כשזה קורה חשוב להגיד לו בקצרה, ובנחרצות, שעליו לחזור לישון. לחזור על כך כמה שיידרש, ולא לזוז מהעמדה הזו. לא ללטף, לא להסביר ולא להתחנן.
    יכול להיות שהוא נורא יבכה ויצרח, ייראה לכם שהוא נורא אומלל ונמצא בסכנה אמיתי של חנק מהבכי, הקאה, או נזק פסיכולוגי עצום לכל החיים. כל זה לא נכון.
    חשוב שתתמידו ותהיו עיקביים. פעם אחת בתחילת הלילה להגיע אליו, להגיד לו שיחזור לישון וזהו. זה הכל.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...

דניאל
    23/02/2012

אין אני חושבת שבני אומלל בלילה או מתוך רחמים אני ניגשת עליו. הילד בוכה בלילה ואנו לא יודעים איך להתמודד עם זה בלילה.
    אני לא מסכימה עם קביעתך למצב:
    " ...אינם מועילים ומחמירים מאוד את המצב ואת החרדה שגורמת למצב הזה. החרדה נגרמת רובה ככולה ממה שהוא תופש כחולשה שלכם בעמידה מולו. כשיש הורים חלשים זה גורם לילד להרגיש לבד, ואם אין מי שמצליח לעמוד מולו אז גם אין מי שיגן עליו. "

הילד לא נמצא בחרדה ההוא פשוט בוכה. וכן אומר שאחרי קריאת תגובתך כי זה קושי בהצבת גבולות והרגלים שהשתרשו עם הזמן.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך... - תגובה

סמדר ריינר
    23/02/2012

שלום תומר,
    האם יש סתירה בין בכי לבין חרדה? לא בטוח...
    יכול להיות שלא נעים לכם לקרוא שהתנהגותכם החמירה את המצב, אבל בטח אתם מסכימים שהיא לא הועילה.
    אין ספק שכוונותיכם טובות, וטוב שאתם מתייעצים כדי לבדוק מה לשנות.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן שלוש
    רעות
    23/02/2012

בני בן שלוש, ילד רגיש מאוד, מטופל בריפוי בעיסוק בשל בעיות ויסות חושי. לאחרונה החל להגיד שהוא מפחד מהחדר שלו כי יש שם איש שמפריע לו ורוצה שנבוא איתו לחדר ונגיד לאיש שלא יפריע ליונתן האם זה טיפוסי לגיל שלוש? איך עלי להגיב?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן שלוש

הוספת תגובה

• ילד בן שלוש - תגובה

סמדר ריינר
    23/02/2012

שלום אור,
    אה בהחלט פחדים אופייניים לגיל, ואני מציעה לכם לבוא איתו לחדר ולשחק איתו במחשק דמיוני שבו אתם אכן אומרים לאיש ללכת, וגם הוא. ניתן גם לצייד אותו ב"שרביט קסמים" או כל חפץ אחר שישמור עליו בלילה ולהקריא לו סיפורי ילידם שמתארים התגברות של גיבור הסיפור על פחדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת נטישה אצל תינוק
    אולגה
    22/02/2012

שלום רב, בני בן ה-6 חודשים החל להראות סימנים של חרדת נטישה בשבוע האחרון, כל פעם שאני יוצאת מהטווח ראיה שלו, הולכת לחדר אחר הוא מתחיל לבכות. רציתי לשאול כמה זמן בממוצע נמשך השלב הזה של ההיצמדות לאמא ודבר נוסף , אנחנו מתכננים נסיעה לחו"ל , בני יהיה בן 8 חודשים ואמור להישאר עם הסבתות בידיים טובות ומוכרות מאוד. הנסיעה היא לשבוע, האם בעכבות הנסיבות עלינו לשקול לבלטל את הנסיעה? אודה מאוד לתשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדת נטישה אצל תינוק

הוספת תגובה

• חרדת נטישה אצל תינוק - תגובה

סמדר ריינר
    23/02/2012

שלום אולגה,
    הבן שלך מגיב בצורה טבעית לגילו. הוא עדיין לא יכול להבין שאת הלכת ותחזרי, ומצב זה יכול להימשך עד שהוא יבין יותר וכמו שאת בטח מבינה זה עוד ייקח זמן... בלי קשר למצב, עזיבת תינוק בגיל 8 חודשים לשבוע היא ממש לא מומלצת.
    נסיעה כזו של הדמויות המטפלות לא מומלצת עד גיל שנתיים לפחות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת דיבור לילדי בן השלוש וחצי
    ליטל
    22/02/2012

לבני בן השלוש וחצי גילינו בעייה בדיבור , לקחנו אותו לאבחון אצל קלינאית תקשורת שם נמצא שיש לו בעיית דיבור התחלנו לטפל אצל קלינאית המצב השתפר בדיבור , אך אני מעוניינת לאבחן אותו אצל פסיכולוג/ית שיאתרו ממה נובעת הבעיה (ערכנו בדיקת שמיעה הכל תקין ), רציתי לדעת למי אפשר לפנות ?
    תודה

הוספת תגובה

• הפרעת דיבור לילדי בן השלוש וחצי - תגובה

סמדר ריינר
    22/02/2012

שלום ליטל,
    בכלל לא בטוח שיש מקור פסיכולוגי לבעיה. האם זה מה שקלינאית התקשורת אמרה? אם מצבו השתפר מהטיפול אצל קלינאית התקשורת, בכלל לא בטוח שיש בעיה פסיכולוגית, אפילו אם השמיעה תקינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילות
    לי
    22/02/2012

הילדה שלי בת שנתיים וחודשיים כבר לפני חודש התחילה להגמל מהחיתול בבית היא נמצאת במסגרת של גן עד חמש ועדין לא הורדתי את החיתול בגן כי אני גומלת אותה מהנקה (כן היא עדין יונקת ) הורדתי את הנקת הלילה ועכשיו אני רוצה להוריד את ההנקה של הבוקר ולהוריד בכלל את ההנקה אמרתי לילדה שלי שארי שנתחפש בפורים לברבי כמובן(תחפושת שהיא בחרה אז היא יודעת במה מדובר)נוריד את החיתול בגן וגם אני לא רוצה לייצר מצב שיהיו שתי גמילות במקביל אני רוצה להוריד את ההנקה ועוד שבועיים את היחיתול האם אני טועה כי היא ממש מוכנה לגמילה מהחיתולים אבל אני לא רוצה לייצר רגרסיות ??????????? ליאת תעשי לי סדר בדברים

לקביעת תור
    סגירה
    גמילות

הוספת תגובה

• אוופס אני אשמח לקבל יעוץ מכולם

לי
    22/02/2012

לא רק מליאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוופס אני אשמח לקבל יעוץ מכולם

לי
    22/02/2012

לא רק מליאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיוטים
    גליה
    22/02/2012

שלום
    יש לי ילד בן 4 וחודשיים שמדבר המון מתוך שינה וצועק ובין הדיבורים והצעקות יש לו ממש סיוטים הוא אפילו קפץ מהמיטה לרצפה מהפחד שלו וכל הגוף שלו רעד (הוא חולם על דוב, דבורים וכל מיני חלומות שמפחידים אותו) אני יודעת שהגיל הזה סוער במיוחד מבחינת פחדים וריגשית , התמודדתי עם הילדה שלי עם העיצות שקיבלתי בפורום הזה אבל אני לא יודעת להתמודד מול צעקות וסיוטים. . אני ניגשת אליו מחבקת אותו מנשקת ומרגיעה מחזירה אותו למיטה (הוא לא מתנגד לחזור למיטתו) וכעבור רבע שעה הוא שוב חולם

אנא עיזרי לי

לקביעת תור
    סגירה
    סיוטים

הוספת תגובה

• סיוטים - תגובה

סמדר ריינר
    22/02/2012

שלום גליה,
    כדאי לברר יותר לעומק מה מטריד אותו במהלך היום. האם הוא עובר כרגע מעברים או משברים שמשפיעים על יכולתו לישון בשקט בלילה?
    אולי אפשר לנסות לדבר איתו במהלך היום על הדוב והדבורים שמפחידים ואתו בלילה, לעזור לו לעבד את הפחדים ואת מה שהם מייצגים במהלך היום, למשל לתת לו לצייר ואתם, לספר עליהם סיפור וכו', וזה יכול לעזור קצת גם במהלך הלילה. אם את לא מצליחה אולי כדאי לפנות לייעוץ מקצועי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה רגישה מידי?
    טל
    21/02/2012

בתי בת החמש, מאוד רגישה ומאוד מפונקת. היא מאוד מהר עוברת לטון יללני ובכייני על כלום.
    ניסיתי כל מיני דרכים להתמודד עם זה, בהתחלה התעצבנתי מאוד, הייתי כועסת על הבכיינות הזאת ללא כל סיבה, כמובן שזה לא עבד.
    אחר כך ניסיתי להבין, לדבר איתה, להזדהות, מה שנתן קצת שקט בבית ופחות בכי.
    אבל גם זה כבר לא עובד, הילדה מוצאת מיליון סיבות לילל.
    לאחרונה זה מתלווה ב״אתם מעליבים אותי״ והיא נכנסת למיטה מתחת לשמיכה... זה קורה גם אם אני רק מעירה לה ומסבירה לה, או אפילו קצת מרימה את הקול, כמובן שאני לא אומרת שום דבר מעליב, זה הטון שמרתיע אותה.
    אני מנסה להסביר לה שזה לא נעים לי שאני מדברת איתה והיא רצה למיטה, שאני רק מסבירה לה ואין לה שום סיבה להיעלב.

לא יודעת מה לעשות, איך להתמודד עם התגובות שלה?
    מה אני עושה לא בסדר? (הרי ברור שכאמא פולניה אני משוכנעת שהכל בגללי...)
    אני מניחה שיכול להיות שיש קשר לאח שנולד לפני חמישה חודשים...?!

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה רגישה מידי?

הוספת תגובה

• כמובן שההתנהגות הזאת שמורה רק לי!

טל
    21/02/2012

את כל ההצגות האלה היא עושה רק לי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמובן שההתנהגות הזאת שמורה רק לי! - תגובה

סמדר ריינר
    22/02/2012

שלום טל,
    יש צדק בהשערה שלך שאת עושה משהו לא נכון, בעיקר משום שההתנהגויות הלאה מכוונות כלפייך. הדבר שאת עושה לא נכון הוא שאת מתייחסת להתנהגויות האלה ובכך נותנת להן במה ותשומת לב. ייתכן שאכן לבתך חסרה תשומת לב או שכך היא מרגישה אחרי הולדת האח, אולם הדרך לטפל בזה היא לא על ידי נתינת תשומת לב להתנהגויות האלה דווקא.
    חשוב שתנסי לפנות זמן איכות לבלות רק איתה מדי פעם, חושב שתשבי איתה ותדברי על כך שהיא בודאי אוהבת את אחיה אבל גם כועסת על המצב שנוצר כי לפעמים היא רוצה את אמא רק לעצמה, וזה לגיטימי וטבעי וכל האחים הגדולים מרגישים כך כשנולד להם אח.
    חשוב שתתני לה תשומת לב באופן יזום בזמנים ובנושאים שאת בוחרת, ובמקביל לכל זה חשוב שכשהיא מתחילה את מה שאת מכנה יללנות, שם בדיוק חשוב להתעלם. לענות תשובה קצרה אחת, כשהיא מתנהגת כםך את לא יכולה להתייחס ומאותו רגע באמת לא להתייחס. יש צורך להיות עיקביים ולעמוד בזה לאורך זמן, ואם היא תבחין שאת רצינית, ההתנהגויות האלה יפחתו.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שמתנהג כמו בנות
    שרה
    21/02/2012

שלום, בני בן 5 שנים , ילד נאה , לאחרונה אני שמה לב שהוא מתקרב יותר לבנות בגן , אני שואלת אותו מידי פעם עם מי שיחק בגן בד"כ זה עם בנות.
    בנוסף הוא נורא אוהב דברים ורודים וסגולים ומברקים, משחק עם השיער שלו (שיער ארוך יחסית לבנים) מתחיל ללכת כמו דוגמניות דבר אשר מוציא אותי מדעתי.
    כל הזמן שר בבית , צוחק בצורה מוגזמת שלפעמים אינה תואמת סיטואציה .
    אוהב מאוד לצייר בעיקר מצייר בנות.
    לציין שהוא ילד מס' 3 במשפחה . יש לו אחות בת 10 ושני אחים בני 2 ו 8 שנים .
    האח הקטן בן שנתיים ממשם מתנהג כמו בנים מזהה דברים ששייכים לשני המינים.
    גם הגדול מתנהג בצורה הולמת לזהותו המינית.
    אני מעריכה שמדובר בהתנהגויות לא אופייניות לבנים בגיל הזה ומבקשת שתפנו אותי לאנשי מקצוע מתאמים.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בן שמתנהג כמו בנות

הוספת תגובה

• בן שמתנהג כמו בנות - תגובה

סמדר ריינר
    22/02/2012

שלום ראניה,
    את יכולה לפנות לאחת ממנהלות הפורום שעובדת באיזורך, או לפ]נות לפסיכולוגית הגן ולבקש המלצה על השירותים הטיפוליים באיזור מגורייך.בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה