פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שיעור יתר והתלבטות קשה- ילדה בת שבע
    רננה
    13/03/2012

בתי האהובה בת השבע פנתה אלי כמה פעמים בזמן האחרון בבעיה שמציקה לה ואני מאוד מתלבטת במציאת פיתרון.

בתי יפיפייה, חכמה ונפלאה וגם סובלת משיעור יתר בפנים (גם בגב- אך לזה היא איננה מודעת). עור פניה בהיר מאוד ושיערה כהה ואכן השיער מעל השפה מתכהה ובולט וכך גם שיער הגבות.

אני מתלבטת בפיתרון- מצד אחד צר לי מאוד כי בגיל מוקדם כל כך היא עסוקה בכך ( על אף שהיא יודעת ושומעת מדי יום ביומו כי הפנמיות הנדירה שלה היא חשובה מכל דבר), ומצד שני הבעייה קיימת, היא מודעת לכך ואני חייבת למצוא פתרון.

מה לעשות...?

טיפול בלייזר? טיפול בבית? איך להתמודד? ושוב, צר לי כי בגיל צעיר כל כך צריך לתת לזה תשומת לב...אבל זהו זה....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיעור יתר והתלבטות קשה- ילדה בת שבע - תגובה

סמדר ריינר
    14/03/2012

שלום רננה,
    אני חושבת שאים סיבה לסבול. זה לא המצב שבו בתך עסוקה טרם זמנה בבעיות של דימוי גוף בגלל בעיה פסיכולוגית אצלה, אלא בגלל קושי אובייקטיבי אמיתי. אני ממליצה לך להתייעץ עם רופא עור או קוסמטיקאית מה הפיתרון הטוב ביותר בגיל הזה וליישם אותו ללא היסוס. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתול
    מור
    13/03/2012

הי יש לי ילדה בת שנתיים וחודשים מגיל שנתיים היא מבקשת להוריד את החיתול ובבית יודעת לבקש פיפי או קקי גמלתי אותה מההנקה לפני כשבועים ועכשיו הורדתי לה חיתול בגן ביומים שהילדה נמצאת שם היא כל הזמן מפספסת ובבית הילדה יודעת לבקש אני מבולבלת מה לעשות ?????

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מחיתול

הוספת תגובה

• גמילה מחיתול - תגובה

סמדר ריינר
    13/03/2012

שלום רוז,
    ראשית צריך קצת סבלנות להדרגתיות ולתהליכים אצל ילדים. לפני שבועיים גמלת מהנקה וכבר יש גם גמילה מטיטולים, יומיים הילדה נמצאת בגן מאז הגמילה וכבר את מצפה שלא יהיו פספוסים. צריך הרבה יותר סבלנות.
    בודאי שבגן יותר קשה כי שם אין תשומת לב אישית ודריכות כלפיה, וקשה יותר לבקש לגשת לשירותים כאשר הדמויות המטפלות עסוקות בעוד ילדים. זה לא נורא שיש פספוסים, גם אם היו פספסוסים בבית זה היה בסדר גמור. נסי להרגע ולהרפות, להימנע מללחוץ על הילדה ואין סיבה שזה לא יסתדר, אם כי כנראה יותר לאט שאת חשבת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה
    גל
    12/03/2012

שלום,
    אנו הורים לילד בן 7 וילד בן 4. בני בן ה-4 הוא ילד מתוק ומקסים, יש לו חן מיוחד, חיוך כובש ושמחת חיים יוצאת דופן והוא שנון במיוחד. רוב הזמן הוא ממושמע כמו ילדים בגילו. הבעיה מתחילה כאשר הוא מתרגז או מחליט שהוא רוצה משהו. הוא עקשן מאד וחושב שהוא יכול לומר את המילה האחרונה בבית. יש לו התבטאויות כמו "אני קובע לי" או "אני בן 4 ואני מחליט הכל בבית". אנחנו מסבירים לו את מקומו, ילד בבית, אבל זה מוביל לעימותים, בכי חזק וארוך התבטאויות כמו אני לא אוהב אותך, את מטומטמת וחצופה, יריקות, דחיפות, צביטות ועוד. כשזה קורה אני אומרת לו שלא נעים לי להיות בחברתו כך והולכת ממנו. בד"כ הוא רץ אחרי ומבקש סליחה ומבטיח שלא יעשה זאת שוב. הוא לא מרפה עד שאומר לו שאני סולחת. כמובן שזה קורה שוב. לאחרונה התחלתי לומר לו שאני רוצה לראות את הסליחות במעשים ולא במילים. אין ספק שהוא יודע להבדיל בי טוב לרע. בשבוע האחרון בני הבכור, בן 7, מתקשר אלי כל יום בצהריים (מטפלת מוציאה אותם מהמסגרות עד שובנו מהעבודה) ומתלונן שאחיו הצעיר נושך אותו והורס לו יצירות שהכין. חשוב לציין שהתנהגות אלימה כזו כלפיו אחיו קיימת רק עם המטפלת. בנוכחותנו זה מופנה כלפנו. אני ממש אובדת עצות. אני מרגישה שאני הולכת על ביצים לידו כדי לא להביאו למצב של כעס. בנוסף אני מתלבטת לגבי המטפלת, מדוע רק בנוכחותה מציק לאחיו? חשוב לציין שהגננת מעולם לא ציינה בפני שיש לו בעיות התנהגותיות בגן, יש לו גננת קשוחה והמשמעת בגן ברורה. האם ייתכן שמוצא פורקן בבית? מקום מגונן יותר? בקיצור אשמח להכוונה וסליחה שזה ארוך כ"כ. תודה מראש, נטע.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה - תגובה

סמדר ריינר
    12/03/2012

שלום נטע,
    העובדה שבנכם מוצא פורקן בבית לכשעצמה היא חיובית, זה עדיף על המקרה ההפוך שבבית מתנהגים יפה ומתפרעים בגן.
    אני לא יודעת מדוע בנוכחות המטפלת האו מציק לאחיו, יכול להיות שזה קשור לזה שהוא רב עם שרב איתו בחזרה. וזה כנראה האח ואתם.
    יש בהחלט דברים שניתן לשנות בהתייחסות שלכם אליו.
    ראשית אתם לא חייבים לענות לו על כל התבטאויותיו. בכך שאתם עונים לו הוא מקבל תשומת לב, גם אם היא שלילית על התנהגות שאתם לא מעוניינים לחזק. כפי שאמרת הוא מבחין בין טוב לרע. הוא יודע טוב מאוד שלא הוא קובע, כך שזה לא מוסיף כרגע אם תחזרו ותגידו לו. אתם באמת לא צריכים לתת לו לקבוע, אבל אתם גם לא חייבים לבזבז אנרגיה רבה כל כך על התאור המילולי של זה, ולהתכווח איתו עד שהוא יסכים. בכלל זה לא נורא שהוא לא מסכים, בוכה וצורח. כשהוא יראה שאתם לא מגיבים לזה וזה לא מרשים אתכם, עם הזמן, לא מייד, לא בפעם הראשונה וגם לא בשנייה, הצרחות והדרמה יתמתנו והוא יירגע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיבושים בהסדרי ראייה לאחר גירושים
    אייל
    12/03/2012

שלום,

אני גרוש מזה 3 שנים ואבא לילדה בת 6. לפני כשנה וחצי גרושתי התחתנה בשנית ועברה לגור בעיר אחרת עם בן זוגה החדש. דבר זה השפיע על בתי וגרם לכך שהיא הפסיקה ללון אצלי באמצע שבוע. בסופשבוע לנה כרגיל ללא שום בעיות.
    במהלך ייעוץ בו היינו עם הילדה נקבע שישנו ניכור הורי ביוזמת האם, ומאותו רגע גרושתי הפסיקה לבוא לייעוץ ולשתף פעולה וכך נשאר המצב.

חשוב להדגיש שכאשר הילדה באה אלי היא מאושרת והקשר שלנו חם ואוהב.

כעת גרושתי לקראת לידה ומדי פעם ילדתי נשארת עם הסבתא ולא רוצה לבוא אליי. כאשר האם הולכת לבדיקות בימים שלי.

כיצד להתנהל מול הילדה במקרים כאלה, ולמה עליי לצפות ואיך להתנהל מול ילדתי כאשר יגיע התינוק ?

תודה.

הוספת תגובה

• שיבושים בהסדרי ראייה לאחר גירושים - תגובה

סמדר ריינר
    12/03/2012

שלום אייל,
    מקרים של ניכור הורי הם מקרים מאוד מסובכים ועדינים. לדעתי חשוב מאוד לתמרן ולנקוט דרך שמצד אחד משדרת לילדה שאתה אוהב אותה, מזמין אותה, וחשוב לך להיות איתה, מצד שני לא לעשות את זה בצורה לוחצת ובודאי לא לכעוס עליה, כיוון שאנו יודעים שזו לא אשמתה אלא אחריות האם.
    הבת שלך תעריך בהמשך את הסבלנות והעיקביות שלך ואת ההתנהגות הבוגרת והלא נקמנית שתפגין לנוכח הסיטואציה.
    קשה לדעת למה לצפות לאחר הולדת התינוק. וגם לא ברור לי אם אכן מדובר בניכור הורי מדוע הוא מתגבר לאחר שבת זוגך מצאה בן זוג ועוד יותר לאחר ההריון.
    יכול להיות שלא מדובר בניכור הורי, או לא רק בניכור הורי, אלא גם בחשש של בתך שאם היא תהיה אצלך בזמן שאמה בונה משפחה, מקומה לא יישמר.
    אני מציעה לך לפנות לייעוץ מסודר, למשל במקום שבו הייתם בייעוץ בעבר ומכירים אתכם כדי לקבל המשך הכוונה בעניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני בן ה12
    דנה
    12/03/2012

שלום בני בן ה12 ילד חברותי ואהוב על חבריו, הוא יוצא המון עם חבריו אחהquotצ, ערבי שישי וחופשים. בכל פעם מדובר בלתת כסף ליציאה או למטה לקיוסק, לטענתו כל החברים ככה נוהגים ואכן זה כך. לא תמיד אני נותנת לו כסף, לפעמים אין לי, לפעמים אני אומרת לו שאין לי וכן יש לי בכדי לחסוך ויכוח, אינני מחסירה כלום מהילד כל מה שהוא צריך הוא מקבל אנו מתגוררים בשכונה שכל הילדים מקבלים כל דבר שמבקשים ואני נותנת בגבול היכולת שלי, אך לא נראה לי שבכל יום שהוא יורד לשחק אני צריכה לתת כסף לביזבוז. כשיש חופש קובעים כולם יום סרט, יום קניון שכל זה מתבטא בסופו של דבר בכסף. קרה מקרה שאופק הגיע הביתה לפני שבוע וסיפר שמצא 100 שquotח סיפר סיפור שלם quot אמא ראיתי את השטר על הריצפה והשטר קרא לי אופק קח אותיquot אני מיד חשדתי אך לא התעקשתי יותר מידיי וquotחפרתיquot. אתמול ביקש ממני 5 שquotח ואמרתי לו שאין לי, התלבט עם עצמו ולבסוף ניגש לארנק של אחיו ולקח כסף בלי שאדע. לאחר שירד ניגשתי לארנק לראות ואכן הוא לקח. קראתי לו חזרה הביתה והיתחתי בפניו שלקח כסף שלא שלו וכמובן שהוא הכחיש, עמדתי על שלי ולאחר שהתלונן על כך שאני קוראת לו quotגנבquot וכו'.... ולאחר שאביו הגיע הביתה וסיפרתי את המקרה הודה בטעותו ואמר שפחד לגלות לי את האמת. אביו ניגש לדבר איתו ואיכשהו הוא סיפר על ה100 שquotח שהיה אצל חבר שלו בביתו וראה 100 שquotח על המדף ופשוט הכניס את ה100 שquotח לכיס. הייתי בשוק אך לא כעסתי ולא התעצבנתי פשוט לא ידעתי איך להגיב שנארתי קפואה.
    השאלה שלי איך אני מתמודדת?

לקביעת תור
    סגירה
    בני בן ה12

הוספת תגובה

• בני בן ה12 - תגובה

סמדר ריינר
    12/03/2012

שלום דנה,
    את מקשרת את העובדההילד גונב לכך שאת לא נותנת לו כסף לבזבוזים. אך לא בטוח שזו התמונה המלאה. יכולן להיות שהילד מבקש מממך הרבה כסף ואחר גם גונב, כי בעצם אולי היה רוצה ממך משו אחר, אולי יותר מהזמן שלך, אולי התייחסות אחרת, אני לא יכולה לדעת.
    בעניין הכסף אני ממליצה לך להקציב לו דמי כיס שבועיים ושהוא יסתדר איתם איך שהוא רוצה ויעשה את החישובים שלו.זה יכול לחסוך חלק מהויכוחים.
    לגבי העניין הריגשי שאולי קיים מאחורי הגניבות, הייתי מנסה לבדוק, האם יש משהו שקשה לו מבחינה ריגשית. למשל האם מרגיש שחסר לו זמן איתכם ההורים, האם מרגיש יש לו אחים קטנים שמקבלים יותר פינוק וחום ממנו וממנו רק דורשים כיוון שהוא גדול כבר, האם הו אמרגיש שמתייחסים רק ללימודים שלו או מאוכזבים ממנו בגלל לימודים או מסיבה אחרת ולא מתפעלים ממנו כמו בעבר, או כמו מהאחים שלו, האם אולי אתם עובדים יותר כי הילדים יותר גדולים אך הו אמרגיש זקוק לכם עדיין יותר, האם יש סוג מסויים של משבר במפשחה שמשפיע על הפניות שלכם, למשל קושי בוזוגיות או חלילה מחלה של משיהו מהמשפחה, כל אלה ברים שעלולים להשפיע על מצבו ולגרום להרגיש שהוא מקבל פחות תמיכה ריגשית ממה שבעבר או ממה שהוא זקוק וכמובן שייתכנו דברים אחרים. עצם הדיבור על זה יכול לעזור גם אם לא תמיד יש איך לפתור את זה כרגע לגמרי.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד שדואג
    רעות
    11/03/2012

בני בן שלוש מרבה לשאול אותי ואת אביו אם אנחנו אוהבים אותו ואם אנחנו דואגים." אתה דואג אבא?" או שלפעמים פשוט קובע "אבא לא דואג". זה ילד חכם ומוכשר עם קשיים בויסות החושי ורגישות יתר. אכן מאוד רגיש וחרד מגירויים שאליהם רגיש. איך עלינו להתמודד???

לקביעת תור
    סגירה
    ילד שדואג

הוספת תגובה

• ילד שדואג - תגובה

סמדר ריינר
    12/03/2012

שלום לבנת,
    מהשאלות של בנך נראה שהוא בעצמו דואג. אולי ניתן לדבר איתו בצורה ישירה או עקיפה, ולנסות להבין ממה הוא דואג או חרד ולמה, ולפי זה לחשוב איך להתייחס, איך להרגיע אותו ולהסביר לו.
    יכול להיות שהוא באמת חש גם דאגה שלכם. האם אתם באמת מוטרדים או חרדים בדרך כלל? אם כן, חשוב שתנסו לטפל גם בזה כי זה בודאי משפיע עליו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרידה מבן זוג במשפחה חד הורית יחידנ
    שרה
    11/03/2012

שלום,
    אם במשפחה חד-הורית יחידנית לילד בן 10בן יחיד. מזה שנה אני בקשר הדוק עם גבר גרוש + 2 בנים בוגרים. בזמן האחרון התחלנו לדבר על מגורים משותפים, שכירת דירה גדולה להקמת בית משותף. הבן שלי מאוד אוהב את בן הזוג שלי, נקשר אליו מאוד ומחכה לרגע בו נעבור לגור יחד. יוסי (בן הזוג שלי - שם בדוי) נמצא אצלנו בבית הרבה, כמעט כל יום ולן אצלנו בלילות. חשוב לי לציין שלבני אין אבא או כל דמות גברית אחרת בחייו מלבד יוסי. הוא מקבל ממנו הרבה תשומת לב , ואהבה, ולא פעם הוא ציין שהוא כמו אבא בשבילו. בשבועות האחרונים הקשר הזוגי נסדק ואני חושבת איך לספר לבני שאני רוצה להיפרד מבן הזוג שלי או ליתר דיוק, ברגע שזה יקרה מה אומר לבני, איך אבשר לו על הפרידה. אני חוששת מאוד איך בני יקבל את העובדה הזו. מה זה עלול לעשות לו. הילד מאושר בנוכחות בן הזוג שלי. איך ניתן למזער את הנזקים או למנוע אותם אם אפשר בכלל?
    חסרת אונים,
    ממתינה לתשובתכן בקוצר רוח,
    שרה (שם בדוי)

הוספת תגובה

• פרידה מבן זוג במשפחה חד הורית יחידנ - תגובה

סמדר ריינר
    12/03/2012

שלום שרה,
    בודאי שאי אפשר למנוע את הכאב שייגרם לילד. הדבר היחיד שאת יכולה לעשות הוא ללוות את הילד בתחושות הרעות שלו ולעזור לו להכיל אותן. כן זה עצוב, זה מרגיז, גם הוא רוצה אבא, הוא צודק לגמרי, ואת איתו. זה אולי נראה מעט אבל זה הרבה מאוד, כי כך לפחות הוא לא יחוש לבד עם הכאב שלו וזה המון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה חברתית אצל בן 4.5
    אורית
    11/03/2012

בני הבכור (מבין שניים), בן 4.5, ילד חכם ומקסים. מאז כניסתו למסגרת מעון בגיל שנה הבחנתי בקשיים שונים אצלו- קושי ממושך בפרידות, קושי לשאת תסכול ובעקבות כך התפרצות זעם ואף אלימות. הקשיים השתנו עם הזמן ואני בהחלט רואה שינוי בעיקר בזכות יכולתו הורבלית והעזרה שמקבל מאיתנו בשיפור יכולתו לבטא מילולית תסכול.
    עם זאת, אני עדיין מוטרדת ממצבים בהם נכנס למעין אמוק של בכי היסטרי כשמתוסכל, מתוקפנותו כלפי אחרים והקשיים שמתעוררים אצלו כשנדרש לשתף את האחר. חוסר יכולתו להירגע גם היא מטרידה. אני מאוכזבת ממנו ומעצמי על חוסר האונים שלי במצבים האלה (בעיקר כשקורים בחוץ או בחברת אחרים).
    חשוב לציין כי בעקבות קשיים אלה ואחרים פניתי למרפאה בעיסוק שאבחנה קשיים בויסות התחושתי והמליצה על מספר תרגילים ללא צורך בהמשך טיפול.
    אני מוטרדת מהעתיד החברתי שלו וגם מהקשיים שלי ושל בעלי לדעת מה עלינו לעשות במצבים כאלה.

אשמח לעצתכן..

תודה
    אורית

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה חברתית אצל בן 4.5

הוספת תגובה

• בעיה חברתית אצל בן 4.5 - תגובה

סמדר ריינר
    12/03/2012

שלום אורית,
    אתם יכולים לנסות ללמד אותו להרגע, לנשום עמוק, לספור עד 5 לפני שהוא מגיב, ללמד אותו דרכים חלופיות להוציא תסכול (להרביץ לכרית, לבטא תסכול באופן מילולי כמו להגיד: "אני כועס, אני עצוב" למד ואתו לפנות לעזרת מבוגר במקום להיות תוקפני כלפי ילדים וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוות
    ריקי
    11/03/2012

שלום,

חבר של בתי בת ה-9 נפטר בפתאומיות. אשמח לדעת איך עלי לספר בגיל כזה שמשהו שאוהבים נפטר ואיננו עוד.

לקביעת תור
    סגירה
    מוות

הוספת תגובה

• מוות - תגובה

סמדר ריינר
    12/03/2012

שלום ריקי,
    חשוב לספר פשוט את האמת. רצוי כשאתם מספרים להרחיק בהסבר את נסיבות המוות ככל הניתן מהאפשרות שמשהו כזה יקרה לה או לכם (להדגיש את נדירות המחלה, או כל דבר אחר שמתאים למציאות).
    העניין הוא לא איך מספרים, אלא יותר איך מקבלים ובמאפשרים את התגובות שלה, שיכולות לנוע מהלם, הכחשה, עצב, כעס, חרדה וכו'. צריך לגלות סבלנות לתגובות אלה בתגובה הקרובה, וללוות אותה בהן ככל הניתן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציור של ילד בן שלוש וחצי
    אירית
    11/03/2012

שלום רב,
    השאלה שלי, האם לציור של ילד בן שלוש וחצי כבר יש משמעות? זאת אומרת, האם ניתן כבר לפענח את האופי של הילד, תיסכולים שלו וגם השמחה שלו לפי ציורים.
    הוא צייר ציור של ילד שכלל ראש, עם כל האיברים, הוא לא צייר את הגוף, רק ידיים ורגליים. כאשר שאלתי מי זה הציור, ענה שזה הוא. אחרי זה התחיל להוסיף לראש עוד רגליים וכאשר שאלתי שוב מה זה, צחק וענה שזה עכביש.
    חשוב לציין שהוא ילד יחיד, מפונק עלידינו עלידי סבתות וסבא.
    הוא השולט ואנחנו מתקשים להציב לו גבולות.
    בקרוב מתחילים הדרכת הורים.
    כמו כן, הוא מטופל במכון להתפתחות הילד עקב קשיי תקשורת הבנה+ דיבור. ילד דו לשוני.
    חשוב לציין שבדרך כלל הוא מצייר את עצמן או מכוניות, לפעמים חיות לפי יכולתיו.
    אני מאוד לחוצה.
    אשמח לשמוע את דעתכן בנושא.
    המון תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    ציור של ילד בן שלוש וחצי

הוספת תגובה

• ציור של ילד בן שלוש וחצי - תגובה

סמדר ריינר
    12/03/2012

שלום אירה,
    בודאי שיש משמעות לציור של ילד בכל גיל. אם זאת אי אפשר לפענח את זה באינטרנט בלי להכיר את הילד. לא ברור לי למה את לחוצה, אני לא בטוחה לפי מה שאת מתארת שיש סיבה. יכול להיות שהו אמצייר את עצמו כעכביש בהשפעת פורים למשל... אם אתם מטופלים איתו במכון להתפתחות הילד אולי עדיף שתביאי את הציור לאנשי המקצוע שמכירים אתכם אם הוא כל כך מטריד אותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים - ילדה בת 9
    אורית
    11/03/2012

שלום רב,
    אני מבקשת עזרתך, ממש לא יודעת איך לנהוג בקשר לבתי, שיר, בת 9:
    בשבועיים האחרונים ביתי מתלוננת כל הזמן על פחדים, כמעט מכל דבר: פחד להיות לבד בבית, פחד לישון בלילה, (היא ישנה איתי), פחד לאכול, בעיקר בחוץ שמא תקיא, גם בבית ממש צריך לשכנע אותה שלא יקרה לה כלום אם תאכל, פשוט להתחייב בפניה שאין סיכוי שתקיא אם תאכל, סוף השבוע נסענו לחופשה שיזמתי במיוחד בשביל להיות איתה מקסימום זמן, היא ביקשה להישאר עם אמי בשביל שלא תקיא בנסיעה, מתלוננת על כאבי בטן (בעיה ששללתי רפואית).
    לפני כשבוע, באנצע הלילה באה אלי כולה רועדת, משהו שנראה כמו התקף חרדה, ממש קשה היה להרגיע אותה, היא אמרה שהיא רועדת מקור, למרות שלא היה קר, ורק ששכנעתי אותה שנחשוב יחד על משהו כיפי, והפלגתי איתה בסיפורים ותכנונים איך יהיה פורים וכמה כיף יהיה, רק אז, כשהצלחתי להסיח את דעתה, היא נרגעה. בבוקר לא הפסיקה לנשק אותי ולומר לי כמה עזרתי לה בלילה, ואיך אני ואביה יודעים להגיד לה דברים שמרגיעים אותה.

היא אומרת שהפחדים מלווים אותה כבר תקופה אבל פחדה לשתף אותנו שלא נצחק מזה, גם כעת היא משתפת בפתיחות אותי ואת בעלי אבל בשום אופן לא מסכימה שמישהו נוסף יהיה מעורב, גם לא אחיה, בן 12, שלא יצחק עליה.

היא ממש צמודה אלי פיזית, תמיד במגע, כל זמן ששתינו נמצאות יחד, מהרגע שאני חוזרת מהעבודה ועד הבוקר שאנו נפרדות.

אנחנו בשנה וחצי האחרונות בתהליך בניית בית, יצא לה באמת להיות הרבה לבד, או עם אחיה, אבל אף פעם לא היה נראה שזה מהווה בעיה עבורה, היא ילדה כל כך עצמאית, ומסתדרת.

אני כרגע בחודש שביעי, הריון שהיא ממש התחננה אליו שנים ונראה שהיא בציפיה גדולה ומאוד מאושרת מהעניין, אבל יכול להיות שהיא חרדה למקום שלה פתאום? אולי אין קשר?

אני לא יודעת למה לקשר את התופעה החדשה, גם נראה שזה הולך ומתעצם, כל פעם היא מוסיפה לי עוד משהו שהיא פוחדת ממנו. האם יש משהו לדעתך שאני יכולה לעשות בכדי לעזור לה לחזור לעצמה? אני צריכה לפנות ליועצת בית הספר? האם לפסיכולוגית ילדים?

אודה לך מאוד אם תוכלו לכוון אותי איך לנהוג.

תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים - ילדה בת 9

הוספת תגובה

• פחדים - ילדה בת 9 - תגובה

סמדר ריינר
    11/03/2012

שלום אורית,
    נראה שהמצב כרגע חמור, וכדאי שתפנו לטיפול בהקדם. אתם יכולים לפנות לאחת ממנהלות הפורום שעובדת באיזורכם, או דרך המלצה של מכרים, או דרך פסיכולוגית בית הספר שתיתן לכם המלצה על השירותים הטיפוליים באיזורכם.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות ילד בן 23
    גבי
    11/03/2012

שלום
    אני אבא גרוש \ ילדי גר איתי כבר 3 שנים הוא בן 23 - עזב את אמא שלו כי לא הסתדר שם היא נכה אירוע מוחי הוא אינו מבקר אצלה ולא דואג לה ,למרות שדברתי איתו על זה.
    אצלי מקבל הכל חופשי ,...אף על פי שסכמנו דברים לפני שעבר לגר איתי הוא לא עמד בזה רק כ4 חודשים עמד במה שסיכמנו, היום יש לא אצלי ממש קייטנה 5 כוכבים מקבל הכל וגם רכב נתתי שיהיה לא קל יותר..ישנה את הגישה שלו לא עוזר..עובד כמעט בחצי משרה אינו רוצה להתאמץ..נודה לי שהוא מספר עלי סיפורים לחברים שלו פוגע בשם שלי אינו מכבד אותי או את בת זוגתי גם עליה מספר סיפורים , זה הפך כבר בלתי נסבל ,אני רוצה לשבת לדבר איתו לעמיד לא גבולות וגם שצריך להתנצל על פגיעה בי ובבת זוגתי או שפשוט ימצא לא מקום אחר למגורים..האם אני נוהג נכון בזה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות ילד בן 23

הוספת תגובה

• בעיות ילד בן 23 - תגובה

סמדר ריינר
    11/03/2012

שלום גבי,
    נראה לי שהבעיה מתחילה בכך שאתה מכנה בחור בן 23 ילד ומתייעץ לגביו בפורום לילדים. הוא לא ילד, אבל כל עוד רואים בו ילד ולא מצפים ממנו לקחת אחריות ולא מעמידים לו גבולות - הוא אכן יישאר ילד וימשיך לעשות מה שבא לו.
    אני לא חושבת שזה יעזור לבקש שיכבד אותך ואת בת זוגך, כי כרגע אתה לא מכבד את עצמך.
    כרגע נדרשים פחות דיבורים ויותר מעשים.
    אין סיבה שבחור שלא עובד ולא מתאמץ יקבל הכל חופשי, אלא אם יש לו בעיה אמיתית ביכולת. לא ברור לי מה זה אומר נכה מאירוע מוחי, ומה המגבלות שלו, אני מבינה שאין מגבלה בנהיגה למשל, ולא ברור לי אם המגבלה היחידה היא בעצם פינוק מוגזם.
    רק אחרי שתשנה את הדברים ברמה של המעשים, תהיה משמעות לשיחה עם הבן שלך, אם לא, הוא יצפצף על השיחה הזו כפי שצפצף על שיחות קודמות.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך לצמצם את נזקי האזעקות?
    אמאבצלהאזעקות
    11/03/2012

בני בן שנתיים ו- 9 חודשים ואנחנו גרים במושב ליד אשדוד כך שב-48 ש' האחרונות אנחנו זוכים שוב לחיות כשברקע אזעקות, יירוטים של כיפת ברזל (תודה לאל על קיומם) ובומים.
    בניגוד לסבבים הקודמים, הפעם בני שואל "למה?". למה צריך להיכנס לממ"ד? למה יש בומים? למה יש אזעקה?
    ואנחנו מוצאים את עצמנו מתקשים בכיצד להסביר לו את הסיבה שבגינה צריך להיכנס לממ"ד כששומעים אזעקה וכיצד להסביר את הסיטואציה שלא ברורה אף לנו המבוגרים בצורה פשוטה ומבלי ליצור פחדים מיותרים.
    מצד אחד, אני לא מאמינה בלשקר לילד, ומצד שני, זה מסוג הדברים שאני מניחה שהן מורכבים מדי להבנתו של ילד בגיל זה.
    אשמח להצעות ותובנות.
    כמו כן, בתור קריית שמונאית למודת קטיושות, אני זוכרת שהיה קיים מוקד חירום שבו היה ייעוץ פסיכולוגי להורים אשר סייע בהתמודדויות מסוג זה.
    האם למישהו ידוע על מוקד כזה המופעל לישובי הדרום בו יושבים פסיכולוגים המתמחים בטיפול בילדים ויוכלו לסייע?

הוספת תגובה

• איך לצמצם את נזקי האזעקות? - תגובה

סמדר ריינר
    11/03/2012

שלום לך,
    אני מקווה שאכן כמה שיותר מהר תוכלו לחזור לשיגרה. את צודקת שיש צורך בהסבר פשוט. נראה לי שכדאי להסביר לו שזורקים עלינו פצצות והממ"ד הוא חדר חזק והוא שומר עלינו. אם הוא ישאל למה זורקים עלינו, הייתי עונה שיש מלחמה וככה זה במלחמה, בלי להיכנס להסברים מעבר לזה. הייתי מדגישה בהסבר את ההגנה, ואת המקום הבטוח, ואת זה שאתם שמורים בממ"ד.
    לגבי מוקד פסיכולוגי, נראה לי שזה דבר שאמור להיות באחריות הרשות המקומית, וכדאי שתבררו אותו במועצה האזורית שאחראית עליכם.
    מאחלת לכם שקט בקרוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שלוש שעושה דווקא
    יונתן
    11/03/2012

שלום רב.

בני בן שנתיים ועשרה חודשים. הוא בן בכור ואח לבת 4 חודשים.
    לאחרונה אנחנו חווים תופעות שקשה לנו להתמודד עימן:
    1. הוא נוטה להתעלם ממה שאומרים לו. כשפונים אליו לגבי התארגנות בוקר, אוכל, סידור הצעצועים וכו' הוא פשוט מתעלם. לא משנה כמה פעמים פונים אליו או באיזה טון, הוא פשוט לא מגיב. אנחנו מנסים להטיל סנקציות מיידיות כגון כיבוי הטלויזיה, לקיחה של משחק שהוא משחק בו באותו רגע אבל גם לאחר מימוש הסנקציה הוא פשוט הולך ומוצא לו משהו אחר לעשות.

2. לאחרונה הוא עושה לנו בעיות כאשר רוצים לצאת מהבית לפעילות. לדוגמא, בחג פורים רצינו לצאת לעדלאיע והוא עשה לנו את המוות בבית. בסופו של יום פשוט ויתרנו על הפעילות.
    כנ"ל לגבי סופ"ש האחרון. רצינו ללכת לפעילות כל המשפחה והוא לא הסכים להתארגן לצאת. גם בשבת ויתרנו.
    ברור לנו שזה אבסורד שהוא מכתיב את סדר היום, אך איננו יודעים כיצד להתמודד איתו.

אציין שהוא ילד חכם ביותר ועם יכולת ורבאלית גבוהה מאוד.

נשמח לקבל הכוונה כלשהי.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה
    בן שלוש שעושה דווקא

הוספת תגובה

• בן שלוש שעושה דווקא - תגובה

סמדר ריינר
    11/03/2012

שלום יונתן,
    אתה צודק לגמרי שזה אבסורד שהוא מכתיב לכם. לא ברור איך קרה שבגלל ההתנגדות שלו לא הלכתם לעדלאידע. יכול להיות שאתם מצפים שאם תסבירו לו- הוא יסכים ואם הוא באי נחת, בוכה או לא מרוצה, אתם לא זזים. זה בסדר שהילד לא יהיה מרוצה, ויבכה, באוטו, בדרך, וגם באירוע עצמו. זה לא אסון. לא ברור לי מה מנע ממכם פשוט לקחת אותו, להושיב אותו באוטו ולנסוע. יכול להיות שנגררתם לנהל איתו משא ומתן, לנסות לשכנע אותו וכו'. יש מצבים שכל זה לא במקום, אתם מחליטים וזהו.
    אם אתם לא מצליחים, חשוב שתפנו להדרכת הורים מסודרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוג לילדה בת 4
    שרון
    11/03/2012

שלום רב, ביתי בת 4.3. בתחילת השנה היתה בחוג התעמלות חודשיים וביקשה לעזוב. (נעלבה מהערה של המורה) הצלחתי להביא אותי לפעמיים שלוש נוספות אך בסופו של דבר הפסקנו כי זה החטיא את המטרה. אח"כ נרשמנו לחוג בלט. שם היתה לה חברה מהגן הקודם. חלפו חודשיים ושוב ביתי מבקשת להפסיק את החוג. ביררתי איתה מה הסיבה והיא אמרה שנמאס לה או במילותיה "די כבר עם החוגים האלה, הייתי ב-2 חוגים וזה מספיק". נראה שהיא נהנית מהחוג במהלכו והיא רוקדת המון בבית. אני אמרתי לה שצריך להתמיד בחוג עד סוף השנה ואי אפשר כל פעם להפסיק. עלתה גם האפשרות של חוג ציור (הגננות המליצו בחום) אז היא אמרה שנלך לחוג ציור וזהו. השאלה היא למה לדעתך היא רוצה להפסיק את החוג, ועד כמה צריך לעמוד על כך מתוך הרצון להקנות ערכי התמדה, וכדומה? אולי כדאי לנסות לעבור לפעם בשבוע במקום פעמיים? תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    חוג לילדה בת 4

הוספת תגובה

• חוג לילדה בת 4 - תגובה

סמדר ריינר
    11/03/2012

שלום שרון,
    חוגים הם חלק מפעילות הפנאי והנופש של הילד, כך שבעיני אין טעם להכריח. בדיוק כדי ללמד התמדה, אחרי שפרשה משני חוגים, אין סיבה לרשום אותה בשלישית באותה השנה. בכלל נשמע לי שאת רוצה את החוגים יותר ממנה. זה משהו שהיא אמורה לרצות. לא רוצה - לא צריך, אבל אז צריכה להבין שאי אפשר כל פעם להתחיל למחדש ולהפסיק, אלא עד סוף השנה לא יהיה. זה לא נורא.
    למה היא רוצה להפסיק את החוג - אני לא יכולה לדעת, אני יכולה רק לשער. יכול להיות שזה נהיה משהו שנורא רוצים בשבילה - הגננת רוצה נורא שתשקיע בציור כי היא מוכשרת, את רוצה נורא שהיא תלמד לרקוד- כי היא רוקדת, ואז זה מעייף אותה כי זה מרגיש לה שזה נעשה כדי לרצות אחרים, וזו כבר לא מורגשת הנאה שלה, בשביל הכיף שלה בלבד.
    אני גם לא יודעת מה סדר היום שלה. אם מדובר בילדה שנמצאת בבוקר בגן, ובצהריים בצהרון, ואה"צ בחוג - יכול להיות בהחלט שזה יותר מדי בשבילה, ובא לה סתם להיות בכיף בשעות הפנאי, בלי שום מסגרת, וזה בסדר גמור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה