פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדים משקרים
    אביבה
    27/02/2012

בתי בת 11 ובוחרת בלא מעט פעמים לא לאמר את האמת לגבי שאלות פשוטות שהיא נשאלת כמו: האם צחצחת שיניים? האם יש לך שיעורים?ועוד.
    כמו כן, קרה כבר כמה פעמים שהיא לקחה חפצים שונים מחדרי כמו איפור וכששאלתי אותה , אם היא יודעת היכן הדברים , היא ענתה שהיא לא יודעת. לאחר מכן הסתבר שהיא לקחה את הדברים, וכששאלתי אותה, איך זה שהדברים אצלה, היא אמרה שאני נתתי לה אותם, ושהיא לא לקחה אותם.
    תגובתה כשהיא נתפסת משקרת תמיד מלווה בבכי ובכעס ובחוסר רצון להודות באמת. עד כה היא מעולם לא הודתה שאכן היא לא דיברה אמת. הסברתי לה בכל פעם כמה חשוב לאמר את האמת, בעיקר בגלל עניין האמון בה,ובכל זאת התופעה נמשכת. אני דיי חסרת אונים ולא ממש יודעת כיצד להתמודד עם התופעה בצורה שאכן תפתור את הבעייה ולא תעצים אותה. אודה לכם מאוד על כל עצה שתוכלו להגיש לי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדים משקרים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדים משקרים - תגובה

סמדר ריינר
    27/02/2012

שלום אביבה,
    ההתנהגות של בתך מעידה על מצוקה. אני לא יכולה לדעת למה, אולי רמז לכך אפשר להבין מנושא האיפור שלקחה ממך, ייתכן שזו הדרך הלא מודעת שלה לשדר שהיא זקוקה לקשר איתך, היא זקוקה ממך למשהו וזה לא האיפור בהכרח אלא משהו ריגשי. אני ממליצה לכם לפנות לטיפול שמשלב הדרכת הורים כדי לבדוק את העניין יותר לעומק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת חצי שנה שלא מפסיקה לבכות
    נגה
    27/02/2012

שלום לכם,
    בתי (השניה) בת חצי שנה. בחודשי חייה הראשונים היא בכתה ללא הרף והוגדרה כ"קוליק". בכי בלתי פוסק מ-7 בערב עד 1 בלילה היה שגרת יומינו. שום תכשיר ושום שינוי תזונה לא עזר.
    ב"ה, היום זה כבר לא המצב שלנו, אחרי גיל 4 חודשים זה השתפר, אבל היא עדיין מאוד מאוד לא רגועה במשך כל היום. כל הזמן רוצה להיות על הידיים, בוכה כשמנסים להאכיל אותה באוכל מוצק, לא לוקחת לא בקבוק ולא מוצץ. כבר שתי מטפלות התייאשו ממנה. השבוע אנחנו מתחילים עם השלישית.
    הילדה הראשונה שלי היתה רגועה ונינוחה מאוד בתור תינוקת, כך שאני מניחה שזה בעיקר עניין של המזג שלה ולא תפקוד לא נכון שלי.
    האם למישהו יש עצה לתת לי? אני באמת לא יודעת מה לעשות. אני מרגישה שמאז שהיא נולדה אני במעין דיכאון, לא מצליחה לעשות כלום. גם כשהיא לא בוכה, המחשבה על זה שאני חיה על זמן שאול עד הבכי הבא משתקת אותי.
    איך אפשר לעזור לה (ולי) להרגע?

תודה מראש
    נגה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

סמדר ריינר
    27/02/2012

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_הורים_לתינוקות_הורים_לפעוטות' id=link]הורים לתינוקות, הורים לפעוטות[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא רוצה לדבר מנתק לי טלאפון
    jartk
    27/02/2012

שלום עליכם יש לי שאלה בענין חינוך ילדים אם יש משהו מומחה אז בבקשה שיענה הבן שלי בגיל 13 יש לו פייסבוק שם יש לו תמונות של עירום אמרתי לו שיוריד אותם ,לא הצליח ,לאחר שבוע הוא ביקש כבל למחשב קניתי לו אך משהו בתוכי לא איפשר לי כל הזמן חשבתי איך לקחת לא את הכבל שלא יוכל לראות את המחשב דרך הטלוזיה בבקר לקחתי לו את הכבל הוא מאוד כעס אמרתי לו שיכנס לפיסבוק וישנה הילד אמר שהוא לא יכול להיכנס אינו זוכר את שם משתמש "
    אני חושב הילד יכול יש פה אי הבנה אבא ילד .
    בקיצור הוא לא רןצה לדבר איתי בגלל הכבל אנחנו גרושים אפשר לקבל עזרה תןדה
    יש להוסיף באתו יןם היה אצלו חבר אמא של החבר ביקשה שיבוא הביתה הבן שלי אמר לו תגיד לה אני רואה סרט מאוד הכעיס אותי מחליט לאחרים מה לעשות
    זה נתן יותר חשק לקחת לו את הכבל

הוספת תגובה

• לא רוצה לדבר מנתק לי טלאפון - תגובה

סמדר ריינר
    27/02/2012

שלום לך,
    אין פה אי הבנה אבא ילד, יש בעיה בסמכות הורית. כדאי וחשוב שתפנה להדרכת הורים כדי לקבל כלים איך לתקשר עם הבן שלך לא רק במאבקי כוח ואיומים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 4 לא אוהב את סבתא
    גלי
    27/02/2012

הבן שלי בן 4. מגיל מאוד קטן לא רוצה ללכת לאמא שלי. עכשיו כשהוא כבר יותר גדול הוא מבטא את זה אפילו יותר ובצורה מאוד לא נעימה. מה שגורם גם לי להרגיש לא נעים.
    הוא גם מדבר אליה לא יפה וגם דוחה אותה.
    היא אומרת שהיא לא מתרגשת מזה אבל אני מרגישה שבזמן האחרון זה מפריע לה.
    את הסבתא השניה הוא מאוד אוהב. ואת אבא שלי גם מאוד אוהב.
    אמא שלי סייעת במקצועה ועובדת עם ילדים.
    לי ולאמי מאז ומתמיד היו עליות ומורדות ביחסים. תמיד היו עימותים וויכוחים וחוסר הסכמה. אני מה שנקרא- ילדה של אבא אבל לא משדרת את זה לבן שלי. לפחות ככה אני חושבת.
    יכול להיות שבתת מודע הוא מרגיש את זה?
    (יש לי הרגשה גם לפעמים שהיא מתייחסת אליו כמו לעוד ילד מהגן שלה ולא כמו לנכד).
    מה אפשר לעשות כדי לשנות את זה? הרי אי אפשר להכריח ילד לאהוב מישהו בכוח!
    אגב, היא אומרת שאם הוא נשאר איתם לבד ואני לא נמצאת הוא מתנהג בסדר גמור. ורק כשאני נמצאת הוא עושה קונצים.
    מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    בן 4 לא אוהב את סבתא

הוספת תגובה

• בן 4 לא אוהב את סבתא - תגובה

סמדר ריינר
    27/02/2012

שלום גלי,
    בהחלט הגיוני שאת משדרת זאת לבנך בלי להיות מודעת לכך, ואת גם לא מרוצה מכך שנראה לך היא מתייחסת לבנך כעוד ילד מהגן שלה. האם דיברת איתה על כך? חשוב שגם את וגם היא תעשו דברים לשיפור התקשורת ביניכם וזה מה שישפיע על יחסו של הילד אליה. ממנו בודאי שאין לדרוש לאהוב את סבתא בכוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עולם הדמיון
    רוית
    27/02/2012

שלום,

בתי בת 7.5 מרבה לשחק עם עצמה מתוך רצון ובחירה שלה.כך היה מאז שהיתה קטנה היא אוהבת חברים אך יחד עם זאת אוהבת הרבה פעמים להיות לבד יש לה עולם עשיר מאוד והיא יכולה להעסיק את עצמה שעות מבלי להפריע או לדרוש משהו. לאחרונה שמתי לב שכאשר הי אמשחקת לבד היא עושה מס' דמויות ומציגה אותם ומדברת כאילו יש איתה עוד שני ילדים או שתי דמויות לפחות.היא כל פעם הופכהת למישהי אחרת, האם זה נורמלי? שאני שואלת עם מי או מה את משחקת אז היא אומרת שהיא בעולם הדמיון ומשחקת במשהו דמיוני. או'דה לתשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    עולם הדמיון

הוספת תגובה

• עולם הדמיון - תגובה

סמדר ריינר
    27/02/2012

שלום רוני,
    בודאי שזה נורמלי. עם זאת ייתכן שהילדה שלך בודדה, וכדאי לבדוק האם המשחק שלה עם עצמה בלי לדרוש שום דבר בא על חשבון קשרים חברתיים, ואם כן אז כדאי לעודד אותה לפתח גם אותם מלבד חיי הדימיון העשירים שלה, שהם חיוביים וחשובים גם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת חמש וחצי - בעיה הגיינית
    רמית
    27/02/2012

בתי, בת חמש וחצי בערך. ויש לה בעיה עם פיפי\קקי. היא לא הולכת לשירותים בזמן, והיא לא מנגבת ומנקה את עצמה. ועוד יותר מזה, לא מפריע לה להסתובב עם תחתונים רטובים או מלוכלכים מקקי יום שלם.
    בהתחלה חשבתי שהבעיה בגן והיא מתביישת, אבל זה קורה לה גם בבית. לפעמים פשוט בורח לה קקי או פיפי, לפעמים זה קורה גם במקלחת.
    זו לא בעיה שהופיעה פתאום. תמיד היתה לה בעיה. מאז שנגמלה מהחיתול. הגמילה היתה קשה מאד, וארוכה מאד. פשוט בגן הפרטי היה מי שילך איתה ויעזור לה\יחליף לה בגדים. עכשיו שהיא בגן עירייה עליה לעשות זאת בעצמה, והיא לא עושה את זה, (למרות שהיא בגן עיריה כבר שנה וחצי). כמה שלא דיברתי איתה, וניסיתי להסביר לה, אני לא מצליחה להגיע ללב העניין. התחלתי לחשוד שיש לה בעיה. האם אני צודקת או שהיא עדיין צעירה והמודעות תתפתח?

לקביעת תור
    סגירה
    בת חמש וחצי - בעיה הגיינית

הוספת תגובה

• בת חמש וחצי - בעיה הגיינית - תגובה

סמדר ריינר
    27/02/2012

שלום רמית,
    ודאי שאת צודקת, וכדאי לבדוק את הנושא יותר לעומק, אני ממליצה לך לנות להדרכת הורים מסודרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוכל וריטלין
    גלית
    27/02/2012

שלום רב,

בני בן 8 מקבל ריטלין ל-8 שעות, לצורך קשב וריכוז, ללא פאלתנות יתר.
    בימים שהוא עם כדור, התאבון נפתח לו רק אחה"צ או לקראת הערב, ואז הוא יכול לאכול ללא הפסקה. גם קשה לו מאוד להירדם והשינה מאוד מתעכבת.

יש לציין שהוא ילד רזה וגבוה.

השאלה שלי האם לאפשר לו לאכול ללא גבולות ? מתי להפסיק האכילה ולהגיד עד כאן, גם צריך ללכת לישון היום. אני גם לא רוצה לעשות יותר מידי סיפור סביב האוכל.

מאוד קשה לי לראות אותו כך, כי אני מבינה שהוא מאוד רעב וצריך להשלים את כל היום שלא אכל.

האם להגביל ? האם לאפשר ? מה המידות המינון הנכון ?

לקביעת תור
    סגירה
    אוכל וריטלין

הוספת תגובה

• אוכל וריטלין - תגובה

סמדר ריינר
    27/02/2012

שלום גל,
    אני ושבת שכדאי לך להיוועץ בעניין עם רופא ודיאטנית. חשוב שכל צרכיו הגופניים יסופקו, אבל בודאי שהו אזוקק גם לגבול. כדי להבין איפה כדאי שהגבול יעבור מבחינת הצרכים הגופניים שלו, כדאי להיוועץ עם אנשי המקצוע המתאימים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וויסות חושי
    מור
    27/02/2012

שלום הילדה שלי בת שש אני משערצ שהיא סובלת מוויסותת חושי (תמיד רוצה להוריד בגדים לא אוהבת נשיקות ויחבוקים - מגע לי מאוד קשה עם זה אבל אני מכבדת את הרצון) מעולם לא עשיתי לה איבחון מה הטיפול בןוויסות וחושי ?????

לקביעת תור
    סגירה
    וויסות חושי

הוספת תגובה

• וויסות חושי - תגובה

סמדר ריינר
    27/02/2012

שלום רוז,
    זו לא שאלה ששיכת לתחום הפסיכולוגיה אלא ריפוי בעיסוק,אולי כדאי שתיפני למכון להתפתחות הילד להמשך בירור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי ביצירת קשרים בגן
    סיגל
    27/02/2012

בני בן 3וחצי בן רביעי התחיל ללכת לגן לראשונה בספטמבר כשהיה בן 3 .ההסתגלות הייתה הדרגתית , הגננת הבינה שלא היה במסגרת וזרמה בקצב שלו , יש לציין שאחרי זמן קצר הוא נפרד יפה בבוקר אבל... בהשך הגננת שמה לב שאינו יוצר קשר עם ילדים לדוגמא: בשעת חצר הוא משחק עם עצמו ומידי פעם הגננת מבקשת מקבוצת ילדים שתיקח אותו , כשהגננת פונה אליו אפילו בשאלות הכי בסיסיות כמו עם מה תרצה את הכריך , הוא לא עונה ,(מתבייש) בעבר ייעצתם לי להזמין חברים הבייתה ובאמת בבית הוא פתוח כשבא חבר הוא משחק איתו ומרוצה אבל בגן הכל משתנה (יש לציין שבבית הוא יודע לעמוד על שלו ילד חייכן רגיש ופעיל, ומשחק ומשתובב עם אחיו הגדולים) הגננת ביקשה שאפנה לייעוץ . אודה לכם אם תכוונו אותנו על מנת שנוכל לדובב אותו ליצירת קשרים בגן ולהסיר את מחסום הביישנות מהגננת.
    נ.ב. בכל הנוגע לעבודות יצירה וכו' בגן הוא אוהב מאד ועובד בשמחה.
    תודה סיגל

לקביעת תור
    סגירה
    קושי ביצירת קשרים בגן

הוספת תגובה

• קושי ביצירת קשרים בגן - תגובה

סמדר ריינר
    27/02/2012

שלום סיגל,
    מה שאת מתארת עונה לתאור של סוג של אילמות סלקטיבית או לפחות סוג של חרדה חברתית. אתם יכולים לעיין בעמודת שאלות נפוצות בתשובה שמתייחסת לפחדי ילדים ולבדוק אם אתם יכולים העזר בזה. אם זה לא עוזר, כדאי לפנות לייעוץ מסודר ולא רק באינטרנט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה אמא תגיד
    נועם
    26/02/2012

שלום,
    בני בן ה- 6 ילד מאוד טוב ובעל ביקורת עצמית מאוד גבוהה. כך למשל, כשעושה משהו לא בסדר, הוא מרגיש עם זה כ"כ רע שממש סותם אוזניים ולא מוכן לשמוע מה יש לי להגיד(ואני פשוט לא אומרת). ולמשל אם רק נדמה לו שאני כועסת - הוא מתחיל לבכות. ובגן - אם מרביצים לו, הוא לא מחזיר כי מודאג מזה שהגננת תחשוב שהוא לא בסדר, ועוד יותר מזה שאולי תספר לאמא.
    המצחיק הוא שהוא כזה ילד טוב, שכמעט אין על מה לכעוס עליו, וגם אם כן - זה נעשה כ"כ בעדינות, בגלל התגובות הרגישות שלו.
    ולכן אני מתוסכלת - לא ברור לי מדוע הוא כ"כ רגיש - האם זה בגללנו ההורים ואיך לגרום לו להשתחרר מ"אמא תכעס, תתאכזב וכו'". רוצה שיהיה לו קל יותר בחיים...
    ורוצה שהוא ירגיש חופשי לספר לנו הכל בלי חששות לגבי מה נחשוב עליו. איך עושים את זה ?

לקביעת תור
    סגירה
    מה אמא תגיד

הוספת תגובה

• ועוד דבר שחשוב להדגיש

נועם
    26/02/2012

בעיניים אובייקטיביות, לא חושבת שזה משהו שאנחנו כהורים עושים לא בסדר. לא ממנהגנו לכעוס בבית, להרים את הקול, לקלל, להטיף מוסר או כל התנהגות אחרת שהייתה יכולה להסביר לי את תגובת הילד ל"איך אמא תגיב". אנו משתדלים לחנך בנעימים ולדבר בפתיחות.
    נראה לי שזה ברמה רגשית עמוקה של אולי בושה "שיתאכזבו ממני", "שיחשבו שאני לא בסדר", שאני לא עומד בסטנדרטים" וכו'.
    מנסה להסביר שאנחנו אוהבים ונאהב בכל מחיר - וזה כמובן לא עוזר. אז מה עושים ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה אמא תגיד - תגובה

סמדר ריינר
    27/02/2012

שלום נועם,
    מהפרטים שאת מתארת לא ניתן להבין ממה נובעת הבעיה, את מדגישה מאוד ממה לדעתך היא לא נובעת. נראה לי שכדאי שתפנו לייעוץ מסודר כדי שניתן יהיה להבין את העניין יותר לעומק כדי שניתן יהיה להסיק מכך מה להמליץ לכם לעשות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 3 וחודשיים
    אלה
    26/02/2012

כמובן מקסים, רגיש, חכם וכו'.. כמרגיש מתוסכל או כועס אז הוא פשוט צורח. לא צועק, אלא צורח צרחה אחת ארוכה (או שתיים..) וישר לאחר מכן "מבין" שעשה משהו לא בסדר ומתחיל לבכות.. מצד אחד אני שמחה שהוא לא מבטא את התיסכול או הכעס באלימות. הוא לא מרביץ או נושך וכדומה. מצד שני, אני לא בטוחה שזה בסדר לאפשר לו את זה. אבל איך פורקים תיסכול בדרך אחרת?? אני לא ממש יודעת אילו כלים לתת לו להתמודד עם הרגשות האלו. הרי גם אנחנו המבוגרים צועקים כשאנחנו מתעצבנים.. חשוב לי לציין שהצרחות האלו קורות לעיתים רחוקות. משהו כמו פעם בשבוע - שבועיים. האם זה בסדר לתת מבט שאומר" תירגע" ולהמשיך הלאה?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 3 וחודשיים

הוספת תגובה

• ילד בן 3 וחודשיים - תגובה

סמדר ריינר
    26/02/2012

שלום אלה,
    זה בסדר לתת מבט כזה אבל בהחלט יש כלים נוספים. גם מבוגרים לא חייבים לצעוק כשהם מתעצבנים. אפשר פשוט להגיד מה מפריע, אפשר פשוט להגיד שמשהו מעצבן, לא חייבים לצעוק את זה, אפשר לחשוב על עוד פתרונות כשמשהו מתסכל, תלוי מה זה, מתי הוא מתעצבן, כשלא מקבל מה שהוא רוצה? כשמשהו לא מצליח לו? משהו אחר? לכל סיטואציה יש דברים שאפשר לעשות איתה חוץ מלצעוק, אפשר להגיד אוף, ושזה מעצבן ואחר כך לתקן את מה שלא הצליח, לבקש חדש, לעשות משהו אחר במקום מה שאסרו עליו, וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבא- שאלה דחופה!!
    לימור
    26/02/2012

שלום,מה עושים כאשר הבן שלי קורא לאבא של חבר שלו מהגן אבא. אנחנו גרושים שנתיים הוא כיום כמעט בן שלוש ולצערי הרב אביו מבריז המון מהסדרי הראיה ועוד יותר לצערי גם כאשר מתקיימים הסדרי הראיה הבן מספר שחוזר הביתה שעצוב לו בבית של אבא שלו ולא כייף לו . הוא ילד מאוד חכם ומפותח בשפה עשירה .לאחרונה מאחר ואנחנו מבלים יחד המון עם המשפחה של חבר שלו מהגן באמצע השבוע ובסופי שבוע הוא התחיל לקרוא לו אבא. אני כל הזמן מתקנת ואומרת לו שזה אבא של ואת שמו הפרטי אך הוא מאוד נהנה איתו וכייף לו איתו ופשוט מתעקש וקורא לו אבא.

לקביעת תור
    סגירה
    אבא- שאלה דחופה!!

הוספת תגובה

• אבא- שאלה דחופה!! - תגובה

סמדר ריינר
    26/02/2012

שלום לימור,
    אני לא חושבת שיש הרבה מה לעשות מעבר למה שאת עושה. הדבר היחיד שניתן עוד הוא לדבר איתו על הקושי שלו ועל כך שהיה רוצה שאביו יבוא יותר ושאולי הוא מקנא בחבר שלו שיש לו אבא צמוד. אני לא יודעת אם זה ימנע ממנו לקרוא לאבא של החבר אבא אבל זה יקל עליו ויגרום לו להרגיש פחות בודד עם העצב על כך שאביו לא איתו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 2 ו4 חודשים מרביץ ללא סיבה
    ריקי
    26/02/2012

שלום אני כבר אולייבפעם השלישית שואלת את אותה השאלה בפורום אניממש אבלממש מודאגת בני הוא ילד ממש פעיל בריא חכם נבון גודל במשפחה חמימה ומלאת אהבה משום מה הוא נוהג להרביץ באופן קבוע לילדים בגן וגם לכל ילד שנמצא בסביבתו לאיתים הוא מרביץ דוחף מושך בשיער שורט בפנים ילדים אחרים אני ממש כל פעם מחדש מאוכזבת ונשארתבהלם מתגובות אלו. אני נוגת כל הזמן להגיד לו שאנחנו לא מרביצים ולא נושכים ולא דוחפים והוא בכל זאת עושה זאת אני כבר לא יודעת איך להסביר לו או מה עליי לעשות בכדיי למנוע את בעיית האלימות הזו??.אני ממש אשמח אם תתנו לי באמת דעה מקצועית ומהירה .פשוט אין לי פתרון אני חסרת אונים.תודה .נ.ב חשבתי שככל שהוא יגדל זה ייפסק אבל זה רק מחמיר.

הוספת תגובה

• בן 2 ו4 חודשים מרביץ ללא סיבה - תגובה

סמדר ריינר
    26/02/2012

שלום ריקי,
    מה שכדאי שתעשי הוא שתתני לו כלים מה כן לעשות כשהוא מתוסכל וקשה לו. אם תתבונני טוב. ראשית חושב שתביני שתוקפנות היא דבר טוב ובריא כל עוד היא מתועלת נכון. הישגיות, סקרנות , תחרותיות ומוטיביציה הן כון תיעול נכון של תוקפנות. מי שנולד בלי תוקפנות בכלל לא יכול לשרוד. כשתביני את זה יהיה לך יותר קל להתייחס לתוקפנות של בנך כמשהו טבעי, שלא אומר עלייך שאת הורה רע, ויהיה לך יותר קל להתייחס אליו בצורה מתונה בלי כעס מיותר. מי שאחראי לעזור לילד לתעל נכון את התוקפנות שלו אלה אתם ההורים. הוא לא אמור לדעת את זה לבד. כהתחלה אפשר ללמד אותו, כל פעם שהוא רוצה להרביץ, להרביץ לכרית או לכדור ספוג שתקנו במיוחד לצורך זה. בהמשך כדאי ללמד אותו לאט לאט לבטא את התסכול במילים ולא במכות. לשם כך חשוב שתשימו לב באיזה סיטואציות התוקפנות שלו מתפרצת. הם זה בגלל שקשה לו לדחות סיפוקים? האם זה בגלל משהו שהוא וילד אחר מחזיק? האם יש יותר מסיבה אחת שחוזרת על עצמה? כדאי להבחין בזה ולתת לו כלים אחרים להתמודד עם הסיטואציה. קוםד כל לבטא אותה במילים. זה לא שהוא מתפרץ ללא סיבה אלא שיש סיבה, ויש לה מילים. אולי לא סיבה מוצדקת לדעתך, אבל בגילו ובמצבו זו בהחלט סיבה. לכן כדאי ללמד אותו להגיד מה הוא רוצה במקום להרביץ, וללמד חלופות לכך, למשל להמתין, למשל להגיד לגננת, למשל לבקש, למשל לשחק עם משהו אחר בינתיים וכו'.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חסרת אונים בבקשה תענו לי
    לורין
    26/02/2012

שלום
    אני בת 33 גרושה ואמא לילדה בת 7, אני חסרת אונים לגבי הבת, אני מרגישה שאני מאבדת אותה, אנחנו גרות אצל ההורים שלי ב4 שנים האחרונות מאז הגירושים, לבת יש לי יש התקפי זעם שאותי הם מפחידים, אני מתחילה לצעוק , , לתת עונשים, כלום לא עוזר
    הלכתי לייעוץ בעבר , עזר תקופה ושזה חזר על עצמו, אני באמת לא יודעת מה לעשות, אני כבר מרגישה שהרמתי ידיים, היא חוצפנית, מנססה בטוב לא עובד מנסה ברע לא עובד, כל מה שניסיתי לא עזר,
    אני מדברת איתה בשיחות אני והיא לבד , היא מבינה שהיא עושה טעות ומבקשת סליחה ושלא תעשה את זה שוב היא מבטיחה אבל הכל חוזר על עצמו כאילו לא היה
    אז אני אומרת לה שאנילא יכולה יותר לסלוח לה
    הדבר היחיד שטוב אצלה היא ילדה טובה בבית ספר, ומתנהגת יפה וחכמה , ומאוד אוהבת לקרוא ספרים שזה דיי מנחם אותי
    מה עושים

בבקשה רוצה להציל את הילדה שלי

לקביעת תור
    סגירה
    חסרת אונים בבקשה תענו לי

הוספת תגובה

• חסרת אונים בבקשה תענו לי - תגובה

סמדר ריינר
    26/02/2012

שלום לורין.
    את בעצמך אומרת שהייעוץ עזר. אז מדוע לא לחזור לייעוץ? עיצה שתינתן לך בפורום בודאי לא תוכל להחזיק יותר זמן או לעזור לך יותר מייעוץ. לעיתים אנשים מפסיקים ייעוץ מוקדם מדי, כאשר יש הקלה, אבל השינוי עדיין לא מבוסס ויש צורך בהמשך עבודה. לפעמים גם קורים דברים שמצדיקים לחזור לייעוץ כדי לרענן, או להתאים את הייעוץ לתנאים שהשתנו.
    אני ממליצה לך לחזור להדרכת הורים מסודרת ולהתמיד בה, ואני בטוחה שתצליחו להתגבר.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד או חרדה אצל ביתי בת ה-7
    הלן
    25/02/2012

שלום,
    מצאתי את הפורום שלכם, ואתם באמת התקווה היחידה שנותרה לי כדי לדעת מה באמת קורה לבת המקסימה שלי?
    בסיום גן חובה ביתי התחילה לפחד, כל הזמן היא שאלה שאלות כמו: איפה את? אם את יוצאת מהדלת תעדכני אותי? מה זה מוות? כל שריטה שהיא קיבלה היא נורא פחדה לא נתנה לנו, לי ולבעלי להישאר חמש דקות ללא שאלות .
    לאחר תקופה של מספר חודשים זה עבר.
    לפני כחודש הכל חזר ובגדול, היא מפחדת מכל דבר, גם כשאני בבית אך בחדר אחר כל שניה היא שואלת איפה אני? היא מפחדת שבעלי התעלף אם הוא שומר עליה ואני לא נמצאת, היא תמיד מדמיינת דברים שיכולים לקרות גם כשאני בבית כמו מה יקרה אם אני אאבד את המפתחות של הבית, איך נצא? בקיצור סיוט מתמשך במשך כל היום.
    יש לציין שבבית הספר הכל בסדר אפילו מצויין ישנם פחדים אך מזעריים.
    מה עושים? למי פונים? האם זו בהלה נורמטיבית לגיל הזה או שזה כבר עבר את הגבול? המליצו לי לפנות למרכז הורים וילדים ולעבור שיחות משפחתיות מה אתם אומרים זה יעבוד? בבקשה תעזרו לי.

תודה רבה מראש
    הלן

לקביעת תור
    סגירה
    פחד או חרדה אצל ביתי בת ה-7

הוספת תגובה

• פחד או חרדה אצל ביתי בת ה-7 - תגובה

סמדר ריינר
    26/02/2012

שלום הלן,
    נשמע שבתך מאוד חרדה. את יכולה לפנות לעמודת שאלות נפוצות לתשובה שמתייחסת לפחדי ילדים. אם זה לא עוזר כדאי בהחלט לפנות לטיפול. שיחות משפחתיות בהחלט יכולות לעבוד כי חרדה היא הרבה פעמים נושא משפחתי, שבא לידי ביטוי אצ הילדה אומנם אבל לא בטוח שהיא לא היחידה שסובלתך מחרדה באמת, ואוי יש דפוסים בבית שאתם א שמים לב אבל הם מעלים את החרדה במקום להוריד אותה ואפשר בהחלט לטפל בכך משפחתית.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה