פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בן שנה וחצי
    חל
    10/03/2012

שלום, בני בן שנה וחצי פיתח לעצמו תחביב חדש לאחרונה. לא ניתן לחתל אותו הוא רץ בכל הבית בלי המכנסים ומבסוט עד השמים. הדבר כנראה הפך מבחינתו למשחק אבל זאת נהיית משימה בלתי אפשרית להחליף לו חיתול. מה הדרך הנכונה ביותר להתמודד איתו ולגרום לו להבין שזה לא משחק?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן שנה וחצי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן שנה וחצי - תגובה

סמדר ריינר
    11/03/2012

שלום לך,
    אין דרך להסביר וגם אין צורך להסביר.אני מניחה שניסיתם הסבר מילולי וזה לא עזר. מה שאתם צריכים להבין שאתם לא אמורים לחכות כאן להבנה או הסכמה. צריך פשוט להחליף לו חיתול, גם אם הוא בוכה ולא נעים לו, אין ברירה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גבעתיים
    גילי נ
    10/03/2012

שלום יש לי ילד בן 6 הלומד בכיתה א מנישואיי כיום אני גרוש ונמצא במערכת זוגית שבמהלכה נולדו לי שתי בנות אחת בת 4 והשנייה תינוקת .הילד שלי מלא כעסים ומוציא את זה עליי ועל הילדה,כל מה שלא מוצא חן בעיניו זוכה לבכי ולהבטחה שיביא חבר מבית הספר כדי לשבור לי או לילדה את הראש.אני יודע שלפעמים הילדה מרגיזה אותו אבל לא תמיד וגם אם הוא מרגיז אותה בסופו של דבר הוא מתפרץ בבכי.ניסיתי להסביר לו שאני לא כועס עליו אם היא אומרת לי דברים שעשה אבל זה לא מועיל והוא רוצה להרוג אותה או לשבור לה את הראש.ואם הערתי לו זה עלול להתבטא בזה שהוא רוצה לשבור את הראש שלו ושבא לו למות,אני רוצה עצה אם לפנות לפסיכולוג ילדים או פסיכיאטר ילדים????

לקביעת תור
    סגירה
    גבעתיים

הוספת תגובה

• גבעתיים - תגובה

סמדר ריינר
    11/03/2012

שלום גילי,
    אם הילד אומר שבא לו למות, בהחלט כדאי לפנות בהקדם לטיפול. אפשר לפנות בהתחלה לפסיכיאטר, ואחרי הערכה ראשונית, להמשיך טיפול אצל פסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדויות
    הדר
    09/03/2012

ביתי בת חמש וחצי. יש לי שתי שאלות:
    1. יש לה ארועים בהם ניתפסת על משהו ולא מוותרת. בד"כ זה משהו לא הגיוני. זה מתפתח לצעקות ובכי, רצון להסתגר עד שזה חולף. אז, כמו אחרי התקף אפילפסיה היא משתנה, מתנצלת ,רכה יותר ומבטיחה שלא יקרה. דוגמא: מתעוררת משנת צהריים ומחליטה שרוצה להתקלח למרות שאנו חייבים לצאת. או באחד הערבים מחליטה שלא רוצה להתקלח. דרך אגב לא תמיד זה קשור למקלחת. תמיד מבטיחה שלא יחזור ומצטערת אך זה חוזר. עונשים לא עזרו (כמו ביטול חברה).

2. היא חברותית מאד אך לאחרונה חל שינוי. יש לה חברה צמודה אחת שאיתה נוח לה. היא הדומיננטית בקשר. עם בנות אחרות ,בגלל שהן לא צמודות אליה כל היום-אז בתחושה שלה הן לא חברות שלה.היא מבטאת לעיתים בדידות כמו:אף אחד לא רצה לשחק איתי, אין לי חברות, משעמם לי לשחק לבד. היא כאילו צריכה כל הזמן מישהו לידה. דרך אגב אחרי הצהריים היא נפגשת פעמים רבות עם המון בנות ואני יודעת שכן אוהבים אותה. מה לייעץ לה?

לקביעת תור
    סגירה
    התמודדויות

הוספת תגובה

• התמודדויות - תגובה

סמדר ריינר
    10/03/2012

שלום הדר,
    עונשים אכן לא עוזרים, והם גם גורמים נזק.
    נראה ששתי הבעיות שתארת קשורות. בתך רגילה להיות בשליטה, גם עליכם וגם על חברות. הצורך בשליטה הוא תוצאה של חרדה. היא לא סומכת על כך שיהיה בסדר, שמהבוגרים דואגים לעניינים והיא יכולה להרפות. זהו מעגל שמזין את עצמו, כי ככל שהיא שולטת יותר כך היא יותר בחרדה כי זה רק מוכיח לה שהיא מנהלת את העניינים וזה משאיר אותה לבד.לכן כנראה היא נשארת עם החברה היחדיה שצמודה אליה ועושה כל מה שהיא אומרת. לכן מה שתייעצי לה לא יעזור, זה לא עניין לעיצה, אלא עניין לטיפול בחרדה. כדי לעזור לה לצאת מהחרדה, עליכם להעמיד גבולות בצורה הרבה יותר יעילה ממה שאתם עושים.
    לשם כך אני ממליצה לכם לפנות להדרכת הורים כדי לעזור לכם בנושא הסמכות ההורית שלכם מולה. זה לא קשור לעונשים, אלא לעיקביות, וסמכותיות שלכם מולה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשיקות
    דנה
    09/03/2012

ביתי המקסימה בת 8.לאחרונה היא מאד מתענינת בנשיקות בין בנים לבנות.אני מדברת איתה בצורה פתוחה באופן כללי.גיליתי שהיא רשמה ביוטיוב "נשיקות" והגיעה לכל מיני סרטונים בנושא נשיקות,חלקן די פורנוגרפים.לא ככ יודעת מה לעשות עם זה,ואני חוששת שמהר מאד היא תגיע לכל מיני אתרים...כיצד עלי לנהוג בענין?

לקביעת תור
    סגירה
    נשיקות

הוספת תגובה

• נשיקות - תגובה

סמדר ריינר
    10/03/2012

שלום דנה,
    קודם כל כדאי שתבררי את חוסמים אתרים באינטרנט. כדאי פשוט לחסום אתרים כאלה כשיש ילדים בבית.
    מעבר לזה, לא פירטת מה זה נקרא שתא מדברת איתה בפתיחות באופן כללי. האם הסברת לה איך מגיעים ילדים לעולם?
    אם לא אולי זה משהו שכדאי לעשות בעזרת ספרים שמיועדים לילדים ומסבירים את הנושאים האלה ונמצאים בכל חנות ספרים.
    הפתיחות לא צריכה להיות גדולה מדי, אלא עניינית ואינפורמטיבית, עם דגש על כך שיחסים בין בנים לבנות הם משהו שקשור באהבה ובכבוד הדדיים, ושהחלק המיני שבהם מיועד לגיל יותר מבוגר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 4.5 בעיה חברתית
    ירדנה
    09/03/2012

איך ללמד את הילדה להתנהג יותר בעדינות ובאדיבות כדי לקרב אותי חברתית ומצד שני לא לוותר על עצמה? ובלי לפתח חוסר בטחון...

לקביעת תור
    סגירה
    בת 4.5 בעיה חברתית

הוספת תגובה

• בת 4.5 בעיה חברתית - תגובה

סמדר ריינר
    10/03/2012

שלום ירדנה,
    לא כתבת שום פרטים נוספים על הילדה, על ההתנהגויות שלה ועל המשפחה, כך שקשה לדעת מדוע היא מתנהגת כך.
    הדבר הראשון הדרוש כשמלמדים ילדים איך להתנהג הוא לתת להם דוגמא אישית.
    עם זאת, מהאופן שבו שאלת את השאלה עולה ההתרשמות שלך יש התלבטות באמת עד כמה כדאי להיות אדיבים בלי לצאת "פרייאר", כלומר באיזה מקרים לוותר ובאיזה מקרים לעמוד על שלך.
    והאמת הי אשאים קשר בין אדיבות ועדינות לפראייריות. אפשר להיות אדיב, מאיר פנים, חיובי ונעים אך גם אסרטיבי.
    אם תתני דוגמאות להתנהלות של בתך אנסה לעזור לך יותר להבין איך שמים את הגבול בין ההתנהגויות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי היסטרי במקום ספציפי
    מלי
    09/03/2012

שלום רב,
    בתי, אמה, בת 4.5 חודשים. בכל פעם שאנחנו מגיעים לבית של חמותי היא מתחילה לבכות בכי היסטרי ולא נרגעת, אם אני מביאה לה לינוק היא לא לוקחת מרוב שהיא בוכה ממש חזק. ברגע ששמים אותה בסלקל היא נרגעת ואנחנו יוצאים. בפעם האחרונה היא פספסה ארוחה בגלל הבכי ונאלצנו לנסוע הביתה כדי שהיא תוכל וברגע שיצאנו היא נרגעה.
    למה היא בוכה דווקא שם? היא לא מתנהגת במקומות אחרים בצורה הזו וחשוב לציין שבדרך כלל אם לא תמיד היא תינוקת מאוד רגועה ולא בכיינית.
    תודה מראש
    מלי

לקביעת תור
    סגירה
    בכי היסטרי במקום ספציפי

הוספת תגובה

• בכי היסטרי במקום ספציפי - תגובה

סמדר ריינר
    10/03/2012

שלום מלי,
    אני לא מכירה אתכם ולא יכולה לדעת. אני רק יכולה להעלות השערה, שאולי היא נכונה ואולי לא, שההגעה לבית חמותך מכניסה גם אתכם ההורים או אותך האם למתח מסיבה מסויימת והתינוקת חשה אותו ומגיבה אליו. בגיל הזה וגם בגילאים מאוחרים יותר, מידת הרגיעה של התינוק מושפעת מאוד ממידת הרגיעה של האם, וההורים בכלל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורדת מכנסיים
    שירה
    09/03/2012

שלום,
    בתי בת ה - 3 הפשילה מכנסיים ותחתונים בבית סבתא, ללא סיבה "אמיתית", מלבד להראות את הטוסיק...
    האם התנהגות כזו בגיל כזה צריכה להדליק "נורה אדומה"?
    האם נדרשת התייחסות מיוחדת מעבר לכך שאמרתי לה בפשטות, (אך בנימת תוכחה), שלא מורידים בגדים בפרהסיה.
    תודה מראש
    שירה

לקביעת תור
    סגירה
    הורדת מכנסיים

הוספת תגובה

• הורדת מכנסיים - תגובה

סמדר ריינר
    10/03/2012

שלום שירה,
    אולי כדאי לברר איתה מדוע עשתה את זה ואם ראתה מישהו אחר עושה דבר כזה. את זה כדאי לעשות בלי נימת התוכחה, כדי שהיא תישאר רגועה ותשתף פעולה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מהאמבטיה
    אורלי
    08/03/2012

ביתי בת השנתיים החלה בימיים האחרונים לפחד מהאמבטיה.
    היא נכנסת לאמבטיה ואחרי 2 דקות מתחילה לבכות ומבקשת לצאת.
    הפחד החל בגלל שמספר ימים רצוף היא עשתה קקי באמבטיה ונאלצנו להוציא אותם החוצה.
    היא ממש מפחדת לעשות למרות שאנחנו מחכים בערב שהיא תעשה. גם אם היא עושה קקי לפני האמבטיה היא עדיין מפחדת.

אנחנו אובדי עצות.

מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    פחד מהאמבטיה

הוספת תגובה

• פחד מהאמבטיה - תגובה

סמדר ריינר
    10/03/2012

שלום אורלי,
    אולי תנסו להגיד לה שזה לא נורא אם יצא לה קקי באמבטיה, אם זה יקרה פשוט תטפלו בזה וזה יהיה בסדר. יכול להיות שהילדה נבהלה מהתגובה שלכם לעניין, בלי ששמתם לב או התכוונתם. יציאת קקי באמבטיה היא תופעה נפוצה וקורית לילדים, כי המים החמים מרפים את האיזור ומזרזים יציאה. חשוב לתת לה הרגשה שזה בסדר, שהי אלא חייבת להיות נורא בשליטה ופחד נורא שמא זה יקרה. כשהי אבוכה ונבהלת נסו להרגיע אותה, ללטף אותה, ולהגיד לה שזה בסדר, שלא יקרה שום דבר אם יצא לה קקי, ואני מקווה שעם הזמן היא תוכל להרגע שוב, גם אם זה לא יקרה מייד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות עם אובדן כלב
    ענת
    08/03/2012

לצערי אנחנו נאלצים להרדים את כלבנו האהוב בן ה 13.

יש לנו ילד בן שנתיים ו 3 חודשים שמן הסתם לא מכיר בית ללא הכלב.

מה אומרים לילד במצב כזה?

יש לציין כי זהו ילדנו היחיד, ואני בהריון מתקדם עם תאומים

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    התמודדות עם אובדן כלב

הוספת תגובה

• התמודדות עם אובדן כלב - תגובה

סמדר ריינר
    08/03/2012

שלום ענת,
    אני לא מכירה את רמת ההבנה של בנכם. אפשר לנסות להסביר לו שהכלב שלכם עייף וחולה, והוא הולך למקום שכלבים נחים בו, אתם יכולים אם מתאים לכם להגיד שהוא עולה לשמיים, שאי אפשר לבקר אותו במקום הזה,זה מקום רק של כלבים. אפשר לתת לילד להיפרד ממנו, לחבק אותו ולהגיד ביי ביי, אולי לצייר לו ציור, ולאפשר לו בהמשך לבטא את תחושותיו בדרך ובקצב שלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורים גרושים
    שרית עודד
    08/03/2012

שלום,
    אני גרושה עם 2 ילדים, אחד בן 9 והשני בן 3
    הגרוש , ברוב הפעמים לוקח אליו או למשפחתו רק ילד אחד.
    ואני כל הזמן מבקשת שיקח את שניהם יחד.הוא לוקח את הילד הגדול אליו לישון ואת הקטן מחזיר אליי בערב.
    כך זה קורה במשך קרוב לשנתיים וזה כבר לא לעניין . הילד בן ה3 מבין וזה מאוד קשה לי.
    מה עליי לעשות? האם לא לאפשר לאב לראות את הילד הגדול , רק אם יקח את שניהם ביחד, כולל לינה??
    הילד הגדול מבקש ללכת לאביו יחד עם אחיו, והאב לא מסכים.
    הילד נמצא באמצע.
    חשוב להדגיש שאני והגרוש לא מדברים בכלל. .
    החוסר תקשורת ביני לבין הגרוש היא יוזמתו של הגרוש.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    הורים גרושים

הוספת תגובה

• הורים גרושים - תגובה

סמדר ריינר
    08/03/2012

שלום כרמית,
    את לא יכולה למנוע ממנו לראות את הילד הגדול, זה גם לא חוקי ולא החלטה שלך, וגם לפגוע בילד נוסף בטח לא מתקן את הקושי שנגרם לילד הראשון.
    את גם יוצאת מתוך הנחה, כך זה נשמע שיש כאן קיפוח מכוון. אני מניחה שקשה לו להתמודד עם צרכים של ילד קטן. לא שזה בסדר, אבל זה בהחלט מסר פחות דוחה עבור הילד הקטן.
    כשאת אומרת שהילד הקטן מבין, למה בדיוק את מתכוונת, מה הוא מבין?
    מאחר וזו לא החלטה שלך ואין לך למרבה הצער שליטה מה אנשים אחרים עושים, אלא שליטה רק על מה שאת עושה, ולדבר עם הגרוש זה לא אפשרי, הדבר היחיד שנראה לי הגיוני לעשות, אם אכן את רוצה להקטין את הפגיעה אצל הילד הקטן זה פשוט להסביר לו שיכול להיות שכשהוא יגדל מעט, אביו יקח גם אותו לישון.
    מעבר לזה, נסי לרדת מהנושא כרגע, כי העיסוק שלך בו והעובדה שאת "כל הזמן מבקשת שיקח את הקטן לישון" לא מועיל, ואולי אפילו מזיק כי ייתכן שהגרוש שלך נהיה יותר נוקשה כשמנדנדים לו. פשוט תנסי להניח לזה ולעזור לבנך הקטן ולהקל עליו את הפגיעה כמיטב יכולתך.
    אני לא אומרת שהמצב הזה הוגן או רצוי, אני מציעה לך לעשות את הדבר שנראה הכי יעיל כרגע, ולהיות חכמה ולא רק צודקת.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 4.5 בעיה חברתית
    ירדנה
    07/03/2012

בתי ילדה יפה מאוד וחכמה מאוד לכל הדעות ובכל זאת למרות מעלות אלו ההתנהגות שלה מעוררת "אנטי" וריחוק ודחייה מצד חברים בגן וגם לפעמים מבוגרים נרתעים ממנה כאשר היא מתנהגת בחוסר עדינות, אגרסיבית, מתחצפת, לא מקשיבה עושה לרוב מה שרוצה, נדחפת, אין לה דחיית סיפוקים ולעיתים מרביצה אפילו לחברות קרובות. היא כמו שאומרים
    "טום בוי" אנרגטית ולא רגועה לרוב לחוצה גם כשרוצה להגיד משהו או לבקש היא מדברת בלחץ ומפעילה את גופה במין היפראקטיביות ולא ברגיעה סתם לדוגמא אם אנחנו הולכות להצגה אז בהפסקה היא לא מסוגלת לשבת בשקט היא רצה עולה ויורדת במדרגות ואני אחריה עם הלשון בחוץ כשחברותי יושבות ברגוע עם ילדיהם להמתין לסוף ההפסקה(אני לא מתלוננת אני רק רוצה להמחיש את ההתנהגות) יכול להיות שזה קשב וריכוז יכול להיות שזה היפראקטיביות אני לא יודעת.. יש לציין שהיא ילדה יחידה שחוותה גירושים בגיל שנתיים וחצי ואביה מבקר אותה בערך פעם עד פעמיים בשבוע ומראה לה אהבה. כשאני מתייעצת עם קרוביי הם טוענים שהילדה לא מחונכת ואין לה גבולות בכלל ושהיא לא "שמה עליי" כמו שאומרים. אני רוצה לציין שהדברים השליליים הנ"ל קיימים אבל אולי קצת נסחפתי בהגזמה לגבי התנהגותה בניסיון להבהיר לך את הדברים.... בשבילי היא ילדה מתוקה, מקסימה שמראה ומחזירה אהבה, דואגת להזכיר לי אם לא שכחתי כלום, דעתנית אסרטיבית עומדת על שלה מדברת לעניין בוגרת מאוד סקרנית ועוד. אשמח מאוד לחוות דעתך...

לקביעת תור
    סגירה
    בת 4.5 בעיה חברתית

הוספת תגובה

• בת 4.5 בעיה חברתית - תגובה

סמדר ריינר
    08/03/2012

שלום ירדנה,
    לא כל כך הבנתי באיזו חוות דעת את מעוניינת. האם את רוצה שנאמר לך אם זו בעיית גבולות או בעיית קשב וריכוז? לא נוכל לחוות דיעה על זה ללא הכרות איתך ועם הילדה. יש בהחלט קשר בין בעיית גבולות לבעיות חברתיות כאשר ילד לא מקבל "לא" בבית, קשה לו מאוד להסתגל בחוץ כשדברים לא הולכים לפי מה שהוא רוצה. בנוסף יכול להיות קשר בין בעיית גבולות לחוסר שקט כי העדר גבולות מעורר חרדה אצל הילד וחרדה מעוררת חוסר שקט.
    אם הבעיה באמת מטרידה אותך, אני מציעה לך לפנות לייעוץ מסודר כדי לבדוק יותר לעומק ולפי זה להחליט מה לעשות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבא חולה
    אבא חולה
    07/03/2012

שלום,
    אנחנו הורים לילד בן 3. אחרי הלידה אני חליתי בסרטן, ממנו הבראתי, אך כתוצאה מהטיפולים נותרתי חלש ועם כאבים קשים. כרגע אני ישן ברוב שעות היום, ובשעות העירות אני חלש ומתקשה לתפקד, רוב הזמן בשכיבה. הקשר שלי עם בני טוב מאוד, אך לאחרונה הוא שואל יותר ויותר למה אבא ישן, למה כואב לאבא, ומחפש אותי באופו כללי. אנחנו לא בטוחים איך להגיב לשאלות. כן אמרנו לו שאבא לא מרגיש טוב לפעמים, אך הוא אינו מסתפק בתשובה זו והשאלות נהיות תכופות יותר ויותר. איך אנחנו צריכים לענות על שאלותיו?
    כרגע אני משתדל להיות בסביבתו כמה שאפשר, גם אם אני לא במצב טוב ויכול רק לשכב לידו. לאחרונה הוא יותר ויותר רוצה "לישון" לידי או להיות חולה. האם זאת הדרך הנכונה, או שעדיף שבמצב זה לא אהיה לידו.
    נודה לכם על עצתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    אבא חולה

הוספת תגובה

• אבא חולה - תגובה

סמדר ריינר
    07/03/2012

שלום לך,
    אבא כבר לא חולה. אתה נמצא בתהליך התאוששות, אך המחלה כבר לא קיימת בגופך. חשוב שתסתגל לתפישה הזו.
    בודאי שזה לא נכון שלא תהיה לידו. חושב שתהיה לידו כמו שאתה, ותסביר את האמת. אבא היה חולה, עכיוש אבא מבריא, וצריך לנוח הרבה כדי שיהיה לו כוח.
    זה בסדר גמור שהילד שואל שוב ושוב, כי מבחינתו אלה רק מילים, וזה לא בהכרח מוחשי לו. חשוב שתחזרו על ההסבר ותשדרו אופטימיות. מעבר לזה, חשוב שתדעו גם שאין באפשרותכם להגן ע הילדל בצורה מלאה מתלאות החיים, בודאי שמצבך ישפיע עליו, אך הוא ישפיע פחות לרעה אם לא תסתירו יותר מדי (כמובן שהילד לא חייב לראות אותך מתמפתל מכאבים או מראות מפחידים אחרים אם יש ברירה אחרת) ותתנו לו לבטא את החרדות שלו והקשיים שלו בדרכו, במילים, בציורים, במשחק, בבכי, ובכל דרך שהוא ימצא לנכון. זה טבעי ונורמלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי התנהגותי בן שנתיים וחצי
    חגית
    07/03/2012

שלום רב. בני בן שנתיים וחצי ובשבוע ואחרון חל שינוי בהתנהגות שלו. הוא מרבה לבכות על כל דבר רוצה רק את אמא ואבא (למרות שרגיל לסבתא לא רוצה גם אותה), בוכה כשהולך לגן (לפני כן היה אומר שלום יפה ונותן נשיקה), מצוברך וממעט לחייך, רוצה שירימו אותו בידיים, נרדם רק אם יושבים לידו. ישים מספר גורמים שיכולים לגרום לשינוי: אני בהריון בחודש שמיני, חזרנו מנופש 4 ימים שבהם היה צמוד אלינו (לפני כחודשיים היה מאושפז עם דלקת ראות וההינו צמודים אליו והיו לו אחר כך פחות או יותר אותם תסמינים), חשוב לי לציין שהילד מעוכב התפתחות ובעל רקע נוירולוגי אך מטופל ומלווה על ידי צוות פרא רפואי. אנו חסרי אונים ולא יודעים כיצד להחזיר אותו לשגרה ולהתנהגותו הרגילה. תודה

הוספת תגובה

• שינוי התנהגותי בן שנתיים וחצי - תגובה

סמדר ריינר
    07/03/2012

שלום חגית
    ילדים מושפעים משינויים ומעברים באורח החיים שלהם. אם אנחנו יכולים להכיל בסבלנות את השינוי, לרוב החרדה חולפת, כפי שריאת שקרה אחרי האישפוז. אני מציעה שתחזרו על מה שעשיתם אחרי האישפוז, כי זה כנראה עזר, וכן אתם יכוליםלהתייעץ עם הצוות שמטפל בו, מתוך ההכרות של הצוות איתכם ואיתו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדוע הורדתם פניה שלי
    אנונימית
    07/03/2012

שלום רב

לפני יומיים שלושה פניתי לפורום לגבי נושא נוכחות הורים במהלך מפגשים של פסכולוג עם קטין.

אני בטוחה שזו סוגיה בעלת עניין להורים רבים.

אני גם בטוחה שזו סוגיה שאולי פחות נוחה לפסכולגים להתייחס אליה.

לצערי ההודעה לא נענתה ואף הורדה מהפורום

לתגובתכם אודה

בברכה

לקביעת תור
    סגירה
    מדוע הורדתם פניה שלי

הוספת תגובה

• מדוע הורדתם פניה שלי - תגובה

סמדר ריינר
    07/03/2012

שלום לך,
    אם את מתכוונת להודעה בעניין בעיות חברתיות, היא נענתה על ידי בפירוט, ונמצאת בתחתית העמוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כניסה לגן בגיל שנה וחצי
    טלי
    06/03/2012

שלום,
    בתי בת שנה וחצי בדיוק. עד עכשיו היא הייתה בבית איתי ולפעמים עם מטפלת.
    בזמן אחרון היא נהייתה מאוד קשורה אליי, מאוד נצמדת ומחפשת את הקרבה שלי.
    אני מנסה לתת לה תשומת לב עד כמה שאני יכולה, אבל נולדה לנו עוד תינוקת לפני 7 שבועות ולכן אני מאוד נקרעת בהתחשב בעובדה שאני גם עובדת במשרה חלקית.

אני מנסה להכניס אותה לגן. הגעתי איתה לשם כפעמיים ונשארתי איתה למשך שעתיים.
    בפעם השלישית רציתי להשאיר אותה שם לשעה.
    ברגע שהיא ראתה שאני הולכת היא התחילה לצרוח בפאניקה. חזרתי, היא נרגעה, התחילה לשחק ובעידוד הגננות הלכתי שוב.
    ברגע שהיא קלטה שאני לא שם, היא שוב נכנסה לפאניקה וצרחה בצורה נוראית חצי שעה עד שלחזרתי.
    האם טעיתי שנתתי לה לבכות ככה חצי שעה עד שחזרתי?
    אני לא יודעת מה הדרך הנכונה לעשות את ההסתגלות הזאת. האם ללוות אותה ולהישאר איתה שם עוד מלא פעמים עד שתתרגל או כן להשאיר אותה ולתת לה לבכות? איך לעשות את זה כך שהיא לא תעבור את זה בתור חוויה טראומתית?

לקביעת תור
    סגירה
    כניסה לגן בגיל שנה וחצי

הוספת תגובה

• כניסה לגן בגיל שנה וחצי - תגובה

סמדר ריינר
    07/03/2012

שלום טלי,
    יכול להיות שזה לא הזמן המתאים להכניס את בתך לגן. נולדה לה אחות, כשהיא בעצמה עדיין תינוקת, ומאוד זקוקה לך, היא נמצאת כרגע ברמת חרדה מאוד גבוהה גם כך כיוון שלתחושתה היא מאבדת אותך ואפילו אין ה כנראה מילים כדי להגיד זאת, זה לא הזמן המומלץ להכניס אותה לגן ולדרוש ממנה הסתגלויות חדשות..
    אם יש לך אפשרות, עדיף להשאיר עדיין עם המטפלת עוד כמה חודשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה