מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם להישאר לצד בן ה-3 עד שיירדם?עדי22/03/2012
בני בן ה-3 התחיל לבקש את שהותנו לצידו במיטה בערב עד שהוא נרדם. הבעיה שהוא קם גם בלילה עם אותו סנריו. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם להישאר לצד בן ה-3 עד שיירדם? - תגובה
סמדר ריינר23/03/2012שלום עדי,
לא ציינתם שום פרטים על הילד ועל המשפחה. וגם אין י פ רטים על סדרי ההשכבה לישון אצלכם. חשוב לערוך טקס שינה מסודר, עם סיפור, חיבוק ונשיקה. חשוב לברר איתו מדוע הוא רוצה שתשבו לידו. האם סובל מפחדים? ניתםן לברר מהם הפחדים, למצוא דרך לעזור לו להתגבר עליהם, למשל להשאיר אור קטן, לישון עם בובת אריה או גיבור כלשהו שתשמור עליו, ולהקריא לו סיפורים על פחדים לשל ילדים לפני השינה (פחדרון בארון, איתמר צד חלומות, וכו').* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות לגבי נכדתיdoritna22/03/2012
שלום, נכדתי בת שנתיים וחצי וברצוני לשאול כמה שאלות לגביה:
1.מחודש ספטמבר היא בגן , ועדיין בוכה ברוב הבקרים. כשצריך להפרד ממנה, הגננת או אחת המטפלות צריכות "לתלוש" אותה מזרועותינו. כמה דקות אח"כ בגן היא נרגעת ומתפקדת נהדר. כשאוספים אותה בצהריים היא אומרת: "היה לי כיף בגן". מה עושים?
2. הילדה חרדה מילדים אחרים קטנים ממנה או בגילה. ילדים גדולים היא מעריצה ומשוחחת איתם. מילדים בגובהה היא בורחת או מתעלמת.בגלל פחד זה, היא לא מתרוצצת במרחב כדי לא לקבל מכה, לא משחקת בגן עם ילדים,בכל פעילות שמשתתפים בה ילדים זרים,היא לא משתפת פעולה. מה קורה לה?
3. נכדתי פוחדת להתלכלך בידים. לא עובדת עם דבק, לא נוגעת בחול, לא נוגעת בבננה ללא קליפה,בעוגיה דביקה. בבית אנחנו לא סטריליים. זה בא ממנה. מה עושים.
מקווה שלא העמסתי מדי. האם צריך לפנות ליעוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שאלות לגבי נכדתי - תגובה
סמדר ריינר22/03/2012שלום לך,
לא ציינת שום פרטים לגבי המשפחה. האם אתם, הסבים מגדלים אותה? ואם כן מדוע? היכן הוריה? נשמע שהילדה סובלת מחרדות, ואולי גם מרגישות תחושתית כלשהי, כדאי לגשת איתה לאבחון במכון להתפחות הילד שעובד עם קופת החולים שלכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לתגובה
doritna23/03/2012לילדה יש זוג הורים מקסימים ומתפקדים. אני ,כסבתא, מטפלת בנכדתי פעמיים בשבוע אחה"צ ובוקר אחד לוקחת לגן. ביתר הזמן, אמה איתה. האם מידע זה משנה את תשובתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לתגובה - תגובה
סמדר ריינר23/03/2012שלום לך,
בודאי שזה משנה את התשובה. כי עכשיו לא ברור האם זו ההתנהגות שלה תמיד או רק כשאתם מביאים אותה, האם ההורים בבית מדווחים על אותה התנהגות וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא לא יכולה להכנס להריוןגילי22/03/2012
שלום רב,
אני בטיפולי פוריות כבר כמה שנים ללא הצלחה, הבעיה היא אצלי והגענו לתרומת ביצית והאמת שבחודש האחרון כבר ממש הגעתי להחלטה שאינני מוכנה יותר לסבול את הטיפולים והייתי רוצה לבחון אופציות אחרות כמו אימוץ או אומנה אבל בן זוגי לא גיבש החלטה בעניין ונראה לי שפחות רוצה בזה.
יש לנו בן מדהים בן 5.5 ומאוד מפותח לגילו.
מגיל 3 בערך הוא מצפה לאח שואל מתעניין והסברנו לו שזה לוקח זמן וגם אנחנו רוצים וזה נשאר בגדר כמיהה תקווה שזה יקרה!!, מידי פעם הוא העלה/מעלה את העניין ומדגיש כי הוא רוצה אח.
לדעתי הוא מרגיש שיש איזה שהיא בעיה, ילדים הרי מרגישים אותנו כל כך!! מאחר וגם כשהוא מדבר על זה הוא לפעמים מעביר לנו את זה במסרים עקיפים.
כשהיה בן 4 והבין את המשמעות של סבא/אבא ושושלת היוחסים וכו' אמר לאבא שלו בהקנטה "שיהיו לי ילדים אתה תהיה סבא שלהם ולי יהיה יותר מילד אחד!!!"
או שהוא משווה לאחרים ואומר שהוא מקנא בחבר שלו מגן כי יש לו אחים.. ולו אין.
כל פעם זה עולה...
לפני מס' ימים הוא נגע לי בבטן ואמר לי " יש לך תינוק בבטן? אמרתי לו שלא שאין לי. אז הוא המשיך " הנה אני נוגע ומרגיש את הראש לו".. ואני חזרתי ואמרתי לא אין לי תינוק.. אז הוא שאל "מתי כבר יהיה לך תינוק בבטן" אז עניתי שאינני יודעת ואני גם רוצה מאוד שיהיה לנו תינוק. ואז הוא אמר במחאה - "אני רוצה אח- אני לא רוצה להיות בן יחיד!!" ואני נחנקתי ושאלתי אותו אתה רוצה אח או אחות? אז הוא אמר אח ואחות.
כמובן שנחנקתי ולא ידעתי מה להשיב.
בן זוגי חושב שאנחנו צריכים לשתף אותו ולהסביר לו שיש בעיה אבל אני נורא מבולבלת עם העניין, אולי כי אין לי פתרון אחר לתת לו , לבוא ולהגיד לילד אינני יכולה להרות והוא בשלו אבל אני רוצה אחים - מה אומר לו ?? מצד שני כל כך עצוב לי עם העניין וזה רק מחזק את תחושת " המאכזבת" שהנה אני מאכזבת אותו בכמיהה שלו לאח ובכמיהה של בן זוגי לילד נוסף.
ובתוך כל התסבוך הזה נמאס לי מטיפולי הפוריות ואני לא רוצה בהם יותר!!
מה הייתן מציעות לי בסיטואציה שכזאת? האם בכלל יש מקום לשתף ילד בן 5.5 בכל התסבוכת המעיקה הזאת?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא פסיכולוגית אבל באותה סירה
לולה22/03/2012עברתי את כל מה שעברת גם לי יש ילדה אחת היום בכיתה א' וגם אצלנו עלו כל המשפטים.
למזלי (ולצערה) הגננת בגן חובה שלה היתה באותו מצב ועזרה לי מאוד היא הסבירה לה שיש כל מיני סוגים של משפחות יש עם הרבה ילדים ויש עם ילד אחד יש כאלו רק עם אמא ואחרים רק עם אבא.
היא הציגה לה את זה כסוג נוסף של משפחה ולא כמשהו לא תקין.
אנחנו ממסגרות דתיות אז עזר שאמרנו לה שהכל מה' ושצריך בתפילה לבקש ממנו.
בהמשך היא ראתה את היתרון בבת יחידה בעזרת חבריה שאמרו לה איזה כיף לך שאת בת יחידה אף אחד לא לוקח לך משחקים ואת לא צריכה להתחלק בחדר שלך
ואבא ואמא שלך הם רק שלך.
כך שהיום היא רואה את היתרון . למרות שעדיין היא שואלת מתי יהיה תינוק
ובגלל שהיא מבינה אני משתפת אותה מלמעלה (לא פרטי פרטים) היא רואה שאני מזריקה (בגיל כזה כבר קשה להסתיר אז עדיף לשתף) ואני מסבירה לה שזה כדי שיהיה לנו עוד תינוק.
אבל במקביל מסבירה לה שכשהיא תהיה גדולה היא לא תצטרך לעבור את זה כי הבעיה היא רק בבטן שלי (כי מידי פעם היא אומרת שהיא לא תרצה ילדים כי היא לא רוצה זריקות).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמא לא יכולה להכנס להריון - תגובה
סמדר ריינר22/03/2012שלום גילי,
אכן מרגישים כמה קשה לך ולא. אני לא חושבת שחייבים לשתף אותו בכל התסבוכת. אפשר להגיד לו שלפעמים נורא רוצים אבל זה לא הולך. מה שחשוב הוא שאת תצליחי להכיל את ההרגשה שלפעמים הילד מאוכזב. אין מה לעשות, אלה הם החיים. את לא יכולה ולעולם לא תוכלי לספק עבור כל מה שהוא רוצה. במקרים כאלה ניתן להיות איתו באכזבה שלו. להגיד לו שאת יודעת שהוא מאוכזב, וזה באמת קשה והייתם רוצים שיהיה אחרת, אבל אי אפשר. הוא לא יהיה פחות מאוכזב, אבל הוא לא יהיה לבד באכזבה שלו. וזה מה שיכול לעזור לו בחיים אחר כך להתמודד עם אכזבות, כשהוא ירגיש מובן גם ברגעים הקשים שלו. כי לצערנו עוד יהיו אכזבות. וגם יהיו דברים טובים כמובן. אני מאחלת לכם שתצליחו להרחיב את משפחתכם במהרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אילמות סלקטיביתסיגל22/03/2012
שלום לבני בן ה-3 וחצי יש את התסמונת הזאת,(בבית מדבר,שמח פעיל ובגן שותק ואינו יוצר קשרים) ברצוני לדעת איזה איש מקצוע יכול לעזור להבנתי לא כל פסיכולוג ילדים מטפל בבעיה המסויימת הזאת.
תודה סיגל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אילמות סלקטיבית - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט24/03/2012סיגל שלום,
בגיל של בנך המסגרת המתאימה ביותר לבדיקה ותכנון ההתערבות המתאימה הינה המכון להתפתחות הילד של קופת החולים בה אתם חברים.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדרכת הורים בנושא דימוי גוףרונית21/03/2012
שלום, אני מבקשת המלצה על פסיכולוג שמתעסק בדימוי גוף אצל ילדים, על מנת לקבל הדרכה איך להתנהג ומה לומר לילד עם בעיה פיזית מסויימת. בבקשה עיזרו לי. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדרכת הורים בנושא דימוי גוף - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט24/03/2012רונית שלום,
אם תכתבי את מקום מגורייך יהיה קל יותר להשיב לבקשה זאת.
בברכה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיצול אישיות?אמאמודאגת21/03/2012
כן אני יודעת זה נשמע מוזר אבל האם יתכן מצב של פיצול אישיות לילד בן 5 וחצי?
במהלך היום הילד מקשיב, מקסים משתף פעולה....
בשעות הערב משהוא קורה, והוא עושה הכל דווקא ובכוונה תחילה (יש לציין שהילד הוא ילד שני). אני משתדלת לא לכעוס ישר בהתחלה ואומרת לו אתה מתחיל להגיע לקו האדום אל תחצה אותו אני לא רוצה לכעוס אליך, אבל כלום לא עוזר הוא "בעמוק". כשאני כבר מבינה שאין סיכוי אני כועסת מאוד. ואח"כ מגיע "את לא אוהבת אותי", "אני לא רוצה לחזור הביתה", "אני הולך לבנות מחנה בחוץ" ועוד "פנינים" יש לציין שמעולם לא פעלתי באלימות (לא מאמינה בזה). ניסיתי הרבה אפשרויות ולא מצאתי פתרון....
בבקשה עזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיצול אישיות? - תגובה
אין לך מה להיות מודאגת. הילד שלך בודק גבולות, והוא עושה את זה בשעות שלקראת השינה, ששם מרוכזים המון גבולות, צריך לאכול להתקלח ללכת לישון וכו'. הבעיה היא כנראה התייחסות שלך, את לוקחת את אישית, כאילו הילד עושה לך משהו, כאילו הוא מעליב אותך או פוגע בך, או אפילו סוג של בוגד בך, כי למה הוא מתנהג ככה אחרי כל מה שהוא מקבל ממך? זו עמדה שלא עוזרת לך להיות סמכותית ולהציב גבולות בצורה אפקטיבית. אם תוכלי להתסכל על זה כמשהו נורמטיבי, חלק מהתפקיד שלו זה לבדוק גבולות וחלק מהתפקיד שלך זה לעמוד בבדיקה, יכול להיות שזה יעזור לשיח שלכם להיות יותר ענייני ופחות של העלבות אישית, חרדה ודאגה. כי כשאת מגיבה מהמקום הנפגע והחרד את נחלשת מולו ואז הבדיקות שלו מתגברות. כי הוא רוצה וצריך לראות אותך חזקה, וכל עוד לא תהיי חזקה מולו, הוא ימשיך לבדוק.
חשוב שהתבוגבות שלך יהיו קצרות וענייניות, בלי איומים, בלי כעס, בלי התחחננויות (להגיד אני לא רוצה לכעוס עליך זה סוג של התחננות), בטון צריך להיות תקיף וברור. אם יש אבא בתמונה, זה הזמן לשתף אותו.
אם את לא מצליחה, ניתן לשקול פניה להדרכת הורים כדי לקבל הכוונה יותר ספציפית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגותמ21/03/2012
שלום,
אני אמא לשלושה ילדים והבן הבכור הוא אוטיסט, וכרגע יש לי בעיה עם בני האמצעי בן ה 4.5, הוא ילד מקסים, שובב, חכם וכולם אוהבים אותו, אבל בתקופה אחרונה יש לו התנהגות נורא בעייתי בגן. בבוקר פתאום קשה לו להפרד ממני ואחרי שאני הולכת כעבור פרק זמן יש לו התפרצויות זעם הוא הופף את כל הגן, מרביץ לפעמים מדבר מילים לא יפות ואני לא מבינה מה יש לו? למה הוא מתנהג כך? כל ערב אני עושה איתו שיחה והדבר היחידי שהוא אומר שהוא רוצה אותי, אבל אני מקדישה לו הרבה זמן.
אשמח שתיעצו איך להתמודד איתו? והאם התופעה שחולפת.
בברכה
אמא מיואשת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות - תגובה
אם זאת התנהגות שהחלה באופן פתאומי לאחרונה כדיא לחשוב הםא קרה משהו לאחרונה במשפחה או בכלל שהוביל לכך.
יכול להיות שזה משהו שקשור בקשר ביניכם, וכדאי לבדוק את זה במסגרת ייעוץ מסודר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 3 שלא מוכן להעסיק את עצמויאן21/03/2012
שלום,
בני הכמעט בן 3, רוצה כל הזמן שנשחק איתו, ברגע שאנחנו לא משחקים איתו הוא מתחיל להתנהג לא יפה (זה ברור שהמטרה היא לזכות בתשומת ליבנו).
השאלה שלי היא: איך להתחיל לגרום לו לשחק לבד? איך לעניין אותו במשחק בלי שהוא יבוא אלינו לבקש שנשחק איתו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 3 שלא מוכן להעסיק את עצמו - תגובה
סמדר ריינר22/03/2012שלום יאן,
יכו להיות שהדרישה שלכם שיעסיק את עצמו לבד לאורך זמן בגיל הזה היא קצת מוגזמת. כדי ללמד אותו לעשות את זה, צריך לאפשר זאת בהדרגה, כשבהתחה אתם יושבים לידו ומנחים ואתו במשימות קצרות של יצירה למשל שאותם מבצע לבד, אתם ידו והוא מראה לכם כשהוא מסיים ולאט לאט להראיך את הזמן ואת כמות של מה שצירך לעשות. ילד בגיל הזה עדיין לא יכול העסיק את עצמו לגמרי לבד, וזקוק מדי כמה דקות או רבע שעה לחיזוק מהסביבה. את הזמן הזה אפשר להגדיל לאט לאט ובהדרגתיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימפולסיביות עד כפייתיות אצל בן 6מירים21/03/2012
שלום,
במשפחתנו 4 ילדים : בנים (8,6), בת (4), תינוק (חודש)
בן ה 6 ילד מבריק, חכם, בעל יכולות פיזיות מפותחות, מרעיף אהבה על הסובבים אותו (אנו קוראים לו "המאהב").
עם זאת התנהגותו אימפולסיבית ולעיתים כפייתית. כמו כן אנו מתקשים מולו בקביעת גבולות. תחושתנו שאיננו משדרים סמכות הורית מספקת /יעילה.
בא לידי ביטוי כך:
- מול אחיו הבכור (8) - כל הזמן נמצא מסביבו. משחקים המון יחד ולמרות זאת כשאחיו מבקש/ מתחנן למעט זמן לבד, ולמרות שבמקררים כאלו אנו בקשים/דורשים שישחק לבד- מתקשה מאוד להתרחק, נעלב, מתחיל לבכות בצעקות בצורה מאוד לא אטרקטיבית שרק דוחה עוד את אחיו. ביום ההולדת של אחיו (לפני כיומיים) רצה לחבק את אחיו. אחיו לא הסכים (שונא חיבוקים) והוא נעלב עד עמקי נשמתו, ובאופן חריג נכנס מתחת לשטיח ובכה בקולי קולות. המשכנו את יום ההולדת ורק מידי פעם הצענו לו לצאת/ עזרה. התקשה מאוד להירגע.
מצד אחד אנו אוהבים ומעודדים את הרגישות שבו, מצד שני לעתים הופך לכפייתי בצורך שלו לבטא אהבה דרך מגע.
- מתקשה להתאפק כשלמישהו יש משהו שהוא רוצה . אומר "מגרה" ומושיט יד קדימה ולא נרגע אלא אם אנחנו מעירים לו על כך.
- כשמתגרה מוציא את הלשון החוצה (למרות שאנו מעירים לו על כך)
- מנסה ללקק את אחיו (אחיו משתולל מכך וגם אנחנו מעירים על כך)
- מכניס המון את הידיים לפה (למרות שאנו מעירים לו על כך)
- מרבה באוננות לפני השינה מגיל צעיר (בעבר קישרנו זאת לקשיי הירדמות בגלל שינה בצהרים. כעת נרדם מהר אך עדיין נזקק להירגעות דרך אוננות- אנו מאפשרים זאת בחר במיטתו אם כי בעייתי משם שחולק את חדרו עם אחיו)
- מרבה לחטוף דברים שרוצה (למרות שאנו מעירים לו על כך טלא מוכנים לחטיפות הללו)
- כשאחיו מקניט אותו מילולית מגיב באלימות כלפי אחיו ובד"כ הוא זה שנענש על אלימות
- בתחילת השנה הגננת דיווחה על חוסר שיתוף פעולה מצידו ואימפולסיביות. ביקשנו ממנה שתיצור איתו קשר "דרך הלב" וזה עזר.
- מתקשה מאוד להתאפק ומתפרץ לדברי אחרים. גם בגן הגננת חווה מולו קושי כאשר נדרש "לדבר בהצבעה".
- מתקשה לבטא מצוקות רגשיות. מתכנס בעצמו וקשה לו מאוד להשתחרר ולדבר על כך. עשוי לצרוח/לבכות זמן רב ללא יכולת להירגע.
- מספר שבגן ילדים מרבים "להגיד אותו" לגננת
- טוען מולנו שאנחנו "לא מאמינים לו" למרות שאנחנו משתדלים לבטא אמון
- מאוד אוהב שוקולד.
- כשמתנהג בצורה שלילית מתכחש ולא לוקח אחריות (בד"כ מאשים את אחיו)
אנו מנסים לאחרונה (מס' חודשים) רכיבה על סוסים (טיפולית). לא נצפה שינוי.
אשמח לקבל את עזרתכם.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימפולסיביות עד כפייתיות אצל בן 6 - תגובה
סמדר ריינר21/03/2012שלום מרים,
כדאי לפנות לפסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד עם ידלים ומשלב הדרכת הורים. אתם יכולים לפנות לאחת ממנהלות הפורום שעובדת באיזורכם או לפי המלצה ממכרים, או לפנות למרפאה ציבורית או דרך קופת חולים. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי זעם בלילות לאחר מחלהמאיה20/03/2012
לילדי בן השלוש יש תופעה שחוזרת על עצמה (מגיל שנה בערך)- כל פעם שיש לו מחלה עם חום, דווקא לאחר שהמחלה בסופה והחום ירד הוא עובר מין התקפי זעם בשעות הלילה. זה מתחיל בבכי וממשיך בבעיטות לכל עבר, השתוללות וכעס ואינו מתקשר במשך כמה דקות, הוא ממש היסטרי.
רציתי לדעת ממה זה נובע ואיך כדאי להתמודד עם זה, האם לחבקו בכוח או לתת לו להשתולל ולבעוט עד שזה נגמר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי זעם בלילות לאחר מחלה - תגובה
סמדר ריינר21/03/2012שלום מאיה,
לא ניתן לדעת ממה זה נובע בלי להלכיר אתכם יותר. מאחר ואתם יודעים כבר למה זה קשור ושזה חולף, נראה לי שהדבר הנכון ביותר הו אלהתשמש בניסיון שלכם, לראות מה עוזר לו, אם לחבק אותו עוזר לו הרגע אז לעשות את זה, אם אז לא, ולהמתין בסבלנות שזה יעבור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 5 לא יוצרת קשרים חברתיים בגןחגית20/03/2012
ביתי הבחורה בת 5 ילדה חכמה ומקסימה . מאז כניסתה לגן חובה התעוררו בעיות חברתיות בגן .ביתי לא מצליחה ליצור קשרים חברתיים .חוץ מילדה אחת שהם חברות טובות ובימים שהחברה לא מגיעה לגן ביתי מספרת ששיחקה לבד בגן .
יש לציין ביתי הגיעה מגן פרטי ולא הייתה שום בעיה חברתית במסגרת הקודמת וגם במפגשים מחוץ לגן עם ילדים אחרים אני לא רואה שום בעיה .ביתי כל בוקר אומרת לי שהיא לא רוצה ללכת לגן שאין לה חברים ולא אוהבים אותה בגן.
כבר מתחילת השנה שוחחתי אם הגננת על הנושא כאשר הגננת אמרה שזה האופי של הבת שלי ילדה שקט וביישנית שאני ממש לא יכולה להגדיר אותה כך וגם במסגרות אחרות לא הגדירו אתה כך ,היא ילדה דומיננטית וקולנית .
הגננת הציעה להפגיש אותה אחרי צהרים אם ילדים מהגן . הזמנתי לה כל פעם חברה אחרת אך המצב לא השתנה הבנות משחקות יפה אך אין המשכיות בגן . אני מרגישה שמאז כניסתה לגן חובה נפגע לה מאוד הביטחון העצמי .
אשמח להצעתכם.
איך אני יכולה לשנות את המצב ואם להשאיר אותה עוד שנה בגן חובה (שהגננת המליצה לי על כך בטענה של חוסר בשלות רגשית ).
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 5 לא יוצרת קשרים חברתיים בגן - תגובה
סמדר ריינר20/03/2012שלום חגית,
אני ממליצה לך לבקש ליהפגש עם פסיכולוגית הגן ,שתוכל לעזור ולאבחן מה הבעיה, והאם היא קושרה לבתך או לגן, וכן האם באמת יש עניין של בשלות ריגשית, ואם יש קושי חברתי שנובע מהתהנגות הילדה, היא תוכל לערוך תצפית ולהתרשם מה הילדה עושה לא נכון ואיך כדאי לעזור לה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לעצה נוספת
חגית20/03/2012תודה רבה על המענה .
בתחילת השנה ניהלתי שיחה משותפת עם הגננת ופסיכולוג הגן על הנושא החברתי, שהילדה לא אוהבת ללכת לגן ועל הפערים החברתיים .
הפסיכולוג קישר את זה לשינוים של האחות החדשה והמעבר לגן עייריה .
בשיחה לא יצאתי מסופקת וניהלתי מספר שיחות עם הגננת על הנושא. אני ממש מרגישה חוסר עונים מול הצוות החינוכי וההתנהלות שלו .
אשמח לעצה נוספת
ושוב תודה רבה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לעצה נוספת - תגובה
סמדר ריינר21/03/2012שלום חגית,
יכול להיות שבשיחה אחת שנערכה בתחילת השנה עם הפסיכולוג עדיין לא הייתה מספיק אינפורמציה כדי להבין מה קורה, וכדאי לקבוע שיחה נוספת ולבקש גם שתערך תצפית כדי להבין טוב יותר מה קורה.
גם לא ברור לי מדוע יצאת לא מסופקת מהשיחה עם הפסיכולוג יכול להיות שהוא צודק, האם חשבת על זה, האם ניסית לקבל ממנו כלים מה לעשות סביב המעבר, וסביב לידת האחות ואיך להקל עליה? או שהבנת מהשיחה שאם זה ההסבר אז זה יעבור לבד?
יש עדיין מה לעשות ואיך להמשיך ולמצות את העזרה, דרושה לכך סבלנות והתמדה. אם את לא מצליחה לקבל עזרה מהפסיכולוג החינוכי, יכול להיות שכדאי לפנות לעזרה נוספת דרך המכון להתפתחות הילד או באופן פרטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בהתמודדותפזית20/03/2012
בני בן ה8 ילד חכם מאוד ורגיש, לא אוהב משחקי מלחמה כמו פלייסטיישן או כדורגל (למרות שהוא נמצא בחוג של כדורגל כרגע בשל קשיים מוטוריים -- עפ"י החלטה של אביו...) בגדול ילד טוב וחיובי.
הבעיה איתו שקשה לו להתמודד מבחינה חברתית עם כל מיני התקלויות, להלן דוג' שקרתה לפני מס ימים: נסעתי ברכב איתו ועם אחייני שגדול ממנו ב4 חודשים. התפתחה שיחה שבה נאמר על ידי אחייני: "אתה לא יודע כלום, אני יותר טוב ממך בכדורגל ובפלייסטיישן.."וכו', בני אמר לו שהוא בכלל לא אוהב את המשחקים האלה, והשני הטיח בו שהוא הולך לחוג כדורגל וצחק עליו. זה עצבן אותי מאוד והתערבתי ואמרתי שאוליי הוא לא טוב בדברים האלה כי הוא לא אוהב אותם ושיהיה בטוח שיש דברים שבני יותר טוב ממנו וההפך כי אין בן אדם מושלם!
לכל אחד יש דברים שהוא חלש / חזק בהם! זה לא עזר ואחייני המשיך לצחוק ולהגיד עוד דברים כמו " במה הוא יותר טוב ממני רק תגידי!". פה כבר החלטתי שזה קטנוני מצידי להמשיך בשיחה הזאת. אחרי שהורדתי אותו הסברתי לבן שלי שלעולם לא יתן לאף אחד לדרוך עליו וכו'....
אני לא יודעת אם נהגתי נכון בזה שהתערבתי בכלל, והייתי רוצה כלים כדי להסביר לו מה עושים במקרים כאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נו תענו לי בבקשה...
פזית20/03/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקושי בהתמודדות - תגובה
סמדר ריינר20/03/2012שלום פזית,
אני חושבת שבמקרה הזה נהגת נכון שהתערבת. אני חושבת שסיטואציה שבה נוסעים באוטו שלך וצוחקים על הבן שלך ואת לא מתערבת היא סיטואציה בלתי נסבת עבור ילד, ומשדרת לו מסר שהוא לא מוגן. מבחינת ההתערבות עצמה, אני חושבת שאמרת דברים נכונים, שבנך יוכל לללמוד מהם, הייתי אולי כדאי להגיד שהתנהגות כזו בכלל את לא מרשה אצלך באוטו וזה לא לעניין לרדת על מישהו. אצלך באוטו לא משפילים ולא פוגעים באף אחד, וזה לא משנה מי טוב במה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
פזית21/03/2012אני מודה לך על התשובה, פשוט לא ידעתי אם נהגתי נכון מאחר וקיבלתי הצעה מחברה שלא להתערב...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה, שמחתי לעזור:-)
סמדר ריינר21/03/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגשות אשם אצל ילדיםרלי20/03/2012
ביתי בת 7 ילדה מקסימה, חברותית וחייכנית . שמתי לב שהיא לוקחת ללב ולוקחת קשה הרבה מעבר למצופה התנהגויות שלה. למשל: אם עשתה משהו לא נעים לילדה בכיתה והילדה איימה שתגיד למורה היא עסוקה כל היום בכך ....
אם נתקלה בחבר בלי כוונה והוא קיבל מכה היא מתגוננת ישר "אני לא אשמה" באופן כללי היא תמיד מתגוננת שהדברים שנעשו הם לא באשמתה למרות שאף אחד לא מאשים אותה.
מעבר לכך כשאני נותנת מחמאות לחברה או לילדה אחרת היא מיד קופצת וטוענת שהיא יותר... טובה, חכמה, יפה...
כיצד עליי להתייחס לתופעה כזו? מה שבעיקר מפריע לי הוא העניין שהיא מייסרת עצמה למרות שהסיטואציה היא פעוטה ולא רצינית- גם מזווית הראייה של ילד.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגשות אשם אצל ילדים - תגובה
סמדר ריינר20/03/2012שלום רלי,
יכול להיות שאך אחד לא אומר שהיא אשמה אבל נשמע שלה חשוב מאוד להיות מושלמת, שהמורה ואתם וכולם יחשבו שהיא יותר טובה וחכמה ושאין בה שום פגם או אשמה. זה דבר שיכול לנבוע מסיבות רבות, למשל שאולי היא מרגישה שיש ציפיות ממנה להישגיות, שהיא חייבת להיות טובה וחכמה ובלי רבב, גם אם לא התכוונתם. זה קורה הרבה למשל עם ילדים בכורים שאיך שהם נולדים יש המון ציפיות מהם, באופן טבעי, וזה מלחיץ אותם.
חשוב לתת לה הרבה חיזוקים שלא קשורים להישגים שלה, ולשים לב אם אין יותר מדי ציפיות ממנה. לדבר איתה על כך שאפשר גם לטעות ולפעמים זה חשוב, להביא דוגמאות מעצמכם, לשחק איתה משחקים ותוך כדי כך להפסיד ולנצח ולעשות מזה צחוק ולתת דוגמה של התייחסות יותר ספורטיבית והומוריסטית של החיים, כשהכל נהיה קצת פחות קריטי, רציני ומלא אשמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 4 וחצהתמאר19/03/2012
שלום
הבן שלי מרטיב כל לילה כבר שנתיים.. גם יש לו קצת בעיות בדיבור שאני והגננת מבחינות כמו אותיות לא ברורות לפעמים גם גמגום.. עבר שני אבחונים אצל שני קלינאי תקשורת שונים ונאמר שלא צריך טיפול...
הייתה תקופה שהיו קצת בעיות בבית.. אני גם עובדת הרבה שעות ביום והוא רואה אותי פחות מארבע שעות ביום כי צריך לשון מוקדם..
האם טיפול פסיכולוגי יכול לפתור את שתי הבעיות שיש לו.. כי קלינאית תקשורת אחת אמרה לי שלדעתה טיפול רגשי יכול לעזור..
השאלה אם כן יכול לעזור.. איזה סוג של טיפול יתאים לו בגיל זה? האם רגשי? או באומנות? תנועה ?. ביבליותרפיה? איך בוחרים??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 4 וחצה - תגובה
סמדר ריינר20/03/2012שלום תמאר,
לגבי הרטבת לילה הטיפול היעיל ביותר הוא על ידי פעמונית. בכל אופן אם את מעוניינת בטיפול ריגשי כדאי לפסיכולוג ילדים או לפסיכותרפיסט שעובד עם ילדים ובמשלב גם הדרכת הורים. בכל מקרה העובדה עם ילדים בגיל הזה היא דרך משחק ויצירה ולא דרך דיבור בדרך כלל ולכן זה לא משנה לאיזה איש מקצוע תפני כל עוד הוא מקצועי ומוסמך. מה שחשוב הוא שתרגישי שמדובר באדם שיש לך כימיה איתו ואת מרגישה מובנת ויוצר קשר טוב עם הילד. את יכולה לפנות לאחת ממנהלות הפורום שעובדת באיזורך או לבקש המלצה ממכרים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופה הילד הפסיק לדבריוסי19/03/2012
שלום אודה על עזרה דחופה.
יש לנו ילד בן 4 שנים בריא וללא שום בעיה
מאז כניסתו לגן החדש מיזה כחצי שנה הילד לא מדבר בגן אפילו חצי מילה לא עם הגננת ולא עם הילדים.הוא משחק ומישתתף בכל פעילות ויש לא הבנה רבה.איך שאנו לוקחים אותו מהגן הוא לא מפסיק לדבר ולספר את כל מה שהוא למד ועבר באותו היום.בבית הילד מלא שמחת חיים ומדבר ומספר ומשחק כמו כל ילד בגילו פשוט מלא שמחת חיים.קבענו תור לפסיכולוגית לגבי הדיבור בגן אבל זה יקח עו זמן מה עד שיזמנו אותנו(הרפואה הציבורית).
עכשיו מאז אתמול 18/3שהחזרנו אותו מהגן הילד החליט שהוא לא מדבר גם איתנו ולא עם אף אחד בצורה עקשנית ביותר ונכון לשעה זו עדיין בעקשנותו. הוא מתקשר איתנו בפנטומימה ומראה שהוא מיסתדר עם זה.הפחד שלנו הוא עצום מה עושים במצב כזה זה ממש מלחיץ כבר מעל 24 שעות שהוא לא מדבר. הפחד שלנו שהוא יתרגל לכך וזה רק יתעצם זקוקים לעזרה דחוף יוסי ועליזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה הילד הפסיק לדבר - תגובה
סמדר ריינר19/03/2012שלום יוסי,
זה קצת קשה לייעץ לעניין הזה באינטרנט, ונראה שאכן חשוב שתגיעו לראות איש מצקוע בהקדם האפשרי.
הדבר שהייתי ממליצה לכם להתחיל איתו, הוא לא לשתף פעולה עם הפנטומימה. כלומר הוא צריך לשלם מחיר על כך שהוא לא מדבר, וכל עוד הוא מצליח לשלוט בסביבה והסביבה מתאימה את עצמה אליו, גם אין לו סיבה לעשות מאמץ ולדבר, וזה גם מגביר את החרדה שלו כי זה הופך אותו ליותר חזק מהמבוגרים בסביבה. הסימפטום עצמו כפי הנראה נובע מהחרדה ומתגבר אם משתפים איתו פעולה. נסו לא להבין את הפנטומימה שלו ותנו לו להתמודד עם התסכול כשלא משיג כך את מה שהוא רוצה. מעבר לזה, הניחו לזה כרגע ואל תנסו בשלב הזה ללחוץ עליו לדבר, עד שתגיעו לטיפול מסודר ותקבלו הנחיות יותר מפורטות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיינו ביעוץ דחוף ונאמר
יוסי21/03/2012היינו ביעוץ דחוף בבריאות הנפש בגהה ושם נאמר לנו שלא צריך להתייחס לפנטומימה שלו ולא להתנהג איתו כרגיל בלי להלחיץ אותו שידבר.אבל מה שמדאיג אותנו זה שהוא יתרגל לסוג התקשורת הזה וזה מלחיץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיינו ביעוץ דחוף ונאמר - תגובה
סמדר ריינר21/03/2012שלום יוסי,
טוב שהייתם בייעוץ דחוף. אין לכם מה לדאוג שהילד יתרגל לסוג כזה של תקשורת, כיוון שאתם שוחכים שהילד לא יכול להתקיים בלעדיכם. בדיוק כדי שהו אלא יתרגל לסוג כזה של תקשורת אתם אמורים לא לשתף פעולה עם הפנטומימה. אם אתם משתפים פעולה עם זה, אז הוא באמת יתרגל. אם אתם לא משתפים פעולה, אז אין ברירה הו איהיה חייב לדבר אחרת אף פעם הו אלא יקבל מה שהוא רוצה. אתם שוכחים כמה כוח יש להורים על ילד ונדמה לכם כרגע שהוא יותר חזק מכם. נסו כמה ימים שבהם הוא לא יכול לקבל כלום ממה שהוא רוצה בלי לדבר, ואז תראו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
יוסי22/03/2012היום אחרי 4 ימים שלא דיבר איתנו הוא קם בבוקר ילד חדש לגמרי ודיבר רגיל
אנו כדי לא להבהיל אותו בהיתלהבותנו היתנהגנו כרגיל.
היום שלקחתי אותו מהגן בצהריים שוב הוא הפסיק לדבר וכך במשך כל הערב עד שהלך לישון.חשבנו שזהו זה לא יקרה שוב ואנו ממש לא יודעים מה לעשות עם המשחק המתיש הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
סמדר ריינר23/03/2012שלום יוסי,
מדוע לא חשבתם שזה יקרה שוב? חשבתם שהבעיה נפתרה? יש עליות וירידות, עוד לא התחלתם טיפול מסודר, למעשה אין שום סיבה שהבעיה תיפתר. מה שמתיש אותכם כרגע זה לא רק הילד אלא הציפיות הלא הריאליות שלכם.
תנסו להניח לנושא ולהפסיק להילחץ ממנו, וכמובן לא לשתף פעולה עם הפנטומימה.
ברגע שיגיע תורכם פנו בהקדם לטיפול מסודר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
יוסי26/03/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה.
סמדר ריינר28/03/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)