מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התעוררות מינית אצל בן 9.5ריבה19/03/2012
שלום רב,
בני בן ה-9.5 החל לאחרונה לגלות עניין מיני. כלומר, בפעם הראשונה סיפר לי שראה תמונות נוראיות באינטרנט ואף הראה לי מה ראה, ואכן מסתבר שנכנס לאתר של בחורות ערומות ואף תמונות פורנוגרפיות. הוא די היה בפאניקה מזה. לא כל כך ידעתי כיצד להגיב, ניסיתי להרגיעו ולומר שזה עדין מוקדם לגילו להיכנס לאתרים כאלה. קיוויתי שזה ייפסק.
אתמול לקח את המחשב הנייד ואמר לי שבא לו להיות קצת בחדרו לבד לשחק במחשב. הסכמתי, תוך ידיעה שמיד כשיסיים אני אבדוק את ההיסטוריה. ואכן - גלש שוב לאותם אתרים בדיוק!!!
בנוסף, יש בת של חברה הגדולה ממנו בכ-3 שנים - שהוא לקח אותי לחדר ובסודי סודות אמר לי שהוא אוהב אותה.
מה עושים? כיצד מתמודדים? כיצד מסבירים? האם זה נורמאלי? כיצד אני עוצרת את הגלישה לאתרים האלה (לא פיסית, אלא מחשבתית)?
תודה,
אמא קצת מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעוררות מינית אצל בן 9.5 - תגובה
סמדר ריינר19/03/2012שלום ריבה,
את מוזמנת לעיין בעמודת שאלות נפוצות בתשובה העוסקת בשלאה ששאלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבת שלי מתקשה מלהירדם בלילה לבדאורי19/03/2012
שלום רב,
יש לי ילדה בת שנתיים ושמונה , לפני כחודש וחצי העברתי אותה לחדר שלה למיטה רגילה שלה ,עד אז הייתה ישנה במיטת תינוקות איתנו בחדר.
היא זרמה עם עניין המעבר וישנה כמה פעמים רצוף בלי שום חששות
לאחרונה מזה שבועיים התחילה לפחד מאוד ומבקש שנשב לידה "קצת" ואחרי חצי שעה בערך שהיא נרדמת ממש אני קמה וממשיכה בעבודות שלי והיא קמה בבהלה שאני אבוא לשבת "קצת"
וגם במהלך הלילה זה ממשיך היא רואה אותי ונרדמת שוב
מה עושים איתה ? אני ממש דואגת לה שהיא מפוחדת ככה כי זו ילדה נוחה כל כך שאם כבר מתלוננת סימן שמשהו לא בסדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבת שלי מתקשה מלהירדם בלילה לבד - תגובה
סמדר ריינר19/03/2012שלום אורי,
אין מה להיות מבוהלת, זו התנהגות אופיינית לגיל. עם זאת חשוב לתת לילדה כלים להתמודד עם השינה לבד, למשל להסכים איתה שהיא יכולה נניח לישון עם בובה שתשמור לעיה כשאימא לא נמצאת, להקריא סיפורים לפני השינה על ילדים שמתגברים על פחדים ושינים לבד וכו'. כלומר שדר מסר שהיא מצופה לישון לבד, ולתת לה כלים באמצעות סיפורים, בובות ומשחק לעשות את זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת מרביצהנעמי19/03/2012
שלום, יש לי תינוקת בת 11 חודשים. היא אחות קטנה לילדה בת 4.5. יש לי בעיה איתה שהיא מרביצה כל הזמן ברגע שאחותה מתקרבת אליה היא מזיזה את הידיים תנועה של הרבצה. גם כאשר אני לוקחת אותה ממקום מסויים או מנסה להרדימה היא מרביצה. מה לעשות? ניסיתי להחזיק לה את הידיים ולהגיד לה שלא מרביצים ולהראות לה תנועת ליטוף אך זה לא עוזר. ביתי הגדולה מאוד עדינה וכל הזמן היא מקבלת מכות. מה לעשות? בנוסף לפני השינה היא צורחת... מאוד קשה להרדימה היא בוכה חצי שעה לפני שנרדמת. מה לעשות גם אם זה בבקשה? תודה נעמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - פרטיותאדממה18/03/2012
עד איזה גיל בריא ונורמלי שהילד רואה את ההורה בן המין השני ערום?
ומה לגבי הורה בן המין השני שמקלח את הילדים? האם כדאי לחדול גם מזה
בגיל מסויים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרטיות - תגובה
סמדר ריינר19/03/2012שלום לך,
בשום גיל. אין סיבה שהילד יראה את אף אחד מההורים עירום.לגבי הורה מהמין השני שמקלח, כדאי לחדול מזה כשילד מתחיל להתקלח לבד.מעבר לגיל6-7 אין סיבה שהורים יקלחו את הילד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 6 וחצי מטריד אותיגלי18/03/2012
שלום, בני בן שש וחצי, בכיתה א', יש לו קצת קשיים בכתיבה אבל המורה מסייעת לו בזה ומקלה עליו. הוא משחק בעיקר עם ילדים בכתות ה' - ו', לא ברור לי מה טיב המשחקים-צופה בהם משחקים כדור רגל, כנראה שמרגיש מוגן איתם-כשעלה לא' הם מונו להיות החונכים של כתות א' ומאז רוב הילדים "השתחררו" מהחונכים. (הם מאוד מגוננים עליו ושואלים אותו כל הזמן אם מישהו הרביץ לו היום).
השבוע הוא ביקש לדעת איך כותבים מוות. אמרתי לו. שאלתי למה שואל אמר :"סתם".
היום חזר עם מובייל מריבועי קרטון ועליהם מצויירת גולגולת ועל אחד מהם כתוב "מוות".
הוא לא מסביר למה כתב זאת, אמר רק :"בא לי".
האם אני לחוצה מדי? האם הדבר נורמאלי? - לא היו מקרי מוות בסביבתנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 6 וחצי מטריד אותי - תגובה
סמדר ריינר19/03/2012שלום גלי,
בעיקרון בערך בגילאי 5-6 ילידם מתחילים להיות מוטרדים מעניין המוות כיז הו הגיל בהם הם קוטים לראשונה את המשמעות האמיתית של סופיות החיים. עם זאת, הדרך שבה בנך מבטא את עצמו בעניין, היא אכן שונה מהרגיל, וגם מה שפחות טוב הוא שהוא לא משתף כששואלים אותו. גם ההיצמדות שלו לידלים הגדולים מעידה אולי על חרדה. יכול היות שכדאי לנסות לדובב אותו יותר, ולברר אם יש דברים שמטרידים אותו, לברר מדוע לא מתחבר עם בני גילו, האם מרגיש שדוחים אותו, האם מרביצים לו במאת, אם כן למה, כדאי לנסות לעזור כן להתחבר ילדים בני גילו. אם אין שיתוף פעולה מצידו או אתם לא מצליחים להבין מה קורה, כדאי לפנות ליעוץ מקצועי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיבור ללא הפסקאמא18/03/2012
שלום .
בתי בת ה 3 , ילדה אינטליגנטית , חריפה , סקרנית אך מדברת ללא הפסק מהרגע שבו התחילה לדבר בצורה ברורה ושוטפת (בערך גיל שנתיים) .
מהרגע שבו היא מתעוררת בבוקר היא שואלת שאלות ומדברת ללא הפסק .
היא גם מדברת בקול רם מאוד אך זה בעקבות בעיית שמיעה שנוצרה בגלל נוזלים שיש לה באוזניים וכנראה יטופלו ע"י ניתוח.
השילוב של דיבור ללא הפסק והקול החזק מפריע לנו לפעמים ואנו מבקשים ממנה קצת שקט , אך נראה שקשה לה .
מה דעתכן ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיבור ללא הפסק - תגובה
סמדר ריינר18/03/2012שלום לך,
קשה לדעת עפ"י הפרטים שנתת, לא צירפת פרטים על המשפחה. ייתכן שזהו צורך בתשומת לב וייתכן שגם סוג של חרדה ויכולות ליהות גם סיבות נוספות.
אנא שתפי ביותר פרטים על הרכב המשפחה, סדר היום, האם זה קורה גם בגן, האם סובלת מחרדות, למשל בלילה, וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר דירהסער17/03/2012
בני בן 5. אנחנו שוקלים לעבור דירה. המעבר צפוי להיות באוגוסט. האם רצוי לקחת את הילד לבדיקת דירות? באו אנשים לראות את הבית שלנו והוא לא שאל כלום וגם לא אמרנו כלום. האם עדיף לדבר על זה? יש לציין שבשבוע האחרון הילד עבר אזעקות ולחץ נפשי עקב זה. ובשבוע זה באו אנשים לראות את הבית שלנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר דירה - תגובה
סמדר ריינר18/03/2012שלום ליעד,
אין צורך לקחת את הילד לבדיקת דירות אבל יש צורך להתחיל לדבר על המעבר, לא חייבים מעכשיו, אבל אחרי פסח כן, במיוחד אם מדובר גם על מעבר מסגרת חינוכית שתנתק אותו משאר החברים, אבל גם אם לא. כאמור אין צורך לקחת אותו לבדיקת דירות, אבל כתסגרו על דירה אפשר לקחת אותו לראות את הבית החדש והסביבה שלו פני המעבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שלוש וחצי מרביצהאלין17/03/2012
שלום רב
ביתי בת השלוש וחצי ילדה מאוד חכמה ובד"כ ילדה מאוד ממושמעת וטובה. שמתי לב כאשר היא בעיקר כבר עייפה או שמשהו לא הולך בדיוק כפי שהיא רוצה היא מתחילה להרביץ לי ולנשוך מאוד חזק ולאח הקטן שלה בראש. (בגן לא ידוע לי אם היא מרביצה לחברים שלה) אני בהתחלה אומרת לה שאם היא תמשיך להרביץ היא תלך לעונש לחדר שלה וכאשר היא ממשיכה אני מכניסה אותה לחדר ועד אשר היא לא נרגעת ומבקשת סליחה אני לא מוציאה אותה משם (היא כמובן יוצאת מהחדר ואני מכניסה אותה שוב ושוב). העונש אכן עוזר ומאפס אותה ולאחר מכן היא נרגעת וילדה טובה, אך באופן כללי העונש הזה כבר לא כל כך פותר את הבעיה לתמיד. היא עדיין מרביצה ויודעת שהיא תלך לעונש ותירגע וכך חוזר חלילה....
איזה "עונש" אני יכולה לתת לה על מנת ללמד אותה שלהרביץ זה לא טוב וכך לא נוהגים גם כשעייפים או משהו לא מסתדר כפי שהיא רוצה???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שלוש וחצי מרביצה - תגובה
סמדר ריינר17/03/2012שלום אלין,
טוב ששמת לב ואת מבינה מאין התוקפנות נובעת. זה כבר צעד לקראת פיתרון.
עונשים הם לא דרך יעילה וכמו שראית לא פותרים את הבעיה, ולכן כדאי להימנע מהם.
הילדה שלך לא זקוקה להסבר על כך שלהרביץ זה אסור, היא ילדה נבונה ומבינה את זה. אבל היכולת של ילדה כל כך קטנה במצבי עייפות לא מספיקה כדי להכיל את המצב שבו היא נמצאת ולכן היא "מתפרקת" ומרביצה. הדבר שהיא זקוקה לו כשהיא עייפה זה לא עונש והסברים, אלא איסוף, גם פיזי, כלומר יכול להיות שיש צורך לאסוף אותה ממש בידיים, להרים אותה, להחזיק אותה, להוביל אותה אל המיטה ולעזור לה להרגע ולהרדם, או לפחות להריגע אותה אם אין אפשרות להשכיב לישון, בעיקר היא זקוקה ברגעים כאלה להרגעה פזית, של החזקה, חיבוק וליטוף. זו התשובה לעייפות שלה ולא הסבר או עונש.
אפשר גם לדבר איתה על כך שכרגע היא עייפה וקשה לה, ולכן היא לא כל כך שולטת בעצמה, ובמקום להרביץ, עכשיו הולכים לישון או להרגע.
אל תדאגי, כשהיא תגדל היא תוכל לווסת את עצמה טוב יותר גם במצבי עייפות, בלי צורך בעונשים ובהטפות מוסר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 3 התחיל לגמגםמיכל16/03/2012
שלום לכן,
ברצוני להתייעץ לגבי בני שבקרוב יהיה בן 3. יש לו אחות בכורה בכיתה א' , ולפני שלושה חודשים ילדתי אחות קטנה וחמודה.
מדובר בילד חמוד ורגיש אשר נמצא במסגרת של גן פרטי (חצי יום).
התחיל לדבר לאחר גיל שנתיים,מאז מדבר יפה וברור.
לפני כשלושה שבועות-חודש הילד התחיל לגמגם. זה התחיל במילה אחת בתוך משפט כמו "אני רוצה ממממממשחק" או "אאאאני ..." וכו'. לאחרונה המצב החמיר ובני מתקשה להוציא מילים מפיו ,מאמץ את עיניו, וברגע שהוא רואה שאינו מצליח להוציא מילה -הוא בוחר לשתוק.... .המאמצים שלו להוציא משפטים מהפה הם כ"כ גדולים שהוא פשוט מעדיף לדבר פחות או להגיד מילים בודדות ללא משפט או לעיתים הוא בוחר להצביע על משהו אם רוצה או לקחת אותנו ביד ולהראות....
הגננת בגן גם שמה לב לכך,אך טוענת שבגן הוא יחסית כן מדבר,למרות שהיא בהחלט שמה לב לשינוי.
אנחנו ההורים מנסים לתמוך בו ולהקשיב לו ולא להעיר לו על כך. הבעיה היא שנראה לנו שאי אפשר להתעלם מכך ובטח לו לתת לו לבחור לא לדבר.
אנו חושבים שמדובר באישזהו משבר בעקבות לידת האחות הקטנה.אנו מניחים שהילד מביע איזושהי מצוקה משום שנדחק הצידה כי הוא כבר לא הילד הקטן במשפחה...ומעצם העניין אולי מקבל קצת פחות את תשומת ליבנו...
כיצד לנהוג?
תודה לכן
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 3 התחיל לגמגם - תגובה
סמדר ריינר17/03/2012שלום מיכל,
יכול להיות שזה קשור להולדת האחות ויכול להיות שיש עוד דברים. בכל אופן אני ל אחושבת שזה משהו שכדאי להתמודד איתו לבד בבית, אלא כדאי לפנות בהקדם לקלינאית תקשורת, ואם יש צורך בעקבות תוצאות האבחון אצלה אז לפנות לייעוץ פסיכולוגי מסודר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 5.5 לא אוהב ולא רוצה ללכת לגןשרי16/03/2012
בני בן 5.5 בגן חובה פשוט לא אוהב ללכת לגן , וברוב הימים הוא מביע סירוב לצאת לגן בבוקר , הסירוב לפעמים מתון ולפעמים תקיף עד כדי צעקות מצידו.
בהתחלה הוא הסביר את הסירוב בזה שמציקים לו בגן לפעמים גם מרביצים וגם כי משעמם
היום יש יותר דגש על נושא השיעמום בגן . השבוע באחת הפעמים שהוא התקשה להיפרד ממני בבוקר בגן , שאלתי אם משהו מציק לו בגן והוא ענה שמשהו מציק לו והוא לא יודע מה.
הגננת תמיד מציינת שהוא פעיל חברתית ,יש לו חברים,מגלה אסרטיביות כשצריך, נראה שהוא נהנה בגן , ולא נראה שהוא משועמם. בקיצור שהכל בסדר, היא הסבירה לי שפשוט יש ילדים שלא אוהבים ללכת לגן , אוהבים את החופש בבית ואין מה לעשות עם זה. זה נכון שהוא אוהב מאד את החופש בבית (יש לציין שאני לא עובדת ואני בבית) אך אני עדיין לא מקבלת את זה.
יש לציין כי זה היה גם בשנה שעברה באופן יותר קל אומנם. זה היה בגן אחר וצוות אחר.
כל העניין דורש ממני המון סבלנות אורך רוח ושיכנועים. אולי בכל זאת יש לו איזה שהו קושי שהוא אינו יכול או אינו יודע לאמר.?!
(אין קשיים קוגנטיביים והתפתחותיים , הוא מסוגל לכל הדרישות שבגן. כך מציינת הגננת)
אשמח לכל עצה , רעיון או הארה
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 5.5 לא אוהב ולא רוצה ללכת לגן - תגובה
סמדר ריינר17/03/2012שלום שרי,
יכול להיות שזה לא שהוא אוהב להיות רק בחופש בבית, אלא אוהב להיות עם אימא בבית, וזה משהו שקשור קשר ביניכם. בכל אופן את במאת לא אמרוה לקבל את זה וא לא לקבל את זה. אלא פשוט הוא צריך לכת לגן. עצם העובדה שאת נכנסת איתו לשכנועים סביב בעניין מראה שאת לא מצליחה להעמיד את זה כחובה. הדבר החשוב ביותר הוא להסביר לילד שזה בכלל לא תלוי בך. יש חוק חינוך חובה, כל הילדים בגילו הולכים לגן וככה זה. את בכלל לא צריכה לשכנע את הוד רוממותו, אלא להבהיר לו שכך הוא צריך לעשות, זה בכלל לא בינך לבינו, ואין לך שיקול דעת בזה, אלא ככה עושים. לא צריך שנות לך אם הוא רוצה או לו, את לא אמורה לגרום להסכמה שלו או להנאה שלו, אלא לזה שהוא ילך גם אם הוא לא מסכים, והלרגיש נוח עם זה. כשאת תהייי עם מסר ברור ותקיף בעניין, אני מניחה שכל העניין יירגע. כשאת מנסה לשכנע אותו בסבלנות ואורך רוח כפי שכתבת זה לא נקרא מסר חדש משמעי בעניין הזה. פשוט כי זה לא עניין לשכנוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 4.5 בעיה חברתיתירדנה15/03/2012
בהמשך לתשובתך... הילדה עם אופי כוחני... כשמשהו משתבש לה או כשלא עושים מה שרוצה אז "שוברת את הכלים" צועקת דוחפת מרביצה וגורמת לילדים להתרחק ממנה, יש לציין שגם קרובי משפחתי המבוגרים והילדים קצת נרתעים מההתנהגות שלה הלא "פראיירית" הלא מוותרת הלא עדינה וכו'... איך לשנות לה את האופי שתהייה יותר רכה עדינה ולא טום בוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 4.5 בעיה חברתית - תגובה
סמדר ריינר16/03/2012שלום ירדנה,
את לא יכולה לשנות לילדה את האופי וגם לא צריך. את יכולה ללמד אותה תגובות אחרות, שהן ל אכוחניות אבל גם לא פראיריות" איך לבקש מה שהיא רוצה בלי לתת פקודה, איך לבקש שוב ובדרך אחרת אם היא לא מקבלת, במקום לדחוף. את יכולה ללמד אותה לספור עד 10 לפני כל תגובה כדי לא להגיב באימפולסיביות, אפשר גם להציע לה לחשוב על חלופות כשלא מקבלת מה שהיא רוצה - מה יכולה לעושת במקום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 7 חסרת ביטחוןגל15/03/2012
ילדתי בת 7 שמנה ולא הכי מקובלת חברתית. כל הזמן חינכנו אותה לא להרביץ ולדבר לא יפה . ותמיד שהיה עימות ניסנו להבין מה היא יכולה לעשות כדי להימנע ממקרים כאלה. לאחרונה היא סובלת מהצקות מילדים(לא ילדים מסוימים , כל פעם זה ילד אחר בעיקר על רקע זה שהיא שמנה)והיא לא יודעת איך להחזיר. שבוע שעבר היא שיחקה עם קבוצת ילדים מול הבית ואני הסתכלתי ואחד מהילדים שהתעלם ממנה כל המשחק התחיל לקלל ולהעליב אותה בגלל שהיא נגעה לו באופנים בטעות(כמובן שקרא לה שמנה)אני התערבתי ואמרתי לה שכל מי שמתחיל איתה היא מחזירה בין אם זה אלימות מילולית או פיזית(כי היא נעמדה מולו שפופה ולא היה לה ביטחון לענות לו)מאז פעמיים היו התקלויות עם ילדים והיא החזירה בכל הכוח(פעם מילולית ופעם פיזית) מצב זה גם מדאיג אותי.
בגלל שיש לה בעיית משקל וחוסר ביטחון ילדים מוצאים אותה הרבה פעמים כמי שנוח לרדת ולהציק לו.. האם אני צריכה ללמד אותה להחזיר ולגבות אותה . או להתעלם(כשהיא הייתה מתעלמת היו מפרשים זאת כחולשה) מאז שגיביתי אותה היא גם מספרת לי על מקרים כאלה .. מה שבעבר היא לא הייתה עושה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 7 חסרת ביטחון - תגובה
סמדר ריינר16/03/2012שלום גל,
אני חושבת שאת מרגישה שגם אחרי שלימדת את הילדה להחזיר זה לא יעיל. אני חושבת שההתמודדות הנכונה היא לא מול הילדים, אלא מול עצמה, לחזק את הביטחון שלה, למצוא את הנקודות החזקות שלה (לימודים, חוגים דברים אחרים) ולהדגיש אותם, לעזור לה למצוא עוד הזדמנויות חברתיות, למשל בחוגים, וכן אם יש צורך לדבר עם המורה או היועצת לגבי המצב בכיתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
גל16/03/2012הבנתי את תשובתך.אני מחזקת אותה בכל הדברים שרשמת.היא מוכשרת בציור ונמצאת בחוג. היא נמצאת גם בחוג דרמה. היא ילדה מאוד חכמה ויודעת את זה(גם בלימודים)אני מנסה בכל הזדמנות להפגיש אותה עם דודים, שכנים, ילדים.
אך שום דבר עד כה לא עזר. זה לא עוזר כאשר ילדים אומרים לה שמנה. כל התחומים החזקים שלה באותו רגע לא עוזרים (את אותו ילד לא מעניין שהיא מוכשרת וחכמה, הוא רואה רק שהיא שמנה ואפשר לצחוק עליה) והיא מרגישה מושפלת וחסרת ביטחון.
השאלה היא באיזה דרך היא צריכה להתמודד? להחזיר או להתעלם ולספוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
סמדר ריינר17/03/2012שלום גל,
השאלה היא בדיוק מדוע בעיניכם להתעלם פירושו לספוג. מדוע להתעלם בעיניכם זה דווקא לא לתת מקום להתנהגות ולבוז לה? זה לא משנה איך הילד מקבל את ההתנהגות שלה, משנה איך היא ואתם רואים אותה. מטרת ההתעלמות היא לא להתגונן מההתנהגות של הילד שקורה לה שמנה או להפסיק אותה אלא לא לתת לו חשיבות. בדיוק העניין שבאותו רגע שהוא קורה לה שמנה כל הדברים הטובים נעלמים, זה הקושי שלה. מדוע הם נעלמים? מדוע מה שהילד אומר נהיה יותר חשוב ממה שהיא מרגישה? זה המקום שבו צריך לחזק את הביטחון שלה. הילד לא קובע מה היא ומי היא אלא היא. אם היא מתעלמת אבל רואים כמה היא נפגעת וכמה הדברים מצליחים להגיע אליה, אז באמת להתעלמות אין ערך. העבודה היא על ההרגשה הפנימית לא על ההתנהגות. בתחושתה הפנימית היא צריכה להיות בטוחה בעצמה ואז לא משנה איך היא מתנהגת, מחזירה או מתעלמת, היא עושה את זה בביטחון.
אני לא אומרת שזה קל, אבל זה הכיוון בעיני. כיוון נוסף שהצעתי לך, הוא לערב את הצוות בבית הספר, יכול להיות שבאמת קשה לילדה אחת לעמוד מול דינמיקה שלמה, וצריך את עזרת הצוות שיכוון. מחקרים מראים התנהגות חד משמעית של הצוות בגינוי חד משמעי ותקיף של התנהגויות כאלה עוזרות להפחתה שלהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוות של חיית מחמד-דחוף!רונה15/03/2012
שלום רב
יש לי ילד בן 8.5 ובן 5 יש לנו כבר 14 שנה חתול .
עתה התגלה אצלו סרטן תוקפני והוטרינר המליץ להרדים אותו.
הילדים יודעים שלאחרונה הוא לא מרגיש טוב .
אנחנו לא רוצים להגיד להם שאנחנו מרדימים אותו וכן לתת להם אפשרות להיפרד מימנו השאלה היא איך לומר ואיך לעשות את זה?מהי הדרך המתאימה יותר לגיל שלהם?האם בכלל לתת להם להיפרד-גם זה מלחיץ הידיעה שהוא כבר מאד חולה ואולי ימות. אנא הצעות בעניין.תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוות של חיית מחמד-דחוף! - תגובה
סמדר ריינר16/03/2012שלום רונה,
אתם יכולים להגיד שהחיה כבר זקן מאוד וחולה מאוד ועומדת למות, ולאפשר להם להיפרד. אפשר להציע להם להכין לו ציור, להסביר שאתם הולכים איתו לרופא כדי שיסייע לו חתול למות בלי לסבול, אפשר להגיד להם אם אתם מאמינים בכך שהוא עולה לשמים וכו'. מה שחבו הוא לאשפר לילדים להביע את כאבם בלי להיבהל.
יכול ליהות שתתעורר חרדה אצל הילד בן -5 בנוגע למוות, אבל תיבלו, זה תואם גיל, ואז חשוב שתסבירו שמוות זה דבר שקורה בדרך כלל לחיות ואנשים מבוגרים מאוד ולכולכם יש עדיין הרבה זמן...
חשוב שלא תיבהלו ולא תילחצו, זה בסדר גמור שהילדים יהיו עצובים, אתם לא צריכים ולא יכולים למנוע את זה מהם. זה גם יעבור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדים חדשיםחגית15/03/2012
שלום
בני בן חמש וחצי לאחרונה מראה סימני פחד
יש לו מספר משחקי מחשב שככל הנראה הם מפחדים אותו משחקי מלחמות
הוא מאוד אוהב לשחק בהם אך מבקש כי נשב לידו כאשר משחק וכן לאחרונה החל להנמיך את הקול עד כדי השתקת המחשב
ניסיתי לדבר לליבו ולשאול מדוע אינו שם קול לדבריו הוא אוהב לשחק בשקט
ניסנו למנוע ממנו לשחק במשחקים אלו אך הוא מתעקש דווקא בהם
מה עלינו לעשות האם באמת לאסור עליו לשחק במשחקים אלו האים להמשיך לשבת לידו ושישחק
שאלה נוספת הקשורה בפחד היא עונש שניתן לו כהתנהגות לא טובה היא הכנסתו לחדרו ולאחרונה אף, סגירת הדלת אחריו האים זה מה שגרם לו לפחדים
אשמח לקבל תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים חדשים - תגובה
סמדר ריינר16/03/2012שלום חגית,
ראשית לגבי העונש. אינני יודעת אם העונש גרם לפחדים אך הוא בודאי אינו יעי ואני ממליצה לכם להימנע מעונשים כדרך חינוך, הם לא עוזרים ומשפילים את הילד.
לגבי המשחק, אני לא חושבת שיש בעיה כלשהי שתשבו לידו. אם הפחדים האלה הם רק במשחק, ולאל מתפשטים לתחומי חיים אחרים או מפריעיםפ בתפקוד, זה לא נורא וזה כפי הנראה משהו שיחלוף. אם הביעה מחמירה ומתפשטת לתחומי חיים אחרים, למשל פחד להיות לבד (לשמל בשירותים) או דברים שפוגעים בתפקוד התקין אז יש לטפל בזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קילוף אובססיביאמא15/03/2012
שלום רב, יש לי ילד בן 9. בתור ילד קטן סבל מעיכוב התפתחותי שפתי ומוטורי וגם מחוסר ויסות תחושתי. נשאר שנה נוספת בגן שפתי. כיום קשה לו מאוד חברתית אך מבחינה לימודית מסתדר היטב. לאחרונה החל לקלף באובססיביות את העור באצבעות הידיים ואו הרגליים. כאשר הוא עם גרביים הוא תולש לאט לאט את החוטים עד שהגרב נקרעת לגמרי. האם הסיבה לכך יכולה להיות נפשית? איני יודעת כיצד לנהוג, האם להתעלם או לא? האם מצב זה דורש טיפול או שיכול לחלוף לבד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קילוף אובססיבי - תגובה
סמדר ריינר16/03/2012שלום לך,
הדבר יכול להעיד על חרדה, וכדאי לבדוק מה קורה איתו, האם קשה לו משהו, לנסות להבין האם זה קורה בזמנים מסויימים, ולמה דווקא בהם, ואם אתם לא מצליחים להתמודד עם הקושי שעולה או שהילד לא מסוגל להגיד מה הקושי, אולי כדאי לפנות לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)