מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בת כמעט 5אנוצ'קה26/03/2012
שלום,
ביתי הבכורה ילדה מקסימה ונבונה, הולכת לגן עירייה.
היא מאוד אהובה ואהודה בגן, הן ע"י הגננות והן ע"י הילדים. היא בעלת ביטחון ויכולת הנהגה.
אבל....
כאשר היא מוזמנת ללכת לחברים אחרי הגן היא מסרבת בתוקף. כאילו היא מאבדת את הביטחון.
אין לה בעיה שיבואו אליה הביתה, אבל בשום פנים ואופן היא לא מסכימה ללכת לביתו של מישהו אחר, אלא אם כן אחד מאיתנו ההורים מצטרף. היא טוענת שהיא מעדיפה להיות בבית.
בנוסף לכך, כאשר אני רוצה לצאת איתה ועם אחותה הקטנה לגינה, היא ישר מסרבת.
ואם היא כן מסכימה בסופו של דבר ללכת לגינה, היא נדבקת אליי ולא עולה על המתקנים.
היא תסכים לעלות על המתקנים רק כאשר אני "מאיימת" שנלך הביתה.
גם אז היא תהיה כל הזמן בקשר עין איתי ותבקש את תשומת ליבי.
אני מודאגת מכך שאינה רוצה בקשר חברתי מחוץ למסגרת החינוכית.
האם זה תלוי באופי שלה? האם יש דרכים לעזור לה להתמודד עם האירוח אצל חברים מהגן?
מה ניתן לעשות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת כמעט 5 - תגובה
סמדר ריינר28/03/2012שלום לך,
זה לא נכון שהילדה שלך לא מעוניינת בקשר חברתי מחוץ למסגרת החינוכית, עובדה שהי אמוכנה שיידם יבוא אליה הבייתה. זה גם לא עניין של אופי. חשוב לנסות לא להדביק על ילדל סטיגמות כאלה, כי אחר כך קשה לשנות אותן, והן נהפכות להיות חלק מהדימוי העצמי שלו.
נשמע שהילדה שלך חרדה ממצבים שבהם היא פחות בשליטה, ומעדיפה את הבית כי זו סביבה מוכרת.
זה מצב של חרדה, לא של אופי.
את מוזמנת לעיין בעמודת שאלות נפוצות בתשובה העוסקת בפחדי ילדים, ואם את לא מצליחה להיעזר בזה כדאי לשקול לפנות לטיפול.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעדי26/03/2012
הילדה שלי בת 4 וכל הזמן מוצאת קישקושים קטנים להחזיק בשני הידיים ואפילו מסרבת לשים את הדברים בתוך תיק, לעיתים לשקית היא תסכים. הדברים יכולים לכלול בובות מיניאטוריות, גולה שהיא מצאה וכיוצ"ב. היום הגענו לגן וכשאני נפרדת ממנה כשהיא לרוב עדיין בוכה כשזה קורה ונרגעת אח"כ הגיעו 2 בנות דוד שלה לגן עם צמידים שהיא פעם נתנה להם במתנה. היא התחילה לבכות בבכי קורע שחקים שיחזירו לה את הצמידים כי זה שלה. הגננת התקשרה ואמרה לי שהיא בכתה כשאפשר היה לחשוב שעושים לה משהו ולקח לה הרבה זמן עד שנרגעה (רק כשהגננת הביאה לה מתנה אחרת). איך לגמול אותה מהסיפור הזה? לעיתים אני אובדת עצות...תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
סמדר ריינר26/03/2012שלום עדי,
יכול להיות שבתך הסכימה לשקית ולא לתיק כי היא שקופה. חשוב לה כנראה לראות ששום דבר לא הלך לאיבוד. מדוע זה כך אני לא יודעת, כפי הנראה סוג של חרדה. אני מציעה לך בשלב הזה לקנות לה תיק שקוף, עם השם שלה, ולדבר הרבה על כך שכל הדברים שלה נמצאים תמיד בתיק ושהי איכולה לראות אותם, ולהמתין ולראות אם זה מרגיע אותה עם הזמן. אם לא, ואם זה משהו שמפריע לה לתפקוד, כדאי לפנות לייעוץ מקצועי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
עדי27/03/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה, בהצלחה.
סמדר ריינר28/03/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מסגרות בגיל חצי שנהטלינקה25/03/2012
התינוק שלי היה בבית איתי עד גיל חצי שנה, הוא עובר לגן בהרצליה אחרי פסח.
אנחנו עוברים דירה עוד חודשיים לראשון לציון ואצטרך להעבירו למשפחתון כנראה.
בספטמבר כשיהיה בן שנה יעבור למעון ויצו.
איך אפשר להקל עליו את המעברים הנ"ל ? והאם זה לא יפגע בהתפתחותו ?
עד שיכיר כל מסגרת יצטרך כבר לעבור...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר מסגרות בגיל חצי שנה - תגובה
סמדר ריינר26/03/2012שלוום לך,
אכן מדובר במעברים מאוד מאוד לא מומלצים. גם אין כל כך דרכים להקל על ילד בגיל כזה כיוון שלא ניתן עדיין להסביר לו. למעט התסגלות מאוד הדרגתית לכל מסגרת, והרבה סבלנות לחוסר ההסתגלות שלו אין לי המלצה.
כמבון שאם יש לכם אפשרות להימנע מכל המעברים, למשל לוותר על המשפחתון מפסח עד ספטמבר ולהסתדר עם מטפלת או סבתא, זה עדיף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה שכל הזמן בוכהלי25/03/2012
שלום,
יש לי ילדה בת שנה ושמונה חודשים. יודעת לדבר ולהביע בדיוק מה היא רוצה. היא מקסימה שובבה ונהדרת לפי דעתי
הבעיה שלי נעוצה בעיקר בשעות שהיא נמצאת בגן הגננת טוענת שהיא כל הזמן בוכה אבל כל הזמן (היא נמצאת באותו גן למעלה משנה). כשאנחנו נפרדות בבוקר היא נפרדת ברצון אבל בשניה שאני איננה היא מתחילה בדרישות נדנדה, מים חיבוק, נשיקה בשניה שהיא לא מקבלת מה שהיא רוצה היא מתחילה לבכות והיא יכולה ככה סתם לבכות וששואלים אותו מה קרה היא שוב מבקשת או שאומרת עצובה. בנוסף אין לה אינטרקציה עם הילדים בגן היא מעדיפה שלא יתקרבו אליה ושלא יכנסו לה לטריטוריה ברגע שילד מתקרב אליה או לוקח לה משהו ששייך לה היא פורצת בבכי תמרורים. היא דורשת המון תשומת לב ומתחילה פתאום לבכות ולדרוש מה שהיא רוצה.
כאשר היא נמצאת איתי אחרי הצהריים היא יחסית נוחה כמעט ואין לי עימותים איתה או בכי לרוב אנחנו פותרות בעיות בדיבורים ואני לא מוצאת את עצמי נלחמת איתה (אני מבינה שאני גם יותר נגישה ופנויה לרצונות שלה). אני גם מודעת לעובדה שהיא לא בדיוק אוהבת להיות עם ילדים בשכבת גיל שלה היא מעדיפה אותם גדולים יותר ומחפשת למשל בגן השעשועים קרבה של ילדים גדולים יותר אפילו בני חמש היא ישר מתפעלת אותם.
הגננת טוענת שכבר עכשיו הילדים יודעים שהיא בוכה וכבר לא מתקרבים אליה ושהיא כבר לא יודעת איך לפתור את זה כי היא נותנת את מלוא תשומת הלב. יש לציין שהיא בשכבה הכי גדולה בגן.
אני גם כבר אובדת עצות אני לא רוצה שהיא תסבול ושכבר מעכשיו תיצור בעיות חברתיות מה עלי לעשות אני באמת שלא יודעת איך לפתור את זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה שכל הזמן בוכה - תגובה
סמדר ריינר26/03/2012שלום לי,
אני ממליצה לך לפנות למכון להתפתחות הילד כדי להתרשם יותר לעומק מהבעיה. אני משערת שייתכן והדבר קשור לקשר שלה איתך ולדינמיקה ביניכן שלא מאפשרת לה כרגע להיפתח למסגרות אחרות וילדים בני גילה, אבל אני לא יכולה לדעת בודאות. יכול להיות שכדאי שתבדקו במסגרת המכון להתפתחות הילד, את המקור לבעיה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה שכל הזמן בוכה בגן
לי26/03/2012תודה רבה על התשובה אבל, האם יש דרך לא דרך המכון להתפתחות הילד מכיוון שזמני ההמתנה ממושכים לפחות שלושה חודשים ואין לנו את הזמן הזה בנתיים הילדה כנראה סובלת בגן האם יש כיוון אחר שאפשר לבדוק בו דרכי טיפול?
גם אני חושבת שישנה בעיה כי לא הגיוני שכל הזמן היא בוכה ואני רוצה לטפל בזה לפני שיהיה מאוחר מידי ושלושה חודשים בזמנים של ילד של הרבה זמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לדובב ילד לדבר על משהו? דחוףרונית25/03/2012
שלום,הבן הבכור שלי בן שנתיים ועשרה חודשים הוא נמצא במסגרת מעון נעמ"ת מאז היותי בן 4 חודשים. הוא טרם נגמל. ביום שבת שכניגשתי להחליף חיתול הורדתי לו את הפיג'מה וגם את החיתול והוא נשאר ערום במיטה שכהוא שוכב והוא אמר לי אמא אני לא רוצה נעים,אני שאלתי אותו מה אמרת? והוא לא ענה לי ושוב שאלתי והוא כבר היה בנושא הבא. אני כמובן נשארתי עם כל סימני השאלה?איך אני יכולה להוציא מימנו משהו מבלי להעביר לו את התחושות שלי? מה עלי לעשות? בשלב הזה לא הייתי רוצה לערב את מנהלת הגן. איך אני יכולה לתחקר אותו בעצמי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך לדובב ילד לדבר על משהו? דחוף - תגובה
סמדר ריינר25/03/2012שלום רונית,
קודם כל חשוב שתנסי להרגע. יכול להיות שהילדל הרגיש בשאלה שלך "מה אמרת" את הטון המבוהל שלך. כשתהיי רגועה, נסי לשאול אותו אם מישהו עשה לו "נעים" בגן, אם מישהו נגע בו ואמר שזה נעים אבל זה היה לא נעים...מה שחשבו זה לא מה את שואלת אא איך את שואלת ואם את מסוגלת לעשות את זה בטון רגוע וענייני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד גבהיםעמית25/03/2012
שלום בני בן 4 מפחד לטפס על עצים ובכלל מפחד אפילו גובה נמוך, בעוד שחבריו מטפסים בלי בעיה, מה הדרך הנכונה להתמודד ולעזור לו להתגבר ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד גבהים - תגובה
סמדר ריינר25/03/2012שלום עמית,
אתם מוזמנים לעיין בעמודת שאלות נפוצות בתשובה העוסקת בפחדי ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביישנות יתרשש25/03/2012
שלום בתי בת 3 ו9 חודשים ילדה ביישנית רגישה תמיד היא הייתה כזאת זה האופי שלה רק שזה נהיה יותר גרוע אנחנו גרים אצל חמותי והיא רואה את הסבא והסבתא כל יום היא לא מתייחסת אליהם למרות שהם מנסים גם לדודים ולדודות היא לא מדברת איתם היא מתחבא מאחורי בכלל עם מבוגרים אפילו ששואלים אותה איך קוראים לה היא לא עונה גם אצל חברות שהאמהות של החברות שלה שואלות אותה משהו היא מבקשת שאני יענה במקומה היא מאוד דבוקה אלי וגם לא יודעת להעסיק את עצמה רק עם מישהו יושב ומשחק איתה שאלתי בגן והגננת אמרה שעם הילדים היא ממש פתוחה אפילו שתלטנית ואני רואה היא ממש אוהבת חברת ילדים גם מהגננת לקח לה המון זמן להיפתח אליה לפני שבועיים נולד לה אח אבל גם לפני זה היא הייתה כזאת היא לא משתתפת בימי הולדת הדבר מאוד מפריע לי איך אני מעלה לה את הביטחון או לאן אפשר לקחת אותה לטפל בזה היום בבוקר היא קמה והסבא והסבתא אמרו לה בוקר טוב והיא ממש התעלמה תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביישנות יתר - תגובה
סמדר ריינר25/03/2012שלום לך,
את יכולה לפנות למכון להתפתחות הילד שעובד עם קופת החולים שלך באיזור מגורייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןדנה25/03/2012
יש לי בת בכורה בת 5 וחצי שלפני כחודשיים טוענת שיש לה כאבי בטן
היא לא תמיד מתלוננת אם שואלים אותה אם כואבת לה הבטן היא אומרת שכן
בנוסף היא גם אומרת בגן שכואבת לה הבטן בהתחלה רק באמצע היום אבל עכשיו גם כשהיא נכנסת לגן
היא מתפקדת כרגיל ,מדי פעם יש לה באמת שילשולים אך אינני יודעת האם כאבי הבטן עקב כך.
בנוסך עשיתי לה בדיקותץ דם,שתן וצואה והכל יצא תקין
חשוב לציין שיש לה עוד שני אחים ואחד נולד לפני 9 חודשיים
מה לעשות??
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן - תגובה
סמדר ריינר25/03/2012שלום דנה,
כדאי לנסות לדובב אותה באמצעים עקיפים, כמו משחק וציור, או לשאול אותה במשחק אם הייתה פייה שמחלקת שלוש משאלות מה הייתה מבקשת, כדי להבין יותר טוב מה עובר עליה ומה מציק לה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחים למחצהמירי24/03/2012
שלום רב,
יש לי ילד בן 7 , נבון ,חכם ורגיש מאד. ולבעלי יש 2 ילדים אשר נולדו מחוץ לנישואין הראשונים שלו, עד היום לא סיפרנו לילד שלנו שיש לו שני אחים למחצה וזאת מאחר ובעלי לא היה בקשר עם הילדים ולאחרונה נוצר קשר טלפוני בלבד. הבן של בעלי מתחיל להתקשר לטלפון של הבית ואני מנסה למנוע שבני יענה לטלפון מאחר והוא מבקש את אבא.
שאלתי היא האם זה נכון לספר עכשיו לילד שלי שיש לו אחים נוספים או פשוט להמתין עד שהקשר עם בעלי וילדים שלו התחזק.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחים למחצה - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט24/03/2012מירי שלום,
אני באופן עקרוני מתנגדת לקיומם של סודות כאלו במשפחה. שני הילדים הנוספים של בעלך הם דבר מאוד משמעותי מהחיים שלו, שלא ניתן להסתירו. עדיף שתשתפו את הילד בחיים האחרים של אביו, כמה שיותר מוקדם. רצוי לדבר איתו בגובה העיניים ולתת לו פרטים אמיתיים רבים ככל שניתן, כמובן באופן המותאם לגילו.
אולי אתם מנסים להגן על הילד מההכרה שיש עוד שני ילדים בעולם שקוראים לאביו "אבא" על כל המשתמע מכך, אולם דרך ההסתרה אינה הדרך המתאימה להתמודד עם קושי זה.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה יחידה כמעט בת 2.5מריאנה24/03/2012
שלום, יש לי ילדה מקסימה, מאוד נבונה ובטוחה בעצמה (מגיל קטן). דומינטית בכל מסגרת בה נמצאת.יש לי 2 שאלות שאולי גם קשורות אחת לשניה (מאקרו ומיקרו מה שנקרא):
1.הילדה עדיין לא גמולה אך כאשר מבקשת סיר אני לא מסרבת לה ומביאה. הבעיה שלפעמים אחרי ההשכבה לפני השינה (בלי קשר האם נתתי לה סיר או לא לפני כן)היא עושה קקי , מורידה את החיתול ומורחת הכל על המיטה והקיר (מיותר לציין שבדרך מתלכלכת כולה). כאשר אני נכנסת ונוזפת בה (השאלה אם זה בסדר? ניסיתי להסביר יפה אך ללא הועיל) , היא צוחקת ולא נרתעת כלל. אני ממשיכה לכעוס עליה ואז היא בוכה .מה יכולה להיות הסיבה לכך? משחק? אולי היא כבר מודעת לכך שאאלץ להדליק אור , להתחיל לנקות, לקלח אותה שוב וזה יידחה את ההשכבה (בעיקרון היא כבר מזמן בחדר נפרד, נרדמת לבדה וישנה כל הלילה). האם זה מעיד על משהו וכיצד עליי להגיב ?
2.לא בטוחה האם זה קשור אך לעיתים יש לה התפרצויות זעם ואוהבת שהכל ייעשה בדרכה(בדר"כ איני נלחצת מכך כי ידוע לי שזהו תהליך התבגרות טבעי וחיוני)אך . חשוב לי כבר מעכשיו להציב גבולות שהדבר לא יחמיר בשלב מאוחר יותר הבעיה היא למצוא את האיזון המתאים ולא להיות נוקשה מדיי. תמיד מנסה לפנות אליה ברוגע ובצורה יפה, הדבר בדרך כלל לא עוזר עד שלא מתחילים להרים טונים (יש נושאים אקוטים מבחינתי כמו אלימות, ברגע שהיא מרביצה לי, לבעלי או למישהו אחר ישר נשלחת לפינת חשיבה ואז מתחילה המלחמה היא צורחת ובוכה לא רוצה לעמוד שם ואני מנסה להחזיק אותה שם בכוח לפחות חצי דקה). אני חוששת לעשות נזק לדבר כה יקר ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה יחידה כמעט בת 2.5 - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט24/03/2012מריאנה שלום,
שני העניינים שציינת אכן קשורים זה לזה. הבת שלך היא בגיל שנתיים, גיל בו הילדה מבינה כמה היא ילדה קטנה ועד כמה היא תלויה בסביבה. נסיונות המרידה הינם ניסיונות להפוך את ההורים לחלשים וכך לחזק את.עצמה. במקביל להכרה בכך והכבוד הניתן לקשיים הללו, התפקיד של ההורים הוא להציב גבולות הגיוניים ולהתוות את הדרך. בנוסף, ילדים צריכים לחוות את ההורים כחזקים ויציבים, אחרת הדבר מעורר בהם חרדה רבה.
לעניינינו - הכרחי להציב גבולות להתנהגויות שציינת. מריחת הצואה חשוב שתיעצר מיידית ושלא יווצרו תנאים שמאפשרים זאת מלכתחילה. כשאתם מפסיקים לה את הפעילות כשהיא אלימה או מסיבה אחרת יש להשאיר אותה מספר דקות קצר במקום המסוים. העקביות בין ההורים ובין מצבים הינה חשובה אף היא.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה
מריאנה24/03/2012בעניין הצואה כיצד נכון לנהוג לפני ואחרי? קניתי לה חיתולי גמילה בתקווה שאותם תתקשה להסיר אך לא. למשל אחרי המעשה, כאשר אני מקלחת אותה, אז זה מתבצע ללא משחקים או צעצועים (היא רואה שזו לא המקלחת הרגילה שלנו עם הנאה וכיף).מרוב שאיני יודעת כיצד להגיב אני מתחילה לצעוק עליה וזהו לא פתרון (א.היא עומדת וצוחקת ב. אני חוששת שאהווה דוגמא רעה והיא תחשוב שלצרוח זו צורת תקשורת תקינה ). אשמח לקבל איזו הנחיה מה בדיוק עליי לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט24/03/2012מריאנה שלום,
אם הילדה שלך באופן קבוע עושה קקי לפני השינה, כדאי להשכיב אותה רק לאחר שהתרוקנה. חשוב להסביר לה שאם היא צריכה לשירותים או שהחיתול שלה מתמלא, עליה לקרוא לאחד ההורים באופן מיידי, אחרת היא תקבל עונש. באותו היום, יש להסביר לה בצורה רגועה שאסור בשום פנים ואופן למרוח קקי על הקיר, ולכן מחר היא תקבל עונש, ולהסביר לה מהו העונש הזה.
אולם לפני כן, כדאי לחשוב איך למנוע זאת - לאחר את שעת השינה, לשהות לידה מעט יותר זמן עד שתירדם באופן מלא, להאריך את הטקס של ההשכבה - מקלחת, צחצוח שיניים, סיפור וכדומה. לא ברור לי איך היא עושה זאת אם כבר השכבתם אותה לישון, ייתכן שהיא הולכת לישון מוקדם מדי מבחינתה ולכן זו דרך לתקשר עמכם ולצאת מהמיטה.
נסי השבוע להשכיב אותה יותר מאוחר ולשהות לידה עד שתירדם, וכמובן להסביר לה (לא סמוך להשכבה, אלא בשעות אחר הצהריים) שאת לא מרשה למרוח קקי ושאם תעשה זאת שוב היא תקבל עונש.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדתי נגררתא23/03/2012
ילדתי בכיתה ב' היא ועוד חברה לכיתה, לשכונה חברות של ילדה שגרה ביישוב בת כיתתם חברתם. מה שמפריע לי שהבת שלי שהיתה ילדה מצחיקה, שכולם היו רוצים את סביבתה , מנהיגה הפכה לילדה( עם עוד חברה) שלא מביע את דעותיה יותר כנועה. אותה ילדה מקבלת לדעתי יחס יותר מדי סליחה על הביטוי "מלוקק". אני ואמא של הילדה מאוד מאוכזבות השתתפנו בטיול וראינו איך בנותנו יותר מדי דבק אל אותה ילדה לאן שהיא הולכת הן הולכות , דואגות לה על כול דבר, כול הזמן מה עם תמר (שם בדוי) מה עם תמר...
ניסיתי לדבר עם בתי הסברתי לה שמה שחשוב שהיא תשמור על הרצון שלה וכו' , נראה לי שאני חופרת לה . לפעמים אני מוצאת את עצמי שאני לא יודעת איך לנהל איתה שיחה אולי גרמתי לה נזק שהרבה פעמים אני מדברת אליה כאל ילדה כבר בת 14...בתי אני אציין לא מרבה לשתף לספר מה עובר עליה.
מה עושים? מתי מתערבים מתי לא? האם לא מאוחר למגר את הנזק (אני מבינה שאיתה עשיתי המון שגיאות נתתי לה להתבגר יותר מדי מהר בשיחות לא לגיל שלה במודעות על החיים שיחות שאני מבינה שמנהלים עם ילדים בוגרים. אני אתן דוגמא: היום ראתה טלוזיה ובפרסומת דברו על לשלוח ילדה לבדיקת סרטן הרחם והבת שלי הגיבה : יו וואו. זה קרע אותי במפנים כי אני יודעת שחשפתי אותה למקום שהיא בתור ילדה לא היתה צריכה להיות מודעת (היתי אומרת לה כמובן בסטיאציות מסוימות העיקר הבריאות יש אנשים שסובלים וכו...:( הכוונה שלי היתה טובה אבל לא נכונה ובוגרת. מה אני עושה? ועד כמה גרמתי נזק ויתר מודעות לחיים שאמורים להיות לא מסובכים לגיל שלה. (יותר מדי ערבתי אותה ונהלתי לידה שיחות שלא אמורות להיות שם לידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדתי נגררת - תגובה
סמדר ריינר24/03/2012שלום לך,
אני חושבת שיש לך חושים טובים ואת כנראה מבינה נכון מה קורה. עצם ההבנה היא כבר חלק גדול מהדרך לפיתרון. כשאנחנו משתפים ילד בדברים מעבר לגילו, אנחנו הופכים אותו לפעמים לילד הורי. ילד שלומד לחשוב כמו מבוגר, ולוותר על עצמו ועל הרצונות שלו. וזה מה שקורה לה עם אותה ילדה, היא נהיית מטפלת שלה, דואגת לה כל הזמן, ומוותרת על הרצונות שלה. דבר ראשון שכדאי לעשות, אחרי שהבנת מה לא נכון לעשות עם הילדה - להפסיק לעשות את זה. לנסות לעזור לה כמיטב יכולתך לחזור להיות ילדה בבית קודם כל. לגבי מה שקורה בחוץ, אין טעם להתערב מעבר מה שהתערבת. בלא הכי אין לך שליטה ע מה שאת שהילדה עושה כשאת לא לידה. כשמשהו יתשנה אצל הילדה שלך בפנים, זה יגרום גם לשינוי בהתהנגות שלה בחוץ.
אם את לא מצליחה לבד, את יכולה לפנות לייעוץ מסודר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מטרידה בנושא פסיכולוגיה ילדיםעדיין לא אמא23/03/2012
שלום,
לחברתי ילדה בת 3 וחצי, מפותחת, ערנית וחריפה.
לפני מספר ימים הילדה הלכה וסיפרה לגננת ש"אמא דחפה אותי" מעשה שלדברי חברתי ואני גם מאמינה שלא באמת קרה.
חברתי באה לדבר עם הילדה טרום שינה וכשהיא פתחה את הנושא הילדה אמרה לה "אמא, אני לא רוצה לדבר על זה, אני מבקשת סליחה, לא יודעת למה אמרתי את זה".
אני מאד סקרנית לדעת מהיכן מגייעה התנהגות שכזו.
יש לציין שהילדה היא בת יחידה, מאד מפונקת ואהובה,
תודה ושבת שלום!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה מטרידה בנושא פסיכולוגיה ילדים - תגובה
סמדר ריינר24/03/2012שלום לך,
לא ניתן לדעת בדיוק מדוע הילדה עשתה זאת בלי להכיר יותר. ניתן רק לשער, שיכול להיות שהחוויה של הילדה היא שאימא כן דחפה אותה. גם אם לא פיסית. יכול להיות שהיא מרגישה שלאימא יש המון כוח עליה, ולשלפעמים זה מרגיש לה יותר מדי, או לא הוגן, או שהיא מרגישה לא מובנת, ולכן היא מנסה לגייס מבוגר אחראי אחר כדי שיגן עליה. זה לא קשור לפינוק או לאהבה. לפעמים הורים מכוונות טובות לא מרגישים היכן המקומות שהם לא מבינים נכון את הילד, נוקשים מדי, נוקשים פחות מדי, מפעילים יותר מדי כוח, לא בהכרח פיסי. וכו'.
אני מבינה שבתור אימא לעתיד זו התנהגות שמטרידה אותך.
אני יכולה להגיד לך שהיא מאוד נדירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מתעוררת בבוקררונה22/03/2012
בתי בת 7 אינה מתעוררת בבוקר משום שלדעתה אינה רוצה ואין לה כוח ללכת לבה"ס. שוחחתי איתה ועם המורה והכל בסדר בכיתה. ראוי לציין שבתי היא מאוד חברתית ומבינה את החומר הנלמד אך תפקודה הלימודי הוא מעט איטי.
האם עליילפעול בשיטת החיזוקים החיוביים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מתעוררת בבוקר - תגובה
סמדר ריינר23/03/2012שלום רונה,
מדובר כאן בעניין של סמכות הורית. מה היית עושה אם ביתך הייתה צריכה לקבל טיפול רפואי דחוף ומסרבת? היית אני מניחה מוצאת את הדרך להבהיר לה שאין כאן עניין של בחירה.גם בעניין בית הספר, זה בדיוק אותו הדבר.
חשוב להבהיר שיש חוק חינוך חובה, כולם הולכים לבלית הספר וגם היא. היא לאל עושה טובה לאף אחד. חיזוק חיובי בעניין הזה, יכול לתת לה את ההרגשה שאת נורא שמחה שהיא הולכת לבית הספר והיא עושה את זה בשבילך. כך שבמקרה הזה אני לא בטוחה שזה מתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול דיאדימון22/03/2012
ערב טוב ...
הבת שלי בת 5 וששה חודשים המורה שנה שעברה שמה לב שהילדה יש לה אוצר מילים דל יחסית לבני גילה הילדה עברה אבחון אצל רופא התפתחות הילד ועלה הצורך לאבחון מעמיק בשפה.
ממצאי האבחון מעידים על איחור בהבנת שפה ובחשיבה והפשטה מילולית, איחור קל בהבעת השפה. כשיעקר האיחור ההבעתי הינו בארגון מסר מילולי מורחב, כישורי שפה גבוהה קשיי שליפה .
הילדה כרגע מטופלת אצל קלינאית תקשורת עברה 20 מפגשים רואים שיפור
וגם עכשיו היא עוברת טיפול רגשי דיאדי אצל פסיכולוג בגלל אותה בעיה וגם ביישנות ופחד יש לה גם בעיית זיכרון היא שוכחת מהר .
האם הטיפול הרגשי עוזר לה להיות ילדה יותר פתוחה בכיתה ולא להתבייש ולפחד .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול דיאדי - תגובה
סמדר ריינר23/03/2012שלום מון,
זו שאלה שכדאי שתפני למטפל הריגשי, הו אזה מכיר את הטיפול ואותכם וידע להגיד לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מוגזםשירז22/03/2012
בתי המקסימה בת כשלוש וחצי מפותחת מאוד ונבונה.
היא מפחדת פחד מוגזם מבעלי חיים, היום פגשנו בכלב נחמד בגינה שלקק את אחותה הקטנה ובתי הגדולה צווחה: הוא אוכל אותה והיא המשיכה לבכות בהיסטריה כשעה...
קנינו לה כלב שתתרגל ואיתו היא יותר משוחררת,
אך נראה כי היא אינה עושה העברה לכלבים אחרים ומתנהגת בצורה היסטרית מאווווווווווודדדד שמיותר לציין עד כמה היא מטרידה ומכאיבה לנו כהורים.
גם להכניס את ראשה למים חוששת וכאשר רואה טיפת דם היא נכנסת ללחץ.
היינו במכון להתפתחות הילד ושם הרגיעו אותנו וטענו שהיא מפותחת היטב וזה יעבור לה.
אני מוטרדת- הביטוי לפחד שלה הוא ממש קיצוני- צרחות אימה רמות ומתמשכות.
מה לעשות?
שכחתי לציין שהיא רוכבת על סוסים כשנה ופחות מפחדת מחיה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מוגזם - תגובה
סמדר ריינר23/03/2012שלום שירז,
את מוזמנת לפנות לעמודת שאלות נפוצות תשובה העוסקת בפחדי ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)