פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עצה הקשורה לבת חמש וחצי
    הדר
    03/03/2012

ביתי בת 5 וחצי. לאחרונה היא מדברת אלי לא כל כך יפה בחברת אנשים אחרים, במודע או לא במודע. בנוסף לא תמיד מקשיבה לי כשיש אנשים אחרים בסביבה. זה מאד פוגע בי. כשאני משוחחת איתה בבית היא מתנצלת ומבטיחה ומבטיחה אך שוב חוזרת על הטעויות. יש לציין שבבית היא די ממושמעת ובנוסף אני הדומיננטית יחסית לבעלי. כיצד להגיב?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עצה הקשורה לבת חמש וחצי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עצה הקשורה לבת חמש וחצי - תגובה

סמדר ריינר
    03/03/2012

שלום לך,
    קודם כל, לפני התגובה חשוב שתנסי להפגע פחות. מדובר בילדה בת 5 וחצי. את אשה מבוגרת. אנחנו לא אמורים כל כך להעלב מילד קטן. עצם העלבון נותן לילד כוח עלינו שלא בריא גם עבורו.
    חשוב שתגיבי עניינית, לא תעשי מזה יותר מדי עניין, מספיק להגיד בקצרה פעם אחת שכך לא מדברים ולהתעלם בהמשך. ייתכן שעצם ההתייחסות לדיבור שלה גורם לכך שהיא מקבלת תשומת לב וזה מגביר את התופעה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה עם ילדה לא מובנת
    סוזי
    03/03/2012

שלום רב יש לי ילדה בת 8 ,ילדה מדהימה :) הבעיה שהיא כל לילה דואגת לסובב את כל הברביות עם הגב אליה ולא משנה אם הם על המדף או הריצפה אפילו את הפוף שיש תמונת ברבי עליו היא דואגת להפוך אותו כולל נעליים עם תמונה או אפילו את התמונות שלה היא מסובבת אבקש לדעת מה הבעיה כי אינני יודעת מה לעשות עם זה , תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה עם ילדה לא מובנת

הוספת תגובה

• בעיה עם ילדה לא מובנת - תגובה

סמדר ריינר
    03/03/2012

שלום שושי,
    ייתכן שלילדה יש חשש שהבובות יסתכלו עליה. זה יכול להצביע על חרדה כלשהי. בלי להכיר את ילדה לא אוכל לדעת עוד פרטים, מלבד לשער שיש לילדה קושי כלשהו עם חודרנות ופרטיות, ואולי היא חשה שיותר מדי בוחנים אותה, מסתכלים עליה או לא מאפשרים לה פרטיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וויסות בהתנהגות
    נניבל
    03/03/2012

שלום לך,
    בתי היחידה, שתחיה,בת 6 וחצי. ילדה חכמה ואינטיליגנטית אולם מרבה להרים את קולה [ לקחתי אותה לבדיקת אזניים - הכל כשורה תודה לאל], ולענות ב "לא רוצה" כמעט לכל דבר שאבקש ממנה קרי, לעשות שיעורים , לעשות מערכת, להתקלח, לצחצח שיניים וכו...
    יום אחד היא אמרה לי " אמא את רוצה שאהיה ילדה טובה תרשי לי לא ללכת לבית הספר ולהישאר בבית".
    הסברתי לה את המשמעות של חוק חינוך חובה.ובמקביל בררתי את הנעשה בבית הספר.
    הבנתי מהמחנכת שהיא ילדה מקסימה עם יכולות גבוהות , וכמו כן מקובלת חברתית.
    המעבר מילדה טובה וממושמעת לילדה קשה ולא ממושמעת הוא מהיר למדיי.
    לפעמים בלי סיבה היא יכולה להעיז לומר דברים ולעשות דברים שכלל לא הולמים את גילה,
    או את התרבות שבה גדלה.
    קצת רקע על הילדה: לידת קיסרי תקינה , ינקה כמעט 3 שנים , הגמילה היתה קשה מאד .
    התלוו לגמילה ביעוטי לילה קשים. בגיל 5 נפטרנו מהם בזכות טיפות הרגעה לשינה טבעיות שרכשתי בסופרפארם .
    לפעמים אני מרגישה שמשהו לא בסדר בילדה ,וכשאני משתפת חברות אני מבינה שתופעות אלו שכיחות היום.
    חשוב לציין שהילדה מאד טכנולוגית , פריקית של מחשבים , אייפד , אייפון וכו.
    אולי הילדה צריכה מסגרת אחרת? אינני יודעת...
    אשמח לשמוע כיוון.
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    וויסות בהתנהגות

הוספת תגובה

• וויסות בהתנהגות - תגובה

סמדר ריינר
    03/03/2012

שלום לך,
    מדוע המחשבה על מסגרת אחרת? הרי בבית הספר הכל בסדר...הבעיה היא לא במסגרת הבית ספרית, אלא כנראה, לפי התאור שלך במסגרת הביתית.
    לא תארת ממה עוד מורכב הקשר שלכן מלבד בקשות להתקלח ולהכין שיעורים, איזה דברים אתן עושות יחד, מה מקום האחים אם יש, האבא, וכו'.
    יכול להיות שזו התפתחה להיות הדרך היחידה שבה הילדה מקבלת תשומת לב לאחרונה, וגם יכול היות שאת נוקשה מדי, ולפעמים ילד צריך גמישות.
    אני מציעה לך לבדוק את השאלות האלו בינך ולבין עצמך, לבדוק האם יש דרך שבה את יכולה לרכך את הקשר ביניכן, להוסיף לו עוד תכנים מלבד דרישות, וגם לפעמים להתגמש, גם אם דברים לא קרו בדיוק בקצב ובדרך שאת רוצה.
    אם עדיין קשה ואת לא מצליחה, או שאני לא בכיוון, את מוזמנת לפנות שוב ולפרט יותר ואני אנסה לעזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וויסות בהתנהגות

נניבל
    03/03/2012

שלום סמדר,
    תודה רבה על תגובתך המהירה.
    אוסיף פרטים שאולי חסרים ל"פאזל".אני אם יחידנית ובתי היא היחידה בקן.
    אמנם נשפחתנו קטנה, אך אנחנו מתגוררות בבניין עם הסבתא שתחיה,והילדה מבלה את שעות אחה"צ [עד חזרתי מהעבודה] אצל הסבתא.
    בתי היא נכדת זקונים ,והורגלה לקבל פינוקים מהדודים והדודות שמסביבה.
    כמו כן אני לא מחסירה ממנה תשומת לב,ההיפך הוא הנכון ,היא מקבלת חום ואהבה למכביר.[בגיל 40 היא הגיעה לחיי].
    תחושותיי הלא ברורות הן דווקא לאור ההתנהגויות הגובלות בכפיות טובה מצד בתי, שאינני יודעת כיצד לתרגמן.
    היא מציירת לי ציורים [ בכל הבית תלויים ציוריה], היא ילדה מדהימה מאד חמה [מחבקת ומנשקת] רק כשמגיעות הגבולות של "עשי" או "אל תעשי" כי אמא מבקשת ולפעמים מתחננת
    וכל החום החיובי משתנה לעקשנות וצעקות שקשה לי לקבלן.
    אני מלמדת אותה שאפשר לסרב אבל בטון נעים יותר. אבל אם יש דברים שצריך לעשותם והיא סתם ,ממש סתם [לדעתי כמובן] מחליטה לעשות שריר - זה מדאיג אותי.
    חשוב לי לציין שעם חזרתה מבית הספר היא אוהבת לעבור דרך גן השעשועים ואח"כ היא אוכלת צהריים ומנעימה את זמנה עד 18:00 בטלוויזיה[ ערוץ הופ בלבד], ציורים , מחשב,
    וכו. ורק מהשעה 18:30 או 19:00 אני מבקשת ממנה להתחיל שיעורים. היא לא מוכנה בשום אופן לעשות שיעורים לפני כן רק בנוכחותי.
    אם בכל זאת חסרים לך פרטים נוספים אשמח להוסיף.
    אשמח להמשך תשובתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וויסות בהתנהגות - תגובה

סמדר ריינר
    03/03/2012

שלום לך,
    המונח כפיות טובה נראה לי חלק מהקושי והבעיה כאן. את מפרשת את הסירוב שלה כעלבון אישי, וזה מכרסם בסמכות ההורית שלך, ואז במקום להציב גבולות באופן ענייני, מתפתח סוג של מאבק אישי. מדוע זה כל כך מדאיג אותך שהיא עושה שריר? זה מה שילדים עושים. הרבה ילדים לא אוהבים להכין שיעורים, וגם הרבה ילדים בוחנים את גבולות ההורים. זה חלק מההתפתחות. חלק חשוב. זה נשמע כאילו יש לך ציפייה, שאם את נותנת הכל לילדה היא אמורה להיות ילדה טובה, ואם לא, זו כפיות טובה. זו פרשנות לא נכונה של יחסי הורים ילדים. ילדים בהחלט אמורים לבחון את הגבולות, ואז זה מאוד תלוי מה עמדת ההורים ומה תגובתם. אם תגובתך נעלבת או הולכת לכיוון של כבוד, זה לא רלוונטי. לא שלא צריך לכבד הורים, אבל זה לא לב העניין במקרה הזה.
    חשוב שתציבי גבולות בצורה עניינית, בקצרה, בלי להעלב, בלי להזדעזע, בלי לנהל שיחות ארוכות, נאומים, התחננויות והסברים.
    אם את לא מצליחה, כדאי שתיפני להדרכת הורים כדי לקבל כלים לבסס את הסמכות ההורית שלך מול הילדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וויסות התנהגות

נניבל
    03/03/2012

שוב תודה רבה סמדר,
    הגבולות הם ברורים וענייניים ובכל זאת היא מרשה לעצמה ובעוצמות צורמות, על אף שיום שלם אנחנו משחקות , נהנות , מתחבקות וכו.
    בכל אופן אשמח לקבלת עזרה אם דרכך או שתמליצי לי על איש מקצוע .
    זו בתי הבכורה , אין לי נסיון קודם עד כמה היא בוחנת ובודקת אותי...אכן לפעמים אני פגועה.[ ???]
    רוצה להבין את הטוב כדי ליישמו .
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וויסות התנהגות - תגובה

סמדר ריינר
    03/03/2012

שלום לך,
    עצם העובדה שאת מעוניינת לקבל עזרה היא חיובית וטובה בעיני, ואני בטוחה שתמצאי את הדרך שתעזור לך ולבתך.
    את מוזמנת לפנות אלי לפי הפרטים שמופיעים בתחתית התשובה או לכל אחת ממנהלות הפורום שגרה באיזורך.
    אם אין אחת כזאת, אנא צייני את איזור מגורייך ואנסה להמליץ לך.
    בהצלחה,
    סמדר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התהנגות חריגה
    יוסי
    02/03/2012

הבן שלי בלימודים בסדר גמור אבל ההתנהגות בבית במיוחד ביום שישי משעה 16:00 עד שהוא נרגע משתולל צועק ומציק אפילו באלימות באחותו ואנחנו קשה לנו איתו למרות ההסברות והעונשים לא עוזר
    למרות שזה קורה תמיד שחבר לא בא איליו וזה מגיל 7 עד היום גיל 12
    שחבר אצלו אז הוא לא מתנהג בצורה הזאת.
    מכירה תופעות כאלה?

לקביעת תור
    סגירה
    התהנגות חריגה

הוספת תגובה

• התהנגות חריגה - תגובה

סמדר ריינר
    03/03/2012

שלום יוסי,
    קודם כל אני מציעה לכם להפסיק עם העונשים, כמו שאתם רואים הם לא עוזרים, הם גם גורמים נזק. העובדה שהבן שלכם מתנהג בצורה כזאת רק בחיק המשפחה אומרת שהו אילד עם כוחות ויודע לעצור את עצמו כשהוא רוצה. העובדה שההתנהגות קורית רק בחיק המשפחה היא גם סוג של מחמאה למשפחה שלכם, כי אכן המשפחה זה המקום שבו הכי נכון להראות מצוקה, המשפחה היא הגורם שאמור להכיל ולהתמודד ומהבחינה הזו זה עדיף בהרבה על ילד שבבית מתנהג יפה אבל עושה בעיות בבית הספר.
    עם זאת, יש כנראה מצוקה כלשהי אצל הילד. מאחר וההסברים והעונשים לא עוזרים, מה דעתכם להפסיק לדבר ולהתחיל להקשיב? פשוט לנסות להבין את הילד, מה קשה לו, האם הוא מקנא באחותו? האם הוא מרגיש שדורשים ממנו יותר ממנה אבל נותנים לו פחות? האם יש סיבה אחרת להתנהגותו? נסו להקשיב ולהבין לפני שאתם פועלים ולא לפעול בלי הבנה והקשבה לפני כן.
    אם אתם לא מצליחים ניתן לשקול לפנות לייעוץ מסודר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובדת עצות
    יעל
    02/03/2012

שלום רב,
    בני בן 9.6. ויש לו הרבה קשיים חברתיים, הוא חש לעיתים קרובות כי אינו מקובל בכיתה ושתמיד אחרים אוהבים אותם יותר. מבחינה לימודית בסדר, אולם בשנה הנוכחית כל הזמן הוא מזלזל בלימודים, אינו מביא ציוד, שיעורים, מקבל הרשמות רבות. בבית אינו מסתדר עם אחותו בת ה6 ומציק לעיתים לקטנה בת השנה וחצי. כעונש איני מאפשר לו מחשב, אקסבוקס וטלוויזיה אולם הוא לאחרונה נורא בוכה הוחל להגיד משפטים חמורים כמו אני רוצה למות, ומה את רוצה? שאני אקפוץ מהחלון? וכדומה. בבית צריך להגיד כל דבר 200 פעם וכל הזמן הוא עונה, אם בכלל, ב"שנייה". קשה מאוד. מה את ממליצה לי לעשות? למי לפנות? אני ממש מפחדת ואובדת עצות!
    יעל

לקביעת תור
    סגירה
    אובדת עצות

הוספת תגובה

• אובדת עצות - תגובה

סמדר ריינר
    03/03/2012

שלום יעל,
    נשמע שהילד שלכם במצוקה, ומרגיש שלא מבינים אותו.. העונשים כמו שאת רואה, לא עוזרים ורק מחמירים את המצב. אני ממליצה לך להימנע מהם.
    מאחר והמצב החמיר עד כדי כך שהילד מדבר על רצון למות, וזה לא משנה אם לדעתך הוא מתכוון לזה באמת או לא, אני מציעה לך לפנות איתו בדחיפות רבה לטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לכ' סמדר ריינר
    אוקסנה
    02/03/2012

שלום,
    מיום רביעי אני לא יכולה לשבת לשחק ולאכיל את הידל כרגיל בגלל הפסיכולוגית של הגן. אנחנו עושים איתה גם הדרכת הורים. התחלתי בגללה להזיז את הילד ממני. וכל זה אחרי מילים "כשהילד איתי הוא במתח". הילד לא נותן לי להיכנס למקלחת בשקט, לא נותן לי לבדר להיות בחדר ו...! איך הילד יכול להיות במתח איתי? היא פשוט שינה את ההתנהגות בבית. הילד רואה עכשיו ממני יותר מדי דמעות, לא אולך לי לא לברוח ממנו. האם הילד שלא נותן לי להיות לבד יכול להיות במתח איתי? המשפת שלה פשוט הוריד אותי למטה ואין יותר למטה איפה שאני נמצאת עכשיו. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לכ' סמדר ריינר

הוספת תגובה

• לכ' סמדר ריינר - תגובה

סמדר ריינר
    02/03/2012

שלום אוקסנה.
    נשמע לי שלקחת את דברי הפסיכולוגית בצורה קצת יותר מדי קיצונית. היא בודאי לא התכוונה שאת אמורה לא לתת לילד להיות לידך או שאת מזיקה לילד. אני מניחה שכל מה שהיא התכוונה הוא שתניחי לו לפעמים לעשות דברים בעצמו, ותשתדלי לא לעשות הכל ביחד איתו כל הזמן. תנסי לעשות את זה בהדרגה, ולא לקחת את זה כעלבון. את לא צריכה להזיז אותו ממך, אבל את יכולה לפעמים להזיז את עצמך ממנו כשאת רואה שהוא עסוק או עושה משהו לבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד שמרביץ
    sara
    02/03/2012

בני בצהרון לאחר בי"הס והיות והמשמעת אינה חזקה הרבה פעמים הוא הולך מכות עם החברים בצהרון. הם לעיתים משחקים ולעיתים מרביצים (לי נראה כחלק ממשחק) יועצת פדגוגית שהיתה יום אחד בצהרון התקשרה לכל ההורים של הילדים ואמרה כי הילדים אלימים וצריך לטפל בזה. יש לציין כי בבית ובכלל הילד לא מרביץ כלל האם זה נכון מה שהיא אמרה שהאם ילדים בני 6 אפשר לכנות אותם "ילדים אלימים" כשאני יודעת, וגם בני כמובן ילדים עם ציונים גבוהים מאוד והם כאמור חברים טובים בס"ה. הם באים אלי הביתה ומשחקים יפה מאוד

לקביעת תור
    סגירה
    ילד שמרביץ

הוספת תגובה

• ילד שמרביץ - תגובה

סמדר ריינר
    02/03/2012

שלום שרה,
    אני מבינה שלא נעים לך כאם לשמוע הגדרות כאלה גורפות על הבן שלך. ייתכן באמת שההתנהגות שלו בצהרון לא מעידה על כך שהוא ילד אלים בהגדרה. יחד עם זה לא הייתי מקלה ראש בכך שבצהרון הוא אכן התנהג באלימות. אולי הוא לא ילד אלים, אבל הוא כן מתנהג באלימות בסיטואציות מסויימות. זה כמו ההבדל בין להגדיר ילד כבעייתי, לבין להגדיר אותו כילד שיש לו בעיות. כמו לכולנו. העובדה שבצהרון אין משמעת חזקה לא מצדיקה שימוש של הבן שלך באלימות, והעובדה שזה התרחש לדעתך תוך כדי משחק יכולה להיות דרך שלך כדי לנסות לתאר לעצמך את העניין כפחות קריטי. אני מציעה לך לבדוק יותר לעומק מה באמת קרה, גם עם הבן שלך וגם עם הצוות במועדונית,למה הוא הגיב, מדוע הגיב כך, ואיך ניתן לייעץ לו להגיב אחרת בפעם הבאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משחקי ילדים

שולמית
    05/03/2012

אני שמתי לב שהילד שלי נהיה נורא עצבני כשהוא צופה בתוכניות טלויזיה מסויימיות. זה לא קורה לו כשהוא משחק סקייטבורד או מצייר. פשוט הפסקתי להרשות לו לצפות בתוכנית הזאת. שירד למטה לרכב על אופניים או על גלגיליות, יותר טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח היפוספדיאס
    אמא מודאגת
    01/03/2012

שלום
    הבן שלי עבר שני ניתוחים בולבול .אחרי חצי שנה הוא התחיל לשכב על הריצפה ולהתחכך
    הוא מסוגל לעשות את זה שעות .אנחנו מאוד מודאגים הוא השתנה בעקבות הניתוחים יותר בוכה צועק בלילה הוא צורח כול הזמן .הוא ממש ילד רגיש .אי אפשר לגעת בו .איך אפשר לעזור לו שזה יפסק?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח היפוספדיאס

הוספת תגובה

• ניתוח

סמדר ריינר
    01/03/2012

שלום לך,
    אנא שתפי ביותר פרטים, בן כמה הילד, האם הוא מדבר, האם יכול לשתף במה שעובר עליו, מה עשיתם עד עכשיו כדי להתמודד וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 3 שמדבר הרבה על מפלצות ופחד מהן
    מורן
    29/02/2012

שלום,
    בחודשיים האחרונים בזמן ההשכבה בני בן ה3 מדבר הרבה על מפלצות ששוכבות לו מתחת למיטה/לשמיכה/לכרית ועל חיות טורפות ונחשים. הסברתי שוב ושוב שמפלצות קיימות בדימיון וחיות אחרות בטבע הפתוח כך שיבין שהן רחוקות ממנו ולא יכולות לפגוע בו באמת ושבנוסף אמא ואבא קרובים לחדר שלו וכשירגיש צורך יקרא לנו. אחרי שכנועים רבים הוא 'חצי משוכנע' ונרדם אך עדיין קצת חרד. הגננת אומרת שגם בגן הוא מתעסק בעניין ולאחרונה גם הביע התנגדות ללכת לגן ומסרב להסביר למה. מה ניתן עוד לעשות והאם זה משהו שיחלוף מאליו? כי נראה לי שחודשיים הם הרבה זמן להתעסק בזה וחשבתי שהפחד יחלוף או יפחת

הוספת תגובה

• בן 3 שמדבר הרבה על מפלצות ופחד מהן - תגובה

סמדר ריינר
    01/03/2012

שלום מורן,
    אלה הם פחדים אופייניים לגיל. האמירה שהמפלצות קיימות רק בדמיון לא עוזרת לו, כי מבחינתו זה נשמע כרגע כאילו לא מאמינים לו.. לכן כדאי יותר להתייחס לפחדים שלו ברצינות ולהציע לו דרכים משחקיות להישמר מהממפלצות, למשל ללכת לישון עם חפץ שיכול לשמור עליו, למשל מקל קסמים שיגן עליו, או בובת אריה, להקריא סיפורים על פחדים של ילדים לקראת השינה וההתגברות עליהם, וכו'. אתם יכולים לקרוא עוד בעמודת שאלות נפוצות בתשובה המתייחסת לפחדי ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם הגיע גיל ההתבגרות?
    נורית
    29/02/2012

שלום רב,
    ביתי בת 10 בקרוב. היא באמת ילדה טובה ומקסימה אך לאחרונה היא מתחצפת אליי ועונה לי תשובות כמו "לא איכפת לי" "לא מעניין אותי" "זו לא בעיה שלי" "כזאת אני", אם אני מתארת לה מצב שקורה היא עונה לי "נכון" עם המון חוצפה ו"התנשאות". לי מאוד קשה עם חוסר כבוד להורים ואני מוצאת את עצמי דורשת בכוח. הענשתי אותה שאין חברות במשך שבועיים ואין דמי כיס. אולי אני מגזימה? אולי אני אמורה להבין אותה? גיל ההתבגרות די מפחיד אותי גם ככה והייתי רוצה מאוד להיות איתה ולא נגדה. השאלה האם הגיל הזה עומד בפתח.
    לא מתחשק לי להיות אמא שמענישה מה גם שאני יודעת שעונשים זו לא שיטה ובסוף מצפצפים על ההורה. אם כך איך אני מתמודדת?

לקביעת תור
    סגירה
    האם הגיע גיל ההתבגרות?

הוספת תגובה

• האם הגיע גיל ההתבגרות? - תגובה

סמדר ריינר
    29/02/2012

שלום נורית,
    אכן ייתכן שאלה הם ניצנים של גיל ההתבגרות. ואני חושבת שיפה שיש לך התלבטויות בעניין הענישה, וההתלבטויות הן בהחלט במקום. אני גם חושבת שאת צודקת כשאת חשה שהענישה שהפעלת מוגזמת מדי.
    כדי לייעץ מה כן לעשות יעזור אם תפרטי כמה סיטואציות בצורה יותר מעמיקה ופחות כללית, כדי שאבין טוב יותר את המצב ואוכל לפרט לך איך לנהוג אחרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשבר לי הלב ממה שעובר על הבן הקטן
    אמא ל-3
    29/02/2012

שלום לכולם,
    אני אמא ל-3 ילדים. הגדול בן 10, בת 7 ובן 4.5 הילדים כולם בריאים ומקסימים.
    בגיל שלוש וקצת הבן הקטן שלי התחיל ללכת לגן עירוני. השנה הראשונה עברה יחסית בשלום למרות שלקראת סוף השנה טענה בפננו הגננת כי הוא בכמה מישורים ברמה הכי נמוכה בגן - ציור, משחקי זיכרון ועוד משהו. כשהשיחה בכלל זומנה על ידנו בנוגע ל"פתיל קצר" שיש לו ותגובות אלימות. לציין כי היא ביקשה שניקח את הבן שלנו לאיבחון. מיותר לציין כי די היינו בהלם. הילד בוגר שלי חכם במיוחד וזה מאוד בולט וכך גם הבת האמצעית שהודלגה והוקפצה לכיתה א' מבלי לעשות גן חובה. גם הילד הקטן אולי לא מהיר כמו השניים הגדולים אבל רחוק ממה שהגננת אמרה. מיד לקחנו אותו לאיבחון פרטי והתברר כי הילד שמאלי לחלוטין (הגננת התקשתה לגלות את זה!!!) עין-יד-רגל ושהוא טיפוס היפו סנסטיב טייפ - רגיש מאוד מאוד. אז התברר לנו וגם לגננת שהוא אף פעם לא הראשון שמרביץ אלא מגיב ובעיקר נעלב מאוד מהר כשהכוונות שלו טובות אך נענש "בטעות" כי ילדים שהוא לוקח אותם לשחק איתו טוענים כי הרביץ להם או משך אותם או משהו כזה. מיום האבחון הדברים נעשו הרבה יותר פשוטים וטובים. מאבחנת נוספת של ריפוי בעיסוק אמרה שהכל בסדר, לעבוד איתו קצת בבית על ציורים ואפילו לא ביקשה להתחיל טיפול.
    בינתיים החלה השנה השנייה בגן. לגן נוספה כמות עצומה של בנים 22 בנים מול 13 בנות כולם טרום חובה. בקבוצת הבנים המון ילדים אלימים פיזית ומילולית. הבן שלי חוזר כמעט כל יום הביתה ומספר שהרביצו לו. הוא חוזר עם קללות נוראיות ומספר ממי שמע אותם. בזמן האחרון הוא החל להגיב בחזרה, כאשר הוא מחזיר לילד והגננת קוראת לו היא טוענת שהוא מתעלם ממנה ואף קורא לה "מטומטמת" והיא מענישה אותו, וחוזר חלילה. בזמן האחרון כשהיא שמעה שאנחנו מאוד לא מרוצים ממנה ומתכוונים להעביר אותו גן בשנה הבאה היא התחילה להתקשר כמעט פעם או פעמיים בשבוע ולספר שהיה לו יום קשה ושהוא היה תוקפן. פעם היא התקשרה להגיד שהוא זרק כיסא ואז התברר שהוא רק הרים את הכיסא ומיד הוריד אותה חזרה כשהוא בוכה וכועס. ברור שזה לא בסדר אבל זה לא בדיוק שהילד זורק כיסאות.... הגננת התחילה לעשות איתו טבלת התנהגות עם סמיילי וגם אנחנו במקביל בתקווה שזה יעזור אבל אני די מיואשת. מחכה כבר שתיגמר השנה והוא יעבור לגן עם גננת שמבינה קצת יותר. מה לעשות בינתיים?
    תודה מראש ומצטערת על האריכות....

הוספת תגובה

• נשבר לי הלב ממה שעובר על הבן הקטן - תגובה

סמדר ריינר
    29/02/2012

שלום לך,
    אולי כדאי גם לתת לו כלים נוספים להתמודדות במצבים שבהם הוא מגיב בצורה פחות טובה. למשל להציע לו מה לעשות במקום להרים כיסא (גם אם לא זרק אותו), במקום לבכות, במקום להחזיר מכות, ובמקום להגיד לקלל. אפשר להציע לו לפנות לגננת בלי בכי ולהגיד לה מה קורה, אפשר להציע לו לספור עד 10 לפני שהוא מגיב ולתרגל את זה בבית, כך שיהיה לו זמן להרגע קצת לפני התגובה האימפולסיבית ואז יש סיכוי שהתגובה תהיה אימפולסיבית פחות. אפשר להציע לו מילים אחרות לבטא את כעסו במקום קללות, למשל להגיד שהוא כועס, ועל מה הוא כועס, אפשר להציע לו דרכים נוספות להגיב כשילד אחר משחק במה שהוא רוצה בדיוק, למשל לפנות משחק אחר בינתיים וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה עם התנהגות חריגה
    רותם זוהר
    28/02/2012

שלום רב, הבן הבכור שלי בן שנתיים ועשרה חודשים, אני רוצה לתאר מצב, מזה כשבוע וחצי התפקוד שלו השתנה, הוא חזר ביום ראשון שעבר מהגן עם חוסר מצב רוח, לא מדבר, התיישב על הפוף בסלון והסתגר בתוך עצמו, הוא הפסיק לאכול, לשתות הוא שותה, מדובר בילד שמח, פיקח עצמאי, מאוד אוהב. ההתנהגות הזו מאוד קיצונית, מיותר לומר שמתסכלת, שום דבר לא מצליח לרגש אותו, לשמח אותו, או לפחות להוציא ממנו תגובה כלשהי. אני נמצאת בנקודה שכל תרחיש נראה לי מוזר ורלוונטי. אני אשמח לעזרה!

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה עם התנהגות חריגה

הוספת תגובה

• עזרה עם התנהגות חריגה - תגובה

סמדר ריינר
    29/02/2012

שלום רותם,
    את צודקת בכך שאת מוטרדת. דבר ראשון שהייתי עושה זה לברר בגן אם קרה משהו חריג. הייתי מנסה להרגיע אותו, הרבה חום ואהבה, וברגע המתאים לנסות לדובב, להגיד שאם קרה משהו צריך לספר לאבא ואמא, ואבא ואמא יעזרו לו. אפשר גם לעודד אותו לצייר, ולספר סיפור על הציור ביחד, או שתציירו ילד עצוב ולבקש שיעזור לכם לספר עליו סיפור, וכו'. אם אתם לא מצליחים כדאי לפנות לייעוץ מסודר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת 10 חודשים שמושכת בשיער
    לילך
    28/02/2012

שלום לכם,

אני מגיל מאד צעיר מושכת את שיער ראשי אפילו עד תלישה, הייתי עושה זאת בכדי להירגע.

כיום יש לי שני ילדים ואני לידם לא מושכת בכלל את שיערי.

יש לי תינוקת בת 10 חודשים שמגיל 3 חודשים בזמן האכלה היא הייתה מלטפת את שיערה שלה, היום היא יותר מושכת את השיער בזמן האוכל ( די חזק אבל לא מספיק חזק בכדי לתלוש את השיער).

אין סיכוי שהיא ראתה אותי והיא מחקה אותי, הפחד הנוראי שלי שהיא תהיה כמוני.

האם אני אמורה לעשות משהו, אם כן, אז מה??

הוספת תגובה

• תינוקת בת 10 חודשים שמושכת בשיער - תגובה

סמדר ריינר
    28/02/2012

שלום לילך,
    מדובר בתופעה שנקראת טריכוטילומניה והיא נובעת מחרדה. כדאי שתיפני לטיפול בעניין. את יכולה לנסות בבי"ח איכילוב ביחידת אם-תינוק, או למרפאת גיל הינקות ברחוב אורלנסקי בפתח תקווה, ששייכת לקופת חולים כללית, אך עד כמה שידוע לי מקבלת מטופלים גם מקופות אחרות. אם את לא מאיזור המרכז נסי לפנות בכל זאת למקומות האלה כדי לברר אם יוכלו להפנות אותך למענה מתאים באיזור מגורייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

לילך
    29/02/2012

מדובר רק בזמן שהיא אוכלת והיא עושה זאת בעדינות, למרות זאת לפנות לדעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

סמדר ריינר
    29/02/2012

שלום לילך,
    יש סתירה בדברייך. כעת את אומרת שהיא מושכת בעדינות, אך בשאלתך הראשונה כתבת שהיא מושכת חזק.
    אם היא מושכת בעדינות, הייתי מניחה לזה כרגע ועוקבת אם זה מחמיר. אם זה נראה לך בכל זאת חמור, הייתי פונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נראה כאילו

לילך
    29/02/2012

נראה כאילו שהיא מושכת חזק אך זה לא ניתק מהראש, זה לא כואב לה.
    בכל מקרה, אני מודה לך על ההתייחסות ואני אשים לב לתופעה

תודה
    לילך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהצלחה.

סמדר ריינר
    29/02/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים
    גלית
    28/02/2012

בני בן 5.9, מרבה לדבר על פחדים הקשורים למוות ברמה היום יומית.

הוא שואל שאלות כמו: אם אתם תמותו מי ישמור עלי, אם תמותו לפני או שאני לפניכם, אני פוחד למות, אני חושב שאמות השבוע, מי שומר על ילד קטן אם ההורים שלו מותם, וכו'....

יש לציין שלא חווה מות של קרוב משפחה.

איך להגיב ? מה לומר ? האם זה טבעי ? או שעובר את ה"גבול" ויש סיבה לדאגה ?

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים

הוספת תגובה

• פחדים - תגובה

סמדר ריינר
    28/02/2012

שלום גל,
    השאלות הן טבעיות ותואמות גיל. זהו בערך הגיל שבו ילדים מבינים את המושג מוות וסופיות החיים לראשונה וזה מפחיד.
    כל עוד זה ברמה של שאלות זה בסדר, אם זה מתחיל להפריע לתפקוד ברמה של בעיות שינה, פחד להישאר לבד וכו', אז כדאי לחשוב לפנות לטיפול.
    כרגע חשוב לענות לו על השאלות בצורה שתרגיע אותו במידת האפשר.לציין שהסיכוי שדבר כזה יקרה הוא נמוך מאוד, ושיש אנשים שתפקידם לעזור במקרים כאלה לילדים ושבדיוק לצורך הזה יש משפחה וקרובי משפחה, ושיש עוד זמן רב עד המוות שלו ושלכם כי רוב האנשים מתים בגיל מאוד מאוד מבוגר, ועד שזה יקרה הוא כבר יהיה גדול וידע לדאוג לעצמו ויהיו לו בטח כבר ילדים משלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך לעזור לילדה בת 2
    חן
    28/02/2012

אני ובעלי מפרקים את החבילה ובתור התחלה עזבתי את הבית ואני אצל אמא שלי עם הבת כבר שבועיים. בזמן הזה חל שינוי גדול שאינני יודעת להתמודד איתו
    אין לה תאבון
    השינה בלילה לא שינה
    בבוקר בגן היא הייתה הילדה שהתרגלה לגן הכי מהר ולא בכתה שנפרדנו בשעה
    והיום היא רק רואה את השער מרחוק ונכנסת להיסטריה שקורעת אותי
    היא אומנת בתם שנתיים עוד מעט אבל היא נורא חכמה ומבינה.
    שלא נדבר על מקלחות שנורא קשה לי לעשות לה כי גם שם היא נכנסת לפאניקה
    הייתי רוצה לדעת מה עושים איך עושים
    בנוסף אני מתכוונת לעזוב את בית אמי בקרוב ולהשכיר דירה מה שיביא עוד קושי מבחינתה.

לקביעת תור
    סגירה
    איך לעזור לילדה בת 2

הוספת תגובה

• איך לעזור לילדה בת 2 - תגובה

סמדר ריינר
    28/02/2012

שלום חן,
    אם מדובר בילדה חכמה ומבינה אולי כדאי לנסות לדבר איתה ברמה שהיא מבינה, למלל עבורה את תחושתיה, להגיד לה שהיא בטח מתגעגעת לאבא, ואבא ואמא לא גרים ביחד אבל אבא עדיין מאוד אוהב אותה ויבוא לבקר אותה. לנסות להכין אותה במידת האפשר לפני שינויים, במילים וגם בדרכים מוחשיות (למשל להראות לה את הבית שתעברו לאיו לפני כן וכו').
    הכי חשוב להבין שחלק מהתגובה שלה היא לא פרדיה שלכם אלא למה שהיא מרגישה ממך. היא כנראה מרגישה שאת בתקופה חלשה כרגע, וזה גם גורם לה לחרדה. וייתכן שמזה נובע גם הקושי במקלחת. חשוב לכן גם להציב גבולות כמו בשיגרה, ולנסות לשדר חוזק ועמידות, עד כמה שאת יכולה. קחי בחשבון שזו תקופה קשה לכולכם והיא תעבור. אין באפשרותך למנוע את כל הסבל מבתך אלא רק לנסות להקל במידת האפשר, וצריך הרבה סבלנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה