פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אוננות?
    אמא מוטרדת
    21/02/2012

יש לי ילדה בת שנתיים ושמונה חודשים. כשהייתי באמצע הריון, לפני שנה וקצת, היא התחילה ללטף לי את הבטן והתמכרה. היא לא הולכת לישון בלי "בטן", היא למדה לקבל גם את הבטן של בעלי כחלופה, והיא לפעמים מרגיעה את עצמה כשהיא שמה רגל על הבטן שלי (במקום יד)- במצב שכיבה. הבעיה שלאחרונה זה מחמיר, היא מנסה להגדיל מגע, היא מרימה את החולצה שלה ושלי (היא באה מאחורי כשאני יושבת על הספה) ומצמידה את הבטן שלה לגב שלי והכי גרוע, לפעמים היא מתפשטת או לפני מקלחת ומצמידה את איבר מינה לגב שלי בפיסוק רגליים. היא נורא עצובה כשאנחנו אומרים שזה לא נעים לנו, זה מתחיל להטריד, איך לומר די בלי לגרום לה להרגיש דחויה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אוננות?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אוננות? - תגובה

סמדר ריינר
    21/02/2012

שלום לך,
    יכול להיות שהיא תרגיש קצת דחויה אבל אין ברירה. צריך להסביר לה שאתם מבינים שזה נעים לה אבל זה לא מתאים. במקום זה זה אפשר ללטף ולחבק אותה באופן מתאים יותר וללמד אותה לקבל מגע שלא משלב אוננות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לכ' סמדר ריינר
    אוקסנה
    21/02/2012

שלום,
    הילד בזמו האחרון התחיל לפתוח ולסגור דלתות בבית ובגן. גם אם הוא שומע שיצאו מהחדר הוא יקום והסגור את הדלת. ועוד דבר הילד במקום להסביר אם מפריע לו או כואב לו .... צועק. צועק הרבה גם בבית וגם בגן. ובגן אומרים שלפעמיים הילד צועק בלי שום סיבה. שזה יש גם בבית. הוא יכול לשחק ולתת צעקה חזקה. מה זה יכול להיות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לכ' סמדר ריינר

הוספת תגובה

• לכ' סמדר ריינר - תגובה

סמדר ריינר
    21/02/2012

שלום אוקסנה,
    אם הוא צועק כשמשהו מפריע לו, אפשר ללמד אותו דרכים אחרות לבטא את עצמו, להסביר לו שאפשר הגיד במילים, שמפריע לו, או שהוא כועס או שלא נעים לו, או שהוא רוצה משהו אחר, ואין צורך לצעוק. אפשר גם לתת חיסוקים חיוביים כל פעם שהוא אומר בשקט ולא צועק.
    גבי צעקות פתאומיות בלי סיבה, לא ברור לי למה את מתכוונת, האם הוא צועק מילים, או רק הברות, האם זה מבהלה, או שזו דרך לקרוא לך,או שזה מהתלהבות תוך כדי משחק ,אם תפרטי יותר אנסה לעזור שוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...

אוקסנה
    22/02/2012

שלום ותודה על תגובתך,
    צעקות בלי סיבה- הוא יכול לשחק לבד ופתאום צועק (לא מילים). זה לא במקום לקרוא או לבקש ....! ביום ראשון שמתי לב, בבוקר שיחקתי איתו בערך שעתיים לא היה שום צעקה רק משחק ועוד משחק. הוא ביקש לנוח, שכב על מיטה אחרי 5 דקות פתאום הילד צועק. בערב שוב שיחקתי איתו - ללא צעקות. גם בגן אומרים שהוא צועק הרבה וצועק פיתאום בלי שום סיבה.
    אני מתחילה לחשוב שהוא לא יכול פשוט להיות לבד ואם זה הוא לא רוצה הברה. כי אני גם לא יכולה לשחק איתו כל הזמן כדי שלא הצעק. ועוד דבר נושא "דלתות" - סוגר ופותח בבית ובגן כמו ילד שאחראי על הדלתות.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך... - תגובה

סמדר ריינר
    22/02/2012

שלום אוקסנה,
    יכול להיות שהוא חרד ונבהל, גם סגירת הדלתות קשורה יכולה להיות ממקום כפייתי שקשור לחרדה. אפשר לשאול אותו כשהוא צועק מדוע הוא צועק והאם נבהל ממשהו. בודאי שאת לא צריכה לשחק איתו כל הזמן, אבל כן לתת לו הרגשה שאת זמינה והוא לא לבד גם כשהוא משחק עם עצמו.אולי זו דרך לבדוק אם את עוד שם, ואז אפשר לומר לו, אני פה, הכל בסדר, אתה יכול להמשיך לשחק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אוקסנה
    23/02/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה, שמחתי לעזור:-)

סמדר ריינר
    23/02/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוכל
    גלית
    21/02/2012

בני בן 8, אוכל מאוד לא נקי, עם פה פתוח, ולא מוכן להעזר בסכין.

איך ניתן לשנות המצב ?

אני יודעת שגם להעיר זה לא טוב יותר מידי.

ניסיתי להציע לו לאכול עם כף, תחמתי את הצלחת עם נייר, שיהיה לו גבול.

כלום לא עוזר !

האם יש דרך חינוכית לעודד אותו לשנות המצב ?

לקביעת תור
    סגירה
    אוכל

הוספת תגובה

• אוכל - תגובה

סמדר ריינר
    21/02/2012

שלום לך,
    את יכולה לנסות להציע חיזוקים חיוביים כל פעם שהוא כן עושה את זה. השיטה עם חיזוקים חיוביים היא לצבור נקודה כל יום שהוא אוכל בצורה מסודרת, ואם הוא צבר מספיק נקודות לקבל פרס קטן וסימלי בסוף השבוע. חשוב להקפיד - בלי הערות על הפעמים שהוא לא מצליח. ההתייחסות היא אך ורק לגבי הפעמים שכן.
    אני באופן כללי, הייתי ציעה לך לרדת לגמרי מהנושא כי יכול היות שהתפתח כאן משהו שיש בו סוג של דווקא מולך, וכשלא יהיה איכפת לך זה ייעלם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציור המשפחה
    טלי
    20/02/2012

שלום,

בני בן החמש וחצי התבקש בגן לצייר ציור של המשפחה לכבוד יום המשפחה.
    בציור נראה בני בצד ימין, לידו אני עם שמלה וכתר, לידי בעלי עם שמלה וכתר וליד בעלי בתנו הקטנה (קטנטנה). ליד כל אחד רשם את השם. את השם אמא ציין פעמיים, כלומר לא כתב אבא וגם לא צייר דמות גברית אלא נשית, זהה לי.
    אני רוצה לציין שבני מאוד אוהב את עולם האגדות, נסיכות בעיקר. כל הציורים שלו הם על נסיכות. מספר פעמים ציין בפנינו שהיה מעדיף להיות ילדה, דבר שהיה קשה לשמוע.
    בעלי פעיל בחיי בני, לא חוזר מאוחר מהעבודה, פעם בשבוע מוציא אותו ואת בתנו מהגן.
    לא ברור לי מנין נובעת ההתעלמות בציור מבעלי? האם בשל העובדה שכ"כ אוהב נסיכות או שמא מעיד על משהו אחר?
    אודה לעזרה בנושא.

לקביעת תור
    סגירה
    ציור המשפחה

הוספת תגובה

• ציור המשפחה - תגובה

סמדר ריינר
    20/02/2012

שלום טלי,
    את בעצמך מציינת שבנך אמר מספר פעמים שהוא מעדיףך להיות בת. יכול להיות שזה קשור לזה. דרך אגב הוא לא התעלם מבעלך אלא צייר אותו כאישה. זה אומר משהו על קושי שיש לבנך בנושא של זהות מינית. אני מבינה שזה משהו שקשה להכיר בו או לשמוע אותו, אך אולי כדאי להבין שיש משהו כזה, ולקבל ייעוץ מסודר כדי לדעת איך כדאי להתמודד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמיון מפותח
    ליאת
    20/02/2012

לבתי בת השנתיים ושמונה חודשים דמיון מאוד מפותח,השבוע ראיתי בסלון על הריצפה בננה ,אמרתי לה למה את זורקת בננה בסלון והיא אמרה לי אמא זה לכלבים, (אין לנו כלב בבית) אמרתי לה איזה כלבים ? היא אמרה אמא ראיתי כלבים חמודים בצבע לבן ואני רוצה לתת להם את הבבנה שיאכלו, אמא אל תפריעי להם ואל תקחי את זה , זה שעשע אותי אבל מצד שני לא כ"כ מובן לי , מה היא רואה באמת כלבים? יש לי מה לדאוג?

לקביעת תור
    סגירה
    דמיון מפותח

הוספת תגובה

• דמיון מפותח - תגובה

סמדר ריינר
    20/02/2012

שלום רווית,
    משחק דמיוני הוא חלק מההתפתחות התקינה של ילדים. הבת שלך רוצה שתשתפי איתה פעולה במשחק ובעיקר שלא תכעסי שזרקה בננה. זה לא נשמע לי בשלב הזה בהכרח סיבה לדאגה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלפת גנים
    דניה
    19/02/2012

בתי בת שנה וחמישה חודשים. בגיל 3 חודשים נכנסה למשפחתון ובגיל שנה העברתי אותה לגן (במסגרת של 12 ילדים בקבוצתה).
    הייתי אמורה להעביר אותה בסוף שנת הלימודים כשתהיה בת שנתיים לגן אחר שאני יותר מרוצה מהחינוך בו. אולם היות וחוק חינוך חובה נכנס לתוקף יווצר מצב שבו אצטרך להחליף שוב לאחר השנה הבאה, כשתהיה בת 3, מה שיוצר החלפת מסגרת כל שנה במשך 3 השנים הראשונות לחייה.
    לכן אני מאוד מתלבטת האם להשאיר אותה בגן הנוכחי, לעוד שנה ורק אז להעבירה לגן עירייה, או כן להעבירה לגן השני ואז שוב לגן עירייה.
    יש לציין שהיא מאוד חברותית, מפותחת לגילה, מוטורית, שפתית ושכלית.

אני מפחדת לגרום לה להסתגרות כתוצאה מהחלפת מסגרות כל שנה.

מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    החלפת גנים

הוספת תגובה

• החלפת גנים - תגובה

סמדר ריינר
    20/02/2012

שלום דניה,
    את מציינת רק צד אחד של ההתלבטות ולא פירטת את הצד השני. מה זאת אומרת "גן שאני יותר מרוצה מהחינוך בו" ממה את יותר מרוצה? האם בגן שהילדה נמצאת בו עכישו יש בעיה חמורה של גבולות? של אלימות? של בטיחות? אם כן אז יש מקום להעביר. אם במילה חינוך את מתכוונת לתכנים, זה בעיני הרבה הרבה פחות חשוב ואז כדאי להשאיר אותה בגן הנוכחי, בהנחה שטוב לה שם והיחס והבטיחות סבירים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 7- לא רוצה חברות
    אירנה
    19/02/2012

שלום רב,
    ילדתי בת השבע, תלמידת כיתה א', ללא קשיי לימוד,תמיד היתה שקטה ביישנית ומופנמת. הבעיה שהיא לא מוכנה ללכת לחברות מהכיתה כשמזמינות אותה, לא לימי הולדת ולא לשכנים כשהיא כבר מכירה היטב . היא מוכנה לשחק עם ילדים אך ורק בבית שלה וגם זה חייב להיות ילד או ילדה אחד בלבד. בזמן האחרון היתה להם פעילות בכיתה "בית חם" שהיה צריך להזמין מס' ילדים הביתה למשחק והיא סירבה עד כדי בכי אז ויתרנו על זה. .למרות זאת, כשאני כבר מצליחה לשכנע אותה ללכת לחברה היא מאוד נהנית ולא רוצה לחזור הביתה. אני מדברת איתה המון על זה ולא מצליחה להבין מדוע זה המצב. הסברתי לה שעם היא לא תלך לחברות הן יפסיקו באיזשהו שלב להזמין אותה ויהיה לה מאוד עצוב ולא נעים בלי חברות. דווקה יש לה דוגמה חיובית מאחותה הגדולה בת ה-13 שיש לה המון חברות שבאות אלינו הביתה וכמו כן היא הולכת אליהן.היא אומרת שלא איכפת לה ושלא יהיו לה חברות. אני ממש דואגת לה ולא רוצה שהיא תהיה מנודה. איך אפשר לעזור לה? לתשובתכם אודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בת 7- לא רוצה חברות

הוספת תגובה

• בת 7- לא רוצה חברות - תגובה

סמדר ריינר
    20/02/2012

שלום אירנה,
    הבת שלך סובלת מחרדה חברתית. את יכולה לעיין במעודת שאלות נפוצות בתשובה העוסקת בפחדי ילדים, ואם זה לא עוזר כדאי לשקול לפנות לטיפול.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 5 שמתנגדת לזוגיות חדשה של ה
    רותי
    19/02/2012

אני הורה יחיד לילדה בת 5 והתחלתי זוזיות חדשה לפני כשנה ובתי התחילה להתנגד לזוגיות הזו בכך שהיא רוצה שבן זוגי לא יבוא יותר הבייתה ושאין לה זמן מספיק איתי. אפילו ציינה שהיא מתגעגעת אליי בעודי בבית יחד איתה.
    מה לעשות?

הוספת תגובה

• ילדה בת 5 שמתנגדת לזוגיות חדשה של ה - תגובה

סמדר ריינר
    19/02/2012

שלום רותי,
    האמת היא שאין צורך לעשות כלום. אז היא לא מרוצה. אז מה? אין צורך שבתך תסכים לכל דבר שאת רוצה. זה גם טבעי אחרי שהייתם רק שתיכן שהיא תתנגד למתחרים. את יכולה להבין אותה, את יכולה לדבר איתה על כך שאת מבינה שקשה לה, ולדברים חדשים לוקח זמן להתרגל, ושהיא הייתה רוצה אותך רק לעצמה. זה טבעי ומובן, אבל לא יכול להתקיים. אם תצליחי לשחרר את ההרגשה שהיא חייבת להסכים, יהיה לך הרבה יותר קל. זו לא החלטה שלה, למרות שהיא משפיעה עליה, ולכן מלבד להבין אותה ולקבל את תחושתיה בהבנה, אין דבר שאת צריכה לעשות. להיפך, ככל שלא תתרגשי מאי ההסכמה שלה לזוגיות החדשה שלך, הסיכוי שהיא תתרגל לרעיון יגדל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבא עזב את הבית - מה אומרים לילד?
    אמא1
    19/02/2012

בעלי עזב במפתיע את הבית לפני חודש וחצי. בבית ילד בכתה ב', בן 7 וחצי. האבא מגיע מידי פעם ובקשר טלפוני מידי פעם. אין פגישות מסודרות. איך מתמודדים? מה אומרים לילד? איך מאתרים פסיכולוג שינחה מה לעשות? הילד מתחיל לגלות קשיי הרדמות בלילה, פחד להיות לבד בבית (למשל, במקלחת), בכי לפני השינה בגלל מחשבות רעות. אתמול נרדם בחצות. ממש פחד להירדם. לא אמרנו עדיין לילד דבר באשר להיפרדות.
    אודה על הכוונה בנושא.

הוספת תגובה

• אבא עזב את הבית - מה אומרים לילד? - תגובה

סמדר ריינר
    19/02/2012

שלום לך,
    חשוב שתנסו לדבר עם הילד ביחד, שניכם, ותסבירו לו שאבא ואמא לא מסתדרים, ולכן אבא עבר לגור במקום אחר. זה לא קשור אליו, ולא אשמתו. ואבא ואמא עדיין אוהבים אותו בדיוק כמו מקודם.
    ההסבר עצמו הוא לא מסובך, מה שיהיה לכם יותר קשה הוא לעמוד בתגובות שלו שיבואו אולי חלקן בואתו רגע ואולי חלקן בהמשך, של שאלות שיהיה לכם קשה לענות עליהם, (כמו למה?) וכעס עליכם, ובכי, ותחינות שתחזרו להיות ביחד ועוד כל מיני. אבל חשוב שזה יצא, ושתעמדו בזה, כי החלופה זה מה שיש עכשיו, חרדות וכו'.
    אתם לא חייבים לשתף אותו כמובן, בכל הפרטים, גם אם הוא ירצה לדעת. אפשר לומר לו שזה ביניכם וזה עניינים של מבוגרים. וכמובן שחשוב מאוד אם ניתן, שכן תהיה קביעות במפגשים עם אביו.
    אם אתם מעוניינים בייעוץ מעבר לכך אתם יכולים לפנות לאחת ממנהלות הפורום שעובדת באיזורכם, או לפנות לפסיכולוגית בית הספר שתמליץ לכם.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 4 לא מחזיר
    גלית
    19/02/2012

שלום רב, בני בן ה-4 לא מחזיר כשמציקים לו. לעיתים הוא חוזר מהגן ומספר שילד אחר צחק עליו והוא, במקום לענות לו כפי שאנו מסבירים לו בבית, מעדיף לשתוק במקרה הטוב או לבכות במקרה הרע. אחר הצהריים שאני מפגישה אותו עם חברים אני שמה לב שהם נוהגים להציק לו פיסית ואנחנו האמהות סיכמנו שלא נתערב כדי שילמדו להתמודד. הוא, במקום להחזיר ולהגן על עצמו, רץ אליי ואומר "אמא, הוא בעט בי"...ולא משנה כמה פעמים אני אומרת לו שאם מרביצים לו שירביץ בחזרה הוא לא מיישם. חשוב לציין שמדובר בילד חכם, חברותי, בעל ביטחון עצמי גבוה כשזה לא נוגע להצקות ובילד חזק פיסית. כיצד אני גורמת לו להגן על עצמו?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 4 לא מחזיר

הוספת תגובה

• ילד בן 4 לא מחזיר - תגובה

סמדר ריינר
    19/02/2012

שלום גלית,
    אני לא כל כך בעד הדרך שבה אתם נוקטים. בעיני זה טבעי שילד בן 4 יפנה לעזרת מבוגר כשהוא נתקל באלימות. בעיני חשוב שתתערבו כשזה מגיע לאלימות פיזית, ולא תתנו לילד שלכם את ההרגשה שהוא לא מוגן. כדי לעזור לו להגן על עצמו מילולית חשוב לחזק את הביטחון העצמי שלו, לתת לו חיזוקים חיוביים, ולא לכעוס עליו כשהוא לא למצליח לענות כמו שהייתם רוצים. הוא קצת קטן מדי בשביל זה והדרישות שלכם הן לא כל כך תואמות גיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגישה? היא לא נפגשת איתי

ענבל
    19/02/2012

הגננת לא מוכנה להגיד לי מי הפסיכולוגית שמגיעה ומתי.
    אני קובעת פסיכולוגית פרטית לבן שלי, השארתי הודעה כרגע במשיבון.

כך שאין שום נכונות ועזרה מהגננת, היא נותנת לי הרגשה שהיא בעצמה וגם אמרה זאת, אינה יודעת כיצד לנהוג.

אף אחד לא הבטיח לי שמקרה כזה או גרוע יותר, לא יקרה אם בני ישאר בגן בגלל שהן בחוסר שליטה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף עזרה בבקשה, בני סובל!!!
    ענבל
    18/02/2012

בוקר טוב
    אני כותבת פה ובוכה, לא מפסיקה לבכות. כואב לי.
    אני אמא גרושה לילד בן 4+, ילד מקסים, שקט, עדין, פגיע, מופנם, מתוק אמיתי.
    יש ילד בגן שמזה תקופה של כחודשיים מצא את בני כמוקד למכות.
    נותן לו מכות בביצים, בוקסים בבטן, בעיטות ברגלים ובידיים.
    התרעתי בגננת ובסייעות המון פעמים, אמרו שהילד בטיפול, מכירים את הבעיה ומנסים לטפל וישתדלו לשיםיותר לב.
    הילד המופרע הזה, חנק ילד אחר בגן כבר אשר לא מגיע כמה ימים לגן בגלל זה, מאיים על הילדים שיהרוג להם את אבא ואמא, זורק על הילדים כסאות.
    ביום חמישי האחרון, הבן שלי התחבא במטבח של הגן כי פחד ממנו, העבריין הקטן מצא את בני, ופיצץ אותו באגרופים בפנים עד זוב דם.
    לקחתי את בני לטיפול רפואי.
    הגננת התקשרה למפקחת, כל ההורים והילדים מזועזעים, מבוהלים.
    אני, אני פוחדת לשלוח את בני לגן, פוחדת על המלאך שלי, הוא בעצמו פוחד, איך אנייכולה לשלוח אותו ככה לגן?????..
    הגננת עשה לי ולגרוש שלי שיחה, שמגיעה פסיכולוגית מטעם העירייה ביום ראשון, שלבן שלי תהיה סייעת צמודה והכל מעכשיו בפיקוח מלמעלה.
    האמת? לא מאמינה לה בכלל, באתי בגלל המלצות עליה ועכשיו אני מתרחטת ובגדול.
    לא סומכת על הגננת, על הסייעת ממש לא סומכת, לא יודעת איך הסמיכו את הסייעת בכלל, אני פוחדת לשלוח אותו לגן.
    השבת הזאת הוא עם הגרוש, אני לא מפסיקה לבכות.
    יום ראשון אתקשר לפסיכולוגית ילדים, אקח את בני לשם, לנסותלבנות את הבטחון העצמי שלו מחדש.

מה לעשות?????????????????????..
    תעזרו לי בבקשה!

הוספת תגובה

• אותו מקרה בדיוק

שרית
    18/02/2012

המצב השתפר רק כאשר הצמידו סייעת במהלך כל יום לילד המכה ולעוד ילד בעייתי. כשכולם היו בחצר היא הייתה מעסיקה אותם במשחקים אחרים כדי שלא יציקו.
    וגם במהלך מפגש הייתה מידי פעם מוציאה אותם החוצה כדי שלא יפריעו. הבת שלי סבלה המון ואפילו הגענו למצב שאיימנו על הילד ושום דבר לא עזר. הילד מטופל ולא מוכנים להוציא אותו ממסגרת רגילה.מקווה שהמצב ישתפר . מבינה לליבך עד כמה זה כואב לראות את הילד שלך במצב כזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליבי יוצא אליך

mor
    18/02/2012

הי,
    אני לא יודעת איך בדיוק לעזור לך אני מקווה שמישהו מקצועי יתן לך תשובות ברורות וטובות להמשך, אך כמה מילים למחשבה אם קצת כוח שאולי יעבור אליך ...

אני מקווה שבשלב זה את קצת יותר רגוע, הלחץ שאת נמצאת נשמע באמת כמו משהו שקשה מאוד להמודדות אך אני חושבת שכדי להקל על בנך את חייבת רגע של שקט לעצמך ולנסות להבין בצורה הגיונית מה אפשר לעשות.

למה בנך צריך שתיהיה לו סייעת צמודה? זה נראה לי מהלך לא נכון בשבילו, הילד "הבעייתי" הוא זה שאמור לקבל את ההשגחה הצמודה. הדרך שבה הגננת מטפלת בדברים נשמע מאוד חסר. נכון שלא הכל קורה ומשתנה ביום אחד אבל בסיטואציה כזאת הייתי מפנה כל זמן אפשרי ודואגת להבין בדיוק איפה הבן שלי נמצא.
    (אני בטוחה שזה יהיה לך מאוד קשה, גם אני אם חד הורית לילד בן 3 וכל יום שאני לא נמצאת העבודה זה מאוד קשה). אם את לא בוטחה בגננת והסייעת אין ספק ששם בנך לא צריך להיות שם אין זה קשור לסיטואציה הספציפית. אני כמובן לא מכירה את כל הדברים מסביב, אבל נראה לי שצריך לדבר לא רק אם אנשים הקשורים למערכת מבפנים אלה גם אנשי מקצוע חיצוניים כמו פסיכולוגים, עובדים סוציאלים וכו' .

האוצר היקר לנו מכל שאנו מביאים אותו בבוקר חייב להגיע אל המקום הבטוח ביותר בשבילו תמורת כל דבר שבעולם. אם לא נדאג לזה היום נשלם על זה מחר.

אני כל כך מאחלת לכם לעבור את הסיטואציה הלא פשוטה הזאת בבריאות נפשית ופיזית עם המון כוח...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף עזרה בבקשה, בני סובל!!! - תגובה

סמדר ריינר
    19/02/2012

שלום ענבל,
    אכן את מתארת מצב קשה שצריך לטפל בו ומהר. עם זאת אני שומעת שמטפלים. כרגע נעשים הדברים הנכונים, אך את מתקשה להרגע ולתת אמון. חשוב מאוד עבור בנך, שאת תשדרי יציבות ואמון במערכת. אם אין לך אמון כזה, אולי כדאי שתוציאי אותו מהגן. אבל אם את משאירה אותו בגן, תנסי להאמין שהגורמים המטפלים עושים את מה שצריך לעשות. נעשתה פנייה למפקחת וכן לפסיכולוגית הגן. זה נכון וזה מה שצריך. עכישו צריך לבדוק איך אפשר לעזור לבנך ולהחזיר לו את הביטחון. לשם כך את נפגשת עם הפסיכולוגית. נסי לזכור שאת ההורה, את אמורה להרגע, ולנסות לשדר לבנך ביטחון, אחרת יהיה מאוד קשה להרגיע גם אותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא רוצים לתת לי פרטים בגן

ענבל
    19/02/2012

הגננת לא מוכנה לתת לי את שם המפקחת, שם הפסיכולוגית ולא מה הן מתכוונות לעשות בנדון.
    איך לא אהיה בלחץ כשלא משתפים אותי?
    הגננת טוענת שזה לא חוקי לשתף אותי או לתת לי את הפרטים שאני רוצה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא רוצים לתת לי פרטים בגן - תגובה

סמדר ריינר
    19/02/2012

שלום ענבל,
    זה נכון. פרטים לגבי הילד שפוגע הם לא אמורת לתת לך, כי הן חייבות לשמור על הסודיות שלו ושל המשפחה שלו. עם זאת, הפסיכולוגית כן עומדת להיפגש איתך. הפרטים הרלוונטיים לגבייך הם איך לעזור לבן שלך להרגע בגן. אני מבינה שמאוד קשה לך כי את מרגישה שאין לך שליטה במה שקורה. חלק ממה שאת צריכה להבין זה שלא על הכל בחיים יש לנו שליטה אבל עדיין יש לנו מה לעשות כדי להקל על עצמנו. יש דברים שבהם הפסיכולוגית כן יכולה לעזור לך, אני מציעה שתנצלי את הפגישה איתה לגבי מה שאת כן יכולה לקבל ממנה, ותנסי לשים פחות דגש על מה לא. כי באופן הזה את נשארת קרחת משני הצדדים ולא מאפשרת לעזור לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 3.5
    ליאת
    17/02/2012

שלום רב!
    ביתי בת ה 3.5 ילדה נבונה מבינה הכל מתענינת בכל מה שאני אומרת אפילו ממלמלת היא שומעת שואלת חוקרת .עד גיל שנתיים היא היתה ילדה קופצנית משחקת ,משתוללת בגינה מתגלשת במגלשות בכל דרך ,רצה ,שרה שירים ליד אנשים (נגיד בימי הולדת של חברים ,משפחה ) (ביום הולדת שנה שלה היא כבר ידעה לשיר ושרה לכולם שיחקה עם כולם וכו').
    בגיל שנתיים היא נכנסה לראשונה לגן.
    היה מקובל עלי שהיה לה מאוד קשה ,לקח לנו די הרבה זמן ,יותר מכולם, אבל סך הכל סביר ,(ברצוני להסביר שהיא עדיין ינקה ). תוך כמה חודשים הילדה קצת השתנתה. אני יודעת שככל שגדלים יש יותר מודעות פחד והבנה. אבל פתאום היא פחדה מאנשים ורצתה בקרבתי יותר. . וכך לטעמי זה הולך ומתדרדר, השנה בכלל היא פוחדת ממלא דברים בגינה היא ממש רוצה שאני אהיה צמודה צמודה .בדיסקים יש פרסומות לפני התוכנית היא מפחדת ואומרת "תעבירי תעבירי" וכמו בוכה .יש עוד כל מיני דברים שגם כרגע לא עולה לי.
    עכשיו אני יסביר כמה דברים שקרו ,קורים בבית והאם יש קשר. 1. גרנו אצל אימי ועברנו לביתנו לפני כשנתיים האוירה בבית היתה לא טובה אני ובעלי כמעט התגרשנו היו הרבה מריבות שלא את כולם יכולתי להסתיר והיא כנראה ספגה חלק. לפני שנה נכנסתי להריון היום יש לה אחות בת כמה חודשים. את נושא "הילד שמגיע" וההתנהגות שמלבות אותן אני די מכירה אז פחות הייתי הולכת לכיוון כי כל מה שקשור בקנאה או ביחס זה כבר דברים אחרים שעברתי , עוברת איתה. תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 3.5

הוספת תגובה

• ילדה בת 3.5 - תגובה

סמדר ריינר
    19/02/2012

שלום ליאת,
    נשמע שהילדה שלך סובלת מחרדות, וכדאי ללכת לאיש מקצוע להתייעץ קצת יותר לעומק כדי להקל עליה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבוד עצמי
    שרית
    17/02/2012

יש לי ילדה בת 7 ללא כבוד עצמי(במילים של מבוגרים) היא לא מעריכה את עצמה בכל הנוגע לחברים/דודים/שכנים.לדוגמא:היא לא רוצה לתת משחק אז אומרים לה אז את לא משחקת או שאל תדברי איתי אז היא מתחנפת לאותו ילד בלי הפסקה ונותנת את המשחק כדי שישחקו איתה.הילדים למדו אותה וכל הזמן מתנהגים אליה בזילזול והיא מקבלת את זה. ילד אמר לה שהיא מעצבנת ושלא תבוא אליו הבייתה יותר והיא אמרה שהיא כן מתכוונת ללכת אליו ולא אכפת לה ממה שאמר.יש לציין שמעט קשה לה מבחינה חברתית והיא נלחמת כדי שישחקו איתה או כדי שחבר יבוא אליה.ניסיתי להסביר לה שלא תתחנף , שלא תיתן דברים בתמורה למשחק. והיא כל כך תמימה שהיא לא מבינה מה שאני מנסה להעביר לה.דיברתי גם עם המורה (כיתה א)וגם בזמנו עם הגננת והם טוענות שאין לה קושי חברתי והיא מסתדרת. אך אני יודעת שהם לא יכולות לראות ולרדת לפרטים עם כל ילד . איך להסביר בצורה פשוטה שהיא תבין למה אני מתכוונת?

לקביעת תור
    סגירה
    כבוד עצמי

הוספת תגובה

• כבוד עצמי - תגובה

סמדר ריינר
    19/02/2012

שלום שרית,
    זה לא ענין של הסבר. אלא חשוב לתת לילדה כלים אחרים להתחבר. חשוב לחזק את הביטחון העצמי שלה, לתת לה הרגשה שכיף להיות איתה, שהיא מוכשרת, ונחמדה ולא צריכה לתת דברים כדי שיהיו איתה אלא זה כיף בכל מקרה. חשוב לתת לה הרבה חיזוקים חיוביים ולא רק להגיד לה מה לא לעשות אלא גם מה כן, איך להרגיש שהיא שווה מספיק ולא רק מה היא עושה לא בסדר כי זה מוריד את הביטחון שלה יותר במקום להעלות אותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיומנות חברתית
    שרית
    17/02/2012

ילדתי בת 7 . עד עלייתה לכיתה א היו לה בעיות חברתיות. למרות שהייתה יוזמת המון ומנסה ילדים לא כל כך רצו להיות בחברתה. כרגע היא בכיתה א ואני מרגישה שיש שיפור . היא מצליחה מידי פעם להיפגש עם חברים מהכיתה (למרות שעדיין זה לא זורם ממש) האם יתכן שיש שיפור ללא התערבות חיצונית? ואם כן מדוע דווקא עכשיו בכיתה א? מה יכול להשתנות ? יכול להיות שככל שתגדל המיומנות החברתית שלה תשתפר לבד?

לקביעת תור
    סגירה
    מיומנות חברתית

הוספת תגובה

• מיומנות חברתית - תגובה

סמדר ריינר
    19/02/2012

שלום שרית,
    בודאי שיכול להיות שיפוא ללא התערבות חיצונית. כמו כן יכול להיות שבכיתה א', כולם קצת גדלו והתבגרו, מבנה הקבוצה שונה והדינמיקה אחרת, כל אלה מקלים על השינוי. בהחלט יכול להיות שהמיומנות שלה תגדל ככל שהיא תגדל. נסי להתבונן במצב בסבלנות, ולראות לאט לאט מה קורה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן שנה ועשר
    אורית
    17/02/2012

שלום,
    אשמח מאוד לקבל עזרה/עצה. הילד שלי בן שנה ועשר. לאחרונה מאוד מאוד קשה להתמודד איתו. אני לא מגבילה אותו בכלום, לא במשחקים, בממתקים וכדומה, אבל אם אני אומרת לו על משהו "אסור" או אפילו " חכה כמה דקות", הוא נכנס להיסטריה. המליצו לי להתעלם וההתנהגות תחלוף, אבל פשוט אי אפשר. הוא בוכה ממש חזק, דופק את הראש בחוזקה רבה על הריצפה, מתחיל להקיא, לרעוד.כל הניסיונות לחבק, להסיח את דעתו, לשחק במשהו אחר או לתת משהו שלא ממתק לא עוזרים הוא פשוט זוכר את מה שהוא רצה וזהו.למשל אתמול לאחר שקיבל כבר מספר ממתקים לא הייתי מוכנה לתת לו עוד הוא הכניס את עצמו למצב כ"כ היסטרי ושום דבר לא עזר (לא משחק, לא שתיה, לא פרי כלום) בסופו של דבר ויתרתי ונתתי לו, הוא כבר התחיל להיחנק מבכי.
    בעיה נוספת,בחודשיים האחרונים התפתחה אצלו אובססיה מוזרה לאבא שלו. הוא כל הזמן רוצה רק אותו, רק שהוא יחליף לו, וישחק איתו וירים אותו. נוצר מצב שאם אנחנו יוצאים עם חברים עם ילדים בגילו, או מטיילים בגינה או יש מסיבה בגן ובעלי גם נוכח הוא לא מוכן לעשות כלום, לא מוכן לשחק, לשתף פעולה פשוט כלום!! רק להיות אצל אבא על הידיים והכל עם בכי רב. הוא לא מוכן אפילו למס' דקות לבוא אלי. אבל אם בעלי לא מטייל איתנו למשל בגינה אז הכל בסדר, הוא מוכן לשחק עם ילדים אחרים,לרוץ, הוא שמח וכו'. חשוב לי לציין שהוא בגן ילדים, כמובן שאני איתו רוב הזמן אחרי הגן אבל ממש לא חסרה לו תשומת לב מצד אביו, הוא מבלה איתו המון, אז מאיפה ההתנהגות הזו? חשוב לי עוד לציין שזהו החורף הראשון שלו בגן והוא חולה מון ונמצא המון בבית אולי גם חוסר שיגרה זו של יום בגן שבועיים בבית משגעת אותו..?
    סליחה על האורך ותודה.

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן שנה ועשר

הוספת תגובה

• ילד בן שנה ועשר - תגובה

סמדר ריינר
    19/02/2012

שלום אורית,
    יכול להיות שהוא רוצה להיות עם אבא יותר כי הוא מרגיש בטוח יותר אצלו, כיוון שאבא מצליח להציב לו גבולות, ועומד טוב יותר בבכי שלו. ילדים זקוקים לגבולות, זה מרגיע אותם, נותן להם ביטחון ותחושה שהמבוגר חזק יותר מהם ויכול להחזיק אותם ולהגן עליהם. כשאת אומרת שזה בלתי אפשרי להתעלם מהבכי שלו, את טועה. זה אפשרי אבל קשה. יש הבדל. עצם הגישה שלך שזה בלתי אפשרי הופכת אותך לחלשה מולו, וההתנהגות שלו רק הולכת ומחמירה. חושב שתנסי להחזיק מעמד מול הבכי שלו. גם אם הוא מקיא. חשוב לעזור לו פיסית עם ההחנקות וההקאה, אבל לא להיכנס להיסטריה יחד איתו ובודאי ובודאי לא לוותר לו ולתת לו את מה שבגללו הוא בכה.
    אם את מרגישה שאת לא מצליחה, אולי כדאי לפנות להדרכת הורים מסודרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה