מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הריון חדשסיון17/02/2012
הי
יש לי ילדה בת שנתיים וחצי ואני בתחילת ההריון ורציתי לדעעת מתי מומלץ לספר ואיך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון חדש - תגובה
סמדר ריינר19/02/2012שלום סיוון,
מומלץ לספר מוקדם ככל הניתן, כלומר בשלב שבו ההריון יחסית בטוח ושמספרים לשאר האנשים. יש ספרי ילדים שיכולים לעזור לך להסביר, את יכולה להתעניין בחנות ספרים. בעיקרון הסבר כללי על כך שלאימא יש תינוק בבטן, וכשהוא יצא יהיה לך אח או אחות קטנה - זה הסבר מספק בגיל הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כישורי חברהלימור16/02/2012
שלום!
בתי בת 6 כיתה א.
מאז שנכנסה למסגרת לא הייתה מחוברת לחברה חשבתי שזה השתנה אך זה הולך ומתדרדר. התחלנו טיפול פסיכולוגי אחרי 6 שיחות לא היה שיפור והאמת שגם לא נישאר כסף.
אני רוצה לנסות לעזור לה לבד בטיפים ועצות. מה שקורה כשהיר רוצה שישחקו איתה היא מחבלת לדוגמה: ילדים בהפסקה שיחקו מחבואים היא הלכה וגילתה את המחבוא הילד שהתחבא מאוד כעס והיא אמרה לו רוצה מכות? כי היא פחדה שהוא ירביץ לה . הוא דחף אותה והיא בכתה ועכשיו אותו ילד לא רוצה לדבר איתה. זו תמצית של מה שקורה. היא ילדה שיודעת בדיוק מה היא רוצה עומדת על שלה אך בקטע החברתי היא לא יודעת לדחוף את עצמה רק לכיון השלילי. כך זה גם בבית עם אחיה בן ה 9 הוא אומר שהיא כל הזמן מציקה לו והוא לא רוצה אותה בקרבתה. וכך גם בן דוד שלה אומר אותו הדבר.
הפסיכולוגית אמרה שהיא מרגישה ביטחון עצמי נמוך למרות שאנשים מבוגרים ממש לא רואים את זה.
ביתי אמרה לפסיכולוגית שהיא לא מבינה למה לא הולך לה עם חברות.
בעלי ניסה לעשות לה סימולציה איך להתחבר ואיך להיות נחמדה והיא מנסה ושואלת אם היא הייתה בסדר. וכשהיא מתנהגת לא כמו שצריך זה מאוד מתסכל אותי ומלחיץ אותיואני מעבירה את זה אליה ץ
אני אמא שיוזמת ומזמינה אלי הביתה הרבה אותה לא מזמינים.
מה אני יכולה לעשות? איך לעזור לה??? טיפול כרגע לא בא בחשבון .
תודה מראש לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כישורי חברה - תגובה
סמדר ריינר19/02/2012שלום לימור,
נראה שאתם מבינים יפה מה לא בסדר בהתנהגות שלה ומסבירים לה יפה. אז כנראה זה לא עניין של הבנה, אלא משהו ריגשי עמוק יותר, שאמת אמור להיפתר בטיפול. טיפול של 6 פגישות זה לא מספיק. טיפול פעמים רבות הוא תהליך ארוך, ולא קשור להבנה, אלא למשהו ריגשי שחווים מבפנים. אם יש לכם קושי כספי קיימות מסגרות טיפוליות ציבוריות שבהן הטיפול הוא בחינם. חשוב מאוד שתנסו לפנות, כי הבעיה עלולה להחמיר עם הזמן ולגרום לכולכם צער וכאב מיותרים. קיימים גם מקומות שמציעים טיפול קבוצתי לבעיות בכישוירם חברתיים, וזהו לרוב טיפול זול יותר ומוגבל בזמן, נסו לאתר דרך הגוגל תחת הכותרת :"טיפול קבוצתי" .
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד מרביץ ומתמרדאורנה16/02/2012
שלום רב,
ברצוני להתייעץ עמכם מה לעשות.
בני בן שנתיים . יש לי כמה בעיות איתו
1. כשהוא רוצה משהו ולא נותנים לו כי אי אפשר לתת לו דברים שבירים או מסוכנים
הוא מתמרד ,בוכה ולעיתים זורק עצמו על הרצפה ו מרביץ לי ולאח שלו בן 10 חודשים
איני יודעת מה לעשות אם זה.
2. לוקח לאחין בן ה10 חודשים דברים ולעיתים נותן לו סטירה מכה בראש צובט נושך וכו,
3. כעת התחיל לתת לילדים בגן מכות ונשיכות והגננת מתלוננת ושמה אותו העונש.
אציין שאנחנו בית נורמטיבי הורים שנותנים הכל לילדים שלנו מתייחסים אליהם בכבוד ןמקדישים להם המון זמן.
אנא עזרו לי בייעוץ מה לעשות
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד מרביץ ומתמרד - תגובה
סמדר ריינר19/02/2012שלום אורנה,
זויה התנהגות אופיינית לגיל. חשוב להציב גבולות באופן ברור, כאשר יש אלימות להפסיק אותה מייד, פיזית ובאופן נחרץ, להיות עיקביים. כאשר הוא בוכה וצורח, חייבים לעמוד בזה ולא לנסות להרגיע אותו, לפייס אותו, להסביר לו, ובטח ובטח לא לתת לו את מה שביקש, אלא לומר לו בצורה קצרה ונחרצת "לא" קצר, ולא להוסיף על כך דבר אפילו אם הוא ממשיך לצרוח עוד זמן רב. עם הזמן ואחרי כמה פעמים כאלה, אם תהיו עיקביים, הוא יבין שההתנהגות הזו לא מסייעת לו להשיג את מבוקשו וגם לא מסייעת לו להשיג תשומת לב וההתנהגות תפחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי בהתנהגותרוית16/02/2012
שלום לכן,
אני אמא לילדה לשתי בנות אחת בת 8 והקטנה בת 5.5 וכעת אני בהריון. בתי בת ה5.5 שינתה לאחרונה את התנהגותה באופן דרסטי שאין אני יודעת איך להתמודד איתה. לפני השינה תמיד יש בעיות בכי בגלל כל מיני סיבות לא ממש אמיתיות. ניסיתי לדבר איתה יפה ולהסביר לה , לפעמים אני כועסת, לא מתייחסת וכו' אך כלום לא עוזר כל ערב אותוסיפור חוזר על עצמו גם אחהצ היא בוכה מכל דבר. בגן היא מסרבת לאכול ומחזירה את כל האוכל למרות שאני שואלת אותה בבוקר מה היא רוצה והיא זו שבוחרת מה לשים לה בקופסה .כאשר היא רגועה אני משוחחת איתה בנועם והיא עושה רושם שמבינה ולא תחזור על ההתנהגות אך שוב פעם בערב זה חוזר על עצמו. אציין כי בתי הגדולה מתנהגת רגיל ואף לעיתים סובלת מהצקות של בתי הקטנה. מה עלי לעשות ? אני די חסרת אונים . לדעתי נושא ההריון די משפיע עליה למרות שאנמבחינתי עושה איתה את אותם דברים כמו לפני ההריון , חוגים , זמן איכות , משחקים וכו' ובכל זאת.
אשמח לעצתכם המקצועית.
תודה
אילנית .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי בהתנהגות - תגובה
סמדר ריינר19/02/2012שלום אילנית,
אולי כדאי לבדוק יותר לעומק ממה נובעת המצוקה שלה. נסי לשאול אותה בצורה עקיפה למשל אם הייתה פייה שמחלקת 3 משאלות מה הייתה מבקשת, או לתת לה לצייר משפחה ולהמציא עליה סיפור, וכו'. אם את לא מצליחה אולי כדאי לפנות לייעוץ מקצועי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בריחת שתןאושרת16/02/2012
שלום, ביתי בת השבע ילדה "מאוד עסוקה" בבית הספר עד כדי כך שאין לה זמן ללכת לשרותים מה שמוביל שכשאנחנו מגיעים בסביבות השעה 16:00 היא טסה לשרותים כי היא כבר לא יכולה להתאפק יותר ולא פעם כמובן מפספסת.
זה קורה לפעמים גם במהלך היום.
אני כמובן דואגת שיהיו לה בגדים להחלפה , אבל זה ברור לי שזה לא פתרון בטווח הארוך כי הרי בסופו של דבר יתחילו ילדים אחרים לשם לב לתופעה ואני חוששת מה יקרה לה חברתית(מעבר לכך שנמאס לי כבר לכבס בגדים ספוגים בשתן)
היו לנו אין ספור שיחות - והיא מודעת לכך שזה בעיה אבל איך שהוא זה לא מצליח להשתרש לה בראש שהיא צריכה ללכת לפחות פעמיים במהלך היום להתפנות .
איך גורמים לה להבין ולפעול בהתאם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בריחת שתן - תגובה
סמדר ריינר19/02/2012שלום אושרת,
יכול שכדאי לבדוק האם בתך חוששת ללכת לשירותים בבית הספר ואם כן אז מדוע, האם זו תופעה חדשה, ואם כן למה היא קשורה, האם זה קורה לה גם בבית שהיא שוכחת ללכת לשירותים? אם כן אז אולי ניתן לעזור לה באמצעות טיפול ביופידבק לזהות טוב יותר את השדרים שהגוף משדר לה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזמנת חברים הביתהאמא16/02/2012
בני בכיתה א' מאוד אוהב להזמין חבר היתה. אין לי בעיה עם זה אך למרות שיש חבר איתו הוא אוהב לשחק לבד - למשל - מחשק במחשב לבד והחבר יושב לידו ומסתכל עליו. אני אומרת לו תן גם לחבר לשחק קצת - הוא לא מסכים לעזוב את המחשב וכועס עלי אם אני מפנה אותו ונותנת לחבר. דוגמא נוספת - הוא משאיר את החבר והולך לשכנים (שיש להם בן בגיל שלו) דיברתי איתן עשרות פעמים (בכל פעם כשהחבר הולך ןגם לפני שהחבר מגיע) אך ללא הועיל. אני רוצה הוא יהיה חברותי (כך הוא בכיתה) ובכל פעם שאני לוקחת אותו מהצהרון הוא רוצה חבר וגם הם רוצים לבוא אליו ואני שמחה שבאים אליו חברים אך מה לעשות עם ההתנהגות הזו. (בני בכות, יש לו אחות בת שנה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזמנת חברים הביתה - תגובה
סמדר ריינר19/02/2012שלום לך,
חשוב מאוד שלא תתערבי כשבנך מביא חבר הבייתה. זה מבייש אותו ליד החבר ורק מחבל ביכולות החברתיות שלו. החבר לא התלונן והמשיך לבוא, אולי זה נעים לשניהם המצב הזה? יכול להיות שבנך יכול להיות בקשר רק באופן הזה כרגע, וייתכן שזה קשור דווקא לכך שאולי יש לך נטייה למעורבות יתר שמרגישה לו מעט חודרנית והוא משתמש במחשב כדי התחמק מקשר חודרני. לכן כדאי שתניחי לו בעניין. אם את רוצה לעזור לו להיות חברותי יותר, כדאי שמצד אחד תתערבי פחות כשמגיע חבר, ומצד שני, נסי (בלי לחץ!!! רק אם הוא נענה ברצון) ללמד אותו לשחק משחקים בשניים על ידי זה שאתם ההורים תנסו לשחק איתו מדי פעם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרידה בגןחן16/02/2012
שלום,ביתי בת כמעט 3 שנים,השנה לאחר מעבר דירה לאיזור חדש ומרוחק החלה ללכת לגן חדש.עד היום ישנו קושי רב סביב הפרידה בבוקר.אני מגיעה איתה לגן,משחקת איתה כ-10 דק' ולרוב היא בוכה מאוד כשאני הולכת-יש ימים שהבכי הוא קצר ונפסק מהר ויש ימים ,כמו לאחרונה שהבכי נמשך כנראה הרבה,ואתמול היא אף סיפרה לי ששמו אותה ב"חדר"(חדר טלביזיה בגן) להירגע.בנוסף למידע הזה אני מוסיפה שאני מרגישה שככלל הגן אינו מתאים לה מבחינת אופי המטפלות והגננת-הן נשים מבוגרות יחסית,מרגישים שישנה שחיקה בהתנהגותן,והן מאוד שונות מהגישה המקבלת והמחבקת שלנו-הוריה.אשמח לעצה איך ניתן לשפר את הפרידה בבוקר ולעזור לה להתחיל את היום יותר טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרידה בגן - תגובה
סמדר ריינר19/02/2012שלום חן,
השאלה ממה נובע הקושי בפרידה. אם הקושי נובע מכך שהגן לא טוב לה, אין טעם להשאיר אותה בגן כזה ולצפות שהיא תיפרד בקלות.
השאלה היא אם אחרי שאת הולכת היא כן משתלבת ומפיקה מהגן, וכשאת באה לקחת אותה האם היא במצב רוח טוב, האם יש גם בעיות בבית, כלומר האם יש קשיים באכילה, בשינה, ברמת החרדה כשהיא בבית, האם נראית עצובה. אם לא, וכל הבעיה היא בפרידה בגן, אז ייתכן מאוד שהיא מרגישה שאת לא שלמה עם הגן הזה וחלק מעניין הפרידה מיועד אלייך, כי מרגישה את הדאגה שלך ושקשה לך לשחרר אותה לשם. אם את מעוניינת להשאיר אותה שם בכל זאת, חשוב שתשדרי אמון בגן וחשוב שלא תתרשמי נורא מהקושי שלה להיפרד. פרידה קצרה ועניינית, שלא עושה עניין מהבכי, יכולה לשנות מאוד את הדפוס שלה בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעבר לגן חדש באמצע השנה
חן27/02/2012שלום,לאחר התלבטות ,חשיבה וחיפוש אכן החלטנו להעביר את ביתנו לגן חדש,רציתי להתייעץ לגבי תהליך השינוי-האם מומלץ תקופה בה לא תלך לגן ואז לעשות את המעבר? ואם כן כמה זמן כדאי שתיערך ההפסקה? וגם איך להסביר לה את השינוי?אשמח לתשובתך,חן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעבר לגן חדש באמצע השנה - תגובה
סמדר ריינר27/02/2012שלום חן,
בשום אופן לא מומלצת הפסקה. חשוב לשמור על רציפות המסגרת. חשוב עד כמה שניתן לעשות פרידה מסודרת בשיתוף פעולה עם הגננת, פרידה מהילדים, אולי אפילו מסיבת פרידה, שיכינו לה ציורים, וכו', לפי מה שמתאים גם לגננת.
לגבי הסיבה - חשוב למצוא סיבה שלא משמיצה את הגן, אלא למצוא משהו בגן החדש שנראה מתאים - או שזה גן של גדולים, או להסביר שזה גן קרוב יותר לבית, או כל דבר אחר שנראה לכם מתאים להגיד ושיש בו גם אמת.
כדאי לעשות כניסה הדרגתית לגן החדש, רצוי ליצור קשר מבעוד מועד עם אימהות מהגן החדש כדי להזמין ילדים הבייתה וכך היא תוכל לבוא לגן כשיש כבר ילד או שניים שהיא מכירה מראש. כדאי לחשוב גם על אופציה של שמירת קשר עם ילדים שהייתה מחוברת אליהם בגן הקודם.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד להישאר לבדאילה15/02/2012
שלום,
בני בן 6 ו-4 חודשים, מפחד להישאר לבד באיזור שנמצא,
לא ילך לחדרו לבד, לשירותים, בסלון...
אם שולחת אותו למקום מסוים בבית..אומר אני מפחד.. חייב שמישהו יהיה איתו, גם בבית הורי אם נמצא...
שוחחנו איתו מס' פעמים...ולא עוזר
מה לעשות?
האם כדאי לערב פסיכולוג...?
הפחד שלו הוא מגנבים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד להישאר לבד - תגובה
סמדר ריינר16/02/2012שלום אילה,
את מוזמנת לעיין בעמודת שאלות נפוצות בתשובה העוסקת בפחדי ילדים. אם זה לא עוזר, כן כדאי לפנות לעזרה מקצועית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדים מגנביםקרן15/02/2012
שלום
בתי בת השש החלה בשבועיים האחרונים לפתח פחדים מגנבים, היא רצה לבדוק בלילה שהדלת נעולה, היא רוצה לישון ליד אבא שלה, אומרת שהיא שומעת רעשים בלילה.
המורה גם דיברה איתם על נושא הבטיחות באינטרנט. אמרנו לה שאין לה מה לדאוג שאבא ואמא בבית שומרים עליה שאנחנו גרים בקומה 9 ויש סורגים בבית.
מה ניתן לעשות כדי לתת לילדה צחושת בטחון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים מגנבים - תגובה
סמדר ריינר16/02/2012שלום קרן,
את מוזמנת לעיין בעמודת שאלות נפוצות בתשובה העוסקת בפחדי ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 6 שמתקשה להתעורר בבוקראור15/02/2012
יש לי שלוש בנות ובתי האמצעית כבת 6 מתקשה לקום בבוקר בטענה שהיא עייפה ואין לה כוח. התנהגות זאת מתבטאת גם בלימודים אין לה כח ללמוד אין לה כוח לכתוב ולעשות מטלות. אנחנו משתדלים שתרדם מוקדם וכן ניסינו להסביר לה שבחיים יש דברים שחייבים לעשות למרות שאין כוח ושצריך להתאמץ יותר אך ללא הועיל.
רצוי לציין שהילדה אהודה בכיתה ומלאת חוש הומור.
מה אפשר לעשות כדי שהילדה תגלה אחריות אישית ומרץ רב יותר לעשייה????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 6 שמתקשה להתעורר בבוקר - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט19/02/2012אור שלום,
לא ברור מה עומד בבסיס ההתנגדות של בתך. האם היא ישנה מספיק בלילה? האם היא סובלת מקשיים שונים שפוגעים ביכולתה להתרכז בכיתה, ומה שהיא אומרת כ"אין לי כוח ללמוד" מבטא בעצם משהו אחר, כמו קשיי קשב וריכוז, בעיות ראיה וכדומה? האם ההסתגלות למערך החברתי בבית הספר קשה לה? ועוד.
מומלץ לשוחח עם המורה והיועצת ולבקש את התרשמותם מהילדה, מכוחותיה ומהקשיים עמם מתמודדת.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 4 שלא מפסיק לשחק לי בשיעראורטל14/02/2012
בני בן ה4 החל לפני כשנה לשחק לי בשיער בזמן השנה,עם הזמן ההרגל החמיר והוא נוגע (לפעמים מושך) בכל הזדמנות- בזמן האוכל, בקניות, בטיולים, בדרך לגן הוא מבקש שארים אותו (הוא טוען שהוא עייף או שכואבת לו הרגל) רק כדי לשחק בשיער.
בימים האחרונים זה פשוט הפך למטרד. כיצד עליי לנהוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 4 שלא מפסיק לשחק לי בשיער - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט19/02/2012אורטל שלום,
רצוי להציב גבולות ולתת לילד משהו מרגיע אחר להתעסק בו (משחק, בובה רכה, חיתול בד וכדומה). אם הוא מאוד רוצה משהו שקשור בך, את יכולה לתת לו צעיף או בד אחר שאת פחות משתמשת בו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנתיים בעיית הירדמותאריאלה14/02/2012
שלום
יש לי בת שנתיים . בחודש האחרון , כשמגיע הזמן לישון , היא מתעקשת לצאת מהמיטה ולהרדם על המיטה שלי , אני לא נתתי לי עד עכשיו אפילו פעם אחת לעשות את זה. אני אומרת לה שהיא תישן במיטה שלה. היא בוכה בהיסטריה ולא מוותרת , אני לא משאירה אותה לבד בחדר ( לא מנסה בשיטת 5 הדקות ).
השאלה שלי : איך גורמים לילד , איך מחנכים אותה לא לצאת מהמיטה ( היא עוד במיטת תינוק , לא יכולה לרדת לבד ). ואיך גורמים לה ללכת לישון במיטה שלה בלי בעיות? בלי הבכי ובלי תחנונים מצידה? ניסיתי אפילו להרים קול עליה וזה רק הביא לבכי היסטרי ולא עזר. חות מלהעלב לא קרה כלום. הסברים הגיוניים לא עוזרים גם. לקבוע עובדה שהיא הולכת לישון במיטה שלה ולא ישנים במיטה של אמא ולא יצאים מהמיטה מביאים להתעקות ובכי גם. היא טיפוס מאוד מאוד עקשן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנתיים בעיית הירדמות - תגובה
סמדר ריינר16/02/2012שלום אריאלה,
פשוט מאוד לא מתייחסים לכל הבכי והתחנונים. חשוב מאוד לא להיכנס להסברים ולא לחשוב שהי אחייבת להסכים להישאר במיטה ולהיות מרוצה מזה. זה בסדר שהיא רוצה לצאת, אבל היא לא תצא, גם אם היא תבכה, אין צורך להתייחס לבכי. ואת צריכה להתרגל שזה לא נורא אם הילדה לא תמיד תהיה מרוצה מההחלטות שלך. אם היא תלמד שאת עיקבית ולא מתרגשת מחוסר שביעות הרצון שלה, עם הזמן היא תרגע. חשוב שתהיי עיקבית. השכיבי אותה לישון, עם טקס שינה, סיפור, שיר ערש,חיבוק ונשיקה, ואחר כך לילה טוב אסרטיבי ועזיבת החדר שלה, זה הכל.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 3 וחצי שעושה סצינות בכיאורנית לין14/02/2012
שלום לכולם,
יש לי ילד בן 4 וחצי וילד בן 3 וחצי.
הילד בן 3 וחצי עושה לי כמעט כל יום סצינת "לא רוצה", כעס ו/או בכי. בכל פעם זה מתחיל מסיבה אחרת. זה יכול להתחיל מזה שרוצים לנעול לו נעליים, מושיטים לו נעל ימין והוא רצה להתחיל בשמאל ומזה מתחילה הסצינה. זה יכול להיות מזה שרוצים ללכת לאנשהו והוא פתאום משתטח על הריצה ולא רוצה ללכת.
בכל פעם שכזה דבר קורה אני מנסה מגוון שיטות. פעם מתעלמת ומחכה שזה יעבור, פעם מחבקת ואז הוא הודף אותי, פעם מציעה שיגיד לי מה יעזור וישמח אותו.
הבעיה היא שכשסצינה כזו מתחילה הוא לא פנוי לשמוע שום דבר שמציעים לו. הוא נכנס לבכי, תסכול וכעס ולא מקשיב לשום דבר.הסצינה מסתיימת פתאום כמו שהחלה, רק שלעיתים הסצינהוהבכי אורכים כשעהולעיתים אף יותר. הוא לא נשבר ולא מתייאש.
חשוב לציין שבגן הוא מלאך ואת הסצינות הוא עושה גם לי וגם לבעלי.
הסצינות האלה מאוד משפיעות על האווירה בכל הבית. אנא ייעצו לי איך לנהוג ו/או למי כדאי לפנות.
תודה רבה,
אורנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 3 וחצי שעושה סצינות בכי - תגובה
סמדר ריינר16/02/2012שלום אורנית,
הטכניקה של ההתעלמות היא מצויינת, רק צריך להתמיד בה ולא כל פעם לשנות טקטיקה. זה לא ייעלם באותו רגע, אבל לאורך זמן הוא יבחין שהוא לא מקבל התייחסות ולא מקבל את מה שהוא רוצה בטקטיקה הזו והסצינות ייפחתו. במקביל כדאי לתת לו תשומת לב יזומה, מצידכם על דברים אחרים, לבלות איתו זמן איכות לבד, בלי אחיו, ולתת חיזוקים על התנהגויות שאתם רוצים להגביר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנאה בין ילדים.אמא14/02/2012
ביתי בת חמש וחצי, גן חובה. רציתי לשאול ממה נובעת קנאה בין ילדים ואיך מתמודדים איתה. הביטוי של הקנאה הוא בכעס כלפי ילדה מסויימת (במיוחד כשמגיעים בבוקר לגן) ומצד שני כל הזמן רצון לשחק איתה.אני מרגישה שקיים קושי בקשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנאה בין ילדים. - תגובה
סמדר ריינר15/02/2012שלום לך,
קנאה היא דבר טבעי גם אצל ילדים וגם אצל מבוגרים. אין דבר מסויים שגורם לקנאה, אלא אם אין קנאה צריך לשאול למה ולא אם יש.
לא הייתי מתערבת בזה ונותנת לילדות להסתדר לבד, זו התמודדות טבעית בין ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירת מסגרת לתינוק בן שנהרותם14/02/2012
שלום,
שמי רותם אמא לתינוק בן חצי שנה.
בספטמבר הקרוב הוא יהיה בן שנה, ואנו מבררים כעת לגבי מסגרת לשנה הבאה.
עד ספטמבר אני מטפלת בו , כך שהמסגרת תהיה מסגרת ראשונה שלו בחוץ.
יש לציין שזה תינוק ראשון שלנו, והוא מקבל טיפול חם צמוד ואוהב...
אני מתלבטת בין משפחתון פרטי / ציבורי וכמות הילדים.
במשפחתון פרטי לרוב כמות הילדים קטנה יותר בין 5 ל 7 ילדים כך שזה יוצר קבוצה קטנה וחמימה.
במשפחתון ציבורי וגם בכמה משפחתונים פרטיים, כמות הילדים גדולה יותר בין 12 ל 19 ילדים ואני חוששת מכך , שכמות הילדים שהוא ישהה בה תגרום לו ללכת לאיבוד.
אין ספק כי אחרי שנה של טיפול יהיה קשה לו וגם לי... אך מסגרת זה דבר חשוב לתינוק.
השיקול הוא בכמת הילדים במסגרת בה ישהה.
בנוסף רוב המשפחתונים הם עד 16:00 אני חוששת גם מהשעות הרבות שהוא יהיה במשפחתון / מעון יום / גן..
האם כדאי לתת לו לשהות עד 13:00 ..?
אשמח לתשובתכם ולייעוץ
תודה רבה מראש
רותם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחירת מסגרת לתינוק בן שנה - תגובה
סמדר ריינר15/02/2012שלום רותם,
לא הבנתי מה ההתלבטות. נשמע שאת בעד מסגרת קטנה עד 13:00, אב ל אציינת מה ההתלבטות, מה הנימוקים נגד?
נשמע שאין לך התלבטות אלא אולי את זקוקה לחיזוק דעתך, ואת זה אין לי בעיה לתת לך, אני חושבת כמוך. מסגרת ראשונה לילד בגיל הזה עדיף שתהיה קטנה ולזמן קצר יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)