מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נרקסיזםדפנה12/02/2012
שלום רב,
אני גדלתי להורים שלא הרעיפו עליי חום ואהבה, ובשפה הפסיכולוגית לא נתנו לי מספיק שיקוף. עקב המודעות הרבה שלי לנושא, אני מרעיפה הרבה חום, אהבה, ואמפתיה לבתי בת החמש. אבל עולה בי החשש - אולי מרוב שאני כל כך מודעת אני מזיקה לה? אתן דוגמא: אני אומרת לה לפעמים שהיא האוצר שלי, או שאני אומרת לה שאני אישה עשירה כי יש לי אותה ואת אחותה. אלו אמירות ספונטניות שאני אומרת כי ככה אני באמת מרגישה, אבל אני תוהה אם אלו אמירות שנכון להגיד.
אני מחבקת ומנשקת די הרבה, מחמיאה לה, אומרת לה לפעמים שאני גאה בה שעשתה כך וכך, וכו'. אבל אני בזמן האחרון תוהה אם מרוב כוונות טובות אני לא הופכת אותה לנרקסיסטית בעתיד. בקיצור, איך אדע אם אני מגזימה או לא? אילו אמירות לא להגיד? אשמח להארות וטיפים! נ.ב - אין לה כל בעיה בהתנהגות, וגם היחסים בינינו טובים מאוד.
תודה מראש,
דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נרקסיזם - תגובה
סמדר ריינר12/02/2012שלום דפנה,
אני לא חושבת שיש סכנה שהיא תהפוך לנרקסיסטית בגלל עודף אהבה. נרקסיזם לא נגרם מעודף אהבה, אלא מהתנהגות שמתחפשת לעודף אהבה אבל בעצם לא רואה את הילד באמת, אלא את מה שההורה רוצה לראות. אם זה לא המצב ואין בעיות בהתפתחות ובהתנהגות של הילדה לא הייתי משנה דבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתעלמת מהאחמאיה11/02/2012
שלום. אני מוטרדת מהתעלמותה של ביתי בת ה-4 מאחיה בן ה-1. כשנולד היא כמעט ולא התיחסה אליו וזה עדיין ממשיך. היא ילדה חכמה ותקשורתית מאד, מה שמקצין את הניגוד הזה בהתנהגותה. ניסיתי לעודד אותה כשמתייחסת אליו, ניסיתי ליצור מצבים של פעילות משותפת ו"עזרה" שלה בטיפול בו- אך כלום. הוא פשוט לא מעניין אותה. כשהיא עושה משהו הוא מתגלגל מצחוק- ועדיין היא לא רוצה לעשות זאת שוב יותר מדי (כמו שאני רואה במשפחות אחרות). היא מתייחסת אליו ל-2 דקות וחוזרת לענייניה. הוא חמוד וצמא ליחס כמובן. מה עושים? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתעלמת מהאח - תגובה
סמדר ריינר12/02/2012שלום מאיה,
זה לא נשמע מהתאור שלך שהידה מתעלמת, הי אכן מתייחסת אליו ל-2 דקות, אב לטעמך היא לא מתייחסת מספיק. זו הבעיה שלך ולא שלה. את לא יכולה לכפות עליה משהו שהיא לא רוצה. כרגע אין לה תחומי עניין משותפים איתו, הוא קטן מדי, וייתכן מאוד שהיא מקנאה בתשומת הלב שהוא מקבל, סביר להניח על חשבונה, כי ככה זה בדרך כלל. הייתי מציעה להניח לנושא עד שזה יבוא ממנה, זה מסוג הדברים שלא באים בהכרחה, וכן הייתי מנסה להעניק לה לעיתים זמן איכות בלעדיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
מאיה12/02/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחתי לעזור.
סמדר ריינר12/02/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 6 שעושה צרכיםתהילה11/02/2012
שלום,
יש לי ילדה בת 6 שליפניי כשבועיים התחילה לעשות את הצרכים שלה בתחתונים זה קורא רק כשהיא באמצע משחק או משהו מעניין שהיא עושה את הצרכים כאילו מרגיש לי שהיא מפחדת לפספס איזה רגע זה קורא לה גם בצהרון . בנוסף מאז ומתמיד היא סובלת מבריחת שתן בלילה אני ממש משתדלת לא לכעוס עליה אבל אני חסרת אונים לא יודעת אם זו בעיה שמצריכה טיפול דחוף או שזה יכול לעבור לה אשמח אם תגידי לי מה נראית לך הבעיה ובאיזה דרך אוכל לטפל בה
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 6 שעושה צרכים - תגובה
סמדר ריינר12/02/2012שלום תהילה,
ראשית צריך לבדוק שאין בעיה רפואית כלשהי שגורמת לכך. אם אין, אז בתך סובלת מאנקופרזיס וזו בעיה שצריך לפנות טיפול פסיכולוגי בהקדם כדי לטפל בה, כדי שלא תחמיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחפושת למכשפהגילת11/02/2012
הבת שלי בת 8 וחצי כתה ג , רוצה להתחפש למכשפה בפורים.
אני לא מתלהבת מהרעיון , אמרתי לה בואי נחפש משהו טוב ולא רע.
היא מסרבת ומתעקשת. מה כדאי לעשות?
אני לא מרגישה בנוח וגם אולי חוששת שילדות יכולות להגזים ולעשות מהתחפושת עיניין .
מה דעתכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחפושת למכשפה - תגובה
סמדר ריינר12/02/2012שלום גילת,
להתחפש למכשפה זה רעיון מצויין, זו רק תחפושת, כל העניין הוא לא רציני, לילדים יש גם תחושת שליליות, לא רק חיוביות וזו דרך מצויינת שלא פוגעת באף אחד לבטא אותם. המסר שלך בואי נתח]פש למשהו טוב ולא למשהו רע מעביר לילדה את המסר שיאפשר לשאת את התוקפנות שלה ואת התחושות השליליות שלה ואז זה עלול להתפרץ בדרכים הרבה פחות חינניות מאשר תחפושת למכשפה. לגבי תגובתה הילדות, אני לא יודעת מאיפה את מסיקה את זה, יכול להיות שזה דווקא מאוד ימצא חן בעיניהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מטיטוליפעת10/02/2012
שלום ,
בני בן ה- 4 גמול כבר מגיל שנתיים. והוא שולט בצרכים גם ביום וגם בלילה. אפילו לא היו פספוסים מאז.
רק כשזה נוגע לקקי - הוא מבקש עד היום טיטול. לא מוכן בשום אופן לשבת באסלה או בסיר. אני ניסיתי פרסים, הפתעות, מדבקות, ישבנונים, הכל.. אך ללא הצלחה. הילד פשוט לא מוכן . מה עושים ?
ניסיתי גם להעלים את הטיטולים. אך אז הוא התאפק אפילו ימים שלמים. ומכיוון שחששתי מעצירות, הוספתי לו סיבים תזונתיים לשתייה. ואז כשהיתה לו יציאה, הוא פשוט בכה במשך שעתיים ולא הסכים עדיין לשבת בשירותים או בסיר. התחנן לטיטול - ואני נשברתי ונתתי !! בבקשה, אני צריכה עזרה ! לא יודעת מה לעשות. כמה סבלנות צריך ? הלב שלי נקרע לראות אותו כשיש לו קקי ואני לא נותנת טיטול. אז מה עושים ? לתת ? או לא לתת ? מחכה לתשובה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מטיטול - תגובה
סמדר ריינר12/02/2012שלום יפעת,
אנא עייני בעמודת שאלות נפוצות בתשובה העוסקת בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבא נוסע לחולרוני10/02/2012
שלום רב
אני עובד עם חו"ל ונוסע בתכיפות של ממוצע 2-3 שבועות במצטבר ברבעון לחול. אשתי מתקשה לטפל בילדה בהיעדרי, אולם מכיוון שאני מפרנס יחיד, אין לי אפשרות להפסיק אלא אם אמצא משהו אחר באותו השכר, שאותו קשה להשוות בארץ.
בהיעדרי, אשתי מדווחת על תופעות כגון חוסר שינה של הילדה, עצבנות, והתנהגות רגילה שלדבריה "מפילה אותה מהרגליים". היא אינה מסוגלת לתפקד בהיעדרי משום שהילדה לדבריה משנה מאוד את דרך ההתנהגות שלה כשאני לא בבית.
האם אפשר לייחס את התנהגות הילדה להיעדרותי? אם כן, אצל מי ניתן לאבחן זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבא נוסע לחול - תגובה
סמדר ריינר10/02/2012שלום רוני,
לא ציינת מה גיל הילדה. אבל לי נדמה שיכול להיות שזה לא קשור בהכרח לילדה אלא אולי זו הדרך של אישתך להגיד לך שהיא זקוקה לך יותר בבית. זה לא אומר שהילדה לא באמת מתישה אותה, אבל זה לא חייב להיות כך, ייתכן שהיא מתקשה להציב לה גבולות. בכל אופן נשמע לי שכדאי שתיפנו להדרכת הורים מסודרת כדי לברר גם את נושא הנסיעות ביניכם כזוג וגם איך מתארגנים עם הילדה בזמן הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעית אלימות בבית הספרלאה09/02/2012
הבן שלי בן 7 בכיתה א .. ילד אפשר להגיד קצת שובב ...
אתמול לאחר הפסקה בבית הספר הרביץ לילדה בכיתה ..לטענת האם והשומרת הילד משך לילדה בשערות ושרט אותה בפנים.
המורה לא הייתה נוכחת בכיתה .
לדברי הנהלת בית הספר והאם הילדה חולה עם גידול בראש ילדה רגישה...ולא רגילה,
ומה שהבן שלי עשה גרם לכאבי ראש אצל הילדה והם היו במרפאה האם כעסה מאוד וכו'..
המחננת אסרה על הילד להגיע מחר לבית הספר וביקשה לדבר איתו עך כך וכמובן להעניש אותו.
ויש לציין שתמיד אנחנו אומרים לילדים לא להרביץ ובמיוחדן לא לבנות ...
מה עושים איך מתמודדים עם דבר כזה.
יש לציין שהכתה אינה ידעה על כך שהילדה חולה...
אשמח לתשובה דחופה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעית אלימות בבית הספר - תגובה
סמדר ריינר10/02/2012שלום לאה,
חשוב לברר עם הילד מה קרה, מה גרם לו להרביץ ככה? וללמד אותו דרכים חלופיות לתגובה כאשר הוא כועס/מתוסכל/ מתעצבן.או מתקשה לדחות סיפוקים מסיבה כלשהי.למשל לוותר, למשל לדבר עם המבוגר האחראי במקום, למשל עבור לשחק עם ילד אחר או במשהו אחר, וכו'. לא ציינת מה זה בעינייך שובב. האם יש לו בעיית משמעת, האם יש תלונות נוספות על ההתנהגות שלו? האם הוא מסכן את עצמו ואחרים? השימוש בכינוי "שובב" הוא כינוי חינני ונחמד אבל יכול להיות שבלי לשים לב את ממעיטה בכך במצב שהוא חמור, והילד לא חושב שאתם באמת מתייחסים בחומרה למעשיו או חושבים שהם לא בסדר, בבחינת "כשאת אומרת לא למה את מתכוונת".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעית אלימות בבית הספר
לאה10/02/2012היי סמדר.
שובב מבחינתי זה לא בעיות משמעת חמורות, הוא לפעמים לא מקשיב לנו או למורה בכיתה
לפעמים מתחצף למבוגר , מרבה לצעוק ולא דבר יותר בשקט, אוהב לקבל את מה שהוא רוצה במידה ולא נותנים הוא מתעצבן מתחיל לבכות ...
הסברנו לו על המצב שהיה אתמול והוא הודה שהוא לא היה בסדר ואמר שזה חמור ולא יחזור על כך שוב.
הוא לא הסביר בידיוק מה קרה שם... טוען שלא זוכר כל כך , אך אמר שגם היא דחפה אותו
ורצתה לקחת ממנו ממתק מהמגשית.
מה את אומרת.
יש עוד דרכים להתמודד עם זה ,לשנות משהוא...
תודה
לאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעית אלימות בבית הספר - תגובה
סמדר ריינר12/02/2012שלום לאה,
נשמע שאתם לא מעבירים מסר מספיק ברור וחד משמעי בנוגע להתנהגויות לא מתאימות. נשמע לי שאתם מתקשים להציב לו גבולות, והוא פשוט לא מוכן לקבל מצבים שבהם הוא לא יכול לקבל מה שהוא רוצה. חשוב להרגיל אותו למצבים כאלה בבית, להיות עיקביים וברורים גם אם הוא מתעצבן ומתחיל לבכות. ייתכן שהוא רגיל שכשהוא מתעצבן ומתחיל לבכות הוא מקבל מה שהוא רוצה, ולכן הוא ממשיך, ואם זה כך זו בפירוש בעיה בהצבת גבולות אצכם בבית ושמשפיעה גם על ההתנהגות שלו בבית הספר, כי קודם כל החינוך מתחיל בבית...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בביסאביבה09/02/2012
יש לי ילד בן 13 וחצי לומד בכיתה קטנה במשך חודשים הבנים עושים אליו חרם
יש אלימות מילולית וגם אלימויות קטנות ערבנו את המנהל המורים אבל זה לא עוזר הילד לא מוכן ללכת לביס הוא עצוב ממה שקורא הם היו פעם חברים טובים
רציתי לדעת איך אפשר להעביר אותו ביס עכשיו ? ומה לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בביס - תגובה
סמדר ריינר09/02/2012שלום אביבה,
אני חושבת שהכי כדאי לערב את פסיכולוגיצת בית הספר, אם היא לא מעורבת עד עכשיו וגם אם כן, את השאלה שלך הכי כדאי להפנות אליה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השכבהיעל09/02/2012
שלום רב, מזה תקופה שביתי בת שלוש וחצי, עושה "מופעי ראווה" לפני שנרדמת. יש לציין כי תמיד היו אתה בעיות שינה אך בעיקר של יקיצה מאוד מוקדמת ולא של השכבה. כבר כמה חודשים שהיא מגיעה באמצע הלילה לישון לידינו על מזרן. בעבר היתה עוברת למיטה שלנו ומשנהיה צפוף, שמנו לה מזרן על הרצפה. אנחנו מרגישים שהיא מאוד זקוקה לקרבה שלנו ולכן לא מפריע לנו שהיא מגיעה למזרן כל עוד שנתינו לא מופרת..
בלילות האחרונים, היא מתעקשת לבוא למזרן כבר בהשכבה. אנו לא מסכימים ומתעקשים שתרדם במיטה שלה. היא ילדה מאוד עקשנית ועומדת על שלה. כשהיא נתקלת בסירוב, היא מתחילה לעשות סצינות, לצרוח ולבכות. לא הייתי מרגשת מזה יותר מדי אילולא היא היתה מעירה את ביתנו השניה שישנה אתה בחדר (בת 10ח'). כך קורה שמהצרחות שלה הקטנה מתעוררת ונהיית חגיגה שלמה... בשלב מסוים היא נרגעת ונרדמת במיטה שלה. אחנו אובדי עצות. מצד אחד אין לנו בעיה עם העובדה שישנה לדינו על המזרן חלק מהלילה ומצד שני, צריך להפסיק את מה שקורה עכשיו כי זה מאוד קשה לכולנו...
אודה לעצתכם !!! תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השכבה - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט12/02/2012יעל שלום,
עם ילדים אין בדרך כלל "חצי דרך". אם הילדה הבינה שהיא יכולה לישון לידיכם במהלך הלילה, אז מדוע שהיא תבין שלא מתחילים את הלילה כך? אם היא סובלת מחרדות שמביאות אותה להגיע למיטתכם מדי לילה, כדאי לטפל בכך וליצור שגרת שינה מסודרת, קבועה, ידועה מראש ואחידה בין שני ההורים. הזמן לפתח הרגלי שינה תקינים מתחיל כבר בגיל של בנותיכם, ולפיכך חשוב שתסייעו לה לישון לילה מלא במיטתה.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מחזיר שמרביצים לושרית08/02/2012
בני בן 3 וחצי , ואני כל הזמן שמה לב שחברים שלו מרביצים לו והוא לא יודע להחזיר. והילדים נראים כמתלהבים להציק לו בגלל שהוא לא מחזיר .בהתחלה לא התערבתי ולאחרונה אני מסבירה לו שהוא חייב ללמוד להחזיר . האם זה נכון להסביר לו להחזיר מכות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מחזיר שמרביצים לו - תגובה
סמדר ריינר09/02/2012שלום שרית,
אני לא בעד ללמד להחזיר מכות. בגיל 3 הדרך הנכונה להתמודד בעיני היא לפנות למבוגר. הסיטואציה שבה את רואה את בנך חוטף מכות ומחכה לראות איך הוא יגיב ולא מתערבת - לא מתאימה לדעתי. כשאת רואה שזה קורה את חייבת להפסיק את זה מייד. אני גם לא חושבת שהילדים פשוט מתלהבים מכך שהוא לא מחזיר. צריך לבדוק יותר לעומק מדוע הוא הופך קורבן למכות, זה נראה לי קצת יותר מורכב מזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה לאחייניתיבגניה08/02/2012
שלום רב!
אני דודה לשתי אחייניות מקסימות אחת בת 8 והשניה בת 3 לפני שנה ניפטרה אמא שלהן ( שהיא הייתה אחותי) הקטנה לא ממש מבינה אבל הגדולה, אין לי מושג איך לדבר איתה, היא אומנם ניפגשת עם היועצת בבית ספר, אך אני לא חושבת שזה מספיק, אני מפחדת שהיא מתחילה להכינס לדיכאון, היא רוב הזמן נימצאת עם אימו של גיסי היא אישה מבוגרת ומאמינה שכל הזמן צריך להתרכז בלימודים, לצערי לא יוצא לי להיפגש הרבה כי נהפכתי לאמא לפני 4 חודשים, אבל אני ניפגשת איתה אצל אימא שלי אחת לשבוע וכאשר אנחנו ניפגשות היא כל הזמן עצובה! תעזרו לנו בבקשה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה לאחיינית - תגובה
סמדר ריינר09/02/2012שלום יבגניה,
אני מבינה מאוד את דאגתך, ואכן ייתכן שמפגשים עם היועצת לא מספיקים. כדאי להמליץ למשפחה לפנות לפסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים ושמשלב גם הדרכת הורים לאימו של גיסך או מי שמטפל בה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנתיים ושמונה חודשיםליאת08/02/2012
יש לי פעוטה בת שנתיים ושמונה חודשים אין לי מספיק ידע אבל נראה לי שהיא בשלב של ה- למה? ומה זה אומר? היא יכולה לשאול את אותה שאלה כמה פעמים וכל הזמן אבל למה ? למה? אני מאוד סבלנית איתה אבל זה יכול לשגע , מה גם שאני יודעת שהיא הבינה או יודעת את התשובה אבל מאוד חשוב לה לשאול ולשאול ,ביום היא יכולה להגיד איזה 200 פעם למה? גם על שאלות חסרות חשיבות , השאלה שלי האם זה הגיל? או הסקרנות , ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם עלי
ליאת09/02/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה אתם מדלגים ???????
ליאת12/02/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה אתם מדלגים ?????.
ליאת13/02/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת שנתיים ושמונה חודשים - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט19/02/2012ליאת שלום
ההתנהגות שאת מתארת היא אופיינית לגיל, ונהדר שיש לך ילדה סקרנית שמגלה את העולם ושמחה בכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 6.5אמא חסרת אוני08/02/2012
יש לי ילד בן 6 וחצי. השארתי אותו שנה נוספת בגן, למרות התנגדות הפסיכולוג/גננת כי חשבתי שרגשית הוא עדיין לא היה מספיק בשל, מעבר לכך שהוא הביע התנגדות נחרצת לעלות לכתה א'. בנוסף במהלך שנה שעברה גילינו גמישות יתר, ובעיה בתפיסה המרחבית. בכל מקרה חשבתי לתת לו עוד שנה כדי שיעלה הכי מוכן שאפשר. אין לי ספק שעשיתי את הבחירה הנכונה. בנוסף לנעשה בגן, אני מנסה לקדם אותו ולאתגר אותו עם הכרה של אותיות, כתיבה, חשבון ואני נתקלת במחסום מאד קשה מצידו. הוא מביע מורת רוח, בוכה, כל פעם זה לשמוע אוף ולא רוצה והדבר היחיד שמעניין אותו זה לשבת מול המחשב ולשחק. כשהוא פועל הוא עושה הכל בצורה נכונה והוא יודע ומצליח, אבל זה מלווה "בבאסה" רצינית שלו מכל העניין. אני חסרת אונים וזה משגע אותי שלא מעניין אותו כלום חוץ מהמשחקים במחשב. אני לא יודעת אם זה נורמלי בגיל הזה? מה לעשות???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 6.5 - תגובה
סמדר ריינר08/02/2012שלום לך,
לא הבנתי מדוע זה "משגע" אותך שהוא מתעניין רק במחשב. אני יכולה להבין שזה מפריע לך, אבל למה משגע? נשמע לי מהתאור שלך שאת עסוקה מאוד בילד הזה, ובודקת את ההתנהגות שלו בזכוכית מגדלת, ואולי זה מעייף אותו, נותן לו להרגיש שהוא כל הזמן במבחן, והמחשב זה סוג של בריחה מקשר חודרני וביקורתי מדי.
אני הייתי מציעה לך להניח לו לכמה זמן. להציע מדי פעם פעילויות אחרות, להזמין ילדים הבייתה, להציע לו ללכת לילדים אחרים, אם הוא לא רוצה לא ללחוץ ולרדת מנושא היכולות שלו, לתת לו להתעניין במה שבא לו ולהרגע קצת.
אם אתם עדיין מודאגת, אולי כדאי לפנות לאיש מקצוע כדי לברר יותר לעומק מה קורה, מה קשור לדאגה שלך ומה קשור לבעיה אמיתית אצל הילד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 6.5
אמא חסרת אוני08/02/2012זה משגע אותי כי המחשב בא על חשבון דברים אחרים. יש לו המון חברים שבאים אליו והוא הולך אליהם. אבל גם כשבאים אליו חברים אז הוא "רק מראה להם את המשחק" ומתיישב לשחק, אם אני מציעה ללכת לגן משחקים או לרדת למטה לשחק (יש לו מס' חברים מהבניין) הוא מתנגד. הוא מסוגל לשבת שעות על גבי שעות אם אני לא עוצרת וגם כשאני עוצרת אז שוב הוא כועס, בוכה, אוף, אני לא מקבל כלום, זה לא פייר וכו'. אני חושבת שהדאגה שלי בעיקר נובעת מכיון שאני רואה חשש אמיתי שלו להתמודד עם למידה רשמית (חשבון, עברית, אותיות). אני חייבת לציין שהוא חכם להפליא בוגר לגילו מתעניין בהמון דברים שקשורים למדע ותופעות טבע ויכול בנושאים האלה לעסוק המון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 6.5 - תגובה
יכול להיות שמה שקורה הוא, שככל שזה משגע אותך כך הוא מתנגד יותר. כלומר שהוא מרגיש שזה נורא חשוב לך ואז הוא מרגיש שיותר חשוב לו להמחיש מה חשוב לו, כי אחרת זה כאילו שהוא נכנע לך.
זו רק השערה שלי. יכול להיות שעדיף שתיגשו לאיש מקצוע כדי לקבל הבנה יותר מלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שמונה ופורנואלמונית08/02/2012
בני בן השמונה גולש באתרי פורנו באנטרנט
בעקבות כך,חסמתי את האנטרנט חוץ מזה אני לא יודעת איך עליי להגיב ולהתנהג.
בנתיים נטרלנו גישה למחשב כביכול עד למתן הדרכה מכם!!!
מה לעשות בנידון,האם זה מעיד העל התפתחות מינית מוקדמת ?! מה ומי עורר בקרבו את המונחים "סקס", "ערומות "וכו"...
קרוב לוודאי שהילד צפה באנטרנט בסרטים כאלה?!
מבחינתו אמא שלו לא מבינה במחשבים .
ושאני יוצאת להביא את אחיו מהגן הוא מוצא זמן לעניניו...
אני מודאגת מאוד ,בעלי סרק את ההסטוריה במחשב ובאייפד וחשכו עיניו
אנא השיבו לחנו בדחיפות ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שמונה ופורנו - תגובה
אני מפנה אותך לעמודת שאלות נפוצות לתשובה העוסקת בנושא זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 4 שמסרב לספר סיפורמייסא08/02/2012
יש לי בן בן 4 שנים, אתמול הגננת בקשה מכל התלמידים שיספרו להורים שלהם סיפור שהיא ספרה כמה פעמים בכיתה , וההורים אמורים לכתוב את הסיפור בשפה של הילד.
הבן שלי סירב לספר לי הסיפור, פעם הוא טען שהוא לא יודע ופעם טען שהסיפור הזה רק מספרים בכיתה עם המורה.
ניסיתי הכל ולא עזר.
היום בבוקר בספרתי לגננת מה שקרה, ואז היא אמרה לי שזה לא טוב כי כל הילדים כבר עשו את זה חוץ מהבן שלי.
על מה זה מעיד? מה אני צריכה לעשות ואיך אני אמורה להתנהג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 4 שמסרב לספר סיפור - תגובה
סמדר ריינר08/02/2012שלום מייסא,
לא ניתן לדעת על מה זה מעיד בלי הלכרי את הילד יותר. יכול להיות שהוא פשוט לא זוכר את הסיפור, או לא הקשיב, או לא הבין, או שפשוט לא בא לו ולא מעניין אותו. הוא בסך הכל בן 4. אני מציעה להתעניין אצל הגננת האם בדרך כלל היא מתרשמת שהוא מקשיב ומבין דברם בגן. אם כן, יכול להיות להיות שזה לא כל כך מעניין אותו, ולא הייתי לוחצת עליו, הוא בסך הכל בן 4.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)