פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן שנתיים מתעורר כול לילה
    אהוד
    24/01/2012

שלום לכם יש לנו נכד בן שנתיים מתעורר כול לילה בין 2-4 לפנות בוקר .ומתחיל הניסיון שלו להירדם הילד לא בוכה בזמן הזה אבל מתחיל לדפוק את הראש במיזרון ואחר כך עובר עם הראש לסורגים של המיטה.עד שהוא נרדם מחדש זה לוקח לו בין שעה לשעתיים.אנחנו לא יודעים מה התופעה הזאת ומה עושים .טיפ קטן אבא שלו כשהייה ילד פחות או יותר באותו גיל עשה דברים דומים.שאלות מה צריך לעשות עם הילד .איך פותרים את הבעייה ולמה היא קורת.
    תודה אהוד הסבא כול טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן שנתיים מתעורר כול לילה - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    27/01/2012

לאהוד הסבא,
    קשה לדעת את הסיבה להתעוררויות דרך ייעוץ באינטרנט, אך אני יכולה להציע כיוון למחשבה ובדיקה: ילד בגיל של בנך צפוי לישון לילה שלם בדרך כלל, כשהוא אינו חולה. ייתכן שנוצר הרגל כלשהוא שפוגע באיכות השינה של נכדך - חוסר פעילות מספקת בשעות אחה"צ, ארוחת ערב דלה מדי, חוסר בטקס הירדמות, תגובות לא מותאמות של ההורים כלפיו כשהוא מתעורר, ועוד. כדאי שההורים יבדקו שכל התהליך בשעות אחר הצהריים הוא תקין בתור התחלה. בנוסף, אולי יש דברים שמטרידים את המשפחה בשעות הערב והלילה (למשל היעדרות של אחד ההורים מהבית, עבודה מאוחרת, הסדרי שינה לא מסודרים וכדומה), ורצוי לבדוק זאת גם.
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר דירה +גן באמצע שנה
    טל
    24/01/2012

שלום,
    יש לי שתי בנות בנות שנתיים ושבעה חוד' ובת 10 חוד'.
    אנחנו רוצים לעבור דירה מת"א לישוב אחר באיזור מודיעין.
    בנותי כיום בגן פרטי. האחת בתינוקיה של הגן והשנייה בבוגרים. לגדולה מאוד טוב בגן, היא מאוד אהובה שם וכפי שהגננת כינתה זאת: היא מובילה את כל הגן אחריה. היא מאוד חברותית ובעלת ביטחון. גם לקטנה מצוין בתינוקיה אבל אצלה נראה לי שהסתגלות למקום חדש תהיה קלה יותר.
    באפשרותינו לעבור באמצע השנה או לקראת תחילת שנה"ל הבאה- באוגוסט.
    שאלתי היא מה כדאי לעשות. האם לעבור באמצע השנה כך ששתיהן נכנסות למעון והגדולה ממשיכה לגן טרום טרום חובה עם אותם הילדים או לחכות לאוגוסט, אז נעבור דירה, יהיה חודש הסתגלות לישוב החדש ואז הן תיכנסנה לגנים- הקטנה למעון והגדולה לטרום טרום חובה.
    אשמח לתשובתכם המהירה כי הדילמות גדולות.

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר דירה +גן באמצע שנה

הוספת תגובה

• מעבר דירה +גן באמצע שנה - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    27/01/2012

טל שלום,
    באופן עקרוני, אם צפוי מעבר גן עכשיו וכמו כן גם באוגוסט, הרי שעדיף "לחסוך" מהן מעבר ולערוך את השינוי בקיץ. יחד עם זאת, בנותייך נשמעות כמו ילדות שיכולות להסתגל לשינויים הללו, גם אם יחוו שניים כאלו השנה.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרידה
    אני
    24/01/2012

שלום
    יש לי תינוק בן 11 חודשים ואני והאבא שלו חושבים על פרידה, אני גרה בחו"ל ובעיקבות הפרידה אני מתכננת לחזור לארץ עם בני, אני מודאגת מההשפעה של הפרידה על בני, בן זוגי לא ישראלי ועדיין לא ברור מה יהיה הקשר שלו עם בננו, האם בני יהיה בטראומה? איך אני יכולה לעזור לו?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    פרידה

הוספת תגובה

• פרידה - תגובה

סמדר ריינר
    25/01/2012

שלום לך,
    אכן אין ספק שהמהלך שאתם מתכננים יקשה על הילד. הוא לא בהכרח יפתח טרואמה אך יהיה לו קשה ועיתים קשה מאוד. אין דרך מיוחדת איך תוכלי לעזור ליד בגיל הזה שכן לא ניתן עדיין להסביר לו. חשוב לנסות להקפיד על כמה שיותר יציבות בחייו למעט המעברים ההכרחיים, חשוב שאת תקבלי תמיכה תוך כדי התהליך כדי שתהיי פנויה לצרכיו הריגשיים, וחשוב שתגבשו דרך שבה יוכל האב היות עם הבן בקשר עיקבי וברור למרות הקשיים (במידת האפשר כמובן).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד נושך ומושך בשיער
    גלית
    23/01/2012

בני בן שנה ו- 4 חודשים, היה בבית עד גיל 7 חודשים ואצל הסבתא והסבא עד לפני כשבועיים עד כניסתו למעון. תמיד היה מושך בשיער ולא עזר כמה שהערנו לו וכעסנו עליו עדיין המשיך לעשות זאת. כרגע נמצא בקבוצת גיל של קטנים ממנו ומושך להם בשיער ולהם אין יכולת להגיב, עושה זאת גם לי, לסבתות לבני הדודים. כמו כן, הוא מושך כל דבר שרואה מולו, אם זה שרשרת, עגיל באוזן, צעיף, משקפיים וכו'. דבר נוסף, כשהוא לא רוצה שאלביש אותו, או שאקח לו חפץ הוא נושך אותי. במעון לא התלוננו על נשיכות בינתיים, אלא על שאר הדברים.
    מה עלי לעשות? איך ניתן למנוע את ההתנהגות הזאת?
    דרך אגב, לפני כ- 4 חודשים נולד לו אח, אולם כל הדברים הללו היו עוד קודם לכן.

לקביעת תור
    סגירה
    ילד נושך ומושך בשיער

הוספת תגובה

• ממתינה לתשובה. תודה

גלית
    25/01/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה לא עונים לי?

גלית
    28/01/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה קורה לי? ולפעוט המקסים שלי?
    אמא
    23/01/2012

שלום רב
    אני אם לפעוט מקסים בן שנה ו-4 חודשים.
    אני מטפלת בו בבית עד עכשיו, הוא אינו נמצא במסגרת
    בזמן האחרון אני מרגישה שהוא פחות אוהב אותי, הוא כבר לא בוכה כשאני יוצאת מהבית, כשהוא רואה את סבא וסבתא שלו הוא מתלהב ומושיט להם ידיים, זה מעצבן אותי מאוד, אני מרגישה כאילו אני כבר לא קיימת בשבילו כשיש אנשים אחרים לידו.
    הוא מתלהב כשהוא רואה אנשים אחרים למרות שאני מטפלת בו כל הזמן הזה, הוא לא אמור לרצות רק אליי? למה הוא רוצה לאנשים אחרים? אני מטפלת בו במסירות רבה ואבא שלו, בעלי, הולך לעבודה בבוקר וחוזר בערב, כשהוא נמצא בבית בערב והבן שלי רואה שהוא יוצא לזרוק זבל או משהו הוא מתחיל לצרוח, הוא נמצא עם אמא שלו אז ממה הוא נלחץ? אני לא מספיק טובה בשבילו? אני באמת מטפלת בו בצורה מושלמת, אנחנו משחקים, יוצאים לטיול ביחד, צוחקים ועושים הכל, זה כבר לא נעים לו להיות איתי?
    בימים האחרונים כל הנושא הזה גרם לי להיות חסרת סבלנות ועצובה, אני ממש עצובה מזה ונראה לי שהוא מרגיש שאני עצובה, אני מרגישה כאילו הוא כבר לא אוהב אותי, אני אמא שלו!!! למה זה קורה לי? ולו? חוסר הסבלנות הזה שלי יכול לגרום לו נזק?
    אשמח לתשובה דחוף אני ממש מודאגת.
    תודה רבה!

הוספת תגובה

• למה לא עונים בפורום?

אמא
    25/01/2012

אשמח לקבל תשובה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה קורה לי? ולפעוט המקסים שלי? - תגובה

סמדר ריינר
    26/01/2012

שלום לך,
    התשובה ששאלתך היא לא, הוא לא אמור לרצות רק אותך. אמא שרוצה שהילד שלה יאהב רק אותה בעצם משדרת לו מסר שלא יצא לעולם וזה מסר שמעכב לו את ההתפתחות. טוב מאוד שהבן שלך אוהב עוד דמויות, זה לא על חשבון האהבה אלייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתי בת 10 מסרבת ללכת לבית הספר
    חדווה
    23/01/2012

בתי בת 10 מסרבת ללכת לבית הספר בבוקר ,כל הזמן בוכה וטוענת שלא מרגישה טוב
    ( עשינו בדיקות והכל תיקן ) היא מבקשת שאשאר בבית ושהעזוב את העבודה .
    אך שהיא חוזרת מבית הספר אומרת שהיה לה כייף . בבית מתנהגת בסדר גמור .
    וכשהיא הולכת למסיבות בכיתה לאחר שעה מתקשרת ואומרת שהיא שוב לא מרגישה טוב .
    ומסרבת גם להפגש אם חברות אחה"צ .

איך אני יכלה להתגבר על כל הבקרים הקשים שאני עוברת איתה ? ומה לעשות בנדון ?

הוספת תגובה

• בתי בת 10 מסרבת ללכת לבית הספר

חדווה
    27/01/2012

בבקשה תענו לשאלתי .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתי בת 10 מסרבת ללכת לבית הספר - תגובה

סמדר ריינר
    30/01/2012

שלום חדווה,
    ייתכן שמסיבה מסויימת ביתך מעוניינת בקשר איתך במקום בקשר עם החברות ובית הספר. או בגלל שלהרגשתה חסרה לה תשומת לב מימך או בגלל חרדה ודאגה אלייך מסיבה מסויימת או בגלל סיבה אחרת שקשורה לקשר איתך. קדום כל, חשוב מאוד אם כבר יודעים שהיא לא באמת לא מרגישה טוב לא לאפשר את החזרה הבייתה מבית הספר באמצע היום. דבר שני, כדאי לפנות לטיפול והדרכת הורים כדי לבדוק יותר לעומק מה הסיבה להתנהלות הזו ולטפל בה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה גן כדאי?
    אמא מוטרדת
    23/01/2012

אני ממש מתלבטת, בתי בת שנתיים ושבעה חודשים ואני צריכה לרשום אותה לגן לשנה הבאה. היא ילדה מבריקה ומפותחת, מדברת יפה ומבינה הכל. ההתלבטות שלי נובעת מזה שאני דת"לשית (דתיה לשעבר) ובעלי בא מבית חילוני, אנו מנהלים אורח חיים חילוני עם מעט מסורת אך היא רואה קידוש וארוחות שישי אצל הסבא וסבתא הדתיים, כמובן שיש עוד צד שאינו דתי. כרגע היא במעון דתי (כי זה מה שיש לי בעבודה- באוניברסיטה) ואני רואה שהיא מאוד נהנית מקבלת שבת, השירים שבאים איתה וכו' כמו כן יש סיכוי שלגן דתי ימשיכו איתה כמה מהילדים והכי חשוב, אני מאמינה שבגנים דתיים יש יותר דגש על חינוך למוסריות וכיבוד אב ואם (אני כבר רואה את זה עליה). שאלתי היא, כמה נזק יכול לעשות לה להיות בגן דתי כשהיא גרה בבית חילוני? בכל מקרה חייה מעט מורכבים יותר משל ילדים אחרים, בכל מקרה היא יודעת שבבית מותר ואצל סבא וסבתא אסור לחלל שבת וכן הלאה... מה כדאי לעשות???

לקביעת תור
    סגירה
    איזה גן כדאי?

הוספת תגובה

• איזה גן כדאי? - תגובה

סמדר ריינר
    25/01/2012

שלום לך,
    לפעמים יש אצל כולנו רצון להנות מיתרונות של שני מצבים שונים, קצת כמו לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה, גם להנות מהיתרונות של גן דתי וגם לנהל בבית אורח חיים חילוני. לדעתי זה לא מומלץ, הילדה תקבל מסרים סותרים, במיוחד לגבי דברים כמו שמירת שבת וכו', וזה פער שילדים כה קטנים מתקשים להכיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ביתי לא מרגישה אהובה?
    bali
    23/01/2012

שלום,
    בתי בת השנתיים וחמישה חודשים שואלת לאחרונה מס' פעמים ביום אם אנחנו אוהבים אותה. היא בעיקר שואלת את אבא שלה "אבא, את אוהב אותי? "אבא, אתה לא כועס?" ולפעמים גם אותי. נולדה לה אחות לפני שלושה חודשים ואנחנו מקדישים לגדולה המון תשומת לב, משחקים איתה, קוראים לה ספרים, מוצאים אותה לפעילויות בחוץ וכו' ויחד עם זאת ממשיכים להציב לה גבולות במס' נושאים שחשובים לנו כגון אכילה וכללי התנהגות בסיסיים.יש לציין שבעלי מתנהל מולה יותר ממני מאחר ואני עסוקה עם הקטנה (מניקה).
    אנחנו לא מבינים למה היא מרגישה צורך לאשר שאנחנו אוהבים אותה, אנחנו עוטפים אותה בהמון אהבה, חיבוקים, נשיקות והומור.

לקביעת תור
    סגירה
    האם ביתי לא מרגישה אהובה?

הוספת תגובה

• האם ביתי לא מרגישה אהובה? - תגובה

סמדר ריינר
    24/01/2012

שלום לך,
    קשה לדעת מדוע בתך חשה כך מבלי להכיר אתכם. אני יכולה לשער, מתוך השאלה שאת מתארת האם אביה כועס עליה, שיכול להיות שלצד האהבה שאתם מפגינים, הצבת הגבולות שלכם מעורבת בכעס. הורים רבים חושבים בטעות שכדי להציב גבולות צריך לכעוס על הילד. והאמת היא שאין קשר בין כעס להצבת גבול. הצבת גבול צריכה להיות עניינית ורגועה וחייבת להיות הפרדה בין הפעולה שאתם רוצים להגביל לבין היחס לילד. למשל במקום להגיד: אני כועס עלייך, את לא בסדר, וכו', רצוי להגיד פשוט אנחנו לא מרשים, או אנחנו לא עושים כך אלא כך. בלי דרמה ובלי לשדר אכזבה גדולה מהילד מכך שלא עמד בציפיות כלשהן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוננות
    מליה
    23/01/2012

שלום ,
    במשפחתנו 3 ילדים. בני הבכור בכיתה ה ובני האמצעי בכיתה א לפעמים בשעת השינה נכנסים לאותה מיטה ורואים יחדיו טלוויזה אתמול נכנסתי לחדרו של הבכור וראיתי שהם מכסים את עצמם בסמיכה משכתי את הסמיכה וראיתי הם אוננו אחד לשני.
    כעסתי , ביקשתי מהקטן ללכת לחדרו ולפני זה הסברתי שכול אחד יכול לגעת באיבר האישי שלו בחדרו ואף אחד מהם לא נוגע באיבר האישי של השני.
    דיברתי עם בני הקטן הוא פרץ בבכי והבהרתי לו שהמעשה לא יאה. באותו אופן דיברתי עם הגדול והסברתי לו שגם אם הקטן ביקש את המשחק הנ"ל הוא הבוגר והוא אמור לדעת שזה מעשה אסור השתמשתי גם במילים של התנהגות סוטית ואף פדופילית. סגרתי את הטלווזיות והם הלכו לישון. אני מאוד כועסת על שניהם וגם מודאגת. ידוע לי שיש גיל שהם מגלים את האוננות אך לבצע פעולה משותפת בנושא די זיעזעה אותי
    אשמח להמלצות.

לקביעת תור
    סגירה
    אוננות

הוספת תגובה

• אוננות - תגובה

סמדר ריינר
    25/01/2012

שלום מליה,
    אני חושבת שחשוב שתנסי להירגע, תגובתך הייתה חרדה מאוד וכועסת, ואני יכולה להבין אותך אבל אני לא חושבת שהיא עזרה לילדים.
    חשוב שתיפני לייעוץ מצקועי בהקדם, כדי לברר יותר לעומק, איך התחילה הסיטואציה הזו, ממה היא נובעת, מהיכן קיבלו הילדים את הרעיון הזה ועוד כל מיני דברים שחשוב להבין כדי לדעת איך לטפל בעניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה תענו אני שואלת בפעם השניה
    מעין
    23/01/2012

ביתי בת השנתיים וחצי עדיין לא מדברת ולא אכלנית גדולה מאז ומתמיד לא אכלה בשמחה.איך לאחרונה היא התחילה לאכול בהתחלה גלוי וכאשר אמרנו לה לא היא אוכלת דברים בסתר
    כולל דפים שמיכות בדים ומשחקים מפלסטיק
    בהתחלה חשבנו שזה בגלל השינים ואחרי בדיקה שהרואה אמר שהכל תקין חשבנו שבסופו של דבר היא תפסיק
    איך זה נמשך כבר הרבה זמן ורוב הזמן היא אוכלת בסתר
    השאלה שלי מה אפשר לעשות?איך עוזרים לה להפסיק עם ההרגל הזה?ובכלל למה היא אוכלת דברים אחרים חוץ מאוכל?
    בתודה מיטל

הוספת תגובה

• בבקשה תענו אני שואלת בפעם השניה - תגובה

סמדר ריינר
    23/01/2012

שלום מיטל,
    לפעמים ילדים אוכלים דברים שונים שעונים על חסכים תזונתיים שלהם, למשל סידן וכו'. כדאי קודם כל ללכת לרופא ילדים כדי לבדוק את זה או למכון להתפתחות הילד כדי לבדוק אם יש קושי ריגשי שגורם לכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאן לפנות? הילד השתנה
    שרון
    23/01/2012

שלום ,הילד שלי - ינון בן 5, בגן הוא ממש התדרדר ומתנהג בכעס ואלימות כלפי הילדים והגננות, בנוסף השבוע הוא התחבא מאחורי עץ בחצר הגן בגשם, ובבית ברח לו צואה בתחתון (סימנים של פחד?) הוא לא מקשיב לי ולא עושה מה שאני מבקשת בכל דרך,, והוא לא מפסיק לשקר ולהכחיש כל דבר בלי קשר לטוב ורע... לאן לפנות? אני מבאר שבע, איזה סוג איבחון או טיפול הוא צריך? תודה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    לאן לפנות? הילד השתנה

הוספת תגובה

• לאן לפנות? הילד השתנה - תגובה

סמדר ריינר
    23/01/2012

שלום שרון,
    טוב שאת ערנית ורוצה לבדוק את העניין לעומק, את יכולה לפנות לפסיכולוגית הגן ולבקש ממנה המלצות על האפשרויות הטיפוליות באיזור, וכן לקופת החולים שלך לברר את רשימת המטפלים בילדים במחיר מסובסד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרד אכילה
    מירב
    22/01/2012

שלום, בתי בגן חובה ונמצאת בצהרון. עד לפני כשבוע וחצי לא היו בעיות מיוחדות. לפני כשבועיים סיפרה לי אחת האימהות, בנוכחות הבת שלי, כי הילד שלה לא אוהב כלום מלבד שניצל, ולכן היא הזמינה לו מנה מיוחדת-כל יום שניצל. מאז הבת שלי טוענת שהיא לא אוהבת את האוכל ומבקשת שאזמין לה גם מנ מיוחדת - קציצות- מנה שאינה קיימת עוד בתפריט הצהרון.
    לפני כשבוע הילדה סיפרה לי שאחת הסייעות צועקת עליה וכועסת שתאכל. דיברתי עם הסייעות וביקשתי שלא יכריחו אותה לאכול, ומצידי שלא תאכל בכלל מנה בשרית. המטרה שלי היתה לא לעשות עניין מנושא האוכל, מתוך מחשבה שאם לא נשאל אותה ולא נעיר לה כלום, היא תחזור לאכול. אך מאז, קרה ההיפך, היא הפסיקה לאכול בכלל, ואינה אוכלת אף את התוספות כגון אורז וירק. בעצם עושה בצהרון שביתת אוכל.
    שאלתי, איך לנהוג? האם להמשיך במדיניות ההבלגה או לנקוט בגישה אחרת - ואם כן איזו גישה?
    אציין שהילדה רזה וקטנת מידות ונמצאת באחוזון 1 !!!

תודה מראש,
    מירב

לקביעת תור
    סגירה
    מרד אכילה

הוספת תגובה

• מרד אכילה - תגובה

סמדר ריינר
    23/01/2012

שלום מירב,
    הסיפור שאת מתארת נראה לי חורג מעניין הצהרון, ויכול להיות שהשניצל של הילד האחר היה טריגר שלו או שהיה טריגר נוסף אך כרגע יש כאן עניין יותר עמוק ששווה ללכת לבדוק אותו עם איש מקצוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משבר היתנהגות
    הנרי
    22/01/2012

שלום!
    בהמשך לשאלה הקודמת, הבת הגדולה שלי שהיא בת 7 וחצי לומדת בכיתה ב" .
    על פניו ילדה חכמה מאוד ,פקחית ,תלמידה מעולה , וילדה מאד מקובלת מבחינה חברתית.
    (דיווח של המורה מאספת מורים האחרונה.) ומאוד בוגרת לגילה.
    לפני שבוע במפגש קצר מאד עם אמה . ולדעתי לא ממצא כלל מדברי ביתי הגדולה.
    לפתע חל שינוי דרסטי פתאום מסרבת לעשות מערכת בזמן ,לעשות שיעורים,מה שבעבר
    הלא רחוק בכלל לא היה אופציה מבחינתה.
    יש גם עניין של בדיקת גבולות מסרבת כמעט לכל דבר שני מבקש או אומר שבעבר לא היה כמעט קיים ,לא חוששת לומר לי לא ,להתחצף וכ"ו.
    אני משתדל להיות עם הבנות מה שיותר מכורך הנסיבות ולתת להן את מלא צומת הלב הן בשיעורים והן בפעילויות כהלה ואחרות.
    ותמיד מדגיש להן שבכל מצב עכשיוי ועתידי לא משנה מה היה אמא ואבא תמיד אוהבים את שניהן.
    אנא עזרתכם.
    לבת הגדולה שלי יש בסוף החודש מבחן שני באיתור מחוננים, חבל לי לפספס אותה.

בתודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    משבר היתנהגות

הוספת תגובה

• משבר היתנהגות - תגובה

סמדר ריינר
    23/01/2012

שלום הנרי,
    טבעי שגם בתך הגדולה תעבור משבר עקב הגירושים. המחוננות פחות חשובה כרגע, עם כל הכבוד, יותר חשוב המצב הנפשי שלה. חשוב היות בשבילה כמה שניתן אך בהחלט להציב גבולות . טבעי שתהיה ירידה בלימודים, לא צריך להתרגש מזה, זה לא אומר שאתה מפספס את הבת שלך, זה אומר שאלה החיים ויש עליות וירידות וסביר להניח שזה יעבור כאשר כל המשפחה תסתגל למצב החדש, אך זה צפוי לקחת עוד זמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה סמדר

הנרי
    23/01/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד עצבני...
    סיוון
    22/01/2012

שלום רב ,
    בני בן שבע וחצי עצבני מאוד. כל דבר קטן "מדליק" אותו . מילה קטנה או מעשה לא ראוי.

אני רואה את ניסיונותיו להתאפק ולא להתפרץ כפי שקורה, לדברי המורה, בבית הספר ולא בבית...אך אני מרגישה שאוצר בתוכו כעס רב שלעיתים לא מצליח לפרוק אותו. ישנם מצבים שהילד אומר לי שאינו יכול להרגע ושהוא עצבני מאוד. לאחרונה סובל מכאבי ראש שהרופאים מייחסים את זה לעצביו. חשוב לי לציין שמדובר בילד מצטיין בלימודים ואהוד מביחנה חברתית.מה ניתן לעשות האם מומלץ לגשת לטיפול כלשהוא ? אומנות או משהוא בסגנון ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ילד עצבני...

הוספת תגובה

• תנסי להציע לו חיבוק שסופרים עד 100

מ
    22/01/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד עצבני... - תגובה

סמדר ריינר
    23/01/2012

שלום לך,
    אכן חשוב לבדוק מהו הכעס שהילד אוצר בתוכו, ובהחלט יש מקום לפנות לטיפול. זה יכול להיות טיפול לבואמנות או טיפול אצל פסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים, בכל מקרה טיפול בילדים בגילאים האה נעשה באמצעים של משחק ויצירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גבולות
    ג'ולי
    22/01/2012

שלום רב,
    יש לי ילד בן שלוש וחמישה חודשים לאחרונה הופנתי על ידי הגננת לקלינאית תקשורת עקב בעיה בתחום השפתי.
    בזמן האחרון מתמודדת הגננת עם בעית גבולות של הילד שלי למשל כאשר הם יושבים במפגש אז פתאום הוא מחליט לקפוץ ולהפריע, הוא יכול פתאום לשפוך את המים מהבקבוק שלו, הוא יכול להעיף חפצים, אם היא מבקשת לסדר את הספריה אז הוא מוציא את כל הספרים החוצה, כל מיני תעלולים.
    חשוש לציין שבבית אני לא חווה עם הילד סוג כזה של התנהגות.
    הגננת דואגת לשתף אותי תמיד במה שקורה ואני מדברת איתו על זה המון אבל עדיין לא יודעת איך לפתור את הבעיה.
    אשמח לקבל סיבה אולי למה הוא מתנהג ככה בעיקר בגן ואולי לקבל עצה שאוכל להפנות גם לגננת.
    חשוב לי לציין שהגננת מציינת שיש לו יכולה למידה טובה מאוד ושהוא ילד יצירתי מאוד מאוד.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    גבולות

הוספת תגובה

• טרם קיבלתי התייחסותכם

ג'ולי
    25/01/2012

טרם קיבלתי התייחסותכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גבולות - תגובה

סמדר ריינר
    26/01/2012

שלום ג'ולי,
    קשה להבין מהתאור שלך מדוע היד מתנהג כך, כי אין מספיק פרטים עיו ועל המשפחה, וכמו כן אני א בטוחה שזה המקום הנכון לתת הכוונה לגננת, כיוון שגם על מה שמתנהל בגן אין כאן מספיק פרטים, אין לי יכולת לדעת אם זו בעיה שלו וממה היא נובעת או בעיה שקשורה לגן או לגננת. אם תתני יותר פרטים אנסה לעזור שנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גבולות

ג'ולי
    31/01/2012

היי סמדר,
    הפעם אני ינסה להיות יותר מדויקת על מנת שבאת תוכלי לייעץ לי מה לעשות כי אני באמת כבר מיואשת.
    הילד שלי בן 3 וארבעה חודשים הוא בן יחיד, ילד מקסים, חברותי ומלא שמחת חיים.
    לפני חודשיים עברנו מדירה שכורה לחמתי עקב זה שרכשנו דירה שתהייה מוכנה רק בעוד כשנה. הוא כל הזמן שואל "איפה הבית שלי? נכון שיש לי בית גדול?"חשוב לציין שהסברנו לו בדיוק את כל עניין המעבר אך הוא ממשיך לשאול. אני כן בוחרת לציין את זה כיוון שזאת הסיבה היחידה שאני יכולה לחשוב עליה שבגללה חלה ירידה בהתנהגות שלו בגן.
    אתן לך כמה דוגמות למה שהוא עושה בגן:
    במפגשי בוקר קם כל הזמן ומפריע למרות בקשות חוזרות של הגננת לשבת הוא ממשיך ל להקשיב, רק כאשר היא מתעלמת ממנו הוא מפסיק.
    בשעת יצירה היא ביקשה שלא יסתובב עם הבצק ברחבי הגן, בטענה שהוא יודע שאלו הם החוקים בגן ונאלצה להחזיר אותו לכיסא 5-6 פעמים.
    כשיצאו לחצר ניגש אליה השומר והתלונן שהוא מפזר את כל העלים שהוא אסף בערמה והוא המשיך להתעלם מהבקשות.
    חשוב לי מאוד לציין שבבית הוא ילד מדהים שמאוד מכבד את החוקים של הבית.
    אני יודעת שזה קצת ארוך אבל אני ממש מיואשת כבר והגננת תמיד מעירה לי על כך.
    תודה רבה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גבולות - תגובה

סמדר ריינר
    01/02/2012

שלום ג'ולי,
    הילד שלך מרגיש כרגע חוסר יציבות עקב המעבר, כפי הנראה הוא חש שסביבתו המוכרת השתנתה, הבית "על גלגלים" אין כרגע קביעות ופרטיות, גם עליכם בטח משפיע המעבר, וסיבר להניח שפחות נוח לכם ואתם פחות רגועים וזה גם משפיע עליו. חשוב לדבר עם הגננת על כך שכרגע לילד שלכם קשה, והוא זקוק לעזרה ולסבלנות, וכמו כן חשוב שאתם תמללו עבורות את הקושי שלו, ותדברו איתו על כך שקשה לו, שהוא מתגעגע לפינה שלו, ולסדר שלו, ותנסו כמיטב יכולתכם לארגן עבורו סדר, שקט ויציבות עד כמה שניתן בתנאים הקיימים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה