פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד חכם- דילגתם עלי
    מיכל
    20/01/2012

שלום,
    בני לומד בכיתה א', ילד חכם לכל הדעות, בעיקר בתחום המתמטי. בגן טרום חובה כבר ידע את לוח הכפל ובגן חובה ידע לחשב תרגילים פשוטים עם חזקה. הוא מטבעו סקרן ושקדן מאד- מכיר דגלים של מדינות, ערי בירה ואת מפת ארץ ישראל על בוריה, כולל כיוונים (צפון, דרום וכו') עם הדקויות (צפון מזרח, דרום מערב וכו'). חשוב לציין שאת הידע רכש מתוך סקרנות ורצון. מאז שעלה לכיה א' אנו מרגישים שנעלם לו הרצון להמשיך לפתח את עצמו, בעיקר בחשבון והוא מבלה הרבה יותר מול המחשב. זה מפריע לנו, כיוון שיש לו יכולות ועולות בנו המחשבות אולי משהו בשיטת הלימוד/ במערכת החינוך מדכאת זאת אצלו. בשבועות הראשונים כשהיה חוזר מבית הספר והיינו שואלים מה למד חדש, היה עונה שכלום. כשהתעקשנו לדעת אם לא למדו כלום, היה עונה שלמדו אבל זה לא חדש... בנוסף, המורה העירה לנו שהוא מרבה לדבר בשיעורים- אולי עקב שעמום. השאלה היא אם בכלל צריך שיתקדם כ"כ בחומר, הרי בכל מקרה יגיע השלב שבו הוא ילמד זאת או שאולי עדיף לבקש מהמורה שתיתן לו דפי עבודה פרטניים ואולי אף לחפש חוג העשרה עבורו (כרגע הוא בחוג שח ובשני חוגים ספורטיביים שונים).
    נשמח לקבל עצה טובה. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד חכם- דילגתם עלי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד חכם- דילגתם עלי - תגובה

סמדר ריינר
    22/01/2012

שלום מיכל,
    אני חושבת שכדאי מאוד שתתיעצו עם פסיכולוגית בית הספר בעניין, זהו תפקידה להנחות את המורים מה לעשות במקרים כאלה, ולא תפקידכם או תפקידנו. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסרבת לבואי איתי.
    הנרי
    19/01/2012

שלום!
    הילדה שלי בת שלוש וחצי, וב-3 שבועות האחרונים היא מסרבת לבוא איתי הביתה מהגן,
    ולפעמים דרוש אסרטיביות בכדי שתסכים לבוא .
    כאשר אני מגיע לגן והיא רואה אותי היא מעין מתעלמת מימני .
    יש לציין שאני וזוגתי פרודים מזה 3 חודשים, ואני מגדל את שני בנותינו.
    יש לנו עוד ילדה בת 7 וחצי.
    אשמח לקבל עצה איך הוכל לפתור את הבעיה הזו. (אני לוקח אותה לגן גם בבוקר.)

תודה, הנרי

לקביעת תור
    סגירה
    מסרבת לבואי איתי.

הוספת תגובה

• אשמח לקבל תגובה

הנרי
    21/01/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסרבת לבואי איתי. - תגובה

סמדר ריינר
    22/01/2012

שלום לך,
    אני מניחה מתוך הסיפור שלך שייתכן שההתנהגות של הילדה נובעת מכעס עליך בגלל הפרידה מאמה. זה כעס מובן וטבעי. לא הייתי משקיעה כרגע מאמץ בלפתור את הענייןם אלא יותר סבלנות ולהבין ולקבל שקשה לה וזוהי התגובה שלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. אני מבין.

הנרי
    22/01/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות ביצירת קשרים חברתיים.
    יהלומית
    19/01/2012

שלום רב.
    בתי בת 6 וחצי בכיתה א' יש לה אח גדול ממנה בכיתה ג' באותו בית ספר ואח תינוק בן חצי שנה. השנה כאמור החלה ללמוד בכיתה א' והיא הכירה את הילדים בכיתה א' כלומר אלו לא הילדים שלמדו איתה בגן חובה. הבעיה היא שהיא לא מצליחה למצוא חברות לשחק איתם בכיתה. היא הולכת בשמחה לבית הספר וגם כשחוזרת היא במצב רוח טוב ולא ניכר כי מפריע לה משהו. אך המורה אמרה לי שבהפסקות היא לבד ולא רוצה לשחק עם אף אחד. לכל היותר יוצאת החוצה לחפש את אחיה הגדול בשטח בית הספר. כשאני שואלת אותה עם מי שיחקת היום היא אומרת לי "עוד לא מצאתי חברות" היא לא רוצה להזמין חברות הביתה וכדומה. שאלתי היא מה ניתן לעשות על מנת לעזור לה להתחבר כי נראה שהיא לא יודעת מה עושים כדי להתחבר עם ילדי הכיתה. מה עצתך?
    סליחה על אורך השאלה ותודה על תשובתכם !

הוספת תגובה

• דילגתם עלי.

יהלומית
    21/01/2012

בבקשה אפשר תשובה.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות ביצירת קשרים חברתיים. - תגובה

סמדר ריינר
    22/01/2012

שלום יהלומית,
    לא הבנתי מה המשמעות של "לא רוצה להזמין חברות" האם היא לא רוצה לגשת בעצמה ולהזמין? או שמסרבת שתזמינו בכלל? יכול להיות שהיא זקוקה לעזרה ושאת תיצרי קשר עם אימהות אחרות ותעזרי לה ליזום, כמו כן כדאי לערב את המחנכת ולבקש את עזרתה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לכן
    ע.
    19/01/2012

יש לי ילדה בת חמש.
    כבר קרה כמה פעמים שהיא רבה עם בנים - ונתנה להם מכה באשכים.
    לדעתכן, היא מרביצה להם באשכים במודע?.
    איך מסבירים לה שאסור להרביץ, ובטח לא באשכים?.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום לכן

הוספת תגובה

• שלום לכן - תגובה

סמדר ריינר
    22/01/2012

שלום טלי,
    ייתכן מאוד שיש לה סיבה מדוע היא עושה זאת, ללא הכרות איתה אני לא יכולה לדעת מהי. אין דבר כזה בעיני "איך מסבירים" כי אני לא מאמינה שזה עניין של אי הבנה והסבר נכון יפתור את זה. אני מניחה שזו ילדה שיודעת שאסור להרביץ, בודאי הסברתם לה, וגם בגן. העניין הוא לא של הסבר אלא של הבנה יותר מעמיקה מה קורה לה. האם זה ביטוי לקנאה באח קטן שהוא בן? האם זה ביטוי ל"קנאת הפין" כלומר קנאה על כך שלבנים יש משהו שלה אין? אוי יש סיבה אחרת? היא מנסה לדובב אותה במשחק (נניח שפייה הייתה נותנת לך שלוש משאלות מה היית מבקשת?) או בציור, כדי להבין טוב יותר מה קורה לה ומאיפה זה נובע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הולדת אחות
    סמדר
    19/01/2012

שלום ותודה
    ילדתי בשעה טובה בת שנייה לפני שבועיים
    לפי תפיסת עולמי, תינוק בן יומו צריך לישון עם הוריו במיטה בתקופת החיים הראשונה
    כך עשיתי גם עם הבת הגדולה, היום בת שנתיים וחצי
    השאלה שלי היא :
    לגדולה הרגלי שינה מצויינים אלא שכעת כנראה היא הרגישה שהתינוקת ישנה איתנו ומתחילה להגיע למיטתינו לפנות בוקר...
    אני מבינה אותה שכולם במיטה אחת והיא "לבד" ולכן לא נראה לי מתאים כרגע עם הלידה והשינויים) לקיים "מאבק" של החזרה למיטה שלה...
    בעוד כמה חודשים כאשר גם הקטנה תעבור למיטה משלה נתמודד עם הקושי הזה.
    השאלה האם אני לא עושה צעד שאין ממנו חזרה ? משרישה הרגל גרוע ...
    מה דעתכן ?

לקביעת תור
    סגירה
    הולדת אחות

הוספת תגובה

• הולדת אחות - תגובה

סמדר ריינר
    22/01/2012

שלום יעל,
    אין כמעט דבר כזה צעד שאין ממנו חזרה. אני לא בעד שינה משותפת, אבל אין סיבה שלא תוכלי, באופן אסרטיבי ועיקבי להחזיר את הרגלי השינה מה שצריך בהמשך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך להתגבר
    גליה
    19/01/2012

הילדה שלי בת 6 צריכה לעבור צינתור בסוף החודש ויש גם לפני סידרת בדיקות לעשות וכבר מעכשיו היא מתחילה לבכות ולפחד (כל הזמן בוכה ואומרת אמא אני לא רוצה ללכת לבית חולים ) אנא עיזרי לי איך לעזור לה להתגבר ולקחת את זה יותר בקלות

לקביעת תור
    סגירה
    איך להתגבר

הוספת תגובה

• איך להתגבר - תגובה

סמדר ריינר
    22/01/2012

שלום גליה,
    אני מבינה שבתך סובלת מבעיות בריאותיות והדבר מלווה אותה מגיל קטן מרבה הצער. אני ממליצה לכם מאוד לקבל מצהוות הרפואי הפנייה לפסיכולוג רפואי. אם אתם מטופלים בבית חולים שניידר, יש שם מחלקה גדולה לפסיכולוגיה, ואני בטוחה ששם מתמחים בדיוק במצבים כאלה ויכולים לסייע לכם רבות. אם אתם מטופלים בבית חולים אני בטוחה שגם שם יש מענה, ויוכלו ללוות אתכם לא רק לגבי הצינתור אלא באופן כללי גם בהמשך הדרך.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סקרנות מינית אצל ילדים
    מירב
    18/01/2012

שלום, בני בן 5 מגלה לאחרונה סקרנות מינית. זה קרה פעם אחת בגן. הגננת סיפרה שנכנס עם ילד אחר למחבוא ושם נגעו אחד באיבר המין של השני. (הילד השני השתמש במילה מצץ). במקרה הנ"ל, דיברנו איתו והסברנו שהאיברים הם פרטיים ושאנחנו לא מרשים לאף אחד לגעת בו אבל גם לו אסור לגעת. גם הגננת דיברה על זה בגן.
    לבני, בן דוד בן 6 והם אוהבים מאד להתרחץ ביחד. כששאלתי אותו מה עושים, אמר שמשחקים. מאחר וחשדתי, שאלתי אם נוגעים אחד בשני. בני התבייש, חשש שנכעס ולבסוף סיפר שהם נוגעים ושהבן דוד מרשה לו, והוא מרשה לבן הדוד.
    שאלתי: 1. האם נורמלי? 2. כיצד להתמודד? מה לומר?: איך להסביר?
    אין לי ספק שמדובר בסקרנות. זה ילד שאוהב לבדוק גבולות ובודק גם פה. האם הסקרנות הזו בריאה? אם כן, עד כמה? מה כן לאפשר ומה לא?

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    סקרנות מינית אצל ילדים

הוספת תגובה

• סקרנות מינית אצל ילדים - תגובה

סמדר ריינר
    19/01/2012

שלום מירב,
    זה כבר מעבר לסקרנות, ויכול להיות שהגיע הזמן להפסיק זאת. חשוב לבדוק עם הילדים האם זה קרה להם בעוד הזדמנויות ועם אנשים אחרים, ולבדוק מהיכן בא ההרגל הזה. כמו כן מדאיגה אותי השימוש במילה "מצץ" של הילד בגן, וכל העניין מחייב לדעתי בדיקה נוספת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנא עזרתכם - לא קיבלי מענה בנושא
    פיצי
    18/01/2012

הוספת תגובה

• גזירת גבות

פיצי
    18/01/2012

בני בן ה- 8 ילד תפקודי ונורמטיבי, קצת רגיש ולפעמים עושה מה ש"בראש שלו" אבל בסה"כ ילד סנדביץ' נבון, לעתים מופנם, לעתים מוחצן, מאד אמנותי, אח טוב וחבר טוב. ואת כל ההקדמה הזו למה? בימים האחרונים שאל אותי וגם את המורה שלו מה קורה לגבות שלו שהן נעלמות? יש לו צלקת ממכת ינקות וחשבתי שאולי זה קשור לכך. עניתי לו בביטול שזה כנראה מצלקות שהיו לו שם ולכן קרחות. היום (אני לא בבית) מסתבר שהוא גזר לעצמו את הגבות וטוען בלהט שלא. הכיור והמספריים באמבטיה מעידים על ההיפך. איך להגיב לכך? זה מעשה קונדס נורמטיבי או קריאת מצוקה מדאיגה? מה עושים עם זה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גזירת גבות - תגובה

סמדר ריינר
    19/01/2012

שלום לך,
    אם קרה משהו חד פעמי, יכול היות שזה נבע מסקרנות וכו'. אם זה חוזר על עצמו, מדובר בבעיה. כדאי לבדוק עם הילד באופן כללי ולא בהקשר לגבות, האם מציק ו משהו או קשה. בכל אופן, אם הוא עושה את זה כשאת לא בבית, האם זה מעיד על כך שהוא בבית לבד? או בלי מבוגר שנמצא איתו? אם כן ייתכן שזה קשור לזה. יכול להיות שזו דרך להתריע על כך שהוא זקוק יותר לחום והשגחה של מבוגר בשעות האלה וקשה לו להחזיק את עצמו ריגשית לבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

פיצי
    19/01/2012

רב תודות. עושה לי שכל רב וארד לשורש העניין בהתאם להמלצתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמחתי לעזור, בהצלחה.

סמדר ריינר
    22/01/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 5 ו 4 חודשים
    מריה קופמן
    17/01/2012

בן שלנו בן 5 ו 4 חודשים. מזה כ 11 חודשים גננת שמה לב שילד לא רגוע בגן, מתפרץ בכאס, צועק על ילדים אחרים, בודק כל הזמן גבולות שמתבטא בהתעלמות מוחלטת ממה שאומרים לו באותו הרגע. לפעמים עושה ההפך ממה שמבקשים. בבית התחילו בעיות משמעת עד לריבים יום יום. בחוגים אינו ממושמע.
    בבית אח הגדול בן 9 איתן יחסים מדורדרים בגלל ריבים קבועים ותינוקת בת 6 חודשים אותה הוא מאד אוהב.
    ברצוני לקבל יעוץ מה לעשות עם צרור זה. אני לא מצליחה להתאפק ובוכה בנוכחות הילד

לקביעת תור
    סגירה
    בן 5 ו 4 חודשים

הוספת תגובה

• לא קיבלתי מענה, הנושא מאד מתריד

מריה קופמן
    23/01/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 5 ו 4 חודשים - תגובה

סמדר ריינר
    24/01/2012

שלום מריה,
    את מתארת מצב שהוא אכן קשה ומטריד ולכן אני מציעה לך לא להסתפק במענה בפורום אלא לפנות לקבלת עזרה מקצועית. את יכולה לפנות לפסיכולוגית הגן ולבקש ממנה המלצה על האפשרויות הטיפוליות באיזור מגורייך, בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך לגשת?
    יוכי
    17/01/2012

שלום רב
    אני אם ל-3. בתי הבכורה בת 10 ואחריה 2 אחים -בן 7 ובן 3.
    יש לי קשיי תקשורת עם בתי הבכורה. מידי יום ביומו.
    כל שיחה הופכת לריב .
    לי יש קושי להתמודד מולה.להכיל.
    לדג' בתי התקשתה בנושא מסוים בחשבון. (בתי לא העלתה את הקושי.
    הקושי התעורר לאחר שהראתה לי מבחן בחשבון ובו ראיתי שדילגה על חלק מסוים במבחן. לא בגלל חוסר זמן אלא מחוסר ידיעה)
    אמרתי לבתי שאשמח לעזור לה להבין את הנושא ושתמצא זמן שנח לה ונשב.
    התחלתי להסביר לבתי , תוך מתן דוגמאות מוחשיות. תוך דקות הגיע ה"פיצוץ".
    בתי גילתה חוסר רצון להבין, לשתף פעולה, תוך שהיא עונה בזלזול וחוצפה: "מה את רוצה? אז המורה טעתה! היא לימדה אותנו שטויות! יש לי דברים לעשות... " וכו'.
    אני "יצאתי מהכלים" והטחתי בה (באופן לא נעים) שהיא כפוית טובה, שכמה שאני מנסה לבוא לקראתה, התחושה שאני מקבלת ממנה היא של "יריקה בפרצוף".
    זו רק דוגמא אחת. אך אנחנו "מתכסחות" כמעט מידי יום.
    איך לגשת???
    אני מודעת לכך שיתכן והקשיים שלי בהתמודדות מולה , תוך שאני יוצאת משליטה( לא אחת מרימה את הקול) לא תורמים לבטחונה העצמי, ודוקא בתקופה זו של התחלת גיל ההתבגרות, שבו היא זקוקה להעצמה ותשבחות.
    אשמח להמשך הדברות ומתן עצות.
    תודה רבה!
    יוכי

לקביעת תור
    סגירה
    איך לגשת?

הוספת תגובה

• איך לגשת?

יוכי
    24/01/2012

שלום רב
    אשמח מאד אם למי מאנשי הפורום יהיה פנאי להשיב.
    עדיין מטריד אותי .(לסירוגין. יש ימים יותר "עמוסי מריבות" ויש ימי שיחה ושותפות טובים יותר...)
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתבגרת בבית

ד''ר שירי שדה שרביט
    27/01/2012

יוכי שלום,
    את בהחלט צודקת, בכך שבתך זקוקה לקבל ממך תמיכה וחיזוקים, גם בגיל ההתבגרות בו הילדים מאוד כעסניים, מחפשים עימותים ומכעיסים את ההורים מאוד. אלו חלק מהמאפיינים ההתפתחותיים בגיל ההתבגרות, ותפקיד ההורים הוא לעמוד בעומס והעוצמות הללו.
    כמובן שרצוי לנסות להגיע לויכוחים האלה יותר רגועה ומאורגנת. כדאי שתנסי למפות מתי וסביב אלו נושאים יש חיכוכים, ולנסות להפחית אותם (או לפחות להתכונן אליהם). בנוסף, עם כל הסערות והכעס, גם הבת שלך רוצה את התמיכה והשקט, ולכן רצוי שתשוחחו באווירה רגועה (לפני ויכוח, ולא בתוך הבית - אתן יכולות לצאת לבית קפה) איך לשפר את התקשורת ביניכן.
    אם את מרגישה שיש נושאים חוזרים שאת מאבדת את העשתונות סביבם, יש מקום לשקול הדרכת הורים אצל פסיכולוג או פסיכותרפיסט המומחה בטיפול בילדים.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנתיים וחודשיים
    דקלה
    17/01/2012

בוקר טוב,
    בתי בת שנתיים וחודשיים, ילדה מקסימה מאוד מפותחת מבחינה קוגנטיבית וורבלית.
    קיימת בעיה בגישה שלה כלפי אבא שלה היא ממש דוחה אותו ולא מעוניינת שיקריא לה סיפור, יאכיל, יקום אליה בלילה.. בכל פעם שמתקרב אליה היא בוכה ודורשת רק אותי
    המשפט הקבוע "רק אמא" תוך כדי בכי וצרחות .
    אביה מאוד מעורב בגידולה משחק, קונה לה לוקח אותה להצגות ומאוד מנסה להשקיע בזמן איכות אך היא לא מעוניינת .
    אנחנו לא יודעים כיצד לצאת מהמצב. הדבר מאוד מקשה עלינו מאחר ואני בחודש שביעי להריון ואנחנו חוששים שהמצב רק יחמיר לאחר הלידה.
    אנחנו כרגע לא מדברים על ההריון לא לידה ולא איתה.
    בעבר אמרנו פעם או פעמיים שבקרוב יהיה לנו תינוק קטן ונראה שהיא לא אהבה את העניין.
    שאלתי היא איך ניתן לקרב אותה לאביה על מנת שגם תשתחרר ממני קצת ?
    בנוסף האם ייתכן שהלחץ עלי נובע מהבנת הסיטואציה של ההריון או שמא אני נותנת לה הרבה קרדיט בגילה?

תודה ויום טוב אורית
    סליחה על המייל הארוך

לקביעת תור
    סגירה
    בת שנתיים וחודשיים

הוספת תגובה

• אשמח לקבל התייחסות לשאלתי

דקלה
    23/01/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דעתי האישית

להריונית
    24/01/2012

אני מרגישה צורך להגיב למרות שאולי אינני מבינה מספיק אך הייתי בדיוק באותו מצב לפני חצי שנה (אפילו יותר גרוע כי בעלי היה איש צבא שלא היה כל יום בבית). הגישה היתה שזכותה לבכות אך היא לא תחליט מי יטפל בה והוא היה מקלח אותה ומטפל בה למרות הסרוב (כמובן שבסוף היא קבלה המון חיבוקים ונשיקות ממני). אבל יותר חשוב, רציתי להרגיע אותך ולספר לך שחל מהפך כשהתאשפזתי ללדת והיום היא מתה עליו ולפעמים אומרת "רק אבא", אני מפרגנת (-:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנתיים וחודשיים - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    27/01/2012

אורית שלום,
    סביר מאוד להניח שהמשיכה של הבת שלך אלייך וההימנעות מאביה נובעת בחלקה מההריון שלך. דווקא כיוון שההריון אינו מדובר, ייתכן שהילדה מרגישה שאמא מעט יותר טרודה ועייפה ולא ברור לה למה. דווקא אם תספרו לה על התינוק ותקבלו גם אתם את השינוי הצפוי ביחסים שלך עמה, עשוי להיות לה יותר קל להיות עם אבא. אני משערת, שבמידה מסוימת הילדה מרגישה שאמא לא זמינה לה כפי שהיתה בעבר (וזה תהליך טבעי מאוד בהריון) ולכן היא עוד יותר לוחצת להיות בקרבתך וחוששת להיפרד. זה חלק מהתגובות הנורמטיביות להריון. מומלץ לשוחח על ההריון, לקרוא ספרים בנושא וכדומה.
    לכן חשוב מאוד לעודד את הילדה להיות עם אבא. גם אם היא בוכה שהיא רוצה רק אותך, חשוב שהיא תתרגל להיות גם עמו ותבין שהוא דמות משמעותית בגידול שלה ובחייה. במקביל שימי לב שאת נותנת לבן זוגך את כל הפרגון והמקום, במיוחד בנוכחות הילדה.
    בהצלחה ולידה קלה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לקבל תשובה היום -זו פעם שלישית
    Gal
    17/01/2012

אנו עורכים מסיבת משקפיים לבננו דניאל בן ה-4 בגן.

אני רוצה להסביר לילדים מדוע דניאל צריך משקפיים, ולהדגיש שזה רכוש פרטי שלא מעבירים מאחד לשני, לכן אני מחפשת הסבר לוגי, שיתאים להם - בגובה העיניים שלהם.

מצד אחד, אני רוצה להראות שזה חיובי, שיש לו משקפיים, וכך רואה יותר טוב, ומצד שני, אני לא רוצה שיקנאו וירצו את המשקפיים שלו. להסביר להם שיש לו בעיה ואצלם היא לא קיימת - ללא המילה "בעייה" כמובן...

אשמח אם תעזרו לי איך להציג את הדברים.

תודה רבה :)

הוספת תגובה

• עדיין לא עשיתם את המסיבה?

דקל
    19/01/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנתיים פוגשת לראשונה את אבא
    מאיה
    17/01/2012

אני אם חד הורית לנסיכה בת שנתיים וחודשיים.
    מאז שנולדה לא היה לנו כל קשר עם אביה,למעט תקופה של חודשיים אינטנסיבים כשהייתה בת שנה ו3 חודשים,תקופה שבה נקשרה אליו מאוד ונותק הקשר ביום אחד.
    למרות גילה הצעיר (שנה ו-3) היא הרגישה את חסרונו ועברתי איתה תקופה לא פשוטה.(אציין רק שלא הגדרנו אותו אבא בפניה בשלב הזה).
    היא הייתה בציפיה לכל דפיקה בדלת ובכי של אכזבה כשראתה שזה לא הוא בדלת.
    חלפו 10 חודשים מאז והמשכנו את חיינו,התקופה הקשה עברה וחשבתי שבכלל לא זוכרת אותו (היה סה"כ חודשיים מחייה ונעלם).
    לפני מספר ימים הוא שב לחיינו,הוא בא לראות את הילדה ולהפתעתי היא זכרה אותו והתרגשה מאוד,צחקה בצחוק גדול,השתוללה מאושר והתנהגה מאוד שונה מהרגיל.
    לאט לאט גם התקרבה פיזית ולאחר שעתיים שלוש חם חיבקה ונישקה.
    (הפעם כן הצגנו אותו אבא)
    כשהלך הפרידה הייתה קשה לה,הוא הבטיח שיחזור למחרת להיות איתה.
    המילים האחרונות שלה לפני השינה היו בקשר לביקור שלו למחרת,המלים הראשונות בבוקר אותו הדבר וכשבאתי לקחת אותה מהגן,גם כן קיבלה את פניי באושר ושוב הזכירה את ביקורו היום.
    לצערי הוא התקשר והודיע שמסיבות כאלו ואחרות לא יוכל להגיע היום.
    ניסיתי להעסיק אותה בכל דבר שהיא אוהבת רק שתשכח מהביקור שלו וזה לא קרה.
    הצלצול הראשון בדלת הקפיץ אותה ממקומה,היא זינקה על הדלת וכשראתה שם את אחי פרצה בבכי,אמרה "לא רוצה אותו" ,נשכבה על הרצפה ופשוט לא נרגעה ולא הסכימה שאחבק אותה.במשך שעתיים הייתה נודניק וחיפשה רק על מה לבכות ולא נתנה לי להתקרב אליה.
    אני יודעת שלא הולך להיות קל,אני מקווה שהוא באמת יהיה שם בשבילה הפעם לתמיד,אבל זה לא תלוי בי זו רק משאלה שלי.(לדבריו הפעם הוא לא יעלם לה שוב)
    השאלה שלי בעצם,האם אני צריכה לעבור איתה את התהליך הזה בליוי פסיכולוגי?
    האם לתת לזמן לעשות את שלו ולאפשר לה לקבל אותו לחייה לאט לאט ולהניח לה?
    במידה ואכן יהיה איתה מהיום לתמיד,האם היא תזכור את זה שלא היה איתה בשנתיים הראשונות לחייה?
    אני אובדת עצות,כ"כ חיכיתי לרגע הזה שיהיה איתה ויאהב אותה ובאותה נשמה,אני פוחדת לפעול לא נכון.
    אשמח לשמוע תשובות לשאלות.
    סליחה על האורך של המכתב.

הוספת תגובה

• בת שנתיים פוגשת לראשונה את אבא - תגובה

סמדר ריינר
    18/01/2012

שלום מאיה,
    את מתארת מצב בהחלט לא קל. אין לך שליטה במצב. הדבר היחיד שאת יכולה לעשות הוא לא לנסות להשכיח ממנה אלא להיות איתה בעצב שלה, באכזבה ובכעס. אם את זקוקה ללויווי פסיכולוגי כדי לעשות את זה, זה מצויין אם תיפני. לא תמיד בחיים אנחנו יכוים למנוע כאב מהילדים שלנו, אנחנו רק יכולים לעזור להם להכיל אותו, בזה שאנחנו מבינים אותם ומשתתפים בחוויה הקשה שלהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים
    אמא
    16/01/2012

בני בן ה- 13 טוען שהוא פוחד כבר חודשים שלושה מכל הדברים ששומעים על סוף העולם טילים האיומים על ישראל וכו' זה לא פעם ראשונה שהוא מספר לי על כך אני מדברת איתו על זה כשהוא מספר לי אבל בפעם האחרונה היה נראה שזה מפריע לו יותר מתמיד כי הוא אמר לי שאולי כדאי שידבר על כך עם פסיכולוג או משהו אני אמרתי לו בהתחלה שאולי פסיכולוג יכול אפילו להעצים את ההרגשה שלו ואחר כך תיקנתי את עצמי ואמרתי לו שאים הוא מרגיש צורך אני אחפש משהו שיעזור לו אז הוא אמר לי שכל עוד הוא מדבר איתי אז זה בסדר מה דעתכם מה לעשות???

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים

הוספת תגובה

• רציתי להוסיף

אמא
    17/01/2012

שהוא גם ילד די מופנם ביישן הרבה במחשב בטלויזיה ילד חכם יש לו חבר אחד טוב שרק איתו הוא נפגש אחר הצהרים בכיתה יש לו עוד חברים אך לא נפגש איתם והחבר הטוב שלו הוא די ציני ורואה את החיים לא כל ככך אופטימי תענו לי בבקשה תשובה איך להיסתכל על הדברים ואיך להגיב ואיך לפעול
    תודה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים - תגובה

סמדר ריינר
    19/01/2012

שלום לך,
    מדוע את חושבת שפסיכולוג יכול העצים את החרדה? כמו כן אם השיחות איתך עוזרות לו - מצויין, אם לא, כדאי להקשיב לבקשת העזרה שלו ולגשת איתו לטיפול פסיכולוגי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה ו-4 חודשים לא משתפת פעולה
    אביטל
    16/01/2012

שלום,

בתנו בת שנה וארבעה חודשים, ילדה חכמה ומקסימה, עד גיל שנה טופלה (טיפול צמוד ) ע"י סבתה.
    החל מגיל שנה, היא נמצאת במעון ויצ"ו, שמנו לב שהיא מרוכזת מאוד בעיסוקיה ומתעלמת מניסיונות שלנו ושל מבוגרים אחרים לתקשר איתה ולשחק איתה. לעיתים קרובות אינה מגיבה לקריאה בשמה וממשיכה במעשיה.
    אנחנו מבינים שזה אינו מצב רגיל לגילה ומבקשים לדעת ממה זה נובע ומה עלינו לעשות כדי לגרום לה לשתף פעולה איתנו.

נשמח לשמוע את דעתכם בנושא בהקדם.

הוספת תגובה

• בת שנה ו-4 חודשים לא משתפת פעולה - תגובה

סמדר ריינר
    18/01/2012

שלום אביטל,
    אני לא בטוחה שזה לא מצב רגיל לגילה, יכול להיות שכשהיא מרוכזת בעיסוקיה לא חייבים להפריע לה. אפילו חשוב לא להפריע לה. עם זאת, אם יש לכם חשש כלשהו, כדאי לפנות למכון להתפתחות הילד לצורך אבחון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה