פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיות התנהגות ילדים בעקבות גירושים
    אסתי
    07/02/2012

שלום
    אני גרושה טרייה והילדים חיים איתי
    בן 6 וחצי ובן 9 וחצי
    הגדול במיוחד מאשים אותי שהתגרשתי מאבא שלו
    מתבטא בהמון סירובים לבקשות שלי
    הוא פשוט לא מקשיב לי ואני מרגישה שכאילו אני לא שם עבורו
    אני מרגישה חוסר אונים
    שאני לא יכולה לבקש משהו ולא תהיה מריבה
    היו פעמים מסויימות שהרים ידיים
    כמו היום למשל
    אבל מה שהיה חריג היום במיוחד שהוא נכנס להתקפת כעס מאוד מדאיגה
    הוא כעס שאמרתי שלו שבגלל שלא התנהג יפה הוא לא ילך ליום הולדת שיש לו מחר לחבר מהכיתה. הוא פשוט קילל והרים יד ואמר לי שהוא כן ילך למסיבה
    יותר מאוחר שהכל נרגע הוא ביקש סליחה שאסלח לו וכן אקח אותו ליום הולדת ונרדם
    איך מחר בבוקר עלי להתנהג עימו?...הרי לשכוח אי אפשר והוא חייב להענש
    אבל למנוע ממנו להגיע ליום הולדת של חבר טוב?..
    דילמה מאוד קשה
    אשמח לתגובה מהירה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות התנהגות ילדים בעקבות גירושים - תגובה

סמדר ריינר
    08/02/2012

שלום אסתי,
    עונשים הם דבר לא יעיל, ולא דרך חינוכית טובה. הם משפילים את הילד ולא משיגים את מטרתם. סמכות הורית נכונה לא חייבת לכלול עונשים. סמכות הורית נכונה קשורה בעמדת ההורה הפנימית שלא מתרשם מהעלבות של הילד שלו ולא נעלב, בכך הוא מראה חוסן וחוזק ולא חולשה, כמו כן חשוב להיות עיקביים, רגועים, קצרים, ברורים וסמכותיים. אם את לא מצליחה אני ממליצה לך לפנות להדרכת הורים מסודרת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי זעם באמבטיה
    מיקה
    07/02/2012

שלום,
    לבן שלנו, איתי, מלאו לאחרונה שנה ושמונה חודשים.
    לפני כחודש נולד לנו בן נוסף. אני מציינת עובדה זו מראש כי אני מניחה שגם היא קשורה לנושא...

בכל מקרה, איתי בד"כ אוהב לעשות אמבטיה. הוא נכנס בקלות, משחק באמבטיה וגם יוצא בלי בעיות. בד"כ בעלי הוא זה שעושה לו את האמבטיה.

בשבועיים האחרונים (אולי קצת יותר) האמבטיות הפכו להיות סיוט...
    הוא מסרב להכנס, להוריד בגדים.. הוא בוכה, צועק וזועם, לא מוכן בשום אופן לשבת (בעלי מתעקש איתו כי הוא מפחד שהוא יחליק) וזה הופך להיות מלחמה בינו לבין אביו... האמבטיות לוקחות המון המון זמן וגם בעלי וגם איתי יוצאים ממנה מותשים וכעוסים

בעלי ניסה הכל... להסיח את דעתו, לשיר לו שירים, לשפוך את כל הצעצועים לתוך האמבטיה... כשזה לא עובד, הוא מנסה להיות אסרטיבי איתו ולהתעקש איתו שישב (איתי כל הזמן מנסה לצאת החוצה).

יש לי מספר שאלות לגבי כיצד כדאי לנו לנהוג -
    1. האם כדאי להרפות לתקופה מסויימת (כלומר להניח לזה) ושאני אעשה לו את האמבטיות (לי הוא בד"כ לא עושה בעיות נכון לעכשיו...) או שכדאי להמשיך ולהתמיד בזה שבעלי יעשה לו את האמבטיות?
    2. האם כשאיתי מתחיל לצעוק ולבכות ולנסות לצאת מהאמבטיה, להתעקש איתו שישאר באמבטיה או שכדאי פשוט להוציא אותו ולהגיד לו ברצינות משהו בסגנון "ככה לא נעים לי לעשות לך אמבטיה ולכן אתה הולך ישר לישון"
    3. איך בעלי צריך להגיב אחרי שכבר נגמרה האמבטיה והוא נפרד ממנו לשינה - האם הוא צריך להראות כועס/רציני או שהוא להיפרד ממנו כרגיל כאילו כלום לא קרה
    (אני פשוט דואגת שתגובה חריפה שצד בעלי תשפיע על שנת הלילה של איתי)
    4. איך אני אמורה להגיב כשאני נפרדת ממנו לשינה - האם גם אני להיות רצינית כדי להראות לאיתי שאני ואבא שלו אחידים בתגובה שלנו, או להפרד ממנו לשינה כאילו שום דבר לא קרה (זאת אומרת להשאיר את זה בינו לבין אביו ולא להתערב)

בקיצור - מה הדרך הטובה ביותר להגיב????

לקביעת תור
    סגירה
    התקפי זעם באמבטיה

הוספת תגובה

• יש כאן מישהו???

מיקה
    08/02/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לתגובה....

מיקה
    08/02/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי זעם באמבטיה - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    12/02/2012

מיקה שלום,
    ראשית מזל טוב להולדת התינוק. הלידה שלו היא מבורכת אך היא גם מכניסה הרבה חוסר ביטחון וחרדה אצל איתי. זה תהליך טבעי שכל הילדים עוברים עם לידת ילד נוסף במשפחה. כרגע, רצוי להתייחס למרבית ההתנהגויות החדשות של איתי כמבטאות את הקושי שלו להסתגל לשינוי בבית. סביר שאיתי מאוד במצוקה, רוצה יותר להתפנק ואולי גם חרד שאת והתינוק מתחברים זה לזו כשהוא אינו נמצא. אולי הוא זקוק לזמן אישי איתך מעט יותר, ואולי הוא רוצה להראות לכם שגם הוא תינוק ושלא תחשבו פתאום שהוא ילד גדול ועצמאי... לפיכך כדאי בזמן הקרוב לעזור לאיתי להרגיש בטוח ורגוע ככל שניתן. אם האמבטיות איתך הן שונות, אפשר לנסות להרבות בהן, וכשאבא מקלח אותו - שהם ימצאו את הדרך שלהם להצליח בכך. לא הייתי מוותרת על מקלחות רק כי קשה לו. הוא צריך להרגיש שאתם אלו שמובילים את ההתנהלות בבית, אך עושים זאת בגמישות הרצויה עבורו. בנוסף, אני לא יודעת אם הוא מגיע לאמבטיה כשהוא כבר שבע, ודי עייף. ההתנהלות שם ממה שתיארת, אולי מעידה גם על אנרגטיות שיש לו עדיין. אולי כדאי שישחק קצת עם אבא בבית או בגינה קצת לפני שהוא נכנס להתקלח? בנוסף, אפשר להוסיף שטיחון לתוך האמבטיה, כך שאבא פחות יחשוש מנפילות.
    לסיכום - ההתנגדות של איתי נובעת בחלקה מלידת אחיו ומהקושי להסתגל לכך. בנוסף, הוא גם מתקרב לגיל שנתיים, בו ילדים נוטים להתמרד בהורים ממילא. לכן כדאי בזמן הקרוב למצוא דרכים לסייע לו להעביר את זמן המקלחת, ואת הזמנים בהם הוא עם אבא באופן כללי, בנעימים. יש מספיק תקופות בחיים שמתאים בהן יותר להציב גבולות, מאשר סמוך ללידת ילד נוסף במשפחה. צפוי שהקשיים הללו יילכו ויפחתו בחודשים הבאים.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 7 עם חוסר בטחון והמון כעס
    אורית
    07/02/2012

הי, אני אמא לילדה בת 7 מקסימה וטובה. אקצר: בתי צריכה המון שליטה, הולכת אחר החוקים בצורה קצת עיוורת (אין עיגול פינות), אוהבת להכתיב את הטון, יפה וחברותית מאוד. בבית הספר בעלת ציונים טובים וגבוהים. היא חסרת ביטחון הולכת אחרי מלכת הכיתה ונפגעת ממנה כל הזמן, כועסת על כל דבר שקורה גם אם חסר חשיבות, נפגעת ובוכה תמיד כשאנו בחברת יותר מילד אחד, כשהכעס והתסכול גדולים מדי מגיעה עד כדי הכאה עצמית. מאוד מפריע לה חוסר סדר, מאוד חסרת סבלנות: אם אני מסבירה משהו לאחר דקה כבר נמאס לה להקשיב, שיעורי בית היא עושה בחופזה (אמנם בהצלחה), לומדת כעת פסנתר אך אין לה סבלנות לשבת לנגן יותר מחמש דקות אך אינה רוצה להפסיק את השיעורים. רואה יותר את חצי הכוס הריקה מאשר המלאה, נוטה להאשים אותי בהרבה מאוד מצבים. יש לה אחות קטנה שנולדה לפני כשנתיים ועכשיו כשהחלה להיות יותר וורבלית וחברתית, זה קשה לגדולה והיא כועסת עליה המון שהיא לא מקשיבה לה... בתי מלאה קצת בגוף ובזמן האחרון החלה לראות זאת ולומר שאולי צריכה להתחיל דיאטה - אני מפחדת שהיא תגיע לאנורקסיה בגלל נטייתה לשליטה ופרפקציוניזם (אנו כל הזמן אומרים לה שהיא נהדרת ויפה וחתיכה וחכמה ואחות טובה). לפני כמה שנים עברנו למדינה אחרת: היתה פרידה קשה מהמשפחה, אחת הסבתות נפטרה (היה להן קשר נהדר), יש שיחות עם המשפחה בארץ ומגיעים לבקר אך החוסר מורגש. האם יש לכם עיצה בשבילי, מה לעשות, איך לנהוג, מה לומר. האם יש צורך בטיפול מתערב חיצוני ואם כן מהי מטרתו? ואיזה טיפול חיצוני מומלץ שהרי יש אפשרויות מגוונות. תודה רבה וסליחה על האורך...:-))

הוספת תגובה

• ילדה בת 7 עם חוסר בטחון והמון כעס - תגובה

סמדר ריינר
    08/02/2012

שלום אורית,
    נשמע שהבת שלך לחוצה, חרדה ודרוכה, ואתם אכן צריכים עזרה חיצונית איתה. כדאי לפנות לפסיכולוג או פסיכותרפיסט שועבד עם ילדים ומשלב גם הדרכת הורים. אתם יכולים לפנות באופן פרטי דרך המלצות מכרים, או לאחת ממנהלות האתר שעובדת באיזורכם, או דרך קופת החולים שלכם או למרפאה ציבורית באיזור מגוריכם. אתם גם יכולים לפנות לפסיכולוגית בית הספר לקבל הכוונה לגבי השירותים הטיפוליים באיזורכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מפגש חברתי
    יעל
    07/02/2012

בת בת 4 וכבר כמה פעמים שכשהיא מארחת חברות אצלנו הפרידה מהן בלתי נסבלת. האמא של הילדה השניה מגיעה והבנות מתחילות להתפרע, לשחק ולצחוק לא מקשיבות כלל שצריך ללכת הביתה. ביתי אומרת שהיא לא רוצה והחברה חוזרת על כך וחוזר חלילה עד שממש צריך לגרור אותן כל אחת לכיוון אחר. היום למשל אפשרתי להן להתחפש ובתנאי שהם יפרדו יפה כשיגיע הזמן. אמרתי להן 5 דקות לפני שהגיע הזמן ושיחליפו בגדים וקח עשו. אח"כ לקח כמה דקות עד שביתי נרגעה ועד אז היא צחקה וצחקה כל פעם שאמרתי לה להירגע. אח"כ אמרתי לביתי שמחר אני לא אאפשר לה להתחפש כי זה היה לא נעים איך שהיא התנהגה. אנחנו בית שמקפיד על גבולות וסדר יום, מצד השני הבת שלנו מאוד עוצמתית ודעתנית. האם ההתנהגות הזאת סבירה? מה צריך לעשות?????

לקביעת תור
    סגירה
    מפגש חברתי

הוספת תגובה

• מפגש חברתי - תגובה

סמדר ריינר
    08/02/2012

שלום יעל,
    ההתנהגות הזו סבירה לגמרי, היא בסך הכל ילדה, וילדה בריאה ומלאת שמחת חיים. את לא אמורה לצפות ממנה שתיפרד יפה או לא יפה ולהעמיד תנאים אלא פשוט להחליט על שעת פרידה ולבצע אותה, גם אם זה לא מוצא חן בעיני הילדה, ולא להתרגש מההתנהגות יותר מדי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה תשובה במהרה... מחכה כבר שבוע
    דיני
    07/02/2012

אני גרושה כחמש שנים, ויש לי ילד בן 7.

לפני כחצי שנה עברתי לגור עם בן זוגי ב-3 שנים האחרונות והחלטנו השבוע שאנחנו ניפרדים.

בני ובן זוגי מאוד אוהבים זה את זה , מאוד קרובים ויש ביניהם קשר מיוחד ויפה
    בני מאוד שמח כשבן זוגי עבר לגור איתנו והייתה תחושה נפלאה של תא משפחתי חדש אך לצערי ישנן סיבות אחרות שמאלצות אותנו להיפרד.

שאלתי היא כיצד עלי לנהוג עם בני? איך להסביר לו את הפרידה? איך להקל עליו ולא לגרום צער מיותר.

עלי לציין שכשהתגרשנו בני היה בן שנתיים וחצי וכבר אז הסברתי לו הכל והכנתי אותו ליום בו נעזוב את הבית ונגור בנפרד מאביו, הכל עבר בשלום וכמו שהמורות בבית הספר אומרות לי עליו " לא רואים שהוא בן להורים גרושים".

הפעם קשה לי יותר להתמודד מול בני ומול עצמי עם ההחלטה לפרק שוב את התא המשפחתי אפילו אם עברה רק חצי שנה.

אודה לעזרתכם :)

הוספת תגובה

• פרידת האם מבן זוג

ד''ר שירי שדה שרביט
    12/02/2012

דיני שלום,
    צר לי לשמוע על הקשיים שאת עוברת. יש קשר בין ההתמודדות שלך וההכרה שלך בעצב שהפרידה מסיבה לך, לבין כמה שתוכלי להעביר זאת לילד בלי לעורר יותר חרדה ועצב מכפי שהמצב יוצר.
    חשוב לדבר עם הילד ולהסביר לו את המצב באופן ענייני. לא להיכנס לפרטים שהם לא לגילו, ולא לשתף אותו יותר מדי בקשייך ובהתלבטויותייך. תני לו מידע מדויק ככל שניתן, למשל היכן תגורו. כדאי גם שתחשבי עם בן זוגך גם אם הוא עומד להישאר בקשר עם בנך, ומה יהיה אופי הקשר - במידה ובנך ישאל. עדיף לאחר ההסבר להניח לילד להוביל את השיחה. תהיי מוכנה לשאלות שהילד ישאל, לכעסים, עצב או תגובות מורכבות אחרות. כמו כן, חשוב לעדכן את הגורמים החינוכיים לגבי השינויים בבית.
    מאחלת לך שתעברי את התקופה הזו בטוב ובהתחזקות,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

דיני
    12/02/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמחתי לסייע, בהצלחה

ד''ר שירי שדה שרביט
    12/02/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים וחששות אצל ילדה בת 9
    פרח
    07/02/2012

בתי בת 9 ילדה מאוד רגישה. אתמול היא פנתה אלי ואמרה לי שלעתים קורה שהגוף משתלט אליה ואומר לה שאם היא לא תעשה משהו יקרה משהו למשפחה שלה.
    היא נתנה לי דוגמה - אם היא תנשוך חזק את השפתיים זה יעבור. ניסיתי להסביר לה שזה הדמיון שלה משתלט על הגוף ולא משהו אחר ושתנסה בעזרת הדמיון לסלק את המחשבות הללו ולהוציא אותם מהראש.
    אני אישית מאוד נבהלתי מכל העניין ואני מאוד דואגת לשלומה.
    א. האם זה משהו נפוץ בגיל כזה?
    ב. האם כדאי לפנות לעזרה ולמי?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים וחששות אצל ילדה בת 9

הוספת תגובה

• פחדים וחששות אצל ילדה בת 9 - תגובה

סמדר ריינר
    08/02/2012

שלום פרח,
    זו אכן לא התנהגות נפוצה בגיל הזה, היא מעידה על חרדה רבה מאוד וכדאי לפנות ולטפל בכך בהקדם אצל איש מקצוע, פסיכולוג או פסיכותרפסיט שעובד עם ילדים.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה קטנה

פרח
    08/02/2012

האם את מכירה פסיכותרפיסט טוב באזור השרון הצפוני?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה קטנה - תגובה

סמדר ריינר
    08/02/2012

שלום פרח,
    אני באופן אישי לא, אבל יש מרפאות ציבוריות טובות בנתניה ובחדרה, את יכולה לברר שם, או להתעניין דרך פסיכולוגית בית הספר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 4 שמתעצבן כל פעם שלא מקבל
    טל
    07/02/2012

שלום,
    תעזרו לי בבקשה - יש לי ילד בן 4 - יש לו אח גדול בן 7 ואח קטן בן 10 חודשים.
    כל פעם שהוא לא מקבל מה שהוא רוצה הוא מתחיל לבכות ולהתעצבן.
    זה יכול להיות או בקניית צעצוע או אם אני לא מסכימה לשכב לידו במיטה לילה או שאני מקפיצה את הגדול לחבר ולא לוקחת אותו איתי.
    הוא מתחיל להתעצבן, לבכות, לבעוט להשתטח על הרצפה. לפעמים הוא אומר שהוא הולך לעשות לעצמו משהו.
    אני ממש מודאגת וחסרת אונים מול מצב כזה. איך עלי לנהוג?
    בעלי משתרך אחריו ועושה כל מה שהוא רוצה רק שלא יבכה...
    אני חושבת שזה לא נכון.
    רצוי לציין שהוא ממש מקנא משני הכיוונים - או באחיו הגדול שהוא בכיתה א' והוא גם רוצה שנקנה לו קלמר למשל(קנינו גם לו)
    או מאחיו התינוק - ופתאום הוא מתנהג בצורה תינוקית מאוד.
    תעזרו לי!!!

הוספת תגובה

• ילד בן 4 שמתעצבן כל פעם שלא מקבל - תגובה

סמדר ריינר
    08/02/2012

שלום טל,
    את צודקת בכך שאת מבינה שהדרך של בעלך לא עוזרת ולא מתאימה. הילד כנראה חש שההתנהגות שלו מפילה עליכם טרור, והוא ממשיך איתה, כיוון שמצד אחד הוא מקבל כך כנראה מה שהוא רוצה, לפחות מבעלך, ומצד שני, כל עוד אתם לא מצליחים לעמוד בהתנהגות הזו בצורה מספיק חזקה, הוא נשאר חרד, כי הוא מרגיש שההורים שלו שאמורים להיות חזקים ומגנים עליו הם חלשים ממנו, וכך נוצר מעגל שבו הוא כל פעם מנסה אתכם ולא מצליח להרגע מהמענה שלכם ונהיה חרד ומתפרק עוד יותר.
    עכשיו נשאלת השאלה למה בעצם כל כך מפריע לכם שהוא בוכה, ולמה אתם חשים צורך להפסיק את הבכי שלו? כלומר, אני מבינה שזה מאוד לא נעים ולפעמים קשה לראות ילד בוכה, אבל זה מסוג הקשיים שהורים צריכים לעמוד בהם, בסבלנות ובקור רוח. אם הילד יווכח, באופן רציף ועיקבי, שאתם לא מאבדים את העשתונות כשהוא בוכה, לא ממהרים להתחנן, או לחילופין לאיים, לכעוס, לבכות, לנהל משא ומתן, להעניש ובקיצור להשתגע מול הבכי שלו, ופשוט נשארים רגועים ומתייחסים בצורה מאוד מינורית אם בכלל, הוא יבין שהבכי לא משיג את הטרה לגייס את תשומת הלב שלכם והתופעה פשוט תיעלם לאט.
    לכן חשוב שתנסו לא להתרגש ולא להתרשם מהבכי, תענו לא בצורה קצרה שכרגע זו החלטתכם והבכי לא ישנה אותה ומאותו רגע - התעלמו מההצגה. למעט הפסקה פיסית מהירה של סיכון עצמי. גם אם הוא מרביץ לעצמו נניח, או פגוע בעצמו או במישהו אחר יש להפסיק זאת מייד אבל לא להיגרר שוב לשיחה, צעקות איומים וכו', אלא להמשיך בהתעלמות.
    אם אתם לא מצליחים, כדאי לפנות להדרכת הורים מסודרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה...
    חסוי
    06/02/2012

שלום
    אני בת 14.
    כל הזמן יש לי מחשבות וחששות ממוות.
    אני מדמיינת שחס וחלילה סבי נפטר או אמי ואבי מתאונת דרכים ואני פשוט מתחילה לבכות ולא מסוגלת לחשוב על זה, זה כל פעם בא לי ועלה לי מחדש...
    אני לא יכולה עם זה יותר
    מה אפשר לעשות? (אין סיבה מסוימת, טרגדיה שעברתי או משהו כזה.. )

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה...

הוספת תגובה

• עזרה... - תגובה

סמדר ריינר
    07/02/2012

שלום לך,
    את יכולה לקבוע לך רשימה של דברים שנעים לך לחשוב עליהם, וכל פעם כשהמחשבות האלה מתחילות, לנסות לעבור מהן לאחת המחשבות שברשימה. כדאי לצרף לזה גם תרגילי נשימה והרפייה שיסייעו לך להרגע ולשלוט במעבר למשחבות אחרות טוב יותר. אם את לא מצליחה נסי לפנות לקבלת עזרה מקצועית שתקל עלייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך לספר
    איה
    06/02/2012

שלום,

אבי התאבד לאחר שסבל מדכאון לפני כ-16 שנה. כיום, בני בן ה-7 מתחיל לשאול שאלות ואיני יודעת מה ואיך לספר לו.
    איני רוצה לשקר, אך יחד עם זאת ברור לי שלא נכון להגיד את כל האמת.
    איני רוצה לענות תשובה שתעשה רושם על הילד שהנושא מאוד טעון.
    כיצד עליי לנהוג?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    איך לספר

הוספת תגובה

• איך לספר - תגובה

סמדר ריינר
    07/02/2012

שלום איה,
    באמת יש כאן תוכן שלא הכרחי לספר אותו בגיל 7. אפשר לדבר על כך שאביך מת ממחלה, מה שכנראה נכון, כי אני מניחה שסבל מדיכאון או בעיה נפשית אחרת. אין צורך להיכנס לפרטי המחלה בשלב זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריסים
    רפי
    06/02/2012

יש לי ילדה מאוד מאוד יפה אך כל יום היא מוציא לעצמה ריסים מה כדאי לי לעשות

לקביעת תור
    סגירה
    ריסים

הוספת תגובה

• ריסים - תגובה

סמדר ריינר
    06/02/2012

שלום רפי,
    ייתכן שמדובר בתופעה שנקראת טריכוטילומניה, זה מונח שמתייחס לתלישת שערות כפייתית, וגם ריסים, וזה קשור לחרדה. כדאי לפנות לאיש מקצוע כדי לטפל בכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריסים

יוסי
    07/02/2012

גם ביתי סובלת ממחלה זו אך שלא נדע היא נראת כמו חולת סרטן מה כדאי לי לעשות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריסים - תגובה

סמדר ריינר
    08/02/2012

שלום יוסי,
    אם קראת את השאלה הקודמת, בודאי גם קראת את התשובה, היא תקפה גם לגבי המקרה שלכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חייבבת עזרה דחוףףף
    מאיר
    06/02/2012

שלום קוראים לי ליאור אני בת 16 הקשר שלי עם אמא שלי הרוס היא שונאת אותי ואני לא יודעת למה היא כל הזמן משווה אותי לאחותי שהיא יותר טובה ממני ותמיד שאני מנסה לעשות דברים שירצו אותה היא מסתכלת רק על מה שלא עשיתי לי נמאס כבר לא כיף לי להיות בבית אני כל יום בוכה אין לי כוחות מה אני יוכל לעשות כדי לשנות את זה בבקשה תעזרו לי ..

לקביעת תור
    סגירה
    חייבבת עזרה דחוףףף

הוספת תגובה

• vvvvv

מאיר
    06/02/2012

vvvvvv

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חייבבת עזרה דחוףףף - תגובה

סמדר ריינר
    06/02/2012

שלום ליאור,
    כדאי שתיפני לקבל עזרה, למשל אצל יועצת בית הספר, כדי שיוכלו לזמן את אימא שלך והמשפחה ולראות איך עוזרים לכם. אין סיבה שתישארי עם זה לבד, את באמת לא יכולה לשנות את זה לבד, ואת זקוקה להתערבות מבחוץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה

מאיר
    06/02/2012

אני לא יכולה לפנות לעזרה אחרת כי אני לא רוצה שאמא שלי תדע אולי היא תשנא אותי יותר דיברתי עם אמא שלי ובכיתי לה וסיפרתי לה כל מה שאני מרגישה היא אומרת לי שאני מדמיינת דברים ושהיא אוהבת אותי בדיוק כמו את כולם והיא גם ביקשה סליחה אם פגעה בי וזה עשה לי הרגשה הכי טובה שבעולם פעם ראשונה הרגשתי שאמא שלי לא כל כך שונאת אותי היא דווקא אוהבת אותי אבל יום למחרת היחס הזה חזר וחשבתי שזה השתנה אבל זה לא הבנתי שאני צריכה להתמודד עם זה לבד ואני לא יודעת כמה זמן אני יחזיק עם זה מעמד אבל יש לך אולי פתרון אחר חוץ מלפנות לעזרה משהו אולי שאני יוכל לעשות??אשמח אם תעזרי לי ותודה לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה - תגובה

סמדר ריינר
    07/02/2012

שלום לך,
    אני לא חושבת שאם תיפני לעזרה אימא שלך תשנא אותך יותר, ההתנהגות של אימך כלפייך בכלל לא קשורה אלייך ולמה שתעשי או לא תעשי ואין משהו שאת יכולה לעשות כדי להיות בת אהובה יותר. זו בעיה שלה ולא שלך, אבל את סובלת ממנה. אמא שלך צריכה עזרה מבחוץ כדי להבין שיש לה בעיה. אני חושבת שזה הכרחי, ולצערי אין לי עיצה אחרת לתת לך. נסי לתת אמון ולהעזר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טוב תודה רבה

מאיר
    07/02/2012

תודה לך על העזרה אני מקווה להצליח להתמודד עם זה ולא להשבר ..אני יודעת שהפתרון היחיד הוא לשתף מישהו אבל אני מפחדת שזה יהיה יותר גרוע בכל אופן תודה לך על העזרה ועל הכל באמת תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהצלחה.

סמדר ריינר
    08/02/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 3.5 שמתרגז בועט ומעיף דברים
    מירי
    06/02/2012

שלום, בני בן 3.5 וכשהוא לא מקבל מה שהוא רוצה או מתעצבן על משהו הוא ישר בועט בכל מה שמולו (בספה, שולחן, חלון, דלת וכו') משטתח על הרצפה וכועס ובוכה וצועק.עכשיו גם בגן והם לא י ודעים מה לעשות איתו, הם מתקשרים אליי לעבודה ומתלוננים שהוא יכול לפגוע בעצמו ובאחרים והם לא יודעים מה לעשות, ושהם יערבו גורמים חיצוניים וכו'. מה לעשות?

הוספת תגובה

• ילד בן 3.5 שמתרגז בועט ומעיף דברים - תגובה

סמדר ריינר
    06/02/2012

שלום מירי,
    במצב כה חמור כדאי לגשת לאיש מצקוע, נסו לפנות דרך המכון להתפתתחות הילד כדי לאבחן את הבעיה או לפסיכולוג שעובד עם הגיל הרך. ניתן קבל המלצה או דרך הגננת או דרך רופא הילדים או דרך מכרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד מעדיף את אבא
    יעל
    06/02/2012

שלום רב,

הבן שלי בן שנתיים ומזה מספר חודשים הוא מאוד מעדיף את אבא שלו.
    כמה נקודות:
    1. נראה שהכל התחיל אחרי תקופה של שבועיים בה אבא שלו היה במילואים (בזמן המילואים הוא היה מקסים, אבל איך שאבא שלו חזר - הוא רק עוד רצה אבא כל היום)
    2. אני בהריון מתקדם! (צריכה ללדת עוד מעט את מספר 2)
    3. החלוקה ביננו היא שאני יוצאת מוקדם בבוקר, כך שאבא שלו נמצא איתו בבוקר, ואני לוקחת אותו אחה"צ מהגן ונמצאת איתו עד הערב - אבא שלו חוזר יחסית מוקדם ברוב הפעמים! (סביבות 18-18:30)
    4. אני מאמינה בחינוך קפדני (גבולות מאוד ברורים), למרות שאני מאוד מחבקת וצוחקת איתו ואנחנו יוצאים הרבה לטיולים במושב. גם אבא שלו קפדן, למרות שלא כמוני...

לאחרונה יש אפילו מצבים בהם, אם יוצא לי לראות אותו בבוקר הוא דוחף אותי ואומר אבא... שזה כמובן מאוד מעליב...

אני מנסה להבין אם זה משהו שאני עושה לא בסדר. ברור לי שהעובדה שאני בהריון משפיעה (קשה לי, אני לא כל כך יכולה להרים אותו, אני בלי הרבה אנרגיות וכד), אבל לא חושבת שזה רק בגלל זה...

תודה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה
    ילד מעדיף את אבא

הוספת תגובה

• אשמח לתגובה...

יעל
    07/02/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות לגבי גן
    רחלי
    06/02/2012

הבן שלי בן 3 היה מספר חודשים בגן ולא השתלב מבחינה חברתית הוא מאוד מופנם,כרגע הוא איתי בבית ואני מתלבטת אם להכניס אותו לגן אחר כדי שיתרגל להיות בקבוצה או שישאר בבית עד שנה הבאה.עד כמה חשוב שיהיה בגן בגיל זה?

לקביעת תור
    סגירה
    התלבטות לגבי גן

הוספת תגובה

• התלבטות לגבי גן - תגובה

סמדר ריינר
    06/02/2012

שלום רחלי,
    גיל 3 הוא גיל שכבר לא מתאים בו להישאר בבית. חשוב מאוד לנסות למצוא גן מתאים, להכניס אותו בהדרגה, ולעזור לו להשתלב חברתית על ידי יצירת קשרים עם אימהות נוספות והזמנת ילדיהם הבייתה אחה"צ.
    ככל שתתעכבי עם הכניסה לגן הכניסה תהיה קשה לו יותר וייווצרו פערים בינו לבין הילדים האחרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל כניסה לגן ילדים

ניסן
    13/02/2012

שלום אנחנו הכנסנו את ילדתנו לגן ילדים בגיל מאוחר יחסית - שנתיים וחצי.

למזלנו הכנסנו את הילדה לגן איכותי ולכן ההתאקלמות שלה היתה קצרה יחסית.

שווה לאמר בהקשר זה מילה טובה לצוות הגן השיוויוני - גן ילדים בהוד השרון,

שהקל לנו בהכנסת ילדתנו לגן.

אך יחד עם זאת אני תומך בהכנסת ילד לגן ילדים סביב גיל השמונה חודשים ואולי לפני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשהה תעזרו ליי אני חסר אונים..
    מאיר
    05/02/2012

יש לי ילדה שכל הזמן משקרת אני נותן לה את כל תשומת הלב שאני יכול אני לא יודע למה היא משקרת לפעמים היא מזייפת מחלה כדי למשוך תשומת לב מהחברות שלה או שהיא ממציאה שקורה לה משהו ושמאיימים עליה וזה לא נכון למה היא כזאת ??היא הודתה לחברה שלה שהיא שקרה ושלא עשו לה כלום שהיא סתם המציאה וחשבתי שזה יעבור לה אבל היא ממשיכה להמציא דברים אני חייב שתעזרו לי בבבקקקששהה...
    זו פעם שניה שאני כותב לכם את זה אני חייב שתענו ליי אני לא יכול לחיות עם זה יותר אני מפחד שהיא תסכן את החיים שלה בגלל זה..
    הבנתץי שאם אני לא יעזור לה אף אחד לא יעשה את זה בשבילה ..

הוספת תגובה

• אני מתחננןן תחזירו לי תשובהה בבקשה

מאיר
    05/02/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשהה תעזרו ליי אני חסר אונים.. - תגובה

סמדר ריינר
    06/02/2012

שלום מאיר,
    לא כתבת את הגיל של הילדה. בכל אופן נראה לי שאתה קצת מגזים. מכאן עד לסכנת חיים יש מרחק גדול. אני מסכימה איתך שכנראה יש בעיה, זו בעיה שמעידה על מצוקה ריגשית של הילדה, ואולי כדאי שתפנה איתה לטיפול פסיכולוגי מסודר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצוקה

מאיר
    06/02/2012

הילדה שלי בת 16 עוד מעט ואני מאוד מפחד עליה ...למה היא עושה את זה זה לא שהיא לא מקבלת תשומת לב אני ואשתי נותנים לה את כל מה שאנחנו יכולים מה אפשר לעשות??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצוקה - תגובה

סמדר ריינר
    06/02/2012

שלום מאיר,
    כפי שציינתי בתשובתי, מה שניתן לעושת הוא לפנות עם הילדה לטיפול פסיכולוגי.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על הכל אבל יש לי בעיה

מאיר
    06/02/2012

דיברתי עם הילדה שלי ואמרתי לה שצריך לפנות לטיפול כדי שיעזרו לה והיא צעקה וממש לא הסכימה ודיברתי איתה בצורה הכי יפה כדי שתבין והיא לא מוכנה לשמוע בבקשה תעזרי לי איך אני יכול לגרום לה לרצות יש דרך מסויימת???אשמח אם תעזרי לי ותודה על הכל..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על הכל אבל יש לי בעיה - תגובה

סמדר ריינר
    06/02/2012

שלום מאיר,
    אם הילדה לא מוכנה להגיע לטיפול, תיגשו אתם ההורים להדרכת הורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקי תודה רבה רבה לך על הכל .

מאיר
    06/02/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה