מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פחד מחיותמיה05/02/2012
שלום רב
בתי בת 5,עד לפני כמה חודשים אינה פחדה מחיות כלל.
נכון להיום היא מפחדת מכל חתול שעובר לידה שלא לדבר על חיות אחרות.
אנחנו נוהגים ללכת המון לגני חיות.
השאלה מה לעשות עכשיו?
להכריח אותה ללכת?
ממה נובע הפחד?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מחיות - תגובה
סמדר ריינר06/02/2012שלום מיה,
בודאי שלא להכריח אותה ללכת. קשה לדעת ממה נובע הפחד מבלי להכיר את הילדה ואותכם. אני ממליצה לךלהיכנס לעמודת שאלות נפוצות לתשובה העוסקת בפחדי ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד גמול בן ארבע וחציאורית05/02/2012
בני בן ארבע וחצי גמול מגיל שלוש, בשלושה שבועות אחרונים אינו הולך לשירותים לעשות קקי, אלא עושה קצת בתחתונים, כדי לעשות פיפי כן הולך לשירותים, נראה כי במכוון אינו הולך לשירותים, לא עוזר דיבורים והסברים, גם לא עוזר דירבון ע"י הפתעות.
אודה לכם באם תכוונו אותי מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד גמול בן ארבע וחצי - תגובה
סמדר ריינר05/02/2012שלום אורית,
בקודם כל יש לוודא שאין מדובר בבעיה שמקורה רפואי. אם אכן הוא עושה לכם סוג של "דווקא", כדאי לבדוק האם אתם נכנסים איתו למאבקי כוח, והאם אתם חושבים שניתן קצת לשחרר, לאו דווקא בהכרח בתחום הזה אלא בכלל בקשר ביניכם. אם אינכם מצליחים, והתופעה נמשכת ואף מחמירה כדאי לפנות בהקדם לייעוץ מקצועי, כיוון שנושא בריחת הצואה, שנקרא גם אנקופרזיס יכול להיהפך לתופעה שאחר כך קשה להיפטר ממנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 4 שגונב כל יוםאורית05/02/2012
הי,
בני בן 4 וחצי ולאחרונה הוא כל יום "מפלח" משהו מהגן, יש לו שפה מאד מפותחת ולכן זה מלווה בשקרים מתוחכמים כמו: כל הילדים קיבלו כזה וחפרתי בחצר ומצאתי את זה בחול (אפילו שירד גשם שוטף ולא יצאו לגינה)... הגננת כבר דיברה איתו על זה וגם אנחנו אבל זה ממש הפך להיות על בסיס יום יומי.
אני מסבירה לו שזה הורס את המשחק אם חסר קלף או שהילד שהוא לקח לו את זה יהיה עצוב ויבכה ונותנת לו להחזיר למקום אך התופעה ממשיכה......
עלי לציין שנראה שהוא לוקח רק דברים שבעיניו הם ממש "קסומים" ושהוא מתפתל כולו בחוסר נוחות (גם לפי הגננות) ומבין שזה פסול.
מתי זה מפסיק להיות נורמלי? לפני כמה ימים היינו אצל חבר וכל שנייה "הוצאתי" לו משהו מהחולצה, הייתי על תקן שוטר ולא אמא.....
מה הדרך הנכונה להגיב?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 4 שגונב כל יום - תגובה
סמדר ריינר05/02/2012שלום אורית,
כרגע זה נשמע שיש משהו בדפוס ההתנהגות של בנך שמעיד על מצוקה כלשהי. לכן בעיני זה לא עניין של תגובה כרגע, כומר לא איך תגיבו אלא איך מבררים את העניין לעומק. בדרך כלל ילדים שגונבים עושים זאת על רגע תחושה של אובדן ריגשי כלשהו. ייתכן שבנך חש שהוא איבד משהו בקשר איתכם, או שאתם עסוקים יותר מבעבר, זה יכול היות גם קשור להולדת אח, או למצוקה כללית במשפחה שמשפיעה על כך שהוא מקבל כרגע יחס אחר ממה שהיה רגיל, או שיש חסך ריגשי כלשהו מסיבה כלשהי. אם את מתחברת להסבר הזה ומבינה מה זה יכול להיות - אז יש כאן כיוון לעבודה ולתגובה הולמת, בכיוון של לשנות בחזרה את מה שהשתנה כמיטב יכולתכם וגם לדבר עם הילד על החסך שהוא מרגיש. אם בכל זאת זה נראה לך לא קשור אליכם בכלל, ולגמרי לא מובן לכם עדיין מה קורה, אולי כדאי לפנות לייעוץ מקצועי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם זה נראה אחרת?
אורית06/02/2012ואם זה נראה כמו חוסר יכולת לדחות סיפוקים יותר מכל דבר אחר? פשוט נראה שהוא רוצה את זה עכשיו ולא חשוב מה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם זה נראה אחרת? - תגובה
סמדר ריינר07/02/2012שלום אורית,
הכל יכול להיות, אני לא מכירה מכירה אתכם ולא יכולה לדעת. אבל בדרך כלל קושי בדחיית סיפוקים נראה אחרת. יש כאן צורך לקחת את הדבר איתו ולא רק להשתמש בו באותו רגע ולשכוח מזה מייד, כמו שבדרך כלל מאפיין קושי בדחיית סיפוקים. בנוסף, קושי בדחיית סיפוקים, בודאי בגיל הזה אמור לבוא לידי ביטוי בעוד דברים, כי אם הוא לא יודע לדחות סיפוקים הוא לא יודע לעשות את זה בעוד דברים, דחיית סיפוקים היא מיומנות, הוא אמור גם להתפרץ, לחטוף לילדים, וכו', ואז אמורות לבוא תלונות מהגננת על בעיות התנהגות נוספות, האם זה כך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמידע נוסף
אורית08/02/2012אין ספק שקשה לו לחכות לדברים אבל בגן המצב יותר טוב מבבית שכאן הוא מרשה לעצמו להיות פחות סובלני....
באחר המקרים הוא ביקש שאקנה לו גם בובה כזאת ומכיוון שחשבתי שזה מאד נחמד הסכמתי ואמרתי לו שמחר נלך לקנות, הוא שמח אבל עדיין ניסה ל"פלח" את זה....
אני חושבת שהמידע שאולי חסר לך הוא שבני מאד מכבד חפצים, הוא "אספן" רציני. הולכים לטיול הוא יאסוף כל אבן וכל שבלול ויקח איתו ויתן להם מקום מיוחד בבית עד שהם יעלמו ו/ או שימעס לו. מאז שהוא היה בן חצי שנה אי אפשר למצוא אותו בלי משהו ביד- זה בא בתקופות ארוכות שהחפץ הולך איתו לכל מקום ממקלחת ועד שינה לאחרונה אחרי שכל חפצי המעבר הלכו לאיבוד הוא מחליף כל יום חפץ אבל כשהוא הולך לגן- אסור והוא יודע שמה שבחר מחכה לו באוטו כשאני אבוא לאסוף אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמידע נוסף - תגובה
סמדר ריינר08/02/2012שלום אורית,
התאור שלך אכן מוסיף לתמונה, אבל לא לכיוון של דחיית סיפוקים דווקא אלא של חרדה. נשמע לי שהוא נאחז בחפצים,זה לא החפץ עצמו שהוא מעוניין בו לדעתי, עובדה שכאשר הצעת לקנות לו את החפץ זה לא שינה, אלא חוסר יכולת להיפרד מהחפצים. לחפץ עצמו אין שום משמעות, אלא להאחזות בו, לא להיפרד מעוד משהו. אני מציעה לכם לפנות לייעוץ יותר מקיף כדי לבדוק לעומק את העניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל 4 ומקלחת עם אבאציפי 2905/02/2012
שלום, בתי בת 4 עד כה התקלחה עם אביה ולא ראיתי שום בעיה עד שאנשים העירו את תשומת לבי לגביי הגיל
האם מומלץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל 4 ומקלחת עם אבא - תגובה
סמדר ריינר05/02/2012שלום ציפי,
ממש לא, צודקים האנשים שהעירו לך. כדאי שאבא יתקלח לחוד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה שמתעקשת על חברותיעל05/02/2012
שלום, ביתי בת 4, חברותית. בדר"כ אנחנו יותר מארחים חברה מהגן מאשר מתארחים. יש בגן ילדה שהילדה שלי מאוד רוצה שהיא תהיה חברה שלה. יש פעמים שהן החברות הכי טובות. אך כמה פעמים שמעתי את ילדתי שואלת את הילדה אם היא חברה שלה? או מבקשת אישור-"נכון שאת חברה שלי" והילדה עונה שהיא לא רוצה להיות חברה שלה או שהיא לא רוצה להזמין אותה. אז הבת שלי ממשיכה ומתעקשת ושואלת וכו'. אח"כ הבת שלי אומרת לי בעצבות שהיא רוצה שהיא תהיה חברה שלה. אמרתי לה שיש פעמים שיהיו ילדים שירצו להיות חברים שלה ויהיו פעמים כמו הפעים שהילדה לא תרצה להיות חברה שלה ושזה בסדר ושתתחבר עם ילדות שכן רוצות להיות חברות שלה. אז היא ענתה לי שלא, ושהיא היא תרביץ לה או משהו כזה. מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה שמתעקשת על חברות - תגובה
סמדר ריינר05/02/2012שלום שרון,
אני חושבת שנהגת נכון, והסברת ממש יפה לבת שלך. מעבר לזה הייתי מציינת שוב שלהרביץ אסור ושאתם לא קבלים אופציה כזו בשום מצב. מעבר לזה, אין לך מה לעשות כרגע, מלבד לתת לבתך להמישך להתמודד בהתאם ליכולתה. היא עוד קטנה, וסביר להניח שעוד יהיו שינויים במצב הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי פרידהאמא05/02/2012
שלום,
בשבוע האחרון בני בן הארבע וחצי מבקש לא ללכת לגן וכשמגיעים לגן מתקשה להפרד ובוכה. זוהי תופעה חדשה שלא ברור ממה היא נובעת. לא היה שום אירוע מכונן בבית או בגן שיכול להסביר את הקושי החדש. ניסיתי לשאול אותו מה הסיבה שהוא מרגיש כך אבל לא קיבלתי תשובה. אולי לא שאלתי אותו בצורה נכונה? אשמח לעצתכן.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי פרידה - תגובה
סמדר ריינר05/02/2012שלום לך,
אם את חושבת שזה משהו שקרה בגן, כדאי לשאול אותו בצורה יותר מכוונת, האם קרה משהו בגן. אולי קרה משהו שהוא חושב שאסור לו לספר. גם על כך כדאי לדבר איתו ולהגיד לו שמותר לו לספר לאמא ואבא ואתם תשמרו עליו. אם זה לא עוזר, אפשר לשאול אותו כשהוא רגוע, למשל אם הייתה פייה שמחלקת שלוש משאלות, מה היה מבקש? או לתת לו לצייר ציור של ילד ולספר עליו סיפור ולראות מה עולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה - אפעל ל-פי עצתך.
אמא06/02/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה
סמדר ריינר06/02/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצמוץ בעינייםמירב05/02/2012
בתי בת 8 וחצי כיתה ג. כבר כ 3 שבועות החלה למצמץ בעיניים מדיי פעם במהלך היום . היא לא שמה לב שהיא ממצמצת שאלתי אותה לגבי זה והיא אמרה ששום דבר לא מציק לה בעיין . שאלתי רופא ילדים שאמר לי שכדאי בנתיים להתעלם מהעיניין, הבת שלי ששמעה אותו אמרה לי שאני אפסיק לדבר על זה, ואכן הפסקתי אבל אני דיי מוטרדת. היא מאד נבונה ובוגרת לגילה. לאחרונה יושבת על המחשב הרבה וגם טלויזיה לא מעט. שמתי לב שכאשר היא מתעמלת בבית(מתאמנת לחוג שהיא הולכת) היא לא ממצמצת אבל על המחשב, באוכל, כשהיא היא מדברת איתי או לפני השינה לעיתים היא ממצמצת. אני מאד דורשת ממנה לאחרונה (חודש אחרון )ללמוד טוב ולהקפיד בשיעורים . מה לדעתך הסיבה למצמוצים ? סטרס ? מה עליי לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצמוץ בעיניים - תגובה
סמדר ריינר05/02/2012שלום מירב,
בהמלט ייתכן שהסיבה היא לחץ, ואם זה אכן כך אז כדאי פשוט להוריד את הלחץ. כלומר להניח לה יותר בעניין הלימודים. אם זה לא נפסק, כדאי לגשת שוב לרופא ולבקש הפניה לנוירולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה זמן
מירב08/02/2012אחרי כמה זמן אם זה לא נפסק לגשת לבדיקה ? מה לגבי רופא עיניים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה זמן - תגובה
סמדר ריינר09/02/2012שלום מירב,
בהחלט אפשר לפנות גם לרופא עיניים. בלי קשר לזה, תמיד כדאי להוריד את הלחץ בלימודים. הלחץ לא עוזר ולא הופך את הילדים לתלמידים טובים יותר, ואף משניא עליהם את הלימודים.
ואת גם לא צריכה לחכות בכלל, את יכוהל לפנות מייד, זה לא סותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיבה אפשרית לצמצוץ
מירב09/02/2012הי מירב במקרה גם שמי הוא מירב. יש לי בן בן 3 וחצי ובזמן האחרון הוא התחיל למצמץ הרבה כבר חשבתי ללכת לרופא עיינים ואז ממש במקרה שמעתי ברדיו תוכנית על כך שצפיה ממושכת במחשב גורמת לכך שממצמצים פחות לכן אחר כך חסר לחות בעין ואז קלטתי שלפני שלושה שבועות קניתי אייפון והבן שלי משחק בו שעות. ברגע שהפסקתי עם האייפון הפסיקו המצמוצים. אם היא לומדת הרבה יכול להיות שגם אז היא מאמצת את העיינים ולכן חסר בהן לחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 4 מרביצה לעצמה בשעת כעסעדי05/02/2012
שלום רב, רציתי לדעת האם זה נורמאלי וטבעי שבתי היקרה בשעת כעס לרוב כשלוקחים לה משחק, משהו שהוא שלה וכו' סותרת לעצמה בלחי, בראש וכו'. הילדה מקסימה חברותית חייכנית רכושנית לדברים שלה (אבל יש מצבים שהיא יודעת יפה לתת ולהתחלק, באוכל היא תוציא מהפה ותיתן אבל במשחקים זה קצת יותר קשה) בת יחידה אבל מגיבה כך כשרוצים לקחת לה דבר שהוא שלה. במצבים כאלה היא גם לעיתים בוכה, נשכבת על הריצפה. איך להתמודד עם זה? בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 4 מרביצה לעצמה בשעת כעס - תגובה
סמדר ריינר05/02/2012שלום עדי,
לא ברור למה הכוונה כשלוקחים לה משחק. האם חוטפים לה משחק שהוא שלה? האם באמצע שהיא משחקת בו חוטפים לה? האם מבקשים ממנה והיא מסרבת לתת? נסי לפרט יותר מה הסיטואציה. לילד מותר לפעמים לא לחלוק משהו שהוא שלו, ואם לוקחים לו בכוח, תגובה קשה מצידו יכולה להיות מובנת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכוונה היא
עדי05/02/2012גם כשהיא לא משחקת במשהו ופתאום היא מזהה מישהו שלקח לא את זה לדג' בובה או כל דבר אחר שהוא שלה אז אני מתחילה לבקש מהילד להחזיר לה את מה שלקח כי זה שלה והיא בזמן הזה בוכה נשכבת על הריצפה מרביצה לעצמה. זה קורה בסיטואציות כאלה באופן עקרוני...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנזכרתי בדבר נוסף
עדי05/02/2012לפעמים כשהיא כבר עייפה ואני מבקשת ממנה בכל זאת לעשות מקלחת יש פעמים מועטות וזה ממש לא אישיו שהיא בוכה כי היא עייפה ולא בא לה אז היא אומרת לי אני אשכב על הריצפה...או לפעמים היא אומרת אוף אלוהים אלוהים/הצילו ואני אומרת לה למה מה עושים לך ויש לציין כי אני לא כפייתית עם מקלחות במיוחד בחורף (ממש לא חייבים כל יום) אבל אנחנו גם צוחקות מזה אבל למה האמירות הללו? כשאני כועסת עליה על משהו ומרימה קצת את הכל אז היא פתאום אומרת אמא אמא אני רוצה את אמא ואני מרימה ומחבקת אותה ומראה שהכל בסדר גם כשאמא כועסת. רק לדעת שהכל בסדר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנזכרתי בדבר נוסף - תגובה
קודם כל ייתכן שהילדה שלך צודקת. אם מישהו לקח משהו שלה, בלי לבקש רשות, אפילו אם היא לא משחקת בזה באותו רגע, זה לא בסדר.כאן צריך לדאוג להגיד שאם רוצים מבקשים, מותר לה גם להגיד לא. אני מאמינה שאם יבקשו ממנה יפה, ויתנו הכרה לכך שזה שלה ויבטיחו להחזיר אחר כך, זה בהחלט עשוי להרגיע אותה.
מעבר לזה, ייתכן שכרגע היא גם מקבלת רווח מישני מההתנהגות הזו ומרבה להשתמש בה כי מזכה אותה בתשומת לב, וזה מסביר את עניין המקלחת. לכן חשוב להגיב עניינית ובקצרה כשזה קורה, לא לעשות מזה עניין ולא לנסות נורא להרגיע אותה, אלא לציין, למשל במקרה עם הילד שהיא צודקת, צריך לבקש, ולסדר את העניין ולעבור הלאה גם אם היא ממשיכה לבכות. כנ"ל בעניין המקלחת או כל עניין אחר שבו היא "מאיימת" לבכות או להתפרץ, לא לגרות את העניין הזה ולא להתחיל לברר אותו אלא להגיד בענייניות שעכשיו מתקלחים, ולא להתרשם מהבכי ומהביטויים שהיא משתמשת בהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה לך!
עדי05/02/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחתי לעזור.
סמדר ריינר05/02/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית פרידהמאיה05/02/2012
שלום רב,
בתי בת 4.5 סובלת מקשיי פרידה, בתחילת שנה היה קושי רב בגן (עכשיו קצת יותר טוב), מתקשה ללכת לבד לחברים והבעיה הכי קשה שלנו כעת היא הבקרים, אני יוצאת מוקדם בבוקר ובעלי לוקח את הילדים לגן, אם היא מתעוררת ואני כבר לא בבית, היא יושבת חצי שעה במיטה וצורחת "אמא", אנחנו ממש מיואשים ולא יודעים איך לפתור את הבעיה. בעלי הציעה שאולי נעיר אותה לפני שאני הולכת שתוכל להפרד ממני. האם זה פתרון נכון, אשמח לשמוע כיצד ניתן לטפל בבעיה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית פרידה - תגובה
סמדר ריינר05/02/2012שלום מאיה,
להעיר אותה קודם זה לא פיתרון רע, זו אפשרות, אבל חשוב לעשות את זה בצורה עניינית וברורה, כדי לא לאפשר להפוך גם את ההרגל הזה לזמן שגם בו היא מתקשה להיפרד. מעבר לזה כדאי לחשוב, מדוע היא כל כך חרדה, האם היא חשה שהיא לא יכולה לסמוך על הנוכחות שלך, שאת לא פנויה אליה מספיק? או להיפך שקשיי הפרידה מזכים אותה בהמון תשומת לב? יכול להיות גם שילוב של השניים, הם לא בהכרח עומדים בסתירה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתוללות ללא מעצוריםליאת05/02/2012
שלום,
ביתי בת 5.5. כשהייתה קטנה יותר היו לה התקפי זעם חזקים.
כיום, כבר אין התקפים חזקים, אך כאשר היא נפגעת מישהו או נעלבת או פשוט מתעצבנת, היא נכנסת להשתוללות הכוללת גם זריקת חפצים (סוג של התקף זעם אבל בעוצמה חלשה יותר). העניין הוא שהיא לא יודעת להרגע ולצאת מהמצב הזה ויכולה להמשיך לכעוס לאורך זמן רב. יש לציין שהילדה מעבר לכך מאד חברותית ושמחה. מה עושים? איך מלמדים אותה למתן את התגובות שלה?
האם כדאי לפנות לייעוץ? אם כן, איזה?
שאלה נוספת, כמה השפעה יש למה שהגננת תדווח לבית הספר לקראת עלייה לכיתה א'? אני קצת פוחדת שהילדה תפגע בגגל דיווח של הגננת על התפרצויות אלה..
תודה,
ליאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתוללות ללא מעצורים - תגובה
סמדר ריינר05/02/2012שלום ליאת,
כדי לעזור לה למתן את תגובותיה יש ללמד אותה דרכי תגובה נוספות. קודם כל כדאי לעזור לה לתת מילים למה שהיא מרגישה באותו רגע, למשל להגיד: "נעלבת עכשיו כי אמרו לך לא, זה לא נעים", ואחר כך להציע דרכי פעולה חלופיות, ראשית ללמד אותה כל פעם שזה קורה לספור עד 5 כדי להשהות את התגובה, ובזמן הזה להיזכר בתגובות נוספות שתלמדו אותה, למשל לבחור לעושת משהו אחר במקום הדבר שקיבלה לגביו תשובה שלילית, למשל להגיד לגננת, וכו'. צריך ללמד את זה בשלבים ולאט עם הרבה סבלנות וגם לא לנסות להרגיע אותה יותר מדי או לתת לה את מה שרצתה ובגללו התפרצה כיוון שזה יגביר את ההתנהגות אם היא משתלמת לה.
דבר נוסף שחשוב זה דומגה אישית, האם יש עוד משיהו במשפחה שנוהג להתפרץ? אם כן זה חומר למחשבה, אולי כדאי לטפל גם בזה.
לגבי השפעת הגננת, אני לא יכולה לדעת, זה תלוי במערכת הספציפית שאתם נמצאים בה. בכל אופן זה לא בהכרח דבר רע אם הגננת מעבירה את זה הלאה כי זה דווקא יכול לעזור לכך שהמערכת תתגייס לעזור לה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטלתנותשרית05/02/2012
ילדב בת 3 שחייבת לשלוט בחבר למשחק או באחיה. תמיד צריכה להיות ראשונה, לנצח, או לקבוע כללים לאחרים. ממש חייבת שהכל ייעשה כרצונה. כל הזמן "אני". גם עדיין קשה לה להתחלק בצעצועים. וגם תמיד רוצה את המשחק שיש לשני. כמובן שההורים מעירים ומסבירים ומנסים לשפר את המצב. זה קשה. האם לטפל מעבר לכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטלתנות - תגובה
סמדר ריינר05/02/2012שלום גילה,
השתלטנות נובעת בדרך כל מחרדה. כדאי לבדוק מדוע הילדה במצב כזה כרגע. זה מצב שיכול למשל לנבוע מסמכות הורית חלשה או מתחושה שההורים חלשים והיא חייבת לנהל הכל במקומם בכל אופן אם אתם לא מצליחים להבין מה קורה או לשנות זאת לבד כדאי לפנות להדרכת הורים מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 3 פחד מקקיקשת04/02/2012
בת ה3 שלי עושה קקי אך ורק בלילה (בחיתול) בזמן השינה. לפעמים היא צריכה קקי ביום ומתלוננת שכואב לה התוסיק אבל היא לא מצליחה לעשות בשירותים או בחיתול כי היא מפחדת. מה לעשות? אני רוצה להפסיק עם חיתול בלליה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 3 פחד מקקי - תגובה
אני מפנה אותה לעמודת שאלות נפוצות לתשובה העוסקת בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיקיםרויטל03/02/2012
שלום, בני בן 3 ותשעה חודשים ובשבועות האחרונים הוא עושה תנועות לא רצוניות באיזור הפה מבליט את ההשיניים למטה (במיוחד כאשר הוא מתרכז) אי אפשר לפספס את זה גם בגן ראו שהוא עושה את זה .התופעה מתרחשת כל יום במהלך היום כאשר לפעמים זה במשך שעה ולפעמים בא והולך במשך היום. האם זה תקין? מאילו סיבות התופעה יכולה להיגרם? והאם מומלץ לבדוק את העניין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיקים - תגובה
סמדר ריינר04/02/2012שלום רויטל,
על פניו זה נשמע תקין, אבל אם את מודאגת שמדובר בטיקים כדאי לפנות לרופא נוירולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה- זקוקה נואשות לעזרהויקי03/02/2012
בני היום בן שנתיים וארבעה חודשים , לפני כ-4 חודשים, היתה נכונות מצידו לגמילה, במהלך חג ראש השנה היה איתי בבית 4 ימים והכל עבד פיקס פוקס, הילד ביקש ולא פיספס אך בגן טענו שהוא לא מוכן ואני התעקשתי להמשיך.
יש לי החשד כי המטפלות שמות לו טיטול מאחר וקקי הוא לא מוכן לעשות בגן ועושה בתחתונים. יש לציין שגם אצלי בבית הוא מתחיל לעשות קקי בתחתונים מבקש ואז ממשיך באסלה .
במהלך השבוע האחרון הילד מפספס המון . ואין לי מושג מה לעשות.
הבוקר דיברתי עם המטפלת ושאלתי אותה האם היא שמה לו טיטול והיא טוענת שלא.
אנא עצתך איך להמשיך מכאן
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובה, אם אפשר לעזור לי, תודה
ויקי09/02/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתשובה,מה לעשות,תודה ושבת שלום
ויקי10/02/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה- זקוקה נואשות לעזרה - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט12/02/2012ויקי שלום,
עולות בפנייתך שתי שאלות - הראשונה היא לגבי הגמילה, אך השניה היא לגבי יחסי האמון עם המטפלת. אני מאמינה שכיוון שבנך נמצא שעות מרובות בגן וכיוון שהצוות הוא משמעותי בתהליך הגמילה, רצוי שתשוחחי עם הגננת (עדיף בזמן שתקבעו מראש, ולא בנוכחות הילד) לגבי הגמילה והמלצותיה. אין טעם שתתחילי בתהליך כשהצוות בגן לא תומך, או להיפך. לכן כדאי לשוחח עם הגננת ולהחליט יחד איתה על דרך פעולה. כדאי שתאמרי לה שראית שהילד הצליח לא לפספס בבית, ותבקשי ממנה להמשיך גם בגן בדרך זו. אולם חשוב לתת מקום גם להתרשמותה של הגננת ממנו ומכוחותיו.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גן ואחות חדשהשירה03/02/2012
שלום,
בני בן שנה וארבע חודשים, כעת בבית עם מטפלת.
בעוד כחודשיים אני אמורה ללדת.
רשמתי אותו לגן בספטמבר ( יהיה כמעט בן שנתיים)
אודה אם תוכלו לייעץ האם להכניס אותו לגן זמני (או משפחתון ) בעוד כחודש
בכדי למנוע/ להקטין מצב של קנאה באחות שבע"ה תוולד ובספטמבר להעבירו למסגרת שבו רשמתי אותו או לחלופין להשאירו איתי בבית ועם המטפלת
תודה רבה
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא ענו
שירה06/02/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגן ואחות חדשה - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט12/02/2012שירה שלום,
את מתארת מצב שהוא אכן מורכב. אני לא חושבת שיש כאן פתרון שהוא באופן גורף עדיף על פני האחר. אם הילד יהיה איתך ועם המטפלת בבית, זה עשוי להקשות על ההתמקדות בילדה. לעומת זאת, למסגרת אחרת יהיה לו קשה יותר להסתגל סביב הלידה המתקרבת, אך הוא ירוויח את השהות עם ילדים שהיא חשובה בגילו.
בשני המקרים - חשוב ששני ההורים יהיו פנויים לילד לעזור לו להתמודד עם השינוי במשפחה.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)