מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תחושת קיפוח מתמדתאילת14/02/2012
בני בן 9.5, ילד אמצעי, אשר מצוי בתחושת קיפוח תמידית. לא משנה מה עושים עבורו הוא תמיד יטען שלא אוהבים אותו, שלא אכפת לנו ממנו. היום הוא אמר "תראי איך אני חי". מדובר בילד חכם מאד, מוכשר מאד, אהוב ומוקף חברים. תמיד הוא מסתכל על הצד השלילי של כל דבר ומשוכנע שכל העולם נגדו. בנוסף, הוא כל הזמן מקלל את אחיו ומציק להם. נכון שזו התנהגות אופיינית לילדי אמצע אך אנו מוצאים עצמנו חסרי אונים ומתוסכלים. איך אפשר לגרום לו לשנות גישה ולהבין שאוהבים אותו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת קיפוח מתמדת - תגובה
סמדר ריינר15/02/2012שלום אילת,
שני דברים, אחד אולי זו הפכה להיות הדרך שלו לקבל מקום. נסו לחשוב איך אתם נותנים לו מקום בדרכים אחרות, איך אתם יוזמים זמן איכות נפרד איתו, נותנים לו חיזוקים ותשומת לב לפני שהוא מתחיל להתלונן ולא רק כתגובה לתלונות שלו.
מצד שני, חשוב לתלונות עצמן לנסות להקדיש כמה שפחות תשומת לב באותו הרגע, להתייחס עניינית או להעביר נושא, כדי להימנע מהמצב שיש לו רווח משיני של תשומת לב מהעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה של חוסר בטחון עצמי.13/02/2012
שלום אני ילד בן 13, הבעיה שלי היא בשיעורי ספורט
אני פעם הייתי משתתף והייתי משחק והייתי טוב בכדורגל
אבל עכשיו נוצרה לי בעיה של חוסר ביטחון עצמי והתחלתי להתבייש ולפחד לרוץ ולעשות שכיבות סמיכה וכפיפות בטן מול ילדים אחרים וחוץ מזה מלווה אותי עוד בעיה שאני תמיד צריך לאחוז במשהו בכיסים ואני לא יכול שהידיים שלי יהיו משוחררות וזה גם קשור לחוסר בטחון שלי וזה גם מפריע לי בשיעורי ספורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה של חוסר בטחון עצמי - תגובה
סמדר ריינר15/02/2012שלום לך,
נשמע לי שיש כאן יותר מחוסר ביטחון, אלא בעיית חרדה, וכדאי לפנות להורים ולשתף אותם ולבקש מהם שישיגו עבורך עזרה מקצועית. חבל לסבול, אפשר להקל על הסבל שלך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לינת פעוט בן 2.9 בהסדרי ראייהלימור13/02/2012
שלום, כחמישה חודשים בני ישן פעם בשבועיים אצל אביו בשני בלבד . בתקופה האחרונה הגרוש הבריז מס' פעמים מהסדרי הראייה הרגילים (כן הגיע ביום שני שהיה עם לינה ) ואף הגיע לגן מספר פעמים שבני נשאר הילד האחרון בגן ומאוד בכה. אני מוטרדת מאוד מאחר וביומיים האחרונים מאז שישן אצלו הוא התחיל לבכות ולצרוח בלילה ... אמא לא לעזוב אותי אמא אמא שלי... אמא אל תעזבי אותי.. ואז להרגיע את עצמו התחיל למצוץ אצבע. יש לומר שאין לו מוצץ כבר מאז שהיה בן שנה הוא נתן לי אותו לבדו וגם המוצץ היה אך ורק בלילה.גם הבוקר ששמתי אותו בגן הוא בכה ובכה ונתלה עליי ואמר אמא אל תעזבי אותי... הגננת אפילו לקחה אותי הצידה ושאלה אותי מה קרה שהוא מגיב ככה ושזה מאוד חמור ומטריד (היא מודעת לתהליך שבני עובר עם ההסדרי הראיה ויודעת כמה קשה לו ביום שלמחרת שישן אצל אביו.) הייתי מאוד רוצה עצה מה לומר לו שהוא מגיב ככה? האם זה רגסייה בהתנהגות שלו וצריך לבדוק ממה זה נובע. אין שום תקשורת ביני לבין הגרוש ככה שאין לי מה לומר לו אפילו על מה שעובר על בני כי הוא טוען שהכל נפלא והכל בסדר. אודה באם תוכלו לייעץ מה עושים ואיך מרגעים אותו במצב זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לינת פעוט בן 2.9 בהסדרי ראייה - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט19/02/2012לימור שלום,
קשה להתייחס להתנהגות של ילד במצב של גירושים, כששומעים צד אחד בלבד של הסיפור. באופן כללי - אם יש קושי בהסדרי הראיה או בתגובת הילד אליהם, יש פקידת סעד לסדרי דין שאת יכולה לשוחח עמה. גם אם המצב קיצוני ולילד מאוד קשה עם אבא, כדאי לעזור לו בהינתן שזהו המצב כעת. עבור הילד שלך, חשוב שתנסי למצוא את הדרכים בהן הוא יכול להתחבר עם אביו ולשמור איתו על קשר, גם אם מינימלי, וכיצד תוכלי לעזור לילד להסתגל בכל פעם מחדש לאביו (למשל, לשוחח עם האב בטלפון או בסקייפ, לקחת לבית של האבא צעצוע או משחק שהוא אוהב, וכדומה).
בסופו של דבר, המטרה החשובה היא שהילד יידע שיש לו שני הורים שאוהבים אותו ורוצים בטובתו, גם אם ההורים צריכים "לבלוע צפרדעים" עבור זאת.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד שכל הזמן מוותר לחברים שלוהגר13/02/2012
שלום רב
מה עושים כשילד כל הזמן מוותר לחברים שלו? איך אפשר ללמד ילד להיות אסרטיבי?
האם יש ספרות בנושא?
אשמח לתשובה והפנייה לספרות- מגזינים פופולריים, מאמרים\מחקרים ועוד
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד שכל הזמן מוותר לחברים שלו - תגובה
סמדר ריינר14/02/2012שלום הגר,
אני לא מכירה ספרות פופורית בנושא וגם לא ציינת מה גיל הילד. הדרך הנכונה ביותר להתמודד היא לחזק את הביטחון העצמי של הילד, וגם לתת דוגמה של התנהגות אסרטיבית בבית.
כמובן שנשאלת השאלה האם זו בעיה שמפריעה גם לילד או שזו רק מוטיבציה שלך. אם מדובר בילד גדול יחסית, מגיל 8 נאמר, והביע מפריעה גם לו אפשר לגייס אותו ולהסכים איתו שמעכשיו תחשבו ביחד על סיטואציות שקורות לו עם ילדים ותנסו לבדוק איך אפשר להבא לנהוג אחרת. אם זה ילד קטן יותר או שלא רואה כאן בעיה, ניתן להסתפק במתן דוגמה אישית וחיזוק הביטחון שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדובר בהתנהגות שחוזרת וגורמת לתסכול
הגר14/02/2012תודה על התגובה. הילד בן 9. הוא לא הבן שלי. אני מדריכת רכיבה טיפולית והוא רוכב שלי. אני מחפשת פתרונות אפשריים כי התנהגות הוויתור שלו חוזרת על עצמה ולעיתים מתקימת בסיטואציות לא שגרתיות. הוא מוותר במשחקים חברתיים באופן קבוע אך גם כשחבריו מבקשים\מיעצים\דורשים ממנו לעשות דבר מה בניגוד לרוצונו הוא מתקפל ועושה זאת בידיעה מוחלטת שזהו אינו רצונו. הוא לא מצליח להגיד "לא".
אני חושבת שכדאי ללמד את הילד לעמוד על שלו לפני שיכנס לסיטואציה מסוכנת חס וחלילה, מכיוון שאנו יודעים שלחץ חברתי וכו' קורים על בסיס יום יומי.
בכל מקרה אשמח להפניה מתחום הפסיכולוגיה בנושא בטחון ועצמי והמרכיבים הבונים אותו אצל האדם.
תודה מקרב לב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי בכי וזעם - ילד בן שנתייםאפרת13/02/2012
ילד בן שנתיים, כאשר אינו מקבל את מה שרוצה או לחילופין בגן אינו רוצתה לשבת בריכוז או לעשות את מה שנאמר לו מתחיל לבכות, כועס, נשכב על הרצפה וכדומה. בגן טוענים שאין התאמה בין המצב לתגובה
בבית אנו מאוד עקביים בטיפול בו : ממתנים שירגע ומסבירים במשפטים קצרים למה לא וכמובן במעשים מזיזים אותו פיזית אם צריך למשל, מנסה לגעת בחשמל או משהו כזה. לעיתים לאחר כמה דקות של בכי בו אנו מניחים אותו לנפשו כמובן שמים לב שלא יפגע אני באה אליו ולוקחת אותו ומחבקת אותו רואה שיש צורך שלו להרגע .
האם יש צורך ללכת ליעוץ מקצועי? או שמדובר במשהו נורמלי ? אני מרגישה שאכן ביחס לתגובות שלו לוקח לו זמן רב יותר להרגע במקום 5 דקות אז 10 אבל מצד שני באינטאיציה שלי אני נמנעת להתחיל עם מרכז להתפתחות הילד וכדומה
אשמח לתגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי בכי וזעם - ילד בן שנתיים - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט19/02/2012אפרת שלום,
באופן עקרוני ומבלי להכיר פרטים רבים, התקפי זעם הם אופייניים לגיל של בנך. אולם העובדה שהצוות החינוכי בגן מעיר על כך שהתגובות הן קיצוניות מכפי שצפוי (אני מניחה שהגננות משוות את תגובותיו לאלו של ילדים בני גילו במצבים מקבילים). לפיכך כדאי להיעזר במספר פגישות של הדרכת הורים. ממש אין צורך כעת לקחת את הילד לטיפול, אלא להתיעץ עם פסיכולוג או פסיכותרפיסט שמטפל בילדים, כיצד לפתח את מגוון ההתיחסויות שלכם לקשייו ולעזור לו למצוא דרכים מתאימות יותר לבטא את עצמו.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגיעה באיברים פרטייםאירית13/02/2012
שלום רב,
בני בן ה6 הזמין אליו חברה ונגע בגופה - באיברים הפרטיים. הסברתי לו שזה אסור למרות שזה נעים אך כל אחד יכול לגעת בגופו בלבד. מלבד זה שלא נעים לי מהוריה כי היא סיפרה להם כמובן, אני מודאגת מהמעשה. אני מדברת על אני וגופי הרבה זמן והנה זה קרה בביתי.
מעבר לכל זה, הוא אוהב לגעת בכפות רגליים, ללטף וגם זה נעשה בביקור. האם כל זה נורמלי???
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגיעה באיברים פרטיים - תגובה
סמדר ריינר14/02/2012שלום אירית,
מה זאת אומרת אוהב לגעת בכפות רגליים? של עצמו? של אחרים? שלך? על פניו מהתאור שלך נשמע שייתכן שיש כאן משהו שדורש התערבות טיפולית יותר מעמיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טקס שינהשהם12/02/2012
שלום רב,
בני בן תשעה חודשים, טקס השינה כולל אמבטיה, הלבשה הנקה ושינה בהרדמות עצמאית ב18:30-18:45. באופן קבוע, ללא יוצא מן הכלל, כאשר אנו יוצאים מהמקלחת ואני מלבישה אותו הוא צורח.לא משנה מה אני עושה תוך כדי וכמה אני מנסה להסיח את דעתו. כמובן שהחדר מחומם. הוא נרגע רק כאשר אני מניקה אותו לאחר שהוא לבוש. גם בבוקר כאשר אני מלבישה אותו לגן הוא בוכה אבל לא תמיד ולא באותה עוצמה כמו בלילה.
אשמח לקבל רעיונות להפסקת הבכי בזמן ההלבשה.
תודה רבה
שהם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טקס שינה - תגובה
סמדר ריינר12/02/2012שלום שהם,
ילדים רבים בוכים וצורחים בזמן ההלבשה או ההחתלה, כי התהליך לא נעים להם. צריך לקבל זאת בהבנה ובסבלנות, לנסות להרגיע ולהסיח את דעתם כמה שניתן, ולא להתרגש יותר מדי. גם אם לא תצליחי למנוע את הבכי, זה לא נורא, זה עובר, ושום נזק לא נגרם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצמדות לצבערחל12/02/2012
יש לי ילדה מקסימה חכמה ותקשורתית מאוד בת שנתיים.
כבר תקופה ארוכה שהיא נתפסת חזק לצבע כחול.
אוספת לעצמה את כל הקוביות הכחולת או כל חלקי משחק אחר. כל חלק כחול\תכלת נמצא אצלה. היא תשתף חברים בכל שאר החלקים אך בכחול\תכלת אסור לאף אחד לגעת. כוס כחולה וקערה כחולה-הכל שלה.....
האם זה אמור להדאיג??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצמדות לצבע - תגובה
סמדר ריינר12/02/2012שלום רחל,
לא בהכרח אמור להדאיג, אם בסה"כ התפקוד לה בבית ובגן הוא תקין, אין צורך לדאוג, ייתכן שהיא בסה"כ מסמנת לעצמה באמצעות הצבע מה שלה כחלק מהמאמץ שלה להגדיר את זהותה ולהבחין את עצמה מהסביבה. לא הייתי מודאגת והייתי מניחה לזה להיות עד שזה יסיים את התפקיד שלשמו זה נוצר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגרסיה בהרטבהחבצלת12/02/2012
ביתי בת שלוש וחצי.גמולה כבר כ-10 חוד'. הגענו למצב שבו היא מתעוררת בלילה ומבקשת
להגיע לשרותים אך לפני כ-3חודשים חלתה בסטרפטקוק ומאז יש רגרסיה רצינית. הרופאה אמרה שיכול להיות קשר בין המחלה לבין הבריחה בשתן , אך מאז עבר המון זמן והיא מרטיבה בין פעם לשלוש פעמים בלילה ולפעמים גם בגן.הגננות אומרות שהכל בסדר, היא הולכת בכיף לגן ולא מראה שמשהו עובר עליה.
מה לעשות ? האם לקנות תחתון טיטול ?או להמשיך כך . אני משתדלת לקום מספר פעמים ולקחתאותה לשרותים אך לרוב לא מספיקה בזמן.תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגרסיה בהרטבה - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט19/02/2012חבצלת שלום,
כדאי לבדוק שוב עם הרופאה לגבי ההרטבה כיוון שיש בעיות רפואיות נוספות שיכולות לגרום לכך. במידה ואין בעיה רפואית, מומלץ לחזור שוב לשגרה שהיתה לך בתחילת הגמילה בלילה - להקפיד שתשתה הרבה בשעות אחהצ המוקדמות ופחות בערב, וכן לקחת אותה מספר פעמים לשירותים במהלך הלילה, עד שההרגל החדש יוטמע שוב.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד עקשן מאוד, ואיטי מאודליאת12/02/2012
הי,
יש לי בן בכור בן 6 וילדה בת שנתיים.
הבן הבכור איטי מאוד ועקשן מאוד. בערך על כל דבר שאפשר הוא אומר "לא" ומתעקש לא לבצע מה שמבקשים ממנו עד שזה מגיע לצעקות, ויכוחים והפעלת כח פיזי.
הדבר בולט גם בבוקר, כשהוא צריך להתעורר ולהתארגן לגן. (לא רוצה לקום, לא רוצה לצחצח שיניים, לא רוצה ללבוש את מה שמביאים לו )
גם הגננת האירה את תשומת ליבנו לכך שהוא מאוד איטי, גם בארוחות וגם בעבודות שהוא צריך לסיים. אני מפחדת שהדבר ישפיע עליו בכיתה א'.
מה אני צריכה לעשות? האם אפשר לקבל המלצה לפסיכולוגית ילדים שתנחה אותנו מה לעשות?
דבר נוסף - לאחרונה יוצא שבכל מוצ"ש הוא בוכה לפני השינה כי טוען שמפחד שיקרה לי או לאבא שלו, דבר נורא.
אודה לעזרתכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד עקשן מאוד, ואיטי מאוד - תגובה
סמדר ריינר12/02/2012שלום ליאת,
אני ממליצה לכם לפנות למכון להתפתחות הילד באיזור מגוריכם או לפסיכולוגית הגן כדי לבדוק ולאבחן מהיכן נובעות העקשנות והאיטיות, יכול להיות שיש צורך בריפוי בעיסוק, בטיפול פסיכולוגי או בשניהם, אבל כדאי לאבחן קודם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד..לנה12/02/2012
רציתי להוסיף כמה דברים
א. שמאוד מאוד קשה לי ביתי בת יחידה והחברות מהכיתה לא גרות באזור היא כל הזמן מבקשת אח או אחות ומאוד קשה לי עם זה אני נקרעת ולא יודעת מה יהייה אני בת 39+ והיו לנו בעיות פיריון כך שאולי אם אני יתחתן שנית (אנו דתיים)והשם ירצה אני יביא לה עוד אח או אחות להזכירכם היא בת 10 מאוד קשה לה לכל הכיתה שלה יש אחים ואחיות ולי יותר קשה אני קרועה וגם דואגת לעתידה רציתי מאוד שיהייה לה אח או אחות זה מטריד אותי יום וליל .
אני חייבת לציין שאין לי הורים והיחסים עם ההורים של בעלי מרוחקים מאוד אומנם היא מידי פעם בקשר טלפוני עם הסבתא שלה אבל היא לא יודעת כמה הכל משחק וצביעות וזה כואב ל אני לא יודעת מה לעשות.
להזכירכם אנו דתיים ושבת מאוד קשה לי אני משחקת איתה כמה שיותר קלפים וכו' אבל כמה אני יכולה ?? אני מאוד עצובה בשבת אפילו מרגישה מעין דיכאון לא יודעת מה לעשות אין לי הורים ללכת אליהם ולא איזה אחות...
בקיצור לי אין ככ משפחה איך אני יעביר את השבת בשמחה הבת שלי לא תמיד רוצה ללכת לטייל או לפארק וכדומה כי גם משעמם לה כל דבר כמעט היא רוצה חברה.
אני אוכלת את עצמי שאין לה אחים וכמה שאני מנסה להיות חיובית ולא לחשוב על זה במיוחד בשביל העתיד שלה המחשבות שוב ושוב באות אליי ואוכלות ומעציבות אותי ,אני גם רואה כמה היא זקוקה לזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד.. - תגובה
סמדר ריינר12/02/2012שלום גלי,
נשמע לי שאת מאוד עצובה ובודדה, ועכשיו אני מבינה גם למה כל כך קשה לך להיפרד מבעלך כמו שצריך, את חוששת להישאר לבד.
חשוב שאת תיפני לייעוץ עבור עצמך כדי לראות איך את יכולה להיות פחות בודדה, למצוא חברים וחברות, או להשתייך למסגרת או קהילה תומכת שתארח אתכם ותעזור לכן להרגיש פחות לבד.
למרות שאין לך משפחה, זה לא אומר שאת חייבת להישאר לבד או להמשיםך םלחיות עם בעל שאת לא מסתדרת איתו, לכן חשוב שתיפני לטיפול כדי לברר האם יש משהו, בנוסף לזה שאין לך משפחה, שגורם לך להיות בודדה, האם קשה לך להסתדר בקשרים קרובים? האם קשה לך ליצור קשרים? האם יש לך קושי לתת אמון? אלה שאלות חשובות, כשאת תרגישי ביטחון ביכולת שלך ליצור קשרים תוכלי להעביר את הביטחון הזה לביתך, וללמד ואתה איך להתחבר וליצור לעצמה קשרים כך שהיא גם תרגיש פחות בודדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקלחותליזי12/02/2012
ביתי בת שמונה. האם זה תקין שהיא מתקלחת בערב עם אביה ואחיה בן ה-4?
(בעלי מתקלח איתם כל ערב?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקלחות - תגובה
סמדר ריינר12/02/2012שלום ליזי,
לא זה בהחלט לא תקין ולא בריא, כדאי להפסיק עם זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלנה12/02/2012
שלום אני ובעלי נפרדנו לפני 3 חודשים יש לנו ילדה אחת בת 10 ,בעלי מגיע 2-3 בשבוע אלינו הביתה לראות את הילדה ובימי שישי בערב הוא בא לארוחת שבת ונשאר לישון עד שבת בצהריים . בשבוע שעבר רבנו בערב שישי ליד הילדה והיא נורא בכתה ונלחצה והיה איום ונורא
אז ביקשת י ממנו שלא ישן יותר בשבת ככה גם יהייה לה יותר קל היא לא תצתרך לשאול כל שבת אם הוא ישן אצלנו ולהתחנן אליו אם לא וכו' הוא אמר בסדר שהוא לא ישן יותר ובשישי האחרון בכל זאת ישן כי אין לו רכב וזה היה נוח לו וגם הילדה ביקשה זה נכון אבל לא נראה לי שזה בגלל זה.
האם זה טוב שפעם הוא ישן אצלנו ופעם לא?ואיןו ימים קבועים שהוא בא לראות את הילדה?
ועוד שאלה:
עדיין לא סיפרנו לאף אחד שאנו מתגרשים לא להורים שלו ,לי אין הורים ולא לאף אחד .בהתחלה ביקשנו מהילדה שלא תספר לאף אחד שאבא ואמא נפרדו ולפני מס ימים אמרנו לה שתספר למ שהיא רוצה ושזה לא בושה וכ'...היא לא רוצה לספר לאף אחד .
שאלת אותה אם היא רוצה ללכת לפסיכולוג לדבר איתו ולספר לו מה שמציק לה והוא יתן לה כלים להתמודד והיא לא רוצה אז אמרתי לה שזה בתנאי שהיא מספרת לי כל מה שמצי ק לה היא אמרה בסדר. אבל בכל זאת אני מאוד דואגת לה מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
סמדר ריינר12/02/2012שלום גלי,
נשמע ששניכם עדיין לא הפנמתם את הפרידה ביניכם. בודאי שזה לא לעניין שבעלך יישן בבית אם נפרדתם. וגם אין טעם שיגיע לארוחות שישי. זה מסר מבלבל גם עבור הילדה וגם עבורכם. אם נפרדתם, אתם כבר לא משפחה שאוכלת ארוחות שישי ביחד. עם כל הכאב שבכך. את הכאב הזה צריך להרגיש ולהתאבל עליו, אחרת תהליך הפרידה מתארך ולא מתרחש, ונשאר מצב מבלבל שרק מאריך את הסבל של כולם. בכלל את המפגשים של בעלך עם הילדה כדאי שיעשה מחות לבית, שייקח אותה ברגל, באוטובוס או במונית למקום שבו הוא מתגורר או לבילוי בחוץ. כשהוא מגיע לביתך נוצר מצב שזה כאילו עדיין הבית שלו, וזה לא לעניין, ומבלבל את כולכם.
אני חושבת שלא רק הילדה אלא גם אתם ההורים זקוקים לייעוץ והכוונה לקראת המצב החדש וכדי להחליט סופית האם אתם באמת נפרדים ואיך עושים את זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר דירה לילד להורים גרושיםאני12/02/2012
בוקר טוב,
אנחנו נמצאים בתהליכי גירושין. יש לנו ילד בן שנתיים.
אנחנו עדיין גרים ביחד באותו הבית (אני, האבא והילד), אבל מכרנו את הבית ואנחנו מפנים אותו בספטמבר.
אחרי שנפנה את הדירה, אנחנו עוברים לעיר אחרת , כלומר הילד יחליף את הגן המוכר (יהיה בספטמבר בן שנתיים וחצי)
מכיוון שמעבר הדירה (שכולל גם סוג של פרידה מהתא המשפחתי) וגם כניסה לגן חדש יהיו במקביל אני זקוקה להמלצה לגבי ההתנהלות.
כאשר אני מאוד דואגת לבן שלי ולגבי השפעה עליו של כמה דברים במקביל.
יש לי 2 אופציות ואשמח אם תגידו לי איזו עדיפה, כאשר טובת הילד היא במקום ה- 1 :
1.הילד יכנס בספטמבר לגן החדש במקביל פחות או יותר (אולי שבועיים קודם) ניכנס לדירה חדשה, סביבה חדשה , רק אני והוא – מזכירה שהשבועיים המדוברים בם בחודש אוגוסט, כלומר הילד יהיה בחופש מהגן
2. הילד יכנס בספטמבר לגן החדש ואני והילד נגור במשך 3 חודשים אצל ההורים שלי: סביבה מוכרת, בית מוכר , בה הוא יקבל המון חום ואהבה מהסבא והסבתא. ובסביבות חודש דצמבר נפרוש לדירה משלנו , כלומר יהיה לו עוד מעבר, אבל סביר להניח שכבר יסתגל לגן
איזו אופציה עדיפה לדעתכם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר דירה לילד להורים גרושים - תגובה
סמדר ריינר12/02/2012שלום לך,
עדיפה האופציה הראשונה. מעבר לבית ההורים שלך זה כמו מקום חדש, אפילו שהוא מכיר אותו, הוא לא מכיר אותו כמקום מגורים, ואין לו שם פינה משלו, ואין טעם במעבר הנוסף הזה, זה רק יקשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- OCD לילד בן שלוש וחצי?עדי12/02/2012
שלום רב
לילד שלי בן שלוש וחצי יש תנועות שחוזרות על עצמן שקצת מזכירות לי OCD.
כרגע זה בא לידי ביטוי בכך שהוא מגרד בחלק התחתון של הגב / החלק העליון של הטוסיק (אפילו שאין שום סיבה, אין פתק של המכנס / תחתון או משהו אחר שמציק) לעיתים תכופות ביותר, כמעט כל הזמן, וכך , חלק גדול מהזמן הוא מסתובב עם יד אחת מאחורי הגב בגירוד בטענה שמשהו מציק / מגרד. התופעה החלה לפני כשלושה שבועות..
ניסיתי להעיר, לחנך, להסביר - אך ללא הועיל.
שאלתי -
האם עלי להתעלם ולקוות שיעבור לבד?
כמה זמן לתת לזה ללא התערבות וללא כל הערה מצידי? (אני פוחדת שיהפוך להרגל קבוע)
האם יש מקום להתייעצות עם רופא? אם כן מאיזה סוג? רופא ילדים? פסיכולוג ילדים? (אם כן, האם לבוא למפגש כזה עם הילד או בלעדיו?)
מעבר לכך מדובר בילד בריא ללא בעיות מכל סוג שהוא.
תודה לך!
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר OCD לילד בן שלוש וחצי? - תגובה
סמדר ריינר12/02/2012שלום עדי,
משהו מציק לו שם וקודם כל כדאי באמת לבדוק גופנית. הייתי מתחילה מרופא עור או רופא ילדים ומשם ממשיכה.
אין טעם להעיר, קודם כל תבררו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)