מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בן 3 - גן עירייהאפרת31/01/2012
ברצוני להתייעץ עמכן מכיוון שאני אובדת עצות.
בני הגדול יהיה בע"ה בן 4 באפריל. אני כרגע נמצאת בדילמה גדולה מאד בנוגע למעבר לגן עירייה.
כבר מגיל 8 חודשים ילדי נמצא בגן פרטי, כעת הוא בקבוצת הגן כבר מלפני גיל שנתיים ויש איתו ילדים הגדולים ממנו.
בני היקר הוא ילד חכם, מבריק ובעל אינטלגציה גבוהה. מדבר בשטף ומבין הכל בצורה מדהימה.
הקושי הינו מבחינה רגשית. הוא מאד רגיש, בוכה על כל דבר קטן (ומחרפן אותי ...), לא מצליח להתמודד מול ילדים אחרים, מפחד מהרבה דברים ואף לעיתים קרובות עדיין חווה קושי בפרידה בבוקר בגן ובוכה מאד.
אני לא יודעת מה לעשות בנוגע לשנה הבאה!! מצד אחד, אני בטוחה שיהיה מאד מאד קשה להשתלב בגן חדש ועם צוות חדש וילדים חדשים, בוודאי בכמות גדולה כ"כ של ילדים. בנוסף הוא גם ילד שמאד קשה לו עם שינוים ושינוי הרגלים.
מצד שני, אולי דווקא זאת ההזדמנות "לחשל" אותו ולתת לו להתמודד. השאלה אם כדאי להעמיד אותו בניסיון כזה כרגע..
מה דעתכן????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 3 - גן עירייה - תגובה
סמדר ריינר02/02/2012שלום אפרת,
אני לא מאמינה בלחשל מבלי לתת כלים לעמוד ב"חישול". אני ממליצה לך לנצל את הזמן עד למעבר כדי ללכת להדרכת הורים מסודרת וללמוד איך לעזור לבנך להתמודד נכון יותר עם סיטואציות, ואיך להגיב למשל בזמן הפרידה בבוקר, כך שהוא יסתגל טוב יותר לדברים שנדרשים ממנו בגילו מבחינה ריגשית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד ממבחניםירון31/01/2012
היי לכם,
הבת שלי בת 8 בכיתה ג, באופן כללי אנחנו מרגישים שיש לה קושי בלשבת ולעשות שיעורים בכך שכל שניה היא קמה ומחפשת לעשות משהו אחר וכל היום אנחנו במרדפים אחריה. למרות שזה קצת נוגד, היא כן מראה סימנים של מוטיבציה ללמוד ומאד מאד איכפת לה מהציונים שהיא מקבלת, כמו כן מבצעת השוואות מול תלמידים אחרים.
הבוקר היה אמור להתקיים מבחן במקצוע מסויים, ברגע שהיא התעוררה היא טענה שהיא מרגישה לא מוכנה, ובכתה קצת לאשתי, והיא החליטה להשאיר אותה עם הסבתא על מנת לתת לה עוד מרווח זמן ללמוד ולא לשלוח אותה לבית ספר.
האם זאת שיטת חינוך נכונה? אם לא מה היינו צריכים לעשות אחרת?
תודה
ירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד ממבחנים - תגובה
סמדר ריינר01/02/2012שלום ירון,
קודם כל כדאי לשוחח עם המורה או היועצת על הקושי כדי לבדוק אם יש צורך באבחון של קשב וריכוס. מעבר לזה, יש טיפול קצר מועד לחרדת מבחנים, ואתם יכולים לפנות לאיש מקצוע ולהעזר בעניין. חשוב לנסות להרגעי את הילדה שהציון הוא פחות חשוב, מה שחשוב זה המאמץ והלמידה שלה גם אם לא יהיה ציון מושלם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 7.5 - דחוף !!!אני31/01/2012
בוקר טוב, יש לי ילד בן 7.5 ויש לנו המון בעיות איתו, החמורה שבהן היא החרדה ובה הוא מטופל אצל פסיכולוגית אחת לשבוע. הוא ילד מאוד רגזן וכעוס וכל הזמן ב"דווקא", לאחרונה זה מחמיר והיום בבוקר הוא אמר:"הכי טוב אם אני אמות"... כששאלתי אותו למה הוא אמר את זה, אז הוא אמר ש"ככה זה יהיה הכי טוב, שאלתי: "למי זה יהיה הכי טוב" ? והוא אמר: "לעצמי". אני לא לא יודעת איך להתמודד עם מילים מסוג זה, האם זה אופייני בגיל כזה ל"זרוק" משפט כזה ? חשוב לי לציין שהוא מאוד חברותי, חכם מאוד ותלמיד מצטיין !!! הכעסים שלו הם בבית ורוב הזמן יש ויכוחים בעיקר ביני לבינו, עם אביו הכל בסדר וכמעט אין חיכוכים (ובעלי נמצא איתו הרבה מאוד - כשעתיים - שלוש כל ערב והם משחקים המון ביחד). יש לי ילדה נוספת בת 4.5 (שאגב, החרדות המדוברות הן אליה). אנא הנחו אותי כיצד להתמודד עם אימרות מסוג זה. לתשובתכם הדחופה, אודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 7.5 - דחוף !!! - תגובה
סמדר ריינר01/02/2012שלום לך,
מאחר ובנך מטופל אצל פסיכולוגית, והיא מכירה אותו ואתכם הרבה יותר טוב מאיתנו, אני מציעה לך להפנות את שאלותייך הדחופות אליה.
זה לא נכון ולא מתאים לקבל תשובות שונות מגורמים שונים שלא מכירים. זה רק מבלבל.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעה אישיותית גבוליתאמא31/01/2012
שלום, ביתי בת ה 14 אובחנה כסובלת מהפרעה אישיותית גבולית.
היא מקבלת טיפול תרופתי של ציפרלקס-נגד הדיכאו וריספונט -להרגעה.
בנוסף היא מטופלת אצל פסיכולוגית 2 בשבוע.
בפגישה האחרונה אצל הפסיכיאטרית הילדה עדיין מסרבת ללכת לבית הספר הומלץ על אישפוז יום בגהה.בעקבות המלצה זו הפסיכולוגית לא מוכנה להמשיך את הטיפול אצלה לפני שהילדה תתאשפז ותתאזן נפשית.לפני כ7 חודשים היה ניסיון אובדני ע"י בליעת כדורים ,הילדה לא אובחנה בעבר וגם לאחר הניסיון האובדני נשלל נטייה אובדנית
הילדה לא הולכת לבית הספר (בשנה וחצי האחרונות הייתה מגיעה לבית הספר ומשתחררת כעבור שעה או לא מגיעה בכלל) כיום הילדה בבית כחודש, נוטלת תרופות, רגועה בבית ללא פגיעה עצמית,ללא מחשבה אובדנית, לומדת אח"הצ עם מורים מעמותת תללים, משתפת עימם פעולה.
השאלה שלי , האם אישפוז יום הוא הטיפול היחידי שניתן לתת לה? האם יש טיפולים אחרים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעה אישיותית גבולית - תגובה
סמדר ריינר01/02/2012שלום לך,
אני מבינה את הקושי שלך לאשפז את ביתך. עם זאת, נשמע לי שכבר קיבלתם טיפולים אחרים. קיבלתם תרופות וטיפול נפשי פעמיים בשבוע. אני ממליצה לך לקבל את המלצת הפסיכיאטרית ולשתף פעולה לטובת בתך למרות הקושי. אני מאמינה שבטיפול נכון ומסור תהיה הקלה במצבה. אני מאחלת לכם שבאמת יהיה יותר קל, בטוח ופחות סוער,
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בהפרעת אישיות גבולית
אלה מטלון30/08/2014במאמר שהתפרסם במוסף הארץ ב-29.8.14 כותב יורם יובל את הדברים הבאים:
(המאמר עוסק ב"תחרות" בין הטיפול הפסיכואנליטי לבין הטיפולים קצרי הטווח, ובפרט קוגניטיביים-התנהגותיים.)
"...
קיימים גם טיפולים פסיכואנליטיים שעבורם נכתב מדריך מפורט, של עשה ואל תעשה, הכולל סדר יום מובנה...
...
שתי דוגמאות לטיפולים פסיכואנליטיים כאלה הם טיפול ממוקד העברה (Transference focused psychotherapy, TFP), וטיפול מבוסס מנטליזציה (Mentalization based treatment, MBT), ושני הטיפולים הפסיכואנליטיים האלה מגובים היום בראיות כמותיות ומשכנאות ליעילותם.
"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובססיה וחרדה אצל ילד בן 6 וחצימירב30/01/2012
שלום רב,
הנני אם גרושה ל3 ילדים ( מזה 4 שנים) בני הבכור בן 6 וחצי נולד פג, סבל בעבר מאיחור בדיבור.
כיום בכיתה א'. מדי פעם ממצמץ בעיניו, ושמתי לב שלעיתים הוא "חייב" לגעת בחפצים בדרך מסויימת. קשה לו להתרגל לשינויים חדשים ( לפני 4 חודשים עברנו לעיר אחרת) בתקופה האחרונה הוא החל להיקשר לחפצים ישנים- שבורים ואינו מוכן לזורקם. הוא פורץ בבכי, מביע חשש ולחץ רב שאולי יקחו לו את החפצים.הוא מחביא אותם ( מטריה שבורה/ תיק אוכל שבור ועוד) ומדי פעם בודק אם הם עדיין נמצאים. הלילה הוא נכנס ללחץ ולקח את המטריה הישנה, חיבק אותה וסרב לישון עד שנמצא לה מקום מסתור. בני הוא ילד רגיש הוא נוטה להיקשר לאנשים ומביע רגשות אהבה וחיבה לעיתים מוגזמים , אך מאידך גיסא כאשר לא מקבל את רצונו הוא נוטה להתפרץ לצעוק ולבכות. לעיתים הוא בוכה בבה"ס מכל דבר קטן. יש לו שני חברים בלבד, והמורה מספרת שעקב התפרצויות של בכי בכיתה הוא לעיתים דחוי חברתית. גרושי מאמין שיש לו אוטיזם קל, ואילו אני מאמינה שיש לו בעיות רגשיות.
שאלותי הן :
1. האם "תסמיניו" יכולים להצביע על אוטיזם ( אין לו בעיה לימודית והוא מבין את המשמעויות של החפצים- רוב הזמן מתנהג כילד רגיל)
2. איזה מכון פרטי מומלץ לאיבחון?
3. האם יש לו בעיות רגשיות ( הוא סיפר לי שיש לו חלומות מפחידים בלילה, האם יש להם קשר להתנהגותו ביום?)
תודה מראש,
מירב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובססיה וחרדה אצל ילד בן 6 וחצי - תגובה
סמדר ריינר01/02/2012שלום מירב,
לא ניתן לאבחן אוטיזים דרך האינטרנט, בכל אופן הייתי ממליצה לכם לפנות לפסיכולוגית בית הספר להמשך הכוונה וייעוץ בעניין.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 2.3 עם בעיות שינהאיילת30/01/2012
בתי בת ה 2.3 מתעוררת מדי לילה בין חצות ל 2 בלילה ומתחילה לבכות ו/או לצעוק לפעמים ללא דמעות ומבקשת את אבא או אמא. הילדה חכמה מאוד ואנו מסבירים לה שלילה ומאוחר וצריך להמשיך לישון, אנחנו לא רוצים להרימה מהמיטה ולהביאה לישון במיטתנו. אך ללא הועיל, היא ממשיכה לצרוח ולבקש אותנו ללא הפסקה לפעמים זה יכול להיות 3 שעות ואין היא מתייאשת. אנחנו לא יודעים מה לעשות. יש לנו ילד נוסף בן 4.
מה גם שהילדה מאוד קשה, אם אומרים לה משהו שלא נראה לה היא עונה בצווחה ו/או משתטחת על הרצפה, לאחרונה החלה לירוק וגם לנסות ולהכות אותי או את אחיה.
בגן אומרים שהיא ילדה טובה שעומדת על שלה אך לא אלימה.
אשמח באם אקבל ייעוץ הכוונה כיצד לנהוג עימה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 2.3 בעיות שינה-דחוף תגובה
איילת31/01/2012אני מבקשת דחוף תשובה אנחנו מאוד מוטרדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות שינה-מדוע לא מגיבים
איילת06/02/2012אנא דחוף תגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 4 עם התנהגות תינוקיתרחלי30/01/2012
שלום!
יש לי ילד בן 4 ( תאום) בגן טרום טרום חובה. הילד שלי בכל דבר קטן בוכה בגן,למשל דוחפים אותו והוא ישר עושה פרצוף של בכי והולך להגיד לגננת בבכי או כשמציקים לו במילים וזה לא נעים לו אז הוא ישר מתלונן ורץ לגננת . איך מלמדים את הילד להתמודד עם מצבים כאלה שידע "להגן" על עצמו ולהחזיר בחזרה?.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתגובה בבקשה
רחלי02/02/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן 4 עם התנהגות תינוקית - תגובה
סמדר ריינר03/02/2012שלום רחלי,
אני לא בטוחה שזה נכון ללמד בגיל הזה להחזיר בחזרה, ואני גם לא בטוחה שההתנהגות שלו תינוקית. אפשר ללמד אותו פחות לבכות ויותר להגיד, להגיד לילד שההתנהגות לא מתאימה, או להגיד לגננת בלי בכי. אפשר ללמד אותו לבחור מתי להתעלם ומתי להגיד לגננת, אבל לגבי התנהגויות אלימות במיוחד, להגיד לגננת בגיל הזה זו התנהגות מתאימה ולא תינוקית בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבת יוםרויטל29/01/2012
בס"ד
ביתי בת השלוש ו-3 חודשים נגמלה ביום בגיל שנתיים וחצי .
עד החגים הכל היה בסדר ואחרי החגים היא התחילה לפספס בכמויות.
ניסינו את כל הדרכים האפשריות לידיעתנו: בדקנו רפואית והכל בסדר, נתנו הפתעות , לא התייחסנו , הענשנו וכו'...
אני רוצה לציין שאני ממש לקראת לידה.
חשבתי שיכול להיות שאנחנו וכן הגן מאוד מלחיץ אותה בעניין ואולי כדאי להוציא אותה מהגן לתקופה מסויימת ולשים אותה אצל מישהי שתתן לה יחס אישי או להחזיר לה את הטיטול ( צואה היא לא מפספסת)...
עד עכשיו בגן כשהבטיחו לה הפתעה היא הסכימה ללכת לשירותים אבל עכשיו גם זה לא עובד והיא בכלל לא מוכנה ללכת בגן לשירותים ובבית היא הולכת אם אומרים לה הרבה פעמים אבל בנוסף היא גם מפספסת ואם אין איתה אף אחד היא ממש יכולה להיות סחוטה...
אני חייבת עצה טובה כי נראה לי שאחרי הלידה זה רק יכול להחמיר...
אשמח לתשובתך המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבת יום - תגובה
סמדר ריינר30/01/2012שלום רויטל,
כדאי לפנות לטיפול מסודר כדי להבין יותר לעומק מה הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכי ללא סיבהלנה29/01/2012
שלום. ילדה שלי בת 5, לעתים קרובות חולמת חלומות רעים, כמו שהיא אומרת,כמעט אף פעם לא זוכרת על מה חלמה,לפעמים מתחילה לבכות ולא יכולה להסביר למה, אומרת שלא יודעת למה היא בוכה,לפני שנה וחצי, התגרשנו עם אביה,אבל הילדה אף פעם לא שאלה שאלות על זה. מה זה יכול להיות הבכי שלה ללא סיבה? האם יש להתייחס לזה בחשיבות רבה וללכת לפסיכולוג ילדים?תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכי ללא סיבה - תגובה
סמדר ריינר30/01/2012שלום לנה,
אם הילדה שלא שאלה שאלות על הגירושין זה מעורר סימן שאלה. יכול הליות שיה אחשה שזה נושא שאת לא ששה לדבר עליו? כדאי לפתוח את הנושא ביוזמתך ובכך לשדר לילדה שאפשר לדבר גם על דברים קשים בבית. כשהיא תרגיש כך, נדמה לי שיתברר שלבכי יש סיבות ועכשיו כשאפשר לדבר עליהן נהיה יותר קל. לא בטוח שהסיבות הן הגירושין דווקא אלא כל מיני דברים שהיא מרגישה שאולי אי אפשר לדבר עליהם, כדי לא להדאיג אותך למשל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסמדר ריינר
לנה30/01/2012סמדר שלום, תודה שענית על השאלה שלי,
רציתי רק להגיד שילדה שלי די פתוחה ואנחנו מדברים על כל נושא, היא תמיד מספרת מה טוב לה,מה הדברים בגן שמפריעים לה, כלומר היא יודעת שהיא יכולה להגיד כל דבר ולדבר עליו,כך זה נהוג אצלינו בבית,אני תמיד מקשיבה לה.הנושא של גירושין לא עלה אף פעם, כי אף פעם היא לא שאלה על זה.פשוט קיבלה את זה.לכן הבכי ללא סיבה מאוד מדאיג אותי שהיא לא יכולה להסביר לי למה.תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסמדר ריינר - תגובה
סמדר ריינר30/01/2012שלום לנה,
לא סביר שנושא הגירושן לא עלה סתם כך. הוא בטוח מעסיק אותה, לכן אני מציעה לך לפתוח איתה את הנושא ביוזמתך ויכול היות שזה גם יעזור לנושא הבכי בלילה. אפשרות נוספת היא לדובב אותה בצורה עקיפה למשל דרך ציור ומשחק, (למשל לשאול אות האם הייתה פייה שיכולה להגשים 3 משאלות איזה משאלות הייתה בוחרת). אם עדיין את לא מבינה מה קורה, אפשר לשקול פנייה לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר לבית ספר חדש עקב מעבר דירהאימא אוהבת29/01/2012
שלום,
אני אימא לבן יחיד בגיל 8 גרושה כבר 5 שנים.
נמצאת בזוגיות(כחצי שנה.) מדהימה, עם גבר אוהב,תומך ומפרגן. בן זוגי הציע לי נישואים.(גרים ביחד כבר חודשיים)
אני גרה בשכירות ולבן זוגי יש דירה משלו (+ 2 ילדים מנישואים קודמים)
כחלק ממיסוד הקשר עולה הנושא של מעבר דירה.
אציין כי המרחק בין עיר מגוריי לבן זוגי זה 15 דקות נסיעה (13 ק"מ)
בן זוגי רוצה שאעביר את ילדי לבית ספר באזור מגוריו.(כרגע הוא בכיתה ב')
אני מאוד חוששת מאחר והילד שלי מאוד רגיש ואני לא יודעת אם המעבר הזה נכון עבורו.
הוא מאוד אוהב את ביה"ס הקיים ואת חבריו .כששאלתי את בני לגבי מעבר דירה הוא מבולבל. לגבי מעבר בי"ס הוא שולל בכל תוקף ומתחיל לבכות.
אני אובדת עצות.
אשמח לקבל תשובה מקצועית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר לבית ספר חדש עקב מעבר דירה - תגובה
סמדר ריינר30/01/2012שלום לך,
אני חושבת שאכן לא כדאי להעביר את הילד לבת ספר אחר. אני בטוחה שבתוך הזוגיות שאת מציינת כמדהימה ומפרגנת אפשר למצוא פתרון אחר, שלא ידרוש מעבר בית ספר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעבר בית ספר עקב מעבר דירה-2
אימא מודאגת30/01/2012תודה רבה על תשובתך המהירה.
עקב זה שלא הסכמנו אני ובן זוגי על המעבר, חזרתי לביתי בעירי.
כיצד אני מסבירה לבני את המעבר/חזרה? האם פעלתי נכון? יש לי הרגשה כי החמצתי זוגיות טובה בכדי לגונן על בני. מצד שני רחמיים אימהיים עומדים מנגד.
*בן זוגי לא מוכן להתפשר ולעבור לגור אצלי(בשכירות) הוא מתעקש להישאר ולגור בעירו בדירתו(שאותה קנה-לא שכירות).
כל נסיונותי להסביר כי הילד שלי רגיש וקטן ויהיה קשה לו לקבל את השינוי/מעבר הזה לא עוזרים.
הוא אומר כי בני רק ירוויח מכך וכי ימצא חברים חדשים(יש אוכלוסייה צעירה) והבי"ס החדש מעולה ויהיה לו רק טוב.
אני עדיין בהתלבטות.
המשך יום נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעבר בית ספר עקב מעבר דירה-2 - תגובה
סמדר ריינר30/01/2012שלום לך,
אני כמובן לא מספיק מכירה אתכם כדי לדעת אם פעלת נכון. האם את מכירה את עצמך כאימה שמגוננת על הילד יותר מדי? האם האם אימא חרדה? האם הוא ילד שמפעיל עלייך מניפולציות ואת מתקשה להציב לו גבולות? אם כן, אז ייתכן שהבכי עקב מעבר בית הספר הוא סוג כזה של דבר. אם לא, אני לא חושבת שמדובר ברחמים אימהיים אלא בהבנה של צרכי הילד ואחריות הורית סבירה. הילד שלך לא אשם שהתגרשת וגם לא שמצאת בן זוג, הוא אפילו לא אחראי לכך שהבאת אותו לעולם, זו הייתה החלטה שלך וזה מחייב אותך לאפשר לו תנאים שמבטיחים התפתחות מכה שיותר תקינ. ילד בגילו זקוק ליציבות כדי להתרכז בלימודים ובחיים החברתיים שלו ולא במעברים ובבעיות הזוגיות של אימא שלו. לגבי ההסבר את פשוט יכול להגיד את האמת שלא הסתדרת עם בן הזוג החדש ועברתם. לגבי ההחמצה של הזוגיות, אני לא מכירה אתכם, ייתכן שמדובר באיש טוב ומקסים, אבל בכל זאת זוגיות טובה היא זוגיות שבה מוצאים דרך לפשרה וזה לא קרה ביניכם ולא רק באשמתך. כך שקיימת אפשרות שאולי לא החמצת זוגיות מדהימה כמו שנראה לך כרגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעבר בית ספר עקב מעבר דירה-3
אימא מודאגת31/01/2012תודה רבה על תשובתך המקצועית.
המשך יום נעים ואמן ויהיה רק טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחתי לעזור, בהצלחה.
סמדר ריינר01/02/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת שלוש וחצי מכה ומתקשה להיפרדלילך29/01/2012
שלום, בתי החלה בשבועיים וחצי האחרונים להכות אותי ואת בעלי כאשר חשה תסכול או שאנחנו מבקשים ממנה לעשות משהו שהיא לא רוצה למשל: ללכת לישון, להחזיר צעצועים למגירות בסיום משחק וכד׳.
התקרית הראשונה הייתה בערב כאשר יצאה מהמיטה לאחר שעת ההשכבה וביקשנו שתחזור לישון, היא התקרבה אלי והכתה אותי, באותו הרגע הייתי מאד נבוכה ובהלם ולא הגבתי. לאחר מכן, זה חזר בעוד סיטואציות והתדירות של זה עלתה לפעם, פעמיים ביום והתחילה לכוון אותה גם לכוון בעלי. כמובן שהתגובה שלי השתנתה והפכה להיות יותר ברורה וחד משמעית שלא מרביצים אך היא כל כך בסערת רגשות שזה קורה שממש קשה לעצור אותה. מה שמאוד מטריד אותי בנוסף הוא שבמהלך התפרצויות הזעם האלה, היא אומרת כל מיני משפטים כמו: את מתנהגת לא יפה, לא יהיו לך חברים וכל מיני משפטי איומים והפחדות שלדעתי שומעת בגן. לאחרונה במקביל להתנהגות בבית מאוד קשה לה בבוקר להיפרד ממני בבוקר בגן. היא נצמדת אלי ואומרת לי לא לעזוב אותה. אני יודעת שהצוות בגן ברובו די קשוח עם הילדים ומאוד חשוב שם משמעת והתנהגות טובה.
ביררתי בגן אם קרה משהו או האם בוכה אחרי שאני הולכת אם אומרים שהכל בסדר ואין שום בעיה. דבר נוסף אני כרגע בתחילת הריון עוד לא רואים חיצונית.
כמה שאלות:
1. איך להתמודד עם המכות?
2. האם ההתנהגות קשורה בגן והאם אני צריכה לחשוש לאור מה שסיפרתי על ההתנהלות בגן?
3. כיצד להקל עליה הפרידה בבוקר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה לתגובתכן
לילך13/02/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה בת שלוש וחצי מכה ומתקשה להיפרד - תגובה
סמדר ריינר14/02/2012שלום לילך,
קשה לדעת בלי בדיקה יותר מעמיקה מהיכן נובעת המצוקה של בתך. נשמע י כשדאי לבדוק יותר לעומק מה קורה בגן, לדבר גפם עם הורים אחרים, לבוא ביקור פתע, לברר עם הילדה האם קרה משהו בגן שהיא חושבת שאסור לספר או שהיא מתביישת וכו'. רק אחרי בירור מעמיק בעניין ניתן יהיה לדעת איך להמשיך לנהוג ואיך להקל עליה בפרידה בבוקר. אם הגן לא טוב לה, אין מה לעשות לגבי הפרידה בגן בבוקר, כי זה לא נראה לי נכון לשלוח ילד לגן שלא טוב לו אבל להקל עליו בפרידה. זה לא מסתדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיעה ללא הילדרונית28/01/2012
שלום רב לכל חברי הפורום!
אני אמא לילד בגיל 3 ומתכננת עם בעלי נסיעה לשבועיים לחול
הנסיעה היתה מתוכננת כשהיה בן שנה ובעצתכם דחינו לעכשיו.
הבעיה היחידה היא שאני ובעלי היינו בחופשה ל3 ימים לפני כשלושה חודשיים והילד בזמן הזה היה עצוב נורא ומאז כל היפרדות שלו איתי אפילו כשזה לזמן מועט מלווה בבכי {לא כולל הפרדות כשהולך לגן} הוא מדבר איתי בטלפון וכל הזמן שואל מתי אני מגיעה ושאני אקח אותו איתי.
עוד דבר שראוי לציון זה שאני ובעלי נפרדנו לתקופה בת חודש והשבוע חזרנו.
השאלה שלי בעצם היא איך אוכל להקל על הילד בנסיעה שלנו(האם צריך עזרה מבחוץ לעזור לי להבין אם הוא בשל)אודה לכם על תשובתכם בתודה מראש רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיעה ללא הילד - תגובה
סמדר ריינר29/01/2012שלום רונית,
אין ספק לפי המצב שאת מתארת שהוא לא בשל. כלומר זה לא עניין של בשלות, אלא הילד לא במצב טוב כרגע. זו נסיעה ארוכה מדי במצב הזה. בכלל נראה לי שהמצב אצלכם בבית לא כל כך יציב ולא בטוח שנסיעה ארוכה כזו היא הדבר הנכון כרגע. באופן כללי נראה שכדאי שתפנו לייעוץ מסודר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול התנהגותידיתי28/01/2012
בתי בת ה-13 סובלת משיעול כ-שנה, לאחר שעשינו לה את כל הבדיקות.
מה לעשות? למי לפנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול התנהגותי - תגובה
סמדר ריינר29/01/2012שלום דיתי,
איזה בדיקות עשיתם? האם הייתם אצל נוירולוג כדי לבדוק אפשרות של טיק קולי? אם לא אז כדאי לעשות זאת, ואם כן וזה נשלל, אתם יכולים לפנות לפסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים, או באופן פרטי, על פי המלצה או לאחת ממנהלות הפורום שעובדות באיזורכם, או דרך קופת חולים, או למרפאה ציבורית באיזור מגוריכם. גם פסיכולוגית בית הפסר יכולה לתת לכם המלצה על שירותים טיפוליים באיזור שלכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות רציניות עם ילדה בת 4שולמית28/01/2012
שלום
אנחנו הורים לילדים בני 4.2 ולבן בן 3 ביתי הגדולה מהבוקר כשהיא קמה היא עצבנית לא מרוצה ויבבנית הכל אצלה הולך בבכי ובצעקות לזה נוסיך שהבן מידי פעם מציק לה בגן ובחברה היא ילדה מקסימה ונפלאה אך בבית היא תובענית,בכיינית עם המון התקפות זעם ובכי, שתלטנית,ולא נעימה אני מוצאת את עצמי רוב הזמן נאבקת איתה ואיתם שלא יריבו וממש מפתחת רגשות של חוסר אהבה כלפיה אאני יודעת מה לעשות ואשמח לעזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות רציניות עם ילדה בת 4 - תגובה
סמדר ריינר29/01/2012שלום שולמית,
לא תיאתר מה סדר היום בבית אחה"צ, ייתכן שביתך זקוקה ליותר הבניה של הזמן הפנוי אחרת היא משתעממת, וכן ייתכן שקיימת בעיהש סמכות הורית. אוי ך קשה לסבול בכי, תובענות ומריבות ואת רוצה נורא שיהיה שקט ונכנעת או לחילופין מתפרצת בחוסר אונים. לכך כדאי לקבל הדרכת הורים מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצקה בגן חובהדיאנה27/01/2012
שלום ,
יש לי בת בגיל 5.5 היא ילדה טובה שאוהבת חברה
בזמן האחרון אני מקבלת תלונות ממנה שאין לה חברות ושהיא יושבת לבד בגן
כמו כן , שהחברות מציקות לה (שהיא מאד אוהבת אותן) ואומרות לה מילים לא יפות
לאחר בדיקה עם הגננת נודע לי שבעצם היא מציקה לכולם ואומרת להן מילים לא יפות.
אני לא יודעת איך לגשת אלייה ולהסביר לה כי מבחינתה החברות אשמות...
בתודה מראש,
דיאנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצקה בגן חובה - תגובה
סמדר ריינר30/01/2012שלום דיאנה,
הסבר בלבל לא יעזור, כיוון שצריך להבין קודם למה בתך מציקה. ייתכן שהיא לא יודעת איך להתקרב לחברות וליצור איתן קשר, ואלי כדאי ללמד אותה קודם, איך משחקים, להזמין בתיאום עם אימהות חברות אליה הבייתה, ללמד אותה לפנות ולילדות ולהשיג את תשומת ליבן בדרך יותר נעימה וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)