מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התפרצויות זעםשלומית04/12/2011
שלום יש לי ילד בן שנתיים וחצי עם אפילפסיה שעבר לפני חמישה חודשים ניתוח לא קל להוצאת גידול שפיר בראש שככל הנראה זה הגורם לאפילפסיה.
הילד בסדר מבחינה התפתחותית אך לאחרונה התחילו התקפי הזעם הוא יושב ומשחק יפה ופתאום ללא סיבה כלשהי מעיף דברים וזורק כל מה שבא ליד, הוא לא מוכן לקבל לא ישר כועס וזורק דברים כמובן שיש קשר לפינוק שהוא קיבל בגלל מה שהוא עבר אך כרגע מאוד קשה לנו להתמודד עם מצבי הרוח שלו התייעצתי עם הנויירולוגית שלו והיא אמרה שיכול להיות שיש קשר למיקום הגידול וכדאי להתייעץ עם פסיכולוג ילדים.
אשמח אם תתנו לי מענה כלשהו תודה שלומית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפרצויות זעם - תגובה
נעמה סבג שמש05/12/2011שלומית שלום,
איני נוירולוגית ולכן איני יודעת לומר אם יש קשר מבחינה נוירולוגית.
עם זאת, אני יכולה לומר שילד שעבר כ"כ הרבה, עם הורים ואגים ותומכים, בוודאי שהוא גם עטוף באהבה.
במצבים כאלה, גם בלי שנתכוון, לעתים אנו מוותרים מידי ו"מפנקים".
חשוב, שלמרות הבעיות הבריאותיות, תשתדלו להציב גבולות ברורים ובמקביל להכיל אותו רגשית.
קשה לו גם ככה. לכן- אסור לוותר על מסגרת ולהבהיר לו שלא מוותרים לו.
כי לוותר לילד זה לוותר עליו!
ליבי איתכם.
בהצלחה!
נעמה סבג שמש, בעלת רשת ומכללת עידן ההורות.
יועצת שינה ומנחת הורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש מחושך אצל ילדאביעד03/12/2011
האם יש דרכים ידועות לסייע לילד מעל גיל 10 לא לחשוש להסתובב בחוץ בשעות אחה"צ בחורף בהן החושך מתחיל מוקדם ? גם כשיש תאורת רחוב, יש מקומות חשוכים בדרך שעשויים לגרום לילד לחשש...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש מחושך אצל ילד - תגובה
סמדר ריינר04/12/2011שלום אביעד,
אתה מוזמן לעיין בעמודת שאלות נפוצות בשאלה העוסקת בפחדים אצל ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכי אצל ילדה בת 3אידה03/12/2011
שלום, אני אמא ל2, בת הגדולה שלי היא בת 3,(הקטנה בת 2) ויש לנו בעיה- כל דבר שלא מוצא חן בעיניה - אם זו החולצה שהיא לא רוצה ללבוש או הצלחת הלא נכונה שהגישו לה ...כל דבר כזה והיא מתפרצת בבכי- במקום לדבר ולהסביר מה היא לא אוהבת, דבר נוסף שהופיע בזמן האחרון שהיא הקובעת מי ילביש אותה וכו'- "רק אמא"...ברצוני לדעת כיצד להגיב לדברים האלה כך שהיא תפסיק עם הבכי הרב...תודה.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכי אצל ילדה בת 3 - תגובה
סמדר ריינר04/12/2011שלום מירי,
חושב מאוד שיהיה לכם קצת פחות איכפת מהבכי ושאל תתאמצו להפסיק אותו. היא בוכה לא בגלל שהיא במצוקה אמיתית, אלא הבכי נהפך להיות דרך לשלוט בכם, ועליכם להשתדל לא להתייחס אליו. בודאי שהי א לא קובעת מי ילביש אותה, אלא אתם קובעים וזה לא סוף העולם אם היא בוכה. שתבכה כמה שהיא רוצה. כשהיא תראה שאתם לא מתרשמים מהבכי והוא לא משיג את מטרתו, סביר להניח שזה ייפסק. זה לוקח זמן אך חשוב שתהיו עיקביים ולא תישברו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי חברתידלית02/12/2011
שלום לכן,
הבת שלי בת שמונה בכיתה ב'. היום היא סיפרה לי שיש חבורה של ילדות דווקא מכיתה א' שכאשר היא מתקרבת לאזור שלהן או יוצא שהן נפגשות , הן אומרות לה לעוף מכאן ומדברות אליה במילים לא יפות ואף מקללות. שאלתי מה את עושה? והיא אמרה אני רצה משם . האם זו דרך נכונה להתמודד מולן? אציין, כי לבתי יש קשיים ביצירת קשרים חברתיים ,אני מנסה הכל למשל אני דואגת להזמין חברים הביתה והם כמובן מגיעים ברצון רב אך מסתבר שבבית הספר היא משחקת לבד. יוצא מצב שאנו מתאמצים מביאים חברים גם לפעמים על חשבון הזמן הפנוי שלנו על מנת שתהיה לה חברה בבית הספר אך הם באים אלינו להעביר את זמנם ובבית הספר שוב היא משחקת לבד. שוחחתי בבית הספר עם המורהש הבטיחה לנסות לסייע אך כבר תקופה ששום דבר לא קורה ולא הייתי סומכת עליה בעניין.
מה אנו כהורים יכולים לעשות כדי לסייע לה? מחוץ לבית הספר יש לה חברים שהם לא מבית הספר.
אשמח לקבל הכוונה.
תודה רבה
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי חברתי - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט08/12/2011דלית שלום,
נשמע שהבת שלך לא כ"כ מוצאת את עצמה מבחינה חברתית בבית הספר, ומתקשה לקשור קשרים חברתיים טובים שיאפשרו לה להרגיש אהובה ומוגנת במהלך שהותה בבית הספר.
קשה לדעת דרך מה שכתבת, מה עומד בבסיס ההתנהגות הזו. מומלץ לפנות לפיכך ליועצת ו/או לפסיכולוגית בית הספר, כדי לנסות להבין מה גורם לקושי החברתי, וכמו כן לתכנן התערבות של המערכת במצב. נראה לי שאתם עשיתם כמיטב יכולתכם כהורים בשעות הפנאי לסייע לה, ואל תוותרו על המחויבות של המערכת לטפל בכך.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד לא מובן מחיותשירה01/12/2011
ערב טוב..
יש לי ילדה בת 4 ,שיש לה פחד שכולל היסטריה בכי ופניקה בצורה שניראת דיי קיצונית מחיות (ארנבים,אוגרים,סוסים, או כל חיה שהיא ובעיקר כלבים)..אין לי מושג מאיפה מגיע הפחד הזה גם לי וגם לבן זוגי אין כל פחד משום חיה לעולם הוא ראתה אותנו במצבים כאלו ליד חיות ,ובכלל כשנולדה ועד לפני שנה וחצי בערך היה לנו כלב בבית שלא עשה לה כלום וגם לא איים...(כלב משפחה)..שאלתי היא מה ניתן לעשות בנושא הזה אין לי מושג איך לפתור או בכלל איך להתחיל לטפל ...פסיכולוג?..רכיבה טיפולית?....אשמח לקבל עיצות כי אני באמת כבר אובדת עצות....
תודה רבה מראש
שירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד לא מובן מחיות - תגובה
סמדר ריינר02/12/2011שלום שירה,
את מוזמנת לעיין בעמודת שאלות נפוצות בתשובה העוסקת בפחדי ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דברים מדאיגים.פרח01/12/2011
הי,
אני סטודנטית, חונכת פרח של ילד שבא מבית 'קשה', שמטופל ע"י לשכת הרווחה. התוודעתי רק לאמו של הילד, שעשתה רושם חרדתי וחסר אונים בכל מה שקשור אליו. מלבד כמה מילים שהחלפתי איתה לא היה לי קשר של ממש עם המשפחה, הסביבה של הבית וכו'. אני רק יכולה להעיד שהבית מוזנח בצורה די מחרידה. עד עכשיו התקיימו בסך הכל 4-5 מפגשים. אבל מהמפגשים הספורים שהתקיימו יצאתי עם הרגשה לא טובה, מוטרדת, מודאגת. כל הזמן עוברות לי המילים בראש "דברים מדאיגים", וממש יש לי צמרמורת והרגשה חסרת מנוחה.
כבר בפגישה הראשונה הילד חיבק אותי, הכין לי מתנות, שאל באובססיביות מתי אני מסיימת להפגש איתו, מתי אני לא אפגוש אותו וכו'. כשהייתי צריכה ללכת הוא ממש התחנן שאני לא אלך (חיבק אותי כך שפיזית לא אוכל לזוז במשך כמה דקות). הציע לי לאכול אצלו בבית לישון אצלו בבית וכו' - הסיטואציה הזאת חוזרת על עצמה בכל פרידה. אני מבינה שמשהו בדמות שלי כמישהו חיצוני מהבית תופס אותו מאוד חזק. אני מרגישה את המצוקה שלו ממש בגוף שלי... הילד נחמד אלי למרות שבאופן כללי הוא אגרסיבי ולא נעים. כשמשחקים איתו הוא מביע אלימות רבה. יוצאות ממנו קללות שאני לא בטוחה שהוא מבין את משמעותן, והוא מטיח בובות ומשחקים ברצפה ובקירות, מקלל אותן (בובה אחת מקללת ומרביצה לשנייה). הילד היה מעורב כבר פעמיים מאז תחילת החונכות (כשבועיים וחצי בערך) באירועים אלימים בבית ספר. הוא התקשה לדבר על זה וכשהסכים הוא דיבר בתורה "תינוקית" מאוד, אמר שזה לא אשמתו, שהרביצו לו ושהמעורבות שלו בכל העניין היתה אפס.
אני ממשיכה בהודעה נוספת - מצטערת על האורך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
פרח01/12/2011בנוסף הוא אומר כל מיני משפטים סתומים ולא ברורים - ממש הזויים, שאני לא מבינה. יצא לי להיות הרבה בחברת ילדים וזה לא משהו שנתקלתי בו. דברים מוזרים שהוא אומר על בובות - מאניש אותן ומספר עליהן דברים מוזרים. "הוא היה עייף והיה צריך לקפוץ מהמרפסת", "הם מתפסים על הקירות בלילה", "הם בורחים בשביל לברוח בשביל למצוא את הכוחות שלהם ולהרוג את כל מי שהרג אותם ולעוף" "הם עומדים בפינה ומסתכלים עלי" מדבר על דברים שמסתובבים בית שעומדים ומסתכלים וכו'. נתתי לילד מחברת גדולה לכתוב לי בה בין הפגישות (חשבתי שזה יקל על הפרידות), ואמרתי לו שהוא יכול לכתוב מה שהוא רוצה לספר לי מה קורה בין הפגישות בין היתר אמרתי לו שהוא יכול לכתוב סיפורים על עצמו -וזה בעיקר מה שהוא עשה. הסיפורים גם הם מוזרים והזויים וסתומים לחלוטין לי.. תמיד יש שם איזשהו ילד אבוד שצריך להלחם או לברוח תמיד יש אלימות ודמויות הזויות והתרחשויות הזויות ומשפטים שאין בהם שום הגיון.. ברמה שזה ממש מטריד אותי. ואני ממש מוטרדת..
אני כותבת כאן כי אין לי כ"כ למי לפנות. ואני לא יודעת אם מישהו יהיה מעוניין לשמוע את הדאגות שלי. יש לי רכז פרח אבל הוא לא כ"כ נגיש ולא כ"כ מעוניין. שלחתי לו מייל לגבי אפשרות לדבר והוא אמר לי שאפשר להגיע לזה רק בפגישה קבועה מראש בעוד חודש בערך. אין לי את הפרטים של העובד/ת הסוציאלית.. ביקשתי מהרכז שיעביר לי והוא עוד לא עשה את זה.
אני לא יודעת מה לעשות איך להתמודד איך לעזור.. מה להכניס לפגישות כדי להקל על המצוקה. אני ממש זקוקה לאיזושהי התייחסות חיצונית מקצועית מכם לכמה מילים ולאיזשהו כיוון - כל כיוון... לא ברור לי אם הדאגה שלי מוצדקת או שבכל זאת זאת מצוקה בגדר הנורמלית.
תודה רבה ושוב אני מתנצלת על האורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשכון
פרח01/12/2011אני רק אוסיף עוד כמה מילים - תסלחו לי פשוט זה ממש מטריד וקרוב ללבי.
היו על הילד סימני אלימות שהוא קישר רק לאירועי האלימות בבית הספר (הוא הושעה מבית הספר - אמא שלו הזכירה את זה שאלתי אותו וכך נודע לי..). הגיל של הילד הוא 8 וחצי..
אני סטודנטית חדשה (מאוד) לפסיכולוגיה וחינוך יש לי הרבה "רזומה" עם ילדים, אבל ההתמודדות הזאת משאירה אותי די חסרת אונים ומוטרדת ומודאגת מאוד. מה אני יכולה לעשות?... שוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשכון - תגובה
סמדר ריינר02/12/2011שלום לך,
את צודקת שאת מודאגת. חשוב שתכתבי לרכז שלך שהילד מבטא תכנים אובדניים ויש סימנים לאלימות על גופו, ונראה לך שחשוב להעביר את הדיווחים הלאה בדחיפות. אני מניחה שכאשר יגיע אליו דיווח כזה בכתב הוא יהיה חייב להתייחס אליו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל שנתיים + 4 - התקפות זעםסמדר01/12/2011
אני בעיצומו של גיל שנתיים האיום....
השטחויות על הרצפה וכו'...
אני כמובן יודעת שזה תואם גיל והתפתחות ולא מצפה שזה יעלם רק רציתי עצה קטנה לגבי אם אני נוהגת נכון ואולי יש דרך / טיפ שההתקפות זעם יתקצרו מעט....
כשהבת שלי מבקשת משהו שהיא לא מקבלת או לא רוצה לעשות משהו, היא כפי שציינתי עושה התקפת זעם, נשכבת על הרצפה וכל הסצינה...
בד"כ המשפט "לא רוצה" חוזר על עצמו במהלך ההתקף, אני נשארת מאוד רגועה, בתחילה אמרתי לה להגיד מה היא כן רוצה אך הבנתי שהיא בעצמה נראה לי לא יודעת מה היא רוצה ועכשיו אני פשוט משתדלת לא להגיד הרבה חוץ מכך "שאני כאן לידה, שקשה לי להבין מה היא רוצה, שאני רוצה לעזור לה ואני מחכה שהיא תקום ותגיד לי במילים ולא בבכי מה היא רוצה".
אני לא מתרגשת, לא נענית לבקשה שלה
אני יודעת שיש גישה של לחבק את הילד לעומת גישה של להתעלם / להניח לו - מה עדיף ?
והאם בכלל להתייחס לכך שהיא בוכה במלל ? להגיד לה שהבכי לא עוזר, שתפסיק לבכות וכו' או להתעלם מעניין הבכי ולהתרכז בחיובי, במה היא רוצה עזרה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל שנתיים + 4 - התקפות זעם - תגובה
סמדר ריינר02/12/2011שלום שקד,
כדאי כמה שפחות להתייחס, כל התייחסות מעניקה את תשומת הלב שהיא מנסה להשיג. מה שאת עושה נשמע לי נכון, כל עוד זה קצר ואת לא חוזרת על זה יותר מדי, אלא רק אומרת פעם אחת וזהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחות בוקר בגןגילי01/12/2011
בוקר טוב,
אודה לטיפלכם המסור, בני בן 5 וארבעה חודשים גן חובה חטיבה צעירה
לפני כשבוע לאחר שאכל ארוחת בוקר בגן הקיא ושיחק לסירוגין רגיל בשעה 12:00 באותו יום הגננת התקשרה שהוא מתלונן על כאבי בטן כמובן שבאנו לקחת אותו. כאשר לקחנו אותו הוא התנהג ושיחק כרגיל . לא היה חום או כל תופעה אחרת. למחרת המקרה חזר על עצמו הסייעת התקשרה ואמרה שמתלונן על כאבי בטן במהלך הארוחה ביקשתי ממנה שאיצור איתה קשר לאחר כחצי שעה ונראה איך הוא מתנהג ואכן הכל עבר כשורה. למחרת ניגשתי לדבר עם הגננת על התופעה המוזרה והיא אמרה לי שהיא דיברה איתו והוא לא רצה לאכול ארוחת בוקר ואז הבטן כואבת לו. כאשר דיברתי עם הגננת היא מסרה לי שהיא דורשת מהם לאכול ארוחת בוקר , לבני אני מציעה מגוון רחב של דברים והוא לא מעוניין איך עלי לפתור את העניין ולא להפוך את זה לנושא מרכזי?
תודה רבה
גילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשל לשאלה
גילי01/12/2011שלום
אודה לכם באם תוכלו לסייע
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשל לשאלה - תגובה
סמדר ריינר02/12/2011שלום גילי,
קודם כל ולפני שפונים לפן הפסיכולוגי כדאי לשלול פן רפואי. אם לילד כאבה הבטן והוא הקיא בגן אולי כדאי לקחת אותו לרופא?
אם אכן תישלל בעיה רפואית, אני הייתי ממליצה לא להכריח לאכול, אבל זה צריך היות בשיתוף עם הגננת, ואם יש צורך אז גם לערב את פסיכולוגית הגן.
כמו כן, אם הילד אוכל בבית אבל לא בגן יכול להיות שהוא קולט או חושב שהוא קולט מסר סמוי ממך שהאוכל של אמא הכי טוב, ("בבית אני מציעה לו מגוון של דברים" האם את מתכוונת שהאוכל בגן לא מספיק מגוון? לא יודעים להתמודד עם הבן שלך ורק את יודעת? אני כמובן לא קובעת שזה העניין רק מציעה לך כיוונים לחשיבה). יכול להיות שהבן מגייס אותך באופן כזה לטפל בו גם כשהוא בגן, ואם זה אכן כך אז בודאי שכדאי להניח לנושא, ולא לעסוק בו יותר מדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר בטחוןמיקה30/11/2011
בני בן ה-7, בכיתה ב' מגלה סוג של דביקות כלפי ילד מסויים. (ממש מתחילת השנה)
הוא מאד אוהב אותו ורוצה לשחק כמעט רק איתו.
כשלילד השני לא בא לשחק איתו הוא אומנם משחק עם ילדים אחרים, אבל זה מתחיל ונגמר ברצון שלו לשחק עם אותו ילד.
לאחרונה המורה העירה לי על כך שכשהם משחקים ביחד הבן שלי לא מוכן שאף ילד אחר ישתתף איתם מהפחד שייגנבו לו אותו, הוא אף הרחיק לכת וביקש מילדים בכיתה שלא ישחקו איתו.
היום התארח אצלנו סתם ילד מהכיתה והבן שלי שאל אותו אם הוא אוהב אותו. כשזה ענה לו חיובית הבן שלי ביקש ממנו לאהוב אותו יותר מאת הילד השני.
אני לא מבינה מדוע הוא בכלל צריך אישור שיואהבו אותו?
המורה מצידה כשהבינה שהבן שלי מבקש מילדים שלא ישחקו עם הילד השני כעסה על בני מאד והבהירה לו שהוא לא מחליט לאף ילד ובצדק עם מי לשחק. היא אף עירבה את היועצת ששוחחה עם בני על העניין.
חשוב לי לציין שבאופן כללי הבן שלי כן יוצר קשרים. אני מפגישה אותו אחה"צ עם חברים מהכיתה. המורה והיועצת אומרות שהוא ילד שמח וחברותי ושלא נראה שייש לו איזשהיא בעיה ובכל זאת אני מאד לא רגועה ולא יודעת כיצד לנהוג. כשאני מנסה לשקף לו את ההתנהגות שלו הוא כאילו מקשיב אבל למחרת בביה"ס אני מקבלת דיווחים שהמצב נשאר ככה ואף מחמיר. כאילו אין לו עמוד שידרה. יש לו אולי חרדה שלא מספיק אוהבים אותו. אני כבר ממש מיואשת מזה, אך בעיקר רוצה לעזור לו ולא יודעת איך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר בטחון - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט08/12/2011מיקה שלום,
אני חושבת שאת צודקת בכיוון שאת חושבת לגביו - שהבן שלך מרגיש חרדה מאוד גבוהה סביב האם ילדים/אנשים יאהבו אותו וירצו להיות בחברתו, ואם יש ילדים יותר "אטרקטיביים" ממנו שבנוכחותם הוא יישכח. אולי בנך גם לא בטוח בכישורים החברתיים שלו, ומרגיש שהוא מתקשה ליצור קשרים עם ילדים ואם יש לו כבר חבר, הוא צריך לעשות כל מה שביכולתו כדי לשמור עליו, כולל למנוע ממנו להתחבר עם ילדים אחרים.
כיוון העזרה לילד שלך, כדאי שיהיה סביב פיתוח הכישורים החברתיים והביטחון העצמי שלו, למשל ברישום לחוג טוב (ג'ודו לדוגמא), במחמאות והדגשה של יכולותיו ובהזמנת ילדים אחרים לביתכם עמם יוכל "להתאמן" על יכולותיו. מומלץ להיות במעקב אחר ההתפתחות שלו בתחום הזה, ואם לא חל שיפור בחודשים הקרובים - ייתכן שטיפול אצל איש מקצוע, פסיכולוג או פסיכותרפיסט המומחה בטיפול בילדים, עשוי לסייע לו.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות חברתיות ורגשיות-ילד בן 5.8ש30/11/2011
בני בן 5 ושמונה חודשים, בגן חובה בחטיבה צעירה, בשנתיים קודם לכן היה בגן פרטי (לא היה בגן עירייה), הוא תמיד היה מאוד חברותי ואהוב בקרב הילדים, לעיתים רחוקות היה רגיש למילים לא נעימות שילדים אומרים לפעמים אבל לא משהוא רציני
לגן השנה הוא הגיע עם החבר הכי טוב שלו מהגן משנה שעברה ועם עוד חבר שלו מהגן, בתחילת השנה הוא היה מאוד מרוצה ואז אחרי כחודש 2 הילדים שאיתם הגיע מהגן הקודם התחילו להציק לו ונהייתה בעיה והבן שלי הוא ממש ילד טוב ולא מבין למה מתנהגים אליו
דיברנו עם הגננות והסייעות גם בגן וגם בצהרון והיינו בהדרכת הורים של אדלר (בפגישה אישית) וקיבלנו רעיונות איך לחזק אותו ולחשל אותו גם בבית ע"י גבולות ו"תרגילים" אבל אנחנו מרגישים שממש התערער לו הביטחון שהיה לו ושהוא רגיש יותר ושהילדים האחרים מנצלים את זה קצת ונטפלים אליו
אנחנו מתלבטים מה לעשות ומי יכול לעזור לו
אודה על עזרתכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות חברתיות ורגשיות-ילד בן 5.8 - תגובה
סמדר ריינר01/12/2011שלום לך,
יכול להיות שלא עד הסוף הבנתם נובעת ממה נובעת הבעיה. אתם יוצאים מתוך הנחה שזה בגלל שהוא טוב וחלש. יכול להיות שיש עוד סיבות שגורמות לכך שהוא לא משתלב חברתית ומציקים לו. כדאי לכם לפנות לפסיכולוגית הגן ולבקש להתייעץ עמה, אולי היא תסכים לערוך תצפית בגן כדי להבין יותר לעומק האם יש לו תרומה למצבו ואם כן מהי ואיך ניתן שנות זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקשנות ומרדנות בילדה בת 3ענבל29/11/2011
שלום רב,
ביתי בת ה-3 עקשנית ומרדנית, הבקרים עימה מאוד קשים- לא מוכנה ללבוש את הבגדים שהכנו בלילה למרות שהיא בעצמה בחרה אותם- וגם לאחר שמלבישים אותה מורידה את הבגדים מספר פעמים. כל יציאה עימה מהבית מלווה בהתנגדות, בכי הסטרי וצרחות.
היא הבת השניה אחרי אח מקסים שמעולם לא התעוררו אצלו בעיות כאלה.
הגננת מעידה שהיא ילדה מקסימה וצייתנית. יש לציין שבחברה חדשה היא מאוד מופנמת וביישנית. כיצד ניתן לטפל בתופעה? האם כדאי פנות במקרה זה לייעוץ - כדוגמת מכון אדלר, או אולי לפסיכולוגית ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקשנות ומרדנות בילדה בת 3 - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט02/12/2011ענבל שלום,
יש הרבה גורמים להתנהגויות שאת מתארת. לרוב הצבת גבולות עקבית ואחידה מצד שני ההורים מאוד יעילה בעיצוב התנהגות הילדה לכיוון ולאופי שהייתם רוצים, אולם כדאי גם להבין מה הסיבה להתנהגויות הללו, אולי משהו בגן לא נוח לה או מעורר חרדה, ומולכם היא מצליחה יותר לבטא זאת (מאשר בגן עצמו). ייתכן שהדרכת הורים בהחלט תסייע לכם, גם להבין מה קורה לה במסגרות השונות, וגם כיצד ניתן להתמודד עם כך בהצלחה.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאנה29/11/2011
שלום. בני הבן 4 ילד חכם,רגיש וממושמע (לדעתי ממושמע מדי ).הוא ילד יחיד במשפחה ורק השנה הוכנס לגן.חסרות לו מיומנויות חברתיות והוא לומד אותן בהדרגה עם הרבה טעויות בדרך(גם לנו כהורים לילד ראשון אין נסיון בנושא זה).בקיצור הוא ילד טוב ירושליים וחסרה לו אסרטיביות בהתמודדות עם ההצקות מצד חבריו.אני מבינה שצריך ללמד אותו להגיב באופן חכם,בטוח ותקיף,אך אינני יודעת איך לעשות זאת.האים תוכלי לתת כלים שאוכל להשתמש בהם וללמד אותו מיומנויות אסרטיביות?בתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כישורים חברתיים בגיל 4
ד''ר שירי שדה שרביט01/12/2011אנה שלום,
אני לא בטוחה שאסרטיביות היא האספקט העיקרי שיכול לעזור לבן שלך. שניים מהדברים העיקריים שיכולים לעזור בפיתוח כישורים חברתיים - הם ניסיון והזדמנויות רבות לפגוש ילדים וליצור עמם קשרים, וכן תיווך ועזרה של מבוגר כשהילד נתקל בקשיים. כדאי להזמין ילדים אליכם הביתה אחהצ (בכל פעם ילד אחד), או לקבוע פעילויות משותפות מחוץ לגן. כך הבן שלך יוכל להתנסות בדרכים מגוונות לקשור קשרים, להתחבר, לריב ולהשלים וכדומה, ובכך יפתח את מיומנויותיו החברתיות.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבה לילית של בן ארבע וחצידרור29/11/2011
עם בוא החורף, ילדי בן הארבע וחצי חזר להרטיב כמעט בכל לילה, למרות שאנו לוקחים אותו לשרותים באופן יזום בסביבות חצות. היינו מחזירים אותו לחיתול לילה, אך אנו חוששים מ"רגרסיה". בעיה נוספת היא שאחיו הצעיר בן השלוש כבר גמול לחלוטין, ואיננו רוצים לבייש את הבכור. מיותר לציין שכביסה יומית של שמיכת פוך ומצעים היא לא דבר כל כך נוח, ומלבד זאת הילד עצמו נבוך ומבוייש מההרטבה.
אשמח לעצתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבה לילית של בן ארבע וחצי - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט02/12/2011דרור שלום,
האם ההרטבה חזרה עקב אירוע או מצב מסוים - מחלה, שינוי בבית, משהו בגן, וכדומה? רצוי שההתייחסות לכך תהיה בהתאם לגורם להרטבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקופה רעה עוברת על ביתי בת ה-5רועי29/11/2011
שלום רב
בשבועים האחרונים אולי קצת יותר אנחנו מרגישים אצל ביתנו בת ה-5 שעוברת עליה תקופה לא טובה ,זה בא לידי ביטוי בחזרה לתינוקות בכי מכל דבר שלא עולה בקנה אחד עם רצונותיה , ובעיות בגן ,יש לציין שאישתי בהריון בחודש ה-8 ואני מניח שיש לזה קשר בשבוע האחרון המצב החמיר שכולל התועררות בלילה ובכי ובגן בכי קורע לב וקושי להפרד ,כמו כן היא נוטה לגיב בבכי לכל סיטואציה בגן , דיברנו עם הגננת שתעקוב אחריה , אנחנו עובדי עצות בנושא
נא עצתך
תודה
רועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקופה רעה עוברת על ביתי בת ה-5 - תגובה
סמדר ריינר30/11/2011שלום רועי,
אתם אכן מבינים שיש קשר בין הולדת האח למצב שלה, וכדאי לדבר איתה על כך, לתת לה לבטא את רגשותיה, שהם גם שמחה וסקרנות אבל גם חשש לאבד את מקומה, ולנסות לעבד את איתה את העניין כי כנראה כרגע היא די לבד עם מה שהיא מרגישה ולא מצליחה להכיל את זה ולכן זה יוצא בהתהנגות כזו. שימו לב גם אם בעקבות ההריון היא כבר מקבלת הרבה פחות התייחסות ממה שהייתה רגילה בעבר, בגלל עייפות האם וחוסר הפניות שלה, ונסו להקדיש לה זמן איכות ותשומת לב כמיטב יכולתכם בצורה דומה לעבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות מינית מטרידה לבן 6ענת28/11/2011
אני מאוד מוטרדת מהתנהגות של בני שקורה לפעמים.
הגננת דיווחה על שחשף גופו בגן בפני 2 ילדים, הסייעת סיפרה על שחשף את ישבנו בפניה,
הוא מבקש לפעמים מילדות להריח את הפות שלהן, הוא ילד מאוד עירני לריחות בכלל, ואפילו ביקש כמה פעמים מילדות שיעשו עליו פיפי.
גם ממני הוא ביקש פעם-פעמיים את זה במהלך השנתיים האחרונות, כאילו בהומור ופעם כשהתרפק על ירכיי, קלטתי שהוא ניסה 'להסניף' אותי. היתה גם ילדה שביקרה אצלנו שגדולה ממנו בשנתיים והם ניסו להתכסות בשמיכה ולהציץ זה לזו וזו לזה. אני שומרת על צניעות סבירה בבית, עם גבולות ועם שמירה גם על תפישה שהגוף שלנו יפה ומופלא אבל פרטי מאוד. אני אם יחידנית לא בזוגיות מאז שאני אימא ולא ביחסים בכלל עם גברים והילד הוא ילד שגדל בבית ילדים שנתיים וחצי עד שהגיע אלי בגיל 4. כשביקרנו לראשונה בבית הילדים בו גדל ילדה אחת אמרה 'היי, הנה הילד שרצה להריח טוסיק'. זה לימד אותי שההתנהגות הזו קיימת מזמן, העו"סית של בית הילדים אמרה משהו מעורפל שהיה פעם משהו שהוא התעניין במין השני.
לא ידוע שהוא נחשף למיניות בתקופת בית הילדים ומגיל שנה וחצי ואחורה לא ידוע מה היה אך לא דווח על פגיעה מינית. זה מאוד מטריד אותי מאחר ווהגננות חרדות ומגדירות את ההנהגות שלו כהתנהגות מינית לא תואמת גיל. פסיכולוגית שהתיעצתי איתה אמרה שההתפשטות תואמת גיל אך הבקשה
היו פעמים שהגבתי בהסברה שכך לא עושים, כלבים עושים זאת ואנשים לא. המסר הוא מאוד ברור 'כל לא נוהגים' או 'אסור לעשות זאת'. הוא לא מאונן ולא נוגע בגופו כמעט בכלל בבית, זה מתבטא פעם בחודש או כמה חודשים, אך עדיין מטריד אותי מאוד.
אנחנו בטיפול רגשי איתו זמן רב, אך הנושא הזה לא עלה בטיפולים למרות שהמטפלת יודעת על כך.
מה לעשות כדי להיפטר מזה ? ? ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות מינית מטרידה לבן 6 - תגובה
סמדר ריינר29/11/2011שלום ענת,
לפנות לטיפול דחוף. אין לי מה להוסיף על זה כרגע, החומרה של המצב שאת מתארת מדברת בעד עצמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנחנו בטיפול
ענת29/11/2011כמובן שאנחנו בטיפול כולל מזה שנה וחצי, תחילה הדרכת הורים לי, אח"כ טיפול דיאדי לשנינו ובפגישות האחרונות הילד לבד עם המטפלת. מעבר לכך, אנחנו בריפוי בעיסוק, לגן מכניסים מעצבת התנהגות עבורו, הילד בטיפול פרחי באך, והפסיכולוגית של הגנים מדריכה את הצוות.
עם זאת - חשוב לי נקודתית לקבל עזרה מאנשי מקצוע כמוך איך לנהוג נקודתית לכך.
כשאת רושמת דחוף טיפול - לאן את מתכוונת? איזה סוג טיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנחנו בטיפול - תגובה
סמדר ריינר30/11/2011שלום ענת,
אם אתם בטיפול, חשוב שתביאי את השאלות האלו לטיפול. איןם טעם התייעץ עם אנשי מקצוע חיצוניים לטיפול שלא מכירים את הילד ואת המשפחה כאשר יש לך אנשי מקצוע שמעורבים ורואים את כל התמונה. כל עזרה שתקבלי פה תהיה הרבה יותר שיטחית ממה שאת יכולה לקבל שם. אין עזרה נקודתית למצב כזה, יש רק עזרה עמוקה ויסודית, וזה לוקח זמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)