פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מציצת אצבע תוך כדי משיכת שיער
    לילך
    15/11/2011

שלום רב.
    ביתי בת שנה ו 7 חודשים, מוצצת אצבע מגיל חודשיים בערך. בחודשים האחרונים היא צירפה לאצבע הרגל מגונה. היא נוהגת לקחת פלומת שיער מהקוקו שלה (יש לה שיער מאוד ארוך יחסית לגילה) ומחזיקה את השיער בין האצבעות כשתוך כדי האגודל בתוך הפה. מדובר בילדה מאוד פיכחית שמבינה כל מה שמדברים אליה וגם יש לה כבר אוצר מילים ממש מכובד. ניסיתי הכל כדי למנוע ממנה לעשות זאת; לאסוף את השיער חזק, קוקיות, צמות וכו׳. כלום לא עוזר, היא מצליחה לפרום כל דבר שאני עושה לה. הדבר התחיל להטריד אותי מכמה סיבות; 1) אני פוחדת ששיער ייכנס לפה ויהיה לה ״בלאגן בבטן״. 2) אני מוצאת קרחות בקרקפת שנגרמות ממשיכת השיער שלה (בבוקר כשהיא מתעוררת אני מוצאת מלא שיערות על המיטה ועל הבגדים שלה).
    הפתרון שחשבתי עליו הוא לספר אותה אבל חבל לי על השיער היפה שלה. חשבתי שתספורת ״תחסל״ את ההרגל אבל זאת חייבת להיות תספורת מאוד קצרה כדי שהיא לא תוכל לקחת שיער לפה.
    האם נתקלת בתופעה כזו? האם החששות שלי מוצדקים? האם יש רעיון לפתרון נוסף?
    תודה מראש, לילך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מציצת אצבע תוך כדי משיכת שיער - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    20/11/2011

לילך שלום,
    הבת שלך ילדה מאוד קטנה, ואין לה מגוון רחב של דרכים להרגיע את עצמה כשהיא לחוצה/עייפה/חרדה ובמצבים רגשיים אחרים שמעוררים בה אי נוחות. בדרך כלל ילדים משתמשים במוצץ במצבים הללו, אני מבינה שאין זה כך אצלכם. כרגע הדרך הכי "טובה" שהיא מצאה היא לשחק עם השיער - זה אגב דבר נפוץ שהרבה נשים עושות כשהן במבוכה למשל... כדאי ללמד אותה דרכים יותר יעילות להירגע - לחבק בובה רכה, למולל חיתול בד או שמיכה קטנה, לומר לאמא ואבא, לבקש לשים דיסק עם מוזיקה שהיא אוהבת וכדומה... רצוי להציע מספר דרכים, ובמקביל להפסיק עם ההרגל הנוכחי. אגב, הרבה ילדים בגילה מנסים להירגע באמצעות הפה שלהם, למשל לועסים את שרוול הבגד מבלי משים. כך שההתנהגות היא בטווח הנורמטיבי.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן שנתיים חצי - חברים
    מיכל
    15/11/2011

שלום,

בני הצעיר הוא בן שנתיים וחצי ולו אחות גדולה בת ארבע וחצי.
    בני נכנס לגן בסוף שנה שעברה במאי והמשיך באותו גן גם השנה.
    הגננת פנתה אליי שבני משחק לבד ואין לו חברים. האמת שהדבר הפתיע אותי לאור העובדה שהוא משחק מדהים עם אחותו במשחקים שונים לרבות משחקי דמיון, משחקי קופסה, לגו וכו'. לא רק עם אחותו גם ען בני דודיו בגילאים 3 ו- 4 משחק ביחד. גם איתי מבקש ממני שאני אשחק איתו ומשחק יפה ומכין לנו אוכל בכאילו וכו'...גם שבאה חברה לבתי הבכורה הוא משתתף איתם במשחק.

עידכנתי את הגננת במה שמתרחש בבית ואמרה שבגן מנסה לחבר אותו עם ילד אבל הוא מעדיף לשחק לבד בעיקר בחצר.

האם יכול להיות שבני טרם מרגיש בטוח בגן? כיצד ניתן לעזור לו להתחבר בגן? כיצד ניתן להסביר את הפער הזה? בנתיים אני מתכוונת להזמין לו חבר מהגן כדי לקרב אותו לילד.

האם יש עצות...מה תואם התפתחות בגיל הזה?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן שנתיים חצי - חברים

הוספת תגובה

• ילד בן שנתיים חצי - חברים - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    20/11/2011

מיכל שלום,
    אכן הפער בין מה שאת רואה בבית לבין המתרחש בגן, הוא מעט מפתיע. מבחינה התפתחותית, מצופה שבנך יתעניין במשחק עם ילדים גם כשהוא בגן. לא מחויבות חברויות או שיזכיר בבית ילדים מהגן, אבל סביר שירצה לשחק עם הסביבה.
    אולי בנך נוטה להרגיש יותר חרד ופחות בטוח כשהוא בסביבה פחות מוגנת ואישית, או שהוא מתקשה לשחק כשהצד השני פחות קשוב אליו. יש הבדל בין משחק עם ילדים גדולים ממנו ועם הוריו, לבין משחק עם בני גילו שמצפים ליותר שוויוניות בקשר. לכן כדאי להזמין ילדים מהגן לביקור בביתכם או לקבוע פעילות משותפת אחר הצהריים (בכל פעם עם ילד או ילדה אחד/אחת), ובכך לחבר אותו עם הילדים עמם שוהה כל היום. אולי תוכלי לראות איך בנך מתנהל כשהוא איתם, ותעזרי לו כשהוא "נתקע" או מתקשה או נמנע ונשאר עם עצמו.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות של ילד בן 7
    לילך
    15/11/2011

שלום,

יש לי 4 ילדים (12,11,7 ותינוקת בת חודש) הילד השלישי (בן 7)אוהב להרוס ולהשחיט דברים גם שלו וגם של אחרים .

איך אפשר למנוע את התופעה .

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות של ילד בן 7

הוספת תגובה

• התנהגות של ילד בן 7 - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    19/11/2011

לילך שלום,
    האם ההרס וההשחתה של חפצים הם התנהגות שמתרחשת לאחרונה וקשורה ללידת התינוקת? אם מדובר במשהו חדש יחסית, כדאי לעזור לילד להסתגל למצב המשפחתי החדש, בו הוא אינו הילד הקטן ביותר עוד. אולם אם מדובר בהתנהגות שנמשכת כבר זמן רב, לא רק עם קשר להריון וללידה, ובעיקר אם הדבר מתרחש במקומות נוספים ולא רק בבית, אולי כדאי להתייעץ עם הצוות החינוכי בבית הספר, באיזו דרך ניתן לסייע לילד.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כסיסת ציפורניים טיפול
    שרית
    15/11/2011

שלום,
    ביתי בת שנתיים וחמישה חודשים כוססת צפרניים בחודשהאחרון
    היא בת אמצעית .
    אחותה הגדולה בת שלוש ושבעה חודשים
    ואחיה בגיל 5 חודשים

היא עם אחותה באותה הקבוצה גן, למרות שהיא צעירה. לפי החלטה שלי ושל הגננת. הגננת אומרת שהיא משתלבת. למרות שאני ראוה שהיא מאוד מחקה את אחותה.
    האם ההחלטה שגויה? האם זו הסיבה לכסיסת הצפרנים? איך לטפל???? בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    כסיסת ציפורניים טיפול

הוספת תגובה

• כסיסת ציפורניים טיפול - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    19/11/2011

שרית שלום,
    האם מלבד כסיסת הציפורניים יש סימנים למתח? כעס של הילדה, בכי תכוף, "תינוקיות" בבית וכדומה? האם חלו שינויים אחרים בסביבה של הילדה?
    באופן כללי, זה די מורכב לאחים בני גילאים שונים להיות באותה סביבה חינוכית - גם בבית הם מתמודדים עם משאבים מצומצמים של הסביבה כלפיהם, וכעת גם בגן. אך ייתכן שהתגובה של הבת הקטנה היתה זהה גם אם היתה בגן לבד, ואולי להיות עם אחותה גם נוסך בה ביטחון.
    לאור מה שתיארת, אני ממליצה למצוא דרכים לעזור לילדה להסתגל לגן ולהרגיש רגועה יותר. זה מתחיל בכך שבשעות אחה"צ אתם תהיו פנויים אליה ותקדישו לה גם זמן אישי. בנוסף, חשוב לסייע בקשירת קשרים חברתיים חדשים. אתם יכולים לשלוח אותה לגן עם חפץ שישרה עליה ביטחון וירגיע אותה, משהו מוכר מהבית. לגבי כסיסת הציפורניים - מומלץ להפסיק זאת כשאתם רואים את המתרחש בפועל, אך לא לדבר על הנושא מעבר לכך.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד שמגיל מוקדם נוגע בעצמו-עזרה
    סהר
    15/11/2011

שלום
    בני בן ב-5 הוא ילד מקסים שנותנים לו המון אהבה ויחס, מתבגר וחכם מאוד אך מגיל צעיר מאוד אפילו שנתיים וחצי הוא כל הזמן נוגע בעצמו, בכל מיני מקומות , בפטמה שלו, מגרד באף ועכשיו נוגע באיבר , זה לא נראה אוננות כי רוב הזמן לא נוגע באיבר עצמו אלא אפילו באשכים, לטענתו הוא נוגע שם כי זה חלק ומרגיש נעים, זה כבר מגיע לרמה אובססיבית ז"א לא מוציא את היד וגם כאשר מעירים לו הוא מפסיק לחצי דקה ובלי לשים לב חוזר לשם. גם אם לא שם יד בבולבול אז הוא נוגע באף כל כמה דקות, כאילו חייב לנגוע בעצמו כל הזמן
    כשהיה בן שנתיים וחצי למשך תקופה ארוכה הוא נגע לעצמו בפטמה מתחת לחולצה
    כיום הגננת אמרה שזה לא יפה ומבקשת להפסיק עם זה
    אשמח לייעוץ מה עושים?

הוספת תגובה

• ילד שמגיל מוקדם נוגע בעצמו-עזרה - תגובה

סמדר ריינר
    16/11/2011

שלום סהר,
    נשמע שזו כן אוננות. באופן כללי בדרך אין בעיה עם אוננות כל עוד היא נעשית באופן פרטי, ובתדירות סבירה. נשמע שהאוננות הפכה להיות משהו שהילד שלכם מתקשה לשלוט בו והוא קורה במהלך היום יותר מדי וליד אנשים, לא עוזרות ההערות וההסברים. במצב כזה הדבר מעיד על מצוקה ריגשית של הילד ויש לפנות לטיפול, בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 3
    ענבל
    15/11/2011

שלום,

בתי בת השלוש נכנסה השנה בפעם הראשונה לגן. עדיין קשה לה להיפרד ממני בבקרים ובמשך היום מתפקדת בסדר גמור.

בבוקר יש לנו טקס קבוע של נשיקה חיבוק ואני הולכת, הרבה פעמים היא ממש בוכה והגננת מחזיקה אותי כדי שאני אוכל לצאת מהגן. כולם מסביב( גננת, אימהות ) אומרים לי שזה בסדר להשאיר אותה בוכה כי הרי היא נרגעת אחרי כמה דקות. אני לא מרגישה כ"כ טוב עם זה.אני מפחדת שאני גורמת לה לא לסמוך עליי.

האם עצם העובדה שאני משאירה אותה שם בבכי כשהיא מבקשת אותי ומנסה להגיע אליי ללא הצלחה כי היא בידיים של הגננת לא משדרת לה שאני לא דואגת לה ומשאירה אותה בידי אחרים?למרות שאח"כ היא בסדר האם בכל זאת בדקות האלה של הקושי והבכי היא לא מרגישה עזובה על ידי אמא? מה בעצם אני משדרת לה בעצם זה שאני הולכת כשהיא בוכייה. הרי היא מצידה משרדת לי בבכי קושי, ורצון להיות איתי ואני בכל זאת הולכת...

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    בת 3

הוספת תגובה

• אשמח לתגובה

ענבל
    16/11/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 3 - תגובה

סמדר ריינר
    17/11/2011

שלום ענבל,
    לא את לא משדרת לה את כל הדברים שאת חושבת. הילדה בוכה כי היא מרגישה את החולשה שלך ומנגנת עליה. אם את תלכי בהרגשה בטוחה ורגועה, גם הילדה תרגע. אם את בטוחה שאת מבצעת פשע נגד האנושות, גם הילדה תרגיש כך. כל הילדים נפרדים מההורים בגן ועמדים בזה, אין סיבה שהילדה שלך לא, זה תלוי בך ובהתגברות שלך על תחושת האשמה המיותרת שאת חשה באותו רגע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר לדירה חדשה
    ענבל
    14/11/2011

ערב טוב ,

יש לי תאומים בני שנתיים וחצי והייתי מעוניינת לקבל עצה ל 2 מקרים :
    1. לפני שבועיים עברנו לדירה חדשה ומאז הם עושים בעיות בשינה : לא מעוניינים לישון במיטה שלהם וגם אם כן אז הם נרדמים אחרי שעתיים שהם במיטה .
    חשוב לציין שעד למעבר הם נכנסו למיטה בשבע - שבע וחצי בערך והיו נרדמים לבד במיטת שלהם (תינוק) ,וכעת עברו למיטת נוער , איך ניתן לחזור לשגרה??בנוסף גם שהם קמים הם באים אלי בבכי ורוצים שארים אותם
    2. הילדים מאוד קשורים אלי ולא מוכנים לעזוב אותי וללכת לאנשים אחרםי גם אם אני בסביבה, לאחרונה (חודש אחרון) המצב החמיר הם נהיו הרבה יותר תלותיים ובוכים יותר , רוצים שאני ארים אותם , אני אפילו לא יכולה לרדת לשניה או לצאת לאוטו ולהשאיר אותם גם אם הם ישארו עם אבא שלהם .
    אני רוצה לציין שבבוקר לפני הגן אני מארגנת אותם , הם נמצאים בגן עד ארבע וחצי ועד שהם הולכים לישון הם נמצאים איתי , בעלי עובד ערבים ולכן לא רואה אותם בצהריים אלא רק בבוקר כמה דקות לפני שהם הולכים לגן .
    מה עלי לעשות ???המצב די מתסכל ומעייף .

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר לדירה חדשה

הוספת תגובה

• הצבת גבולות לבני שנתיים וחצי

ד''ר שירי שדה שרביט
    19/11/2011

ענבל שלום,
    המעבר לדירה החדשה מן הסתם הוציא את כולכם מהשגרה שלכם ומסדר היום אליו הייתם רגילים. עם הצבת גבולות והקפדה על סדר יום ידוע ומתוכנן, המצב יכול לחזור לקדמותו מבחינת שעות השינה של הילדים.
    אולם נראה לי שהמעבר, בשילוב עם הגיל של הבנים שלך (גיל המרד...) והעובדה שהם כמעט ואינם רואים את אבא שלהם במהלך השבוע - מחייבים איזושהיא התארגנות טובה יותר סביב הגידול שלהם. כדאי שאת ובעלך תשבו יחד ותחשבו איך אתם רוצים לנהל את הבית, וכיצד נראה לשניכם כדאי להגיב לילדים כשהם לא מקבלים גבולות או חרדים כשאת נעלמת. גם אם אבא נמצא הרבה פחות, התיאום ההורי ביניכם והיכולת שלו לגבות אותך הם מאוד חשובים. בנוסף, אם יכולה להיות לך עזרה במהלך השבוע (למשל סבתא שתבוא יום אחד), זה יכול לעזור לך לנהל את העניינים בבית יותר ברוגע.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 4 - התנהגות חברתית
    דנה
    14/11/2011

שלום,
    בתי בת 4, היא מאוד מקובלת חברתית וזה מתבטא בזה שהרבה ילדים רוצים בחברתה. לדוגמא, השנה היא התחילה גן חדש (גן עירייה) ומתחילת השנה אני מקבלת טלפונים מאמהות בגן שהילדים שלהם מדברים על הבת שלי ורוצים לשחק איתה אחה"צ. א ב ל היא מצידה לא תמיד רוצה וגם אנחנו הולכים לחברה מהגן היא לרוב נצמדת אלי ולא ממש מתקשרת עם החברה. גם כשילדים מהגן מנסים לחבק אותה או לנשק אותה היא נרתעת.
    בנוסף, היתה יום הולדת של ילדה מהגן בשבת והיא לא רצתה ללכת בעוד יתר הילדים בגן ממש התרגשו וציפו לזה.
    האם זו התנהגות נורמלית?
    יש לי עוד בן, בן כמעט 3, והוא שונה לחלוטין מהבחינה הזאת. לכן, אני לא יודעת אם זה עניין של חינוך או אופי ואם יש משהו שאנחנו יכולים או צריכים לעשות?

תודה,
    דנה

לקביעת תור
    סגירה
    בת 4 - התנהגות חברתית

הוספת תגובה

• בת 4 - התנהגות חברתית - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    19/11/2011

דנה שלום,
    ההתנהגות שאת מתארת היא בהחלט נורמטיבית לגילה של הילדה. היא כנראה מספיק חברותית ונעימה לסביבה כדי להיות אהודה. לפעמים המאמץ החברתי במהלך הגן (שמצליח לבת שלך), הוא מעייף וזה בסדר שהיא תנוח אתכם בבית בשעות אחר הצהרים.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד שנשכח מחוץ לגן
    יונית
    14/11/2011

שלום,

בני בן 3. לפני כשבועיים החלטתי להעביר אותו מהגן בו שהה לגן חדש מאחר וכל הילדים בגן הקודם היו הרבה יותר קטנים ממנו, עובדה שהתבררה לי רק במהלך השנה.
    ביום שישי האחרון חגגנו לבני יום הולדת בגן החדש. כשנגמרה החגיגה (בערך בשעה 10) שכנעתי את בני להישאר בגן לקבלת שבת וכי אנחנו נחזור יותר מאוחר לקחת אותו. בתחילה הוא לא רצה אך התרצה לאחר מכן.
    כשבאתי לקחתו לפני הצהריים גיליתי את בני שוכב מחוף למבנה הגן, בחצר, ממרר בבכי ועם קקי במכנסיים.
    נכנסתי בבהלה לחצר הגן וגיליתי כי בני נעול מחוץ למבנה הגן - הדלת היתה נעולה ובפנים היתה מוסיקה רועשת של שירי שבת.
    מסתבר שבמעבר מהחצר לתוך הגן פשוט שכחו אותו בחוץ ואף אחד לא שמע אותו ולא הרגיש בחסרונו, זאת בזמן שבתוך הגן עומדות על השולחן שקיות הממתקים שהוא אמור היה לחלק בסוף היום.
    המילים הראשונות שבני אמר לי שהגעתי היו "אמא, את רואה, אמרתי לך לא ללכת".
    אני מרגישה נורא ולא מסוגלת לתפקד מאז המקרה.
    אני רוצה לציין, שבמהלך הסופ"ש בני עשה את צרכיו במכנסיים.
    אני אובדת עצות ולא יודעת איך לפעול. האם להחזירו לגן הקודם? האם להשאירו בגן הזה? אם כן מה להסביר לו?
    נקודה נוספת היא שהיום בבוקר הוא לא הסכים להישאר בגן ולאחר שהגענו לגן בקש ממני לא להישאר שם. לקחתי אותו הביתה.
    אודה לעזרתכן כיצד עליי לפעול ואיך להסביר לו את מה שקרה באופן שישאיר אצלו הכי פחות משקעים.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    ילד שנשכח מחוץ לגן

הוספת תגובה

• ילד שנשכח מחוץ לגן - תגובה

סמדר ריינר
    15/11/2011

שלום יונית,
    אכן מקרה קשה. אני מבינה בהחלט את הכאב, חוסר הואנים והזעם שלכם כלפי הגן. עם זאת לא הייתי קופצת למסקנות נמהרות. לא ציינת מה היה הדיאלוג עם הגננת לאחר המקרה, ואיך נוהל הקשר עם הגן מאז. חשוב לאפשר לגננת לתקן את מה שקרה, לדבר עם הילד, לבדוק האם אפשר לייצר לילד חוויה מתקנת כלשהי בתוך הגן, ואם מחליטים לעבור לגן אחר אז לעשות זאת תוך כדי פרידה מסודרת, במידת האפשר.
    נראה שאת גם חשה אשמה רבה על כך ששכנעת את הידל להישאר בגן. למרות שברור לך שלא יכולת לדעת שזה יקרה.
    חשוב בתקופה הקרובה להיות סבלנים עם הילד, לשוחח איתו על מקרה, להסביר לו במילים מה עבר עליו :"הרגשת פחד, וכעס, כבר לא ידעת מה לעשות,והיית נורא נורא לבד זה היה נורא קשה, אף אחד לא שמע אותך, בטח חשבת שזה יימשך ככה לתמיד, היית צריך לשירותים, כאב לך אולי בבטן ובטוסיק ולא יכולת ללכת לשירותים, זה היה באמת נורא קשה" ללוות אותו באופן הזה בחוויה הקשה, לתת לו לבטא אותה גם במילים וגם במשחק או בציור, לתת לו לבטא בפניכם את הכעס עליכם על כך שהשארתם אותו, ועל הגננת ששכחה אותו ביום הוהולדת שלו, זה מעליב ומכעיס.
    אחר כך צריך להסביר לו במידת האפשר, שזה שזה קרה, זה באמת מאוד לא בסדר, אבל זה לא אומר שזה יקרה שוב,וצריך לנסות לא לפחד מזה, כי זה כבר קרה, זה עבר.
    אם אתם רואים שהוא ממשיך לסבול ואתם לא מצליחים להרגיע אותו, אפשר לשקול פנייה לייעוץ מקצועי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 5 רוצה להיות ילדה
    טלי
    14/11/2011

שלום,

בני בן ה- 5 מזה שנתיים מרבה לדבר על נסיכות, שמלות, בנות.
    מספר פעמים ציין שרוצה להיות בת ולא בן.
    הוא מרבה בציוריו לצייר נסיכות, בנות עם שמלות ושיער ארוך.
    בעלי ואני לא כ"כ יודעים כיצד להתמודד, לא ממש נותנים לו חופש בנושא, די מנסים להניע אותו מזה והוא מרגיש.
    יש לנו ילדה נוספת בת שנה ו-7 חודשים, לא חושבת שקשור אליה כיוון שהנושא התחיל עוד קודם.
    הוא מבקש בפורים להתחפש לנסיכה.
    מה דעתך בנושא? כיצד עלינו להתמודד?
    .

לקביעת תור
    סגירה
    בן 5 רוצה להיות ילדה

הוספת תגובה

• בן 5 רוצה להיות ילדה - תגובה

יעל רחמני
    15/11/2011

שלום טלי,
    בנך בן ה- 5 מרבה לדבר על נסיכות, שמלות, בנות, ואף ציין שרוצה להיות בת ולא בן.
    מדברייך עולה שהדבר מטריד אותך ואת בעלך, ואתם לא ממש נותנים לו חופש בנושא, ואף מנסים להניעו מכך.
    יתכן כי תגובתכם נובעת מתפיסה חברתית מקובלת (בנים משחקים עם מכוניות וכו') ומחשש שמא התנהגות זו תשפיע על המשך חייו של בנכם (נטיות מיניות)
    נראה לי כי בשלב כזה (גיל 5) עדיין מוקדם לעסוק בכך, ובכל מקרה, האם ניסיונכם למנוע התנהגות חיצונית תשנה את חוויתו הפנימית של הילד?
    נראה כי בגיל זה אין פסול לצייר נסיכות ולשחק עם בובות, ואף להתחפש לנסיכה בפורים,
    ויתכן שהדבר יחלוף בעצמו עם הגיל כשיתחבר יותר לקבוצת הבנים.
    יתכן גם שנסיונותיכם להגבילו רק מגבירים את העיסוק בכך.
    כמובן שללא היכרות עם הילד קשה להשיב על כך, אולם נראה כי בשלב זה עדיף "לזרום" עם הילד, ולראות כיצד יתפתחו הדברים.
    יתכן שכדאי לפנות לאיש מקצוע שיעזור לכם להתמודד עם הרגשתכם
    בהצלחה!
    יעל רחמני
    תרפיה באמנות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 5 רוצה להיות ילדה

טלי
    16/11/2011

תודה יעל.
    בני מחובר דווקא לקבוצת הבנים ומשחק רב הזמן עם בנים ולא בנות.
    הוא מאוד אוהב נסיכות אך להבדיל דברים אחרים של בנות לא אוהב כגון ברביות או בראציות.
    בעלי ואני החלטנו לזרום עם רצונותיו כי זה באמת לא ישנה דבר. החשש הגדול שלי הוא מההתמודדות שלו עם תגובות הילדים אך אני מניחה שגם כאן אין לנו הרבה ברירות.
    מה שמפריע לי מכל זה אמירותיו מדי כמה זמן שרוצה להיות בת ולא בן. אני לא יודעת אם זה נובע מתוך תחושת ה- נגד שנתנו לו להרגיש כלפי הנושא או שבאמת זה רצונו.
    מה שבטוח הוא שזה מאוד מטריד אותנו ואנו יודעים שזה מוקדם מדי בשביל להצביע על נטיותיו המיניות.
    השאלה היא האם יש דרכים "חכמות" בהם אנו יכולים לפעול בנושא? עד כמה "לזרום" איתו בנושא?
    טלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 5 רוצה להיות ילדה - תגובה

יעל רחמני
    16/11/2011

שוב שלום טלי,
    כמובן שקשה לי לראות את התמונה השלמה, לכן אנסה להציע את דעתי מהתמונה שמשתקפת מול עיני,
    ציינת כי בנך מרבה לשחק עם בנים רוב הזמן, וכי הוא אינו משחק בברביות ובראציות,
    מאידך הוא אוהב לשחק בנסיכות (השייכות לעולם קסום ומלכותי), ואף טען שהיה רוצה להיות בת. להערכתי יכולות להיות לכך מספר סיבות,
    יתכן שישנה דמות נשית (אמא, מטפלת, גננת, בייביסיטר, דמות מהטלויזיה/ספרים וכו') שהוא אוהב ומזדהה איתה, ועל כן הרצון להידמות לה גורם לו לומר שהיה רוצה להיות בת,
    כמובן שזהו רצון "ילדי", חוויתי, ואם כך הדבר אין להתרגש מכך.
    שנית, יתכן שהאמירה שהיה רוצה להיות בת נבעה מתוך איזשהו דיאלוג איתכם, אולי אפילו אמירה שמישהו "זרק" לו מבלי לשים לב, והוא "נתפס" אליה (כלומר לא משהו שנבע ממנו),
    להערכתי זהו שלב מאוד מוקדם לפתח זהות מגדרית שונה משלך (טרנסג'נדר), וגם אם זהו המצב- האם ביכולתנו לשנות אותו? האם הורים "חונקים" ומגבילים יכולים למנוע חוויה של בנם לטווח הרחוק? (אין לי על כך תשובה חד משמעית)
    כשאני מציעה "לזרום" כוונתי להתעלם בשלב זה, כל עוד הדברים נעשים מתוך משחק, ובתוך הבית.
    אתם בהחלט יכולים להחליט בגיל כזה שלא הולכים לגן (או למקום אחר) עם שמלה, או תיק או קשת, אבל בבית מותר "להתחפש".
    אתם גם יכולים להשתתף איתו במשחק הזה, ואפילו להתחפש בעצמכם (אבל להגדיר זאת כמשחק- עכשיו משחקים ב"כאילו"), אולי כך בנכם יראה שזה לא "אישיו" בעיניכם, והעיסוק בכך יפחת, אתם כמובן יכולים לבחור לא לשחק איתו, אבל לאפשר לו לשחק, ולהעלים עין.
    את ודאי יודעת שאיסור מסויים גורר עיסוק מוגזם בנושא (כמו איסור על אכילת שוקולד שגורר רצון לשוקולד), ברגע שמרפים, לאט לאט הנושא עשוי להיזנח.
    לסיכום, הדבר החשוב ביותר הוא שתעטפו אותו בחום ואהבה, וחיזוקים על הצלחותיו בתחומים שונים, ותגדלו ילד שיחוש אהוב ובעל בטחון עצמי,
    נשמע שאתם כבר עושים זאת :)
    בהצלחה!
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא אובדת עצות
    מיכל שדות
    14/11/2011

בוקר טוב,

הבת שלי בת 6. בת בכורה, השנה היא התחילה כיתה א' אולם לא בקבוצה חדשה מאחר ובשנה שעברה היתה עם שאר הילדים במסגרת "חטיבה צעירה". היא התחברה עם חבורה של 6 ילדות נוספות ויש עוד 2-3 ילדות מקבוצה אחרת שהיא גם משחקת איתן, לפעמים לחוד ולפעמים הן מצטרפות לחבורה שלה. לכאורה נראה שהכל בסדר אבל היא כל הזמן מתלוננת שאין לה חברים, שלא משתפים אותה, שלא נותנים לה אף פעם להחליט, יש ילדה אחת שמחליטה על כולם מי ישתתף ומי לא ושהיא הרבה פעמים מחליטה שהיא לא תשתתף. גם השנה וגם שנה שעברה שוחחתי על כך עם הגננת בחטיבה הצעירה ועם הסייעת וגם שוחחתי עם בעלת הצהרון שבו היא נמצאת וכולן מדווחות שהכל בסדר, שהיא מוקפת חברים, שיש לה בטחון עצמי, שהיא יודעת לעמוד על שלה וכשמשהו לא נראה לה היא עוזבת את החבורה ועוברת לשחק עם אחרים. כשאני מתעמתת איתה על הדברים היא אומרת שהמורה, הסייעת והצהרון כולם משקרים וזה לא נכון היא כל הזמן לבדה ואף אחד לא משחק איתה. היום כבר ממש התעצבנתי ואמרתי לה שלא יכול להיות שכולן משקרות ורק את אומרת את האמת ושאני לא מאמינה לה כי אני כן רואה אותה בבית הספר משחקת עם חברים (קרו כמה פעמים בודדות שבאמת הלכתי והצצתי בהפסקות ובאמת ראיתי אותה עם חברים) ושאני מאמינה שלפעמים באמת לא משתפים אותה ולפעמים באמת מעליבים אותה וכו' אבל זה רק לפעמים וזה קורה לכל הילדים בכיתה ושזה בסדר גם להיות לבד ולא להיות כל הזמן עם חברים. אני ממש אובדת עצות, אני לא יודעת אם זה בסדר שהתפרצתי ואמרתי לה שאני לא מאמינה לה, איך מתמודדים עם השקרים האלה? בהנחה שזה באמת שקרים... רק ביום שישי שעבר דיברתי עם הסייעת בשקט בצד ושאלתי איך היא מבחינה חברתית והיא אמרה לי שהיא בסדר גמור, שהיא התבגרה, שהיא אהובה ויש לה בטחון עצמי ואמרתי לה שאני ממשיכה לשמוע תלונות שלא טוב לה מבחינה חברתית אז הגננת אמרה לי שאני כנראה נתתי לה במה בגלל שאני רגישה לענין החברתי שלה ולכן היא עושה עלי מניפולציות כדי לקבל את תשומת הלב שלי ואני מודה שבאמת התייחסתי בעבר ברצינות לכל הענין הזה כשהיא סיפרה לי וניהלנו שיחות ארוכות בנושא... למשל, אתמול היא נכנסה לאוטו אחרי הצהרון ושאלתי אותה איך היה היום? תשובתה היתה: כיף..... אה, לא כיף, כי X לא שיחקה איתי (החברה הטובה שלה)

איך אני מתמודדת עם המצב הזה? ואולי היא לא משקרת ובאמת היא במלחמת הישרדות והתמודדות יום יומית עם חברים שהיום הם חברים ומחר הם לא חברים כמו שקורה הרבה פעמים בקבוצות חזקות בכיתה ואצל בנות, והיא באמת מרגישה שהיא לא אהובה ולא מקובלת ואז יוצא שאני לא תומכת בה מבחינה רגשית אם אני אומרת לה שאני לא מאמינה לה אנא עזרי לי להתמודד עם המצב הזה בצורה נכונה

אודה לך על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה
    אמא אובדת עצות

הוספת תגובה

• מקפיצה ומחכה לתשובה

מיכל שדות
    15/11/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא משחקים איתי- חוויה או מניפולציה?

יעל רחמני
    15/11/2011

שלום מיכל,
    העלת כאן תופעה מעניינת על פיה לביתך יש חברות רבות, שעל פי דיווחים של הסובבים אותה היא משחקת איתן והן משתפות אותה, ונראה על פניו כי היא מקובלת ובעלת בטחון עצמי,
    מאידך, מתארת הילדה באזנייך חוויה על פיה היא אינה רצויה וחברותיה אינן משתפות אותה.
    עוד ציינת כי הדבר מטריד אותך ובעבר שוחחת איתה על כך רבות.
    מדברייך, וללא היכרות עם הילדה לא ניתן לקבוע האם אכן קיים פער חוויתי בין הרגשתה של הילדה לבין התנהלות הדברים בפועל, או לעיני הסובבים- פער כזה, אם קיים מחייב התייחסות, ו"ביטול" החוויה, וכעס על הילדה אינם מסייעים.
    או שמא צדקה הגננת כשהציעה שהילדה ערה לרגישותך ומפעילה עלייך מניפולציה.
    כך או כך נראה שכדאי שתפני ל איש מקצוע אשר יוכל בשיחה אישית איתך להעריך את המצב בצורה מדוייקת יותר, ולהציע דרכי פתרון להתמודדות עם המצב.
    בהצלחה!
    יעל רחמני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה שמפחדת מגברים
    שי
    13/11/2011

בתי בת שנתיים ורבע היא ילדה די פחדנית. היא פוחדת מרעשים, אופנועים (גם עומדים וכבויים), משאיות, אנשים זרים ובערך כל דבר מקפיץ אותה אליי לידיים. היא כך מאז שהיתה בת חודשים ספורים. בגן היא מאוד חברותית ואוהבת ילדים באופן כללי וגם אתי ועם אשתי היא מראה המון סימנים חיוניים ושמחת חיים. אבל הבעיה החמורה ביותר אצלה היא פחד מגברים. אם היא רואה גברים זרים או אפילו רואה אותי או את אשתי מדברים עם גברים כאלה היא נלחצת מאוד ואף מתחילה לבכות מרוב פחד. אפילו מהסבים שלה היא פחדה עד לא מזמן ועכשיו כשהיא כבר התרגלה אליהם היא לא בהיסטריה מהם אבל הם בכל זאת זוכים ליחס קר ממנה. לפי הגננות והמטפלת שטיפלה בה בינקותה הכל איתה בסדר אבל אני בכל זאת לחוץ מכך שהיא ראתה משהו מיני או אלים מצד גבר כלשהו או אולי אף נפלה קורבן למעשה כזה. אני לא יודע איך להוציא את זה ממנה כי היא עוד לא מדברת שוטף ולא ממש עונה לעניין כששואלים אותה שאלות מורכבות. עם ילדים בנים, אגב, אין לה בעיה והחבר הכי טוב שלה בגן אותו היא ממש אוהבת הוא בן. מה עושים?
    תודה,
    שי

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה שמפחדת מגברים

הוספת תגובה

• ילדה שפוחדת מגברים - תגובה

יעל רחמני
    15/11/2011

שי, אתה מעלה שאלה מעניינת שאכן דורשת ברור,
    אולם נראה שהתנאים בפורום אינם מספיקים לכך,
    מציעה לפנות לשיחה עם איש מקצוע
    בהצלחה!
    יעל רחמני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה שמפחדת מגברים - תגובה

סמדר ריינר
    16/11/2011

שלום שי,
    אני חושבת שהחשש שלך הוא קצת מוגזם כרגע. זה לא חייב להיות קשור לזה. תמתינו קצת שתגדל, ואם הפחדים יימשכו, אתם יכולים לנסות להעזר בעמדות שאלות נפוצות בתשובה העוסקת בפחדי ילדים, ואם גם זה לא עוזר לפנות לייעוץ מקצועי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בגיל 3
    רינת
    13/11/2011

שלום, יש לי ילדה מקסימה בת 3. מאז היותה בת 4 חודשים היא הייתה במשפחתון שבו עד 12 ילדים כאשר השנה העברנו אותו לגן עירייה. יש לציין כי במהלך החודש הראשון לא היו איתה כל בעיות. היא הסתגלה מהר מאוד ואפילו אהבה ללכת לגן. (יש לציין כי היא חברותית מאוד ודי מפותחת מבחינת הדיבור והבנה לילדים בני גילה). בחודש האחרון היא ממש לא רוצה להגיע לגן. זה מלווה בקושי בקימה ובהכנה לגן וכן בבכי יומי כאשר היא המגיעה לגן. ניסיתי לשאול אותה מה אם קרה משהו, אם ילד מציק לה... אבל לא ממש קיבלתי תשובות. התייעצתי עם הגננת והיא אומרת שהיא לא ראתה משהו חריג.
    בנוסף, אני רוצה לציין כי היא הגיעה לגן עם ילדה שהייתה איתה במשפחתון ומאז היא צמודה אליה. אני יודעת גם שהילדה ההיא די משתלטת עליה (הגננת גם ציינה זאת בפניי). כך שאני מניחה שהדבר הזה מקשה עליה חברתית ואולי גורם לה לא לרצות להגיע לגן (היא סיפרה לי למשל שהילדה ההיא אמרה לה לא לשחק עם ילדים אחרים).

השאלה שלי היא איך לעזור לה להתנתק מעט מהילדה ההיא ולפתח אישיות משל עצמה עם רצונות משלה וכמובן שלא תהיה נשלטת?

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בגיל 3

הוספת תגובה

• מקפיצה

רינת
    14/11/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בגיל 3 - תגובה

סמדר ריינר
    15/11/2011

שלום רינת,
    קודם כל את אמרוה להיות מעורבת עם האמהות האחרות ולסייע לבתך להפגד עם ילדים אחרים אחה"צ. זה בודאי יקל עליה לשחק איתם גם בגן.
    מעבר לזה, נראה שהבת שלך חרדה מעט וחסרת ביטחון, וההיצמדות לאותה ילדה מרגיעה אותה. לכן כדאי לחזק את הילדה, לעודד אותה, להראות לה את היכולות שלה ולספק לה חוויות חברתיות מחזקות עם ילדים אחרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 4 מסרב ללכת לגן ביום מסויים
    נינה
    13/11/2011

שלום.בני הבן 4 ילד יחיד במשפחה.עד לתחילת שנת הלימודים הנוכחית היה בבית עם מטפלת.הוכנס לגן עיריית.היו בעיות הסתגלות נורמטיביות.כעת הוא אוהב ללכת לגן בכל ימי השבוע פרט ליום אחד בו יש סייעת מחליפה.הוא טוען שהיא לא ממש נעימה (באופן כללי,לאו דווקא כלפיו) ווגם פעם אמרה לו שהוא לא מסוגל לשחק במשחקי שולחן.הוא נעלב.לא מוכן ללכת יותר ביום שהיא מגיעה.הגננת דווקא משבחת אותו ,אומרת שהוא כחם .לציין שבני ילד רגיש מאוד,קצת ביישן ואף אולי קצת חסר ביטחון עצמי.ברור שלא נעים לו לשמוע דברים שליליים על עצמו (ברור שגם לי לא).הוא מפותח לגילו,הגננת אומרת שחסרה לו אסרטיביות.מה עליי לעשות?האם כדאי לדבר עם גננת-ואז מה להגיד לה? מה להגיד לילד?עד כה כל מה שאמרתי לא הצליח לשכנע אותו ללכת לגן.בתודה

הוספת תגובה

• ילד בן 4 מסרב ללכת לגן ביום מסויים - תגובה

סמדר ריינר
    14/11/2011

שלום נינה,
    בהחלט יש מקום לדבר עם הגננת ולראות אם אפשר לקרב בינו לבין הסייעת. אם הסייעת אכן אמרה דבר כזה - זה לא בסדר. לא מדברים כך לילד ובטח שלא בגיל הזה. יש מקום לבירור העניין, גם כדי לתת לילד הרגשה בטוחה שמתייחסים לתלונות שלו ומגנים עליו. במקביל, צריך להעבירלו את המסר שעניין בטיפול בבירור, ובינתיים הוא צריך ללכת לגן, כי כשקורה לנו משהו אנחנו מבררים אותו ומטפלים בו לא מפסיקים לבוא.
    באופן הזה את גם נותנת לו דוגמה אישית של אסרטיביות בתור אמא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבעת רגשות
    שיר
    12/11/2011

אני אם לילדה בת 11 . כשהבת שלי כועסת או עצובה היא משחיתה משהוא בבית פעם היא גזרה את הכבל של המחשב שלה ופעם היא ביימה פריצה לבית הפכה קצת את הבית כאילו שהיו בבית אנשים שפרצו לבית ועשו בלגן . מה לעשות האם לפנות בדחיפות ליעוץ

לקביעת תור
    סגירה
    הבעת רגשות

הוספת תגובה

• הבעת רגשות - תגובה

סמדר ריינר
    14/11/2011

שלום שיר,
    בהחלט לפנות לייעוץ ובהקדם. זו לא הבעת רגשות, זוהי אלימות קשה, וכדאי לברר לעומק מדוע זה קורה כדי לנקוט בצעדים המתאימים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה