מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מסרב ללכת לגןדנה20/11/2011
הבן שלי בן שנה ותשעה חודשים.הוא בגן מאפריל שנה שעברה.לאחרונה מסרב ללכת לגן.לא מוכן להתלבש בבוקר ושיוצאים מהבית כל הדרך הוא מיבב ואומר לא רוצה.הגננת אומרת שבמשך היום הוא בסדר אבל בשעה 16 ,שמתחילים לבוא הורים הוא מתחיל לבכות.אני תוהה לגבי מידת ההתאמה שלו לקבוצה מכיון שהוא הילד הכי קטן בקבוצה.רוב הילדים בני שנתיים וחצי בערך .מבחינה חברתית הגננת אומרת שהוא מסתדר מצוין למרות שהשפה שלו דלה משאר הילדים אבל במפגשים הוא לא יושב ומפריע ודי מתיש את הגננות.איך מתמודדים עם הפרידה הקשה בבוקר?מה אני אמורה להגיד לו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסרב ללכת לגן - תגובה
נעמה סבג שמש20/11/2011דנה,
פרידה קשה שקורית פתאום במהלך השנה מעידה על כך שהילד עבר חוויה לא נעימה.
יכול להיות שהיתה סיטואציה בה הצוות לא הכיל אותו רגשית מספיק.
כדאי שהיועצת החינוכית של הגן תצפה בו במהלך הפעילות ותתן את חוות דעתה.
כרגע- את צריכה לשקף לו את הקושי, לא להתכחש לרגשותיו. חשוב שיראה שאת מבינה אותו.
במקביל, כדאי לעשות בדיקה יותר מעמיקה.
בהצלחה!
נעמה סבג שמש, בעלת רשת ומכללת עידן ההורות
יועצת שינה ומנחת הורים
מומחית בהקניית אינטליגנציה רגשית והרגלי שינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקפיצה- מושג המוות אצל ילדיםvernis20/11/2011
ילדתי בת 3.5.
אני תוהה אם עלי להסביר לה על מוות (כמו למשל בסיפור סינדרלה- בספר כתוב שאמה מתה ולכן היתה לה אם חורגת), או בהקשר של בעלי חיים- אם הנושא עולה, או שיש להמנע מכך כעת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתגובה בהקדם, תודה!
vernis20/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה- מושג המוות אצל ילדים - תגובה
סמדר ריינר20/11/2011שלום לך,
אם הילד לא שואל, לא כדאי להתייחס כרגע התייחסות מקדימה. ילדים מסוגלים לתפוס ולהבין את מושג המוות בדרך כלל סביב גיל 5. כרגע הוא עדיין לא מבין עד הסוף את סופיות המושג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה
vernis20/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחקים ילדים אסורים?!אור19/11/2011
שלום,
אני אמא לשתי בנות. הגדולה (4) הקטנה (2.5) ובשנה האחרונה גיליתי סיפור על אחיינים שלי. הגדול עבר איזושהי התעללות מינית בשטח בית ספר ואת אותו הדבר הוא עשה לאחיו הקטן . מאז האחיינים מטופלים אצל פסיכולוגים שונים. (היחידה שיודעת מזה זו אני). בשבת האחרונה הילדים שיחקו. והבן הקטן שיחק עם ביתי הגדולה בחתן וכלה. הוריד את מכנסיו ואמר לה הנה בולבול. הוא ביקש שגם היא תראה לו אך היא סירבה. ברגש ששמעתי את זה מאוד נלחצתי לא רציתי להטיח אשמות אבל זה הגיע עד הילדה שלי. שאלתי אותה מה קרה והיא סיפרה את הדברים. הדבר היחיד שהיה לי לומר לה שזה לא צנוע ולא מורידים בגדים ולא מראים אברים אחד של השני. כמובן בתוספת סיפור.
האם זה מספיק? איך אני יודעת שזה לא חקוק לה בראש עכשיו? איך אפשר לבדוק דבר כזה?
מודאגת מאוד
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחקים ילדים אסורים?! - תגובה
סמדר ריינר20/11/2011שלום אור,
חשוב מאוד שלא תיכנסי לחרדה ותשדרי לילדה קור רוח. הגבת נכון וזה מספיק. להבא יש לשמור כשהם משחקים שזה לא יהיה ללא מבוגר בשטח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה לילד בן 5 שעבר המון לאחרונהלוצה18/11/2011
שלום בני בן 5 ילד ראשון
ב 4 חודשים האחרונים הוא חווה מוות פתאומי של סב שהוא היה מאוד מאוד קשור אליו, מעבר למושב, לידה של אח קטן, אבא שלו עבר ניתוח והיה מושבת ואח"כ אני עברתי ניתוח חירום ונעדרתי מהבית כמה ימים - כל זה הסתיים לפני 3 שבועות.
אחרי שסבו מת בני עשה פיפי כל 5 דקות למשך 3 שבועות וגם התחיל להכניס כל דבר לפה - גם זה עבר לאט לאט.
השבוע הוא שוב מכניס כל דבר לפה והגננת אמרה לי שהוא נהייה אלים כלפי ילדי הגן - דוחף נושך וכו'
לא ידוע לי על משהו שקרה השבוע אבל אולי עכשיו הוא מתחיל להגיב לכל השינויים
אני לא יודעת מה לעשות עם האלימות בגן
צריכה עצות או אולי עזרה מקצועית?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה לילד בן 5 שעבר המון לאחרונה - תגובה
סמדר ריינר20/11/2011שלום לך,
את בעצמך מבינה שהילד עבר המון לאחרונה ומראה סימני מצוקה ולכן כדאי בהחלט לפנות לעזרה מקצועית. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדים אצל בת 9אורנית17/11/2011
בתי סובלת מפחד להיות לבד, אינה מוכנה להיות לב בשירותים , להישאר לבד בחדרה (דורשת שאשאר איתה כדי שתתלבש בבוקר), להירדם לבד.
האם זקוקה לטיפול? ואיזה סוג טיפול יכול להתאים לבעיה מסוג זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים אצל בת 9 - תגובה
סמדר ריינר18/11/2011שלום אורנית,
אתם יכולים לעיין בעמודת "שאלות נפוצות" בתשובה המתייחסת לפחדי ילדים, ואם זה לא עוזר, אז כן, לפנות לטיפול, אצל פסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים רצוי בשיטה קוגניטיבית התנהגותית בשילוב ביופידבק וכן יש לשלב בזה הדרכת הורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שלוש שמרטיב כל יום בשעות היוםאלי17/11/2011
שלום,
בני בן השלוש נגמל מחיתולים כבר לפני כשנה במשך היום ולפני חצי שנה נגמל סופית (גם בלילות).
השנה הוא עלה לגן עירייה, בהתחלה היה לו קצת קשה כי זהו גן רב גילאי אך עם הזמן נראה שיפור במצב הרוח שלו והוא כבר החל ללכת בשמחה לגן.
לפני כחודש הוא החל להרטיב במכנסיים במשך היום, כשהוא נשאל מה קרה? אז הוא עונה שלא הספיק וכך גם לפעמים לגבי קיבה.
ניסתי לברר איתו האם עובר עליו משהו בגן,או שלא נעים לו בשירותים אבל נראה רק שהוא פשוט לא רוצה להפסיק את הדברים שהוא עושה באותו רגע (משחק עם ילדים, באמצע שעת סיפור וכו') ולכן הוא מפספס.
רציתי לדעת האם זה שכיח? והאם יש דרך לטפל/למנוע את הבעיה בדרך שתהיה נעימה ולא טראומטית לילד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תגובה
אלי17/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 5 שלא אוהב את הגננתאמא ממודיעין17/11/2011
בני התחיל השנה גן חובה עם קבוצת חברים מגן קודם, ילד שיוצר קשרים בקלות וחברותי. אהב מאד את הגן עיריה הקודם.
מתחילת השנה הילד כל יום מתלונן שהגננת צועקת - לא עליו אלא על כולם, וקשה לו עם זה. להערכתי גם בורח לו פיפי בלילה יותר מבעבר, והוא מתעורר יותר מבעבר.
בבוקר הוא ממש שמח ביום שיש גננת מחליפה ושואל אם אפשר ללכת לגן אחר בימים רגילים. אתמול אפילו עשה הצגה מצוינת שכואבת לו הבטן בבוקר.
דיברתי עם הגננת ושאלתי איך בני מתנהג ומבחינתה הכל בסדר.
בגן עיריה קודם קיבלתי רק תגובות טובות על בני, אמרו שהוא משתולל עם חברים כשמותר אבל במפגשים הוא חנון ומקשיב. בגן הקודם הגננת נהגה לדבר איתם בגובה העיניים, הציבה גבולות יפה אבל הטון דיבור שלה היה עניני.
בגן זה יש גננת שהקול שלה הוא די צעקני וגם היא נוהגת לדבר עם הילדים בטון של מפקד בצבא בטירונות. זהו חט"צ, יש כ-35ילדים בגן חובה + כיתה א' ואוביקטיבית אני מבינה שקשה להתמודד עם כמות כזאת של ילדים. הילדים רובם טובים, הבי"ס נחשב טוב עם משמעת וכו'. אצלנו בבית אני צועקת בתדירות מאד נמוכה וגם אז בני מתקשה לקבל צעקות. האמת הוא בדיוק כמוני בעניין הזה.
האם להעביר אותו לגן אחר? יש גן ששמעתי המלצות על הגננת, 26 ילדים, בקצת יותר מרוחק מהבית.
אני מבינה שלא רצוי במהלך שנת הלימודים ולכן חיכיתי עד עכשיו אבל אני רואה שזה לא משתפר.
שמעתי אותו אומר לילדה קטנה - לא כדאי לך ללכת לגן חובה שלי, הגננת כל הזמן צועקת, והוא לא שמח בבוקר כשהוא רואה אותה.
הוא מאד חברותי, יוצר קשרים תוך דקה עם ילדים שהוא לא מכיר וגם בגן השני יש ילדים שהיו בגן עיריה הקודם שלו,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 5 שלא אוהב את הגננת - תגובה
סמדר ריינר17/11/2011שלום לך,
ניסיתם לדבר עם הגננת? יכול להיות שהיא לא מודעת לכך שהיא כל כך מפחידה. אם אתם חוששים לדבר איתה ישירות אפשר לנסות לערב את פסיכולוגית הגן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת חמש לא מתייחסת!אילנה17/11/2011
שלום רב,
ברצוני לבקש מכם עצה לגבי ההתנהגות של הבת שלי. בפברואר היא תהייה בת 5 ומאז ותמיד היא בוחרת מתי להיתייחס אליי ומתי לא!(ההתנהגות הזאת עם כולם,משפחה,גן וכד'). לפעמים כאשר פונים אליה והיא עסוקה באותו רגע במשהו, אז היא פשוט לא מתייחסת, עד שמתעצבנים עליה! חשבתי שיש לה בעיות שמיעה, אבל לא אובחנו שום בעיות. שמתי לב שכאשר היא עושה משהו שזה מעניין אותה (מציירת, רואה סרט, משחקת וכו'), אז היא כל כך מרוכזת במה שהיא עושה שאני יכולה לקרוא לה בשם 1000 פעמים והיא לא תשמע עד שארים את הקול או אגש אליה בעצבים לצערי.
אני לא יודעת איך להיתמודד עם זה, בגן יש את אותה בעייה, אבל קשה לי להבין מה זה כי היא ילדה מאוד חכמה, היא מתקשרת נפלא, יש לה המון חברים.
תעזרו לי בבקשה להבין מה זה ההתעלמות הזאת ואיך להיתמודד איתה, זה כל כך מפריע לחיי היומיום וכל כך מפחיד אותי...
בתודה מראש, אילנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תגובה.......
אילנה19/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה שוב, מאוד חשובה לי תגובתכן
אילנה20/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב מקפיצה וממתינה להתייחסות
אילנה21/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה שמרוכזת בפעילות
ד''ר שירי שדה שרביט21/11/2011אילנה שלום,
ההתנהגות של הילדה שלך כפי שתיארת אותה, נראית לי בטווח של ההתנהגות המותאמת לגילה, גיל 4 ותשעה חודשים. ילדים רבים בגיל הזה דווקא מתקשים להתרכז ולכן בעיניי זה חיובי שהיא מפנה הרבה הרבה תשומת לב למה שהיא עסוקה בו.
אפשר לדבר איתה שאת רוצה שהיא תגיב כשפונים אליה, ואולי תיצרי איתה איזה "אקט" שיחזיר אותה להקשיב גם לסביבה - למשל, אם היא לא עונה, תאמרי לה שמעתה אתם תגעו לה בכתפיים, או תניחו את היד על מה שהיא עסוקה בו כדי שתתיחס למה שנאמר לה ותגיב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיים חברתיים בכיתה א'אלישבע16/11/2011
שלום,
בני בן שש וחצי והוא התחיל השנה כיתה א'. בגן חובה הבן שלי היה מאוד מקובל ורצוי חברתית (יותר מהרגיל), כל הזמן הורים מהגן ניגשו אלי ואמרו לי משפטים כגון: "את אמא של נעם? הילד/הילדה שלי לא מפסיקים לדבר על הבן שלך". הוא גם היה מוזמן המון לבתים של ילדים, למרות שהוא בדרך כלל סירב ללכת, ההרגשה היתה שהוא מעדיף אחר הצהריים שקט בבית מאשר לשחק עם חברים (כאילו שהו רוצה את השקט לאחר יום עמוס וחברתי בגן). השנה, כאשר הבן שלי התחיל כיתה א' אני מרגישה שפתאום הילד נקלע לסיטואציה שהוא לא מכיר ושקשה לו להתמודד איתו. הפרידו כיתות בינו לבין החבר הכי טוב שלו. בנוסף, הבן שלי מספר לי שאין לו כמעט חברים השנה ושאין לו עם מי לשחק בהפסקה.
אני מפחדת שהמעבר בין מצב של "להיות מאוד מקובל" לפתאום להפוך לילד קטן ולא ממש מוכר בכיתה של 40 תלמידים קשה לו. הייתי רוצה לדעת איך אני יכולה לעזור לבני לרכוש חברים ולהתמודד עם הסיטואציה החדשה? האם יש בעיה כלשהי עם זה שהוא בקושי שיחק עם ילדים לאחר שעות הגן? האם זה גם קשור לקשיים שהוא חש עכשיו?
אציין כאן שגם העליתי את הנושא מול המחנכת אך התרשמתי שהיא בכלל לא יודעת מה קורה עם הבן שלי מבחינה חברתית - מי החברים שלו? עם מי הוא משחק? וכו' והיא רק הציע שנזמין חברים לשחק עם נעם בשעות אחר הצהריים - מה שאני לא בטוחה שיהיה לי שיתוף פעולה מהבן שלי בנושא זה.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתגובה - ייעוץ בנושא
אלישבע17/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשיים חברתיים בכיתה א' - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט19/11/2011אלישבע שלום,
יצירת הקשרים החברתיים בכיתה א' היא מורכבת הרבה יותר מאשר בגן. מגיעים ילדים ממסגרות שונות וגם הזמן שלהם לבלות באינטראקציה חופשית ולהכיר הוא מועט יותר. כמו כן, הרבה ילדים מקדישים הרבה משאבים נפשיים להתמודדות עם הישיבה הממושכת בכיתה ועם המטלות הלימודיות והתכנים שהם רוכשים, ולכן בתחילת השנה הם פנויים פחות לחברויות.
חשוב מאוד שתעזרי לבן שלך ליצור קשרים ולחזק את הקשרים שכבר נוצרו. את יכולה לברר איתו עם מי הוא משחק, ולהציע להזמין את הילדים הללו הביתה או לפעילות מהנה יחד. בנוסף, אולי הבעיה אינה רק של נעם אלא של עוד ילדים, ולכן כדאי להציע לוועד ההורים ליזום פעילות משותפת למשפחות. כך תוכלי להכיר הורים אחרים (ובאמצעותם לעזור לילדים להתחבר), וגם לראות עם מי נעם משחק ולמי הוא מתחבר.
בהצלחה!
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 5אביב16/11/2011
היי
מדובר באחיין שלי בן 5 ילד סנדוויץ. אני מתראה איתו אחת לשבועיים פחות
או יותר ויש ביננו קשר מצוין. מידי פעם זמן הוא מוצא
לנכון לשתף אותי ככה באמצע משחק שאנחנו משחקים או מה
שזה לא יהיה במצוקות שלו. זה בדר"כ סובב סביב הקושי שלו
למצוא חברים בגן החדש. לא מזמן היתה לו יום הולדת ובאו לא
מעט ילדים אז חשבתי שזה מסתדר לו. השבוע שוב אותו דבר
והפעם הוא כבר הזיל דמעה תוך כדי שהוא משתף אותי בכך
שכל הילדים מעצבנים אותו וגם האחים שלו ו.... שבא לו למות!
אני בעיקר הקשבתי לו וחיבקתי אותו ואמרתי לו שאני מאד
אוהב אותו אבל אני קצת מוטרד כשהאחיין שלי אומר כזה
משפט אין לי מושג איך להתייחס לזה. מה דעתכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר תגובה בבקשה?
אביב17/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן 5 - תגובה
סמדר ריינר18/11/2011שלום רונן,
במצב כזה צריך קודם כל לשתף את ההורים שלו, ולהמליץ להם לפנות לטיפול עם הילד בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקובלות בכיתה!קרן16/11/2011
בתי באה אלי לפני כשבועים וחצי ואומרת לי אמא אני צריכה בגדים חדשים ואני לא יכולתי לקנות לה בגדים חדשים(היא רוצה כאלה שבאופנה)ואמרתי לה שגם אחיה הקטן זקוק לבגדים ואני אמא בלי בעל 2 ילדים ומאוד קשה לי אבל טוב שאני כל יום מספקת להם יותר מ-3 ארוחות וארון הבגדים שלהם מלא.אחרי יומיים היא באה ואומרת לי אמא אני לא יכולה לחיות ככה אף אחד לא מרשה לי להיות איתו כי אני לא מקובלת כולם הולכים לדבר לבד ורק אני לא והיא בת 11 וחצי ואמרתי לה שיש לך חברות כשהם מסלקות אותך תלכי ותשחקי הם מישהוא אחר ועל תהיה איתן וזה עדין לא פתר את הבעיה של המקובלות אתן יכולות לעשות? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקובלות בכיתה! - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט21/11/2011קרן שלום,
למרבה הצער בימינו, חלק מהמעמד החברתי קשור גם בבגדים ובמותגים. אולם אלו הם כמובן לא הסיבות היחידות בזכותן ילדים מתחברים אחד עם השני. הבת שלך מספרת לך על בעיה חברתית שנראה לי שהיא יותר מורכבת רק מהבגדים שהיא לובשת. אך היא לא יודעת בדיוק מה הסיבה לכך שהחברות מסלקות אותה מעליהן, ותולה את זה בבגדים. כדאי שקצת תשוחחי עם הילדה ותשמעי ממנה מה קורה כרגע עם החברות, ובכיתה בכלל. תנסי לא לשדר לה לחץ אלא פשוט לשמוע. לאחר מכן, אני ממליצה שתשוחחי עם המחנכת ותנסי לחשוב איתה איך לעזור לבתך.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חמות ששוברת לנו את החינוךנ.ל16/11/2011
שלום רב,
אנו רואים את חמותי 3 פעמים בשבוע,מתוכן פעמיים בהרכב משפחתי מלא- אנחנו, ושתי הבנות (3.9 ו-7 חודשים).
לחמותי, אשה בת 80, ומתפקדת נהדר, יש בעיה קשה עם הצבת גבולות. ובנוסף, היא אישה חרדתית ומגוננת מדי. בגלל זה, בכל פעם שאנו מטילים מרות על הגדולה שלנו בנוכחותה, היא סותרת את דברנו ומגנה על הילדה. כך יוצא, שהילדה, שהיא חכמה ואין לה בעיות התנהגות, מנצלת את הפרצות בין רצוננו להיות מנומסים לבין חולשתה, ומדברת אליה פעמים רבות לא בנעימות. היא צועקת עליה, לפעמים דוחפת אותה וכו'.
כשאני רואה את זה, אני גוערת בילדה ושמה אותה במקום, אבל אז אני מקבלת שתי תגובות מחמותי- או הגנה מוגזמת על הילדה נגדי (לא לא, אל תעירי לה, הכל בסדר), או שהיא מדברת על התנהגות הילדה מאחורי גבה אלי ונותנת לה כבר תוויות כילדה שובבה ועקשנית. והכי גרוע- אם הילדה דוחפת אותה נניח, כמו שהיה אתמול, היא עושהלה סצנה. היא אמרה לה: "מה, את לא אוהבת אותי יותר? את לא רוצה שסבתא תגע בך?" (כשהילדה לא רצתה יד תומכת של הסבתא כעזרה לרדת מהרכב אלא רצתה לרדת לבד) והלכה "נעלבת" או שהיא צועקת עליה.
היא גם נורא מגוננת על הקטנה בפני הגדולה, למרות שהגדולה שלי מקסימה במפתיע עם אחותה הקטנה. היא אומרת לה: אל תעשי את זה, ותזהרי מזה ואל ואל ואל, עד שגדולה שלי כבר מפתחת אנטי ומתעצבנת.
עכשיו העניין הוא שאנו רואים את הסבתא כל יום ג' ל-4 שעות אצלנו, וכל יום ו' ל-3 שעות לארוחת שישי אצלה, ולפעמים בעלי בא אליה עם הגדולה בשבת בלעדי.
אנימרגישה בכל פעם שאני אצלה עם המשפחה, שאני במאבק. במאבק שתתן לי לכפות סמכות, במאבק שלא תשים תוויות על הילדה הגדולה ובמאבק לשמורעל האווירה נעימה במערכת היחסים שהולכת ונעכרת בין הגדולה שלי לסבתא. וזה מתיש אותי!!
אגב, בעלי יותר נוטה לגישה של אמא שלו: חרדתי ומחנך בגישת שחור או לבן. או שהוא סמכותי מדי או שהוא רך מדי. אני זו שיודעת בחינוך לעשות את האפור ולנתב.
אתמול כשהוא היה קשה אליה כמה דקות, והיא בתגובה התעצבנה, הוא אמר לי: היא ילדה לא קלה. אז ממש נזפתי בו, כי הוא הושפע מאמאשלו, שישבה לידו והתחיל עם התוויות שהשפעתן הרסנית כידוע, ובמיוחד גם שזה ממש לא נכון. הילדה מקסימה 98% מהזמן (כיהיא בכל זאת ילדה ומנסה אותנו לפעמים) ורק עם סבתא שלה העניינים מאבדים פרופורציות.
אמרתי לו: הילדה בסדר גמור. זה אתה שכל הזמן שלילי. אל ואל ואל. בטח שהיא תתעצבן. כשהאמירה הזו נאמרה לו, אבל מתוך כוונה שגם חמותי תשמע.
דיברתי עם בעלי על המצב, ואמרתי לו שהוא צריך לדבר עםאמא שלו , שלפחות לא תתערב לנו בחינוך כשהיא נמצאת לידנו.
מה עוד אפשר לעשות?
אני לא רוצה שהילדה שלי תלמד להתחצף לסבתא, וכשאני מנסה לשים לה גבולות, הסבתא עוצרת אותי בנחרצות.
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חמות ששוברת לנו את החינוך - תגובה
סמדר ריינר17/11/2011שלום לך,
נשמע שאת ובעלך צריכים להגיע הסכמה לגבי נושא גבולות המפשחה שלכם מול המשפחה המורחבת ואמא שלו. זה עניין שקשור יותר לזוגיות מאשר לילדים למרות שהו אמאשפיע על הילדים. נסו לחשוב מה משרת הקשר ההדוק עם הסבתא אצלכם? האם אתם גם נתמכים על ידה? האם אתם מרגישים שהזוגיות שלכם לא מספיקה כדי להיות משפחה בפני עצמכם? האם אתם זקוקים להרגשה שגם אתם עדיין ילדים של מישהו ול ארק אנשים מבוגרים שמנהלים משפחה? כדאי שתחשבו ביחד או בייעוץ זוגי איך לקיים את המשפחה שלכם כתא נפרד, במה זה כרוך מבחינתכם, על מה זה מאיים, והאם ואיך אתם רוצים להגיע לשם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדים לא רוצים לשחק, מה עושים?סימה16/11/2011
שלום
בתי בת 6 תאומה, היא בגן בנפרד מאחותה התאומה
רציתי לשאול איזה עצה אני יכולה לתת לה כאשר היא באה ואומרת לי שלא רוצים לשחק איתה בגן , היא אומרת שהיא משחקת לבד כי ילדים לא רוצים לשחק איתה ויש גם חברות שאומרות לילדים אחרים לא לשחק איתה, מה אני יכולה לומר לה במצב כזה?'
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדים לא רוצים לשחק, מה עושים? - תגובה
סמדר ריינר17/11/2011שלום סימה,
כדאי לנסות להבין יותר לעומק מדוע לא רוצים לשחק איתה. כדאי לדבר עם הגננת ולשמוע יותר על ההתנהלות של בתך בגן, האם יש משהו בהתנגות שלה שתורם לכך שלא משחקים איתה? האם זה חוסר ביטחון? האם זו תוקפנות שלה? ולפי התשובות אפשר לחשוב מהיכן יבוא הפיתרון. אפשר לבקש את סיוע הגננת לקרב בינה לבין ילדות וגם ליצור קשר עם אימהות ולהזמין ילדות אחה"צ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מסכימה שיתקרבו אלייהאורית16/11/2011
שלום
ביתי בת שנה ושמונה חודשים,נמצאת בבוקר במסגרת של מעון .
בעיה קטנה שמציקה לי היא שביתי לא מסכימה לשחק עם ילדים אחרים במעון וכן לא מסכימה שיתקרבו לטריטוריה שלה .המטפלות בגן טוענות שהיא לא מוכנה שאף אחד יתקרב אלייה ,כשמישהו מיתקרב אלייה היא מיד בוכה והיא כמעט כל הזמן צמודה אליהן.
חשוב לי לציין שכשאנו הולכים לסבים ולסבתות שלה והיא נפגשת שם עם בני דודים שלה ,המצב הוא שונה-היא כן מסכימה שיתקרבו אלייה .
למרות זאת שאני הולכת איתה למקומות ציבורים כגון גן שעשועים,ג'ימבורי וכו' ,אני באמת שמה לב שהיא לא מעוניינת בקירבתו של אף ילד.
חשוב לי גם לציין שזו לא השנה הראשונה שלה במעון.היא במעון מגיל שנה .
האם הדבר תקין?האם יש משהו שעלינו לעשות על מנת לגרום לה להיפתח יותר?
המטפלת במעון אמרה לי שהיא לא ניתקלה בסיטואציה כזו.
אשמח לתשובתכן,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מסכימה שיתקרבו אלייה - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט21/11/2011אורית שלום,
כנראה שהבת שלך מאוד חרדה מהסביבה במעון, ולא מרגישה שם מספיק בטוחה. לכן, היא יוצרת לעצמה מעין "בועה" שמגינה עליה מפני "חדירה" של האחרים לתחום הפרטי שלה. זו בטח חוויה מאוד לא קלה עבורה. אולם, לאורך זמן סוג ההגנה הזה של הימנעות אינו מיטבי, כיוון שאז היא לא מצליחה להרוויח הזדמנויות בהן היא תיהנה מהסביבה, מהמשחקים, הילדים והפעילויות המשותפות. אגב, אני לא יודעת אם יש לה גם רגישויות לרעש או לגירויים אחרים שהם אינטנסיביים, וגם זה משפיע עליה להסתגר. כמו כן, לא כתבת אם בתך מגיעה לגן ברוח טובה או שהיא בוכה, פוחדת או כועסת בבקרים בכניסה למעון. בנוסף, אם היא עדיין לא מתבטאת מספיק באמצעות שפה, זה גם יכול לגרום לה להסתגר ולהתקשות לתקשר.
כדאי לחשוב גם עם הגננת על דרך לעזור לבת שלך ליצור קשרים עם הסביבה ולהרגיש יותר בנוח. נשמע שהיא זקוקה לעזרה כיצד לתקשר עם הילדים וליצור עמם מרחב פעילות משותף בו תמשיך עדיין להרגיש בטוחה. אפשר לבקש מהצוות להקפיד על כך יותר, אולם אני מציעה בנוסף לשכור סטודנט/ית לאחד ממקצועות החינוך/פסיכולוגיה/ע"ס שתלווה אותה שעה בבוקר (לא הכרחי בכל יום), ותעזור לה בפועל למצוא את הדרך לאינטראקציה נעימה ונשלטת מבחינתה. כמו כן, אם תיפגשו עם ילדים מהמעון בשעות אחהצ, הדבר יכול לעזור לה. כשאת איתה במחיצת ילדים שהם פחות מוכרים לה, כדאי לעזור להם להתחבר יחד וליהנות, כדי להגביר את סקרנותה כלפי הסביבה.
אם הבעיה נמשכת, יש מקום להתייעץ עם רופא הילדים שלכם .
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לעצהטלי15/11/2011
שלום, אתמול ילדה שלי בת 7 הוזמנה לחבר שלה מהכיתה אליו הביתה. כאשר אספתי אותה ושאלתי מה עשיתם היא צחקה ולא כ"כ מיהרה לספר, אמרתי שאני אמא שלה ולאמא אפשר לספר הכל. אז היא סיפרה שסבא של הילד הכין להם שוקו והם אכלו ובחדר היא והילד "הדבדחו ואח"כ התנשקו כיוון שהם אוהבים". מאוד חיזקתי אותה על זה שהיא מספרת לי למרות שהיא נבוכה....
מה היה נכון לומר לה ?
אשמח לעצה,
נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לעצה - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט20/11/2011שלום לך,
אני חושבת שפעלת נכון כשחיזקת את בתך על כך שסיפרה לך. זו הזדמנות לדבר איתה על נושאים כמו גבולות הגוף, איברים פרטיים, למי מותר להתקרב אליי ולמי לא, הגוף שלי ברשותי וכדומה - כל המושגים והדרכים שנראים לך מתאימים לבתך. חשוב לא לשדר לחץ ומתח, אלא להסביר לה כמו שאת מסבירה לה דברים אחרים (למשל, לא להתקרב לתנור או לסיר חם). חשוב לרענן את המסר הזה מדי פעם כי ההבנה שלו היא דבר מתמשך.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)