מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התעוררות בלילהיפעת24/11/2011
בס"ד
שלום, יש לי עוד שאלה,
הבן שלי בן שלוש וקצת.
מאז שהוא נולד , נראה לי שהוא ישן לילה רצוף אולי 10 פעמים, הכוונה שהוא לא התעורר באמצע הלילה..
אני כבר רגילה לזה,
אבל זה נורמלי?? האם אפשר לתקן את זה? לעזור לו לישון לילה שלם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעוררות בלילה - תגובה
סמדר ריינר25/11/2011שלום יפעת,
לא ציינת איך את מגיבה כשהוא מתעורר, והאם הוא ישן בחדר משלו. פרטי קצת יותר ואנסה לעזור לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
יפעת25/11/2011בס"ד
הוא ישן בחדר משלו,
הוא פשוט מתעורר בלילה ובא למיטה שלי, עולה ונרדם.
היו פעמים שהחזרתי אותו למיטה שלו והוא שוב היה חוזר.
הוא כבר בן 3 פלוס ולא נראה לי שייך שהוא ישן איתי.
הוא לא גר עם אבא שלו, אנחנו גרושים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
סמדר ריינר27/11/2011שלום יפעת,
בהחלט חשוב שהוא לא יישן איתך. קחי לך כמה לילות, רצוי בסוף השבוע, בהם תהיי מודעת לכך שאת הולכת לישון לא טוב ולוותר על שינה, ופשוט תחזירי אותו כל פעם בעיקביות ובנחרצות למיטה שלו איך שהוא מגיע. גם אם הוא בוכה ולא רוצה. מחזירה אותו למיטה, מרגיעה אותו בקצרה בלבד (עכשיו כל אחד ישן במיטה שלו) וחוזרת לישון. אם יש צורך אפשר גם לסגור את דלת חדר השינה, כדי למנוע ממנו להגיע בלי שאת מתעוררת. העיקביות מאוד חשובה כאן. כשהגבולות בעניין יהיו ברורים, הוא יישן הרבה יותר טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת שנתיים בוכה מכל שטותאלעד24/11/2011
יש לי ילדה בת שנתיים וחצי.
מגיעה למצבי תסכול מהר מדיי, שלא מצליחה משהו מיד מתייאשת ובוכה.
לדוגמא ראתה סירטון במחשב איך שהוא נגמר היא מיד בוכה ורוצה עוד.
או סתם כל דבר היא רוצה מיד בוכה ולא מפסיקה כמעט..אני אומרת לה אם את בוכה את לא מקבלת או שתירגעי תקבלי.לרוב היא קצת נרגעת אבל כל הזמן חוזרת על עצמה.
או שאם היא לא נירגעת. אני שמה אותה בחדר בעונש ששם בוכים, עם אזהרה מוקדמת אם לא תפסיקי לבכות תלכי לחדר לבכות. ואז היא נרגעת..אבל כבר כמה אפשר?
היא לא מפסיקה ממש בוכה מכל שטות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת שנתיים בוכה מכל שטות - תגובה
סמדר ריינר25/11/2011שלום אלעד,
זו התנהגות אופיינית לגיל. אין צורך להעניש עליה, וזה גם מזיק. פשוט חשוב לא להתרגש מהבכי ולא לעשות ממנו עניין. אם בוכה ואתם לא מתייחסים, מהר מאוד היא תבין שזה לא מקדם אותה ותפסיק להתשמש בזה. כרגע זו דרך מצויינת להשיג תשומת לב ממכם. חשוב שתבינו, שעבור ילד גם תשומת לב שלילית היא תשומת לב, וכל עוד אתם אתם מאוד מתרגשים מהבכי שלה, מנסים להפסיקו, כועסים, מענישים וכו', אתם רק מגבירים את התופעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהתמר24/11/2011
שלום , בתי בת שנה ושלושה חודשים ועדיין איתי בבית ( היינו תקופה ארוכה בחו"ל וגם שם הייתה איתי)...
כרגע אנחנו מתגוררים עם הורי והקטנה ישנה איתנו בחדר.
בחודש הבא אנחנו עוברים לבית חדש בו יהיה לה חדר משלה ובנוסף היא נכנסת בפעם הראשונה למשפחתון, אני חוששת שכל השינויים האלו בבת אחת יהיו יותר מידי עבורה , גם בית חדש, חדר חדש ובעיקר הכניסה למשפחתון. האם עלי לצפות קשיים?
אשמח לעצות איך עלי להקל עליה את הכניסה למשפחתון ואת המעבר ? ( וכמובן גם עלי, רק המחשבה על הכל מפחידה אותי , אני רגילה אליה על בסיס יומי וקבוע:(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - תגובה
ליאת גרוס27/11/2011שלום תמר
הדבר הכי חשוב להשתלבותה הרגועה של ביתך במשפחתון החדש הוא שאת תהיי רגועה. כל הדברים האחרים הרבה פחות חשובים.
אז... תסמכי עליה שהיא תסתדך כמו רב הילדים האחרים בגילה. תשדרי לה מסר שהיא בידיים טובות גם שם. תיפרדי הכי בקלות שאפשר בבוקר ותתפני לעיניינייך ולעבודתך. אל תשבי בבית מחכה לה ומתייסרת. תבלי עם חברות ותאמיני כי משפחתון כזה יעשה לה טוב. באמת שכן. ...
נ.ב - בדירה החדשה אל תתפתי להכניס אותה לישון איתך. ישר לחדר שלה...
מקווה שאת מבינה את שאני כותבת מתוך הבנה וחיוך כלפייך ולא ממקום ביקורתי או מתנשא. אני יודעת שזה קשה. מצאי אמא במצב דומה ותעברו את זה יחד...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות התנהגות-בן 4SHIRZON23/11/2011
שלום
אשמח לעזרה- כבר מיואשת
יש לי ילד בן 4 מקסים , פיקח בעל שפה עשירה ורבלי מאוד,
נכנס השנה לגן עירייה טרום חובה( יש קושי להתמודד עם ילדים גדולים הוא מאוד נמוך)
במצבי תיסכול מתרגז, נושך ילדים, יכול להפוך כסא, להתחצף לגננת
קושי להתמודד עם כשלונות, אימפולסיבי אם הוא לא מצליח הוא משחית את העבודה שלו
בעיית מוטוריקה עדינה שאני עובדת עליה
אין בעיות בבית בכלל- חי במשפחה אוהבת תומכת וחמה
האם מדובר בילדותיות או במזג חם או בהפרעת קשב (זאת בלי הA)
האם מומלץ ללכת לאיבחון כבר עכשיו? הוא שזה גבולי מבחינת הגיל
האם יש משהו לעשות האם לאחר איבחון יתנו לי כלים שיוכלו לשפר את ההתנהגותו
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות התנהגות-בן 4 - תגובה
סמדר ריינר25/11/2011שלום לך,
חשוב לנסות ללמד את הילד דרכים להתמודד עם תסכול. לא רק להגיד לו מה לא לעשות, אלא ללמד אותו להתמודד ולהציע לו מה כן לעושת כשהוא מתוסכל. חשוב לשחק איתו מולתרגל איתו מצבי משחק שבהם לוקחים הכל בהומור ובהנאה וזה לא משנה אם יש כישלון או לא אלא עצם ההתנהסות היא חשובה. אחרי שתעבדו בדרך הזו מספר חודשים,אני מאמינה שתראו שיפור. אם לא, לקראת שנה הבאה נסו להתייעץ עם פסיכולוגית הגםן לגבי המשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לתשובה בבקשהvernis23/11/2011
כבר כמה פעמים שכתבתי וזכיתי להתעלמות...אפשר גם להגיב באופן שאין לכן תשובה אבל בבקשה אל תתעלמו, מאחר שאני זקוקה לתשובה.
בתי בת השלוש וחצי לעיתים אומרת לאביה או לי "אני לא אוהבת אותך", ולעיתים רגע לאחר מכן "אני אוהבת אותך".
זה לרוב קורה כשלא מוצא חן בעיניה כשאומרים לה משהו, אבל לא תמיד.
נדמה שהיא משתעשעת עם זה למרות שאנחנו מסבירים לה שזה דבר שעלול לפגוע ברגשות...
כמו כן היא עושה טיזינג על ידי כך שהיא קוראת לאנשים זרים בפניהם "קקי".
לפעמים היא קוראת לנו, הוריה, כך, כדי להביע את חוסר שביעות רצונה מכך שאנחנו
כועסים עליה.
זה מאוד מביך, כמובן.
רציתי לדעת אם יש דרך התנהגות מומלצת מלבד התעלמות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוקה לתשובה בבקשה - תגובה
ליאת גרוס27/11/2011שלום לך
אתם נותנים לדברים שהילדה אומרת המון כוח וכך גם לה המון כוח שלא מותאם לה ובסופו של דבר פוגע בה ובכם. הדרך לא לתת לילדה כלכך הרבה כח הרסני היא פשוט לייחס פחות חשיבות לאמירות שאומרת. היא הרי לא מתכוונת לזה שאומרת שאוהבת או לא. זה חסר משמעות. כנל כשאומרת קקי. לכן הצעתי היא לא להתעלם באופן פרובוקטיבי אלא לזכור שזה לא דיאלוג בין שווים ומדובר על ילדה קטנה שמנסה לשלוט על הוריה . מה אתם מתרגשים? אל תתבלבלו. היא לא חברה שאומרת, היא ילדה קטנה שזקוקה לאהבה וביטחון. כשאומרת שאוהבת או לא ,תענו תמיד "אבל אנחנו מאד אוהבים אותך" ותעברו הלאה. אם אומרת קקי- באמת הכי נכון להתעלם ולעשות פרצוף של "איזה שטויות את מדברת מה קרה לך"?
אל תעלבו ממנה. אתם מייחסים לה רוע וכוח ובסוף היא באמת תרגיש ככה. היא אוהבת אותכם יותר מכל דבר אחר. אתם הרי יודעים.
אם מה שכתבתי לא מרגיע אתכם ובעקבות זאת אותה, כדאי לפנות לאיש מקצוע להכוונה נוספת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחכה עדיין לתגובת הצוות המקצועי....ניבי23/11/2011
אני נשואה, אם לשתי בנות: בת שבע וחצי (תלמידת כתה ב') ובת שבעה חודשים. הבעיה היא עם בת השבע וחצי. כבר מאמצע החופש הגדול בתנו מסרבת ללכת לחברים וחברות ורוצה רק לארח בביתנו. בתנו מוזמנת לחברים אך מסכימה ללכת רק אם אני נשארת איתה (גם לחברים קרובים מאוד שאני ואמן חברות קרובות) ואכן לעיתים הדבר קורה, אם כי בעיקר מתארחים אצלה. בפעם האחרונה שהתארחה לבדה אצל חברה (בספטמבר, בחופש הגדול) התקשרה אלי אמה של החברה כעבור חצי שעה מרגע הגעתה אליהם שאבוא לקחת אותה כי היא בוכה ומרגישה לא טוב. מאז היא מסרבת ללכת לבד (לא היה שום דבר חריג במפגש). גם תחילת שנת הלימודים בבית הספר (עלתה לכתה ב') עברה לא בקלות, קושי רב בפרידה בבוקר ובכי. מהבחינה הזאת, מהר מאוד היא הסתגלה וכיום אין שום בעיה בפרידה בבוקר. בעלי מביא אותה בדרך כלל אך גם כשאני מביאה אותה אין בעיה בבוקר, היא הולכת בשמחה לבית הספר. חשוב לציין שהדבר לא קורה רק מול חברים וחברות אלא גם מול סבא וסבתא, דודים, דודות ובני דודים – מסרבת להיות בלעדנו. הדבר הזה מפריע לי מאוד ואני מוטרדת ממנו. מדובר בילדה שמחה, חברותית, חכמה, תלמידה טובה מאוד, נורמטיבית לחלוטין מכל הבחינות. בשנה שעברה (כתה א') לא היתה שום בעיה והיא היתה מתארחת אצל חברים וחברות. היא מצידה אומרת שהיא רוצה להיות איתנו כל הזמן ואני מסבירה לה שגם אנחנו רוצים להיות איתה אבל לפעמים צריך גם ללכת לחברים שמזמינים, להתארח ולחזור הביתה, למשפחה, בתום האירוח. הנטייה שלי היתה לייחס את זה להולדת האחות הקטנה. שבע שנים היא היתה בת יחידה, מלכה, עכשיו הצטרפה עוד מישהי שאולי "תתפוס את מקומה"? אולי היא מרגישה שעליה "לעמוד על המשמר"? לא "להפקיר" את השטח? או שפשוט מדובר ב"חרדת נטישה"? (היתה פעם שהיינו עם חברים באירוע כלשהו ו"נעלמתי" לה לשלוש דקות. הילדה נכנסה ללחץ, בכי, ממש לחרדה). הגעתי למצב שאני "משחדת" אותה... "אם תלכי לחברה, אקנה לך X" - לא משנה מה אציע לה, היא מוותרת על ההצעה ומעדיפה להישאר אתי, עם בעלי. אשמח מאוד לקבל חוות דעת מקצועית וטיפים, מה עלי לעשות. המון המון תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה עדיין לתגובת הצוות המקצועי.... - תגובה
סמדר ריינר24/11/2011שלום לך,
אכן מדובר בחרדה, יכול להיות שזה גם קשור להולדת האחות. את יכולה לעיין בעמודת שאלות נפוצות בתשובה העוסקת בפחדי ילדים. כדאי גם לחשוב איך מקדישים זמן איכות לילדה ללא אחותה, ואם אתם לא מציחים להתמודד - לפנות לייעוץ מקצועי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 4 עם קשיים רגשייםמירב23/11/2011
שלום,
בני בן ה-4 היה עד גיל 3 איתי בבית.
בשנה שעברה יצא בפעם הראשונה לגן ילדים. החשיפה היתה פתאומית עבורו; גן עירייה, 35 ילדים שרובם גדולים ממנו (גילאי 4).
היה לו קושי מאוד גדול הן מבחינה חברתית וכן בכל בוקר היה לו קשה להיכנס לגן (עד סוף השנה!!!) למרות שבמהלך היום בגן הוא היה בסדר גמור.
היו לו קשיים במוטוריקה עדינה, שכן בתקופת שהותו איתי בבית לא עסקנו הרבה ביצירות אלא יותר במשחקי קופסא שבהם הוא ב"ה אלוף.
התחלנו בשנה שערה בסדרת טיפולי ריפוי בעיסוק שממש הביאו לשיפורים עצומים ביכולותיו כמו גם בתחושתיו הכלליות.
בתחילת שנה שעברה הוא גם היה מכניס חול, חצץ וכל מה שבא ליד - לפה. אך ככל ש"התרגל" לגן, כך התופעה שכחה.
היום, זוהי שנתי השניה בגן. הוא שייך כבר לקבוצת הבוגרים ועדיין קשה לו להיכנס לגן בכל בוקר. באמת רואים שיש פה קושי ולא פינוק.
מדאיג אותי שלאחרונה הוא התחיל לקלף את העור סביב ציפורני הידיים שלו עד להרגשת כאב.
מה עושים???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 4 עם קשיים רגשיים - תגובה
סמדר ריינר24/11/2011שלום מירב,
אם הילד נכנס לגן עם קשיים אבל בהמשך היום הוא בסדר גמור, אז אין כאן קושי אמיתי. יש כרנאה בעיה בקשר בינך לבינו, כאשר מצד אחג את מתקשה לשחרר אותו, משאירה אותו בבית עד גיל 3 וגם כנראה מתקשה לשחרר אותו בבוקר (למרות שאולי את בטוחה שהקושי נובע ממנו ולא ממך)וגם אולי לא שמת לב אבל בתאור שלך כתבת"שנתי השניה בגן" כאילו את והוא זה אותו אדם ושניכם בגן ביחד, אך מצד שני, כשאת משחררת, את עושה את זה בפתאומיות ולא בהדרגה (למשל מלהיות בבית בן יחיד - ישר לגן עירייה עם עוד 35 ילדים) המעברים החדים גורמים לו להרגיש חרדה ואין לו דרך להסתגל אליהם בהדרגה. יכול להיות שכדאי לך לקבל הדרכת הורים, כדי ללמוד איך לשחרר את הילד בצורה שלא מעוררת את החרדה שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריך עזרה דחופהחסוי23/11/2011
אני לא יודע ממש אם זה הפורום המתאים אבל אני צריך עזרה...
אני עוד מעט בן 15 ואני כבר הרבה זמן חושב על זה ואני די חושב על לחזור בתשובה ולאט לאט עם הזמןאני מרגיש שאני יותר רוצה...
הבעיה היא שאני לא יודע איך לעשות את זה, איך לספר להורים שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך עזרה דחופה - תגובה
סמדר ריינר24/11/2011שלום לך,
ילדים רבים ביגל ההתבגרות מרגישים שהם זקוקים להכוונה, למשהו שיעזור להם בגיבוש הזהות, שיש לו חוקים ברורים, והוא מקנה ביטחון. לעיתים חזרה בתשושבה עונה על הצורך הזה. קח בחשבון שזה דבר שיכול להיות שהוא זמני. כדאי לעשות את זה בהדרגה, לנסות לשמור בהתחהל ע מנהג אחד או שניים, לראות מה תגובת ההורים ואז לחשוב אם אתה באמת רוצה להמשיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום,
יפעת24/11/2011בס"ד
במקרה קראתי את ההודעה שלך,
אני מציעה לך להכנס לאתר שנקרא כיפה, יש שם פורומים לדתיים וכל מיני דרכים להתקשרות עם הגורמים שיוכלו לעזור לך ולכוון אותך.
אשריך שזכית! זה לא הולך להיות לך קל אבל אל תתייאש כך רבי נחמן אומר!
לדעתי אין צורך שתספר להורים שלך כרגע, אם תספר יכול להיות שההתנגדות שלהם תבהיל אותך ותיקח אותך אחורה.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפוסי התנהגותד23/11/2011
שלום,
ילדי בן השנתיים ועשרה חודשים פיתח הרגל קבוע ביציאה מהדירה שלנו
בשעות הבוקר לכיוון הגן ,הכוונה היא שהוא הוא יורד במדרגות בצורה מאד ספציפית.
חשוב לי לציין שההרגל התחיל לפני כחודשיים פתאם ונהיה קבוע ,בנוסף לא נראה שהוא חווה איזו מצוקה בתקופה האחרונה(מאד שההרגל התחיל) האם דפוסי התנהגות בגילאיים אלו נורמאליים? מתי יש סיבה לדאוג ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפוסי התנהגות - תגובה
סמדר ריינר24/11/2011שלום ד,
לא ברור מה הבעיה ולמה זה נראה לך מדאיג? נסי לפרט יותר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדפוסי התנהגות
ד24/11/2011תודה על התגובה סמדר, אני אנסה לפרט ...הכוונה היא הדרך בה הוא יורד כל בוקר
הוא מתעקש ללכת על הקו,קופץ במדרגה הראשונה מספר פעמים ומדרגה האחרונה מספר פעמים.בהתחלה זה נראה חביב אך בימים האחרונים זה נראה כפייתי
השאלה היא האם בגיל הזה ההתנהגות הזו נורמאלית ? האם זה מעיד על משהו שהוא חווה ? האם זה עובר עם הזמן ? מתי זה אמור להדאיג ?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדפוסי התנהגות - תגובה
סמדר ריינר25/11/2011שלום ד,
קשה לדעת אם זה כפייתי או לא בשלב הזה. אין ספק שהמעבר מהבית החוצה מעורר אצלו חרדה מסויימת והוא זקוק לטקס קבוע כדי להתמודד עם זה. ילידם זקוקים לעיתים לחזרתיות כדי להתמודד עם ההכרות שלהם עם העולם. עם זאת כרגע לא הייתי מסיקה מסקנות מרחיקות לכת, הוא בסך הכל בן שנתיים ועשרה חודשים. אני מציעה שתניחו לזה כרגע. אם בהמשך יצוצו התנהגויות חזרתיות בהקשרים נוספים, אז כדאי יהיה לחשוב שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בבקשהחן22/11/2011
הבן שלי כמעט בן שש (עוד חודשיים).
כל שבת שניה הוא מבלה אצל אבא שלו (אנחנו גרושים) וכל פעם שהוא חוזר ממנו אחרי סופש או באותו יום או ביום שלמחרת הוא כועס וחייב לזרוק משפט כמו "אני לא אוהב אותך: או "אני שונא אותך" או "רע לי פה ולמה אני לא גר עם אבא שם כיף לי יותר". אני חסרת אונים ואביו טוען כי לא מדבר איתו רעות (אינני יכולה להיות בטוחה). ממה יכולה לנבוע תגובה כזו ומה אני י.כולה לעשות כדי להפסיקה?
שאלה נוספת. בכל יום הולדת מאחד מילדי הגן שלו אני מקפידה לקחת אותו אולם כל יום הולדת מתחיל בהתנגדות ותמיד כשמגיעים ליום הולדת הוא עצבני וכועס ולא מוכן להשתת, ובכלל לקום מהכיסא לידי ודורש ללכת הביתה. לאחר שנשאר איתי מחוסר ברירה לקראת סופ היום הולדת הוא מתחיל לגשת לחבריו ולהתחיל לשחק איתם. לפני יומיים אימא שלי לקחה אותו ליום הולדת והשאירה אותו לבד והוא התנהג למופת ובלי עצבים או משהו דומה. ברצוני לציין כי כשמגיע איתי וחבריו מנסים לשכנעו לגשת ולהתחיל לשחק אינו מוכן וממשיך בכעסו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בבקשה - תגובה
סמדר ריינר23/11/2011שלום חן,
יכול להיות שאביו אכן מסית אותו ויכול להיות שלא.. יכול להיות גם שאת נחווית כמאוד חלשה. חשוב מאוד שתקפידי שהביטחון העצמי שלך לא ייפגע כתוצאה מהתנהגותו.כלומר חשוב שאת תנסי לא להתרגש מההתנהגות הזו, לא לנסות להפסיק אותה, לא להתחנן לפניו שלא יכעס או שיילך ליום הולדת. אז הוא כועס, אז מה? כשהוא יבין שההתנהגות הזו לא יוצרת תשומת לב, סביר להניח שהוא ירפה ממנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 8 שלא מוכנה לשתף פעולהאילנה22/11/2011
עלי לדעת מה עושים במצב בו ילדה בת 8 שיודעת בברור את הכללים בבית ובבית הספר, יודעת מה זה מסוכן ומה זה לא מסוכן, מה זה חוצפה ומה זה לא חוצפה, מרשה לעצמה לאחרונה להיות מאוד מפוזרת לאחרונה, לדוגמה-מורחת את הזמן בהתארגנות היום יומית שלה בבוקר, בערב, שיעורים, מערכת, אוכל, הליכה, הכל, היום שיחקה בשיעור במחזיק המפתחות והשאירה אותו בכיתה, מזל שהביאה את המפתח, כששאלתי אותה למה, אמרה שזה מה שרצתה לעשות, לאחרונה אלו התשובות שלה, זה לא קרה לנו קודם, מה יכול לגרום לכך, היא לא מוכנה לענות אפילו שקוראים לה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 8 שלא מוכנה לשתף פעולה - תגובה
סמדר ריינר23/11/2011שלום אילנה,
קודם כל חשוב להבין מאיזו מצוקה היא סובלת. זו התנהגות שמעידה על מצוקה. אם אתם לא מצליחים לדובב אותה בעצמכם (לא באופן נוזף, אלא באופן מתעניין וכנה) כדי להבין מה קורה לה, כדאי לפנות לעזרה מקצועית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי בת שבע וחציניבי22/11/2011
אני נשואה, אם לשתי בנות: בת שבע וחצי (תלמידת כתה ב') ובת שבעה חודשים. הבעיה היא עם בת השבע וחצי. כבר מאמצע החופש הגדול בתנו מסרבת ללכת לחברים וחברות ורוצה רק לארח בביתנו. בתנו מוזמנת לחברים אך מסכימה ללכת רק אם אני נשארת איתה (גם לחברים קרובים מאוד שאני ואמן חברות קרובות) ואכן לעיתים הדבר קורה, אם כי בעיקר מתארחים אצלה. בפעם האחרונה שהתארחה לבדה אצל חברה (בספטמבר, בחופש הגדול) התקשרה אלי אמה של החברה כעבור חצי שעה מרגע הגעתה אליהם שאבוא לקחת אותה כי היא בוכה ומרגישה לא טוב. מאז היא מסרבת ללכת לבד (לא היה שום דבר חריג במפגש). גם תחילת שנת הלימודים בבית הספר (עלתה לכתה ב') עברה לא בקלות, קושי רב בפרידה בבוקר ובכי. מהבחינה הזאת, מהר מאוד היא הסתגלה וכיום אין שום בעיה בפרידה בבוקר. בעלי מביא אותה בדרך כלל אך גם כשאני מביאה אותה אין בעיה בבוקר, היא הולכת בשמחה לבית הספר. חשוב לציין שהדבר לא קורה רק מול חברים וחברות אלא גם מול סבא וסבתא, דודים, דודות ובני דודים – מסרבת להיות בלעדנו. הדבר הזה מפריע לי מאוד ואני מוטרדת ממנו. מדובר בילדה שמחה, חברותית, חכמה, תלמידה טובה מאוד, נורמטיבית לחלוטין מכל הבחינות. בשנה שעברה (כתה א') לא היתה שום בעיה והיא היתה מתארחת אצל חברים וחברות. היא מצידה אומרת שהיא רוצה להיות איתנו כל הזמן ואני מסבירה לה שגם אנחנו רוצים להיות איתה אבל לפעמים צריך גם ללכת לחברים שמזמינים, להתארח ולחזור הביתה, למשפחה, בתום האירוח. הנטייה שלי היתה לייחס את זה להולדת האחות הקטנה. שבע שנים היא היתה בת יחידה, מלכה, עכשיו הצטרפה עוד מישהי שאולי "תתפוס את מקומה"? אולי היא מרגישה שעליה "לעמוד על המשמר"? לא "להפקיר" את השטח? או שפשוט מדובר ב"חרדת נטישה"? (היתה פעם שהיינו עם חברים באירוע כלשהו ו"נעלמתי" לה לשלוש דקות. הילדה נכנסה ללחץ, בכי, ממש לחרדה). הגעתי למצב שאני "משחדת" אותה... "אם תלכי לחברה, אקנה לך X" - לא משנה מה אציע לה, היא מוותרת על ההצעה ומעדיפה להישאר אתי, עם בעלי. אשמח מאוד לקבל חוות דעת מקצועית וטיפים, מה עלי לעשות. המון המון תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי בת שבע וחצי - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט27/11/2011ניבי שלום,
אני חושבת שאת צודקת בהנחותייך, וסביר להניח שהתגובה של הבת שלך קשורה מאוד להולדת אחותה. יכול להיות באמת שהיא מקנאה, חושבת שכדאי שהיא תהיה בשליטה על מה שהולך בבית, כדי ש"חס וחלילה" התינוקת ואתם לא תיקשרו יותר מדי זה לזה. אפשר להבין אותה, אני מתארת לעצמי שגם את חווית מצבים של קנאה. במיוחד, אם התפקוד שלה מלבד זה הוא נורמטיבי ויש ילדות שמעוניינות להיפגש איתה - נראה לי שצריך לאפשר לה להיות אתכם בבית כמה שהיא צריכה, עד שהיא תרגיש בטוחה שמקומה מובטח גם כשיש תינוקת מאוד חמודה בבית. רצוי להפסיק לעודד ולשחד אותה לצאת מהבית, זה יוצר תחושה שהדבר מאוד מאוד חשוב לך ועלול לעורר חרדה.
בנוסף, חשוב מאוד שתקפידו, גם את וגם האבא, על זמן אישי נפרד של הילדה עם כל אחד מכם ותקפידו לשדר לה (במעשים ולא באמצעות דיבורים), שגם במבנה המשפחתי החדש יש לה מקום.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימרות מביכות- בבקשה התייחסותכן!vernis22/11/2011
כבר כמה פעמים שכתבתי וזכיתי להתעלמות...אפשר גם להגיב באופן שאין לכן תשובה אבל בבקשה אל תתעלמו, מאחר שאני זקוקה לתשובה.
בתי בת השלוש וחצי לעיתים אומרת לאביה או לי "אני לא אוהבת אותך", ולעיתים רגע לאחר מכן "אני אוהבת אותך".
זה לרוב קורה כשלא מוצא חן בעיניה כשאומרים לה משהו, אבל לא תמיד.
נדמה שהיא משתעשעת עם זה למרות שאנחנו מסבירים לה שזה דבר שעלול לפגוע ברגשות...
כמו כן היא עושה טיזינג על ידי כך שהיא קוראת לאנשים זרים בפניהם "קקי".
לפעמים היא קוראת לנו, הוריה, כך, כדי להביע את חוסר שביעות רצונה מכך שאנחנו
כועסים עליה.
זה מאוד מביך, כמובן.
רציתי לדעת אם יש דרך התנהגות מומלצת מלבד התעלמות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימרות מביכות- בבקשה התייחסותכן! - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט27/11/2011שלום לך,
כנראה שהילדה מבינה שאמירות כאלה מעוררות בכם אי נוחות, תמיהה, עלבון ו/או כעס, ולכן היא ממשיכה בהן. אני מאמינה שעדיף לא להתעלם מאמירות כאלה, ועדיף להתייחס אליהן באופן ענייני ולא להגזים בתגובה דרמטית מדי - לומר משהו בסגנון הדברים הבאים: "את לא חייבת לאהוב אותי, אני אוהבת אותך..." ולא להמשיך בדיון. ואם היא אומרת דברים מעליבים למישהו, לבקש ממנה להתנצל ואף לשלוח אותה לפסק זמן. כדאי לשאול את הגננת אם הילדה מתנהגת כך גם בגן, סביר להניח שהיא לרוב אומרת אמירות אלו בנוכחותכם כדי ליצור פרובוקציה ולהפעיל אתכם בצורה כלשהיא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות,מיכל22/11/2011
שלום,
אני מטפלת לילדה מקסימה וחכמה בת שנה ו 7. אני נמצאת איתה מאז גיל שנה בדיוק.
היום אנחנו מאוד מאוד קשורות, אני מבלה איתה המון שעות ביום והוריה בערבים וסופי שבוע
לאחרונה היא מאוד מאוד התחילה לקנא לי, היא לא מרשה שארים אף אחד, שאגע בילד אחר, שאשחק עם ילד אחר, כלום..
היא פשוט כועסת, דוחפת ובוכה..
היא רוצה אותי רק איתה ..
(אני לא יודעת אם ההורים שלה חוו דבר כזה שאחד מהם הרים ילד אחר..)
היא נכנסת לגן ממש עוד מעט בהדרגה ועוד 3 חודשים מגיע לה אח קטן ואני ממשיכה עם הילד החדש (אאסוף אותה מהגן ועם הילד אהיה בבקרים ) איך אפשר לגרום לה להבין שאני גם שלה ולא תכעס שארים את הילד החדש?
איך בכלל מסבירים לילדה בת שנה ו 7 שעוד מעט יהיה אח קטן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה חיובית
מאירה22/11/2011כן הרבו כמוך, הלוואי וכל המטפלות היו כמוך דואגות ואוהבות ואז לכלבוטק לא הייתה פרנסה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקראת אח חדש
ד''ר שירי שדה שרביט27/11/2011מיכל שלום,
ראשית אני מצטרפת לתגובה שנכתבה לך - אשרי הילדים שהמטפלות שלהם דואגות להם ככה. הילדה החכמה מבינה שהדברים בעולמה מתחילים להשתנות. את בוודאי מתנהגת כרגיל, אבל סביר להניח שאמא שלה מעט יותר חלשה, עייפה, מרוכזת גם בהריון החדש (וטוב שכך). כל הילדים חווים קושי מסוים עם הולדת האח הצעיר. מה שהכי יכול לעזור לה, הוא שבאמת את תמשיכי להיות איתה, פנויה אליה ככל שניתן, רגישה וקשובה אליה. כל עוד ההורים שלה ואת תמשיכו להיות דמויות יציבות ונעימות בחיים שלה, כך היא תסתגל למבנה המשפחתי החדש.
חשוב לי לציין בכל זאת, שזה לא רק התפקיד שלך לדאוג לשלומה של הילדה לאחר הלידה. חשוב שההורים יבינו שגם אם את מטפלת מצוינת ואת ממשיכה לעבוד עם המשפחה, הילדה זקוקה להם מאוד שכן הם ההורים, והאמא היא זו שיולדת את האח הצעיר.
בהצלחה לכולכם,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלופת מילים לא נעימה בין ילדיםאמא22/11/2011
שלום,
בני בן כ-3 בד"כ מאוד חברותי, אך יש ילד מסויים בגן המשחקים, בערך בגילו, שמשום מה בני איננו מחבב, שזו כמובן זכותו המלאה, אך בכל פעם שהילד מתקרב לבני, בני קורא לו "אתה איחסה", ואז נפתח "דיאלוג" בין הילדים, שבו כל אחד קורא לשני "איחסה". עד כמה ששמתי לב, תמיד בני הוא זה שמתחיל.
אני תוהה כיצד עלי להגיב, אם בכלל כשמתחילה כזו סיטואציה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלופת מילים לא נעימה בין ילדים - תגובה
ליאת גרוס27/11/2011אם הדיאלוג נמשך מספר דקות ונגמר, ואף אחד לא מאד נפגע וזה לא דפוס שמאפיין את בנך בגן או מול ילדים נוספים, הייתי מתעלמת ומחכה שיעבור...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)