מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מעבר גן באמצע השנה - דחוף!!!אמא בודקת11/11/2011
קרה מקרה לילדה שלי שנשברה לה השן בגן, עד כדי ריסוק והיינו צריכים לעקור את השורש שנשאר. הבעיה היתה שהגננת לא יידעה אותי. לא באמצע היום ולא בסופו!! היא טוענת שהיא חשבה שרק נפתחה לה השפה. לי קצת קשה לקנות את זה. ואני אבדתי את האמון בגננת. לאחר התלבטות של חודש ימים החלטתי להעביר אותה לגן אחר. הסיבה שהתלבטתי היא שהילדה כן אוהבת את הצוות ואת הילדים ושמחה ללכת לגן. זו השנה השניה שלה בגן, זה לא שהיא נמצאת בו רק חדשיים. כבר מצאתי גן ונרשמתי ובכל זאת אני פונה לקבל הרגע האחרון עצות נוספות האם לדעתכם אני טועה? האם כדאי להשאיר אותה בגן זה כדי לא ליצור לה משבר? אשמח לתשובה מהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר גן באמצע השנה - דחוף!!! - תגובה
סמדר ריינר13/11/2011שלום לך,
כן,אני חושבת שכדאי להשאיר את הילדה בגן, אחרי בירור מעמיק עם הגננת ולהבהיר לה שאתם מצפים שתשים לב בצורה יותר רצינית למקרים כאלה. קשה לי האמין שאחרי מה שקרה זה יקרה לה שוב ועוד עם הבת שלכם.
לא הייתי מייצרת לילדה טראומה על גבי טראומה, גם קרה לה אירוע כל כך לא נעים וגם היא עוברת גן וצריכה להתסגל מהתחלה באמצע השנה. חבל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות בנוגע לצהרון ששיך למתנ"סליאת11/11/2011
שלום,
בני בן 5 בחטיבה צעירה בצהרון (בנות צעירות) בעת מפגש בצהרון שני ילדים הוציאו את איבר מינן הגננת בתגובה אמרה כי זה לא צנוע והילדים צריכים לבחור עונש. הילדים בחרו לא לצאת לשחק בחצר, בעיני כהורה נושא זה תמוה איזו תגובה זו שהילדים בוחרים עונש.
אילך עלי לנהוג בנושא זה
תודה רבה
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות בנוגע לצהרון ששיך למתנ"ס - תגובה
סמדר ריינר13/11/2011שלום גלית,
אני חושבת שהעונש ובחירתו הם באמת לא רלוונטים. זו לא התנהגות שדורשת עונש אלא הסבר, על פרטיות של הגוף לכל ילדי הצהרון. היא גם דורשת מחשבה האם יש צורך בהתייחסות טיפולית לאותם ילדים, ועל מה או על איזו מצוקה, אם בכלל מעידה התנהגותם, האם גם הם נחשפו לדבר כזה, ומהיכן בא הרעיון לעשות זאת. כמובן ההסבר צריך לכלול איסור מפורש להתנהגות כזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני בן ה 6-סרבן תמידידניאלה11/11/2011
בני בן ה 6 תלמיד כיתה א', באופן קבוע מסרב להישמע להוראותיי השיגרתיות והיומיות. לדוגמא: "תכבה את הטלוויזיה", "בוא להתקלח", בשעות הבוק מסרב לקום מהמיטה וחשש שיאחר לביה"ס ועד שהוא כבר קם, אז שוב באות הבקשות: לצחצח שיניים, להתלבש.....זה מחמיר מיום ליום. עד לפני שבוע-הייתי צועקת לאחר פעמיים-שלוש שלא היה עושה את מה שביקשתי, והיום-שיניתי טקטיקה והחלטתי לבקש יפה רק פעם אחת בלבד ואם הוא לא עושה מה שביקשתי אז אני לוקת את השלט של הטלוויזיה ומכבה אותה, או אם הוא ממשיך לשחק בכדור בבית-אז אני מחרימה את הכדור. אך אני נתקלת בבעיה שהוא לא מוכן לקום להתקלח, או לקום בבוקר מהמיטה ואז אני נאלצת לגרור אותו בכוח לעבר האמבטיה-בלי צעקות, בלי דיבור מצידי, והוא בינתיים מסנן מילים כמו: אני שונא אותך, אמא מעצבנת...
האם אני נוהגת נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בני בן ה 6-סרבן תמידי - תגובה
סמדר ריינר13/11/2011שלום דניאלה,
את כנראה לא נוהגת נכון, כי זה לא עובד וגם המצב מחמיר. נראה שעם השנים נוצר ביניכם מאבק כוחות, וככל שאת נהיית כוחנית כך גם הוא ואתם מנסים לנצח אחד את השניה. זה לא אמור להיות כך, בטח לא בגיל 6. נראה שכרגע המצב כבר חמור, נותר ממש פלונטר ביניכם. כדי להתיר אותו, נראה לי שאין ברירה אלא שתפני להדרכת הורים מסודרת. בינתיים נסי להוריד מוקדי חיכוך, לקבוע סדרי עדיפיות על מה את מתעקשת ועל מה לא, והימנעי מעונשים. למשל לגבי הטלוויזיה בשלב הזה הייתי מוותרת, ובטח לא לוקחת לו את השלט, לגבי קימה בבוקר - לא וכו'. במקביל, נסי לתת לו זמן איכות שלא קשור למאבקי הכוח, אלא פשוט היות ביחד בכיף, לעושת משהו שהוא בוחר בלי להאבק בו, מדי פעם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה חדשה
דפנה13/11/2011גם אני עברתי משהו די דומה ומצאתי פיתרון עם הספר "דובי לא לא" ומאז- העניין נהפך לצחוק כי כל פעם כשלא רצה קראתי לו " דובי לא לא" . גם "ילדת ההיפך" יכול לתרום לעניין ואולי- לתת לו מרווח זמן כדי שיידע שהולכים לעשות משהו (להתקלח אחרי התוכנית למשל) ואז- יהיה מוכן מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה חרדתית???מירי10/11/2011
יש לי בגן ילדה אשר בוכה בכל פעם שהיא נמצאת עם סבא וסבתא שלה מצד האבא היא אינה מוכנה להישאר איתם גם כשההורים נימצאים. עם הסבא והסבתא מצד האמא זה לא קורה. השאלה שלי היא מה לעשות במצב כזה האם להמשיך ולתת להם לשמור עליה למרות שהיא בוכה ולא רוצה??? האמא מספרת שלא ראתה שום דבר קיצוני אצל הסבא והסבתא אודה לך באם תחזירו לי תשובה במהרה מה לעשות וכיצד לנהוג??? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה חרדתית??? - תגובה
סמדר ריינר11/11/2011שלום מירי,
מדוע את שואלת בשם האמא? זה קצת בעייתי להתערב בבעיות משפחתיות של מישהו דרך צד שלישי. יכול להיות שאת לא שמה לב אבל האמא מגייסת אותך לתוך חילוקי דיעות משפחתיים בינה לבין בעלה.
באופן כללי כדאי שההורים יבדקו האם הם סומכים על הסבא והסבתא ומה לדעתם הגורם לבעיה, ולפי זה לקבל החלטה. קשה לתת עיצה בלי שום פרטים ובלי להבין את הרקע של שני הצדדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות ריגשיות לילד בן 8 וחציליאת10/11/2011
שלום רב,
בני בן 8 וחצי, (שני מארבעה ילדים).
הבעיה איתו החלה כבר מהגן, אך אמרנו אולי זה יעבור, אך עברו מאז כמעט 4 שנים והבעיה רק התעצמה.
הילד בכיתה ג', מאוד נבון, תלמיד מצויין ואפילו מאוד תחרותי.
קשה לי להגדיר כ"כ מה הבעיה אז אסביר אותה איך שאני מבינה: בכיתה הוא גורם להרבה רעש מסביבו, תמיד לפי הגדרתו, המורה אינה מקשיבה לו, הוא מצביע והיא לא נותנת לו את זכות הדיבור, פתאום ילדה או ילד לפי דבריו מרימים עליו את היד ואז הוא מחזיר ואז נוצרת בכיתה אווירה לא טובה ומאשימים אותו, תמיד הוא ה"בסדר" ואחרים: המורים, הילדים אינם בסדר,ואז מתחילה הבעיה, לפי טענתו, אף אחד לא מקשיב לו, הוא מתחיל להתעצבן, יכול לצאת מהכיתה, לדפוק על הדלת ולהפריע לשיעור, ואם זה בשיעור ספורט והמורה אמרה להם להתחלק בטורים, והמורה אמרה לילד להיות הראשון בטור, אז בני מתעצבן מכך ואומר "למה לו מגיע" ואם מישהו אחר תפס את מקומו להיות הראשון בטור, הוא מתחיל לדחוף ושוב לעשות בלאגן ואז נוצר שוב בלאגן סביבו וכו' וכו' , המורים מתקשרים אליי, וגם יש טפטוף מהורים שמתקשרים שהבן שלי הרביץ, והבן שלי נתן בוקס וכו'.
וכו'
אני יכולה רק לשער שאולי חסרה לו התשומת לב מאיתנו, אך זאני לא חושבת שזו הסיבה להתנהגות הזו, מאחר ויש לנו (לי ולבעלי) זמן איכות עם כל ילד במשפחה ובזמן איכות אנחנו משוחחים רק על דברים חיובייים (מאוד חשוב לנו לעשות כך מאחר ושנינו עובדים ויש לנו כאמור 4 ילדים אז מאוד קשה לתת לכל אחד תשומת לב במהלך היום ולכן נקבע שלכל ילד יש את זמן האיכות שלו)
אני יכולה לשער שאולי יש לו איזשהי בעיה ריגשית ואנו כבר חסרי אונים מה צריך לעשות..
אנא יעצו לי ו/או עיזרו לי להבין מה הבעיה וכיצד יש לטפל. אם זה באיבחונים (איזה?) אם זה ביעוץ פסיכולוגי וכו'.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות ריגשיות לילד בן 8 וחצי - תגובה
סמדר ריינר11/11/2011שלום ליאת,
בעיה שנמשכת כבר 4 שנים, לא מטופלת ומחמירה, בהחלט כדאי לטפל בה. כדאי שתפנו לפסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים כדי לקבל קודם כל הדרכת הורים ואם יש צורך אז גם טיפול לילד, לפי הערכת המטפל.
נשמע שיהלד שלכם לא יודע לוותר, לא מוכן לחכות, לא מפרש נכון סיטואציות חברתיות ולא מקבל סמכות. לא ציינתם מה קורה בבית, יכול להיות שהבעיה היא לא מחסור בתשומת לב אלא מחסור בגבולות? בכל אופן אני ממליצה לכם לפנות לייעוץ מסודר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהלזרז לידה10/11/2011
שלום רב
יש לי מספר בעיות עם בני (כמעט בן 6) שרציתי לקבל עזרה עם ההתנהלות איתו, אז ככה:
הוא לא אוהב:
1. מגיל קטן נורא פחד, מפחד ומתבייש בהכל ומכל למרות שאני ובעלי תמיד נתנו לו את כל החופשיות שבעולם, וזה ממש תמיד תמיד היה כך.
2. מגיל שנה וחצי הוא הולך לגן ועד היום קשה לו להפרד ממני בבוקר והוא נראה בבוקר מאוד סובל, למרות שכשאני בא לקחת אותו מהגן הוא אומר שהיה לו כייף ובבוקרר הוא ילך בכייף לגן.
3. תמיד יש לו פחד מהגננות שלו. אולי כי הן קצת קשות, עם העוזרות של הגננות אין לו בעיה דפקה אותן הוא אוהב כי הן יותר חמות.
4. לא מוכן ללכת לחברים הביתה רק שאמא או אבא היו איתו או שרק יבואו חברים אליו. מבחינת תקשורת עם ילדים בני גילו אין לו בעיה הוא משחק ואוהב ילדים.
5. הימי הולדת מחוץ לגן אותו סיפור לא רוצה שאני ילך כל ההורים הולכים ואני צריכה להישאר לא יודעת מה לעשות?
6. חוגים השנה התחיל ללכת לחוגים לא אוהב לא רוצה בשבילו זה סבל, כל הילדים הולכים בשמחה לחוג ורק הוא עם בכי. ילד בן 6 צריך פעילות ספורטיבית אני לא יכולה לוותר על חוג.
אני צריכה עצה בבקשה, רוצה לדעת מה לעשות שהוא פשוט יהיה ילד משחורר בלי יותר מידי מחשבות דעגות פשוט שהיה ילד כמו כל הילדים תעזרו לי בבקשה. תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בבקשה - תגובה
סמדר ריינר11/11/2011שלום לך,
קודם כל את כן יכולה לוותר על חוג. חוג זה אמור להיות כיף ולא חובה, ואם הוא לא רוצה אז לא צריך. אבל את צודקת שיש בעיה ואני חושבת שהיא נובעת מהקשר איתך. למשל העובדה שקשה לו להיפרד ממך בגן ואחר כך הוא בסדר מראה שזה משהו שקשור אלייך ולתגובה שלך לפרידה. אני ממליצה לך לפנות להדרכת הורים בהקדם כדי לקבל כלים איך לשחרר את הילד שלך בלי חרדות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עיצהשני10/11/2011
שלום,
ביתי הבכורה בת 7 וחצי והיא הולכת אחרי בית הספר לצהרון, היא שונאת את הצהרון, איך אין סיבה מיוחדת, היא פשוט רוצה ללכת הביתה כמו רוב החברים שלה.
והיא גם הודתה בזה. היא מחפשת כל הזמן תרוצים למה לא ללכת לצהרון, לאחרונה היא התחילה לשקר וכל זה כדי לא ללכת לצהרון.
היום היא נשארה בגינה ליד הצהרון ושיחקה בחול במקום להיכנס לצהרון. בינתיים אנחנו התקשרנו לצהרון לוודא שהיא הגיעה כמו בכל יום - הצהרון קרוב מאוד לבית הספר,
ובצהרון אמרה שהיא לא הגיעה, בבית הספר אמרו שהיא לא נמצאת. הדאגה הרגה אותנו, בסוף שכנה שיצאה לחפש אותה מצאה אותה משחקת בחול.
איך עלי להגיב ולהעניש??? כ"כ דאגתי שהרעפתי עליה חום שמצאו אותה אך היא הבניה שזה לא נורא....... איך אוכל להרתיע ולהסביר שזה לא מקובל???
מיואשת,
שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה עיצה - תגובה
סמדר ריינר11/11/2011שלום שני,
ממש לא להעניש. הילדה מדווחת על מצוקה, עונש הוא לא תגובה יעילה אלא רק מגבירה את המצוקה. בכלל, שתדעי שעונשים הם לא דבר יעיל ולא כדאי לנקוט בהם כדרך חינוך. יש דרכים אחרות להציב גבולות. כאן לא נראה לי שיש בעיה של גבולות, אלא לילדה קשה להחזיק את עצמה לבד מחוץ לבית יום כל כך ארוך, היא מתגעגעת לאמא. על זה לתת עונש?
אולי תנסי למצוא פיתרון עם אחת האימהות שכן לוקחות את ילדיהם הבייתה בשעה הזו, תמורת תשלום, במקום התשלום לצהרון, כך שבתך תוכל להיות בכל זאת במסגרת יותר נעימה ואישית כמו שהיא כנראה עדיין זקוקה לה ואז גם יקחו אותה פיזית מבית הספר באופן אישי והיא לא תוכל ליפול בין הכיסאות תוך כדי המעבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנת צהרים- כן או לא?הדס10/11/2011
הבת שלי תהיה בת 3 בעוד חודש. בשנה שעברה היא היתה בפעוטון, וישנה שנת צהרים בין 12:30 ל- 15:00, ואז בערב נרדמה בסביבות 20:30.
השנה היא בגן, ועפ"י כללי "אופק חדש" של משרד החינוך, הגן מסתיים רק בשעה 14:00, כך שעד שהיא מסיימת לאכול צהרים היא הולכת לישון רק ב- 15:00. אם לא אעיר אותה היא יכולה לישון גם עד 18:00, אך אני מעירה אותה ב-17:00. (יש לציין כי ממש צריך "לגרד" אותה מהמיטה).
הבעיה היא שאח"כ בערב היא לא עייפה ונרדמת רק בסביבות 22:00. בבוקר אני צריכה להעיר אותה ב-7:45, וחוזר חלילה...
ניסיתי לוותר על שנת הצהרים שלה, אבל היא נעשית עצבנית ובוכה מכל שטות עד שהיא הולכת לישון ב-19:30.
האידיאל בשבילה, שעבד מצוין בחופשת סוכות, הוא ללכת לישון צהרים בסביבות 13:30, ואז היא מתעוררת חיונית ובערב נרדמת בסביבות 21:00, אך לצערי אין אפשרות להוציא אותה מוקדם מהגן עפ"י כללי משרד החינוך.
מה עושים? אני לא מצליחה למצוא פתרון מתאים לבעיה הזו :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שנת צהרים- כן או לא? - תגובה
סמדר ריינר11/11/2011שלום הדס,
לא הבנתי מה זאת אומרת אי אפשר להוציא אותה מהגן על פי כללי משרד החינוך. היא עדיין לא בגיל חינוך חובה, אין עליה חובה בכלל להיות בגן עדיין, כך שלא ברור לי מה זאת אומרת שאין אפשרות להוציא אותה. דברו עם הגננת על הבעיה, אולי אפשר להתגמש בכל זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילדה מעדיפה את אבאתמר10/11/2011
שלום לכם,
יש לנו ילדה בת שנה ו 5 חודשים, נראה כי היא דעתני ומלאת "אופי"
מהילדים שחוטפים צעצועים בגן ואם מנסים לחטוף להם לא מרפים או הולכים להשיבם. חייבת לומר שנראה כי ישנם קווי דימיון באופי של שתינו: ).
אחרי תקופה של דיכאון אחרי לידה שלי כיום אני מטופלת בכדורים שמטיבים עימי ומשפרים את מצבי מאוד.
זה כמה שבועות אני שמה לב שהבת שלי מעדיפה את אבא שלה היא כל הזמן קוראת בשמו(למשל באמצע הלילה או בשעת מצוקה), מאושרת במיוחד כשהיא רואה אותו והולכת אחריו הרבה. ומעדיפה אותו בכללי. יש לציין שהיא רואה את אבא שעתיים בערב וחצי שעה בבוקר. הוא שותף פעיל ומקסים בגידול שלה ולפעמיים עושה מקלחות, ארוחת ערב ומשחקים. באותם זמנים שהיא מבלה איתו מידי פעם היא קוראת לי כביכול "לוודא" שאני נמצאת...
בתקופת הדיכאון אחרי לידה הוא עזר אף יותר. אני תוהה לעצמי האם אני עושה משהו לא נכון שגורם לילדה שלי לדחות אותי (לפעמיים זה מרגיש כך), אני משתדלת לגוון בחוויות אחרי הגן, האם אני צריכה לבלות איתה עוד יותר זמן. אני אומרת לעצמי שזה יעבור אבל עדיין זה כואב לראות את הילדה שלי דוחפת אותי מעלייה ומעדיפה את אבא שלה.
אשמח לעצה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילדה מעדיפה את אבא - תגובה
סמדר ריינר11/11/2011שלום תמר,
אני לא יכולה לדעת דרך האינטרנט אם יש משהו שאת עושה לא נכון.מה גם שלא תארת בכלל מה את עושה. סביר להניח שאם היית בדיכאון למשך תקופה זה השפיע על הילדה, ואולי הי אלא תמיד יודעת לאיזו תגובה לצפות ממך והקשר איתך מעט נפגע. חשוב שתיקחי את מקומך מחדש, גם אם היא דוחה אותך, תהיי שם, ותנסי להיות קשובה וערנית כלפיה, וכן חשוב שתהיי סבלנית ותשתדלי לא להפגע, לילדים יש תקופות שהם מעדיפים הורה אחד על פני השני וזה לא בהכרח אומר משהו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבא נוסע...עדי09/11/2011
שלום רב,
יש לנו תינוק בן שנה וחודש. בעלי נוסע לחו"ל למשך חודש וחצי ומפחד שכאשר יחזור, התינוק שלנו לא יזהה אותו. האם יתכן מצב כזה? כרגע קשה לי להאמין כי הוא מאוד קשור אליו וקורא בשמו (אבא) בלי סוף. איך עובד הזיכרון שלהם במצבים כאלה?
תודה,
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון אבא נוסע
עדי09/11/2011התכוונתי כמובן שהתינוק שלנו לא יכיר או יזכור את אבא שלא ולא רק "יזהה" אותו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חברו של בני בן ה 6 נפטר איך לעזור לדיקלה09/11/2011
היום התבשרנו כי חבר מהכיתה נפטר פתאום!
בני רק בן 6.5 וגם בלי קשר למוות הזה הוא כל הזמן שואל שאלות עמוקות לגבי המוות, הנושא ממש מטריד אותו.
ומה שקרה היום פשוט ...אין מילים אני לא ממש יודעת איך לעזור לו להתמודד.
הוא לא רוצה לעשות דברים שהוא עושה ביום יום(מחשב,משחקים וכו) במקום הוא פשוט דבוק בי, ואפילו לשירותים הוא רוצה שאבוא איתו, הוא לא מוכן להשאר לבד לרגע!
מה עושים? איך עוזרים לו? מה לומר לו? איפה החבר שלו? הוא שואל אם הוא בשמיים ומה הוא עושה שם?
ואם הוא יוולד מחדש ו האם הם ייפגשו? כו.....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חברו של בני בן ה 6 נפטר איך לעזור ל - תגובה
סמדר ריינר10/11/2011שלום דיקלה,
הוא שואל שאלות טובות, ואתם יכולים לענות לו לפי האמונות שלכם, אם אתם מקבלים את האפשרות שיכול להיות שהוא יוולד מחדש, אתם יכולים לענות לו כך או לענות לו שיכול להיות. בכל אופן, אם חבר מהכיתה נפטר פתאום, אתם לא היחידים בעניין וכדאי לפנות לפסיכולוגית בית הספר ולבקש הדרכה להורי הכיתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד שבוכה בלילות - דחוף!בדוי09/11/2011
מומחים יקרים,
לאחרונה אשתי ואני התגרשנו. יש לנו ילד בן שנה וחצי ואנו חיים בנפרד כרגע.
תקופת הפרידה היתה בחלקים. תחילה עזבתי את הבית למשך חצי שנה. חזרנו לחיות יחד ולאחר מכן שוב נפרדנו ואני לא חי בבית כבר חודש וחצי.
לאחרונה בננו החל לקרוא לי בלילות בבכי רב: "אבא, אבא"
אני רואה אותו בהסדרים קבועים פעמיים בשבוע ואפילו לוקח אותו לגן חלק מהבקרים.
לפעמים שהוא בוכה אחה"צ אני מנסה לדבר איתו בטלפון אבל זה לא כ"כ עוזר.
קראתי קצת על תאוריית יחסי אובייקט אבל לא ממש הבנתי מה הפעולות שיש לעשות כדי שמינימום הנזק יגרם לבננו.
בבקשה עצתכם.
תודה,
הורים מודאגים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים?
בדוי10/11/2011?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד שבוכה בלילות - דחוף! - תגובה
סמדר ריינר11/11/2011שלום לך,
אין פעולות שניתן לעשות כדי למנוע מבנך את הכאב על כך שאתה לא לידו כל הזמן. זוהי המציאות, וכל מה שניתן לעשות כרגע, הוא לנחם אותו ולהכיל יחד איתו את הכאב. זה לא משהו שאתה חייב לעשות, אלא גם אימו יכולה בזמן שהיא איתו. לשבת ולחבק אותו, ולתת לו מילים לתחושות שלו (אתה מתגעגע לאבא, וכו'). לגבי הלילה, יכול להיות שתגובה המתאימה בלילה היא תגובה קצת יותר סמכותית ועניינית, חיבוק קצר, ומסר ברור - שעכשיו ישנים. אני מקווה שהוא לא ישן בלילה במיטה של גרושתך כדאי להימנע מזה, זה לא עוזר להסתגלות שלו למצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש איזו בעייה בהתנהגות?אתי09/11/2011
שלום,
הבן שלי בן 12.5 והוא ילד רזה וקצת נמוך יחסית לילדים בגילו.
יש לציין כי אביו ואני התגרשנו לפני כ 4 שנים.
בגלל שאין מספיק חדרים בבית, הוא ישן איתי בלילה (לאחותו יש חדר נפרד).
תמיד הייתי רגילה וגם אולי היה קצת נוח שהוא עדיין התינוק הקטן שלי, אולי זאת הטעות שלי. הוא קצת ילדותי (לפעמים) ולא עצמאי (למרות שהוא יורד למטה ומשחק עם חברים).
יש לו חברים ומאוד אוהבים אותו.
בלימודים הוא משתדל אך לא תמיד מצליח, יש קצת קושי. זהו, הוא תמיד נראה חלשלוש וקטן יחסית לילדים בגילו ולכן זה מטריד אותי. עוד מעט הוא בגיל בר מצווה וכאשר אני עושה השוואה לילדים אחרים בגילו, הוא נראה לי לגמרי לא בגיל הנכון.
שאלתי היא, האם אני צריכה לבדוק את ההתפתחות המנטלית שלו? לאיזו ייעוץ לפנות במידה וכן? האם אני עושה לו נזק בכך שהוא ישן איתי?
אשמח ואודה על תשובה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש איזו בעייה בהתנהגות? - תגובה
סמדר ריינר10/11/2011שלום אתי,
אני לא יכולה לדעת אם יש בעיה בתפתחות המנטלית שלו דרך התאור באינטרנט, אך אני כן יכולה לגיד לך שזה אכן לא רצוי שהוא ישן איתך. זה ממש ממש לא מתאים, באף גיל, ובודאי שלא בגיל הזה. עדיף שיישן עם אחותו (כמובן לא באותה מיטה אלא רק בחדר). אני חושבת שהתחושה שלך נכונה שאת כנראה משאירה אותו קטן בכך שאת מצמידה אותו אלייך בצורה הזו וזה בהחלט עלול לעכב את ההתפחות שלו מבחינה ריגשית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד מספר על אבא ואמאגל09/11/2011
שלום,
רציתי להתייעץ לגבי בני בן ה-5 שסיפר היום בגן שאבא ואמא גרים בנפרד (נודע לי על כך מהגננת), דבר שממש לא נכון. אנחנו גרים ביחד והיחסים בינינו טובים. גם בגן הכל בסדר עם הילד. מה שאני יכולה לציין זה שמקבל מעט תשומת לב מהאבא כי רואה אותו מעט (בגלל שעות עבודה מרובות) , אבל כמובן רואה אותו בבית וביחד איתי. יש לו גם בגן חבר עם הורים פרודים. מה יכולה להיות הסיבה לזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד מספר על אבא ואמא - תגובה
סמדר ריינר10/11/2011שלום גל,
יכול להיות שהוא מתאר סוג של חוויה פנימית שלו בגלל שהוא מתגעגע לאביו, יכול להיות שיש ילידם אחרים בגן שזה הסיפור שלהם והוא ראה כמה תשומת לב הם מקבלים סביב העניין והוא רוצה גם, וגם יכול להיות שבחושים של ילד הוא חש שמשהו ביניכם כבר פחות זוגי מבעבר, אולי הוא חושש לפרידה שלכם. הייתי מנסה לדובב אותו במשחק ובציור, (אם פיה הייתה נותנת לך שלוש משאלות, מה היית מבקש?, או באמצעות סיפםור על משפחה דמיונית של ילד מציור או מסיפור) כדי להבין טוב יותר אם זה מעיד על משהו שמציק לו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםאופיר09/11/2011
שלום, הבת שלי בת שנתיים ושלושה חוד'. היא חכמה, חריפה, מוכשרת ומדהימה. הבעיה היא כשמתחילים להתלבש. היא מתחילה לבכות ולומר "זה קטן לי" או לחילופין "זה גדול לי" (מה שעולה לה קודם, ללא שום קשר לגודלו של הבגד), "משהו אחר" ושאר תירוצים. ניסיתי להסביר, ניסיתי להפוך את זה למשחק, ניסיתי לשחד אותה ואף אחד מהם לא מעביר את העניין בקלות. אני חייבת לציין שאני אם חד הורית וברגע שאני מתחילה להלביש היא מתחילה לילל "את אבאל'ה שלי" (שאותו היא רואה פעם בשבוע בערך). ברור לי שזה שלב שעובר ובכל זאת, אשמח לעצות ורעיונות להתמודדות. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
סמדר ריינר10/11/2011שלום אופיר,
נראה לי שכדאי לנסות לא להתייחס לזה כל כך. פשוט להלביש אותה וזהו. להגיד בנחרצות ובסמכותיות שזה לא גדול ולא קטן ועכשיו לובשים את זה, וזהו. לא התרגש אם זה לא מוצא חן בעיניה והיא קצת בוכה וצורחת, זה לא סוף העולם, כשהיא תראה שאת לא מתרשמת, זה יירגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)