פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בני בן 3 מעדיף תמיד רק את אבא
    יאיר
    06/12/2011

אבא יעשה לי אמבטיה ואבא ילביש אותי פיג'מה ולגן ,אבא יקח אותי לגן, אבא יעזור לי בשירותים לפיפי וקקי ואבא ואבא ואבא, כאשר אמא מציע את עמצה לעשות משהו במקומי הוא ישר כועס ורוטן ואומר לה "אני לא חבר שלך"... כמעט כל לילה הוא מתעורר באמצע הליליה ובא לאבא יש לי פיפי תעזור לי ואם הוא עושה לבד אז זה אבא תכסה אותי ככה שאין מצב שאני לא צריך לקום ושוב פעם זה רק אבא אבא אבא אף פעם לא אמא, בלילות האחרונים הוא פתאום רוצה לישון אצלנו במיטה אחרי הפיפי ולא לחזור למיטה שלנו דבר שגורר ויכוחים באמצע הלילה.
    כאשר האמא באה לגן לקחת אותו הבייתה הוא פשוט יושב ולא בא אפילו לתת לה חיבוק וכאשר אני מגיע הוא רץ אלי עם חיבוק ונשיקה.

מה ניתן לעשות כדי שיגרום לו להתקרב יותר לאמא, כאשר אני לא בבית הם מסתדרים יפה מאד משחקים, מציירים פאזלים וכדו', אבל אם היא תבקש מימנו לעשות אמבטיה כאשר אני לא בבית הוא פשוט יסרב עם הרטינות הקבועות שלו וכמובן יוסיף את המשפט "אני לא חבר שלך" וזה לא שאני עושה משהו שונה מאישתי באמבטיה שהוא תמיד מעדיף אותי כמו שהוא אומר "היום אבא".

אם יש עצה או משהו שניתן לעשות תעזרו לנו בבקשה.

תודה מראש לכולם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לבת שלי זה עבר ברגע שנולד לה אח...

מיטל
    06/12/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיטל תודה לך.

יאיר
    07/12/2011

האמת אישתי בהריון ואמורה ללדת באזור פסח אני מקווה שזה יפתור את הבעיה.
    דרך אגב אני לא חושב שיש קשר בין ההריון לבין הריחוק שלו מימנה זה התחיל הרבה לפני,עדיין אשמח לשמוע מהפסיכולוגים בפורום את דעתם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי ללא סיבה
    ליאת
    05/12/2011

בתי בת שנתיים וחצי , יש נושא שמאוד מטריד אותי ואת בעלי, כל פעם שהילדה מתעוררת או משנת בוקר או משנת צהריים ישר מתחיל קטסרופה של בכי, אבל בכי שאי אפשר להרגיע אותה, וזה מלווה בעצבים מצידה, לפעמים אני רוצה לדלג על שנת צהריים כי לילה אי אפשר רק לא להיתקל בסיטואציה הזאת , כי זה ממש מוציא אותי ואת בעלי מהכלים.( היא הולכת לישון עם חיבוק ונשיקה ואני רואה שמרוח לה חיוך ענק על הפנים אבל הכל משתנה מהרגע שהיא מתעוררת)לפעמים לוקח לי שעה להרגיע אותה , ולא נראה לי שזה קשור לסיוטים .
    יש דרך לעזור לה ? כי רוב החיבוקים והקרבה שלי נהדפים מצידה.

לקביעת תור
    סגירה
    בכי ללא סיבה

הוספת תגובה

• דילגתם עלי

ליאת
    06/12/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה לא עונים ????

ליאת
    08/12/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי ללא סיבה - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    08/12/2011

ליאת שלום,
    ראשית - צר לי שחיכית לתשובה, צוות נשות המקצוע שמשיבות עושות זאת בזמנן הפרטי לתועלת הציבור ולעתים יש גם לנו אילוצי זמן.
    לגבי בתך - במידה והבכי באמת מתרחש בכל קימה, כדאי לבדוק את הדבר גם גופנית ולהתייעץ עם רופא הילדים שלכם. כמו כן, כדאי לבדוק האם היא אכן ישנה מספיק במהלך היום והלילה, ושהתגובות הללו לא מעידות פשוט על עייפות. במידה ובעיה רפואית נשללה - אז נוכל להסתכל על הנושא בעיניים יותר "התנהגותיות". כלומר, לבדוק את האפשרות שההתנהגויות הללו של בתך הן חלק מתהליך ההתנגדות והתקפי הזעם שמאפיינים את גיל שנתיים - ואז הצבת גבולות עשויה מאוד לסייע לכם - להסביר לילדה שאתם מצפים ממנה להירגע, ותתנו לה להיות בחדר או במיטה עוד מספר דקות עד שהיא תוכל להתחיל את היום בחיוך ובאווירה טובה. ולהקפיד לא להיסחף עמה למערבולת בה אתם משכנעים אותה לקום, מציעים לה "פיצויים" שונים על ההתעוררות וכדומה.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי
    אידה
    05/12/2011

שלום, אני אמא ל2, בת הגדולה שלי היא בת 3,(הקטנה בת 2) ויש לנו בעיה- כל דבר שלא מוצא חן בעיניה - אם זו החולצה שהיא לא רוצה ללבוש או הצלחת הלא נכונה שהגישו לה ...כל דבר כזה והיא מתפרצת בבכי- במקום לדבר ולהסביר מה היא לא אוהבת, דבר נוסף שהופיע בזמן האחרון שהיא הקובעת מי ילביש אותה וכו'- "רק אמא"...ברצוני לדעת כיצד להגיב לדברים האלה כך שהיא תפסיק עם הבכי הרב...תודה.....

לקביעת תור
    סגירה
    בכי

הוספת תגובה

• בכי - תגובה

סמדר ריינר
    06/12/2011

שלום מירי,
    את כבר קיבלת תשובה על שאלתך. מדוע את שואלת פעם נוספת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיפי בתחתונים אצל ילדה בת 4 וחצי
    דינה
    05/12/2011

בתי כבר ללא חיתול בבוקר בלבד מגיל שנתיים. כיום היא בת 4 וחצי. למעשה מאז שהורדנו לה את החיתול היא ממשיכה לעשות פיפי בתחתונים. לא כל יום, אבל לעיתים קרובות. היא יושבת בסלון ומתאפקת עד שיוצא לה פיפי בתחתונים. היא לא מתייחסת לזה שאני אומרת לה לכי לשירותים. היא טוענת שאין לה. בלילה היא עדיין עם חיתול. איך להגיב?

הוספת תגובה

• פיפי בתחתונים אצל ילדה בת 4 וחצי - תגובה

סמדר ריינר
    07/12/2011

שלום דינה,
    למעשה את מספרת שעד היום הילדה לא נגמלה.מה קורה בגן? גם שם בורח לה או רק בבית? צריך לבדוק יותר לעומק מה קורה. נשמע שמסיבות רגשיות שלה היא לא משתפת פעולה עם לקיחת האחריות בעניין הזה, וחשוב להבין יותר לעומק למה. האם זו דרך להישאר קטנה, לא רוצה לגדול? אם כן מדוע? האם זו דרך לקבל תושמת לב? אם כן מדוע? באיזה עוד דרכים מקבלת תשומת לב בבית? איך ההתנהגות שלה בעוד תחומים? רק אחרי הבנה יותר מעמיקה של המצב ניתן יהיה לייעץ לכם איך להגיב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בריחת פיפי

דינה
    07/12/2011

גם בגן בורח לה. אני רואה שיש פיפי בתחתונים. אבל לא כל יום. בבית היא יושבת בצד ומתאפקת ושאני אומרת לה לכי לשירותים היא אומרת "אין לי". וכמובן אחכ התחתונים שלה עם פיפי. מלבד זאת היא בוגרת, חוץ מכך שאינה מעוניינת שיבואו אליה חברות מהגן או ללכת אליהן. היא רק רוצה לשחק עם אחותה הגדולה והחברות שלה. לא בטוחה אם זה קשור לבריחת הפיפי. אני גם התעלמתי וגם כעסתי וגם אמרתי שאשים לה חיתול אבל כלום לא עזר. בלילה בכלל לא ניסיתי להוריד לה את החיתול בגלל זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בריחת פיפי - תגובה

סמדר ריינר
    07/12/2011

שלום דינה,
    יכול להיות שבתך מרגישה שמקומה בבית לא ברור. לא ברור לה איך לקבל תשומת לב ייחודית לה, היא חווה את עצמה כסוג של "זנב" של אחותה, לפחות מבחינה חברתית, ויכול להיות שמאחר ונושא הפיפי נותן לה מקום, היא מקבלת תשומנת לב בגלל זה ולכן הי אאל יכולה לוותר על זה. חשוב לנסות ולראות, איך והאם אתם יכולים לתת לה מקום בזכות עצמה בלי קשר לפיפי, למשל לבלות יאתה זמן איכות ללא אחותה, לחזק אותה על דברים שהי אחזקה בהם, ציור, משחק ריקוד או כל דבר אחר, ולתת חיזוקים על כל יום בלי פיפי (מדבקה למשל). אם זה לא עוזר, כדאי לפנות לייעוץ מקצועי מסודר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שאלות
    מרינה
    05/12/2011

שלום
    1. מה הגיל האופטימלי להכניס ילדה לגן על מנת שההסתגלות תהיה קלה ככל האפשר?(יש לי תינוקת בת 7 חודשים)
    2. מאיזה גיל להתחיל לחנך את הילד ולהציב גבולות?מה היא מבינה בגיל 7 חודשים?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות

הוספת תגובה

• כמה שאלות - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    12/12/2011

מרינה שלום,
    לגבי הכניסה לגן - בכל גיל ההשתלבות במסגרת תדרוש מהילדה מאמץ להסתגל, וזו התמודדות שתוכלי ללוות אותה בה ולעזור לה.
    לגבי גבולות - באופן כללי, אני מאמינה שבשנה וחצי הראשונות לפחות, המוקד צריך להיות מתן הרגשה בטוחה ויציבה לגבי העולם ולא הצבת גבולות. יש את כל החיים לפנייך עם בתך, לחנך אותה ולעצב אותה כפי שאת מבינה. כמובן שחשוב לדאוג שהיא לא תפגע בעצמה בשום צורה, למשל לא תשלח ידיים לשקע חשמל או לחומרים מסוכנים, או תבלע דברים שעלולים לגרום לחנק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 6 מופרעתתת
    מיכל
    05/12/2011

אני אמא לשלושה ילדים: הגדולה בת 15 הבן השני בן 12 והבת הקטנה בת 6.
    הבעיה שלי היא לגבי הילדה הקטנה. אני מרגישה שאנחנו מאבדים שליטה עליה, היא עושה מה שהיא רוצה לא מקשיבה למה שאומרים לה , מזלזלת בנו (חוזרת בנימת צחוק על ההוראות שהיא מקבלת מאיתנו), משקרת הרבה.
    גידלנו כבר שני ילדים לתפארת שאף אחד מהם לא התנהג כך וגם לא הרשה לעצמו להתנהג בצורה כזאת, היא פורקת כל עול וכמו שאמרתי מתנהגת כאילו הבית שייך רק לה והכל מתנהל סביבה, בוכה מכל שטות ולא ממלאה אחר הוראות הכי פשוטות כמו להיות בשקט כשאחרים ישנים או דוגמא נוספת היא לאחר שהיא מסיימת לשחק בחדר לאסוף ולסדר את החדר בחזרה... היא לא עושה זאת אלא אם אני מאיימת עליה שאני יסגור את הדלת בחדר והיא תצטרך להשאר שם עד שהכל יהיה מסודר.
    מה לעשות?????????

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 6 מופרעתתת

הוספת תגובה

• ילדה בת 6 מופרעתתת - תגובה

סמדר ריינר
    06/12/2011

שלום מיכל,
    אני מבינה את התסכול וחוסר האונים שאת חשה. עם זאת, עצם העובדה שאת מכנה את הילדה שלך מופרעת, מעידה על משהו לא פשוט, אני לא יודעת מה.. התנהגותה של הילדה יכולה ללמד על כל מיני קשיים, או בהצבת גבולות, או שנובעים מחרדות, קשיי הבנה או כל דבר אחר, חשוב לנסות להבין, בצורה אמפתית קודם כל מדוע הילדה מתנהגת כך. בדרך כלל, ואני אומרת לך את זה מניסיון רב, ילדים לא פשוט נולדים כאלה,לפעמים הם נולדים עם כל מיני קשיים כמו בעיית קשב וריכוז, אב זה ל אמספיק לבדו לגרום למה את מתארת. ילדים נהיים כאלה מתוך הקשר שלהם עם הסביבה שמגדלת אותם. זה לא אומר בהכרח שאתם לא בסדר אבל גם לא היא. נראה לי שכדאי מאוד שתפנו להדרכת הורים כדי לברר יותר לעומק ממה נובעת ההתנהגות של הילדה ואיך אתם יכולים לעזור לה להתנהג אחרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה מפחדת מדפיקות בדלת
    רונן
    05/12/2011

שלום לך

הילדה שלי בת 1.5 כל פעם שמישהו דופק בדלק או ששואלים אותה מי בדלת, היא קופצת מפחד ונמצאת ממש בפחדים, אני לא יודע אם ככה ילדים או שהוא עברה משהו בגן או משהו בסגנון זה, בנוסף עד היום היא מתעוררת כ 3 שפעמים בלילה כל פעם מסיבה אחרת(אוכל,מוצץ,ברגע שהיא רואה אותנו היא ממשיכה לישון) האם תוכלי לעזור לי אם אני אמור לבדוק את הנושא יותר לעומק

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה מפחדת מדפיקות בדלת

הוספת תגובה

• ילדה מפחדת מדפיקות בדלת - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    12/12/2011

רונן שלום,
    באופן כללי וללא היכרות עם הילדה שלך, ניתן רק לומר שהפחדים הללו הם חלק מהטווח הנורמטיבי של התנהגות ילדים בגיל של בתך. יחד עם זאת, אם אתה עדיין מוטרד ממה שקורה בגן, כדאי להתייעץ עם איש מקצוע שיראה את הילדה - אפשר להתחיל ברופא הילדים או באחות טיפת חלב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מילמול בכיתה - ילד בן 10
    גלית
    05/12/2011

שלום,
    המורה טוענת שבני בן ה- 10 , כיתה ה' מרבה למלמל לעצמו בזמן השעור, הדבר כמובן מפריע לה, ולכן הושיבה אותו בצד , די לבד, בבית אני לא ממש הבחנתי בדבר, אך לפעמים אנו מרבים לדבר לעצמנו - הילד מרבה לשחק במחשב ובאייפון , שאלתי היא ממה גורם הדבר? האם יש מקום לטיפול פסיכולוגי ? או שהדבר יחלוף מעצמו? אולי הילד לא ממש מרבה לנהל שיחות ואין לו הרבה חברים (4 חברים בערך ) אשמך לקבל מענה תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מילמול בכיתה - ילד בן 10

הוספת תגובה

• מילמול בכיתה - ילד בן 10 - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    12/12/2011

גלית שלום,
    תופעה של מלמול בכיתה היא דבר שיכול לנבוע מכמה סיבות - כמו קושי להתרכז, חרדה, טיקים ועוד. מומלץ לשאול את הילד על כך, ובמקביל גם לפנות להתייעצות עם איש מקצוע - פסיכולוג או פסיכותרפיסט שמתמחה באבחון וטיפול בילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד שגר רחוק ואינו מעוניין לדבר.
    דורון
    04/12/2011

שלום

יש לי ילד שגר בארצות הברית. הוא גדל איתי עד גיל שלוש ולפני שלוש שנים עבר עם אימו לארצות הברית.

הבעיה - הוא לא מעוניין לדבר איתי בסקייפ. בהנחה שזו לא האם שמשכנעת אותו לא לדבר.

עד כמה להתעקש ולחזר אחריו ?

האמת שהשיחות משעממות, אין הרבה דברים שניתן לעשות במדיום הזה. אבל אני בכל זאת אבא שלו.

הוספת תגובה

• ילד שגר רחוק ואינו מעוניין לדבר. - תגובה

נעמה סבג שמש
    05/12/2011

שלום דורון,

לא מעט ילדים בני גילו אינם מעוניינים בשיחה בנייד ובסקייפ וזה יכול להיות די מתסכל.

עם זאת, עליך להתעקש ולהקפיד להתקשר.
    הוא צריך לדעת שאינו חייב לשוחח איתך אבל אתה תמיד שם ותמיד תתקשר.
    הוא לא חייב, אבל אתה חייב- אתה אבא שלו כפי שאמרת.

כדאי שתדבר איתו כאשר מכשיר הטל' על רמקול. העיקר שהוא ישמע אותך, גם לכמה מילים.
    תשלח לו בדואר רגיל מכתב שאמא תקריא לו ותמיד תבקש שישלח לך גם משהו. שאמא תכתוב או ציור.

המצב לא פשוט. ובתוכו יש לעשות את המקסימום.

ליבי איתך.

בהצלחה!
    נעמה סבג שמש, בעלת רשת ומכללת עידן ההורות.
    יועצת שינה ומנחת הורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלטה קשה- העברת גן
    אור
    04/12/2011

שלום,
    ואני מראש אודה להתיחסותכן.
    בני בן שנתיים ו-5 חודשים. זוהי שנתו השניה בגן. כבר בשנה הראשונה גילינו כי יש לו קושי במעברים, ויש צורך להכינו לכל שינוי ו/או מעבר. בשנתו הראשונה בגן, הגן מנה 25 ילדים בגילאי 1-2. לא היה כמעט יום שלא היו בו קשיי פרידה בגן (כולל בכי), לעיתים היה הדבר תלוי במי מהסייעות נמצאת (הוא היה קשור לגננת). במקביל התחילה להתעורר אצלי חוסר שביעות רצון משמעותי מהתנהלות הגן וההנהלה (לדוגמא: ההנהלה לא הסכימה לתת להורים לדבר ישירות עם הגננת, גם לא טלפונית, ללא נוכחות מנהל!?!). כמו גם חוסר שביעות רצון מכמות הילדים בגן. יש לציין שמהגננת הייתי מרוצה, אם כי לא מכל הסייעות, שהרבו להתחלף (אולי בגלל ההנהלה).בתחילת השנה, המשיך בני באותה מסגרת של גן, אך עלה כיתה לגילאי 2-3. כמות הילדים הפעם בכיתה גדלה ל-36 ילדים, כל הצוות השתנה, ורובם של הילדים גם התחלף. יש לציין כי הצוות השנה אינו לרוחי, גם לא הגננת. כמות הילדים בלתי אפשרית (ואפילו הגננת מלינה על כך). כמובן שקשיי ההסתגלות החלו שוב,הכוללים בכי כל בוקר, לאחר שהפניתי את תשומת ליבה של מנהלת הגן, היא אכן אישרה שלבני יש קושי בהתחברות עם שאר ילדי הגן ללא תיווך ותמיכה.
    לאחר שבני התרגל לצוות החדש, אמנם קל לו יותר ללכת לגן, אך הוא עדיין אומר כל בוקר שאינו רוצה ללכת לגן, וכשבאים לקחת אותו הוא מבקש לחזור הביתה.
    השיקול, משנה שעברה עדיין נשאר, האם לעשות לילד שינוי ולהעביר אותו גן.
    היום יש לי הזדמנות להעבירו לגן, שנראה לי יותר מהרבה בחינות - 20 ילדים, צוות קצת יותר סימפטי. אך...הוא יהיה מהגדולים בגן - יהיו כ- 5 בני גילו (בכמעט 8 חודשים מהקטנים). גם המעבר לילד שיש לו קושי גדול כל כך מטריד אותי מאוד, עד כדי כך שאני פוחדת לנתק אותו "מסביבתו הטבעית" מהגן שבו הוא מכיר לפחות מספר ילדים.
    אשמח מאוד לעיצה...ההתלבטות נמשכת לי כבר המון זמן.
    אודה מאוד לעזרתכן
    אור

לקביעת תור
    סגירה
    החלטה קשה- העברת גן

הוספת תגובה

• החלטה קשה- העברת גן - תגובה

ליאת גרוס
    05/12/2011

שלום אור
    אם את שולחת את הילד למקום שאת לא שלמה איתו את יוצרת קשר עבורך ועבור הילד. אם יש לך אופציה אחרת ואת בטוחה שהגננת טובה והצוות מקצועי שווה לשקול. העובדה שיש שם ילדים קטנים יותר אינה חייבת להיות בעיה. צריך לבדוק אם קיים איש צוות נפרד המטפל רק בקבוצת הגיל שלו ומתאים את הציפיות והתכנים לגיל זה.
    מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כנראה שהקושי להחליט הוא שלי

אור
    05/12/2011

אני שוקלת כבר הרבה זמן, ומחפשת גנים.
    האם העובדה שבגיל של 2.5 יש 36 ילדים בגן היא לא חסרון משמעותי?בייחוד לילד רגיש?

כעת יש לי הזדמנות להעבירו, כי אכן מצאתי גן, שנראה משביע רצון.
    הדבר שהכי מטריד אותי הוא שהגן רחוק ממקום מגורינו - בעיר אחרת(רבע שעה נסיעה ברכב) והחשש שלי שהבן שלי לא יראה חברים ופנים מוכרות אחר הצהריים.
    אני מוטרדת מהתחברותו לילדים ויודעת שהיום יש לו קושי.
    האם העובדה שהוא מכיר היום כמה ילדים ורואה אותם אחה"צ, לא תחסר לו אם נעביר אותו?
    תודה על התגובה בכל מקרה
    אור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לקבל תשובה

אור
    08/12/2011

אשמח מאוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהבה לאיפור בבן
    סער
    04/12/2011

בני בן 5. יש לו אחות בת שנה. לא מוקף בבנות במשפחה. הוא מאוד מתעניין בסיכות, איפור, תכשיטים ולא משנה שאומרים לו שזה של בנות הוא עדיים רוצה לנסות.
    מגיל מאוד צעיר הוא מאוד נמשך לקרמים שלי. מה זה אומר?

לקביעת תור
    סגירה
    אהבה לאיפור בבן

הוספת תגובה

• אהבה לאיפור בבן - תגובה

ליאת גרוס
    05/12/2011

עדיין קשה להגיד אם זה אומר משהו אבל יכול להיות שכן. שנים יגידו. . מותר לך לסרב לאפשר לו להשתמש בקרמים שלך או בתכשיטים. יחד עם זאת תיזהרי לא להיכנס איתו למאבק ולשדר לו שהוא לא בסדר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איבחון בריפוי בעיסוק
    סער
    04/12/2011

שלום.
    בני בן 5. מוזמן לאיבחון בריפוי בעיסוק בשל קושי באחיזה של העיפרון ויכולת נמוכה מאוד בציור שאינה תואמת את גילו. הבעיה היא שהוא מאוד כועס בכל פעם כשניסינו להראות לו כיצד לאחוז נכון את העיפרון, ובכלל הוא מקבל לא יפה כשמלמדים אותו. איך להציג את האיבחון? לאן אנחנו הולכים? לשם מה? מה בודקים שם?
    וכשנתחיל ללכת באופן שוטף איך להציג את זה ,כחוג?

לקביעת תור
    סגירה
    איבחון בריפוי בעיסוק

הוספת תגובה

• איבחון בריפוי בעיסוק - תגובה

נעמה סבג שמש
    05/12/2011

ליעד שלום,

מרפאה בעיסוק יודעת להפעיל את הילד, לא ברמה הדידקטית והמשעמממת אלא תוך כדי משחק.
    בשלב הראשוני אין צורך ליידע אותו שזוהי מטרת הביקור.

קשה להגדיר זאת ממש כחוג כי הרי לא משתתפים ילדים נוספים, אבל אפשר לומר לו שבגיל 5 כולם מוזמנים אליה לביקר.
    את שאר העבודה תשאירו לה.
    מרפאה בעיסוק, מתפקידה גם להנחות את ההורים. תבקשו הדרכה.

רק טוב ייצא מזה.
    בהצלחה!

יועצת שינה ומנחת הורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 4.5 חוצה גבולות בגן
    עדי
    04/12/2011

שלום,
    יש לי ילד בכור - מדהים,חכם ומאוד רגיש בן 4.5 שנכנס השנה לגן עירייה. הילד תמיד היה ילד מופנם ושקט שבקושי שיוצר אינטראקציות עם סביבתו והגננת הקודמת שלו בגן הפרטי הצליחה לגרום לו לעבור תהליך שעזר מאוד לבטחונו העצמי. כאשר חצה את הגבול היא גם ידעה כיצד להרגיעו. השנה הוא אצל גננת שלדעתי חסרת כל יכולת התמודדות עם המצבים הללו, ואני מוצאת כי הוא גם לא מרגיש צורך להיות קשוב לה ולחוקייה, הוא כמעט בכל יום מגיע למצב בו חוצה גבול, דהיינו:דוחף כסא של ילד אחר וגורם לנפילתו, מחזיר לילדים שפוגעים בו למרות שהיא אוסרת זאת, משחק משחקים רבים עם ידיים וכו'...אני משתמשת בטבלה של חיזוקים חיוביים ושליליים על מקרר הבית ונעשות שיחות רבות עימו. חשוב לציין כי הוא מאוד וורבאלי , מדבר ומקשיב, ואף מציין כיצד היה יכול לנהוג אחרת כאשר משחזרים סיטואציה מסויימת. ובכל זאת המצבים הללו חוזרים על עצמם שוב ושוב ויש לי התחושה כי הגננת כבר תייגה אותו והוא הפף לאפטי כלפייה. (חשוב לציין כי אני מורה ומחנכת ואינני אמא שמאפשרת לגיטמציה להתנהגות מסוג זה. אני מאוד קשה ונוקשה בחינוך בבית ודואגת שידע כי לא משנה מה דעתו על כל בעל סמכות כלשהו כגון הגננת הוא יצטרך לפעול על פי החוקים והכללים של אותו בעל הסמכות) לי תהחושה כי איננו אוהב אותה, מעריך או מרגיש הצורך להקשיב לה. אני ממש אובדת עצות ומודאגת מאוד.
    אשמח לכל תגובה

לקביעת תור
    סגירה
    בן 4.5 חוצה גבולות בגן

הוספת תגובה

• בן 4.5 חוצה גבולות בגן - תגובה

ליאת גרוס
    05/12/2011

שלום עדי
    אם מדובר בגן עירייה בקשי פגישה עם פסיכולוגית הגן. אחרי פגישה איתך היא תוכל להדריך את הגננת כיצד להתמודד טוב יותר.הפסיכולוגית תוכל גם לאתר אם הילד נמצא במצוקה ולהמליץ על התערבות מתאימה.
    זכותך לפנות אליה וזה שירות ללא תשלום.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• help
    אורלי
    04/12/2011

שלום בני הקטן (בעוד כחודש בן 3) עדיין לא מדבר שוטף יש לו מלא מילים ומשפטים אבל עדיין בין לבין הוא "מקשקש" ודיי קל להבין מה הוא רוצה...
    אבל יש בעיה גדולה מאוד אם הוא רוצה דבר מה והוא לא מקבל הוא מתרגז צועק מרביץ ואפילו נושך גם לאחים שלו הגדולים יותר (4.5 ו 7) הוא מרביץ ,לפעמים במקופ להרביץ הוא מעיף למשל דברים שיש על השולחן בסלון....
    אני כבר ממש לא יודעת "איך לאכול את העניין הזה" בבקשה תייעצו לי ..
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    help

הוספת תגובה

• help - תגובה

סמדר ריינר
    05/12/2011

שלום אורלי,
    קודם כל ברור שכשהוא צועק ומרביץ בשום אופן אין לתת לו את מה שביקש, ולהיות מאוד עיקביים בזה. ברגע שיש אלימות להפסיק אותה באופן פיזי ומיידי.בשום אופן לא להיכנס להסברים, נאומים והתחננונויות.הצבת גבולת קצר, ענייני, ובאופן סמכותי, ובהמשך להתעלם (למעט הפסקה פיסית של אלימות, לא בצורה כואבת אבל בצורה נחרצת).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהניסיון שלי

אמא
    05/12/2011

שלום, מציעה לבדוק לו את השמיעה ולראות האם יש בעיה שמיעתית עקב נוזלים,דלקות וכו'. בד בבד גשי להתפתחות הילד ותבקשי ריפוי בדיבור, הילד שלך כנראה מתוסכל מאד וקשה לו להביע את עצמו כמו שצריך , כנראה שהוא גם חש שלא כולם מבינים אותו. שווה לבדוק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה אצל ילד בן שנה
    הילה
    04/12/2011

שלום ובוקר טוב,
    הבן שלי בעוד כ-שבועיים יהיה בן שנה. בתחילת דרכו הלילית, היה נרדם לבד במיטתו משום מה ואני אפילו לא זוכרת מדוע חודשים רבים זה כבר לא כך או שהוא נרדם עם הבקבוק בפה או ממש אחרי האוכל דקה על הידיים והוא כבר ישן.
    הבעיה מתחילה בהתעוררות, בעבר היה מתעורר מספר פעמים למוצץ או למים ונרדם מייד. אך חל שינוי שמתעורר למוצץ נניח ונרדם מיד אחרי חצי דקה שוב מתעורר בבכי, נותנת מיים ושוב מתעורר מלטפת ושוב מתעורר (ניסיתי גם בקבוק- זה לא מרעב.) וככה הלאה...בסופו של דבר יום אחד לקחתי אותו בלילה שכזה אלי למיטה ומאז לא היתה כל בעיה. כעת כל לילה מתחיל את הלילה במיטתו ואז בשלב כלשהו בלילה מתעורר ונעמד במיטה. אני מרימה ולוקחת למיטה שלנו וכך ישנים יחד עד הבוקר. (כבר בדרך לחדר שלי הוא נרדם...)
    מה אני יכולה לעשות במצב כזה? האם צריך לעבוד על כך שישן במיטתו...יש לציין שהצעד שעשיתי נבע בעייפות ועצלנות לעמוד לידו בלילות וכך זה יותר קל (אומרת גלויות) ...
    מה אתן ממליצות? האם יש שיטה כלשהי...?
    תודה מראש, הילה

לקביעת תור
    סגירה
    שינה אצל ילד בן שנה

הוספת תגובה

• שינה אצל ילד בן שנה - תגובה

נעמה סבג שמש
    05/12/2011

שלום הילה,

את מתארת פה השתלשלות עניינים אשר ברור לך בהחלט ממה היא נבעה.
    אם העניין באמת מטריד אותך ותרצי להפסיק את ההתנהלות, תצטרכי לקבל
    החלטה אמיתית ולהיות מאד עקבית.
    תתחילי שינוי כזה ביום חמישי, כך שיהיו לך יומיים בהן אינך קמה לעבודה בבקר.
    באותם לילות- תצטרכי להכיל אותו רגשית, ללטף, להרים ולהרגיע על הידיים ואפילו לשים עליו יד עד שהוא נרדם.
    השלב הראשוני הוא לא לקחתו למיטתך.
    משם תתחילי.

בהצלחה!
    יועצת שינה ומנחת הורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה