מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קשר הילד לאבא שלוasher08/11/2011
שלום
יש לי ילד בן שנה וחצי אני ואישתי מתגרשים בקרוב אני מאוד דואג שהילד לא ירצה לבוא אלי ואני אומר זאת בעקבות מה שאני רואה מהיום יום ואני יפרט.הילד מאז גיל חצי שנה נימצא איתי יום יום משעה 18 בערב אני משחק איתו מאכיל אותו מקלח אותו והכל אימא שלו עובדת בשעות הערב קבוע.סבתה של הילד מגיעה לערך כל שבועיים לביקור והילד ממש מפרכס שהוא רואה אותה וממש מתעלם מימני ואני שואל את עצמי איפה אני לא בסדר?מה החסרתי מימנו?למה אלי הוא לא רץ בסוף היום שהוא רואה אותי אולי זה נשמע דבילי אבל אותי זה מאוד מטריד..נ"ב שהוא רואה אותי שאני בא לאסוף אותו מהמטפלת שלה הוא כן מקשיב הוא מתחיל להזיז ולעשות דברים שהמטפלת לא מרשה לו נא עזרתכם הדחופה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר הילד לאבא שלו - תגובה
סמדר ריינר09/11/2011שלום אשר,
נראה שאתה לא כל כך בטוח שתחושת הערך העצמי שלך כאבא. אין לי ספק שאם אתה נמצא עם הילד כל ערב ומטפל בו הוא מאוד קשור אליך. אבל אתה כנראה זקוק לחיזוקים חיצוניים כדי להרגיש זאת וזה מעיד על חוסר הביטחון שך ולא על כך שהילד לא קשור אליך אליך או לא רוצה אותך.. ברור שכשהוא רואה את סבתא שבאה פעם בשבועיים וגם זה רק כדי לפנק הוא ישמח, אלך הוא רגיל. זה לא אורמ שהוא לא אוהב אותך ואתה לא תחסר לו מאוד אם לא תהיה. חשוב שתלמד להרגיש בטוח בעצמך ולא תצפה מהילד לאישורים וחיזוקים. אם אתה לא מצליח, כדאי מאוד שתפנה לטיפול במיוחד בתקופת הגירושים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 4 וחצימיטל ל08/11/2011
שלום,יש לי ילדה בת 4 וחצי עם התפתחות תקינה.
התחילה לדבר גיל מוקדם.
בשבוע שעבר פתאום היא התחילה לגמגם,ומאוד קשה לה לנתחיל משפט היא אומרת ככה:
אאאאאאאאני רעבה.היא לא מבינה למה היא מתקשה לדבר.היא בוכה ואמרת לי "אמא למה אני לא מדברת רגיל?מה קרה לי?
מה זה התופעה הזו?
אודה לעזרתכן,זה מאוד מעצבי אותה ואותי כמובן :(
תודה מראש - אודה לתשובה בהקדם
אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 4 וחצי - תגובה
סמדר ריינר09/11/2011שלום מיטל,
אי אפשר לעשות אבחון באינטרנט להבין מה קרה לה. מה גם שלא ציינתם שום פרטים על הילדה ועל המשפחה. עליכם לפנות לקלינאית תקשורת בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מדינהעילום שם08/11/2011
שלום!
לפני כ-7 שנים בערך הגרנו לחו"ל עם ילד בן 3.5 וילדה בת שנתיים.
המעבר לא היה פשוט לבן הגדול, למרות גילו הקטן. הוא ילד מאוד ביישן. עם השנים הוא התרגל למקום ובנוסף לכך הוא למד ולומד בשפה זרה(צרפתית ואנגלית) 8 שעות כל יום.
יש לציין שאחותו הקטנה בת 9 ונולדו לנו עוד בן ובת שהיום הם בני 5 .
חשוב לי לדעת:
1. איזה נזק עלול להיגרם לילדים במעבר למדינה אחרת.
2. ואם עלול להיגרם נזק, כשבן משפחה מהותי בחייהם כגון סבא, סבתא, דוד, דודה... שחיו איתם עוזב את המדינה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח אם אוכל לבל מענה
עילום שם09/11/2011תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהישנה סיבה למה אני לא יכול לקבל
עילום שם10/11/2011תשובה בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי ילד בן 3א08/11/2011
שלום, אני דודה של הילד לא אמו, אך עדיין התנהגות מסויימת מטרידה אותי. לפני פחות משנה נולדו במשפחה תאומים, הדבר היה מאוד קשה לילד ועד היום עדיין קשה לו לקבלם, הוא מציק להם מאוד. זהו ילד שקיבל המון המון תשומת לב מהמשפחה הוא הנכד הראשון. ומן הסתם נפלה עליו פצצה כפולה עם התאומים והמצב שלו די מובן.. הבעיה היא שהוא פיתח התקפי זעם ובכי, ואין לו גבולות כמעט בכלל הוא לא יודע לשמוע את המילה לא, הבעיה היא גם שאבא שלו מאוד רגיש לגביו ומוותר לו הרבה פעמים והאמא נכנסה בלי כוונה לתפקיד ה"שוטר הרע", היא המחנכת בבית. וכך יוצא מצב שכל קושי הכי קטן הוא פונה לאבא שלו. בגן לצערי יוצא לו שם של ה"מרביצן" וזה ממש קורע לי את הלב, זהו ילד מתוק ורגיש מאוד מתוסכל, שבגלל שאין לא גבולות הוא שומע בעיקר בגן- לא, ואסור, וזה מחריף את הרגשת התסכול שלו-אני מניחה- בגלל שזה גורם לו הרגשה שהוא כל הזמן לא בסדר... רציתי עצה איך לגשת אליו איך להתייחס בעת התקפת בכי או זעם. אני מאוד דואגת לבריאותו הנפשית...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תשובה....
א16/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים בפורום??
א19/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי ילד בן 3 - תגובה
נעמה סבג שמש20/11/2011שלום לך,
זוהי סיטואציה מורכבת וקצת קשה לענות על זה דרך פרום.
אנחנו בעידן ההורות מאמינים בהכוונה תוך אינטליגנציה רגשית:
לשקף לילד את התחושות שלו לתאר לו את המב להמליל לו את החוויה. חשוב לתת לילד להביע תסכול וכעס. ניתן ורצוי ללמדו להביע אותו במילים.
לא פחות חשוב הוא לאפשר לילד זמן איכות עם אימו, ללא הקטנטנים.
לוותר? לא. לוותר לילד זה לוותר עליו.
אבל בהחלט רצוי שלא להכנס לעימות על כל דבר.
שבוע טוב,
נעמה סבג שמש, בעלת רשת ומכללת עידן ההורות
יועצת שינה ומנחת הורים
מומחית בהקניית אינטליגנציה רגשית והרגלי שינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מחפץ מעברמיטל08/11/2011
שלום רב,
כשבתי היתה בת חצי שנה, חזרתי לעבודה אחרי חל"ד, והיא נשארה אצל אמא שלי. הפרידה ממני היתה לה קשה מאוד, אז אמא שלי נתנה לה בזמן העדרותי, חולצה עם ריח שלי, דבר שניחם והרגיע אותה. אט אט החולצה נעשתה חלק בלתי נפרד מחייה והיא נסחבה איתה לכל מקום. החולצה היתה נפלאה כחפץ מעבר וספקה לה מענה בזמן משברים, מעברים או סתם מצבי רוח רעים או זמני עייפות. היום הבת שלי בת שנה ו-11 חודשים. היא עברה בתחילת השנה לגן חדש וההסתגלות אליו היתה מאוד קשה , כך שנצמדה יותר ויותר לחולצה הזאת. בגן הקודם היא היתה מוותרת עליו לטובת משחק או יציאה לחצר, אך בגן הזה, לפי דברי הגננת, החולצה הפכה לכלי נשק שלה ומקור לשליטה, והיא לא נפרדה ממנה ומהמוצץ לשניה. הדבר נודע לי רק בשבוע שעבר, ומאוד חרה לי עם העובדה שכשהיא משחקת הידיים לה לא פנויות, וגם התלות המוגזמת בזה לא נראת לי...
החלטתי שאני מקדישה את סוף השבוע לגמילה מהמוצץ והסמרטוט בשעות היום, ומעתה היא תוכל לקבל אותם רק בזמן שינה. הייתי בטוחה שזה יהיה צעד קשה מאוד אך זה הלך מצויין והיום, לאחר ארבעה ימים בלבד, היא לא דורשת אותם בכלל בזמן היום.
השאלה שלי האם כדאי לנצל את ההזדמנות ולגמול אותה לחלוטין מהחולצה הזאת (או אולי גם מהמוצץ), יתכן שכבר אין לה צורך בזה כבר? השאלה גם נובעת מכך שעלול להופיע משבר בקרוב, בעקבות לידת אחיה הצפויה לבעוד כשלושה חודשים. אולי עדיף להשאיר לה את הנחמה הזאת לתקופה הזאת?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מחפץ מעבר - תגובה
סמדר ריינר09/11/2011שלום לך,
אין שום צורך לגמול ואתה מחפץ מעבר, הי אעוד קטנה מאוד וזקוקה לו. גמילה מחפץ מעבר נעשית באופן טבעי ועל ידי הילד בלבד. נסי להניח לזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכי היסטרי בפרידה מההורים בגןמשה08/11/2011
בני בן שנתיים ותשעה חודשים. מתחילת השנה בגן (גן חדש) בוכה בכי היסטרי כשנפרדים בבוקר, לאחר שתי דקות הוא נרג.
במהלך היום מצב רוחו משפר בהדרגתיות ובסוף היום כשאני באה לקחת אותו הוא שמח ומאושר, אוהב את הצוות המטפל.
אבקש עזרתכם בהבנה האם הדבר טבעי? או האם זמן ההסתגלות אמור להיות ארוך יותר? קשה לי לראות אותו סובל - זה לא בכי של פינוק אלא בכי עצוב מלא כאב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכי היסטרי בפרידה מההורים בגן - תגובה
סמדר ריינר09/11/2011שלום משה,
אם הילד נרגע אחרי שתי דקות, אז כפי הנראה זה לא בכי של עצב תהומי כמו שאתה חש. אולי זה גם לא בדיוק בכי של פינוק, אבל זה כן בכי שמיועד אליכם ההורים. אם תגיבו אליו בענייניות ובקצרה, ותיפרדו בלי הרבה "ריגשי" סביר להניח שלא תהיה לו עוד תועלת בבכי וזה ייפסק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא אוהב שעורי מוסיקהחן808/11/2011
שלום רב, בני בן 9, מצטיין בלימודים, הצליח במבחני המחוננים, לא אוהב שעורי מוסיקה, לטענתו, המוסיקה גורמת לו כאבי ראש, המורה טוענת שהוא יושב עצוב בשיעורים אלה ומסרב לפעול בהם.אולם כשצופה בטלויזיה רעש המוסיקה שבוקע ממנה לא מפריע לו. מה יכולה להיות הסיבה? אני מאד מודאגת מכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא אוהב שעורי מוסיקה - תגובה
סמדר ריינר08/11/2011שלום חן,
למה זה כל כך מדאיג אותך? אז הוא לא אוהב שיעורי מוסיקה...אני לא מכירה אתכם מספיק כדי לדעת את הסיבה,ונתת מעט מאוד פרטים על הילד ועל המשפחה ואם זה באמת נורא חשוב לך את יכולה לנסות פנות לייעוץ מסודר כדי לבדוק את זה. אני חושבת שמותר לו לילד המחונן שיהיה משהו שהוא לא אוהב ושיהיה שיעור אחד שהוא נח בו. יותר ממה שמדאיג נושא השיעור, אולי מה שכן יכול להדאיג זה עצב שלו. האם בשיעורי מוסיקה הוא מתחבר למשהו ריגשי שקשה לו? את זה אפשר לנסות לבדוק איתו בשיחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 8 מפחד מקסאמיםאמא ממש דואגת07/11/2011
היי, אני ממש אודה לעזרה:
בני בן 8 ילד שמח ונבון. אנו חיים בתל אביב בסביבה נפלאה ורגועה. לפני כשבוע היתה אזעקה בבית הספר (תרגיל) והוא מאוד נבהל. מאז כל ערב הוא מתלונן על כאבי בטן ומחשבות רעות, מספר שהוא מפחד מקסאמים ומפחד למות ושואל אותנו שאלות על מלחמה, מוות וכו, תוך כדי שהוא בוכה ומתלונן על כאבי בטן.
אני אובדת עצות ומרגישה שלמרות ההקשבה שלנו והשיחות איתו זה הולך ומחמיר. כיצד לעזור לו? להתעלם מזה, לדוש בזה? מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים-מקפיצה
אמא ממש דואגת12/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 8 מפחד מקסאמים - תגובה
סמדר ריינר13/11/2011שלום לך,
את מוזמנת לעיין בעמודת שאלות נפוצות בתשובה העוסקת בפחדי ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 6 בורחאמא07/11/2011
בני בן 6 עלה לכיתה א'. התחיל לברוח מהצהרון בו הוא שוהה לאחר שעות ביה"ס, לעיתים חוזר לעיתים לא. עפ"י שיחה איתו לא עושה זאת בכדי למרוד אלא בכדי להרגיש גדול ועצמאי ואפילו לא מודע לחומרת המצב. אנו גרים ביישוב קהילתי בו הרבה ילדים די משוחררים לאחר שעות ביה"ס והוא מאוד היה רוצה גם כן להגיע הביתה.
כמו כן. בשבוע שעבר ניסה לצאת מתחום ביה"ס בטענה שקשה לו ביום זה בגלל ריבוי שיעורי עברית.
מה עליי לעשות. ניסיתי להענישו, לכעוס, לברר מדוע ובכל זאת הוא ממשיך לברוח.
יש לציין שזה לא קורה בגל יום.
האם עליי לפנות ליועצת בית הספר או לפסיכולוג או איש מקצוע אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתם אותי.
אמא09/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 6 בורח - תגובה
סמדר ריינר10/11/2011שלום לך,
לא כל כך הבנתי איך התנהלה השיחה שלך איתו. קצת קשה לי לדמיין ילד בן 6 מסביר שהוא לא רוצה למרוד אלא להרגיש עצמאי וגדול. אם תוכלי לתת על כך יותר פרטים, זה יעזור להבין. יכול להיות שזה יום ארוך לו מדי, שהוא מתגעגע הבייתה, אולי הוא חושב שאת נמצאת בבית עם אח קטן ממנו, אוי פשוט הוא לא רגיל לכל כך הרבה שעות. אולי לא נעים לו בצהרון מסיבה כלשהי, כדאי לברר יותר לעומק, לא ברור לי מהשיחה שאת מתארת איזה בירור נעשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך...
אמא13/11/2011כשהוא חוזר לצהרון הוא לא מתנהג כמישהו שעשה משהו לא בסדר או עבר על גבול כלשהו אלא חוזר בהתרגשות ואיננו מבין את חומרת העניין. כמובן ששוחחתי איתו על הנושא על הדאגה של כולנו כאשר הוא איננו נמצא במסגרות בהן אמור להיות.
יש לציין שלאחר שנענש בפעם האחרונה הוא לא ברח ואנו מקווים לטוב.
שוחחנו עם היועצת של ביה"ס והיא אמרה שיש לשים לב להצבת גבולות.
כי גם בביה"ס הוא מנסה. אנחנו בבית מאוד נותנים גבולות בצורה ברורה וחד משמעית ועקבית כמובן. ולעיתים יש תחושה שאף יותר מדי גבולות. אולי הוא מנסה לפרוק עול בחוץ? כיצד ניתן לטפל בנושא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך... - תגובה
סמדר ריינר13/11/2011שלום לך,
בהחלט יכול להיות שיש משהו נוקשה בגישה שלכם, כאשר לפעמים במקום להבין את הקושי הריגשי שלו אתם מציבים גבול ומפרשים את ההתנהגות שלו כנסיון להפר גבול ולא כאיתות מצוקה.
למעשה הילד אומר לכם בהתנהגותו שקשה לו יותר מדי שעות במסגרת והוא צריך יותר שעות בית. הייתי שוקלת להתייחס לכך ברצינות. אולי יש פיתרון אחר, למשל שילך הבייתה עם חבר שאימו בבית תמורת תשלום, או שלפחות חלק מהשבוע תיקחו אותו מוקדם או להעזר בסבתא וכו'. אם אין אפשרות לכל הדברים האלה, גם הכרה בצורך שלו חשובה. כלומר במקום לנזוף ולהעניש - להגיד - אולי קשה לך להיות בצהרון כי אתה רוצה הבייתה, ומתגעגע לאמא. אנחנו מצטערים שכרגע אין ברירה ואתה חייב ללכת לצהרון, אבל לברוח זה לא הפיתרון. אנחנו נשתדל למצוא לך זמן לחוד עם אמא מדי פעם, כדי שתוכל לקבל קצת פינוק וכיף עם אמא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 7 וסרטי פורנו?ויקי07/11/2011
היי רציתי להתייעץ על איזשהו טראומה שניראה לי שבני עבר....
הילד שלי בן 7 בכתה ב,יחד איתו יש בכתה ילד נורא מופרע גס וחוצפן שלא מקבל חינוך מההורים שלו,זה ילד שכל הזמן מעבירים אותו מכתה לכתה מרוב ששום הורה לא מוכן שישאר בכתה של הילד שלו,
לפני כמה ימים הוא לקח את בני שהוא מאוד מאוד תמים ולא יודעת שום דבר על מין והראה לו תמונות סקס,בני מרוב הבושה והפחד לא סיפר לנו בבית אבל סיפר לחבר מהכתה וכך גילינו את זה...מלבד זה שאנחנו נטפל בנושא זה בחומרה בבית הספר רציתי לדעת מה עובר בני בשלב כזה אנחנו מפחים לדבר איתו יותר מידי כי או שהוא ישכח מזה או שהוא מפנים את זה?מה עושים במצב כזה?בעיני זה סוג של הטרדה ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 7 וסרטי פורנו? - תגובה
סמדר ריינר08/11/2011שלום ויקי,\
אנא פני לעמודת שאלות נפוצות לתשובה העוסקת בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תהליכי גירושיםל'07/11/2011
שלום!אני רוצה להתחיל את תהליכי הגירושים. יש לי שני ילדים בת 6 ו בן 3. מה נהוג לעשות כדי להקטין כמה שיותר להם את הטראומה מהגירושים? האם יש כללים וכלים כדי לעשות את זה בדרך הכי קלה בשבילם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תהליכי גירושים - תגובה
סמדר ריינר08/11/2011שלום ל',
קודם כל חשוב לזכור לא לערב את הילדים בתהליך ולא להתשמש בהם לצורך מאבק הגירושין. כדאי להתחיל בהודעה משותפת של שני ההורים לילדים על כך שאתם לא מסתדרים ולכן אתם נפרדים. זה לא בגללם ולא באשמתם, תמיד תמשיכו שניכם לאהוב אותם ולהיות הורים שלהם. חשוב להגיד להם ככל הניתן מה הולך לקרות ושלמור על יציבות וודאות - האם אבא עוזב, מתי ואיך יפגוש אותם, וכו'. חשוב להקפיד על סדרי הראייה, ולא לערב את הילדים במחלוקות שלכם, ובסיבות המפורטות לגרושין, באופן שעלול לגרום להם לכעוס על בן זוג. חשוב להיות סבלניים בתקופה הזו לגילויים של כעס, חרדות ועצב תחושות שליליות מצידם, לתת להם לבטא אותם אך לא לאפשר לתחושת האשמה על כך שאתם מפרקים את המשפחה לגרום לכם לא להציב גבולות בצורה תקינה ורגילה כמו מקודם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי בתי בת השנה וחודשייםדיקלה07/11/2011
שלום,
בתי המקסימה בת שנה וחודשיים, הולכת לבד כבר חודש, חברותית ומקסימה להפליא.
לאחרונה היא החלה לתת מכות לעצמה בראש ובפנים. לפעמים בלי סיבה ולפעמים כשאני לא מרשה לה דבר מסויים.
האם הדבר נורמלי ומוכר??
בדר"כ היא לא עצבנית ויחסית רגועה.
לתגובתכם אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבקש לקבל תשובה
דיקלה08/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה פסיכולוג באזור חולוןאורית07/11/2011
לילד בן 11 עם התקפי זעם קשים, עצבני מאוד לאחרונה אפילו מתפרץ בלי סיבה מובנת. כולל איום, כשבידו חפץ, לפגוע בי, אומר מילים קשות לאח שלו כמו : אני ארצח אותך בסוף.
קשה לי מאוד ואני לא יכולה לבזבז זמן על טיפול כושל........ האם מישהו יכול להמליץ לי על פסיכולוג/ית טוב/ה או כל טיפול אחר שעוזר מניסיון אישי...?
המייל שלי הוא : [email protected]
בבקשה עזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה פסיכולוג באזור חולון - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט08/11/2011אורית שלום,
אני ממליצה לך לפנות למרפאה לטיפול בילדים, ברחוב תרצ"ו בחולון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבת לילהאמא07/11/2011
שלום,
יש לי שני ילדים: אחת בת 7 ואחד נולד לפני כחודש.
מאז נולד הינוק בתי חזרה להרטיב בלילה.
ברור לי כי בתי מוטרדת מאוד מכניסתו של האח למשפחה. היא בוגרת מאוד ומתחילת ההריון אמרה שהיא לא שמחה כי יאהבו רק אותו וישכחו ממנה.
העניין שהיא לא מבינה למה היא מרטיבה בלילה, היא מבקשת שאלך לרופא להביא לה תרופה. היא לא רוצה לשתות שחלילה לא תעשה פיפי.
אנחנו לא מעירים לה על ההרטבה. מעירים אותה, היא מתקלחת מחליפים מצעים והיא חוזרת לישון.
כיצד ניתן לעזור לה להפסיק את ההרטבה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבת לילה - עדין ממתינה לתשובה
אמא10/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרטבת לילה - תגובה
סמדר ריינר11/11/2011שלום לך,
מאחר ואתם מבינים את הקושי הריגשי שגרם להרטבה, כדאי התייחס אליו. לדבר איתה על כך שיש קשר בין ההרטבה שלה לחששות שלה מהולדת האח, ואולי למרות שהיא ילדה נורא בוגרת יש לה חלק שרוצה קצת לחזור להיות תינוקת, וזה בסדר,אחר כך זה עובר. כדאי לאפשר לה את העניין הזה על ידי יותר תשומת לב, פינוק, לחזור אם בא לה מדי פעם לעשות דברים של תינוקות, ולתת לה זמן לבד אחד ההורים בלי אחיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 3 טרוריסטיתהילי07/11/2011
ביתי הנפלאה בת 3 וקצת עם אופי מורכב - טובה וחמה ומלאת רגישות כמו גם פלפלית מצחיקה. אלא שהיא חייבת לנהל, לשלוט ולהחליט בשביל הפרטנרים שלה למשחק. היא תחלק והיא תגיד מה ומתי עושים וכו' ועושה זאת בצעקות רמות ובכוח. מי שלא מסכים למה שהיא רוצה היא מעליבה אותו ומענישה אותו "אני לא חברה שלך" והם נעלבים. גם כל מה שמישהו מחזיק היא רוצה ונלחמת לקחת לו. מה עושים? לטפל או שזה גיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 3 טרוריסטית - תגובה
סמדר ריינר07/11/2011שלום הילי,
זה לא עניין לטיפול אלא להכוונה הורית רגילה, בדיוק כמו שתאם מכוונים ואתה בנושאים אחרים. מתן הסבר שזה לא נעים לידלים לשחק כך וכו', תוך הבנה וסבלנות שיזה ייקח זמן. שימו לב האם גם אותכם היא רגילה לנהל. אם זה כך למה שתתנהג אחרת עם ילדים. האם אתם מעמידים לה גבולות בצורה מותאמת? אם לא כדאי להתחיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)