מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התייעצות לגבי ענישה - זה דחוף מאודאיילת28/11/2011
שלום,
יש לי בן בן-9 שלאחרונה עושה הרבה בעיות בלימודים, לא רוצה להכין שיעורי בית, לא מתכונן למבחנים, משקר ומפריעה בשיעורים ואם לא די בכך אז גם הביא לי מכתב על אלימות.
תיככנתי לעשות לו יומולדת יחד עם חבר ובעקבות כל מה שארע בבי"ס, הוחלט לבטל אבל אז צצה בעייה אחרת, מה קורה עם החבר?! הרי זה לא הוגן להרוס לחבר את היומולדת!
לכן, בעקבות כל הארועים בבי"ס הספר ומכיוון שלא יכולתי לבטל את היומולדת אמרתי לבני שמכיוון שאני לא יכולה לבטל את היומולדת אני מחרימה לך את כל המתנות של היומולדת עד שתוכיח לי שחל שיפור בבי"ס.
האם ההחלטה שלי בסדר? או שהענישה כבדה מידי ביחס למקרה?
האם אני יכולה לגרום לו לנזק מסויים בענישה הזו? חשוב לי לציין שבני מטופל בטיפול ריגשי באמצעות בע"ח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות לגבי ענישה - זה דחוף מאוד - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט28/11/2011איילת שלום,
התסכול שלך מובן, וממה שכתבת עולה שאין לך כרגע מספיק דרכים יעילות לעזור לבן שלך להפחית את בעיות ההתנהגות שלו בבית הספר. אולם אני חושבת שביטול יום ההולדת או החרמת המתנות - אלו עונשים חמורים ביותר. בסך הכל ההתנהגות של בנך מעידה על מצוקה אדירה שלו, אם מבחינה לימודית רק ואם גם באופן כללי יותר. האיום בהחרמת המתנות לאו דווקא יגרום לו להתנהג טוב יותר, אלא עשוי להעצים את העצב, החרדה והכעס שלו.
מומלץ להתייעץ עם האדם שמטפל בבן שלך ולבקש הדרכת הורים - אצל המטפל או בגוף אחר, גם כדי שתביני יותר את הסיבות בעטיין הוא נוהג באלימות ומתקשה בלימודים, וגם כדי שיהיו לך דרכים נוספות לעזור לו, יותר מוצלחות מהחרמת המתנות.
אני ממליצה שכעת בכל מקרה תאמרי לבנך שחשבת על העניין, את מבינה שמאוד קשה לו לאחרונה ואת מאוד מאוד מאוד רוצה לעזור לו כי את אמא שלו ואוהבת אותו. ולכן את ממשיכה בתוכניות היום הולדת, ואת מצפה ממנו שכעת שהפך להיות בן תשע גם הוא ייקח אחריות על מעשיו, וכן הלאה... תנסי לדבר על הדברים לא בכעס אלא מתוך ניסיון אמיתי להבין איך זה נראה בעיניים שלו ומה מעורר כל כך הרבה מצוקה שבגללה הוא משתמש באלימות בבית הספר.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת עזרה, תמיכה, הדרכה , תיסכול!איילת28/11/2011
שלום,
אני מבקשת הדרכה והכוונה בנוגע לביתי בת 3.8 , ביתי ילדת סנדביץ' אח בן 9 ואחות בת 1.8, בד"כ עצבנית קופצת ומתעצבנת מכל שטות, אם לקחו לה חפץ או לא הבינו אותה (מחסירה אותיות כ,ח,ג,ר,ק, נמצאת ברשימת המתנה לקלינאית) .היא קיצונית מאוד בתגובות שלה ומייד מתעצבנת בצורה שאין דרך להרגיע אותה, היא צורחת עד שקולה נעלם.
בספטמבר היא נכנסה לגן עירייה ויום לפני כן עברנו דירה, ההתנהגות שלה הוקצנה מאוד, היא מתעצבנת צורחת, קופצת ולפעמים הורסת חפצים, וחשוב לה לציין כמה היא לא רוצה לדבר איתנו כי היא עכשיו כועסת על כולם.
חשוב לי לציין, שבנוסף היא חורקת שיניים בלילה מזה שנתיים, חריקות חזקות מאוד, ומעטים הפעמים שבהן היא מתעוררת בלילה.
הימים שלי מאוד קשים איתה, אני מרגישה שאני צריכה ללכת על ביצים בכל מה שקשור אליה אחרת תפרוץ מלחמה בביתנו.
שלשום היא באה אלי ואמרה לי" אמא, אני לא יודעת מה יש ללב שלי, אני מרגישה שהוא עומד להתפוצץ." ):
היא עקשנית דעתנית ולא אוהבת ל"הפסיד" מולי במלחמות שהיא עושה, כאשר היא מתעקשת בצורה מאוד קיצונית ומוגזמת על משהו שהיא החליטה, למשל:
אתמול, זה הגיע לשיאים שלא הכרתי, היא לא רצתה להתקלח והיא התעקשה מאוד, ואני נתתי לה את האפשרות לבחור או שאני לוקחת אותה בכח או שהיא באה לבד.
והיא בחרה שלא!, כמובן שנאלצתי לקחת אותה בכח, לא פיזי אבל נגד רצונה, ומהרגע שנכנסנו למקלחת היא לא הפסיקה לצרוח בצורה מחרישה ביותר, לקפוץ (כמובן שהיא החליקה מס' פעמים באמבטיה), הרביצה לעצמה, ולבסוף התעקשה שלא להתלבש, וכך קרוב ל-40 דקות נמשך הקרב הזה מולי. אני כמובן הייתי איתה במקלחת במשך כל ה- 40 דקות ניסיתי להרגיע אותה ולא הצלחתי, באיזה שלב היא לקחה לי את היד והיא נסתה לנשוך אותי. הזדעזעתי מהעצבים שבהם היא נתקפה , ובעיקר בכיתי שמשהו קורה לה ואיני יודעת מה ואיך לעזור לה.
אני חסרת אונים וביתי לא פחות.
אבקש את עזרתכם, המצב נואש ואיני יודעת מה לעשות או למי לפנות!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבקשת עזרה, תמיכה, הדרכה , תיסכול! - תגובה
סמדר ריינר29/11/2011שלום לך,
נשמע שהילדה במצוקה מאוד גדולה ("הלב שלה עומד להתפוצץ"), כדאי שתפנו להדרכת הורים מסודרת, או באופן פרטי, או במכון להתפתחות הילד שעובד עם קופת החולים שלכם או עם מטפל שנמצא ברשימות ההסדר של קופת החולים שלכם כדי לנסות להביןם את המצוקה ואיך עוזרים לה מצד אחד ומצד שני מציבים לה גבולות בצורה יעילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבקשת תמיכה - בהמשך להודעתי הקודמת
איילת29/11/2011תודה על תשובתך,
אבל מעבר להדרכת הורים, מה אוכל לעשות בשבילה או יחד איתה?
זה לא פחות חשוב מהדרכת הורים, הרי לבסוף היא זו שנתקפת בעצבים ללא פרופורציות
והיא זו שצריכה (לא פחות ממני ואולי יותר ממני)גם כלים להתמודד במצבים
מהסוג הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבקשת תמיכה - בהמשך להודעתי הקודמת - תגובה
סמדר ריינר29/11/2011שלום איילת,
זה לא נשמע לי עניין של כלים. מדובר בילדה קטנה, גם אם יהיו לה כלים, אין לה אינטרס להשתמש בהם כרגע, כי ההתנהגות שלה היא רק סימפטום למצוקה גדולה יותר. גם אם נסייע לה לשנות את ההתנהגות, לא פתרנו עדיין את מצוקה שמתחת. תתפלאי כמה הדרכת הורים יכולה לשנות את ההתנהגות שלה גם אם היא לא המטופלת הישירה. אני ממליצה לך לנסות לתת אמון בעיצה שנתתי לך ולפנות להדרכת הורים, אם תעבדי שם ברצינות - תהיי מופעת מהתוצאות אפילו אם אף אחד לא יראה את הילדה ולא ייתן לה כלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשות?בר28/11/2011
שלום
אני בן 14 (יש לי אח בן 12),הורי נפרדו לפני 8 חודשים,בהתחלה ההורים אמרו כי זה בגלל שהם לא מסתדרים,כן נכון הם ממש לא היום כמו זוג,אפילו לא ישנו יחד כבר כמה שנים.
ואז אבא לקח אותנו לשיחה והסביר שהם לא מסתדרים ושהם נפרדים,האווירה היתה טובה למרות העצב,אבא היה חולה מאוד כבר שנתיים,היו לו בעיות לב קשות מאוד.
מיד כשאבא עזב קרו דברים מוזרים,אימא החליטה לעזוב את הדירה שהיתה בשכירות ולעבור למקום אחר באותה עיר,את כל הדברים של אבא היא זרקה או מכרה(אבא לקח בשלב הזה רק שני תיקים),אפילו את האוטו שהוא השאיר לה היא מכרה,למרות שלא היה חדש,דיברנו עם אבא כל יום בטלפון,הוא היה מקפיד להתקשר כל יום,לאט לאט הבנו שיש חובות לאבא,בנתיים אבא נסע לחו"ל ועבר ניתוח לב ומצבו טוב.
לאחרונה הבנתי שאימא ואבא כל הזמן רבים דרך המייל,אבא רוצה שנבוא לבקר אותו,הוא רוצה לראות אותנו,ואימא לא רוצה אבל לא אומרת זאת לנו,היא רק עושה אוירה כזו.
לפני כמה ימים נשארתי בבית כי היה לי חום,המייל של אימא נשאר פתוח במקרה וקראתי את כל המיילים....אבא היה שקוע בחובות שלהם,הוא לקח על עצמו הכל וניקה אותה מכל חוב,הם סיכמו שהוא יע לחו"ל והוא ישאר שם ואנחנו נבוא לבקר(הילדים,כי הם באמת החליטו להיפרד),לפי המיילים אימא הבטיחה לו זאת,שהיא תעשה הכל ותשתף פעולה בנושא שלנו הילדים ושל אבא,והיא לא תמנע זאת,ובמיילים אני רואה שהיא כותבת לו,אז היבטחתי אז מה?
בחודשים האחרונים היה בי כעס על אבא כי הבנתי שהוא בעצם לא יחזור,אבל לא ידעתי על הסיכום בינהם,וגם לא ידעתי שבעצם אבא לקח את כל החובות עליו,והכעס שלי עליו בפנים גרם קצת ליחסים קרים איתו בשיחות.
מצד שני אימא מתנהגת לא יפה,נכון היא עובדת ולא מחסירה כלום,אבל אני רואה מה היא כותבת לאבא ומה אבא עונה ואני מבין שהיא בעצם ניצלה את המצב,את זה שאבא היה חולה מאוד ובגלל זה הוא לקח הכל עליו,את זה שהיא הבטיחה ולא מקיימת,ובכלל את זה שהיא בעצם בכוונה תחילה החליטה על גורל הקשר בינינו לבין אבא למעשה.
מצד שני,אני איתה פה,אני תלוי בה(וכן היא עושה הכל למענינו) אבל אני מרגיש רע עם זה,ניסיתי לדבר איתה,אבל כשזה מגיע לאבא היא אומרת-כל מה שקשור לאבא תדבר עם אבא,אל תכניס אותי לזה,אם יש לי מה לדבר איתו אני מדברת איתו,אפ לך יש מה לדבר,תדבר ישירות איתו
אבא רוצה כבר הרבה זמן שנבוא לבקר,הוא מתגעגע,השבוע אמרתי לו שאני רוצה ואני פנוי בקרוב,אבל אני יודע שאימא לא תיתן,ואני יודע שזה יאכזב אותו,אני גם מרגיש שהוא יודע שזה לא יצא לפועל.
מה אני יכול לעשות בכל המצב הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לעשות? - תגובה
סמדר ריינר29/11/2011שלום בר,
אתה נתון באמת במצב קשה ולא נעים. אני מציעה לך כמה שאתה יכול לנסות לא לחשוב על המצב בין ההורים ולשפוט מי צודק, כי למרות שקראת את המיילים יש הרבה דברים שאתה בודאי לא יודע, והם גם מעמיסים עליך סתם ולא עניינך. לגבי הנסיעה לחו"ל, אליך פשוט לבקש בצורה מפורשת מאימך לנסוע, לחזור ולהגיד שאתה מתגעגע לאבא, ולא לעסוק ברמזים שלה או לנחש את מחשבותיה מה היא רוצה ומה לא. פשוט תמשיך לבקש מה שאתה רוצה, אני מניחה שבשלב מסויים יהיה לה קשה להתנגד לך. בשאר הזמן חשוב שתנסה לעסוק בדברים שלך ובחיים שלך, ולחשוב כמה שפחות על העניינים שבין ההורים. למעט הנסיעה לאבא, זה לא קשור אליך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 4 לא מגיב שמציקים לושרון28/11/2011
שלום רב, בני בן ה- 4 הוא ילד טוב (טוב מדי) חכם פיקח רגיש ועדין מאוד. לצערי גם בגן הנוכחי וגם בגן הקודם הוא מוצא עצמו במצבים שבו מציקים לו- מעליבים אותו ולעיתים אלימים כלפיו והוא לא מגיב (לא אלימות קשה). הוא משחק בד"כ עם חבר אחד ומתקשה לשחק עם מגוון חברים - בעיקר ממעט לדבר בגן.
בבית ובסביבת משפחה קרובה, או בפארק הוא צוהל שמח לא מפסיק לדבר ומשתולל- והכל נראה תקין.
אני לא יודעת איך להתמודד עם המצב- כבר התייאשתי . אני מרגישה שניסיתי הכל, לדבר, לדובב, להזמין חברים, רכיבה ושחייה טיפולית.. . גם סיפרתי לגננות וביקשתי את הסיוע שלהם אבל הילד נשאר עם האופי שלו (האב טוען שגם הוא היה שקט ורגיש- ובגיל 20 זה השתנה-) אני לא יכולה להמתין ומלאה בייסורים- יש לכם דרך לעזור לבני? אני מפחדת שזה יחמיר שיגדל והוא יהפוך לילד שמציקים לו רבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 4 לא מגיב שמציקים לו - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט01/12/2011שרון שלום,
כשקראתי שוב ושוב את שאלתך, נותרתי עם התהיה, באיזו מידה בנך סובל ומתקשה עם ההתנהלות שלו בגן, או שהוא ילד שנוטה להיות יותר מופנם בסביבה חברתית וזה אופיו. האם בעלך חושב כמוך על מצבו של הילד? האם הילד עצמו מבטא קושי/עצב/תסכול/התנגדות ללכת לגן, וכדומה? זו שאלה שכדאי לחשוב עליה.
באופן יותר קונקרטי לשאלתך - לטעמי הדרך הטובה ביותר לעזור לבנך, היא לעזור לו לחוות את עצמו כבעל יכולות וכישורים, כאדם מעניין שילדים ומבוגרים נהנים מחברתו וכדומה. אלו הם הדברים שיפתחו בו את הביטחון, גם אם בפועל הוא עדיין יהיה שקט ורגיש - שאלו הן תכונות לגיטימיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול רגשי נדרששני28/11/2011
בני בן 9.5 מגיב בצורה היסטרית ולא פרופורציונלית למצבים.הוא נכנס לחרדות וכן גורם ללחצים בבית ביני לבינו וביני לבין בעלי.הוא לא מקשיב , עושה כל דבר בקצב שלו מבלי להתחשב באחרים ואינו מוכן ללמוד.אני מרגישה שכל יום שעובר ואני נמצאת במחיצתו הוא מוציא את הרע שבי ואני מורידה לו את הבטחון.לי באופן אישי ממש לא כיף לשהות בסביבתו.
אני יודעת כבר מנסיון העבר שהוא זקוק לטיפול רגשי אך איני יודעת למי לפנות על מנת לתת מענה לצורך זה.נא עזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול רגשי נדרש - תגובה
ליאת גרוס28/11/2011שלום שני
כל מטפל מאמין מאד בגישה שלו ולכן יפנה אותך לטיפול בסגנון שהוא מאמין בו. אני יכולה רק לכתוב את דעתי שגיבשתי לאחר שנים של נסיון .
אני מאמינה כי הטיפול הכי יעיל מתחיל קודם בעבודה אינטנסיבית עם ההורים. לא כי אתם הגורם לבעיה אלא כי אתם הגורם שהכי משפיע על חיוו ויש לכם הכי הרבה כח לעזור לו . בנוסף עדיף לא לשים עליו את הזרקור כ"בעייתי וזקוק לטיפול". חשובה המעורבות שלכם. את עצמך אומרת שהקשר שלך איתו נפגע. עבודה טיפולית על מה קורה בקשר בינכם תוך הבנה על מה עובר עליו ועלייך בקשר הזה, תעשה לו טוב. אין סיבה שלא.
הייתי פונה לפסיכולג/ית בעל ראייה מערכתית כזו ומתחילה את העבודה במפגשים אתכם. בהמשך ורק אם יהיה עוד צורך, הייתי משלבת גם אותו.
מה דעתך על גישה זו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול רגשי
שני29/11/2011תודה על התייחסותך.אבקש להדגיש כי בעלי מתנגד לכל מעורבות מבחוץ ולכן אני נמצאת במצוקה.ניסיתי לטפל בעצמי על מנת לעזור לבני אך ללא הועיל ככל שעבר הזמן העימותים עימו והויכוחים הפכו להיות אף יותר סוערים.הגעתי למצב שבו אני מרגישה שאחרי שהורידו לי לגמרי את הבטחון ביכולת שלי לתפקד כאמא טובה אני מורידה גם לו את הבטחון ווזה משהו שאיני רוצה.אני באמת לא יודעת איך להתמודד עם ההתנהגות שלו ואני חשה אבודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול רגשי - תגובה
ליאת גרוס30/11/2011נשמע שאת באמת מתמודדת עם הרבה קשיים מול הרבה חזיתות. אני בטוחה שאת עושה כל מה שביכולתך מה שהופך אותך אוטומטית לאמא טובה אך אנושית.זה התפקיד הכי קשה שיש בחיים והוא לא מגיע עם הוראות הפעלה. אני מבינה שכבר ניסית הרבה וזה בטח מתסכל שהמצב עדיין קשה ושבעלך לא משתף פעולה. העובדה שאת כותבת כאן מעידה שיש לך עוד כוח ואת ממהרת להרים ידיים. יופי.
אולי תנסי לגייס את בעלך על מנת לעזור לך. תגידי שאת זקוקה לנוכחותו כדי שזה יעזור לך לשפר את אימהותך. הסבירי לו שלבד ניסית ואת זקוקה לעזרה מבחוץ וגם לעזרה שלו במקביל. בתקווה שכך יהיה מוכן להתחיל תהליך. ..
יש סיכוי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה עקשנית בצורה מוגזמתקרן28/11/2011
בתי כמעט בת 4. התנהגה מקסים, היתה חביבה ונעימה וזורמת עד שנכנסה בספטמבר לגן עירייה. מאז היא הפכה את עורה. היא בוכה ומתעצבנת המון, אם משהו לא מסתדר לה היא מתחילה ליילל ולבכות. היללות והבכי הפכו דיירי קבע בבית שלנו. הבעיה הכי גדולה שלי איתה היא בחירה הבגדים בבוקר. היא משגעת אותי בעניין הזה. ניסיתי שיטות רבות. להכין את הבגדים בלילה לפני השינה - גם אז יש הרבה ויכוחים ובסוף כאשר מגיע הבוקר היא משנה את דעתה. להכין לה מדף בארון עם בגדים ולתת לה לבחור לבד את הבגדים, היא לא רוצה, טוענת ש"קשה לה", מה שהיא בעצם רוצה זה שאני אעמוד מולה ואציע לה בגד אחר בגד והיא תגיד לי זה ארוך מדי, זה קצר מדי, זה ורוד מדי, זה לא ורוד מספיק וכך הלאה. הרבה פעמים הסיפור נגמר בכך שאני מאבדת את סבלנותי ואז בעלי מחליף אותי בסיוט.
כל בעיה קטנה הופכת אצלה לדרמה. אנחנו נוסעים באוטו ואני נוהגת, פתאום היא מתחילה לצרוח, בצורה מבהילה ממש, בגלל דברים פעוטים כמו שהמכנסיים לא נוחים לה. אני מסבירה לה שכשאני נוהגת היא לא יכולה להתנהג כך ואני גם לא תמיד יכולה לעזור לה. אין הפנמה, אין הבנה ואין שיפור.
היא מתעוררת בבוקר, אני מביאה לה שוקו למיטה, אני מניחה לה את הכרית על גב המיטה והיא מתיישבת ואז מתחיל הסיפור. היא צריכה שהשמיכה תהיה ישרה בכל הפינות ומתוחה, ואם לא, היא מתחילה לצעוק ולבכות ולילל. ואז השיער מפריע לה ושוב מייללת, וכך כל בעיה קטנה שאם רק היתה אומרת, מדברת, הייתי מיד פותרת אותה, הופכת להיות issue שלם ומקפיצה את כל הבית על הרגליים. אדגיש כי מדובר בילדה מאד חכמה ובוגרת. בגן הגננות מדווחות על ילדה מקסימה שמהווה דוגמא ומודל לילדים אחרים (היא נחשבת בין הגדולים בגן) שעוזרת ותורמת ואין איתה בכלל בכלל שום בעיות ולא מראה שום סימני מצוקה. היא גם לא מתלוננת על הגן והולכת בשמחה ולומדת ומפנימה וכו'. (אציין כי יש לה אח גדול, בן 6, התחיל כיתה א', אין בעיות התנהגות).
אשמח לכל עצה אפשרית כי אני כבר ממש מיואשת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה עקשנית בצורה מוגזמת - תגובה
סמדר ריינר29/11/2011שלום קרן,
את מתארת התהנגות אובססיבית של הילדה שמנובעת מחרדה. דבר ראשון חשוב לא לשתף פעולה עם האובססיה ולא להענות לבקשות ולצרחות שלה, גם אם זה נורא קשה בהתחלה. אין צורך בהסברים, זה לא מדבר אליה כרגע, אלא בטון חותך וברור שמבהיר שכרגע לובשים מה שיש והולכים לגן וזהו.
בכל אופן כדאי לפנות לאיש מקצוע לבדיקה יותר מעמיקה כדי להבין ממה החרדה וממה השינוי הגורף בהתנהגות שלה ואיך מתמודדים בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצוקה אמהית בבקשה עזרה!!!גל28/11/2011
יש לי שני ילדים הגדול בן 5 ועשרה חודשים והקטן בן 3. יש לי שאלה על כל ילד:
1. בני הגדול בשנה שעברה היה ילד מאוד חברותי ופופולארי בגן ולא היו איתו בעיות ההיפך תמיד החמיאו לי על כך שהוא חכם מאוד ומשתתף. בשנה שעברה הוצאתי אותו מהגן באחת וחצי. השנה הוא עבר לחטיבה צעירה יש לו קבוצה לא קטנה של ילדים משנה שעברה שעדיין איתו בגן. הוא נשאר בצהרון השנה. לפני כחודש פנתה אליי הגננת ואמרה לי שהוא משקר המון ואינו מודה באמת אפילו כשילדים אחרים ראו אותו עושה משהו שהוא טוען שלא עשה. היו גם מקרים שהיה ברשותו חפץ ששיך לילד אחר והוא טען שאני קניתי לו. גם בבית שמתי לב שהוא משקר המון ואני כועסת עליו על כך. ניסיתי גם לדבר איתו ולראות מה עובר עליו. אני ממש אובדת עצות לגביו כי הוא ילד ממש טוב ואני מרגישה שהלכתי לאיבוד ואינני יודעת איך להתמודד עם המצב. אם אפשר איזושהי הכוונה.
2. את בני הצעיר גמלתי מטיטולים לפני שלושה חודשים וזאת לאחר שחמותי מאוד לחצה עליי, ולמרות שהרגשתי שהילד איננו בשל לכך. היום 3 חודשים אחרי, הוא עדיין עושה במכנסיים כל יום (נדיר מאוד אם הוא מצליח יום שלם מבלי לפספס) לפעמים אף פעמיים-שלוש ביום. אני די בבעיה כי אני מרגישה שעשיתי טעות ושהייתי צריכה ללכת עם ההרגשה שלי ולא לגמול אותו אך זה כבר מאוחר מדי. השאלה אם אני יכולה להחזיר אותו לטיטול ולתת לו זמן שזה יבוא ממנו או שיש דרך אחרת לעזור לו? (דרך אגב בלילה הוא עוד עם טיטול)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצוקה אמהית בבקשה עזרה!!! - תגובה
סמדר ריינר28/11/2011שלום גל,
שקרים בגיל 5 הם חלק משלב התפתחותי, כך שלא צריך להיבהל מזה יותר מדי. סביר להניח שזה יעבור.
לגבי בנך השני, זה בסדר גמור להחסיר אותו לטיטול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המנעות מיצירת קשרים חברתייםדלית27/11/2011
בני בן 10, בכור (לאחות בת 8, ולאח בן 4) ילד חכם ורב תחומי, רגיש ויצירתי ושונא פעילות ספורטיבית, מלבד רכיבה על אפניים. אני מוצאת כי הוא נמנע מיצירת קשרים חברתיים.
לפני שנה וחצי עברנו למקום חדש. (המצב היה דומה גם בבית הקודם) ובתחילה נראה כי מצא חבר טוב וכל השנה היו קרובים עד שהחבר "בחר" בחברת ספורטאים ונטש את הקשר. בני לא מוכן להתפשר על עמדתו הלא ספורטיבית ונשאר בודד בהפסקות וגם אחה"צ.
לצערי גם לתנועת נוער אינו מוכן להצטרף בשום אופן, למרות שבני כיתתו הולכים.
הבנים מקבלים אותו למיטב הבנתי, אך הוא מסתייג מליזום או להתקרב לפעילות חברתית, אלא אם זה במרחב הביתי שלו. וגם אז זה חייב להיות סביב משהו שהוא בוחר ואוהב.
דיברתי עם המורה והיועצת, ולתקופה הוא התקרב לילד אחר בעל עיניין משותף, עד שהיה ארוע אלים כלפי בני והקשר נותק.
הדבר אינו מפריע לו להצטיין בלימודים ולפתח תחביבים בבית, אך לעיתים קרובות הוא מאד משועמם ומציק גם לאחיו. כמובן שזה משפיע על האקלים הכללי וגורם להתנגשויות איתנו. (עלי לציין שבעלי לא נמצא הרבה בבית אם כי דומיננטי בנוכחותו).
אני מנסה להתעלם ולגרות את סקרנותו לתחומים נוספים שיעשה משהו מועיל בזמן הפנוי, אך הוא כאילו חסר מוטיבציה להתאמץ או להשקיע במשהו. הלימודים מאד קלים עבורו, זה לא מאמץ.
מה לעשות? להתעלם? לתת לו לגדול ולהתפתח לאן שירצה?
קשה לי עם חוסר האונים הזה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המנעות מיצירת קשרים חברתיים - תגובה
סמדר ריינר28/11/2011שלום דלית,
הכי חשוב זה קודם כל להבין אם המצב מפריע לו. זה לא ברור מהתאור שלך. כמו כן זה לא נכון בעיני שאת מנסה להעסיק אותו בזמנו הפנוי כשהוא משתעמם. אם אמא דואגת לו בבית למה שהוא יתאמץ לקשור קשרים בחוץ? אם המצב אכן מפריע לו, אפשר להציע לו פנות לטיפול פרטני או קבוצתי כדי לעזור לו לשפר את הביטחון העצמי. ההימנעות שלו מספורט קשורה גם היא בעיני לביטחון עצמי, ייתכן שהוא חושש להתחרות ושהביצועים שלו יהיו דלים וגם בזה אפשר לעזור לו.
אם זה לא מפריע לו, אין לך ברירה אלא לכבד זאת, אבל חשוב, כפי שציינתי שלא תקלי עליו את החיים ואם הוא משתעמם בבית זה המחיר שעליו לשלם על כך שלא מעוניין לטפל בבעיה או להודות בה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילדה לא רוצה את אמא שלהסימה27/11/2011
שלום, יש לי אחיינית בת 4 ולאחרונה היא לא מוכנה לקבל את אמא שלה, הכוונה היא שהאמא מגיעה לקחת אותה מהגן היא אומרת לה "לכי מפה", כשהאמא מתקרבת אליה, היא עושה פרצופים וקולות שלא תתקרב אליה, ממש לא רוצה להיות בקרבתה.
יחד עם זאת, היא מחבקת ומנשקת את האמא, זה כמו מצבי רוח. כששאלנו את הילדה למה היא מתנהגת ככה לאמא שלה, והוספנו כי אמא אוהבת אותה, היא ענתה שהיא מציקה לה.
היא עושה לאמא חיים לא קלים והאמא נפגעת מהתנהגות זו. הילדה מעדיפה את הסבתא, הדודות ופחות את האמא. שוב חשוב לציין כי זה משתנה חליפות... לא ברור.
האמא ממש אוהבת את הילדה, גם לא קשה איתה ודיי נותנת לה יד חופשית, כלומר לילדה לא חסר כלום.
אציין גם שההורים בהליכי גירושין...
מה יכולה להיות הסיבה להתנהגות זו? האם יש לפנות למישהו?
תודה מראש,
סימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילדה לא רוצה את אמא שלה - תגובה
סמדר ריינר28/11/2011שלום סימה,
אין ספק שהילדה אוהבת את אמא וחשוב לא התייחס לאמירות הלאה יותר מדי כי זה נותן לילדה המון כוח.היא כנראה מרגישה את החולשה של אמה ושאמה חסרת ביטחון, ולכן חשוב לא להתרשם מהאמירות האלה. לכל הילדים יש אמירות כאלה לפעמים, חשוב לא לקחת אותן נורא ברצינות ולא לעשות מהן דרמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעוררויות חוזרות ונשנות בלילהיפית27/11/2011
שלום,
בני הקטן בן שנתיים וחצי כמעט. ישן עם אחיו בן ה5 בחדר ומאז שנולד כמעט ולא ישן לילה שלם.
הוא מתעורר מס' פעמים בלילה וקורא לי-מסיבה זו הוא עדיין במיטת תינוק כי אחרת היה יוצא ובא אליי.
כשאני מגיעה אליו הוא מבקש שארים אותו ואני רק מלטפת , לפעמים מבקש לשתות ואני נותנת לו ולפעמים רק רואה שאני שם וחוזר לישון.
אני מותשת. איך ניתן לשנות את המצב?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעוררויות חוזרות ונשנות בלילה - תגובה
ליאת גרוס27/11/2011שלום יפית
למרות שזה לא תמיד פשוט אני מציעה להסביר לבנך שבלילה לא שותים ולא מתחבקים אלא ישנים וכי מחר בבוקר יהיה זמן לכל הדברים האחרים. לכן חשוב לגשת אליו, לשים עליו יד מרגיעה, לאמר לו "אל תדאג. הכל בסדר, עכשיו הולכים לישון. לילה טוב חמוד. ניפגש מחר" ולצאת מהחדר. סביר שיבכה, אל תגשי מיד. חכי כמה דקות (5 על השעון). אם לא נרגע חיזרי על הטקס שוב. אל תישארי איתו יותר מדקה שתיים. קחי בחשבון שעשוי להגיב קשה במשך כמה ימים. אם תהיי עקבית וברורה זה ייגמר תוך כמה ימים ואז יהיה לשניכם הרבה הרבה יותר טוב. תגידי לעצמך שאת עושה את זה עבורו ולא עבורך (זה מקל על ייסורי המצפון) וזה נכון - השינה הרציפה חשובה להתפתחותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדים בביתמורן27/11/2011
שלום,
ביתי בת שלוש ושבעה חודשים. לפני כארבעה חודשים עברנו דירה לבית גדול ומרווח יותר מהקודם, במהלך התקופה ראיתי שהילדה מפחדת בדירה החדשה לדוגמא- להישאר לבד בחדר משחקים, אפילו אם זה לכמה רגעים, כשהיא בשירותים היא רוצה לראות מישהו בסביבתה ואם אין מישהו לידה היא מנסה לסיים כמה שיותר מהר כדי לא להיות שם לבד וכו', בסך הכל היא נראתה מאושרת ושמחה אז לא ייחסתי כל כך חשיבות לפחדים האלו ותיארתי לעצמי שעם הזמן הם יעברו.
אתמול קרה משהו שהימם אותי ואשמח לייעוץ. הילדה ישבה וציירה והייתה מרוכזת בציור, פתאום היא הסתובבה אלי ואמרה לי "אני לא אוהבת את הבית הזה, אני רוצה לחזור לבית שלנו, אני רוצה לחזור לבית הקודם, אני עצובה, משהו מפריע לי" במילים האלו בדיוק! היא חזרה כמה פעמים על "משהו מפריע לי", ניסיתי לדבר איתה ולהבין מה מפריעה לה, היא לא הצליחה לבטא מה בדיוק מפריע לה, אבל היא הצביעה לי על כמה חפצים שמפריעים לה בבית, כמו המנורה, הלול של אח שלה וכו'. לדעתי היא לא באמת התכוונה שהחפצים מפריעים לה אלה יש משהו מעבר שהיא לא מצליחה להגיד בשל גילה הצעיר. היום בבוקר היה שיר בטלויזייה והיא רקדה ופתאום עצרה ואמרה שוב "משהו מפריע לי", שוב ניסיתי להבין מה והיא שוב הצביעה על כמה חפצים והוסיפה גם שהיא שומעת אנשים מדברים בחוץ בזמן שלא היה שום רעש מבחוץ. אני די מודאגת מהמקרה ואני לא יודעת איך להתייחס ומה להגיד לה כדי לא להכביד עליה או להעיק. אשמח לייעוץ. תודה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים בבית - תגובה
ליאת גרוס27/11/2011זה נפלא שילדה בגיל כזה יודעת להביע את רגשותיה. עודדי אותה לעשות זאת. הראי לה שאת מבינה שמשהו לא טוב לה. לפעמים הבנה ותחושה של ביחד זה כל מה שהם צריכים. יחד עם זאת, חשוב להסביר שעכשיו זה הבית שלכם ושלא תחזרו לבית הקודם. במקביל, נסי יחד איתה לבדוק מה אפשר לעשות בבית שייתן לה תחושה יותר טובה. אולי תמונות של גיבורות שאוהבת, צעצועים מסויימים, מנורת לילה, ציור בשירותים וכו.. תני לה תחושת שליטה על מה שקורה סביבה וחוויה של מעורבות בארגון הבית החדש.
נ.ב - היזהרי מהגנת יתר או מניסיונות לפצותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת התנהגות הוריםאני27/11/2011
שלום.
יש לנו בן בן כמעט שנתיים.
אני ובעלי בתהליכי גירושין, אך עדיין גרים באותו הבית.
הבעיה היא שאנחנו לא מדברים בנינו, רק מה שקשור ישירות לילד וגם זה ממש מועט.
אין צעקות, אין ריבים , פשוט הקשר בבית זה רק הוא מול הילד ואני מול הילד.
רוב הזמן אני נמצאת עם הבן והוא בעיקר בטיפולי. גם בסופ"שים.
את המתח בבית אני מרגישה מאוד ותוהה איך זה משפיע על הבן שלי.
לפי "העיניים" שלי לא רואה השפעה על הילד. הילד שמח, משחק, מתקשר- מתנהג כמו ילד..., אבל אני לא תמימה ובטוחה שיש איזו השפעה עליו, שהוא מרגיש משהו.
השאלה שלי - איך הכי טוב להתמודד עם זה ?(בהנחה שאין סיכוי לדיבור ביני לבין הבעל), איך כדאי לטפל בעניין על מנת להפחית את ההשפעה על הילד ?
האם את חושבת שעצם זה שאני והילד נהיה כמה שפחות בבית כשאביו נמצא יהיה יותר טוב עבורו, כך שיהיה כמה שפחות חשוף למצב...? (כמובן לא לגרום להתנתקות בניהם, אבל להפחית את האינטרקציה כמה שניתן)
ועוד שאלה אחרונה - אלינו הביתה לא מגיעים אנשים לאור המצב - האם עצם זה שהבן שלי "לא מארח" בבית שלו יכולה להשפיע עליו ?
אודה לכל תובנה בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעת התנהגות הורים - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט01/12/2011יעלה שלום,
את נמצאת במצב מאוד מאוד מורכב ועדין כרגע, שדורש התמודדות מאוד קשה - שמתווספת על ההורות לילד קטן שהיא לכשעצמה עניין מורכב. לא בטוח שדווקא התקופה הנוכחית תשאיר את חותמה על בנך לאורך זמן - כל עוד שני ההורים קשובים אליו ומצליחים לווסת במידה מסוימת את הטרדות ומצב הרוח כשאתם איתו.
אולם לאור הסיטואציה שתיארת, אני ממליצה לך להיעזר בהדרכת הורים - למשל, יש הרבה קבוצות להורים/אמהות שמתמודדים עם גירושין, וזו יכולה להיות מסגרת שתאפשר לך להחזיק את הילד טוב יותר ולהגן עליו מהשפעות התהליך.
בהצלחה וכל טוב,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילהסמדר25/11/2011
שלום ותודה על הפורום הנהדר
יש לי שאלה לגבי גמילה
הבת שלי בת שנתיים + 4 חודשים, ילדה נבונה ומקסימה, מדברת ברור ומבינה היטב.
האמונה הכללית שלי לגבי גמילה היא שזהו מהלך טבעי שמגיע בזמן שלו כאשר הילד מרגיש מוכן פיזית ורגשית בעל ביטחון, הרגשת עצמאות, שייכות, יכולת והעצמה וכך אני משתדלת לעשות ולחזק בלי הקשר לגמילה.
הבת שלי בשלב המשחק עם הגמילה, יודעת את המושגים, אומרת שהיא עושה בשירותים, הולכת לשירותים אך בפועל לא עושה שם כלום (רק בכאילו).
אח"צ היא מבקשת הרבה ללכת לשירותים ואנחנו משתפים פעולה ואחרי זה מחזירים לה את הטיטול.
בימים האחרונים לאחר שהיא בשירותים אח"צ שאלתי אותה אם היא רוצה לנסות להישאר בלי טיטול לשם הניסיון והחוויה.
היא עושה במכנסיים כמובן, אנחנו לא מתרגשים ומשבחים אותה שהיא שמה לב שהמכנס רטוב ושכך זה מרגיש שאין טיטול. הכל בלי לחץ, הרבה עידוד וסבלנות.
השאלה שלי אם עשיתי טעות....
האם לא הייתי צריכה להציע לה להוריד ולהתנסות בהרגשה הזו ?
האם לחזור אחורנית ? לא להציע לה כלל להוריד טיטול ?
כן להמשיך ולהציע לה פעם בכמה זמן ללכת לנסות לעשות בסיר ?
בעצם השאלה שלי היא מה עושים מעשית בין שלב המשחק שנמשך כבר זמן מה לבין הגמילה בפועל, האם יש מקום להתערבות של ההורים (לקדם את התהליך ואיך ?) או רק לחכות בסבלנות עד שהיא בעצמה תוריד את הטיטול ותלך לשירותים לגמרי לבד ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
סמדר27/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט01/12/2011לימור שלום,
נשמע לי שאת נוהגת מצוין עם הבת שלך ומאוד מאוד רגישה אליה. יישר כוח!
ההתפתחות של הסקרנות וההבשלה של הבת שלך סביב הגמילה היא תואמת לגילה. אין קו ברור מתי "הגיע הזמן" לגמילה. אני חושבת שזה די דומה למה שקורה/יקרה סביב העברת המיטה שלה לחדר אחר אחרי שישנה לידכם לאחר הלידה, הפסקת ההנקה והבקבוק, גמילה ממוצץ וכדומה. סביר להניח שאת כאמא חווה את ההבשלה של הבת שלך ומבינה שהיא מוכנה לשלב הבא, ולעתים תדעי שהיא זקוקה לקצת עזרה וגבולות (למשל: "מעכשיו, אנחנו נפרדים מהחיתול!"), או שאת מחכה לכך שהיא תוביל את התהליך.
הסימנים שתיארת, מעידים על מוכנות לגמילה. חשוב לציין, שנוח יותר לגמול בעונה שאינה החורף (אלא בסביבות אפריל), אולם ניתן להתמודד עם כך. חשוב גם לשתף את צוות הגן בתהליך.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופהאובדת עצות25/11/2011
יש לי שני ילדים, אחת בת 7 ואחד בן חודשיים.
הפרש הגילאים הוא גדול. הילדה שלי היתה מפונקת, בת יחידה ונכדה אהובה מאוד, ופתאום נולד לה אח והקנאה והפחדים צצים. היא חזרה לעשות פיפי במיטה, מתחצפת, מתנהגת בצורה בוטה והגרוע מכל מרביצה, נושכת, סוטרת לאחיה הקטן.
אנו אובדי עצות.
מחפשים נואשות פסיכולוגית / מטפלת אחרת המתמחה בטיפול מסוג זה, שתוכל לעזור לנו.
אשמח לקבל המלצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה - תגובה
סמדר ריינר27/11/2011שלום לך,
לא כתבתם איזור מגורים. את יכולה לפנות לאחת ממנהלות הפורום שעובדת באיזור שלך, או פלסנות לפסיכולוגית בית הספר ולבקש ממנה המלצה על השירותים הטיפוליים באיזורכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן ארבע אגרסיביחגית25/11/2011
בני בן 4 כבר שנה שניה הולך לגן מונטוסורי בצ'כיה.
הוא למד את השפה היטב ושולט בה.
יש לו אח קטן בן כשנתיים.
בזמן האחרון הוא הפך להיות מאוד אגרסיבי בבית גם בשפה וגם בהתנהגות.
"חוטף קריזה משטויות, מרביץ, מדבר בכעס רוב הזמן וכו'...
בנוסף הוא כל הזמן אומר שהוא לא אוהב את הגן ורוצה ללכת לגן אחר.
האם כאשר הוא מדבר אלי לא יפה או מרביץ לי אני אמורה להעניש אותו? אם כן כיצד?
נראה לי שעובר עליו הרבה.. והוא לא מצליח להתמודד עם כל הרגשות שלו.
אבא שלו לא נמצא הרבה בבית בגלל עבודה ואני הדמות העיקרית בבית.
בנוסף הקושי והמרחק מהמשפחה בארץ לא עוזרים לו אני מאמינה.
מה עלי לעשות? זה הולך ומחמיר לדעתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן ארבע אגרסיבי - תגובה
סמדר ריינר27/11/2011שלום חגית,
ענישה בשום פנים ואופן לא, זה לא עוזר וגם מזיק. את מבינה שהילד סובל ממצוקה כלשהי, אז על מה בבידוק את רוצה להעניש אותו? על כך שקשה לו? קודם תבררי היטב מה קרה לו? האם יש בעיה בגן? מדוע הו אלא רוצה ללכת לשם? כמו כן בידקי האם את מציבה גבולות באופן יעיל. הצבת גבולות לא קשורה בעונש, היא קשורה בעיקביות ובטונים ברורים ונחרצים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממשיכה
חגית28/11/2011לאחר שיחה עם הגננת בגן שלו ועם הפסיכולוגית המלווה אותם הבנתי שהבעיה קיימת גם בגן. רק לפני כמה ימים הוא תפס ילד אחר בצוואר וחנק אותו.
הוא לא מקבל מרות מאף אחת מהגננות חוץ מאחת אותה הוא אוהב (גננת שהיתה גם שנה שעברה. כל השאר התחלפו).
הוא מגיב בכעס לכל הערה שמעירים לו ומנסה "לעשות שרירים". היא אומרת שזה שלב טבעי בגיל שלו הילד מחפש את האישיות וזה זמני. הוא מנסה להיות בעמדת כוח של קובע ומחליט.
השאלה איך להגיב לתוקפנות שלו בבית? אם הוא עשה דבר חמור אני לא יכולה פשוט להמשיך האלה בלי לתת על זה את הדין.
האם את מחשיבה את זה שאני למשל אקח אותו לכמה דקות לחדר שלו להרגע כ-עונש?
(כמובן שתוך כדי זה אני אשוחח איתו ואסביר לו שהמעשה שלו שגויי).
ברור שהילד במצוקה אבל הוא לא "סופר" אותנו. גם שאנחנו מסבירים לו בטון חמור הוא מתחיל לצחוק בכוונה ולא מביט בנו.
אז מה לעשות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממשיכה - תגובה
סמדר ריינר29/11/2011שלום חגית,
ענישה היא לא תחליך לגבולות ולהצבת גבולות אני מניחה שיש משהו שאתם עושים לא נכון מבחינת סמכות והצבת גבולות, אבל אני לא יכולה לפי הפרטים שנתת להבין מה. יכול להיות שכדאי שתפנו להדרכת הורים מסודרת. אף אחד לא אמר שעלייך לעבור לסדר היום כשמשהו לא תקין קורה, אבל גם אם תנסי תראי שעונשים לא יספקו לך את התשובה היעילה לכך. זה פשוט לא יעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)