מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לא רוצה להיגמל מבקבוק בגיל 5אמא27/09/2011
שלום, בתי בת 5, ילדה מקסימה. באופן כללי היא מסתדרת טוב הן בגן, הן בבית.
היא עדיין עם בקבוק. עד לפני כשנה, איפשרנו לה את זה בלי להתערב מתוך הנחה שהיא תבקש להפסיק (היא יזמה את כל שאר הגמילות שלה). לפני כשנה התחלנו לטפטף לה מידי פעם שהיא כבר גדולה ושהגיע זמן להיגמל. בתחילה היא לא כל-כך התייחסה לעניין. היום כאשר אנו משוחחים איתה על הנושא, היא אומרת חד משמעית שאינה רוצה להיגמל, היא מאוד אוהבת את הבקבוק. מה עושים? תודה, אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה את השאלה
אמא29/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלצערי שוב דלגו עלי
אמא02/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבאס ששוב דלגו על השאלה שלי
אמא03/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ברור לי למה מדלגים עלי שוב ושוב!
אמא04/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא רוצה להיגמל מבקבוק בגיל 5 - תגובה
ליאת גרוס04/10/2011שלום לך
אני לא בטוחה שהתשובה שלי היא פוליטקלי קורקט אבל לדעתי צריך פשוט לקחת לה את הבקבוק תינוק ולהסביר שכבר גדולה ולא מתאים. זהו. כמו שמסבירים שצריך ללכת לגן או שכבר הגיע זמן לישון. בלי להישבר. בלי לרחם. נסו לקנות לה בקבוק מים מינרלים במקום.אפשרו לה לקשט אותו ולכתוב את שמה.
אם תתעקשו, בלי לכעוס. בלי לצעוק. בלי להשפיל. מסר ברור והחלטי אך רגוע, אין סיבה שזה לא ילך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה-התייחסות לשאלהענת26/09/2011
שלום רב
לא קיבלתי התייחסות לשאלה מיום 25/09/2011
אודה להתייחסותכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עניתי לשאלה, ראי בהמשך
ד''ר שירי שדה שרביט01/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמודדות עם חרדותאנה26/09/2011
שלום,
עברנו לבית חדש וכעבור שבועיים בתי בת ה-11 החלה לבטא קושי הכרוך בהסתגלות לבית החדש ובעיקר לגובה (אנחנו גרים בקומה 20). בעיקר היא מוטרדת מהשעות בהם היא לבד בבית. לדבריה, המחשבה על המגורים בגובה כזה מלחיצים אותה ובעקבות החשש עולים במוחה מחשבות "שליליות" כהגדרתה. כך סיפרה שהיא חושבת על אנשים שהתאבדו בקפיצה לגובה וזה עושה לה רע. אציין שהיא איננה ילדה חרדתית בהגדרה, היא מאד אמיצה, מאז ומעולם חיפשה אתגרים, עלתה על כל מתקן גבוה אפשרי בטיולים ביורו ווולד דיסני, חולמת על ריחוף וצניחה וכדומה. היא באה לבקש פתרונות להתמודדות עם המחשבות הללו כי "הן מעצבנות אותה" ואכן נתתי לה כמה, אך איני מרגישה שעזרתי לה מספיק. בשיחה בנושא תפיסה עצמית היא אמרה שחייה כייפיים, שהיא חשה אהודה ואהודה, מוצלחת ומצליחה ומעולם לא חשבה אחרת.
אודה על התייחסותך להנ"ל
תודה, אנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמודדות עם חרדות - תגובה
סמדר ריינר28/09/2011שלום אנה,
את מוזמנת לקרוא במעודת שאלות נפוצות בתשובה המתייחסת לפחדי ילדים, ואם זה לא עוזר, אולי כדאי לשקול לפנות לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוכה אצל אחריםשהם26/09/2011
שלום,
יש לי בן מתוק בן 4.5 חודשים. הבעיה איתו שהוא לא מוכן שאף אחד יחזיק אותו חוץ ממני מאבא שלו ומאמא שלי. כאשר מישהו אחר לוקח אותו הוא נותן לו דקה ואז מתחיל לבכות בכי היסטרי.. גם אם שהה עם האדם הזה מספר שעות .
בעוד חודש וחצי הוא עתיד להיכנס לגן ואני נורא חוששת מכך.
כיצד ניתן להתרגל להחזקה ע"י אחרים?
תודה
שהם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוכה אצל אחרים - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט01/10/2011שהם שלום,
ייתכן שלבן שלך דרוש יותר זמן כדי להתרגל לאנשים חדשים. אני מאמינה שבגן הצוות הוא בעל מספיק ניסיון להתמודד עם תינוקות בהדרגה. תני להם את הזמן, ותשדרי לבנך את הביטחון שאת מאמינה שבחרת במקום טוב עבורו. וכמובן - תדאגי בתקופה הזו להיות זמינה אליו מאוד בשעות אחה"צ כדי שיוכל להינות מהביטחון שאת ואביו משרים עליו.
מאחלת לכם שתהיה הסתגלות קלה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מטיטוליםדקלה26/09/2011
צהריים טובים ,
בתי בתהליך גמילה , בת שנה ו11 חודשים. התהליך התחיל ביוזמת ילדתנו .
מוכנה לעשות את צרכיה רק בסיר , ניסינו ישבנון גם לא עזר
נראה שנרתעת מהשירותים גם בבית וגם בגן.
בבית אנחנו מאפשרים לה לעשות בסיר אבל בגן יש רק שירותים קטנים לילדים .
נוצר מצב שמתאפקת בגן עד שבורח לה.
חשוב לי לציין שהתופעה עם הרתיעה מהשירותים התחילה באופן לא ברור מס ימים לאחר שהתחלנו את התהליך ולאחר שכן עשתה מספר פעמים בשירותי הגן .
מה ניתן לעשות בנושא?
תודה אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מטיטולים - תגובה
סמדר ריינר28/09/2011שלום אורית,
ילדים רבים מגלים חרדה מעשיית צרכים בשירותים. קודם כל יכול להיות שצריך להמתין עם הגמילה בגן ולהתחיל לבבית בלבד באופן הדרגתי, לתת לה לשבת על השירותים עם הטיטול, אחר כך עם הטיטל פתוח וכו', עד שהיא תרגיש שהיא יכולה לשבת ולעשות על השירותים עצמם. לילדים יש פחד ש"התוצרים" שלהם יפלו מהם לשירותים וזה נחווה כמו סוג של התפרקות ונפילה, לכן ניתן באופן הדרגתי לתת להם להיגמל מהחשש הזה כמו שציינתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה בבוקר לגןגילי26/09/2011
שלום,
בני בן 5 נמצא בגן חובה, ילד רגיש בבוקר הפרידה בעת הכניסה לגן קשה לו אני נותנת לו חיבוק ונשיקה ויום טוב. הוא אוהב לשחק עם חברה מהגן וטוען שהוא מעוניין לשחק איתה אני מסבירה לו שהיא תגיע מאוחר יותר,
איך אני יכולה לגרום לו להיכנס יפה לגן ?
ביום מסוים שמעתי מאמא של ידלה מהגן שהסייעת אמרה לילדה שהוא אוהב לשחק איתה שבני ישמח שהיא תבוא בשעה מוקדמת יותר והוא לא יבכה , בעיקרון זו אימרה שלא נראית לי הגיונית, איך אני אמורה להתייחס ולגרום לו להיכנס יותר יפה
תודה רבה
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כניסה בבוקר לגן - תגובה
סמדר ריינר28/09/2011שלום גלית,
חושב שתהיה כניסה קצרה ועניינית שלך איתו לגן. את לא אמורה לגרום שהוא ייכנס יותר יפה. להיפך, ככל שלא תתרגשי מאיך שהוא נכנס, ככה הוא יירגע וזה יעבור לו מעצמו. הוא יודע ושם לב שזה איכפת לך ולכן זו דרך בשבילו למשוך תשומת לב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות התנהגות?טל26/09/2011
שלום רב,
אני אמא לילדה בת שנתיים ו 7 חודשים.
השנה היא חזרה לאותו הגן שהייתה בו בשנה שעברה הפעם לשכבה הבוגרת (אני חייבת לציין שמאוד הייתי מרוצה מהגן והצוות) וכבר מתחילת השנה הגננת שיבחה אותה על כך שפתאום היא נפתחה והיא ממש מעורבת בגן ועם הילדים. היום, בערך חודש אחרי תחילת השנה הגננת התחילה להתלונן בפניי על התנהגות שונה אצל הילדה ,על כך שהיא לא רוצה לקחת חלק בריכוז או בפעילות של הגן, מבקשת לצאת החוצה,
צועקת, מתחבאת לה מתחת לשולחנות טוענת הרבה פעמים שהיא צריכה פיפי וכששולחים אותה לעשות היא פתאום טוענת שאין לה ובכללי מתנהגת לא יפה.
משיחתי עם הגננת, היא טוענת שזאת הפעם הראשונה שהיא נתקלת בכזו התנהגות (גננת של 30 שנה) וזה נראה כאילו היא אינה יודעת איך להתמודד עם ההתנהגות שלה.
בנוסף מאוד מפריע לי שהיא מדברת על ההתנהגות של הילדה שהיא עדה ושומעת ועוד משתפת אותה בזה שהיא מספרת לי שהיא מתנהגת לא יפה, אני לא חושבת שזה תורם לשיפור ההתנהגות של הילדה ואפילו קצת פוגע או להיפך, נותן לה תשומת לב על התנהגות שלילית, האם אני טועה? אני חושבת שהתנהגות הגננת במקרה הזה מקצינה את התנהגות הילדה ואף גורמת לה להימשך....
שאלתי היא מה אני אומרה להגיד לגננת ואיך להתנהג עם הילדה ועם הגננת?
ובנוסף, מה זה אומר על הילדה שלי? יש לה הפרעת התנהגות?
אשמח לתשובה מהירה.
בתודה מראש,
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות התנהגות? - תגובה
סמדר ריינר28/09/2011שלום טל,
אני חושבת שאת צודקת בקשר להערות של הגננת, ובהחללט התהנגות כזו יכולה לחזק התהנגות שלילית.
אני ממש לא חושבת שלילדה שלך יש הפרעת התנהגות. זה גיל קטן מדי בשביל אבחנות כאלה. אין ספק שהילדה סובלת ממצוקה כלשהי, וצריך לברר מהי. הרבה פעמים ילדים מסתגלים יפה בשלב הראשון ואחרי זמן הם מבינים פתאום מה קורה ומגיבים. יכול היות שקשה לה עם ילדים יותר גדולים, או שיש בעיה אחרת שחשוב להבין אותה, לפני ששופטים את הילדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשה ללא ילדים או חלק מהילדיםMD26/09/2011
הורים לשני ילדים בן 7 ובן 3 שנים ושלושה חודשים מתלבטים אם לצאת לחופשת בת שבוע לארה"ב בלבד עם רק מאחד הילדיםבני בן 7 ולהשאיר אצל הוריי ילד בן 3 ו3 חודשים?
להלן הסיבות :1.בני הבכור מאד מבקש להצטרף איתנו
2. יהיה יותר קל לסבתא וסבא לשמור על ילד אחד ולא שני ילדים
3.כמו כן בעבר טיילנו בפלורידה עם בני בן 3 וחצי והיה לילד סיוט- גטלג פחד שלו מהטיסות הארוכות חשש מהפארקים באורלנדו .
רציתי לציין שבני הקטן נכנס לגן טרום טרום חובה וקשה ויש לו עדיין קשיי הסתגלות ולכן חשבנו לצאת בתקופה החג ולגלוש למספר ימים של הגן כדי לא לצור לא לו משבר גדול יותר ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חופשה ללא ילדים או חלק מהילדים - תגובה
סמדר ריינר28/09/2011שלום לך,
לא הייתי ממליצה להשאיר רק ילד אחד מאחור בשלב הזה אלא אם כן אתם מתכוונים בקרוב לקחת רק אותו ולפצות אותו. זה גם יהיה קשה לו גם בלי אחיו וגם בלעדיכם להתחיל את השנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לעזור לילדה בת שלושאמא26/09/2011
שלום רב,
יש לי ילדה מקסימה שרוצה להתחבר עם ילדים אחרים ונפגעת מהם בכל פעם מחדש.
בכל פעם היא יוצרת קשרי חברות חיוביים עם ילדה מהגן ונעשית תלויה לחלוטין בילדה היא הולכת אחריה ומחקה אותה ולאחר זמן מה הילדה ממש שולטת בה לחלוטין וגם פוגעת בה בכל פעם מחדש, היא נעשית ממורמרת ולעיתים מדברת לילדים לא מוכרים לא יפה 'לכו מפה','לכו לבית שלכם', היא נעשית חסרת בטחון ואפילו ליד ילד בן שנה שעובר לידה היא בוכה בטענה שקיבלה מכה.
יש לציין ששבועיים לאחר שנולדה, אחותי ילדה בת. שתינו גרות קרוב והן היו נפגשות לעתים קרובות, בגיל שנה היו במשפחתון ביחד ובדיעבד זה רק הזיק לה כי היא היתה תלותית לחלוטין בבת דודתה עד כדי כדי שליטה מוחלטת,בת הדודה התנהגה אליה כאל ילדה קטנה וניסתה להאכיל אותה, לתת לה לשתות ולומר לה מה לעשות, היא גם היתה אלימה כלפיה.
בהתחלה הייתי מתערבת ומתנגדת למצב ומנסה להסביר לילדתי שהיא לא חייבת לעשות מה שאחרים עושים ושהיא צריכה לדאוג לעצמה, לעשות מה שהיא רוצה ושאם מרביצים לה היא יכולה להגן על עצמה וזה כלל לא עזר.
היום אני לא מתערבת רק מנסה להנחות את ילדתי בבית תוך כדי סיפורים על ילדים דמיוניים שמתמודדים עם המצבים האלו, שזה לא נעים שנצמדים לילד אחד, שאפשר לשחק עם כמה ילדים, שלא תמיד צריך לוותר או לעשות הכל ביחד.
היום אני ואחותי לא נפגשות והבנות נפגשות אצל ההורים שלי רק לעיתים רחוקות ללא נוכחותנו, חשוב לי לציין שאני כל הזמן מפגישה אותה עם חברים ומקווה שהיא תלמד להתמודד בעקבות הסיפורים מהבית אך זה לא קורה וכל פעם היא נפגעת מחדש וכבר ממש קשה לי שהיא סובלת...
גם בבית לעתים היא רוצה להית איתי ואז היא אומרת לאביה לך מפה ולהיפך, אנחנו מסבירים שאפשר לשחק עם אמא ואבא ביחד ולא צריך כל פעם לבחור אחד מאיתנו. גם אני וגם בעלי שקטים יחסית ומבחינה חברתית מעולם לא רצינו להיות במרכז העניינים כי זה לא היה האופי שלנו.
בזמן האחרון היא החלה לנסות להרביץ לילדים קטנים וחלשים ממנה, בני חצי שנה מתוך תסכול פנימי, אני מונעת ממנה להרביץ להם ומסבירה לה שהם קטנים, עדינים וצריך לשמור עליהם, כעת אני בחודש שמיני .
מחכה לתשובה בקוצר רוח....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך לעזור לילדה בת שלוש - תגובה
סמדר ריינר28/09/2011שלום אדוה,
נשמע לי שאכן את עושה כמיטב יכולתך, הרבה דברים שכולם נשמעים לי נכונים. יכול ליהות ששורש הבעיה הוא חוסר ביטחון מסויים, ואולי כדאי לחזק את בטחונה העצמי על ידי חיזוקים ומחמאות. אם זה לא עוזר, הייתי שוקלת ללכת לייעוץ יותר מעמיק כדי לבדוק יותר לעומק מדוע היא מתנהגת כך ואיך אפשר לעזור לה, דרך הדרכת הורים או טיפול דיאדי (טיפול משותף באמצעות משחק עם ההורים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
אמא01/10/2011תודה רבה לך, ממש מחזק לשמוע שזה הכיוון הנכון....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה, שמחתי לעזור.
סמדר ריינר01/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא התקבלה התייחסות לשאלה מ 13.9עינב25/09/2011
שלום רב לכל חברי הפורום: אני אמא לילד בן שנתיים ותשעה חודשים אשר יש לו בעייה בהגיית אותיות מסויימות ולכן החלטתי לקחת אותו לקלינאית תקשורת.
אתמול היתה פגישתנו הראשונה ומהסתכלות ראשונית בילד הקלינאית הבחינה שחוץ מבעיית הדיבור המשפטים שהילד יוצר הם חסרי פועל ודלים יחסית לילד בגילו.
יחד עם זאת הבחינה הקלינאית תקשורת שהילד אימפולסיבי-דבר שהכניס אותי ללחץ אטומי יותר מעצם הידיעה על בעיית הדיבור מחשש שהדבר מעיד על בעיית קשב וריכוז בעתיד.
סוכם עם הקלינאית שאשב עם הילד לפחות שעה ביום(דבר שהמעטתי לעשות ).
שאלתי היא כזו האם כיום יש דרכים להפיג את האימפולסיביות על ידי עזרה חיצונית(ולא על ידי תרופות).
חבר הציע טיפול על ידי בעלי חיים(מצידי להביא בעל חיים לבית) או על ידי רפסולוגיה או כל דבר אחר
אשמח לתשובות בתודה מראש עינב
עוד דבר ששכחתי להוסיף הוא שהקלינאית תקשורת התרשמה מהילד שהוא בעל קליטה מהירה ושבכל פעם שעסקו במשהו חדש הילד הבין מהר את מה שהיא ביקשה ממנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא התקבלה התייחסות לשאלה מ 13.9 - תגובה
סמדר ריינר25/09/2011שלום עינב,
אני חושבת שאת יכולה להרגע. לילד בן שנתיים וחצי מותר להיות אימפולסיבי. ייתכן שהקלינאית רק נתנה תאור של ההתנהגות שלו, זה עדיין לא בהכרח מעיד על שום בעיה, בודאי לא כזאת שאת צריכה להיות מודאגת ממנה כבר מעכשיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאיפה כדאי להתחיל עם שופינג הפתעה?מלי25/09/2011
אמרתי לבנות דודתי (בגילאי: |הדגש| בקרוב הקטנה תהיה בת 9, ואחותה הגדולה בת 12 וחצי|סדגש|) שאני צריכה שיבואו איתי לקניון כדי לבחור מתנה לילדה בכיתה ד'. אבא שלהן נתן לי אוקיי.
התכנון שלי הוא להביא לכל אחת מהן 400 ש"ח, ולומר להן לבחור מתנה לכבוד ראש השנה (אותו הן חוגגות אצלנו) גם לילדה הלא קיימת (בכיתה ד' כאילו) וגם לאחותה הלא קיימת (כאילו בת 13).
ואז פשוט הן כבר ייבחרו מתנות, כאשר בסוף אני אומרת להן שזה בשביל עצמן ולא קיימת ילדה בכיתה ד'.
1. האם ההפתעה בסדר ?
2. מתי עלי לגלות להן שהן קונות למעשה לעצמן האם רק אחרי שהן סיימו לקנות או כבר כשנגיע לקניון ?
3. ולאיזה כיווני מתנה כדאי לכוון אותן ?
4. האם כדאי לכוון אותן לקנות שמלה/מעיל לחורף לכל אחת מהן ?
5. מהו כיוון המתנה שכדאי לי לכוון אותן בקניון ?
6. אם הייתם צריכים לקנות מתנה לבנות הדודות שלכם בגילאים (9 + 13), איזה מתנות הייתם קונים להם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה הדבר הכי הזוי ששמעתי
דורון26/09/2011לקנות מתנות לילדות לא קיימות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינהענת25/09/2011
שלום רב
בני עידו בן שנה ושלושה חודשים.
עידו אינו לוקח מוצץ ואין אף צעצוע או משהו המרגיע אותו בשעות הקשות\
חשוב לציין כי עידו אינו ישן במיטתו טוב מגיל לידה.
ניסינו הכל, סדנאות שינה, לתת לו לבכות ואת כל השיטות שרק ניתן לעלות על הדעת.
הכי חשוב הוא ברגע שעידו נכנס למיטתו הוא בוכה ללא הפסקה ולעיתים גם מקיא, מה שגורם לנו להוציא אותו, להתייאש ולקחתו למיטתנו.
אנו אובדי עצות, לא מצליחים להכניס אותו לשגרת שינה .
נציין כי עידו אינו ילדנו היחיד, ובתנו הבכורה ישנה מצויין החל מגיל 3 חודשים..
נשמח לקבל עצה או אף הפנייה לייעוץ כלשהו,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט01/10/2011ענת שלום,
תנסי לפנות לפרופ' אבי שדה באוניברסיטת תל אביב (אין קשר משפחתי אליי) העוסק בהפרעות שינה בקרב תינוקות.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחכה לתשובהמעין25/09/2011
ביתי בת השנתיים בגמילה מחיתול.והדרך הקלה להשאיר אותה בלי בגדים למשך כמה דקות .כרגע אני מנסה לסיים לה שוב והיא נלחמת ובוכה כאילו שאני מכאיבה לה
היא לא רגישה למגע כי בדקנו את זה שהייתה קטנה יותר אותה הייתה בוכה שהינו גוזזים לה ציפורנים כולל שנת צהרים שניסינו ולא עזר
האם יש לכם טיפ שיעזור לי ולה להתלבש בלי כל הסרטים שאנחנו עוברות ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובה - תגובה
סמדר ריינר25/09/2011שלום הודיה,
השאלה שלך לא מובנת. מה הקשר לחיתול. מה את מנסה לסיים לה? ומדוע היא נשארת כמה דקות בלי בגדים ומה הבעיה עם זה אם זה עוזר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרגום
שולי26/09/2011הי סמדר, אני לא כתבתי את ההודעה אבל זה התרגום (להבנתי)
היא לא התכוונה "לסיים" אלא "לשים".
אני חושבת שזו, בערך, השאלה: לצורך גמילה בתה הילדה הסתובבה ערומה בבית איזו תקופה, וכעת כשהיא מנסה להלביש לה חיתול שוב הילדה צועקת, והצעקות לא נובעות מגירוי תחושתי (בדקו ואין לה בעיה תחושתית) אלא זו תגובה התנהגותית. שואלת מה לעשות.
סליחה על ההתערבות, גם אני בתהליך גמילה ולכן נכנסתי לשאלה ולתשובה. (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 1.9 צורחת על ילדיםאריאלה25/09/2011
שלום
יש לי ילדה בת שנה ו9 חודשים
יש תופעה אחת שמתקיימת ב3 חודשים האחרונים
כל פעם כשהיא על מתקנים בגן השעשועים , וילד אחר נגיד עולה בבמדרגות לידה , היא מתחילה לצרוח עליו , מעצבן אותה שעולים ביחד אתה . מישהו עולה אתה על מגלשה , היא צורחת עליו. אני מסבירה לה שזה מגרש המשחקים וכל הילדים משחקים ביחד , וגם ילדים אחרים רוצים להתגלש ולשחק במתכנים.בעבר מאוד אהבה להתחלק עם הילדים , הייתה מציעה להם את מה שיש לה , בזמן אחרון זה לא קורה בכלל.
חוץ מזה היא בגן הילדים מגיל 8 חודשים ןנורא נהנית שם ומשחקת עם ילדים גם
האם אני אמורה לדאוג מהצרחות האלו שלה , מחוסר רצון שלה שילדים אחרים ישחקו אתה ביחד על מתקנים ובגן השעשועים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 1.9 צורחת על ילדים - תגובה
סמדר ריינר25/09/2011שלום אריאלה,
את לא אמורה לדאוג זו התנהגות אופיינית לגיל. קודם היא חלקה דברים כי פחות הבינה. עכשיו היא מבינה ולא מוכנה לוותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי הרגליםאור25/09/2011
שלום רב,
אחיינית שלי בת השנה וארבעה חודשים עד היום הייתה בבית עם מטפלת במהלך היום. מתחילת החודש היא תהיי באחריותי במהלך היום לזמן מוגבל של חודש.
הבנתי שעם המטפלת היא נרדמת לאחר שזאת משאירה אותה במיטה, נותנת לה להירגע לבד עד שהיא נרדמת. לפי מה שלמדתי בקורס פסיכולוגיה באוניברסיטה אסור לתינוק לבכות ללא מענה מצד הורה או כל מטפל שהוא.
שאלתי היא: האם, למרות שזה ישבור את ליבי, להמשיך להשכיב אותה לישון ככה, או שמע לנסות לשנות את ההרגל ההרגעה העצמית הזאת?? זה יכול לבלבל אותה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי הרגלים - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט01/10/2011אור שלום,
אני גם מסכימה שלא כדאי שתינוק יבכה ללא מענה כלשהוא מהמבוגר שאמור לטפל בו. לבכי יש משמעות, ולא רצוי להתעלם ממנה. אפשר להרגיע ילד ולהרדים אותו בדרכים רבות ולעזור לו לפתח הרגלי שינה טובים.
אני ממליצה לך לדבר עם ההורים של האחיינית שלך, לשאול איך הם מתמודדים עם קשיי שינה (אם יש כאלו בכלל) ומה הם יודעים שעוזר לילדה בדר"כ להירדם. סה"כ את עומדת להיות איתה זמן מוגבל, חודש, ולכן זה צריך להיות גם זמן נעים ומיוחד עבור שתיכן, ושאת לא תרגישי שאת עושה משהו נגד האמונות שלך או מה שלמדת.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)