מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד בן שנה שעושה סצנות בהחתלהלירון03/10/2011
שלום,
בני בן השנה בחודשים האחרונים כל פעם שאני צריכה להחליף לו בגדים או חיתול על שידת ההחתלה הוא פשוט צורח ובוכה כאילו מישהו הורג אותו ותוך כדי כמובן שמשתולל מה שלא מאפשר לי להחליף לו חיתול. עם ההלבשה אני איכשהו מסתדרת אבל במקרה של קקי שהסטטיות הי קריטית זה ממש קשה. רציתי לדעת אם יש לכן רעיון למה זה? ואם יש לכן פיתרון יצירתי או משהו אחר לנסות. אציין שאני מנסה לשיר לו לתת לו משהו ביד לשחק איתו עם צעצוע תוך כדי, לפעמים זה עובד, לרוב לא.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן שנה שעושה סצנות בהחתלה - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט09/10/2011לירון שלום,
בדרכ בגיל של בנך ילדים נוטים להיות חסרי סבלנות בעת ההחתלה. זה היה רעיון נהדר מצידך לתת לו משהו להתעסק בו, וכדאי תמיד שיהיו "הפתעות" כאלו בהישג יד. יחד עם זאת, הסטטיות בגיל שלו היא מועטה, ופשוט כדאי להחליף את החיתול במהרה ולחזור לפעילות.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיצה מניסיון
מירב09/10/2011אני פשוט משתדלת כשאנחנו בבית, להוריד את הטיטול בתוך האמבטיה (הרגילה) ולשטוף אותו. ככה הוא מתעסק עם המים ואפשר לנקות אותו ברוגע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצוקה של תאום בן 7.5אמא03/10/2011
שלום. אני אם חד הורית לתאומים בנים בני 7.5 שלומדים בכיתה ב'. אחד מהם מתנהג בצורה לא אופיינית זו פעם שניה (בעבר הוא הסתגל בקלות למסגרות. בכיתה א' החלו הקשיים). אציין שמדובר בילד פיקח מאד (המליצו עליו לאחרונה לאבחון מחוננות), ורבלי מאד ובאופן עקבי הקדים את אחיו במובן הקוגניטיבי, אך בצד הפיזי פחות. הפרידה מאחיו התאום נעשתה כבר בגיל 4.5, כך שנראה לי שאין קשר לפרידה ביניהם. אחיו התאום מתפתח באופן תקני והוא ילד מאד חברותי, "זורם", סוג של pleaser, בעוד הילד "המתקשה" (שכעת נמצא בקשיים) - הוא ילד אינדיבידואליסט, פרפקציוניסט וקצת "מעופף". הקשיים שלו באים לידי ביטוי בכל מיני קטעים של "אנטי" בביה"ס ובבית (למרות שבפועל הוא עושה את כל מה שהוא צריך ובקלות...רק שהוא "מוציא את המיץ" לכולם בדרך), הוא בוכה בדרמטיות מכל שטות, חוזר ואומר "אף אחד לא אוהב אותי", "אני טמבל", והכי מדאיג: "אני רוצה למות". התחלתי ללכת לטיפול פסיכולוגי ע"מ לקבל הדרכה הורית כיוון שלא קיבלתי הסכמה של אביו לטיפול (בשלב זה הוא טוען שלדעתו זה יעבור). מה אני אמורה לענות לו?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצוקה של תאום בן 7.5 - תגובה
ליאת גרוס04/10/2011שלום לך
אני חושבת שאת עושה נכון שפנית לאיש מקצוע. חשוב שתפני למישהי עם ניסיון ב"טיפול הורי". לא הדרכת הורים המתמקדת בהדרכה ולא טיפול פסיכולוגי פרטני. עדיפות למישהו שמתמצא בנושא התאומות כי סביר שהנושא רלוונטי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת חמש ואי שליטה בצרכיםקארין שרון03/10/2011
שלום
ביתי בת החמש ילדה מקסימה שמחה ומאוד רגישה, שעוברת ימים לא קלים:
מעבר דירה לעיר חדשה,גן חדש,חברים חדשים ואח חדש הכל בסלט אחד גדול.
תחילת השנה וההסתגלות לגן הייתה בסדר נראה שהיא די מרוצה מהגן.( למרות שבאופיה לרצות את המבוגרים ולהשמיע לכל אחד את מה שהוא רוצה לשמוע.)
הבעיה התחילה לפני כשבועיים שהיא החלה חוזרת הביתה מלאה בקקי, חשבתי שהבעיה בגן אך בימים האחרונים גם בבית בורח לה בתחתונים.(קקי) היא טוענת שהיא לא מרגישה שיוצא לה.
אני צריכה עצה איך להתמודד אם התגובות שלי כלפיה, מה להגיד ומה לא להגיד, היו רגעים שאיבדתי סבלנות מרוב קקי כל היום, וודאי אמרתי דברים שפגעו בא יותר.
אשמח לכל עזרה שתוחלו
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת חמש ואי שליטה בצרכים - תגובה
סמדר ריינר03/10/2011שלום קארין,
קודם כל צריך לשלול בעיה רפואית. אחרי ביקור אצל רופא משפחה, אם זה ישלל, יש לפנות לטיפול פסיכולוגי כיוון שכפי הנראה מדובר באנקופרזיס וזו תופעה שדורשת טיפול כי אחרת היא עלולה להתקבע ולהחמיר וקשה מאוד להיפטר ממנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויי התנהגות וביטחון עצמי - ילדהדרורית03/10/2011
שלום רב
יש לנו ילדה מדהימה כמעט בת ארבע וכן ילד מדהים בן שנה וארבע חודשים.
בתקופה האחרונה ניתן לראות כי הבת הבכורה שלנו מתקשה להתנהל עם אח שלה - המון מריבות המון רצון שיתרחק ממנה . היא ילדה בעלת ביטחון עצמי מאוד גבוה ולפתע היא הפסיקה להשתתף בחוג הבלט אותו היא נורא אהבה. ששאלתי אותה למה היא אמרה שהאחרים מסתכלים עליה. למשל כשיצאנו מהחוג עברה קבוצת בנות עשרה וראתה אותה עם הבגד גוף והקוקיה והן חייכו ואמרו איזה מתוקה היא - והיא שאלה אותי :"אמא למה הן צוחקות עליי". משהו בכל התחושה הפנימית החזקה שלה מתערער. כמו כן אני מרגישה שאני ניהייתי קצרה איתה יותר - שאני לא מוכנה לקבל התנהגות אלימה ולא נחמדה ממנה כלפיי אחיה וכלינו כהורים. אני בטוחה שיש קשר בין הדברים אני רק לא ידעת איפה למקם אותו ואיך להתנהל עם שניהם. האם לאפשר להם להשתולל כל עוד אין "דם", האם להכריח אותה להשתתף בחוג?
אודה לכם על תשובתכן.
אמא של שירי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויי התנהגות וביטחון עצמי - ילדה - תגובה
סמדר ריינר03/10/2011שלו םדרורית,
אני לא בטוחה שהשינוי עם האח מסביר את כל הקושי שנוצר. בודאי שלא להכריח ללכת לחוג, אם כבר לעודד, להציע גישה הדרגתית שתהיו איתה בהתחלה ואחר כך תלכו וכו', להכריח אין טעם. אני ממליצה לכם לפנות לייעוץ, כי זה נראה לי חורג מהעניין של הולדת האח ואין לי די מידע כדי להבין טוב יותר ממה זה כן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
דרורית03/10/2011אני ממש לא מכריחה בהתחלה ישבתי איתה בפנים והיה לה נורא כיף בפשאר הפעמים היא התחילה ואני ישבתי בחוץ ורק לקראת סוף השיעור הפסיקה - אז חזרתי פנימה ולמרות זאת היא ממש לא מוכנה לעשות משהו - היא טוענת שהיא מתביישת מהבנות החדשות והיא ממש צמודה לרגל של המורה.
אני העלתי את נושא האח כגורם נוסף בחייה - ורציתי לבקש כלים להתנהלות בסיסית איתה\איתם כדי שהיא לא תרגיש כל הזמן מעירים לה ואומרים לה מה לעשות או לא לעשות - הייתי רוצה להחזיר לה קצת שליטה לחיים שלה ולהוריד ממנה קצת נטל או איזה תחושה שבה היא בעצם לא בסדר כי היא לא משחקת עם אחיה יפה או שהיא צועקת כשמרדימים אותו או דברים כאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
סמדר ריינר03/10/2011שלום דורית,
אני לא טענתי שאת מכריחה אותה. אם את זוכרת את השאלה שלך, ואם לא את יכולה לעיין בה, את זו ששאלת אותי אם להכריח, ועל כך עניתי שממש לא.
אם את רוצמה להוריד ממנה נטל- אז תורידי. אם את רוצה שהיא לא תרגיש שמעירים לה כל הזמן אז אל תעירי. אני יוכלה לדעת מהתאור שלך מה באמת מציק לה ואני עדיין חושבת שעניין האח לא מסביר את זה מספיק. לצערי על סמך התאור שלך אין לי כרגע כלים לתת לך מעבר למה שנתתי ואני חוזרת וממליצה לך לפנות לייעוץ, שם יוכלו להבין יותר לעומק מה הבעיה, שעדיין לא ברור לי מהיכן היא נובעת. לא לכל מצב זה מקצועי ונכון לתת כלים כלליים שאולי לא מתאימים. אני לא נוהגת לתת כלים למצב שאני לא מבינה מספיק. זה נראה לי לא נכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ - ילדה בת 9חגיגית03/10/2011
שלום רב!
בתי בת 9 בכיתה ד '. לומדת בכיתה עם עוד 2 בנות ועוד 13 בנים (בית ספר דתי אזורי קטן).
חברתי התקשרה ושמעה מהבת שלה שלומדת עם בתי שיש תחלופת מכתבים (כנראה רומנטיים) עם אחד הבנים. היא סיפרה לי את זה כי בתי רצתה נורא להירשם לחוג מסויים שגם אותו הבן רשום אליו והיא רצתה להאיר את עיניי שאולי היא נרשמת לחוג בגללו.
שנה שעברה אמא אחרת מהכיתה סיפרה לי שבתי ועוד חברה "התנשקו" עם אותו הבן שכתב את המכתבים.באותו זמן, פניתי אליה ושאלתי אותה אם היא התנשקה איתו והיא בהתחלה אמרה שלא ואז התחילה לבכות.. הבהרתי לה שהייתי רוצה שהיא תספר לי ושלא תסתיר ממני דברים ואז מתוך שזה הבנתי שהם התנשקו..(זה בטח היה סתם נשיקה על השפתיים) והיה נורא חשוב לי להבהיר לה שאני לא כועסת ורוצה מאוד שהיא תשתף אותי... מאז השיחה לא דיברנו על הנושא...
אבל עכשיו אני לא יודעת : האם לשאול אותה משהו על זה? להניח לזה? אני יודעת שזה תחילת גיל ההתבגרות ויודעת שזה טבעי להסתיר כמו שאני הסתרתי מאימי
באמת שלא יודעת איך להתמודד עם דברים כאלו... בת בכורה...
מקווה שיהיה לי קל להתמודד ומקווה שאקבל כאן כמה עצות.
סליחה על האורך ותודה מראש על התשובה
חגיגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ - ילדה בת 9 - תגובה
סמדר ריינר03/10/2011שלום לך,
אכן עצתי לך היא להניח לזה. היא לא עשתה שום דבר רע ומותר לה שיהיו לה דברים פרטיים, כן, גם מהוריה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
חגיגית04/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 3אורית03/10/2011
ביתי כמעט בת 3 . כבר מגיל קטן בערך 4 חודשים לא היתה מוכנה שאף אחד יקח אותה . המצב עדין קיים כולל משפחתי הקרובה שרואה אותה די הרבה היא לא מוכנה שייקחו אותה ירימו אותה אלא אם כן מבטיחים לה הפתעה. די קשה לה להתחבר עם ילדים חדשים (ואם כן אז רק עם ילדים יותר גדולים ממנה בערך בני 5 -6) היא נכנסה לגן בגיל 1.10 (עד אז היתה איתי בבית) היה לה נורא קשה הסתגלות של חודשיים לפחות כל השנה החזיקה מוצץ בפה ובקבוק לא שיחקה כל כך עם הילדים. עכשיו הולכת לגן חדש היא נמצאת כל היום עם התיק לא עוזבת אותו רוב הזמן יושבת ולא עושה כלום. האם ההתנהגות שלה נורמלית הגננת ניסתה לקחת לה את התיק וזה גמר בבכי ומאז לא מנסה . כיצד אפשר לפתור את הבעיה או שזה נורמלי ? וכמו כן גם את הבעיה החברתית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 3 - תגובה
סמדר ריינר03/10/2011שלום אורית,
חלק מהדברים שאת מתארת הם אכן לא בנורמה. אני ממליצה לכם לפנות למכון להתפתחות הילד ולקבל שם הדרכת הורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 3 המשך
אורית03/10/2011אפשר לדעת מה לא נראה לך נורמלי ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 3 המשך - תגובה
סמדר ריינר03/10/2011שלום אורית,
היא נשמעת חרדתית מדי, העובדה שהיא כל היום עם התיק עליה, שלא נותנת לאף אחד לקחת אותה וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרם בין חברותרונית03/10/2011
ילדתי בת 11 סובלת בביטחון עצמי ירוד, בנות הכיתה " מתעלמות" ממנה - לא כולן והיא מנסה "לקנות" אותן בעזרת ממתקים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרם בין חברות - תגובה
סמדר ריינר03/10/2011שלום רונית,
לא נתת שום פרטים בשאלה שלך וקצת קשה להתייחס אופן הזה. חשוב שתנסו לחזק את ביטחונה עצמי, להרבות בחיזוקים חיוביים, וכן להדריך אותה איך להתחבר בדרכים אחרות, איך היא יכולה למצוא נושאים משותפים, וגם באיזה מקרים מותר לה לוותר, לא כולן חייבות ליהות חברות שלה. אם אתם לא מצליחים - אולי כדאי לפנות לעזרה מקצועית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרם מבנות
רונית03/10/2011תודה על התגובה, אנחנו הסברנו לילדה שלא כל החברות שהיו לה בכיתה א' - ב' ימשיכו להיות חברות טובות והן יפנו לחברות אחרות - ומכאן נובעת כל ההתמרמרות שלה.
אנחנו מאד מעודדים אותה, מחבקים ומשתדלים מאד להעלות לה את הבטחון העצמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרם מבנות - תגובה
סמדר ריינר03/10/2011שלום רונית,
מצויין, אם כך אין מעבר דברים שיש לי להוסיףת במיוחד שלא מסרתם שום פרטים נוספים. גם אתם צריכים להשלים עם כך שהילדה לא תמיד מרוצה ולא תמיד היא יכולה להיות מרוצה, וזה גם בסדר. אז יש ילדות שהן לא חברות שלה, והיא מתמרמת על כך, זה חלק ממצבי חיים שהיא אמורה ללמוד לאט לאט להשלים איתם, ואתם רק יכולים ללוות אותה בכך, כפי שלדברייך אתם עושים, אתם לא יכולים בהכרח למנוע ממנה את ההתמרמרות, זו כבר בחירה שלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבת שלי לא מתייחסת יפה לילדים אחריםדנה02/10/2011
שלום,
ביתי היחידה בת 4 היא ילדה מקסימה וחכמה.
בתקופה האחרונה היא מדברת לעיתים לילדים אחרים בצורה לא יפה ולא מתחשבת. אם משהו לא מוצא חן בעיניה היא אומרת, אם לא בא לה שחברה תאכל איתנו ארוחת ערב (בזמן שהאוכל כבר על השולחן) היא אומרת לה.
לא מוותרת לילדים אחרים וכמובן לא מוכנה להפסיד במשחק, מעדיפה להפסיק לשחק.
חייבת להיות ראשונה בכל דבר ובמרכז תשומת הלב.
היא ילדה יחידה ונכדה ראשונה שמוקפת בהמון אהבה ותשומת לב.
אני בדרך כלל כועסת עליה ואומרת לה בתקיפות שההתנהגות הזאת לא מקובלת עלי אך היא ממשיכה.
אשמח לשמוע את דעתכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבת שלי לא מתייחסת יפה לילדים אחרים - תגובה
סמדר ריינר03/10/2011שלום דנה,
את מציינת שהי אבת ראשונה ויחידה שמוקפת בהמון אהבה ותשומת הלב השאלה היא גם האם יש פינוק במשוואה. האם זו ילדה שרגילה שדברים נעשים לפי רצונה. אם כן, אין לה סיבה להתפשר עם חברים. חברים זה לא כמו משפחה והם לא תמיד עושים דברים כרצונה אבל ייתכן שהיא לא רגילה לוותר. חשוב שגם בבית תרגילו אותה לוותר לפעמים, לא תפעלו לפי ההוראות שלה וכו', גם אם זה יגרור עימותים לפעמים, אחרת עלול להתפתח מצב שבו חברים לא יעניינו אותה כי הם לא עושים מה שהיא רוצה ובבית כן, אז למה לה להתחבר בכלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בהיפרדות ילידה בת 6יהודית02/10/2011
שלום, ביתי בת שש עלתה השנה לכיתה א' כל בוקר היא עושה סצנה: כשאני מלווה אותה לכיתה היא ניצמדת אלי ולא מוכנה להיפרד היא בוכה ש"בא לה אותי" תופסת בכוח ולא משחררת רק כשאני משחררת בכוח ומשאירה אצל מורה או מצליחה להתחמק ממנה בשער רק אז לבסוף היא נירגעת. יש לציין שאחיה לומד באותו ביה"ס ובהתחלה היא לא שיחררה אותו בכלל עכשיו זה כבר קצת יותר טוב איתו אך עדיין היא מחפשץ אותו בהפסקות (היא הלכה לביה"ס חדש שבוא היא לא מכירה ילדים. היינו סובלניים איתה במשך 3 שבועות אך ניראה שהמצב לא משתפר) וכך גם בערב-כל ערב לפני השנה בא לה אותי היא מבקשת שאני או בעלי נישן לידה או נהיה איתה עד שהיא תירדם ולא מוכנה אחרת.
אני כבר מיואשת, אני מתנהגת איתה בקשיחות ומאיימת בביה"ס שהיא תהיה בבית לבד אם היא לא תפסיק לבכות ובערב שאני אוציא אותה החוצה-אני מרגישה שכבר אין לי ברירה אחרת אבל מפחדת לעשות לה נזק (שתרגיש דחויה, חרדת נטישה וכו'). אודה על עזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי בהיפרדות ילידה בת 6 - תגובה
סמדר ריינר03/10/2011שלום יהודית,
חשוב לתת לה כלים להתאקלם בבית הספר החדש, זה לא מספיק להיות סובלניים או לחילופין לכעוס, צריך גם לעזור לה להתמודד. לבדוק יחד איתה איזה ילדות שנראות לה נחמדות יש בכיתה, איך כדאי לגשת לאחת מהן, איך להתחבר, לבקש את עזרת המורה להושיב אותה ליד ילדה נחמדה שתוכל לתחבר איתה וכו'. כרגע הילדה מרגישה שהיא הולכת למקום זר לבד בלי שום עזרה, וכך היא לא תשחרר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה להפסיק לכעוסדליה02/10/2011
ערב טוב,
ביתי הבכורה כבת ארבע, לפני כשנה ילדתי את בני השני.
לאחרונה, מעבר להצקות ה"קטנות" כלפי אחיה, באופן סיסטמטי אינה מוכנה להפרד ממני לטובת אביה, משפחה וחברים לגן (בגינה מעדיפה להצמד אלי מלשחק עם חבריה) אציין שבעבר היתה ילדה מ א ו ד חברותית וסתגלתנית, היא הודפת את כל הסובבים אותי המנהלים איתי אפילו שיחה פשוטה.
היא מנהלת איתי עימותים על כל דבר שאפשר, תוך כדי סצנות ולעיתים התעלמות ממני ומבקשותיי.
במקביל, היא דואגת במהלך היום לדשן אותי בהמון מילות אהבה ומחמאות "אני רוצה רק אותך" אותך אני הכי אוהבת בעולם", אנחנו החברות הכי טובות בעולם" וכדומה...
מבחינת הגננת מדובר על ילדה מאד נוחה, מנומסת והיא לא מרגישה בדבר.
כשאיני בסביבה הדברים מתנהלים כשורה.
בזמן איכות שאני מעניקה לה מדי שבוע היא עסוקה בלכעוס עלי כי איני עושה דברים בדיוק כפי שהיא מכתיבה לי... או שטוענת שאינה רוצה לבלות ללא אחיה.
הדבר יוצר אצלי תיסכול הגורם לי במקום לתת יותר - דווקא לרצות להתרחק, להמנע...
האם הכל ביטויי קנאה???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוצה להפסיק לכעוס - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט09/10/2011דליה שלום,
את מנסה לתת הרבה לבתך ואיכשהוא יוצא שאתן מתקשות להתחבר וכשאתן יחד הדברים לא זורמים כפי שהיית רוצה. נראה לי שחשוב שתחשבי קצת בינך לבין עצמך, ותיעזרי באביה ובדמויות קרובות אחרות שאת סומכת עליהן כדי להבין מה קורה ביחסים ביניכן. ההתנהגויות שלה הן ניסיון לשלוט בך ולבטל את ההבדלים ביניכן, שאולי נובעת מחרדה מאוד גדולה שאם תיפרדו אפילו למעט או תהיו שונות, הקשר ייהרס. אני לא יודעת איך הקשרים שלך האחרים, וכמה חשוב לך להיות נפרדת או קרובה. כדאי לחשוב קצת על הדברים הללו, ואולי להיעזר בייעוץ אצל איש מקצוע, כיצד את יכולה להתחבר עם בתך בצורה שתהיה נעימה ותואמת.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נא עזרתכםהדסה02/10/2011
שלום רב
בני בן השבע התחיל מזה כמה חודשים עם עויתות בפנים, מתיחת צוואר כלפי מעלה, הרמת כתפיים לכיוון הצוואר, הצמדת אצבעות
וכל זה קורה לו במיוחד בזמן מאמץ. למשל בזמן משחק כדורגל, או כל משחק אחר
הדבר מאוד מדאיג אותנו כי רואים שאין לו על זה שליטה והעוויתות בפנים והפרצופים מטרידים אותנו
ובנוסף לאחר מכן יורד לו דם מהאף.
ממה הדבר יכול לנבוע?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נא עזרתכם - תגובה
סמדר ריינר02/10/2011שלום הדסה,
כדאי קודם כל לשלול כיוון רפואי, אנא פנו לנוירולוג, ובידקו האם מדובר בתסמונת טורטאו בבעיה פיזולוגית/רפואית כלשהי. אם וכאשר ישלל בסיס פיזיולוגי לתופעה, ניתן יהיה לבדוק האם זה קשור למתח למשל או לסיבות אחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות בילדה בת 5 וחציזהר02/10/2011
בתי בת החמש וחצי סובלת מחרדת נטישה וחרדה חברתית:
הדבר מתבטא, מאז היותה תינוקת, בחוסר יכולת להרדם לבד (עדין צריך לשבת לידה בחדר),לא מסוגלת ללכת לחברים לבד,לא אוהבת חיבוקים,פחד מרעשים,פחד מאנשים זרים, לא מדברת עם מבוגרים אפילו אם היא מכירה אותם (כמו הורים לילדים בגן שלה
), בבוקר נפרדת רק אם אנו מוסרים אותה בידי הגננת,ועוד חרדות רבות.
נפגשנו עם פסיכולוגית שאף באה לגן והתבוננה עליה וסיכמה שיש לה בעייה בויסות החושי (רעשים חריגים ודברים שמפריעים לה להתרכז) וחרדות רבות שבאות לידי ביטוי בוורבליות גבוהה - שומרת על קשר באמצעות הדיבור עם הגננת/סייעת, חשש ממפעילים חדשים שבאים לגן וכו.
פסיכולוגית זו מטפלת באמצעות משחק ואילו לי הומלץ בעבר טיפול בCBT אך הפסיכולוגית אמרה לי שמכיוון שCBT מטפל כל פעם בחרדה ספציפית ואילו בתי סובלת מחרדות רבות - אז CBT לא מתאים.
מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות בילדה בת 5 וחצי - תגובה
סמדר ריינר02/10/2011שלום זהר,
זה לא נכון, לדעתי, דווקא בגלל שמודבר בילדה עם חרדות רבות CBT במיוחד בשילוב ביופידבק יכול להתאים לה מאוד.
עם זאת בגיל 5 ייתכן שהיא קטנה מדי לטיפול CBT, כיוון שזהו טיפול שדורש צורת חשיבה שאופיינית לגילאים גדולים יותר וכן מוטיבציה ואחריות ברמות שהן קצת יותר מדי לצפות מילדה גיל הזה. בהחלט אפשר להתחיל בטיפול במשחק, או לחכות עוד שנה שנה וחצי ולהתחיל CBT.
גם טיפול במשחק יכול להקל עליה, במיוחד אם זה ישולב עם הדרכת הורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! ועוד שאלונת..
זהר02/10/2011תודה על התשובה המהירה, אני בהחלט אנסה.
האם את יודעת במקרה האם אוכל לקבל על טיפול שכזה החזר מקופת החולים? זוהי הוצאה לא פשוטה.. (1300 ש"ח בחודש..) - כללית מושלם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! ועוד שאלונת.. - תגובה
סמדר ריינר02/10/2011שלום זוהר,
ככל הידוע לי כן, את צריכה לפנות למטפל שהוא מוכר מבחינת ההכשרה שלו והתעודות שלו, ולהציג את זה בצירוף חשבונית לקופה. הכי טוב שתבדקי בקופה עצמה ובאתר האינטרנט שלהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן עצבניסולימאן02/10/2011
שלום רב,
ראשית חשוב לי להגיד שאנחנו משפחה עם שני ילדים , הילד בן 5 והוא הבכור , והילדה בת שנתיים .
אנחנו משפחה מאד חמה שלא מחסירה כלום מהילדים ומאד משקיעה בהם בכל הבחינות .
הילד עבר שנתיים בגן חובה שאני יכול לסכם אותם במצויינות והגננת שלו מאד הייתה מרוצה ממנו והגדירה אותו כאחד הילדים החכמים ביותר שהיו לה.
השנה הוא עלה לגן לפני כיתה א' ונוצרה לילד בעיה או תופעה שמעולם לא הייתה לו .
הוא מתעצבן במהירות , מרביץ , שובר דברים , והדבר שמאד הופתענו ממנו זה שהרביץ למורה שלו .
אני ואשתי מאד חשוב לנו שהילד לא יתעסק באלימות ויהיה רגוע , ניסינו לאחרונה לדבר איתו אל הנושא ועל האלימות ולמה מובילה ושצריך לכבד את כל בן אדם כאדם ולפתור בעיות בדיבור ולא באלימות.
חשוב לי להדגיש, שהילד סיפר לי שחלק מהילדים בכיתה מלעיגים לו על שמו והוא מבקש שיפסיקו עם זה. וגם דיברנו עם המורה שלו והיא הבטיחה שזה לא יקרה יותר.
אשמח לקבל טיפים באיך להצליח לגרום לבן להיות יותר רגוע ולא ירים יד על האחרים.
תודה מראש .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן עצבני - תגובה
סמדר ריינר02/10/2011שלום סולימאן,
חשוב לא רק להגיד לילד מה לא לעשות, אלא גם לתת לו כלים מה כן לעושת. מה עליו לעושת כשלועגים לו, כשקשה לו, כשהוא מתעצבן על המורה. למשל לספור עד 10, להמתין לספר למבוגר האחראי או לכם בבית, וכו' - בהתאם לסיטואציות שגורמות לו להרביץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 3 מפחדת מהסייעת.דחוףרותם02/10/2011
בתי בת 3 באוקטובר נכנסה לגן חדש. בתי היא ילדה חברותית ואינה חוששת להתערות ולהשתלב עם בני גילה ואף עם מבוגרים ממנה.
בתחילת השנה נכנסה לגן בלי בעיה והשתלבה מהר מאוד לאחר כשבוע וחצי החלה להביע התנגדות מלהגיע לגן בטענה שלא כיף לה ושהסייעת עושה "פויה" לילדים.
כששאלתי אותה כיצד היא "עושה פויה" היא טענה כי הסייעת מכה אותה ברגל.
בנוסף כשהיא רואה את הסייעת בבוקר היא בורחת בצעקות ונצמדת אלי ולא מוכנה לשחרר. (התגובות כלפי הגננת הן שונות וניכר כי בתי אוהבת אותה מאוד).
הגננת טוענת כי בתי נרגעת מהר מאוד לאחר שאני עוזבת.
השאלה שלי מה עלי לעשות בנוגע לטענותיה של בתי ולתגובותיה למראה הסייעת? למי לפנות?
בבקשה עזרו לי אני אובדת עצות!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 3 מפחדת מהסייעת.דחוף - תגובה
סמדר ריינר02/10/2011שלום רותם,
כדאי לבדוק את התלונות של ביתך. בכל אופן זו אינה שאלה פסיכולוגית, אלא שאלה שקשורה להתמודד עם המסגרת. כדאי לבדוק עם הורים אחרים האם גם הילדים שלהם מדווחים על כך, לפנות לפיקוח על הגנים הפרטיים ולשואל אותם מה הכתובת למקרים כאלה, לדבר עם הגננת, וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אח שחרד לאחותואני02/10/2011
שלום, יש לי ילד בן 7 וילדה בת 4. כאשר הילדה היתה בת שנתיים, היא נכנסה בטעות למעלית והתחילה לעלות ולרדת במעלית לבד. (אציין שהיה זה בשעת בוקר בדרך לעבודה, וביקשתי מבני שהיה אז בן 5 שיישאר איתה לשנייה ליד המעלית כי נכנסתי הביתה, הילד הלך אחרי וכך בעצם היא נכנסה למעלית, אני האשמתי אותו בכך וצעקתי עליו וכאן הכל מתחיל - ברור שטעיתי ואח"כ גם הסברתי לו שאני היא האשמה כי גם הוא ילד ואני זו שהייתי צריכה להישאר איתם), היום כאמור בני בן 7 ומאז הוא בחרדות שמא יקרה לאחותו משהו, הוא מבטל את עצמו ונותן לה כל מה שהיא רוצה, רק שיהיה לה טוב ושהיא לא "חלילה" תבכה... הוא לא מפסיק להאשים את עצמו על המקרה שקרה במעלית, הוא נהיה קלסטרופובי בכל פעם שנכנסים למעלית, לא מוכן לסגור דלתות (חדרים, שירותים וכו'), מגונן על אחותו בכל הזדמנות (בגן שעשועים הולך אחריה ולא משחק עם חברים - לדוגמא), היו מקרים שאף החזיק אותה ולא נתן לה ללכת. היינו בטיפול פסיכולוגי, הפסיכולוג ניפגש פעם אחת עם הילד ועוד 3 פעמים איתנו, ההורים. נתן לנו מס' כלים כיצד להתמודד, כמו להחזיק אותו (אפילו פיזית אם צריך) כאשר הוא שואל איפה היא, ז"א להגיד לו שזה לא עניינו, שאנחנו, ההורים יודעים איפה היא וממש לא לענות לו ע"כ, לתת לו להתמודד עם הפחד. הסברנו לו שאנחנו דואגים לה כמו שאנחנו דואגים לו ושזה לא תפקידו, שהוא יכול לשחק עם חברים והוא לא צריך לשמור עליה. זה עבד לתקופה מסוימת ועכשיו זה חזר שוב ולדעתי כרגע, המצב גרוע יותר ! הכל התעצם, אתמול הוא נכנס להתקף חרדה שבעלי ממש נאלץ להחזיק אותו פיזית ולא נתן לו לצאת מהבית כדי לראות איפה אחותו (שהחליטה להישאר ליד המעלית ולא להיכנס הביתה כי כעסה על משהו), הוא השתולל, והתחיל לצרוח את השם שלה כדי שהיא תיכנס הביתה, רק כשהיא נכנסה, הוא נרגע. אציין בנוסף שבפעם הקודמת היו לו "טיקים" של כיחכוחים מהגרון ואחרי הטיפול הפסיכולוגי זה נרגע, כעת, חזר שוב. הרבה פעמים אנחנו שמים לב שהוא מבקש ללכת איתי או עם בעלי לבד ושהאחות לא תבוא, ברור לנו שזה מקל עליו שהיא לא איתו. חשוב לי לשמוע דעה נוספת על העניין ומה צריך לעשות כרגע.הילד ממש אובססיבי :(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אח שחרד לאחותו - תגובה
סמדר ריינר02/10/2011שלום לך,
נראה לי שהכי כדאי שתחזרו אותו פסיכולוג שהייתם אצלו להמשך טיפול. אין מה להוסיף על מה שהוא יעץ לכם, ונראה שאתם וגם הילד זקוקים לריענון יותר יסודי של ההתמודדות עם החרדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)