מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התמודדות עם ילדה מאוד דעתניתאורח01/10/2011
שלום רב
יש לנו שני ילדים בת 5.5 ובן 3 . אנחנו פונים אליכםובעיקר כי אנחנו לא יודעים איך להתמודד עם הבת הגדולה- כל דבר שאומרים לה לעשות צריך להיאמר פעמים רבות והיא לא מתייחסת עושה את עצמה שהיא לא שומעת ובסופו של דבר אנחנו מאבדים את הסבלנות וצריכים להוביל אותה בניגוד לרצונה- מובילים אותה למקלחת, לצחצח שיניים, להיפרד מהחברה, להיפרד מהסבתא. כל מקרה כזה גורר אחריו בכי היסטרי- ואנחנו למרות שאנחנו תמיד מכינים אותה שעוד חמש דקות אנחנו הולכים הביתה או אחרי התוכנית נכנסים להתקלח- ההכנה שלנו לא עוזרת ואנחנו לא יודעים מה לעשות.
דבר נוסף שאנחנו לא יודעים כיצד להתמודד זה שהיא על כל דבר שהיא לא מסכימה עם אחיה היא צובטת אותו ומרביצה לו- הענשנו, איימנו שנצבוט אותה שהיא תרגיש עד כמה זה לא נעים, הסברנו והתעלמנו אבל היא לא מפסיקה לצבוט ולהכאיב לאחיה הקטן- אנחנו לא יודעים כיצד להתמודד ונשמח לקבל קצת עצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמודדות עם ילדה מאוד דעתנית - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט01/10/2011שלום לך,
לפי התיאור שלך, יש קושי סביב המוכנות של הבת שלכם להישמע לגבולות. זה לא קשור לדעתנות, ילדים יכולים להחזיק בדיעה אחרת משל הסביבה אך כן לקבל את העובדה שההורים יאמרו מתישהוא שמספיק. ייתכן שאתם מכינים את הילדה לקראת הבקשות שלכם, אולם היא חווה אתכם כלא חזקים מספיק או לא סמכותיים מספיק. אולי חשוב לכם שהיא תסכים עם החלטותיכם ותקבל אותן, אבל תפקידכם כהורים הוא גם לקבל החלטות שלא יהיו לה נעימות. אם ההסבר הזה מתחבר לכם, תנסו להחליט ביניכם מה אתם רוצים שיקרה, וגם מה הסנקציה במקרה ואינה עושה כבקשתכם. למשל - צובטת את אחיה>> הולכת לחדר למספר דקות. צובטת שוב - לא יכולה להשתתף בפעילות שהיא אוהבת... וכדומה. במקביל, כדאי שתחשבו באיזו מידה הבת שלכם מנסה לתקשר אתכם ולקבל את תשומת לבכם דרך התנהגויות "דעתניות", האם בגן ועם בני משפחה אחרים היא משתפת יותר פעולה, וכדומה.
אם אתם מרגישים שעדיין קשה לכם להציב לה גבולות, תוכלו להיעזר מאוד בהדרכת הורים אצל פסיכולוג/פסיכותרפיסט, או קבוצה של הורים לילדים בגיל הרך.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה - אני מיואשתמיכל01/10/2011
שלום,
אמא לידלה בת 3, טובה ושובבה. ולתינוקת בת 4 ח'.
לבת ה-3 יש התקפות של התפרעויות, כל מה שאומרים לה לא היא עושה הפוך. כבר נקטתי בכל השיטות האפשרויות, (אי התייחסות, להעניש, לכעוס, לצעוק, וללת תשומת לב כי אולי חסר לה) אבל זה לא עוזר. שוב ושוב משחקת במשחק ואחכ כשמבקשים ממנה לאסוף אז היא מפזרת עוד יותר בכל הבית, אני מכריחה אותה לאסוף עם עזרה שלי, חשבתי שהיא תלמד אחרי פעמיים שלוש, אבל לא. היא ממשיכה לחזור על ההתהגות הזו. מטפסת לארון שלי ולוקחת את הדאוד' ומורחת על כולה, כל המשחה לטוסיק של הקטנה, שופכת בקבוק מים על הרצפה אחרי שהיא שותה. זה קורה פתאום, פתאום נכנס בה "הילד הרע". גם כשהיא עם חברות פתאום היא יכולה "להתחרפן" ולהשתולל ולפזר בכל הבית. בד"כ אני אומרת לחברה שלה שעכשיו היא הולכת הביתה כי X לא מתנהגת יפה. היא שוכבת איתנו במיטה בצהריים כשכל תשובת הלב שלנו אליה, והיא מרביצה ובועטת, מושכת בשיער ומציקה.
אני לא יודעת מה לעשות כבר, כל השיטות שניסיתי לא עובדות, שום דבר לא "מפחיד" אותה. אפשר לומר שזה מאז שהקטנה נולדה, אולי אפילו לפני. אני משתדלת לתת לה המון תשומת לב וגם אבא שלה וזה עדיין לא עוזר. בשאר הזמן היא ילדה חכמה ונבונה, עוזרת ומבינה.
אשמח לעצה. אני כבר מלאה רגשות אשמה... )-:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - אני מיואשת - תגובה
סמדר ריינר01/10/2011שלו מיקי,
יכול להיות שזה שניסית את כל השיטות זו בדיוק הבעיה. צריך סבלנות ועיקביות. צריך לדבר בטון ברור ונחרץ, לא להכנס למשא ומתן, הסברים והתחננויות, ולהתמיד מהתעלמות מהתנהגויות שליליות אפילו אם הן נמשכות הרבה זמן ונראה לכם שזה לא עוזר. זה לקוח זמן. אם את לא מצליחה את יכולה לפנות להדרכת הורים כדי לקבל יותר הכוונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאיזה גיל ?אלי30/09/2011
לפורום שלום
בערב החג האחרון , אחייניתי ובן זוגה התייחסו כל הזמן לבקשותיהם של שני ילדיהם (5 - 3) . ופה ושם (אומנם במקצת) קטעו את שטף הברכות . אני אמרתי שכדאי שלא יתייחסו , (וכל עוד זה לא דחוף) שיאמרו להם להתאפק קצת עד סוף הברכות בזמן שהסבא מנסה לברך , וכך להרגיל אותם להיות מאופקים וקשובים כמו כולם איזה 20 ד' , (לפחות בחלק "הרציני" של הערב) . אך הוא השיב שזה עדיין מוקדם להקנות הרגלים כאלה - שאלתי היא - האם זה אכן מוקדם מידי ? ואם זה נכון ? אז מאיזה גיל כן ? - עליי לציין ששני הילדים אהובים ונפלאים ולא בעייתיים , ונראה לי שאם היו נוהגים איתם כמו שאמרתי הם היו מבינים שבסיטואציות כאלה להיות שקטים וקשובים .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאיזה גיל ? - תגובה
ליאת גרוס30/09/2011שלום אלי.
אני נוטה להסכים איתך שהרגלים כמו דחיית סיפוקים למספר דקות בזמן שסבא מברך הם משהו שכבר מתאים לגילאים שתארת. כמובן מול ילדים ללא קשיים משמעותיים. גם אם הילדים לא מצליחים להתאפק חשוב להבהיר להם שהברכות של סבא באות לפני הרצונות המיידים שלהם. הייתי מתחילה בחינוך מעין זה כבר בגיל שנה-שנתיים, כמובן באופן המותאם לילד.
יחד עם זאת, אני גם ממליצה לחשוב פעמיים לפני שמנסים לחנך הורים אחרים במשפחה. גם ככה החג הזה מורכב משפחתית והערות על הורות זה דבר שעלול לפגוע ולא להישכח במהרה. אין כאן פרופורציות. היזהרי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיההההה30/09/2011
שלום רב! הנני מעוניינת לדעת איך לפעול נכון. אני אמא חד הורית לבן מתוק וחמוד בן 4.5. התגרשתי לפני שנתיים וגרוש שלי לוקח את הילד לשישי שבת באופן קבוע. חשוב לציין שהוא לא משקיע כלכך בילד , לא כספית ולא בשום דרך אחרת,אך אני אף פעם לא אומרת משהו נגטיבי ליד הילד. בזמן אחרון בן שלי התחיל להגיד לי בעיקר בזמן עימותים בינינו שהוא לא רוצה לגור איתי והוא לא אוהב אותי ואפילו דברים כמו אני יזרוק עליך משהו, בנוסף לכך הוא חוזר על הדברים האלה הרבה פעמים. זה ממש מוציא אותי מדעתי,אני תמיד אומרת לו חבל מאוד כי אני מאוד אוהבת אותך, אך הוא קולט שזה פוגע בי וממשיך, בזמן אחרון הוא גם התחיל לעשות את זה ליד אנשים אחרים. נראה לי שאבא שלו רק מרוצה מהמצב...וזה ממש כואב. אני מאוד רוצה שהקשר שלי עם הבן יהיה הכי טוב ורק לא יודעת איך נכון להגיב אותו ואיך לגרום לו להבין שאני מאוד אוהבת אותו ורוצה לטובתו תמיד, אני לא אויב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה - תגובה
ליאת גרוס30/09/2011שלום לך
ילדים לפעמים אומרים דברים כאלה. בעיקר ילדים שחווים קושי רגשי ובאופן זה בעצם מבקשים עזרה. החכמה היא לא להתייחס לתוכן הישיר של הדברים. הילד זקוק לתחושת ביטחון ושמותר לו לכעוס ולהביע תוקפנות ומצוקה . חשוב שלא תתרגשי. הוא לגמרי לא מתכוון לכך. הוא תלוי בך ובאהבתך וייחרב עליו עולמו אם תעזבי או תתרחקי. הוא לא חווה אותך כאויב. זה את שמתחילה לחוות אותו כאויב ולפחד ממנו ומתגובותיו. כשיראה אותך רגועה וחזקה מולו יבין שאת יציבה מולו והוא יכול להיות רגוע. הוא יכול לסמוך עלייך ועל אהבתך. תמשיכי להצהיר ולהביע את אהבתך כפי שאת עושה. חשוב שהילד ידע שנשאר אצלך ואין לו אפשרות לעבור לגור עם אבא בקביעות.
מקווה שדברים ירגעו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בקליטה בגן ילדיםחגי29/09/2011
שלום,
בתי בת 1.5 שנים, התחילה גן ילדים לאחר שהיתה איתי חודשיים בחופש הגדול
(לפני כן היתה בגן אחר). שבועיים בערך לא הייינו בגן בגלל שהיתה לה דלקת עיניים ואח"כ היתה חולה. בכל אופן היא נרתעת מהגננת, עד כדי כך שהיא נצמדת אלי כשהיא רואה אותה וגם בורחת אלי בריצה כשהיא רואה אותה. מאז שהתחילה הרתיעה מהגננת, הבת שלי מפחדת מאנשים מבוגרים, לדוגמא מחברה שלי שהיא מכירה, מבני משפחה רחוקים שהיא לא כ"כ רגילה אליהם. היא נצמדת אליי. לפני שהתחיל הגן, ביתי היתה מחייכת לאנשים מבוגרים.
אציין שכשאני עוזבת אותה בגן, היא בוכה ולפי הצוות היא נרגעת די מהר,
בסביבות 11 בבוקר,היא מתחילה לבכות ולחפש אותי וגם מאד עייפה ורוצה לישון, לפי בקשתי הם קוראים לי לגן.
בפעם האחרונה שהגעתי לקחת אותה, היא עמדה ישנה בין רגליה של המטפלת, לדברי המטפלת היא סירבה להרדם בידיים שלה.
האם זה תהליך טבעי, מוכר לכם ? כיצד אפשר לבצע תהליך של התקרבות לגננת ?
אודה לכם מאד על עצתכם.
בב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בקליטה בגן ילדים - תגובה
סמדר ריינר01/10/2011שלום חגי,
כפי הנראה הילדה כרגע לא בשלה לגן כזה. קודם לא היו בעיות כי היא פחות הבינה. עם ההתפתחות שלה היא יותר ערה לזה שמדובר בדמויות זרות, והיא כנראה הולכת שם לאיבוד ולא מצליחה להרגע. הייתי שוקלת להעביר אותה למסגרת קטנה יותר אם יש לכם אפשרות, או אפילו למטפלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה בקליטה בגן
חגי01/10/2011שלום,
הילדה שלי היא מאד חברותית ולדעתי היא תשתעממם במסגרת של מטפלת או אפילו איתי בבית. היא זקוקה לחברה של ילדים וגם לעניין, מה שמטפלת לא תצליח לספק לה.
האם יתכן שהבת שלי נרתעת מהגננת בגלל שהיא סמכותית בגן ויתכן שהיא שמעה אותה מעירה או כועסת על אחד הילדים (הבת שלי חכמה מכפי גילה ומאד מפותחת)
ולכן הגננת צריכה למצוא דרך להתקרב לבת שלי ?
בהנחה שאני משאירה אותה בגן הזה, אם ביתי תתקרב לאחת המטפלות ולא תהיה קרובה לגננת, האם זה מצב בריא עבורה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה בקליטה בגן - תגובה
סמדר ריינר02/10/2011שלום חגי,
יכול להיות שזה קשור לגננת, אני לא יכולה לדעת. בכל אופן אי אפשר לעקוף את הגננת. אם זה משהו שקשור לגננת, צריךם לדבר איתה ישירות ולרואת איך פותרים את זה, ולא דרך הסתמכות על מטפלת אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית משמעתגלי29/09/2011
שלום,
יש לי ילד בן 4.5 (עם אח תינוק בן שנה וחצי) אשר קשה מאד לגרום לו לעשות דברים (משימות כמו להתפשט/להתלבש, להתקלח, לצאת מהבית וכו'.)
בנוסף הוא מציק המון. הוא חוזר אחרינו כמו תוכי, צועק חצי מהזמן, מטפס עלינו, לא נותן לנו לדבר בטלפון ועוד שלל דברים.
יחד עם זאת הוא מאד חכם ורהוט, אינו אלים ויכול להיות מלאכי.
אנחנו הורים בשנות ה30 לחיינו, אשר עושים הכל כדי שחיי ילידנו יהיו טובים ואיכותיים.
בזמן האחרון מוצאים עצמנו צועקים עליו המון ומענישים אותו (סוגרים את הטלויזיה באמצע, הערב לא מספרים סיפור) כי מים הגיעו עד נפש.
בגן הוא מקסים, הוא מאד חברותי ואפילו אח לא רע לאחיו (בהשוואה לילדים אחרים).
מה עושים?
איך גורמים לו "לשים" עלינו?
בתודה מראש ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית משמעת - תגובה
סמדר ריינר01/10/2011שלום גלי,
חשוב מאוד לדבר בטון סמכותי וקצר, לא להיכנס לדיונים או להסברים ומשא ומתן בכל דבר שאתם מבקשים ממנו, ולהיות עיקביים. אם אתם לא מצליחים, אתם יכולים לפנות להדרכת הורים כדי לקבל הכוונה יותר ספיציפית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש מחשבות מיניות לילד בן 7מיכל29/09/2011
בני בן ה-7 התקלח עם בת דודתו בת ה-6 ולאחר מכן התלבשו ושיחקו בחדר.
לאחר כחצי שעה נכנסתי לחדר וראיתי את שניהם ערומים על המיטה כשהיא בתנוחה של ישיבה עליו עם הגב אליו. הרמתי אותה במיידית והסברתי להם את חשיבות של הגוף שלי ברשותי ושאסור לשחק במשחקים כגון אלו. הילדה נכנסה להיסטרית בכי ואמרה כל הזמן שהיא לא אשמה.
משיחתי עם בני שאלתי אותו אם הוא נגע בה לפני כן, אז תשובתו היתה במשחק תופסת.
השאלה היא האם מדובר במשחק תמים או האם יכול להיות שלילד בן 7 יש מחשבות מיניות או שזה נלמד מטלויזיה/ מחשב והאם צריך לפנות לטיפול כלשהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש מחשבות מיניות לילד בן 7 - תגובה
סמדר ריינר01/10/2011שלום מיכל,
בודאי שלילד בן 7 יש מחשבות מיניות וגם לילדה וגם ילדים בגילאים קטנים יותר. עדיין התגובה צריכה להיות עדינה. הילדה נבהלה מתגובתך וצריך להרגיע אותה, היא לא עשתה שום דבר רע, וגם הוא לא בהכרח. לא הייתי מקלחת ילדים לא מאותו מין בגילאים האלה ביחד. הייתי מסבירה לילדים שאתם מבינים שהם סקרנים, וזה נורמלי, אבל חשוב שכל אחד ישמור על הפרטיות של הגוף שלו.
ילדים בכל גיל מרגישים תחושות מיניות וחושבים מחשבות מיניות, וגם מאוננים. זה טבעי ונורמלי כל עוד זה נעשה בפרטיות. הטעות הייתה שלכם שקילחתם אותם ביחד. אם תקפידו על הפרטיות שלהם גם הם יקפידו עליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחשבות מיניות לילד בן 7
מיכל01/10/2011סמדר שנה טובה ותודה על ההתייחסות.
אנו ממש אובדי עצות ולא יודעים איך להתנהג הלאה?
האם להתנהג כרגיל? (כמובן ללא מקלחות משותפות)
האם ניתן להשאיר את הילדים לשחק לבד בחדר?
האמא של הילדה בהיסטריה ולא מוכנה לשלוח אותם לסבתא ביחד בלעדיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחשבות מיניות לילד בן 7 - תגובה
סמדר ריינר01/10/2011שלום מיכל,
קודם כל כדאי להרגע, לא קרה שום אסון. כמו שהסברתי בתשובתי הקודמת צריך להסביר לילדים שהסקרנות היא מובנת וטבעית, הרבה ילדים מתעניינים בגוף של המין השני, אבל חשוב לשמור על פרטיות, אפשר להגיד שמעכשיו גם המקלחות יהיו נפרדות ולא מתפשטים יותר אחד ליד השניה ולא נוגעים יותר במקומות פרטיים. חשוב להסביר שהם לא אשמים אלא אתם לא הסברתם נכון, ועכשיו אתם מסבירים ובזה מסתיים הסיפור. ולעבור הלאה, לא נראה לי שצריך מעבר לזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית הסתגלות בגןאיילת29/09/2011
שלום,
בתי בת ה 3 הייתה בגן פרטי ששיך לי עד גיל 3. היא ילדה יחידה, כעת נמצאת בגן עירוני ויש לה קשיי הסתגלות שמתבטא: בבכי כמעט יום שלם,צמודה לגננת או לסייעת רוב היום ומשתתפת ונרגעת מהבכי רק לקראת סוף היום, מבקשת מהגננת "שאמא תבוא מהר מהר", "להישאר רק קצת בגן", גם בשעות הערב מתחננת לא ללכת למחרת לגן לדבריה "אני דואגת למחר". לאחר הגן הילדה עם מצב רוח טוב, ומשחקת .
נראה שהגן מעסיק אותה לאורך כול היום: בבית משחקת בכאילו היא אמא שלוקחת את הילד לגן ונפרדת ממנו וגם הפוך.ומדי פעם היא גם הגננת.
במהלך השבוע השלישי של ספטמבר היה נראה שהכול מתחיל להסתדר והיא בסדר גמור ואז ביום שישי קיבלתי טלפון מהגננת בשעה 11:00 שממש קשה לילדה ושנגיע לקחת אותה, מאז ועד עתה המצב נהיה הרבה יותר גרוע. בערבים ובבוקר בכי שהיא לא רוצה ללכת לגן ובמהלך רוב היום היא לא עושה כלום בגן.
נא עצתך: האם להשאירה בגן העירייה או להעבירה לגן פרטי אחר עם צוות גדול שיוכל לתת לה תשומת לב רבה יותר ויקל עליה ?
תודה מראש
איילת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית הסתגלות בגן - תגובה
סמדר ריינר01/10/2011שלום איילת,
אני בהחלט בעד לנסות להעביר גן בשלב הזה, כבר עבר מספיק זמן וכנראה שזה גדול עליה.
קחי בחשבון שגם בגן החדש ייתכן שיהיה לה קשה בהתחלה וצריך לעשות הסתגלות הדרגתית מהתחלה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבת שלי בת 5 שמתקשה עם ימות השבוערוז28/09/2011
שלום, הבת שלי בת 5 והיא כיום בגן חובה. היא לא ממש יודעת לדקלם את ימות השבוע, מה גם שהיא מתקשה להגיד איזה יום בא לפני ואיזה אחרי. ניסיתי להסביר לה את ההיגיון מאחורי השמות של הימים, אך לשווא. אני יודעת ששנה שעברה והשנה, הגננת מתמידה בעניין זה. אני לא יודעת איך לעזור לבת שלי היות ואני תקועה כעת בהרגשה שהבת שלי לא ממש קולטת את העניין ובטוחה שילדים אחרים כן קולטים. מה עליי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבת שלי בת 5 שמתקשה עם ימות השבוע - תגובה
ליאת גרוס30/09/2011שלום רוז
כדאי לבדוק אם יש קשיים נוספים המתלווים לקושי זה. האם יש הבנה של המספרים.?האם מצליחה למנות דברים אחרים? האם מזהה מספרים, צבעים, אותיות.? האם מבינה את נושא הרצף ומצליחה למשל לסדר תמונות על פי סדר?
אם יש קושי גם בתחומים אחרים שווה לפנות לפסיכולוגית הגן לאבחון פסיכודידקטי או למכון להתפתחות הילד עלהערכה וזאת על מנת שיאתרו את הבעיה ויפנו לטיפול אם צריך.
טוב שאת עם היד על הדופק, מצד שני אין מה להילחץ היא עוד תלמד ותדע...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לעבודהאורטל27/09/2011
ערב טוב,
מקווה זהו הפורום הנכון אליו אני פונה לעזרה.
השאלה שלי מתייחסת לחזרה לעבודה.
הבת שלי בת חודשיים, אני מניקה הנקה מלאה נכון, אתחיל בשבועיים הקרובים לשלב לה תל"מ עד לגמילה מוחלטת (כנראה).
אני חוששת לחזור לעבודה ולהשאיר אותה, אך אין לי ברירה. הקטנה אמורה להשאר עם חמתי שהיא אישה נהדרת, אבל לא נראה שביתי מעוניינת להשאר עם אף אחד מלבדי, היא בוכה על כולם, מחפשת אותי בעיניה, מגיעה לרמת בכי שמפחידה אפילו את מי שמחזיק אותה.. כמעט נחנקת. ולכן כמה שניסיתי לא לגשת אליה אפילו כשהיא בוכה אצל מישהו אחר אני לא מסוגלת לשמוע אותה ככה במיוחד כשכהיא לא נרגעת.
היא איננה לוקח מוצץ, ייתכן שבגלל ההנקה היא מסרבת, ויש לה את כ-ל המוצצים!
קיימים פעמים כשהיא מאוד עירנית שהיא מחייכת ומתקשרת עם אחרים ומאוד כייף לראותה אותה בסיטואציות כאלה.. שלא ממשיכות הרבה זמן.. אחרי חצי שעה היא שוב תחפש את הידיים שלי.
גם לגבי שינה, היא נרדמת על הידיים בלבד ואז אני מעבירה אותה למיטה.
האם זה הרגל? או שהיא קטנה וזה צורך?
מה אפשר לעשות? איך אפשר להרגיל אותה לאחרים?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה לעבודה - תגובה
ליאת גרוס30/09/2011שלום אורטל ושנה טובה.
את מתארת התנהגות נורמלית של הילדה.
ייקח לה קצת זמן אך סביר שתוכל להסתגל גם לדמות קרובה ומשמעותית נוספת ולכן אין לך מה לדאוג. את לא עושה לה נזק. השאירי אותה עם חמותך לתקופות זמן הולכות וגדלות . נסי לגמול את ביתך ושאחרים קרובים יתנו לה מבקבוק .
ו... הכי חושב זה שאת לא תהיי לחוצה מאד . היא ישר תרגיש ותחוש לחוצה בעצמה.
בגיל זה עדיין בסדר להירדם ב על הידיים.הרגילי אותה לאחרים ולהירדם על ידיים של אחרים. אין צורך למהר ולהרגיל אותה לשינה עצמאית. היא עוד קטנה לכך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. שבת שלום וחג שמח
אורטל30/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בנו של בעלי מנישואין ראשוניםמאיה27/09/2011
שלום
לבעלי יש בן בן 14 מנישואיו הראשונים
לאחרונה חודש הקשר הם עדיין לא נפגשו.
הם מדברים המון בטלפון ובמחשב.
היה נתק ארוך ורציני בין בעלי לגרושתו, המון שנים ובעלי לא היה בקשר עם הילד מאז שהילד היה בן 3.
הילד מאוד מתרגש לקראת המפגש, ולוחץ על בעלי לפגוש אותו כמה שיותר מהר
בעלי מעוניין לעשות את זה בהדרגה למען הילד של יפגע. ולשניהם התהליך יהיה הכי נכון
עם כל הרגישות שנלוות.
אנחנו מחכים לפגישה עם היועצת שלו כדי שהיא תכין אותו לקראת המפגש.
מה הטיפים שלכם, איך צריך להתנהל
תודה ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנו של בעלי מנישואין ראשונים - תגובה
סמדר ריינר28/09/2011שלום מאיה,
לא ברור לי ממה בעלך כל כך חושש. אולי הוא גם מרגיש שהוא צריך הכנה? זה בסדר גמור, אבל את זה כדאי לעשות פנים אל פנים, עם יועץ כלשהו. מדוע בעלך חושש שבנו ייפגע במפגש? האם יש דברים ספיציפיים שמהם הוא חושש? קשה להתייחס באופן כללי, אני מתרשמת שאולי יש כאן יותר חוסר של ביטחון של בעלך שהוא לגיטימי ומובן. אולי אפשר למסור לו , שבטוח שבנו מאוד אוהב אותו, ויקבל אותו כמו שהוא, הוא רק צריך להחזיר לו אהבה.
שנה טובה ובהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשך טמיר וניתוח בקרובנטליס27/09/2011
בני בן 8 ומזה מספר שנים נמצא במעקב של אשך טמיר אשר גרם לו להתבייש מלהתלבש לפני אנשים זרים וכנראה פגע בדימויו העצמי (חושב שמשהו בו לא בסדר...).כעת עלינו כנראה לבצע את הניתוח.
איך מסבירים לילד ומונעים את חרדתו האיומה?
איך מסבירים לו שיש בעיה אבל מחזקים את בטחונו העצמי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשך טמיר וניתוח בקרוב - תגובה
סמדר ריינר28/09/2011שלום לך,
חשוב שתתיעצו עם הצוות הרפואי או עם פסיכולוג רפאוי מטעם בית החולים שיעזרו לכם בעניין. באופן כללי חשוב להסביר לילד מה הולך לקרות, מבחינת לוחות זמנים , מתי אתם מגיעים, עד איזה שלב תהיו איתו, שתהיה הרדמה, שלא יכאב, כשהוא יתעורר מההרדמה תהיו לידו, וכו', הסברים קונקרטיים של מה שקורה כדי שהוא ירגיש שיש לו שליטה והוא יודע איך ומה הולך לקרות. לא חייבים לרדת לפרטים של הניתוח עצמו אלא רק מה יעבור עליו מבחינת התחושות והחוויות שצפויות לו. חשוב שגם אתם תהיו רגועים ותשדרו לו ביטחון בצוות הרפואי ובמה שהולך לקרות. זה הכי חשוב בעצם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מסבירים למה אבא התגרשדלית27/09/2011
אנו הורים לילדה בת 7 ,לבעלי אלו נישואין שניים ,מהנשואין הקודמים יש לו שני ילדים גדולים.אנו הכרנו כשהוא היה כבר גרוש.
לאחרונה אנו נשאלים רבות למה אבא עזב את האמא של האחים שלה (שאותה היא עדיין לא פגשה)והתחתן עם אמא שלה.
אנו חוששים שכל תשובה שניתן תעורר אצלה חרדות שגם לנו זה יכול לקרות או לחלופין למה האחים הגדולים שלה "נעזבו" כביכול על ידי אבא .
איזו תשובה תיתן לה את ההסבר הפשוט ההגיוני והמספק שלא יעורר חרדות?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך מסבירים למה אבא התגרש - תגובה
סמדר ריינר28/09/2011שלום דלית,
אני מתרשמת שיש לכם טעות קטנה. לא ההסבר הוא זה שמעורר חרדות אלא עצם המצב. אכן, אם האב עזב משפחה אחת הוא בהחלט יכול לעזוב משפחה אחרת, וגם אם לא - תמיד יש אופציה לפרידה. את זה הם מבינים ללא הסבר.
כך שאין אופציה להסבר מושלם, ואין לכם אפשרות למנוע חרדה. המטרה היא לא למנוע חרדה אלא ללוות את הילדים שלא ירגישו לבד איתה כשהיא עולה.מבחינת ההסבר, אפשר להגיד שאבא שלהם ואישתו הראשונה לא הסתדרו יותר. כשגבר ואישה לא מסתדרים הם בוחרים במקרים מסויימים להיפרד כי הם חושבים שיהיה להם טוב יותר לחוד. זה לא אומר שכל פעם שרבים מתגרשים. מותר לריב, זה אפילו בריא לריב מדי פעם, אבל כשזוג מרגיש שהוא הרבה יותר רב מכל דבר אחר - זה לפעמים סימן שצריך להיפרד.זה לא אומר שהם נפרדים מהילדים - עדיין הם הורים של הילדים ואוהבים אותם ודואגים להם באותה מידה, זה משהו שלא קשור לילדים ולא באשמתם בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד במקומות הומים ורועשיםאני27/09/2011
לא קיבלתי עדיין תשובה ולכן שואלת שוב...
שלום,
בני בן 3 וחצי. חברותי מאוד. לפני כשנה לקחנו אותו להצגה (הווליום של המוסיקה היה מאוד גבוה).
מאז ועד היום, ברגע שמגיעים למקומות שיש בהם הרבה אנשים ועם או בלי מוסיקה חזקה, הילד נכנס ל"היסטריה". בוכה מאוד שהוא רוצה ללכת הביתה, שכואבת לו הבטן וכו'. אם יש מוסיקה חזקה, צריך לשים לו ידיים על האוזניים. אנחנו לא מוותרים לו למרות שבוכה מאוד ואומר שרוצה ללכת הביתה. כמובן שאנחנו אומרים לו שאנחנו מבינים שהוא מפחד אבל הוא לא צריך לדאוג. שאמא ואבא איתו וכו'.... חשוב לציין שאחרי כמה זמן הוא נרגע ומתחיל להינות (בערך אחרי חצי שעה-שלושת רבעי שעה).
איך אני יכולה לעזור לו מלבד שיחת ההרגעה, חיבוק, מרימים אותו על הידיים וכו'?
לאיזה בעל מקצוע עלי לפנות אם בכלל אפשר בגיל הזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות לרעשים חזקים
רעות01/10/2011אני במקומך הייתי פונה למרפאה בעיסוק לבדוק אם יש קושי בויסות החושי או רגישות יתר לרעשים. האם יש עוד רגישויות? אבחון והתערבות יכולים מאוד לעזור!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחד במקומות הומים ורועשים - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט01/10/2011שלום לך,
התופעה שאת מתארת היא בהחלט בטווח הנורמטיבי לגיל של בנך. אין בהכרח קשר לווליום הגבוה בהצגה הקודמת. לפי מה שתיארת, אתם נוהגים באופן מתאים ומרגיעים אותו אך בגיל שלו אין הכרח להיות שלושת רבעי השעה במצב בו הוא מפחד, אלא אם כן זה אירוע הכרחי (למשל חתונה, לעומת הופעה). אין צורך לפנות כעת לאיש מקצוע, לרוב הפחדים הטבעיים הללו חולפים עד סוף שנות הגן.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אני03/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית התנהגות או מצוקה אמיתית?אורית27/09/2011
בני, בן 4, עבר השנה לגן טרום חובה (יחד עם בני כיתתו מהשנה שעברה, אך בשינוי הגננת). בארבעת הימים הראשונים הלך ברצון. כשהגננת אסרה עליו להביא עמו צעצוע לגן (מנהג מהגן הקודם שמהווה עבורו כחפץ מעבר מרגיע)התחיל הסיוט. מדי בוקר הוא מסרב ללכת לגן. כל הניסיונות שלנו עולים בתוהו ובסופו של דבר אנחנו נאלצים לקחת אותו בכוח כשהוא צורח ובועט. הגננת ואנחנו בקשר יומיומי ולדבריה אחרי ההתפרצות שנמשכת כרבע שעה הוא נרגע ומתפקד נפלא. בסוף היום הוא אומר שהיה לו כיף, אך בבוקר למחרת התסריט חוזר על עצמו. אנחנו אובדי עצות ולא יודעים איך להתמודד נכון עם ההתנהגות הזו.
זקוקים לעזרכתכם...
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית התנהגות או מצוקה אמיתית? - תגובה
סמדר ריינר28/09/2011שלום אורית,
אני חושבת שאולי כדאי לדבר עם הגננת ולמצוא פשרה כלשהי לגבי חפץ המעבר שלו. אולי אפשר שהוא יבוא איתו מהבית וכשיגיע לגן ישים את זה במגירה או שהגננת תשמור לו. לא הייתי מתעקשת איתו. מחפץ מעבר אמורים להיגמל לבד ולא בכפייה, והוא בהחלט נמצא בגיל שהגיוני שהוא עדיין יסתובב עם חפץ כזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)