מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קושי לאחר מעבר דירהמירב14/09/2011
שלום,
בני בן ה5 התחיל ללכלך את התחתונים תוך כדי מעבר דירה.
הגמילה שלו בעבר היתה יפה מאוד ללא בעיות מיוחדות. וכעת הוא ממש מתאפק לא לעשות בשירותים קקי.
בלילה האחרון קיבלנו אישור לכך שהסיבה היא מעבר הדירה:
ראינו שהוא מתאפק תוך כדי שינה, הרמנו אותו לאסלה והוא התחיל לבכות "לא כאן, לא כאן, רק בבית" אמרנו לו שהוא בבית וזה בסדר והוא ענה "זה לא הבית שלנו".
כשעזבנו עשינו מעין תהליך פרידה מהבית הקודם, אבל נראה שהוא זקוק ליותר מכך.
האם תוכלו לייעץ לי מה לעשות?
תודה רבה,
מירב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי לאחר מעבר דירה - תגובה
סמדר ריינר16/09/2011שלום מירב,
הביעה לא קשורה בעיני לעצם הפרידה מהבית בקודם אלא לכך ששינויים מפחידים אותו והוא מרגיש שתוך כדי שינוי דברים יכולים להתפרק. זה מחזיר ואתו לחוויה שגם הקקי הוא סוג של התפרקות מתוך הגוף שלו. לכן כדאי לבדוק איך אתם יכולים לתת לו הרגשה מוגנת ומחזיקה מבחינת סדר יום, ליווי שלכם אותו ריגשית ומילולית סביב כל התחנות במהלך היום שלו, כדי שירגיש יותר בטוח ומוחזק ואז גם בעיית הקקי תיפתר. למשל הכנה לפני כל פעילות במהלך היום מה הולך להיות, למשל תשומת לב מתי הוא חרד והרגעה שלו וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח להתייחסות, אני ממש צריכה עזרה
מירב17/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח להתייחסות, אני ממש צריכה עזרה - תגובה
סמדר ריינר18/09/2011שלום מירב,
לא ברור מה הבעיה, קיבלת התייחסות לפני יומיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה מטרידהשרה14/09/2011
שלום רב,
בתי בת ה 7 וחצי לומדת בכיתה ב. הבעיה שמטרידה אותי וגם את מורתה היא צורת הישיבה של בתי בכיתה- המורה מתארת שהרגליים שלה מתוחות לאחור והיא כאילו שכובה על השולחן והיא רק יושבת ממש על קצה הכסא, יש לציין שזה היה גם שנה שעברה, בבית לא קיימת ישיבה כזאת..
ניסתי לדבר עם בתי אך אין התייחסות מצידה המורה אומרת שאולי זה עוזר לה להתרכז אך מצד שני יש פחד שילדים יתחילו ללעוג לה מה לעשות?
לאן לפנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה מטרידה - תגובה
סמדר ריינר16/09/2011שלום שרה,
קודם כל כדאי לבדוק פיזיולוגית אולי יש סיבה לכך שהיא מעדיפה לשבת כך. כדאי התייעץ עם רופא או אורטופד או בפורום המתאים. שנית, אם זה ל אלמפריע לה והיא מתרכזת, ואין שום בעיה רפואית - תניחו לה. אם ילעגו לה (וזה לא אסון, זה דבר שאפשר לשנות בקלות) - אולי תהיה לה מוטיבציה לשנות זאת. כרגע זה לא כך, ואם זה לא מפריע לא אחד, מלבד לך ולמורה, לא הייתי מתערבת מעבר לזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסתגלות לצהרוןטלי14/09/2011
בני בן 4 ו- 4 חודשים עבר השנה לגן עירייה ולצהרון לאחר גן פרטי מגיל שנה. מראשית השבוע הוא קם בבוקר ובוכה שאינו רוצה ללכת לצהרון- בפירוש מפריד בין הגן לצהרון ולא רוצה את הצהרון. אומר תבואי לקחת אותי אחרי המפגש. ניסיתי לברר הסיבה, אומר שלא אוהב האוכל, שהאוכל קר, אמרתי יחממו לך במיקרו, תאכל רק מה שאתה רוצה, אבל לא עוזר. אומר שרואה האמהות שבאות לקחת הילדים אחרי הגן ולא רוצה ללכת לצהרון. בדקתי בגן, יש בעיה עם ילדים נוספים שמתלוננים על הצהרון ספציפית ולא על הגן וכבר כמה אימהות הוציאו מהצהרון.
יש לי אפשרות להוציא מהצהרון ולהגיע מוקדם יותר מהעבודה (אתחיל מוקדם יותר) אבל ההתלבטות שלי היא אם לא לתת לו להתמודד ולוותר- קשה לך? אין בעיה לא יהיה צהרון. מצד שני הילד מסתגל ולא בעייתי בדרך כלל- גם גן העירייה חדש באותה מידה ואין בעיה איתו אלא עם הצהרון. מה לעשות? הוא ממש בוכה ולא מוכן להיפרד בבוקר
נא עזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתגלות לצהרון - תגובה
סמדר ריינר16/09/2011שלום טלי,
אפשר לחכות עם הצהרון להמשך השנה או לשנה הבאה. זו הסגלות לדברים רבים מדי, גם גן חדש, גם גן עירייה וגם צהרון. אפשר לשנה הזו לוותר ולנסות שוב בשנה הבאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפסיכולוגית - הסתגלות לגן של תינוקתאמל'ה14/09/2011
שלום,
בתי בת 10.5 חודשים. עד תחילת החודש הייתה איתי בבית (לא עבדתי).
ב-1.9 הכנסנו אותה לפעוטון (7 ילדים ו-2 מטפלות).
במשך 3 ימים הייתי איתה שם 8:00-10:00. הכל נראה היה בסדר, היא שיחקה ואכלה (אף שמעט יחסית).
אח"כ השארתי אותה לבד (אחרי שהנחתי אותה על המזרונים לשחק בצעצועים) והלכתי, ובאתי לאסוף אותה בשעה 12:00 - כך במשך כשבוע.
היומיים האחרונים אני משאירה אותה בגן עד 15:00.
בשבוע האחרון נשארתי מחוץ לגן הדלת כ-3 פעמים ושמעתי שבתי בוכה נורא ולא מפסיקה. היום נשארתי שם למעלה מ-30 דקות והיא לא הפסיקה לבכות. לא ראיתי מה קורה בגן. כשיצאתי היא הייתה על הידיים של הגננת (אני קוראת לה גננת אבל אין לה תואר בחינוך/הוראה) אבל אח"כ שמעתי שהיא והמטפלת חוזרות לעסוק בענייניהן (חיתולים אוכל וכו') ולא מתייחסות כלל לבכי של בתי (לא דיברו איתה, לא ניסו להרגיע).
אתמול אחרה"צ נדבקה אליי ולא הסכימה לשחרר; לא הסכימה לעבור לידיים של סבתא שלה; לא אכלה כמעט בגן; היא משלשלת בבקרים; עושה פרצוף עצוב וחושש איך שנכנסים לאוטו; הלכה לישון מוקדם... כאילו היא בדיכאון.
אני מאוד מאוד חוששת שהבכי הזה בבוקר בתוספת היעדר ההתייחסות של המטפלות לבכי שלה והעובדה שהיא רואה שהיא בוכה ללא יחס ומבלי שאני חוזרת לנחמה תיצור אצלה איזושהי טראומה שתפגע בחוזקה הנפשי והריגשי.
אציין שמדובר בילדה עצמאית, חייכנית, טובה (שאינה נוהגת לבכות אף פעם), אוהבת ילדים. עכשיו נראה שכלום לא מעניין אותה, כך על פניו.
האם יש בסיס לחששות שלי לגבי טראומה. האם יש דרך להקל על ההסתגלות? משהו שאני יכולה לעשות? לשבת איתה בגן כמה ימים? כל דבר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפסיכולוגית - הסתגלות לגן של תינוקת - תגובה
סמדר ריינר15/09/2011שלום לך,
גן שבו לא מתייחסים לבכי של התינוקת וגם לא מדווחים לך עליו, צריך לחשוב טוב האם הוא גן שמתאים לתינוקת שלך. לדעתי הם היו חייבים לדווח לך שהיא לא מסתגלת. מדובר בתינוקת קטנה מאוד והייתי שוקלת האם להוציא אותה למסגרת קטנה יותר, ועושה שם מהלך התסגלות ארוך הרבה יותר ומדורג. ילידם בגיל הזה נמצאים בשלב קריטי של התבססות תחושת הקביעות והיציבות של דמויות משמעותיות וצריך להתייחס לזה בזהירות ובהדרגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
אמל'ה15/09/20111. ואם כן מתייחסים אליה? שרים לה, משחקים איתה כדי שתירגע. תשובתך הייתה שונה?
(המסגרת די קטנה - 7 ילדים)
2. אם מדובר בתינוק בן 4 חודשים (שלכאורה מבין פחות ואין לו חרדות נטישה) תשובתך הייתה שונה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך - תגובה
סמדר ריינר16/09/2011שלום לך,
לא בהכרח. הגן לא חייב להתמודד כל היום עם ילד שלא מסתגל או לא מתאים למסגרת. גם תגובה של יידוע האם באופן מיידי שתבוא ותיקח את הילד, במקרים מסויימים ואחרי נסיונות להרגיע אותו שלא הצליחו- זו גם תגובה טובה בעיני. אבל להשאיר ילד לבכות יום שלם במשך ימים שלמים או שעות, בלי להגיד לאמא, זה מאוד לא תקין.
גם תינוק בן 4 חודשים שבוכה כל היום או במשך שעות - משהו לא בסדר וצריך לבדוק מה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילדה חולה כל פעם שאבא בחו"למירית14/09/2011
שלום,
ביתי בת שנתיים וחצי ובכל פעם שלאביה יש נסיעת עבודה לחו"ל היא נעשית חולה. בדר"כ מדובר בוירוס בטן מסוג הקאות / שלשולים מה שגרם לנו לחשוב שאולי מדובר בתגובה רגשית שלה לנסיעות אלו.
תכיפות הנסיעות היא בדר"כ אחת לחודשיים לכעשרה ימים בכל פעם.
ברוב הפעמים כשבעלי טס, נסענו יחד לנתב"ג כדי להמחיש לילדה לאן אבא "נעלם", הראינו לה מטוסים והסברנו שאבא באחד מהם ויחזור.
בעלי אמור לטוס בעוד כמה ימים לשבוע ושקלנו הפעם לא לספר שהוא נוסע למקום רחוק ולא לקחת אותה לשדה התעופה. השאלה היא מה הדרך הכי טובה להקל עליה את העדרו היות והיא מאד קשורה אליו..
נשמח לקבל עזרה מקצועית בתקווה שהפעם נישאר בריאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילדה חולה כל פעם שאבא בחו"ל - תגובה
סמדר ריינר16/09/2011שלום מירית,
בתך ל אנהיית חולה כיוון שהיא לא יודעת לאן אבא נעלם אלא בגלל שהוא חסר לה והיא מתגעגעת. הידיעה לא עוזרת לעניין הזה. לכן חשוב למצוא דרך שבא הוא יוכל לשמור איתה על קשר אולי דרך הסקייפ או הטלפון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בתינוקסיון13/09/2011
שלום.
לא זוכרת אם נעניתי על שאלתי בפורום זה, לכן שואלת שנית.
האם העובדה שלתינוק בן 4 חודשים, יהיה כל יום מטפל אחר לחצי יום (סבים/ סבתות), עלולה לפגוע בו? לגרום לו נזק כלשהו?
ההתלבטות שלי היא בין בני משפחה מתחלפים למטפלת שהיא אדם זר מן הסתם.
הדגש הוא על מטפל אחר בכל יום.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בתינוק - תגובה
סמדר ריינר16/09/2011שלום נועה,
אכן גם לדעתי שאלת ונענית. עדיפה דמות קבועה, גם אם היא אדם זר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכה עצמיתטלי13/09/2011
יש לי ילד בן 6 מקסים חכם, חברותי ושובה לב לכל הדעות. העניין הוא שהערכה העצמית שלו נמוכה מאד. הוא תמיד בטוח שלא רוצים לשחק איתו, או צוחקים עליו או שהוא אף פעם לא מצליח (למרות שיכול להצליח עשרות פעמים ואז פעם אחת להפסיד-הוא זוכר רק את ההפסד), בעבר שמעתי אותו מדבר לעצמו וקורא לעצמו טמבל או דפוק. אני חיבת לציין שאף פעם אף פעם אף פעם לא אמרנו לו שהוא לא יכול או טיפש או דפוק וכו' תמיד אמרנו לו שהוא יכול/ מצליח וגם אם לא - לא נורא. כשהדברים באים לידי ביטוי אני כועסת עליו כ"כ, היחס אל עצמו כ"כ מרגיז אותי ואני כבר חסרת אונים. כל מעגלי החברה סביבו אומרים לו שהוא חכם ומצליח, שיש לו חברים וקליטה מהירה ובכל זאת - זה לא חודר פנימה - אין לו אמונה במה שהסביבה אומרת או נוהגת כלפיו. מה לעשות??? איך להעלות לו את הבטחון /הערך העצמי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכה עצמית - תגובה
סמדר ריינר16/09/2011שלום טלי,
הייתי בודקת אם ההתנהגות הזו הי אאל חלק ממנגנון שנועד לקבל תשומת לב. יכול להיות שהוא למד שאם הכל בסדר הוא לא מקבל מספיק התייחסות, ואילו חוסר הביטחון שלו מאוד מעורר אותך לתגובה. תנסי להניח לנושא לכמה זמן. בעיקביות. אם זה לא עוזר, ייתכן שיש מקום לפנות לטיפול מעמיק יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתגובה
טלי17/09/2011תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתגובה - תגובה
סמדר ריינר18/09/2011שלום טלי,
לא ברור מה הבעיה, קיבלת התייחסות לפני יומיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן חמש וחצי ומרטיבלירונה13/09/2011
שלום רב!
בני בן חמש וחצי,ילד מקסים וחכם במיוחד,חזר להרטיב מאז שנכנס לגן עירייה,כאשר הייתה הפוגה מסוימת ושוב,כאשר נולד אחיו הקטן(שנה וחצי) חזר להרטיב( פיפי וקקי).בזמן החופש הגדול היו מקרים ספורים של הרטבה אך שוב,כשחזר לגן,הוא חזר להרטיב.הוא אומר שהוא מתבייש לעשות צרכים בגן וביקשתי מהגננת לשוחח על כך ולסייע לו בתגמול על "הצלחה"..כמובן שההצלחה איננה גדולה ואני מאוד מרחמת על הילד כי הוא צריך לסבול את הערות הילדים על הריח ואני מרגישה שאין לו מספיק ביטחון עצמי...אני ממש נואשת,בכל יום אני מחזירה אותו מהגן בגלל הצרכים בשעה מוקדמת ונורא קשה לי עם זה...מה עליי לעשות???אשמח לתשובה דחופה
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
לירונה13/09/2011בנוסף,מאז לידת אחיו הקטן ישנן המון התפרצויות זעם מצידו של הילד ואני ממש רוצה לעזור לו להתמודד אך חסרת אונים בעצמי....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאכול ליד שולחןאנונימית13/09/2011
שלום,
האם זה קריטי לחנך תינוקת בת שנה שאוכלים רק ליד שולחן?
לרוב אנחנו מאכילים את התינוקת ליד השולחן בכיסא שלה, אבל מהר מאוד נמאס לה לשבת שם והיא מבקשת לצאת. לרוב היא עדיין לא סיימה לאכול ואני ממשיכה להאכיל אותה בישיבה על הריצפה כשהיא זוחלת סביבי או ליד הצעצועים שלה. לעיתים קרובות היא ממשיכה לאכול עוד כמות יפה, שהייתה נמנעת אם הייתי מתעקשת שתאכל רק ליד השולחן.
אני יכולה אולי קצת למשוך את הישיבה שלה ליד השולחן רק אם עושים לה הצגות ושרים לה שירים, בקיצור הכל כדי שלא תשתעמם.
האם אני מעבירה מסר חינוכי לא נכון בכך שמוותרת בנושא הזה?
מה ההתנהגות הנכונה שאני צריכה לנקוט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום, לא קיבלתי מענה לשאלתי
אנונימית20/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאכול ליד שולחן - תגובה
ליאת גרוס24/09/2011שלום טלי
יש גישות שונות בנוגע לשאלתך. בעיני באופן אישי הרגל הישיבה ליד שולחן בגיל זה אינו קריטי. מצד שני , מה הלחץ שתוכל עוד כמה כפיות?
תיזהרי לא מההרגל לאכול מחוץ לכיסא אלא שאת לא תיכנסי למצב של לחץ סביב נושא האכילה. בסופו של דבר ההשלכות של זה הן הרבה יותר גרועות.
בתאבון...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות לאחר אזעקותטל13/09/2011
אנחנו גרים בבאר שבע. יש לי שני ילדים . בן 10 ובת 9.
כל תקופה שאנו "זוכים" לאזעקות וטילים מכניסה אותם ללחץ ולוקח שבועות לצאת ממנו.
אני חייבת לציין שאת הלחץ הם לא שואבים מאיתנו. אנו לא אנשים לחוצים ובכל פעם מסבירים להם שזה בסדר לפחד אבל אנו יודעים מה לעשות ונמצאים בקרבת אזור מוגן כך שיהיה בסדר.
מאז המתקפה האחרונה המצב החמיר. למרות ששקט כבר שבועיים,הם לא מוכנים לישון לבד בחדרם רק בחדר ההורים (אני מניחים מיזרונים על הרצפה). הם לא מוכנים להתקלח לבד מבלי שאחד המבוגרים ישב בחדר הסמוך , הם אפילו לא מוכנים לגשת לבד לחדר לקחת משהוא רק בליווי.
אני לא יודעת איך להגיב, האם להמשיך בהתנהגות הנוכחית או להכריח אותם לחזור לשגרה. כשאני מנסה להסביר להם שנגמרה המתקפה והם יכולים להסתדר לבד התשובה היא "אמא, את לא מבינה שאנחנו מפחדים..."* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
טל14/09/20111111111
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתנהגות לאחר אזעקות - תגובה
סמדר ריינר16/09/2011שלום טל,
זה מצויין שאתם לא משדרים לחץ, אבל יכול להיות שבתנאים הנוכחיים זה לא מספיק.יכול להיות שכדאי שתפנו להתייעצות מעמיקה יותר כדי לעזור לילדים לפחד פחות. הכרחה לחזור לשיגרה בלי התייחסות לטראומה שנגרמה זה לא מספיק כרגע וגם המשכת המצב כמו שהוא זה לא מספיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 14 לא שותפה בבית בכלום....אלי13/09/2011
יש לי בעיה מציקה אנחנו 6 נפשות בבית ....ילד בן 7 ,ילדה בת 8, ילדה בת 14 וילד בן 13.
החיים יפים בבית שלנו .. הילדים למעט הילדה בת 14 , שמחים ומשחקים ביחד ויש שיתוף טוב וחזק בכל הקשור לשיחה , משחקים..להיות ביחד... זה יכול להיות שעות מרובות ולפעמים בשבתות .. הם משחקים בבית ומוותרים על יציאה שאני מציע להם. מלמדים אחד את השני בכל תחום שצץ להם... עד כאן הכל בסדר... אולם הילדה בת ה- 14 וזה נמשך בכל שנות התבגרותה ... מנותקת ממשפחתה... היא ילדה טובה ... לומדת מצליחה בלימודים מכבדת את הוריה .. אולם פשוט לא עושה כלום בבית לטובת האחים האחרים..
היא מגיעה מביה"ס סוגרת את דלת חדרה ... משוחחת עם חבריה וחברותיה .. בפאלפון .. בפייסבוק וזה כל עולמה... לא מחליפה מילה עם האחים שלה וגם לא איתי אבא שלה .ולפעמים עם אימא וזה גם שהיא צריכה משהוא ללכת לקנות וכדו'.. לא מתייעצת או פונה בשאלה .. לא מגיעה לשיחה אפילו קלה עם אחיה ועם הוריה.. לא יוצאת לסלון מחדרה לשבת איתנו... המפגשים אתה והשיחות הנם רק בארוחת ערב וזה גם ל- 5 דקות ...שוחחתי אתה על כך הרבה פעמים ,, אמרתי לה שהיא מפסידה את הילדות של אחיה ,, הצעתי לה כמה פעמים לקרוא לאחיה הקטנים, לשבת אתם אפילו חצי שעה על השיעורים, להראות התעניינות , לשתף אותם ... להכניס אותם לחדרה .. אבל זה לא עוזר ,, אני אבא שיכול להיות אסרטיבי מאוד... אולם השארתי את המצב .. ללא כל התערבות רבה היות ונתתי לאשתי להתמודד אתה.. אשתי אמרה לי .. תראה יש הרבה בנות כאלה .. זה גיל כזה וכדו'.. האמת שהיא מעירה לה .. מנסה לשנות את דרכה אבל זה לא עוזר...
לפני כמה חודשים ישבתי בחדרה והסברתי לה כי הא לא שותפה לכלום בבית וביקשתי ממנה , לצאת לפעמים לסלון להיות ביחד איתנו... לראות סרט ביחד... לקרוא לאחים הקטנים שלה שהם מיוחדים במינם,, לשחק אתם חצי שעה ,, לשבת אתם .. לשאול איך היה בביה"ס ,, לנסות להשקיע בהם חצי שעה ביום... הילדים מאוד אוהבים אותה ... אבל כשהם נכנסים לחדרה אחרי 10 דקות היא אומרת להם .. לא נוח לי .. את הורסת לי את השמלה .. למה את נוגעת בזה תצאו בקשה מהחדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך קצר.......
אלי13/09/2011לעניין החברות שיש לה .... או..... כאן היא משקיעה 100 מעצמה .. יש לה המון חברות שאוהבות אותה.. הבית שלנו פתוח... והחברות שלה כל הזמן מגיעות אליה,, וישנות אצלה.. יוצאת לבלות אתם... וכל עולמה זה החברות... חברים.. בילויים.. יציאות ודוק.
החלטתי לטפל בזה... לדבר אתה ... להבהיר לה ... אני חושב להטיל עליה סנקציות ," כמו אין מחשב.... יותר ואין טלוויזיה וכדו'... אולי זה יוציא אותה מחדרה..ישנה משהוא ... אולי תפנים....
האמת שאין לי צל צלו של מושג מה הדרך הנכונה לטפל בזה.. אני אובד עצות ... ממש לא יודע איך לפעול ... ברכות ... בנוקשות... מה דרך המלך כאן.... האמת לא רוצה להפריע לה בחייה היא נראית מאושרת ... אבל מה עושים ... חבל שהיא כך..
אבקש התייחסות עניינית עצה לדרך טיפול בבעיה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך קצר....... - תגובה
סמדר ריינר13/09/2011שלום אלי,
הדרישות שלכם מהבת שלכם הן לא במקום. לגמרי לא. מה שאתם מבקשים ממנה זה לקחת סוג של חסות על אחיה הקטנים, להיות בתפקיד הורי עבורם. הם לא בגילה, אין לה שום דבר משותף איתם, ואתם רוצים ממנה לתפקד כסוג של אחות בכורה, אמא קטנה. זה לא מעניין אותה ובצדק. אין לה חובות כאלה כלפי האחים שלה. היא לא בחרה להביא אותם לעולם, והיא לא חייבת לטפל בהם. זה מה שאתם בעצם דורשים ממנה. היא לא אשמה שהיא נולדה ראשונה. לאחרים האחרים יש דברים משותפים זה עם זה כי הם קרובים בגיל. היא לא. אתם יכולים לצפות ממנה לחובות בבית במובן של לעשות תורנות כזו או אחרת בהתאם לגילה - למשל להוריד את הפח, או לשרת את עצמה בנושאים מסויימים, אבל אתם לא יכולים להכריח אותה לאהוב את האחים שלה בדרככם. אני ממליצה לכם לרדת מהעניין. אם תרדו ממנו להרבה זמן, אני מעריכה שהיא מיוזמתה תרצה להתקרב אליהם, אבל בדרכה ולא כמו שאתם רואים לנכון בהכרח.
מעבר לזה, היא נמצאת בגיל שבו החברים נהיים הרבה יותר חושבים מהמשפחה, גם טבעי ובמקום ורצוי שתבינו ותהיו סובלניים לזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אלי13/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בכיין ונצמדלילך12/09/2011
שלום,
בני אוטוטו בן שנה. אני איתו בבית. חייכן, סקרן ותקשורתי עם הסביבה הבוגרת. יחד עם זאת, פעמים רבות גם כשאנחנו שנינו לבד מתקשה להעסיק את עצמו, זוחל אחרי ובוכה, מקטר שארים אותו. לרוב אני מרימה אותו, מרגיעה, ומנסה לעניין אותו שוב בצעצוע/ספר/משחק. זה עובד לכמה דקות ואז שוב רוטן/בוכה. גם כשאנחנו במקומות אחרים- עם אנשים/ילדים הוא נוהג כך. משחק ואחרי כמה דקות נמצד אלי- בוכה /רוצה ציצי.
אני מנסה להבין ממה זה נובע. יש לציין שזה כבר מינקות -עוד לפני שהחל לזחול. כאשר היה שוכב על השטיח לדוגמא היה בוכה ומקטר והייתי מרימה.
אשמח לקבל המלצה/השערה מה גרם לעניין ומה אני יכולה לעשות בנדון.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בכיין ונצמד - תגובה
סמדר ריינר13/09/2011שלום לילך,
ההתנהגות שאת מתארת היא אופיינית לגיל. תינוקות בגיל הזה עדיין לא אמורים להעסיק את עצמם, ובטח לא מגיל קטן יותר. בגיל הזה ילדים צריכים "לתדלק" את אמא מדי כמה זמן, ולהיות בטוחים שהיא לידם והיא איתם גם במחשבות שלה ובפניות שלה. עם הגיל, כשהוא ירכוש "קביעות אובייקט" הוא יוכל לדמיין שאת ממשיכה להתקיים גם כשהוא עסוק בשלו וגם כשהוא לא רואה אותך. יש עוד הרבה זמן לזה. חשוב שתאפשרי את השלב הנוכחי ולא תדחפי אותו להתפתחות מעבר לגילו כי ייתכן שזה מה שמגביר את המצוקה וההיצמדות שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאנונימית12/09/2011
שלום,
אני אמא לתינוקת בת שנה. היא נמצאת בבית עם מטפלת.
יש לנו מטפלת מצויינת, שמפעילה את הילדה בלי סוף, מטפלת בה בצורה מדהימה.
כבר תקופה לא קצרה ששמנו לב שהתינוקת הפכה להיות יותר קשה, עקשנית מאוד, צועקת ובוכה כשמשהו קצת לא נראה לה, יש תקופות שמאוד קשה להאכיל אותה וצריך לרדוף אחריה עם אוכל ועוד...
כולם אומרים לי שהילדה הפכה להיות מפונקת ושצריך "לחנך" אותה או להכניס דחוף לגן.
איך אפשר לדעת בגיל כזה האם היא באמת מפונקת או שככה תינוקות בגיל הזה מתנהגים? זאת ילדה ראשונה, אז אני לא יודעת אם כל התינוקות מתנהגים ככה.
מה הם סימפטומים של פינוק יתר על המידה בגיל הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
נעמה סבג שמש12/09/2011טלי שלום,
בעיניי, הורים אמורים לחנך ולא הגן, כך שגן אינו ה"עניין" פה.
הילדה גדלה, עומדת על שלה, דורשת וזה טבעי ונורמלי.
פה נכנס התפקיד של ההורים והמטפלים להציב גבולות בצורה מכובדת, מלמדת ותוך אינטליגנציה רגשית.
את מוזמנת לקרוא על כך באתר שלי.
בהצלחה!
נעמה סבג שמש, מנהלת רשת עידן ההורות
יועצת שינה ומנחת הורים בשיטת הצילום הבלעדית!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד גונבהילה12/09/2011
הבן שלי בן 7. מדי פעם הוא גונב מחבריו לכיתה דברים קטנים כמו מחקים ומחדדים ואומר לנו שהוא קיבל אותם במתנה, או שהוא קנה אותם בחנות. איך מתמודדים עם כזאת תופעה? ומדוע הוא עושה את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד גונב - תגובה
סמדר ריינר13/09/2011שלום הילה,
ילדים בגיל הזה שגונבים הדבר בדרך כלל מעיד על מצוקה ריגשית וחסך ריגשי. ייתכן שהוא מרגיש שאהבה או קשר מסויים "נלקח ממנו" אם בעקבות הולדת אח, משבר במשפחה חלילה, או שפשוט אחד ההורים פחות פנוי אליו מבעבר. חשוב לשים לב לזה ולטפל בהתאם. מעבר לזה חשוב כמובן להבהיר שגניבות הן לא הדרך, ולדאוג שיחזיר את הדברים ויתנצל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיזוק לילד בן 7חברה12/09/2011
שלום,
בני בן 7 בכיתה ב'. הוא מתפקד יפה גם לימודית וגם חברתית אך נמנע מללכת לחברים ומפגשים - כמו ימי הולדת - ללא ליווי שלי (הולך מעט מאד לחברים). בכיתה שקט וביישן - אך מתבטא לפעמים. אהוד חברתית.
כיצד ניתן לחזקו? טיפול - איזה סוג טיפול?
מה דעתכם על פסיכולוגים ממכבי?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיזוק לילד בן 7 - תגובה
סמדר ריינר12/09/2011שלום לך,
אין לי כמובן דיעה על כל הפסיכולוגים של מכבי, אני מניחה שיש שם טובים יותר וטובים פחות כמו בכל מקום. בכל אופן יכול להיות שהילד זקוק לטיפול לבחרדה חברתית, ולכן כדאי לפנות לפסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים ועובד עם חרדות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)