פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• נשיכות אצל ילד בן 3
    אפרת
    12/09/2011

שלום רב
    בני בן ה- 3 ו- שלושה חודשים, ילד מקסים מדבר יפה, מסביר את עצמו יודע לשחק לבד, מצייר ברמה גבוה (יחסית לגילו ע"פי הגננת) אך הוא נושך בגן. אני לא מצליחה להבין מאיפה זה בא. לדוגמא הוא נושך כאשר ילד לוקח לו צעצוע, או כאשר הו מתוסכל - כך נראה לי. אני לא מצליחה לגרום לו להספיק וכן אני מסיברה לו בבית שבמקרה והוא כועס שיפנה לגננת ולא ינשוך.

מה ניתן עוד לעשות? אני די מיואשת מהמצב

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נשיכות אצל ילד בן 3

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נשיכות אצל ילד בן 3 - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    13/09/2011

אפרת שלום,
    כפי שהבנת בעצמך והיטבת לנסח, הנשיכות הן ביטוי לכעס ולתסכול טבעיים, שהילד לא מצליח לתת להם ביטוי תואם ויעיל יותר כיום. לצד ההסבר לילד כיצד לנהוג כשהוא כועס (אפשר ממש ללמד אותו מה אומרים, למשל: "אתה יכול להגיד לאמא, אמא אני רוצה לצייר עוד ציור, ואמא תקשיב לך...."), חשוב גם לגרום לילד להפסיק עם הנשיכות באמצעות סנקציות ועונשים, ותגמול על התנהגות חיובית. תשוחחי על כך עם הגננת, כדי שהיא תגיב לנשיכה בזמן אמת, שכן שיחה בבית אחהצ אינה יעילה לגבי אירועים בגן.
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר לגן אחר - לא קיבלתי התייחסות
    אושרת
    12/09/2011

שלום שמי אושרת ואני אמא לדניאל בן השנתיים.

אני פונה אליכם להתייעצות בנושא העברתו לגן של גילאי 3 מכיוון שדניאל מאוד מפותח ובוגר לגילו .הוא החל לדבר בגיל שנה וחצי והיום הוא מדבר ממש משפטים שלמים .
    בגיל שנה וחצי הוא הועבר לגן של הילדים הבוגרים יותר של גילאי שנתיים -שנתיים וחצי והתנהלותו מולם היתה מדהימה הוא התבגר נורא ולמד מהם המון (בגן של הקטנים יותר היה מרביץ המון ולאחר שעבר לבוגרים הפסיק להרביץ מהר מאוד).
    השנה הבוגרים עזבו לגן אחר והוא נשאר עם בני גילו וקטנים ממנו בשנה. הם עדיין לא מדברים ובימים האחרונים אני רואה שמתחילה רגרסיה אצל דניאל הוא חוזר אחורהכלומר מתחיל להרביץ שוב ולבכות על כל דבר שלא מתאים לו .
    חשוב לי לציין שגם הגננת מציינת המון את התפתחות השפה שלו וכי הוא בוגר מאוד לגילו .
    האם זה רעיון טוב לבקש מהגננת להעביר אותו לכיתה של הגדולים ? האם יכול להיגרם לו נזק או שאולי זה דווקא יועיל יותר ?
    דבר נוסף שחשוב לי לציין שהוא עדיין לא נגמל מהטיטולים ואולי זה קצת יכול להפריע במעבר שלו או אולי גם לעזור
    אני ממש אשמח לקבל את ההעצה שלכם בנושא
    תודה וערב טוב אושרת

הוספת תגובה

• מעבר לגן אחר - לא קיבלתי התייחסות - תגובה

סמדר ריינר
    12/09/2011

שלום אושרת,
    בעיני ממש לא מתאים להעביר לגן של בני 3, לא נורא אם יש רגרסיה מסויימת, ויכול להיות שהיא הייתה קורית בלאו הכי מכל מיני סיבות זה לא חייב להיות קשור לכך שהוא עם ילדים קטנים. מותר לילד להיות ברגרסיה לפעמים, זה גם חלק מההתפתחות. יש שם גם ילדים בני גילו, ונשמע לי שזה המקום שמתאים לו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות
    אביבה
    12/09/2011

שלום רב,

לבעלי ובני יש קשר מאוד מיוחד והם מאוד מחוברים האחד לשני.
    יש לנו סיפור דיי עצוב של משבר כלכלי שבעקבותיו עברנו לגור אצל הוריי, התערבות בעלי עם גורמים לא טובים שהביאה אותו בתמימותו הרבה (אומרת זאת, לא מפני שהוא בעלי,הכל מטוב לב ותום שגובל בטיפשות) לקבלת 18 חודשי מאסר בפועל, מתוחם יישב 10 חודשים מלאים בבית הסוהר.
    תוך 3 שבועות בעלי צריך להתחיל לרצות את עונשו ואנו מחפשים את הדרך הנכונה ביותר לומר לבניננו על סיבת היעלמותו של אביו.
    בשנתיים הראשונות לחייו של בני בעלי עבד בחו"ל והיה מגיע מידיי חודש לביקור, עד היום עבד עם חברה בחו"ל, לכן חשבנו לומר לבני כי אביו נוסע לעבוד בחו"ל, מה גם שבני מכיר את הבוס של בעלי, יודע על כך שהוא אמריקאי ונוסע וחוזר כל הזמן, לכן חשבנו שסיבה זו היא הגיונית עבור בנינו.
    אנו מודעים לכך שהשקר הוא לא בריא ואם יוודע לא יאמין לנו יותר, אך אציין שבני ילד רגיש מאוד, אנו חושבים שבשל הקשר לאביו ובשל כך שאביו כל כך לא מתאים למה שקרה לנו יהיה על הילד נורא קשה לקבל את מעצרו וייקח את זה קשה יותר. בני עלה השנה לכיתה א' ואין אנו רוצים להעמיס עליו יותר ממה שכבר קורה, במהלך השנתיים האחרונות בשל האירועים בני החל למצמץ עיניים, נשימות לא סדירות, כיחכוחים בגרון, הוא היה ער לכל הלחץ שהיה בבית ושאל המון שאלות..
    אבקש את עצתך לגביי הנושא ואיך הדרך הכי טובה לעשות זאת.

בברכה,
    אביבה

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

• התייעצות - תגובה

סמדר ריינר
    12/09/2011

שלום אביבה,
    איך הדרך הנכונה לעשות מה? לספר לו שקר? אין דרך נכונה, אם זה מה שאתם רוצים פשוט ספרו לו את השקר.
    אני בכל זאת מציעה לכם לחשוב על האפשרות להגיד את האמת. להגיד שאבא עשה טעות, ובגלל זה הוא יישב בכלא. זה לא אומר שאסור לו כילד לטעות, אלה טעויות של מבוגרים ורק מבוגרים יושבים בכלא.
    תחשבו על כך שאם אתם לא מספרים לו את זה, ייתכן שהוא לא יוכל לפגוש את אביו עוד המון זמן כי אתם לא תבקרו איתו בכלא, ומלבד זה, זה די ודאי שהוא ידע מזה, כי זה סוד שקשה להסתיר. יכול להיות שהוא כבר יודע, תתפלאו כמה ילדים יודעים בלי שאנחנו אומרים להם. אבל הבעיה היא שאם הוא יודע אבל אתם משדרים שזה לא קרה, הוא נקרע מחרדה ומחוסר אמון מבפנים ואתם משאירים אותו לבד עם זה, כלומר אתם לא מונעים ממנו עומס ומועקה אתם רק מגדילים אותה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 3 מסרב לאכול בגן
    חנה
    12/09/2011

בני בן 3, אכלן מצוין, מסרב לאכול בגן. לפני שנה היה בגן, ולא היו קשיים עם האוכל.
    ילד חברותי וחכם, מדבר באופן יוצא מן הכלל, מספר מה החברים אוכלים בגן, משתתף בכל פעילויות הגן, וכן נפרד בבוקר מההורים ללא קושי. מדאיג אותי שהוא לא אוכל כל היום. ביום שישי חילקו לקבלת שבת עוגה וממתקים, את זה הוא כן אכל). לשאלתי מדוע הוא לא אוכל בגן הוא עונה אני לא רעב, רוצה לאכול בבית. מבחינה פיזיולוגית, מצב של רעב מהבוקר עד שעה ארבע אחר הצהריים לא בריא, מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    בן 3 מסרב לאכול בגן

הוספת תגובה

• בן 3 מסרב לאכול בגן - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    13/09/2011

חנה שלום,
    ההימנעות מאכילה בגן נובעת לרוב מקושי עם הגן וההסתגלות אליו, שמבוטאת דרך האוכל. כעת כנראה הילד כבר הבין שאת מוטרדת מהאכילה, והוא מתחיל לעשות שימוש ב"צום" כדי להפעיל אותך ולהדאיג אותך. לפיכך יש לתת לצוות הגן לטפל בעניין. אמור להיות להם מספיק ניסיון עם סרבנות של ילדים לאכול. מוטב שלא תשאלי מול הילד מה הוא אכל ולא תשוחחי עמו על הנושא כלל. אפשר להתעדכן עם הגננת בשיחה טלפונית, כשהוא אינו בטווח האזנה או ישן.
    אכן מבחינה פיסיולוגית הוא אמור להיות רעב, ועליו להבין שמי שרעב צריך לאכול.
    כמובן אם את חושבת שהצום בגן מעיד על קושי משמעותי ומציאותי עם הגן, יש לטפל בקושי הזה בנוסף.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נתק מהמשפחה וילד בן חמש
    ענת
    11/09/2011

שלום רב, אני אם יחידנית מבחירה לילד יחיד ומקסים בן חמש. מאז שהוא נולד הדגשתי בפניו את "היש" במשפחה על כך שיש לו סברא וסבתא ודוד ודודה ובני דודים והילד נראה היה "שמח בחלקו". לפני כשנה עקב וויכוח מר שגם הילד שלי שבזמנו היה בן ארבע היה עד לו הקשר ביני לבין אחי, דודו של הילד נותק אנחנו כבר לא מתראים עם ילדי האח לא מתארחים אצלהם לא אומרים אפילו שלום אחד לשני אני ואחי. עם הילדים הוא קצת בקשר אבל לא באותה תדירות. המשפחה קרועה בגלל הדבר הזה. הוריי מתייסרים גם הם אין שום דרך להחזיר את המשפחה ל-מה שהיא הייתה והשאלה שלי מבחינת הפגיעה בילד. איך אני אמורה למזער את הפגיעה הזו בילד שלי כואב לי עליו שהמשפחה הגם ככה קטנה שלו הצטמצמה לדודה וסבתא וסבא זקנים. אני אכולת רגשות אשם מנסה שתהיה לו איזה שהוא סוג של קשר וביקורים עם האחיינים אצל הסבתא אבל זה לא זה. אני פשוט אובדת עצות. האם עליי לפנות ביחד עם הילד לטיפול פסיכולוגי? האם תוכלו להציע לי דרך להתמודדות? בתודה מראש,
    ענת

לקביעת תור
    סגירה
    נתק מהמשפחה וילד בן חמש

הוספת תגובה

• נתק מהמשפחה וילד בן חמש - תגובה

סמדר ריינר
    12/09/2011

שלום ענת,
    אני לא חושבת שרק בגלל הנתק מהדוד צריך לפנות לטיפול פסיכולוגי עבור הילד. אם כבר אז עבורך אם זה מציק לך.
    אני חושבת שתחושת האשמה שלך היא לא במקומה. להיפך, אני לא יודעת את הפרטים אבל יכול להיות ששמת קץ למצב בלתי נסבל, שבו אולי פגעו בך מאוד ורמסו את הכבוד שלך ובזה נתת לילד דוגמה חיובית, שיש מצבים שלא צריך לסבול אותם יותר? אני כמובן לא מכירה את הפרטים, אם התאור הזה נוגע בך ואת מרגישה שיש בו ממש, אולי אפשר להגיד אותו לעצמך במקום ריגשי האשמה. עדיין יש לילד הזה הרבה דברים, ולא נראה לי שאת צריכה לעשות יותר ממה שעשית, מלבד לנסות להרגיש פחות אשמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת שקשורה לסבתא יותר מדי
    שירן
    11/09/2011

שלום רב,
    יש לי תינוקת בת שנה.
    אנחנו גרים מהיום שהיא נולדה אצל הוריי.
    אימי עזרה לי ועוזרת לי מאוד בגידול של הילדה.
    העניין הוא כזה- הבת שלי מאוד מאוד קשורה לאמא שלי.
    כשאמא שלי חוזרת מהעבודה היא ישר רצה אליה ורוצה להיות על הידיים שלה למשך זמן רב, למרות שהיא ילדה שבדר"כ לא אוהבת על הידיים ורוצה חופשיות ועל הרצפה.
    ובמקרה שאמא שלי הולכת היא מתחילה לבכות בכי היסטרי שלא אופייני לה- היא לא ילדה שנוטה לבכות הרבה ובהיסטריה כזאת.
    כשהיא עם אמא שלי היא לא מוכנה לבוא לא אליי ולא לבעלי או לסבא שלה שגם מקדישים לה המון תשומת לב. אפילו כשאני הולכת מהבית והיא עם אמא שלי היא לא בוכה ככה.
    בעוד כחודשיים אנחנו צפויים לעבור דירה בעז"ה, ואני רוצה לדעת ולקבל מידע איך להקל על הילדה מבחינת הפרידה מסבתא, אני חוששת שתיווצר אצלה טראומה של נטישה.
    האם זה בכלל טבעי? מה לעשות ?
    תודה מראש

הוספת תגובה

• תינוקת שקשורה לסבתא יותר מדי - תגובה

נעמה סבג שמש
    12/09/2011

שירן שלום,

הקשר שנוצר ביניהם הוא טבעי ולא צריך להדאיג אותך.
    דאגי שאחרי המעבר לא יהיה ניתוק למס' רב של ימים, כדי שהריחוק ייעשה בהדרגה וברגישות.

בהצלחה!
    נעמה סבג שמש, מנהלת רשת עידן ההורות
    יועצת שינה ומנחת הורים בשיטת הצילום הבלעדית!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

שירן
    13/09/2011

לפעמים אני מרגישה שהיא קשורה יותר לאמא שלי מאשר אליי ולבעלי.
    יכול להיות מצב כזה? אני משתדלת להקדיש לה המון תשומת לב, מצד שני אני גם עובדת אז אמא שלי לפעמים מוציאה אותה מהמטפלת וגם מביאה אותה. אולי אני עושה משהו לא תקין? אני חוששת שכשנעבור דירה כשהבת שלי תהיה עם אמא שלי היא לא תיתן לה ללכת או שתבכה מאוד כשהיא תלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה - מתי להתערב?
    רונית
    11/09/2011

שלום,
    בני כמעט בן 3. באופן כללי היה איטי יחסית בקצב ההתפתחות אבל תמיד הדביק את הפערים בצורה יפה.
    גם בעניין הגמילה מחיתולים נראה שהוא "לוקח את הזמן"... החלטנו לא ללחוץ עליו ולחכות שהגמילה "תבוא ממנו".
    הבעיה היא שלא נראה שזה קורה. הוא לא מראה כל סימנים של רצון להגמל או סקרנות. מעת לעת אם נציע לו הוא יעשה פיפי בסיר אך מיד דורש להחזיר את החיתול. הוא לפעמים אומר לנו שהוא ילד גדול והוא לא צריך חיתול אבל כשמנסים לשים לו תחתונים הוא דורש להחזיר את החיתול.
    גם הגננות בגן אומרות שהוא ממש לא מתעניין בנושא, בכל פעם שילד בגן נגמל כל הילדים מסתכלים בסקרנות - הוא לא. כל שאר בני גילו בגן כבר גמולים.
    חשבתי שאולי כדאי כבר פשוט להוריד לו את החיתול כדי שנסיים עם הגמילה כל עוד חם בחוץ והחורף לא מתחיל.
    מה אתן חושבות, אפשר "לאלץ" ילד להגמל? האם נכון "לכפות" עליו את תחילת התהליך או להמשיך להמתין?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה - מתי להתערב?

הוספת תגובה

• גמילה - מתי להתערב? - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    13/09/2011

רונית שלום,
    אני חושבת שפסיכולוגים חלוקים בדיעותיהם, האם בגיל שלוש יש כבר "ללחוץ" על הילד, או להמתין עד שהילד יהיה יותר בשל. אין תשובה חד-משמעית, ובכל החלטה לא טמון נזק לעתיד. לפיכך אתם ההורים הם אלו שתחליטו האם לגמול את הילד גם כשאינו מעוניין עדיין, או להמתין עוד כחצי שנה. הדבר תלוי באופי הילד ובנטיות וההעדפות שלכם.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכיינות
    רונית
    11/09/2011

שלום,
    בתי בת 5.5, בגן חובה.
    ילדה מאושרת, חכמה, סקרנית, תקשורתית, חברותית ובעלת בטחון עצמי.
    ה"בעיה" היחידה היא נטייה לבכיינות כשהיא לא מקבלת את מבוקשה. זה יכול להתחיל מכל דבר קטן: היא רוצה שזיף ויש רק אפרסק, חברה שיחקה עם ילדה אחרת, היא רוצה טוש כחול ומישהו מצייר בו, מישהו מדגדג אותה, היא רוצה פסטה ויש רק אורז - מייד פורצת בבכי.
    בהתחלה היה נראה שהיא נוהגת כך בעיקר בסביבתנו ההורים אך לאחרונה אני שומעת גם מהגן שהיא החלה לנהוג בצורה דומה.
    ניסינו להתעלם, ניסינו לכעוס, ניסינו להעניש, ניסינו להגיד שכל עוד היא בוכה היא לא תקבל מאיתנו את מבוקשה, ניסינו להגיד לה שזה בסדר לבכות ושתבוא אלינו כשתרגע - כלום לא עוזר.
    חשבנו שאולי ההתנהגות תחלוף מעצמה ככל שהיא תתבגר אך אני חשה שהתנהגות זו לא רק שאינה חולפת אלא אפילו מחמירה וחוששת ככל שאנו מתקרבים לגיל כיתה א'.
    בתי יודעת לבטא את רגשותיה בצורה בוגרת, כשאני משוחחת איתה היא מסבירה שהיא יודעת שהתנהגותה אינה נכונה וכי הבכי לא יעזור לה להשיג את מבוקשה אל מאוד קשה לה להתאפק ולא לבכות כשהיא מתוסכלת או עצובה.
    האם יש דרך "נכונה" להתמודד עם הבעיה? אודה לתשובתכן המקצועית.

לקביעת תור
    סגירה
    בכיינות

הוספת תגובה

• בכיינות - תגובה

סמדר ריינר
    12/09/2011

שלום רונית,
    הדרך הנכונה היא התעלמות. אבל צריך להתמיד בה הרבה זמן ולא כל הזמן לשנות דרך. אם זה לא עזר לכם כנראה לא התמדתם מספיק ולא הייתם מספיק עקביים. מספיק שפעם אחת אתם נענים לה בעקבות הבכי, בגלל שאין לכם כוח או שזה לא זמן מתאים - וצריך להתחיל הכל מהתחלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה

רונית
    13/09/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה, ראיתי עכשיו את התשובה. תודה!

רונית
    13/09/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לכ' סמדר ריינר
    אוקסנה
    11/09/2011

שלום,
    הגננת לא מסכימה שהילד יקום מהשולחן בזמן האוכל. מה שקורה שהילד בוכה הרבה זמן וגננת מחבקת אותו עד שהילד ירגע. הגננת גם לא נותנת לילד לצאת בחוץ בגלל שהוא לא אכל. שאלתי את הגננת, אם המצב הזה לא ירד את הביטחון עצמי של הילד בגן? התשובה שלה: "עדיף לפעמיים שירד ביטחון בשביל שידע להתנהג". הילד גם בלי זה עם הקשיים חברתיים. הוא לא ילד קשה, ובכלל לא. האם יש עוד אופציות לעזור לשנות את ההתנהגות של הילד? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לכ' סמדר ריינר

הוספת תגובה

• לכ' סמדר ריינר - תגובה

סמדר ריינר
    12/09/2011

שלום אוקסנה,
    אני חושבת שזה בסדר שהגננת לא מאפשרת לו לקום במאצע האוכלל ומחבקת אותו כשהוא בוכה, היא לא מורידה לו את הביטחון, אלאל להיפך מחזקת אותו בכך שהיא מחבקת אותו ומציבה לו גבול. ילידם זקוקים לגבולות כדי לחזק את הביטחון העצמי שלהם.
    לגבי העובדה שהיא לא נותנת לו לצאת אם הוא לא אכל, פה אני פחות מסיכמה איתה, אני חושבת שאם הוא יישאר רעב זו בעיה שלו, (אלא אם הממש ממש רזה או שיש לו בעיה בריאותית) וחבל להיכנס איתו למאבקי כוח בעניין הזה, אם הוא יבין שאחר כך הוא נשאר רעב הוא כבר יעשה את החישוב שלו להבא, בלי שום מאבקים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לכ' סמדר ריינר

אוקסנה
    12/09/2011

שלום ותודה על תגובתך,
    היום הילד פשוט לא רוצה ללכת לגן. בגן זה היה משהוא לא רגיל, היה בוכה הרבה, לא ירד כל הדרך עד הגן וגם בגן מהידיים. ועד עכשיו הילד אומר לי "הגן סגור". בגלל כל המצב הזה הילד לא רוצה גן, הילד אחר מהגן התחיל להרביץ לילד שלי בגלל שהילד שלי בוכה. לפי מה שהבנתי מהגננת שכל המצב הזה עושה אותו נמוך. וכל זה בגלל שהילד, לא רוצה לשבת עם כולם בזמן האוכל, ובגלל שהוא לא אוכל מה שהגן נותן (האוכל שהגן רוצה לתת לילד - זה בשביל שהילד ילמד ללעוס). מה לעשות כדי שהילד לא ירגיש נמוך מהילדים אחרים בגן?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לכ' סמדר ריינר - תגובה

סמדר ריינר
    13/09/2011

שלום אוקסנה,
    כדי כדי לחזק את הביטחון העצמי של הילד שלך כדאי שתעודדי אותו, שיש לו כוחות להתגבר, שהוא לא חייב לבכות, הוא יכול להתמודד, הוא יכול לאכול את האוכל שבגן, זה אוכל שטוב עבורו, ושהוא ילד גדול, מוכשר, וחכם, אין סיבה שהוא יבכה מכל דבר ואכן יש דברים שהוא בודאי מצליח בהם יפה בלי לבכות, ותני לו דוגמאות של הדברים האלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד שלא אוכל
    הילי
    11/09/2011

שלום
    בני בן 5 הוא כמעט ולא אוכל עד שהוא נכנס לגן עירייה הוא אכל ארוחת צהריים סביר בגן הפרטי ובבית
    בערבים תמיד הייתה לי בעיה עם ארוחת הערב כמעט כל מה שאני מכינה לו הוא אינו אוכל וזה אחרי שאני מבררת איתו מה הוא רוצה לאכול , היו פעמים שהוא עזר לי להכין את הארוחה ועדיין לא אכל אותה, ניסיתי גם לעניין לו את האוכל כמו סנדוויץ' בצורות או ירקות בצורות אבל לא. עכשיו גם ארוחת צהריים הוא לא אוכל לא בצהרון בגן ולא בבית בסופי שבוע.
    יש רק דבר אחד שהוא מוכן לאכול זה קוסקוס + מרק ללא הירקות + עוף מהמרק
    אני לא מכינה לו כל הזמן מפני שאני רוצה שיחשף לעוד מאכלים ובצהרון לא כל יום יש את זה
    בסופי שבוע כשהוא לא אוכל ארוחת צהריים בשעות אחר הצהריים הוא מבקש לאכול שטויות ואני מסרבת לתת לו ואומרת לו שיש את הארוחה מהצהרים וזה הדבר היחיד שאני מוכנה שיאכל
    עוד דבר זה שבערב לפני השינה הוא מקבל שוקו בלי שום קשר לזה שאכל או לא.
    היינו איתו בטיפת חלב והוא ירד באחוזון
    אני מודאגת ולא יודעת מה לעשות ואיך להתנהג
    אשמח לקבל רעיונות
    תודה,הילי

לקביעת תור
    סגירה
    ילד שלא אוכל

הוספת תגובה

• ילד שלא אוכל - תגובה

סמדר ריינר
    12/09/2011

שלום הילי,
    יכול להיות שנושא האוכל אצלכם בבית נהיה מרכזי מדי. האם זה מסוכן שהוא ירד אחוזון? אם הוא לא במצב שיש בו סיכון בריאותי, הייתי בהחלט ממליצה לכם לרדת מהנושא, ולהרפות ממנו. כל עוד את דרוכה, חרדה, מחכה בציפייה שסוף סוף הוא יאכל - זה לא ילך. תנסי להרגע ולהמשיך בשיגרה. אני די בטוחה שברגע שזה לא יהיה אישיו כזה מבחינתך גם הוא "ישכח" שהוא הכריז על סוג של שביתת רעב.
    אם את בכל זאת מודאגת וזה לא עוזר, אולי כדאי שתפנו להדרכת הורים אצל מומחים להפרעות אכילה בגיל הרך, למשל בבית חולים שניידר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוא מבקש ממתקים

הילי
    12/09/2011

תודה על התגובה
    אני אבדוק את עניין הדרכת ההורים, רק שאלה קטנה
    אם הוא מבקש ממתקים האם להתעקש ולא לתת או לתת כמה שהוא רוצה?
    ולהראות לו שזה לא מפריע לי?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוא מבקש ממתקים - תגובה

סמדר ריינר
    13/09/2011

שלום הילי,
    לא, לא זאת הייתה הכוונה. בודאי שאת לא אמורה לתת לו ממתקים, את רק לא אמורה להתרגש מזה שהוא לא אוכל. גם מזה שהוא בוכה שכשהוא לא מקבל ממתקים את לא אמורה להתרגש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק "עצבני"
    מירב דדון
    11/09/2011

שלום, יש לי תינוק בן שנה ולאחרונה אני מגלה תופעה די מטרידה בכל פעם שהוא רוצה משהו ולא מקבל הוא פשוט מטיח את הראש ברצפה בצורה אגרסיבית צורח ואז מפסיק לבכות לכמה שניות ועוצר את הנשימה בכל פעם אני דופקת לו על הגב בעדינות כדי שישמיע קול ויחזור לעצמו זה נורא מפחיד, וגם בגן אומרים לי שהוא עושה אותו הדבר.
    מה עליי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק "עצבני"

הוספת תגובה

• תינוק "עצבני" - תגובה

סמדר ריינר
    12/09/2011

שלום מירב,
    התינוק שלך הוא לא עצבני, אלא כמו כל התינוקות עוד לא יודע לדבר ומצא דרך להשיג תשומת לב. חשוב מאוד לא להתרגש מההתנהגויות האלה ולא לפחד. ובודאי לא להיכנע ולתת לו את מבוקשו רק בגלל ש"התעצבן" זה יתמתן אם לא תעשו מזה דרמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים מרעשים
    רינת
    11/09/2011

שלום, יש לי ילדה בת שנתיים ותשעה חודשים. ילדה מאוד בוגרת לגילה. בגיל שנה וחצי כבר דיברה כמעט באופן שוטף ובכלל ילדה שמאוד מבינה מה מדברים איתה ומה מבקשים ממנה. עד לפני כחצי שנה לא פחדה משום דבר. היינו מוצאים אותה החוצה להצגות והייתה נהנית מאוד בעיקר מהזיקוקים. מאז יום עצמאות האחרון היא החלה לפחד מזיקוקים עד כדי כך שהיא לא מוכנה לצאת אפילו למרפסת הבית בשעות החשיכה שמה יהיו זיקוקים. היא גם לא מוכנה שיהיה אף אחד בחוץ אפילו אם היא נמצאת בתוך הבית. זה מלווה בבכי רב עד כדי כך שאחנו נכנעים לה ונכנסים לתוך הבית. הפחד מרעש הזיקוקים גרם לה גם לפחד מבלונים. בעבר הבית היה מלא בבלונים והיום היא לא מוכנה שיהיה בלון אחד בבית. אפילו לא הקטן ביותר. הפחד הזה מטריד אותי מאוד... הייתי רוצה שהיא תהיה מסוגלת לשבת בימי הולדת בגן ללא פחד ובכלל ללכת להצגות או סתם לשבת איתנו במרפסת. ניסיתי את שיטת " אני יודעת שאת מפחדת אבל אימא תשמור עליך ותחבק אותך" וזה לא ממש הצליח. מה עושים? איך לגרום לה להתגבר על הפחד?

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים מרעשים

הוספת תגובה

• פחדים מרעשים - תגובה

סמדר ריינר
    12/09/2011

שלום רינת,
    זהו פחד אופייני לגיל, והוא גם יעבור עם הזמן. את יכולה גם לעיין בעמודת "שאלות נפוצות" בתשובה העוסקת בפחדי ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד שאוהב כפות רגליים ומשמיע קולות
    חיה
    11/09/2011

יש לי ילד בן כמעט 6 בכיתה א' הוא נורא אוהב רגליים כפות רגליים הוא מלטף אותם מריח אותם ומדבר איתם כאילו הם אנשים מעבר לזה הוא משמיע המון קולות וגם צפצופים למינהם ואם יש מצב שלא עונים לו באותו רגע הוא נפגע לא מוכן לשמוע אף אחד נעלב ורץ להתחבות מתחת למיטה מה עליי לעשות ואם יש סוג של הפרעה שמעידה על כל הנושא הזה???
    אנא חיזרו אליי

הוספת תגובה

• ילד שאוהב כפות רגליים ומשמיע קולות - תגובה

סמדר ריינר
    12/09/2011

שלום חיה,
    זה מעט מדי פרטים כדי לאבחן דרך האינטרנט, זו בהחלט התנהגות מוזרה וכדאי לגשת איתו לטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיים חברתיים
    ענת
    11/09/2011

שלום,
    בני בן שנתיים וחמישה חודשים, נדמה כי קשה לו עם ילדים בני גילו והוא מתחבר יותר לילדים גדולים, בני 5 ומעלה. אבל גם כשהוא נמצא בחברתם יש הרגשה כאילו הוא נודניק, נדבק דווקא לילדה ספציפית ולא עוזב אותה, וכל הזמן אחר כך מדבר עליה, אני מסתכלת על ההורים האחרים ויש לי הרגשה כאילו הם חושבים שבני קצת יותר מדי "נדבק". למשל , היינו בים וראה ילדה אחרת בת גילו דווקא, אבל הוא רדף אחריה ורצה את קרבתה (ונראה שהיא לא כל כך) והתקרב אליה וחיבק אותה. מצד אחד אני רוצה שישחק עם ילדים ואני רוצה שיהיו לו חברים, מצד שני אין לי מה להציע לו- לי אין חברות ואין לי גם מכרות עם ילדים, ואני לא מתחברת בקלות עם אנשים. איך אוכל להיפגש עם ילדים אחרים אחר הצהריים על מנת לחדד את הקשרים החברתיים שלו?
    ועוד שאלה-כשמגיעים אליו הביתה שכנים (ילדים בני 6-8) הוא נורא מתרגש ודוחף ומכה אותם אבל מצד שני נורא שמח שהם מגיעים. למה זה קורה?

לקביעת תור
    סגירה
    קשיים חברתיים

הוספת תגובה

• קשיים חברתיים - תגובה

סמדר ריינר
    12/09/2011

שלום ענת,
    נדמה לי ששאלת פעם ועניתי לך. בכל אופן אענה שוב. לילד שלך אין שום בעיה חברתית. ילדה בת 5 היא מבחינתו כמו אחות גדולה וזה וטבעי שהוא מעריץ אותה ורוצה את קרבתה. כדי שיתרגל לילדים בני גילו עלייך לתאם עם האימהות כדי להזמין את הילדים הבייתה אליכם או להיפגש אצלם, ולתת לילדים פשוט לשחק.
    בבית את יכולה ללמד אותו מיומנויות חברתיות - על ידי כך שתשחקי איתו משחקים מתאימים לגילו.(או משחקי דמיון שהוא יוזם או משחקי קופסה שכתוב עליהם שמתאימים לגילו).
    זה קצת מוקדם מדי לדאוג בגלל קשיים חברתיים הוא רק בן שנתיים וחצי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסתגלות לגן
    מירל
    11/09/2011

כמה זמן זה נורמלי ?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    הסתגלות לגן

הוספת תגובה

• הסתגלות לגן - תגובה

נעמה סבג שמש
    12/09/2011

מירל,

כל עוד הפרידה נעשית בצורה נכונה והדרגתית, ולא מכניסים ילד לגן ומשאירים אותו מיד ימים שלמים, בדר"כ ההסתגלות היא שבוע- שבוע וחצי.
    לילד שקשה עדיף להשאיר ימים קצרים יותר כדי להשאיר טעם טוב ולייצר חוויה שהיא טובה.

בהצלחה!
    נעמה סבג שמש, מנהלת רשת עידן ההורות
    יועצת שינה ומנחת הורים בשיטת הצילום הבלעדית!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה תודה תודה

מירל
    13/09/2011

עבודת קודש
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה