מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חייבת עזרה דחוףףףףףהדר21/09/2011
יש לי ילד בן שנה וחצי, אנרגטי ושמח במיוחד!
מגיל 3 חודשים - עם אותו טקס שינה, עד שמגיעים למיטה... לא מוכן ללכת לישון לבד!!
ניסינו הכל - תבכה עד שתרדם, להיכנס כל כמה דקות ולהרגיע...
כבר כחודשיים אחד מאיתנו יושב לידו עד שנרדם, בדרך כלל עם ליטופים - בהתחלה הוא היה נרדם תוך 5 דקות, ועם הלילות זמן שהותנו בחדר/זמן הירדמותו מתארך, הלילה ישבתי לידו שעה ורבע.
כל זה קורה גם כאשר הוא מתעורר באמצע הלילה - אני חייבת לשבת איתנו...
עוד אציין, שאם אני קמה מלידו ועוברת לסלון, דקה עוברת והוא קורא לי, אני מתעלמת זה הופך לבכי.
מהי דרך ההתמודדות - ללמדו ללכת לישון לבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייבת עזרה דחוףףףףף - תגובה
ליאת גרוס24/09/2011שלום הדר.
בדרך כלל אם מתעקשים ולא נשברים תוך הרגעת התינוק כל כמה דקות ויציאה מהחדר, התינוק מפנים ומתרגל לישון לבד. כרגע שכרגע אתם הולכים יותר ויותר לקראתו וכלכם יוצאים מופסדים...
אני יודעת שכבר ניסיתם את הדרך היותר "קשה" אבל כנראה לא באופן עקבי. הייתי מנסה שוב. אולי כדאי לקבל הדרכה חד פעמית מטיפת חלב.
בהצלחה ולילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 8 צועקת על כל דבר וזורקת דבריםנוני21/09/2011
רקע כללי - בת כ- 8 בכיתה ב'..
הבעיה היא - בכל פעם שאני מבקשת ממנה משהו שלא מוצא חן בעיניה היא מתחילה לצעוק ללא סוף, ורבים המקרים שהיא עצבנית וצועקת עליי ללא סוף.. כאשר מתעצבנת היא זורקת כל מה שנמצא בקירבה, עד שאתמול זרקה משהו אצל אחי ופגעה בזכוכית. אני מחזירה בצעקות דבר שברור לי שלא תורם ואפילו מזיק, אבל אני מודה שאינני יודעת להתמודד עם זה.
מה לעשות בזמן הצעקות
מה לעשות בזמן שהיא זורקת משהו...אני ממש יוצאת מדעתי.
אשמח לסיוע בנושא
האמא נוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 8 צועקת על כל דבר וזורקת דברים - תגובה
סמדר ריינר22/09/2011שלום נוני,
הסיטואציה שאת מתארת היא חלקית ביותר וקשה להבין מהתאור שלך מה קורה. על מה הבת שלך צועקת, למה היא כל כך עצבנית, היכן האב ברגעים האלה, מה התדירות של תהופעה הזו וכו''. את יכולה לפרט קצת יותר ואנסה לעזור, אם כי נשמע שהמצב כרגע הוא די חמור ויכול להיות שכדאי שתפני להדרכת הורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות התנהגות קשות עם כניסה לגן חדשאמא לשלושה21/09/2011
שלום כפי שרשום בכינוי, אני אמא לשלושה(בנים)...
הגדול בן 7
האמצעי בן 5
הקטן בן שנה..
מדובר בבני האמצעי, אשר נכנס בתחלית החודש לגן חובה בחטיבה הצעירה בבית הספר.
מתחילת השנה הגננת טוענת לבעיות התנהגות קשות, קושי לשבת בזמן מפגש או עבודה. אלימות קשה, השתוללות ועוד...
ידוע לנו כי הוא קופצני ותזזיתי ולדעתנו הוא סובל מהפרעת קשר וריכוז ADHD (טרם אובחן). אנו בתהליך של מסירת טפסים לאבחונים. בנוסף טופל בעבר אצל קלינאית תקשורת בגלל בעיות שליפה (חל שיפור ניכר) וריפוי בעיסוק בגלל קשיים במוטוריקה עדינה (צביעה, אחיזה, גזירה).
מתחילת השנה אנו מדברים איתו המון מסביברים לו כיצד להתמודד כאשר מישהו מעליב, פוגע או מציק לו אך לשווא בסופו של דבר קשה לו להתמודד והוא מכה אותם ומשתולל. בפעם האחרונה השליך כסאות והרביץ למורה שהיתה בסביבה...
אנחנו מנהלים איתו טבלת התנהגות בה אנחנו מסמנים חייכן בכל יום ש"עובר בשלום..." אך לא נראה שזה ממש מצליח.
אשמח לשמוע רעיונות נוספים לטיפול מיידי. (עד שיאובחן ....)
מודה לכם מראש
:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות התנהגות קשות עם כניסה לגן חדש - תגובה
סמדר ריינר22/09/2011שלום לך,
אין לי רעיונות נוספים להתמודדות עם הילד מעבר למה שאתם עושים. נשמע לי בהחלט שאתם עושים כמיטב יכולתכם וזה לא צפוי ולא אמור לעזור באופן מיידי, עברו רק שלושה שבועות מתחילת השנה. כן נראה לי חשוב שתיצרו קשר עם פסיכולוגית הגן, מעורבות שלה לצידכם יחד עם הגננת יכולה גם לסייע להשתלבות הילד בגן וגם לעזור לגננת בהתמודדות, במקום שכל הלחצים יופנו רק אליכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה...
אמא לשלושה22/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה, שמחתי לעזור.
סמדר ריינר22/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם כדאי להתחיל חוגאימא21/09/2011
שלום,
בני בן 3.8 ילד רגיש, עם קשיים בהיסתגלות לכל מקום חדש, לאנשים חדשים.
אם זה גן, או חוגים בגן, שבהם התחיל להשתתף רק לאחר מספר חודשים.
גם במסיבות של ימי הולדת מהגן כמעט ולא משתתף.
לא מצליח להשתחרר ולהנות כשאר ילדים ( לפעמים אבא שלו מצתרף לפעילות של הילדים ואז בני גם יכול להצתרף).
מכל הסיבות האלה החלטנו לרשום אותו לחוג ספורטיבי, וידענו מראש שזה לא הולך להיות קל ופשוט.
פעמיים הינו בחוג ולא רצה להשתתף , ישב עם אבא כל השיעור עצוב וכמעט בכה.
חשבנו לבדוק חוג נוסף (דומה לחוג הראשון רק הקבוצה קטנה יותר ועם מדריך אחר) דווקה בחוג השני , כן השתתף חצי מהשיעור.
החוג שראשון נראה חוג יותר "רציני" (גם מבחיחנת הקבוצה שהיא גדולה יותר עם טווח גילאים עד גיל 6 וגם מבחינת המשמעת) החוג השני יותר כמשחק.
בעלי חושב שזה מאוד חשוב ללכת לחוג במיוחד בשבילו והוא דווקא סבור לכיוון החוג הראשון.
לדעתי, כן צריך לזרום עם הילד ואם יותר קל לו כרגע בחוג מסויים להתחיל עם זה. יכול להיות שהוא בכלל לא מוכן לחוג עדיין והשאלה האם צריך להכריח ולכפות אליו איזשהו חוג בתקווה שיתרגל ויהנה בסופו של דבר ?
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת מאבא
אבא23/09/2011אני רוצה להודות שהשבוע ממש כעסתי (עליו, על עצמי..) - הרגשתי חוסר אונים.
אשתי ואני מאוד משתדלים לא ללחוץ, לחזק ולקבל אותו ואת האופי שלו כפי שהם. יתר על כן, במצבים מסוימים (כגון ימי ההולדת או אם אני אוסף אותו מהגן), אני מנסה ליצור "הזדמנויות" שישחק עם ילדים אחרים או אפילו משתתף בעצמי - כי אני מאמין בדוגמה אישית ומנסה להראות לו שמותר ולא מפחיד לשמוח ולהיות עם כולם. על זה אני גם סופג ביקורת מאשתי שחושבת שלפעמים אני מגזים.
דווקא השבוע נשרף לי הפיוז. ביום שבת מאוד רצה ללכת למסיבת יומולדת, אך אחרי שהגענו - ולמרות שהיה מספיק זמן להתרגל למקום, אווירה וליצניות – היה עצוב, לא היה מוכן להתנתק לשנייה ולשמוח עם הילדים. רק אחרי שעה וחצי עם סיום הופעת הליצניות טיפה השתחרר וקצת שיחק עם אחרים במגרש המשחקים.
ביום א' הלכנו לחוג ספורטאים צעירים ולמרבה ההפתעה 20 דקות ראשונות השתתף ואף נהנה. דווקא כשהמדריכה הציעה להם תרגיל שהוא במקרה הכי אוהב – קפיצות מחישוק לחישוק – נגמרה לו הסוללה, נהיה מדוכדך, בא אליי ליציע ורצה ללכת הביתה. כמובן יותר מאוחר בערב הוא שחזר איתי בבית את כל התרגילים והיה מלא מרץ ושמחה.
בתחילת השבוע היה אומר כי הוא רוצה לבוא איתי לחוג השני – קארטה – ומוכן לעשות כל מה שהמדריך יגיד, אך ביום החוג לא רצה לבוא, בקושי ישב ביציע עם דמעות בעיניים ורצה ללכת הביתה לאמא. אני אף פעם לא מכריח אותו במצבים כאלה, אך הפעם גם לא התייחסתי אליו יותר מדי, הכרחתי אותו לשבת ולהתבונן ולא להיצמוד אליי. אמרתי לו גם שאני כועס משום שמתנהג כמו ילד קטן מפונק שלא רוצה לגדול ולהיות חזק.
האמת היא שאני לא לחוץ דווקא על חוג קארטה ומוכן לוותר עליו – אבל אני מרגיש ש- 30 דקות בשבוע של חוג לא מספיק וכי אנו זקוקים לכלים נוספים לסייע לו לסלק את האימה ולהתמודד עם מצבים לא שגרתיים, לפתח אסרטיביות ולהיות פחות תלותי בהורים. כואב לי גם שהוא מפסיד הרבה הנאה כשלא הולך למתנפחים או לא משתתף במסיבות או חוגים.
אשמח לחוות דעת.
אבא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד חרד
סמדר ריינר23/09/2011שלום לאבא ואמא,
הילד שלכם חרד ממצבים מסויימים. זה לא אופי, וזה לא חייב להישאר כך. אתם רוצים את טובת הילד, ונעים בין רצון לדחוף אותו קדימה לבין חשש לגרום לו נזק. המצב הזה בהחלט מתסכל.
חשוב מאוד למצוא את דרך האמצע. מצד אחד לא לוותר לו לגמרי, ולתת לו לסגת לתוך עצמו, אך מצד שני לא להגזים בהפעלת לחץ.
אם הוא הלך לחוג השני, והצליח להחזיק שם מעמד 20 דקות, זה מצויין. בפעם הבאה, אולי יוכל להחזיק 25 דקות, ופעם אחריה תהיה נסיגה ויתייאש אחרי חמש דקות. זה בסדר גמור, כל עוד אתם בתהליך, לא מרפים, ויש שיפור הדרגתי, גם אם ההדרגתיות קטנה, וגם אם יש נסיגות מדי פעם אבל אחר כך חזרה למסלול ההתנסות בקצב שלו.
אחרי שירגיש נוח יותר בחוג אפשר יהיה לאתגר אותו לאט לאט בדברים נוספים.
גם בימי הולדת, אפשר לבדוק איתו אפשרות למש חמש דקות הוא יתנתק מכם ואחר כך תשבו ביחד. זו גם התקדמות. בפעם הבאה, 10 דקות. וכו'.מאחר ומושג הזמן לא מוחשי לו, אפשר להחליט שהוא ינסה למשל שיר אחד או ריקוד אחד להיות בלי להחזיק לכם את היד, ואחר כך לחזור. בלי גינוי, אכזבה וכעס, אלא דווקא עם חיזוק חיובי והרגשה של הישג על מה שכן הושג. חשוב שאתם תתחילו להסתכל על מה שהוא כן מצליח בלי דגש רב מדי ומלחיץ עבורכם ועבורו על מה שעדיין יש להשיג.
אם אתם מעוניינים אתם יכולים לפנות לעמודת שאלות נפוצות, לתשובה שמתייחסת לפחדי ילדים, ואם אתם לא מצליחים את יכולים לפנות להדרכת הורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת הבהרה
אבא24/09/2011ראשית, תודה רבה על התשובה!
ביום-יום אנו משתדלים לראות את הדברים בדיוק במתווה זה של המגמה והיה לנו חשוב לקבל את החיזוק.
שאלת הבהרה - האם לדעתך "הדוגמא האישית" (למשל, השתתפות שלי לצד הילדים בחוג בעוד שהוא וכל ההורים האחרים יושבים) יכולה לעזור לו להתגבר על החרדה או עושה דווקא פעולה הפוכה ומרתיעה אותו יותר?
תודה מראש,
אבא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת הבהרה - תגובה
סמדר ריינר25/09/2011שלום לך,
אני חושבת שלא כדאי להחריג אותו. יכול להיות שאפילו שאתם משתדלים למצוא את מהגמה המתונה יש לכם אמביציה אדירה שהוא ייפטר מהביישנות והלחץ הזה עובר אליו גם כשאתם לא אומרים כלום. הישיבה לצד הילדים באופן חריג מהורים אחרים היא דוגמה לכך. נסו להרפות ולקבל אותו בינתיים כמו שהוא, ולא לעשות כל כך הרבה מאמצים כל הזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על העזרה !!!
אבא25/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשתתפות בחוג ילד בן 4, חודשיים אחרי
אבא29/11/2011שלום.
עברו חודשיים, אנו מגיעים פעם בשבוע לחוג אחד (אותו החוג בו בפעם הראשונה החזיק מעמד 20 דקות) והילד לא משתתף, יושב עצוב (לפעמים על סף בכי) ביציע צמוד אליי; בפעמים ספורות הצלחנו אני ומדריכה לשתף אותו במשחק בודד והוא מיד חוזר ונסגר; מתנגד בכוח לשכנועים ולחץ פיסי מתון ממני.
שיטות העידוד לא צלחו גם: אם נותנים לו צעצוע כגון דמות של לוחם, הוא יושב ומשחק איתו; טבלת מעקב ההצלחות עם מדבקות ירוקות/אדומות לא מעניינת אותו והוא לא עוקב למרות ניסיונותיי להתמיד.
בשבועות האחרונים אף התחיל להגיד בהפגנתיות שהוא לא יעשה בחוג כלום. כשאני מנסה לדובב אותו ולהבין מה מפריע לו, התשובה היא "נועם לא מוצא חן בעיניי". כל השיחות שלי איתו – ואני מאוד משתדל לקיים שיחות נינוחות בלי לחץ ויותר מדי ניג'וס – על כך שלא צריך לשים לב לילד שלא מוצא חן, ועל תהליך ההתגברות וההתמודדות – נופלות על אזניים אטומות. אפילו הייתה לי הרגשה שהוא מתגרה בכוונה ושומר על העצמאות (עד כמה שילד בן 4 יכול). מצד שני, הקושי שלו להתמודד עם מצבים כאלה וקבוצת ילדים לא מוכרת הוא קושי אוטנטי שאני מאוד מבין ומזדהה.
אני ואשתי חלוקים לגבי ההמשך. אשתי בטוחה שיש לרדת מכל העניין ולתת לו זמן; לא צריך בכוח וההמשך והלחץ שלי רק עושים לו רע; אפשר להתחיל גם בשנה הבאה וגם בגיל 6 זה לא נורא – ברגע שהוא יהיה מוכן זה יזרום.
אני נוטה להמשיך כי אני חושש שוויתור עלול לשדר מסר לא נכון לילד – כי מותר לא להשתתף, מותר לא להתמודד ואמא היא הפתרון לכל צרה. אני גם חושש שעם הזמן ההתמודדות עם מצבים כאלה לא תהיה יותר קלה אלא יותר קשה מחד, והילדים (שבינתיים לא שמים לב ולא עושים מזה עניין) עוד שנה-שנתיים יתחילו להציק לו עם זה וזה רק יחמיר את המצב מאידך.
אנחנו זקוקים מאוד להמלצה של צד שלישי בעניין – האם להרפות את הלחץ או לשדר מסר של התמדה.
תודה,
אבא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשתתפות בחוג ילד בן 4, חודשיים אחרי - תגובה
סמדר ריינר29/11/2011שלום לך,
נשמע לי שתאם לחוצים ולוחצחים הרבה יותר מדי, גם כשנדמה לכם שאתם עושים זאת במתינות. נשמע לי שאתם נורא עסוקים בזה, ושלילד שלכם יש כבר רווח מישני של תשומת לב יתרה סביב הנושא הזה כך שאולי אין לו אינטרס לשנות את המצב, כי הוא מקבל הרבה התייחסות כך. אני ממליצה לכם לפנות להדרכת הורים כדי לברר יותר לעומק מה קורה ומדוע המצב ממשיך להחמיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות אצל ילדעינב21/09/2011
שלום, בניבן ה 4 נגמל מטיטולים כבר לפני כשנה, בלילה עדיין עם טיטול. הכל היה בסדר גם פיפי וגם קקי (סליחה...) לפתע, הוא לא מוכן לעשות קקי בשירותים ובכלל, הוא מתאפק ולבסוף לאחר כשבוע ויותר שאינו מוציא, זה בורח לו, או שאחרי עזרה ולחץ מצידינו הוא עושה על הריצפה, באמבטיה וכד'.
הוא אומר שהוא לא אוהב את הקקי, שהוא רוצה שהקקי ילך לילדים אחרים, וכל מיני כאלה ביטויים.
כל מיני נסיונות מצידינו יצירתיים יותר ופחות (נרות בשירותים, סיפורים בדויים, וכו') לא גורמים לו לעשות.
אין לי ספק שזה משהו פסיכולוגי, יש לציין שיש לנו תינקת בת 10 חודשים שאולי דווקא עכשיו לוקחת לו הרבה מתשומת הלב.
אשמח לפיתרון ועצה בנושא.
תודה עינב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות אצל ילד - תגובה
ליאת גרוס24/09/2011אכן נשמע שיש כאן מרכיב רגשי. הרבה פעמים קושי רגשי בגילאים אלו בא לידי ביטו בדרך זו. שווה לבדוק קצת יותר לעומק מה קורה לו מבחינה רגשית ואם יש צורך כדאי לפנות לייעוץ מקצועי. במקביל נסו עד כמה שניתן, לא להתמקד סביב בעיית הקקי. החיים לא צריכים להסתובב סביב הבעייה. צריך לשחרר (תרתי משמע...)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרת פסיכולוגאמא מבולבלת20/09/2011
שלום,
בני בן 5.5 ומאז ומתמיד מעניין אותו בגדים . הוא מחליט מה ללבוש ומה מתאים .
ביקש שארשום אותו לחוגי ספורט שונים רק בשל המדים .הוא צובע את הבגדים של הדמויות במחקי הלגו. הוא משחק בעולם הוירטואלי וזוכה בנקודות די להחליף לדמות שלו בגדים. יש לו אח גדול במעט ממנו ששונה ממנו לחלוטין.
מה שהדאיג אותי היום - הוא ביקש בובה עם שיער כדי שיוכל לסרק אותה .
זה נורמלי לגילו?
הוא מפתח נטיה הומוסקסואלית ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגת עליי ? אנא עזרה
אמא מבולבלת22/09/2011תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרת פסיכולוג - תגובה
סמדר ריינר22/09/2011שלום לך,
לא ניתן לדעת בגיל הזה אם זו הנטיה שהוא מפתח, יכול להיות, וגם יכול להיות שלא. אני מציעה לך, אם את יכולה, לדאוג פחות, ולנסות לקבל אותו כפי שהוא. באופן הזה יהיה לשניכם יותר קל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד מתבגרשרית20/09/2011
שלום,
הבן שלי בן 14+ אתמול הוא הבריז מבית הספר ושיקר לי, בנוסף גיליתי שקרים נוספים והוא מכחיש בנחישות שהוא לא משקר ולא מוכן להודות ולטפל בזה, כשאמרתי לו שנלך לפסיכולוגית ונבדוק מה גורם לו לשקר הוא אמר שאני חושבת שהוא מטומטם והוא לא מוכן ללכת לשום מקום. היום הוא הלך לחבר שלו ולא רוצה לחזור הבייתה עד שנאמין לו
אני לא יודעת איך להתנהג איתו, מה להגיד לו כדי לתת לו להבין שאני לצידו לאורך כל הדרך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד מתבגר - תגובה
סמדר ריינר21/09/2011שלום שרית,
יכול להיות שכדאי שתשני גישה. כרגע הגישה שלך כלפיו הי אבוקרתית והוא לא יכול להבין מזה שאת איתו אלא שאת אורמת שמשהו לא בסדר איתו ולכן הוא צריך פסיכולוג.
מה שאת יכולה להגיד הוא, שיכול להיות שאתם כהורים טועים היכן שהוא ולכן הוא סובל וחשוב לך לדעת מה מציק לו. נדמה לי שבגישה כזו הוא יהיה מוכן להיפתח יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בכיתה איאנה20/09/2011
ילד שלי עלה לכיתה א השנה . הבעייה שהוא לא יושב כמו שצריך, המורה יתחילה להיתלונן שהוא כל הזמן זז מפאק... אבל זה לא מפריע לו לקלות את החומר ת בבית הוא עושה שיעורי בית לבד בלי עזרה שלי וגם לפי החוברות ומחברות הוא עושה בכיתה הכול נכון ! איך איפשר לעזור לו לשבת בשיעורים רגוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בכיתה א
יאנה20/09/2011תענו לי בבקשה ...בבקשה...!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בכיתה א - תגובה
ליאת גרוס24/09/2011שלום יאנה
נסי בשיתוף עם המורה והיועצת לעשות עימו טבלת עיצוב התנהגות. הן כבר ידעו מה זה. תתעקשי שגם היועצת תהיה מעורבת.
בהצלחה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בכיתה א
יאנה25/09/2011תודה רבה לך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בכיתה א - תגובה
ליאת גרוס30/09/2011בכיף... אם לא מסתדר את מוזמנת לחזור אלינו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן עשר - רגיש וחרד..ענת20/09/2011
צהריים טובים. בני כבן עשר, נבון מאד אך גם רגיש ונלחץ די מהר.., אני אמורה לקחת אותה לבקורת נוספת אצל רופא שיניים לקבלת חוות דעת שנייה. בזמנו עבר טיפול שיניים ולמרות ש"רעד.." עבר את זה יפה בליווי גז צחוק ובפעם השנייה הלך ללא היסוס. כעת אני מעוניינת לקבל חוות דעת נוספת לטיפול שאמור לעבור. מה בדיוק להסביר לו..?, חשבתי שאם אומר לו שזה לחוות דעת נוספת, הוא עלול להלחץ ולהשליך על זה שהרופאה הראשונה לא מספיק טובה.., הוא ילד מאד מאד חכם וסקרן..ואני תוהה מה לאמר לו על מנת לא להעלות את סף החרדה, שבאופן טבעי גבוהה אצלו..
בברכה, אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן עשר - רגיש וחרד.. - תגובה
סמדר ריינר21/09/2011שלום לך,
את בודאי לא יכולה לבלות את זמנך בחרדה ממה הילד ייכנס לחרדה. את צריכה להסביר לו פשוט שלגבי דברים מסויימים נהוג להתייעץ עם רופא נוסף. פשוט כך נוהגים. הרי בלאו הכי, אם תתקבל דעתה של הרופאה הראשונה ותפנו אליה לביצוע הטיפול, הרי זה בלאו הכי אומר שהיא רופאה טובה, אחרת היא לא הייתה צודקת ולא הייתם בוחרים בחוות דעתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופה לחברה שליאורלי20/09/2011
יש לי חברה בת 35 גרושה ואם לבן כמעט 7 שהשנה עלה לכיתה א' ומאז ה1 לספטמבר כל בוקר הוא בוכה ומשתולל כשהיא נפרדת ממנו בביה"ס ... היא כבר לא יודעת מה לעשות כל פעם המורה או המנהלת או יועצת ביה"ס אכישהו מצליחות לקחת אותו אבל החברה שלי מאוד נואשת היא כבר ביקשה ממני שממחר אני אקח אותו לביה"ס ... גם הגרוש שלה טוען שאחרי כמה פעמים שהוא עבר את זה איתו הוא לא מוכן לקחת אותו לביה:ס?
מה אני יכולה לייעץ לה?תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה לחברה שלי - תגובה
סמדר ריינר21/09/2011שלום אורלי,
את יכולה לייעץ לה להישאר קרת רוח, לא להתרשם ולא להילחץ, בטח לא להעביר את התפקיד אלייך. היא ההורה והיא חייבת להראות לבן שלה עמידות. היא צריכה להביא אותו ולא לנהל איתו שיחה ארוכה אלא להיפרד בקצרה ובענייניות ולתת לצוות בית הספר להתמודד משם. אם בעוד כמה ימים זה לא ייפסק, כדאי לפנות לפסיכולוגית בית הספר כדי להתייעץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה מטרידהסמדר20/09/2011
שלום, אני גרושה בפעם השניה (כבר שנה) ויש לי ילדה בת 4 מהנישואין האלו (ושלושה בוגרים מהנישואין הראשונים) - הגננת היום סיפרה לי על מקרה שקרה עם הבת הקטנה: בעלה של הגננת הוא איש התחזוקה של הגן, אחת הסייעות שברה את השער והבעל אמר שלסייעת הזו הוא מוותר, הבת שלי ניגשה לגננת ואמרה לה שבעלה אוהב את הסייעת ולמחרת סיפרה לגננת שחלמה שבעלה התנשק עם הסייעת. מה שמטריד אותי בכל הסיפור הזה הוא העיסוק של הבת שלי בנושא הזה, לא נראה לי שילדה בת 4 צריכה לחשוב כאלו מחשבות, ועוד אציין כי כל פעם שאני מדברת בטלפון עם גבר היא שואלת מי זה? האם את אוהבת אותו? עדיין לא דיברתי איתה על כך ואני שואלת האם לשוחח איתה? ואם כן איך לעשות זאת?
דבר נוסף - היא מוצצת אצבע - לא הצלחתי לגרום לה לעבור למוצץ אז ויתרתי. היא היום מוצצת את האצבע רק כשהיא הולכת לישון, האם כדאי להתחיל תהליך גמילה ואיך אני עושה זאת בדרך הטובה ביותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה מטרידה - תגובה
סמדר ריינר21/09/2011שלום סמדר,
אני לא חושבת שאת צריכה לשוחח איתה במובן של שיחת הבהרה או שיחת נזיפה. היא לא עשתה שום דבר רע. נראה שהנושא של גברים ונשים מטריד אותה,ייתכן שהיא מבולבלת, ייתכן שנחפשה לשיחה או למידע מעבר לגיל לשלה בלי ששמתם לב, אולי שמעה שיחות שלך ושל מבוגרים אחרים בעניין והיה נדמה לכם שהיא לא מבינה.יותר הייתי מנסה להבין את החוויה שלה ומתרכזת בשאלות ובהקשבה לה, לא בשיחה כרגע. פשוט מנסה להבין האם היא חוששת ממשהו, איזה מחשבות יש לה על העניין הזה, ובכלל הייתי מנסה לדובב בדרך עקיפה יותר דרך משחק או ציור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעוטה בת שנהועשרה חודשיםאור20/09/2011
שלום,
בתנו, בת השנה ו 10 חודשים החלה לאחרונה "להתמרד", בעיקר סביב נושא השינה.
היא מסרבת להירדם במיטתה ומוכנה להירדם רק במיטתנו או לידנו בסלון.
עד עכשיו ויתרנו והיא הייתה נרדמת במיטתנו ואז היינו מעבירים אותה לחדרה.
לאחרונה היא גם לא מוכנה לישון במיטתנו ורוצה להמשיך לשחק .
כאשר אנו לא מוותרים היא בוכה וצורחת זמן רב (בין חצי שעה לשעה) ובסוף נופלת לשינה במיטתה.
האם התנהגות בתנו נורמלית ומהי הדרך היעילה לטפל במצב זה.
האם יתכן שמעכשיו תמיד תתנהל מלחמה סביב השינה?
בתודה מראש
הורים מודאגים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעוטה בת שנהועשרה חודשים - תגובה
סמדר ריינר21/09/2011שלום אור,
לא חייבת להתנהל מלחמה תמידית, זה מאוד תלוי בעיקביות ובנחרצות שלכם. אתם צריכים להחליט מה הקו שלכם.
אם אתם רוצים שהי אתישן במיטתה עליכם להקפיד על כך גם אם היא צורחת שעה, אחרי כמה פעמים היא תבין שזה לא עוזר לה ותפסיק לצרוח אבל עליכם להיות עיקביים. אם אתם סוגרים את האור, ומשליטים אווירה של לשינה ושל שקט בבית היא תרדם כשתהיו עקביים, וגם אם לא - תניחו לה ואל תתערבו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחים שלא מתייחסים אחד לשניליאת20/09/2011
שלום לכן, תודה מראש על ההתייחסות. יש לי שני בנים, בני שנתיים וחצי וארבע ושלושת-רבעי. הם כמעט לא מתייחסים אחד לשני. ההתעלמות באה בעיקר מבני הגדול, שמתעלם מאחיו כמעט כאילו הוא לא קיים, אבל הבן הקטן כבר כה רגיל לזה שלמעט הצקות מדי פעם, הוא גם מתנהל לבד באותו מרחב, משחק, מדבר לעצמו, רץ. לפעמים הם שניהם משחקים אתי: מלחמת כריות, קפיצות, ריצות, מחבואים. אני יוזמת משחקים כאלה במטרה לעשות משהו ביחד עם שניהם. אבל גם אז הם שניהם מתייחסים אלי ולא אחד על השני. נניח יזרקו עלי כריות ולא אחד על השני, יצעקו אמא תתפסי אותי, יתחבאו כל אחד לבד... חשוב לומר שהגדול חברותי עם ילדים בני גילו שבאים אליו, גם עם כאלה שלא הכיר אחרי כמה דקות שובר קרח ומשחק ומראה דברים וידידותי. גם הקטן חברותי (ביחס לגיל שלו כמובן) - הוא מתייחס לילדים, פונה אליהם, מחבק, צוחק אליהם. אין לשני בני בעיה חברתית עם אחרים, אבל אחד עם השני, זה כאילו אני מגדלת שני בנים יחידים. שום יחס, כל אחד רוצה את הדברים שלו וקריאות הספרים שלו והמשחקים שלו ואין שום דבר משותף לשניהם, הם ממש לא מעוניינים. הם ישנים ביחד באותו חדר, אין להם עוד אחים, אנו גם גרים במקום רחוק ואין הרבה חברים ומשפחה, כלומר נמצאים המון המשפחה הגרעינית ביחד. אבל למרות הכל, במשך שעות ארוכות בבית או וגם בחוץ, הם פשוט מתעלמים זה מזה. היינו בטיול משפחתי של שבועיים, רק ארבעתנו, והם פשוט לא התייחסו אחד לשני, בחופים, באגמים, בטיולים, שום דבר לא גרר משחק משותף או השתובבות ביחד. זה די מדכא אותי, הדבר הזה. אני מרגישה שזה לא תקין. מה דעתכן? זה משהו שכדאי לטפל בו? זה ישתנה מעצמו? אני מבינה שזה אולי קנאה של הגדול בקטן אבל אנו נותנים לגדול המון תשומת לב וזמן אישי לבד, מבחינה זו הוא ילד מאוד מטופח. הוא ילד סופר חכם ומפותח מכל הבחינות (באבחון שנשלח אליו מהגן אמרו שמחונן), ואנו עושים איתו את הדברים שמעניינים אותו ובהם הוא טוב. אף אחד לא משאיר אותו בצד, להפך, הוא מקבל המון מקום. גם הקטן מקבל הרבה, וגם הוא מופתח לגילו מוטורית וורבלית, ביחס לילדים אחרים שאני רואה. כל אחד לחוד, באמת במצב טוב, אני חושבת, גם רגשית בסה"כ הם ילדים מושקעים, המון נוכחות הורית, המון יחס אישי, הרבה יותר ממה שאני רואה בסביבה. מהצהריים הם בבית, איתי. אבא שלהם עובד יותר שעות, אבל גם הוא לפחות פעם בשבוע מהצהריים בבית
ובשישי שבת אנו כולנו ביחד בלי גנים ובלי כלום. מה גורם להתעלמות הזו אחד מהשני? מה עוד אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחים שלא מתייחסים אחד לשני - תגובה
סמדר ריינר21/09/2011שלום לי,
נדמה לי שמקור ההתעלמות כפי שאת אומרת באח הגדול שמאוד מקנא באחיו הקטן ובעצםן כאילו מכחיש את קיומו. יכול להיות שאת חושבת שאת משקיעה מאוד בשניהם אבל ייתכן שזו לא החוויה של הבן הגדול. נראה לי ששווה לדובב אותו מילולית או בדרך עקיפה של ציור ומשחק ולהבין יותר לעומק מה מציק לו ומה הוא מרגיש באמת. ייתכן שהו אחש שאחיו מקבל הרבה יותר התייחסות ממנו ועל כך הוא כועס עליו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סבא וסבתא מתגרשיםלילך20/09/2011
נכדתי בת 7 וקצת. הוריה התגרשו כשהייתה תינוקת. הסדרי הראייה עם אביה מתקיימים בצורה מסודרת. לצערי כעת אני בהליכי גירושים ואיננו יודעים כיצד לספר לה על כך. הכוונה לספר לה בלי שתחשוב שכל זוג נשוי עלול להפרד כמו הוריה וכעת כמו סבא וסבתא. איך מסבירים שגם סבא וסבתא בבתים נפרדים? גם כך עולמה מפוצל ומתחלק בין שני בתים.....
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה בקוצר רוח לתשובתכם..
לילך20/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסבא וסבתא מתגרשים - תגובה
סמדר ריינר21/09/2011שלום לילך,
ראשית, מדוע קוצר הרוח? פירסמת שאלה ואחרי שלוש שעות את מחכה בקוצר רוח לתשובה. אנחנו לא יכולים לענות כל כך מהר.
ולשאלתך - פשוט אומרים לה את האמת, שלפעמים יש זוגות שלא מסתדרים, אבל כמו שאת מציינת זה לא חייב לקרות ולא קורה תמיד, בדיוק כמו שהיא יכולה לראות שיש סביבה הרבה הורים וסבים שעדיין נשואים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
לילך21/09/2011ראשית, קוצר הרוח נבע מתחושת לחץ שלי ורצון עז לומר לנכדתי את הדבר הכי נכון...אז תודה.
שנית, אני מסכימה שצריך לומר את האמת אבל חשבתי שתתייחסי או תתיחסו יותר לכך שהילדה בת להורים גרושים וכנראה גם לסב וסבתא שמתגרשים...כך שהמודלים הכי קרובים אליה הם לא אבא, אמא וילד..לפחות לא תחת קורת גג אחת.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך - תגובה
סמדר ריינר22/09/2011שלום לילך,
אין התייחסות ספציפית לנושא הזה, שאני יכולה לחושב עליה מעבר להסבת תשומת ליבה לכך שיש גם משפחות אחרות, כפי שציינתי בתגובתי.
את צרכיה לקחת בחשבון שאין לך דרך למנוע ממנה שאלות ומחשבות וגם פגיעות מסויית עקב המצב. אכן יהיון לה שאלות שונות, לא כולן בשלב הזה, חלקן בגיל יותר מאוחר, מדוע זה קורה כך שמבפחה שלה, האם זה משהו גנטי, האם גם לה זה יקרה, וכו' ואין התייחסות קסם שתמנע את זה. אפשר רק לעמוד לרשותה באותם רגעים ולהצביע בפניה על כך שיש כל מיני אפשרויות וזה לא הכרחי שזה יקרה גם אצלה.
אם התכוונת לכך שאין לה דוגמה משפחתית למשפחה שיש בה זוג, אז לזה בודאי ובודאי שאין שום התייחסות שתיתן פיצוי. זה מה שיש, ואפשר להיות רק עם הכאב על כך שזה כך, ועם החששות שזה מעלה. אי אפשר לעשות משהו שישנה את ההשלכות של זה לגמרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על העיצות ושנה טובה לך
לילך22/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה, ושנה טובה.
סמדר ריינר22/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד שמתנהל מתוך התקפי זעם תמידיים.אמא20/09/2011
בני בן 11. בחוץ הוא מתנהג מקסים. בבית הוא מתנהל כמעט תמיד בסצינות והתקפי זעם. כל בקשה שאנחנו מבקשים ממנו (לסדר את הילקוט לפני ביה"ס, להתרחץ, להכין שיעורים וכו') גוררת מצידו סצינה וצרחות. אנחנו עומדים מולו ולא מותרים ואז הוא מקצין את הסצינה. אנחנו מוצאים את עצמנו במצב שכל הזמן שהוא בבית האוירה בבית היא של צעקות וסצינות. לאחרונה הוא גם החל לשקר. כשאנחנו מבררים אם היו שעורי בית הוא טוען שלא. בדיעבד אנחנו מבינים מהמורות שלו שהיו ושהוא לא הכין אותם.
התיעצנו עם מטפלת בנושא שאמרה שאי אפשר להתעמת עם הילד כל הזמן אבל אני מרגישה שברגע שהורדנו את הלחץ ממנו הוא מנצל את העניין ועושה עוד פחות מקודם.
אנחנו אובדי עצות. מה עושים.
כדאי לציין שאנחנו איתו לפני אבחון הפרעות קשב וריכוז מכיוון ואני מרגישה שקשה לו להתארגן על עצמו.
בברכה, אמא מתוסכלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי זעם של ילד בן 11
ד''ר שירי שדה שרביט20/09/2011לאמא שלום,
ייתכן והילד שלך סובל מהפרעת קשב וריכוז שמשפיעה על היחסים בבית ועל המוטיבציה שלו להכין שיעורים. אולם ייתכן גם שיש עימותים וקשיים בקשרים המשפחתיים, מעבר להפרעת הקשב והריכוז, אם היא קיימת.
לכן, מומלץ לסיים את האבחון ולאחר שתקבלו את חוות הדעת, לפנות להתייעצות עם פסיכולוג/פסיכותרפיסט המתמחה בילדים. ייתכן שמפגשים משפחתיים יהיו יעילים עבור כולכם.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)