מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פחד במקומות הומי אדם ורעשאני25/09/2011
שלום,
בני בן 3 וחצי. חברותי מאוד. לפני כשנה לקחנו אותו להצגה (הווליום של המוסיקה היה מאוד גבוה).
מאז ועד היום, ברגע שמגיעים למקומות שיש בהם הרבה אנשים ועם או בלי מוסיקה חזקה, הילד נכנס ל"היסטריה". בוכה מאוד שהוא רוצה ללכת הביתה, שכואבת לו הבטן וכו'. אם יש מוסיקה חזקה, צריך לשים לו ידיים על האוזניים. אנחנו לא מוותרים לו למרות שבוכה מאוד ואומר שרוצה ללכת הביתה. כמובן שאנחנו אומרים לו שאנחנו מבינים שהוא מפחד אבל הוא לא צריך לדאוג. שאמא ואבא איתו וכו'.... חשוב לציין שאחרי כמה זמן הוא נרגע ומתחיל להינות (בערך אחרי חצי שעה-שלושת רבעי שעה).
איך אני יכולה לעזור לו מלבד שיחת ההרגעה, חיבוק, מרימים אותו על הידיים וכו'?
לאיזה בעל מקצוע עלי לפנות אם בכלל אפשר בגיל הזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עניתי לשאלתך, ראי בהמשך
ד''ר שירי שדה שרביט01/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהמלי25/09/2011
ילדה בת 8 וילדה בת 12 ישנות באותו חדר. יש להם מחשב ואינטרנט. האם זה בסדר ?
השאלה היא בגלל שהקטנה מפגינה לפעמים התנהגות מחשידה, למשל, קופצת על בלון מאורך בין הרגליים כשהיא מקבלת בלון בעוד חברתה לא.
האם יש מקום לחשוד שהגדולה חושפת את הקטנה לתכנים לא ראויים ?
ואיך תסב את תשומת לב ההורים לחשד כזה אם אתה לא ההורה אלא סתם קרוב משפחה שמפחד לאבד קשר איתם במידה וטעית ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
סמדר ריינר25/09/2011שלום שלומי,
אין שום בעיה בכך שילדה בת 12 וילדה בת 8 לנות ביחד ויש להן מחשב ואינטרנט. ילדה שמאוננת - זה יכול להיות קשור לכל מיני דברים, לא בהכרח לחשיפה באינטרנט ולא בהכרח יש הוכחה לזה שגם אם יש חשיפה כזו זה נעשה על ידי אחותה, וגם אם יש חשיפה כזו על ידי אחותה ודאי שהפיתרון הוא לא ההפרדה בחדר אלא בדיקה מדוע בכלל אחותה גם היא נחשפת לתכנים כאלה, זה מה שלא תקין כאן, לא החדר המשותף.
גם עצם האוננות היא לא בהכרח בעייתית, אוננות היא דבר טבעי אם עושים אותו בפרטיות כמובן. הייתי מתחילה מלדבר עם ההורים על כך שהילדה מאוננת ליד אנשים וכדאי להעיר לה שזהו דבר שעושים בפרטיות. אם זה כבר נעשה ובכל זאת היא נוהגת לאונן הרבה וליד אנשים כדאי להמליץ להם לפנות איתה לטיפול.
אני חושבת שקצת הרחקת לכת במסקנות שלך, שהם מסתברות בלבד ולא בטוח שהן רלוונטיות לנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך להתמודד עם המצב ?
מלי25/09/2011אמנם, לא דיברתי על אוננות, אבל הסקת נכון. מדי פעם זה קורה אבל כואב הלב עליה היא לא יודעת מה המשמעות של זה כלפי מבוגרים. אני מתעלם וההורים שלה רואים אותי מתעלם, אבל הם מעירים לה ואני מרחם עליה.
הם כבר עושים את מה שאת אומרת (מעירים לה). ואם אגיד להם, הם בטח יגבירו את הלחץ עליה, ולא הייתי רוצה שלחץ יופעל עליה בגללי. הייתי מעדיף עולם בו כולם תמימים כמוה, מאשר עולמנו המסוכן במבוגרים. כמובן, שזה לא מציאותי, אבל אם זו היתה הבת שלי (ואני אוהב אותה כאילו היא הבת שלי, ואין לי ילדים עדיין עקב עקרות), לא הייתי מעיר לה, אלא הייתי שומר עליה שאף אחד לא יתעסק איתה ואם מישהו היה חושף אותה לתכנים לא ראויים או מעיר לה (ובכך חושף אותה לתכנים לא ראויים) הייתי פשוט שובר לו את הראש כדי להבין מאיפה הסטיה שלו מגיעה (זה כמובן מטאפורה כי אין לא אלים, אבל המשמעות מובנת).
אני לא רוצה להעיר, ושואף לא לדבר כי חשוב לי לשמור על קשר ולא להזכיר דברים לא נעימים שבסוף ייגרמו להוריה למבוכה שאז אולי הם עלולים להרחיק אותי ממנה כשמאוד חשוב לי לראות אותה. יש לה אופי הכי מדהים, וכבר ראיתי שהם מוותרת גם על זה (אוננות) כדי לדבר איתי כי אני נותן לה לבטא את עצמה (מדבר איתה על הבית ספר, על הכיתה) ונותן לה בטחון עצמי ובגלל זה היא מתלהבת ממני. ולכן, אני יודע שאני חשוב בשבילה והיא מבקשת לראות אותי ואני שמח לראות אותה עד שלפעמים נדמה שיש ביננו קשר אב ובת (גם זה יכול לסכן את הקשר מפני שכפי שאת יודעת הורה יכול גם לקנא שהבת שלו אוהבת אחרים על פניו, והיתה כבר שאלה בפורום על אמא שמקנא בשכנה שלה שאהובה על בנה).
מכל הסיבות האלה, אני מעדיף לא לדבר עם ההורים על החששות שלי שמא אחותה הגדולה חושפת אותה לתכנים לא ראויים. החשש הזה שלי הוא מפני שהקלות היא מאוד קלה, הרי היום יש גוגל, ומילת חיפוש סקס תוביל לנערה בת 12 וחצי למקומות שמסקרנים אותה. הנגישות הקלה לפורנו מובילה אותי לחשוש שהקטנה נחשפת לתכנים לא ראויים עקב אחותה הגדולה, זה עדיין לא נראה לי מסקנה מסתברת (למרות שהיא כן מסקנה מסתברת). זו תחושת בטן שיש לי ואני דואג לשלומה של הקטנה ומכאן החשש שלי.
האם זה בסדר שמהסיבות שכתבתי (פחד מניתוק הקשר) אני לא מדבר על ההורים על זה או שאין לי שום סיבה מוצדקת לדבר איתם על זה וכדאי ש"אטפל" (אבליג/אשלים/אמחק את החשש שלי) בעצמי בחשש שלי ?
אודה לתשובה איך להתייחס למצב הדברים שכתבתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך להתמודד עם המצב ? - תגובה
סמדר ריינר25/09/2011שלום שלומי,
אם הם מעירים לה וזה לא עוזר זה סימן שהאוננות של הילדה מעידה על מצוקה ריגשית. ולכן כדאי לייעץ להורים לפנות לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוותר כבר על זה, כי במילא הם בקשר
מלי25/09/2011עם היועצת של הבית ספר, היא קראה להם שהיא ועוד 3 תלמידות מפריעות ממה שהם סיפרו לי, ואני מניחה שכבר דיברו איתם. אז הם כבר בייעוץ עם יועצת בית ספר.
תודה, בכל אופן, וסליחה על השימוש בכינוי נקבה בהודעה החדשה שפתחתי, למען האמת מה שכתבתי על החשד מביך אותי מאוד כאן בפורום (מביך אותי להשתתף כאן בפורום עם הבעיות שהצגתי ואני מעדיף לשכוח מהקטע הזה).
בכל אופן, אשמח לתשובות ולמענה מפורט לגבי מה שביקשתי.
שנה טובה וסליחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגב, היא הילדה הכי שמחה ומאושרת
מלי25/09/2011והכי מקובלת בכיתה והכי כריזמטית. היא סיפרה "סוד" לי שבן בכיתה ביקש ממנה חברות. אבא שלה לא מסכים לזה בגיל כל כך צעיר. אחותה אדישה.
אוהבים אותה כי היא באמת מקסימה וכריזמטית, עם בטחון עצמי גבוה (בטוחה שאוהבים אותם, ולי אישית נראה לי שיש לי תרומה בתחושה שלה שאוהבים אותה).
שנה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוותר כבר על זה, כי במילא הם בקשר - תגובה
סמדר ריינר25/09/2011שלום לך,
אני לא מבינה לאיזה מענה מפורט אתה מתכוון, לפי דעתי קיבלת מענה מפורט מאוד. החשדות הם לא רלוונטים, מהסיבות שהסברתי בתשובתי הראשונה. כן חשוב לדעתי להפנות אותן לטיפול פסיכולוגי, גם אם הם בקשר עם היועצת, הקשר עם היועצת הוא בנושא אחר, והיא אינה פסיכולוגית. מעבר לזה אין משהו מפורט יותר להגיד.
גם העובדה שהילדה נראית שמחה ומאושרת לא סותרת את זה שהאוננות המורבה מעדידה על מצוקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גןיעל25/09/2011
בני (עוד חודשיים בן 4) התחיל גן עיריה השנה, טרום חובה+חובה, וההסתגלות שלו קשה.
יש לו נטיה להיעלב כנראה יותר מילדים אחרים (לא ראינו את זה בגן הפרטי), וכנראה שהוא בוכה בגן כשאומרים לו דברים שהוא רואה כפוגעים.
במפגשים לא מתוכננים עם ילדים מהגן בגינת המשחקים אחרי הצהריים, אנחנו רואים שהם (כל פעם ילד אחר) ניגשים אליו כדי להגיד לו מילים שיגרמולו לבכות. בד"כ הילד מהגן מביא ילד אחר כדי להראות לו "תראו איך אני אומר ל-XXX די והוא מתחיל לבכות".
דיברתי על זה עם הגננת אבל היא לא יודעת כיצד לנהוג,
וגם אמרתי לבן שלי שכדאי לו להמנע מלבכות בגן, אבל זאת נראית לי משימה בילתי אפשרית בשבילו :-(
הוא לא הכיר אף ילד מהגן לפני תחילת השנה, ואני מפחדת שהיחס הזה של הילדים ימנע את האפשרות שגם יהיו לו חברים שם (כי גם ילדים שיכולים להיות חברים שלו יתרחקו ממנו לאחר שיראו שאחרים צוחקים עליו).
מה אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גן - תגובה
סמדר ריינר25/09/2011שלום יעל,
הילד שך כנראה מרגיש בודד ופגיע, ולכן הוא בוכה. כדאי לעוזר לו להתחבר כדי שירגיש כמה שיותר מהר יותר בנוח. כדאי לך ליצור קשר עם אימהות אחרות ולתאם ביקורים אחה"צ של ילדים אצלכם כל פעם ילד אחד ולהפאשר לו להלכיר ילדים מהגן בתנאים נוחים ולא מאיימים כדי שירגיש יותר נוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות במשפחהי24/09/2011
שלום! אני בן 20 ויש אצלנו בעיות במשפחה ואני חושש שאחותי הקטנה בת 8 תפגע נפשית. היא יושנת איתם בחדר וההורים כל לילה(גם במהלך היום) רבים והיא קמה ובוכה(ככה כבר הרבה שנים)! אני אישית שמתי לב שנהיו לה פחדים ממלא דברים שלא היו לפני זה.
שאלה : האם באמת צריך לחשוש או שאני טועה?
ואשמח לדעת מה אשפר לעשות בעניין ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות במשפחה - תגובה
ליאת גרוס24/09/2011שלום לך
מתול מה שכתבת אכן נשמע שיש סיבה אמיתית לדאגתך. יחד עם זאת יכולותך מוגבלות. אתה יכול לנסות לשוחח עם ההורים פעם או פעמיים ולהציע להם לפנות עם הילדה לטיפול. מטפל טוב יקח בחשבון גם את המריבות בינהן ויערב אותם בטיפול. הרי בסך הכל הם רוצים לטובתה. אם הם לא ירצו אל תתעקש.
אתה יכול להציע לאחותך לשוחח עם היועצת או המחנכת בבית הספר.
בטח גם לך מאד לא פשוט... שתף את ההורים בהרגשות שלך אולי יוכלו להקשיב לזה יותר מאשר לביקורת על התנהלותם עם אחותך.
מקווה שדברים ישתפרו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני מאוהב בגיסתיאמא לתאומים24/09/2011
שלום,
אשמח לעזרה בבעייה שמטרידה אותי. אני אמא לתאומים בני 4 ושלושה חודשים. אחד מהם ממש מאוהב בגיסתי שגרה בסמוך אלי. הוא כל הזמן מדבר עליה, רוצה להיות איתה, מציק מאוד לבנה בן השנתיים, כמובן כדי לזכות בתשומת לבה וכן,גם אין לו בעיה שאעלם לו מהעיניים כשהוא איתה. הוא אפילו מציע שאקח את בנה לטיול כדי שהוא ישאר איתה. אני מניחה שאולי שורש הבעיה טמון במערכת היחסים ביני לבינו, אך איך עלי לפעול? מה עושים? אני נואשת!
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בני מאוהב בגיסתי - תגובה
ליאת גרוס24/09/2011שלום לך.
נסי שלא לחוש קנאה כלפי גיסתך. ההפך. יופי שהילד מצא דמות משמעותית נוספת. אל תרחיקי בינהם. את אמא שלו. את לא בתחרות על התפקיד. תזרמי... פתרון הבעייה לא קשור אליה.
במקביל שווה לבדוק מה קורה בינך ובינו. מה המקום שהוא מקבל בהשוואה לאחיו התאום.
הורות לתאומים היא מאד מורכבת. אם את חשה שיש בעיה במערכת היחסים בינכם פני לאיש מקצוע למתמחה בהורות לתאומים ל2-3 פגישות הכוונה לבדוק לעומק מה קורה שם.
נסי לספק לו זמן איכות בלעדי איתך בנוכחות ושלא בנוכחות אחיו. לא חייבים לצאת מהבית או להרחיק את האח פשוט להיכנס איתו למיטה לחצי שעה, מקלחת נפרדת וכו'.
תבדקי עם עצמך מה קורה לך בנוכחותו. מה הוא עושה לך רגשית? ואז תקשיבי טוב לקל הזה.תראי מה זה עושה לך...
מקווה שחווית הנואשות תעלם...
בהצלחה
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה "צוחקת "כל הזמןאורחת223/09/2011
שלום רב
אני אמא לשני בנים ובת.
הבת הולגת לגן חובה היא בת חמש+3 חודשים.היא ילדה מאוד חייכנית ואוהבת לשחק ואוהבת לעשות כיף כל הזמן.
הבעיה היא שבזמן שאנחנו יושבים לקרוא או לכתוב מספרים או את השם שלה...היא מתחילה לצחוק וזה בא בהדרגתיות בלי שום סיבה מצחיקה.בכיתה היא גם כן "צוחקת" בזמן לימוד אבל המורה לא מרשה כל הזמן להיות כך,והיא זאת שהעירה לי שצריך לדון בעניין.
אומנם היא רק בת חמש ולומדת בגן חובה,אני לא רוצה שזה יפריע למהלך הלימודים שלה בכיתה וגם בזמן שלה איתי בבית.
אודה לכם מאוד אם אוכל לשמוע מכם עצה שתוכל לעזור לי
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה "צוחקת "כל הזמן - תגובה
ליאת גרוס24/09/2011שלום לך
העובדה שהצחוק הזה בא לידי ביטוי סביב תחומי למידה מספרת לנו משהו שחשוב להקשיב לו. נראה שיש משהו קשה, מביך, מלחיץ או משהו אחר. אל תתייחסי לצחוק כשמחה או הנאה אלא כאל ביטוי רגשי של משהו אחר.מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת חמש
אורחת227/09/2011שלום רב
אני לא יודעת איך להגדיר את הצחוק הממושך שלה לכל דבר.וחשוב לי לציין לך שלא רק בתחומי הלמידה,כמעט בכל דבר שעושה יש צחוקים וחיוכים ממושכים.
קשה לי להתמודד איתה כשהיא צוחקת כל הזמן,אני מנסה כל הזמן להזכיר לה שלא צוחקים על כל דבר ששומעים,לפעמים צריך רק להקשיב.
למשל כשאנחנו יושבות לקרוא משהו וכשמופנית אליה שאלה ואין לה תשובה היא מחייכת ואומרת אחרי שנותנים לה את התשובה "אה נכון אני יודעת אבל שכחתי.."* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת חמש - תגובה
ליאת גרוס30/09/2011שוב שלום לך. את מתארת שוב מצב שמחייכת במצב שלא יודעת. זה צחוק של מצוקה מבוכה ולא של הנאה. חשוב להבין את זה. העובדה שאומרת שידעה רק שכחה מחזקת את מה שאמרתי. היא עושה הכל כדי לא להודות שלא יודעת. יש לכך סיבה. יכול להיות שזה קשור לתפיסה הסובייקטיבית שלה בנוגע לתגובה שלכם ולציפיות שלכם ממנה. אני מאד ממליצה להיפגש עם איש מקצוע ולנסות להבין מה קורה בחיבור ביניכם שמעורר בה התנהגויות של צחוק לא מותאם ושקרנות. בינתיים , אם קשה להתייחס לצחוק כביטוי מצוקה אני מציעה להתעלם ממנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודההה!
אורחת230/09/2011אני מודה לך מאוד
תודההה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיניות אצל ילד בן 5משה23/09/2011
שלום רב
בנינו בן ה5 נשכב על בטנו לעיתים קרובות
ונוהג לחכך את איבר מינו במיטה / באמבטיה. בד"כ שהוא עושה זאת
הוא שם את היד באזור אבר המין.
הדבר גורם לנו לדאגה, אולי יש חלילה סיבה לדבר או ליחילופין מאיפה הילד למד את זה
אנחנו אומרים לו לא פעם שזה לא צנוע ולא יפה, אך חוששים מצד שני שלא לגרום לו חלילה טראומה מהתעסקות מינית בעתיד, נשמח לצה והדרכה כיצד נכון לנהוג במקרה כזה.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיניות אצל ילד בן 5 - תגובה
סמדר ריינר23/09/2011שלום משה,
אוננות אצל ילדים היא דבר טבעי. במובן הזה זה לא נכון להגיד לו שזה לא יפה, כי זה עלול לגרום אצלו לתחושה שמין זה דבר מבייש ומלוכלך. כן חשוב להגיד לו שעושים את זה בפרטיות ולא ליד אנשים. אם הוא מרבה לעשות זאת, מדי יום מספר פעמים ולמרות שאתם מציינים שלא עושים זאת ליד אנשים הוא ממשיך לעשות את זה, כדאי לבדוק יותר לעומק מה הבעיה ולפנות לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות אצל ביתי בת ה-5 וחציגילה22/09/2011
ביי הבכורה בת 5 וחצי נמצאת עכשיו בכיתה א', ישנה בעיה מתחילת השנה שהיא נהיית חרדתית מאד לגבי כל דבר, אם היא לא רואה אותי בטטח הראיה שלה, היא צועקת כדי לראות שאני בסביבה, היא לא מוכנה לצאת לשער ביה"ב בסוף היום אם מישהו לא מלווה אותה ומיד היא מתחילה לבכות. חשבו לי לציין שעברה עליה תקופה מלאה בשינויים במסגרת הקבועה, כמו נעבר דירה, אחות חדשה 0עד עכשיו היתה בת יחידה9 וכיה א'. אני בטוחה שכל אלו לא תרמו לחרדות שיש לה. האלה שלי מה עושים כדי לעזור לה להתגבר על חרדות ופחדים אלו, נסינו כל מיני דברים לדבר איתה, לתת לה לעשות דברים אחראים אחרים כדי שהיא תרגיש שהיא חזקה ו"אמיצה" מספיק כדי להתמודד עם פחדים אלו ולא לבכות. אנא עזרו לנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות אצל ביתי בת ה-5 וחצי - תגובה
סמדר ריינר22/09/2011שלום גילה,
אתם יכולים לעיין בעמודת שלאות נפוצות בתשובה העוסקת בפחדי ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלימותסיון22/09/2011
מה יכולה להיות הסיבה לאלימות של ילד בן 4 בגן? זה גן חדש ובנוסף נולד לו אח לפני 3 חודשים. מדובר בילד מאוד ורבאלי ורגיש.
איך ניתן לעזור לו לפתור זאת (עיצוב התנהגות? פרסים?)
חוששת שייתפס כ"ילד אלים" למרות שלא היה כזה מעולם.
בנוסף, הגננת אומרת שמציק בכוונה לילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלימות - תגובה
סמדר ריינר22/09/2011שלום סיוון,
יכולות להיות המון סיבות. קודם כל חשוב לנסות לתת לו כלים אחרים לפתור בעיות, להבין מה מציק לו, באיזה מצבים הוא נהיה אלים ואיך אפשר לפתור אותם אחרת. מאחר ונולד לו אח חשוב לתת לו זמן איכות גם לבד עם אחד ההורים ולדבר איתו גם על השמחה וגם על הקשיים והקנאה על כך שנולד לו אח ולתת להם לגיטימציה. אם כל זה לא עוזר צריך לפנות לייעוץ כדי לבדוק יותר לעומק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעוט בן 3.5צביקה22/09/2011
שלום,
בני גמול כבר כשנה , לפני כחודשיים-שלוש , התחיל לעשות צרכים , בעיקר גדולים
במכנסיים במשך היום , בעיקר בגן (גם במשפחתון שהיה וגם בגן החדש , ולא מהתרגשות של המעבר , אלא כדי להדיג משהו לדעתי) . למרות שהוא אוהב את הגן שלו ומסתדר טוב עם החברים ולא נראים עליו סימני חרדה מלבד שראיתי לפעמים שיד אחת קפוצה - כששאלתי אותו על כך הוא ענה לי שהוא מחזיק ביחד מקדחה/מכשיר חשמלי (הוא אוהב לשחק/לדמיין על מכשירי חשמל) והוא לא פותח את היד כדי שלא יפול . אך הוא פותח את היד מדי פעם ומתפקד רגיל.
לגבי עשיית צרכים - דברתי אתו על זה , ואמר לי שהוא משחק בחצר (וכנראה לא רוצה להפסיק וללכת לשירותים , שלא להפסיד את המשחק או הפעילות ולכן לא הולך , לדעתי מבחירה)
הילד שמח , משחק , חכם , נותנים לו רגש חם ואוהב במידה גדושה.
שאלתי - האם נדרש טיפול רגשי -כגון מוזיקה/תנועה ? או פסיכולוגי ?
או שלא צריך לדעתכם טיפול בכלל ?
תודה
צביקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעוט בן 3.5 - תגובה
סמדר ריינר22/09/2011שלום צביקה,
כן צריך טיפול, לדעתי הדרכת הורים. חשוב להפסיק את התופעה ובזמן אחרת היא עלולה להתקבע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף-איך מסבירים לפעוטגלית22/09/2011
שלום , איך אני יכולה להסביר לבני בן שנתיים וחצי שמעכשיו פעם בשבועיים ישן אצל אבא שלו בסופשבוע . מעולם לא נפרדתי ללילה אחד מבני ובמסגרת הסדרי הראיה שהורחבו הוא יתחיל לישון אצל פעם בשבועיים. הסדרי הראיה של ימי שני ורביעי האבא לא קיים בצורה רצופה ומסודרת. מה אומרים שלא ירגיש אני נוטשת אותו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף-איך מסבירים לפעוט - תגובה
סמדר ריינר22/09/2011שלום גלית,
בכל לא בטוח שהפעוט ירגיש שאת נוטשת אותו. זו יכולה להיות ההרגשה שלך, לא בטוח שהי אגם שלו ובאותה עוצמה.
את יכולה להסביר ו שביום שבת הוא יישן אצל אבא, ואחר כך את תבואי לקחת אותו, וגם תדברי איתו בטלפון (בתאום עם האב כמובן).
את יכולה להגיד שלו שגם הדובי שלו, או משחק אחר יבוא איתו לשם, ואחר כך גם יחזור איתו.
חשוב שתעשי זאת בצורה עניינית, בלי יותר מדי דרמה או ריגשי אשמה. הילד הולך לאבא שלו, לא לאדם זר וחשוב שאת תהיי רגועה כדי שגם הילד יהיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות חריגה ילדה בת ששמירי22/09/2011
היי, ביתי בת 6 התחילה כיתה א' השנה, מתחילת השנה היא נירדמת בכול אפשרות, גם בשיעור, היא יכולה לישון שעתיים צהריים ללכת לישון ב- 20:00 ולהירדם בשיעור.
עשינו לה בדיקות דם, כלליות, ברזל סוכר בלוטות התריס, הכל בסדר, קצת חוסר ברזל אבל הרופא טוען שזה לא מה שמשפיע. אני רוצה לצין שאבי נפטר לפני 7 חודשים, בפתאומיות מסרטן ועברנו תקופה מאוד קשה.הילדה מאוד עצבנית,בוכה על כול דבר, ובאופן כללי היא מופנמת.מה אפשר לעשות, האים צריך לבצע עוד בדיקות? אשמח לתגובתכם...
תודה מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות חריגה ילדה בת שש - תגובה
סמדר ריינר22/09/2011שלום מירי,
לגבי עוד בדיקות רפואיות זה לא הפורום המתאים לענות לך. אבל בהחלט ייתכן שהשינה המוגזמת מעידה על מצוקה ריגשית ועל כך כדאי לפנות לייעוץ מסודר אצל פסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להתמודד עם ביתי - דחוףאמא לשניים22/09/2011
שלום רב, אני מקווה שאני אתן מספיק פרטים כדי שתוכלו לתת לי עצה... אנחנו הורים בשנות ה- 30+ שלנו והורים לשני ילדים, הבת בת 4.5 והבן עוד 4 חודשים בין 3. עברנו לפני מס' חודשים לדירה חדשה, בהתחלה לא השפיע ולאחר מכן הייתה ירידה בהתנהגות וכרגע הכל חזר לקדמותו. יש לנו ילדים שובבים וכמו כל הילדים לפעמים עושים שטויות ולפעמים חוצפנים, אך בסך הכל ילדים מקסימים שמרעיפים עליהם המון אהבה. ביתי הולכת לגן עירייה ולאחר הגן לצהרון של חמותי. לפני שבועיים סידרתי את התיק של הגן של ביתי וגיליתי כרגיל (!) כמה בובות קטנות ושטויות קטנות שאף פעם לא ייחסתי לזה משמעות מיוחדת כי תיארתי לעצמי שזה בא מהבית של חמותי ובטח חמותי יודעת. אבל אז ראיתי איזשהו חפץ (לצערי ברח לי מהו) שלא ייתכן שהוא בא מביתה של חמותי אלא מהגן.נדלקה לי נורה אדומה וניגשתי לדבר עם ביתי. ברגע שהתחלתי לדבר על זה היא הפסיקה לזוז וראיתי בברור שהיא ממש מפחדת לדבר על זה. הסברתי לה שאני לא אכעס ולא אתרגז אבל אני מבקשת לדעת מאיפה הדברים, לאחר שנסתה לשקר ולהפיל את זה על הבן דוד שלה היא נשברה ואמרה לי שהיא לקחה את זה מהגן כי אין לה כזה בבית... הסברתי לה שזה דבר שלא עושים ואני רואה את זה כמעשה לא יפה וצריך להחזיר לגן. למחרת ניגשנו לגננת (בצד ולא ליד הילדים, חשוב לי לא להביך אותה כי היא חסרת ביטחון עצמי שמתבטא שניסיון לשלוט על החברים) והחזרנו לגננת את הדברים, הגננת הסבירה לה שהיא יכולה לשאול אותה אם אפשר לקחת ואם יהיה ניתן היא תיתן לה לכמה ימים. היא הבינה וחשבתי שסיימתי עם הנושא. אתמול כאשר באתי לקחת אותה מחמותי, חמותי סיפרה לי שהיא אמרה לבן דוד שלה ששיחק עם איזה ספר, שהם לא צריכים את הספר וכדאי והוא יכול לקרוע אותו. כמובן שהוא הקשיב לה והוא קרע את הספר. בנוסף פתחתי את התיק שלה וגיליתי שוב, ספר, חרוזים, כל מיני שטויות קטנות שהיא פשוט לקחה ללא רשות מהצהרון. אני ממש מודאגת ולא יודעת איך להתמודד עם הנושא. העונש שנתתי לאחר שהסברתי לה הוא לא ללבוש שמלה עד יום ראשון, משהו שממש מפריעה לה ולא טלויזיה עד יום שישי, אבל אני לא מרגישה שזה משפיע ואני ממש ממש מודאגת, אני אשמח לעצות! בבקשה עזרו לי, כל כך חשובלי האושר שלהם אבל חשוב לי לגדל אותם עם ערכים נכונים ואני לא יודעת כיצד להתמודד עם זה! תודה, אמא מודאגת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך להתמודד עם ביתי - דחוף - תגובה
סמדר ריינר22/09/2011שלום לך,
עד לעניין העונש - פעלת נכון וברגישות. העונש ממש מיותר והוא כנראה גם לא יעזור. אני מבינה שאת מזועזעת, אבל עונשים בדרך כלל לא פותרים את הבעיות אבל כן גורמים נזק והשפלה לילד.
ילדים שגונבים עושים זאת בדרך כלל עקב מצוקה ריגשית. חשוב במקרה כזה להבין ולברר מה המצוקה ולא להעניש את הילד על כך שהוא במצוקה.
אפשר לנסות לדובב את הילדה דרך משחק או ציור כדי לנסות להבין טוב יותר מה מציק לה. (למשל לשאול אותה אם הייתה פיה שמגשימה 3 משאלות מה הייתה מבקשת, למשל לבקש ממנה לצייר משפחה ולספר עליה סיפור, וכו').
מדובר בסך הכל בילדה קטנה, שלא ממש הולכת להיות פושעת, או שלא מבדילה בין טוב לרע. היא מבדילה טוב מאוד והתגובה המפוחדת שלה כשגילית את הגניבה מעידה על כך. בכל זאת היא כנראה כועסת על משהו (קריעת הספר) או מרגישה שמשהו חשוב נגזל ממנה (תשומת לב שהייתה קודם יותר? ) ואפשר לטפל בזה בקלות, זה קורה להרבה ילדים, ואין צורך להיות מאוד מודאגים.
אם אתם לא מצליחים להבין לבד אפשר לפנות לגורם מקצועי לצורך התייעצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה ופחדים אצל ילד בן 10לימור22/09/2011
יש לי ילד בן 10 שמזה שבוע סובל מחרדות ופחדים טוען ששומע קול פנימי שמדבר אליו ואומר לו לומר דברים שהוא לא רוצה להגיד מרגיש דפיקות לב ורעד בגוף כמו כן בוכה הרבה ומסתגר בעצמו בבקשה עזרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה ופחדים אצל ילד בן 10 - תגובה
סמדר ריינר22/09/2011שלום לימור,
נראה לי שכדאי שתפנו לפסיכיאטר כדי לבדוק ממה הדבר נובע וכיצד יש לטפל בו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בכיתה אגלית21/09/2011
שלום רב,
בתי לומדת בכיתה א' , הבעיה איתה שהיא ברוב הזמן לא מעתיקה מהלוח מכל מיני תירוצים כאלה ואחרים. המחברות שלה אינן מלאות וכל מה שקשור בעבודת כיתה היא לא ממש עושה. העניין הוא שישנם ימים שאני נותנת לה הרצאה בבוקר שהיום היא חייבת לעבוד ולהעתיק מהלוח אז באותו היום היא כן מצליחה וכן מעתיקה ועובדת יפה.
השאלה שלי, כיצד להתייחס לכך ניסיתי לשוחח איתה בנועם, כעסתי עליה במס' פעמים , אמרתי שלא נלך לפה או לשם אך נראה שכלום לא עוזר . רק כאשר ישנה שיחה רצינית כל בוקר וזה בדרך כלל אחרי יום שהיא לא עבדה בכיתה אז היא עובדת ליום יומיים ואחר כך שוב חוזר. נראה שכאשר היא רוצה היא יכולה אך ברוב המקרים היא כנראה לא רוצה.
מה אוכל לעשות על מנת לסייע לה?
תודה גלית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בכיתה א - תגובה
סמדר ריינר22/09/2011שלום גלית,
אני חושבת שאת דווקא צריכה לרדת מהעניין ולתת למורה לטפל בו. יכול להיות שהילדה מתחזקת את הקשר איתך דרך הדבר הזה כי היא למדה שזה מאוד חשוב לך. אני לא יודעת באיזה עוד אופנים בא לידי ביטוי הקשר ביניכן. האם אתם גם משחקות יחד, האם יש התעניינות בחוויה שלה מעבר לעניין הזה? אם לא, או לא מספיק כדאי מאוד לחזק את ההתייחסויות האחרות שמניתי ולהתייחס כמה שפחות לעניין הלימודים. כי ייתכן שאין לה אינטרס לשפר את עניין הלימודים עם זו הדרך לקבל ממך תשומת לב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)