מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה חרדתיתנעמי19/09/2011
שלום, ביתי בת 4 היתה ילדה עם ביטחון עצמי שאוהבת להשתתף בחוגים בגן, בפעילות אחרי צהרים וכדומה. בתקופה האחרונה משהו השתנה. היא נדבקת אלי בצורה קיצונית, בוכה בגן למרות שזה אותו גן כבר 3 שנים, לקחתי אותה לחוג היא נדבקה לי לרגל ולא השתתפה, ששואלים אותה לשמה היא לא עונה, ברגע שמישהו זר מתקרב היא קופאת במקום, כאשר אני מסתובבת איתה ברחוב ומתרחקת ממנה בחצי מטר היא נכנסת להיסטריה.היינו בבריכה המציל שרק אז היא לא רוצה ללכת לבריכה יותר. לא קרה שום דבר בגן או משהו טראומתי (התעללות או משהו כזה) כי היא איתי כל הזמן וחוץ מבגן היא לא נשארה עם אף אחד. אני ממש מתוסכלת מזה. היא הפכה לילדה חרדתית\ ביישנית שדבוקה לי לרגל. היא כל כך רצתה מסיבת יום הולדת בגן עם מפעילה ועכשיו היא לא רוצה היא רוצה בבית. הדבר היחד שהשתנה הוא שנולדה לי תינוקת לפני 5 חודשים, אך השינוי לא חל מיד. מה לעשות? למי לפנות? בהתחלה הייתי מאוד אמפתית להתנהגות הזו, אך עכשיו זה כבר עובר כל גבול ואני התחלתי להגיד לה שהיא מאכזבת אותיוההתנהגות הזו כבר לא מקובלת עלי. איזה גישה נכונה ? לתשובתך אודה נעמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה חרדתית - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט20/09/2011נעמי שלום,
הסיום של שאלתך היה החשוב מכל - מבחינת בתך, הלידה של אחותה היא הדבר המשמעותי ביותר שהתרחש לאחרונה והשפיע על השינוי. ייתכן והיא מרגישה או מאמינה שלך יהיה נוח יותר כשהיא תהיה מעט רחוקה ממך ומהתינוקת - תשחק קצת יותר רחוק ולא "תידבק" אליכם, תדבר גם עם אנשים אחרים ותאפשר לך מעט מרחב. אולם עבור בתך, היא מרגישה שאם היא תתרחק אפילו לקצת, את עלולה לחזק עוד יותר את הקשר שלך עם אחותה והיא תמצא את עצמה מנותקת מכם. לכן, היא מתעקשת על היצמדות רבה יותר, אפילו במסיבת יום ההולדת שתכננה.
לכן, אני ממליצה לך בחום להפסיק לשדל אותה להתרחק ממך. אלא להיפך - לקבל את מצב העניינים בו היא כעת צמודה אלייך, למשל להביא גם בגינה משחקים שתוכלו לשחק יחד כשהיא לידך או בזמן שאת מאכילה את אחותה. ככל שהיא תראה שאת לא מנסה להרחיק אותה כדי להישאר לבד עם התינוקת (כך זה מובן בראש שלה, כילדה), היא תרגיש בטוחה יותר להתנתק מכן לתקופה. כמו כן, כדאי מאוד לחזק את הקשר שלה עם אביה ועם גורמים נוספים במשפחה.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשת לחלוטין לא מוצאת פתרון!מיואשת..19/09/2011
שלום רב
ביתי בת 7 עלתה לכיתה א' אנו נתקלים כל לילה בבעיות שינה שהולכות ומחמירות כלומר זה מתחיל בזה שהפחדים שלה התגברו והיא אומרת בעצמה לא רוצה לישון לבד למרות שבני בן ה 4 וחצי איתה והם ישנים יחד ללא בעיה אך הילדה מתעוררת כל לילה לפחות 3-4 פעמים ולא מוכנה לחזור לישון בחזרה בשום פנים ואופן בוכה ונכנסת להיסטריה בלתי מובנת כיום היא מצאה לעצמה פתרון והיא מתגנבת למיטה שלנו וללא כל פלא נרדמת בשניות
די אנו סובלים ממנה מאוד עם נושא ההשכבה ואם ההמשכיות של הלילה שמתקרב אני ובן זוגי לא יודעים מה זה לישון לילה אחד שלם, מדובר גם בילדה שהייתה עדה לגירושין שלי מאביה אנחנו לא יודעים מה לעשות איתה בהתחלה נורא הבנו לליבה בגלל העלייה לכיתה א' אך די זה כבר חודש ככה וזה רק מחמיר מיום ליום
אני מיואשת כבר אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה קורה
ג'וליה19/09/2011אני רק המבקרת בפורום ולא הפסיכולוגית, רק רציתי לשתף אותך במה שעבר עלינו לפני 7 שנים כשנולדה הבת השניה . הבן הבכור התחיל להתעורר משנת צהריים כל יום בשעה 5בדיוק ולמרר בבכי במשך שעה תמימה, ללא שליטה וללא יכולת להרגיע אותו. הוא היה אז בן 3, נבהלנו נורא ורצנו לרופאת ילדים, והיא אמרה שזה יעבור, ובאמת זה נמשך כחודשיים ואז עבר כלא היה. תדעי שלא רק אתם עוברים את זה, ואל תתייאשי. הרי עליה לבית ספר זה גם סוג של משבר. ושתרגישו טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מיואשת..20/09/2011תודה מתוקה, אולי את נותנת לי איזה שהיא נקודה לתקווה, אך שמעתי שיש מקרים שזה נמשך מעל חצי שנה גם ולא ממש מתאים לי שזה יקרה. בן זוגי ואני לא ישנים טוב ויש לי גם תינוק והיא מעירה את כל הבית ואז בן זוגי מתלונן בפניי שהוא לא יכול להמשיך ככה כי הוא לא מתפקד בעבודה והוא עובד מ 6 בבוקר עד 7 8 בערב ואני מאמינה שלילדה בעצמה יש קושי מסויים להתרכז בלימודים מחוסר שינה אני לא יודעת מה לעשות כבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתעני לי בבקש אני ממוטטת
מיואשת..20/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיואשת לחלוטין לא מוצאת פתרון! - תגובה
סמדר ריינר21/09/2011שלום לך,
נשמע שהילדה אכן במצוקה, וכדאי לפנות איתה לטיפול מסודר. בנוסף את מוזמנת לעיין בעמודת שאלות נפוצות בתשובה העוסקת בפחדי ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשים פסיכולוגית למתבגרת 14 פ"תאלי19/09/2011
נודה לשמות.
חרדה חברתית באופן כללי+השלכותיה
אין לנו רכב.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחפשים פסיכולוגית למתבגרת 14 פ"ת - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט20/09/2011אלי שלום,
במרכז הרפואי שניידר יש מרפאה מצוינת לטיפול בחרדה, מומלץ לפנות לשם.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מחיתוליםליאת19/09/2011
שלום. בני בן שנתיים+5 חודשים, עדיןי לא בגן אלא בבית עם מטפלת. אני מנסה לגמול אותו מחיתולים. הוא ממש לא רוצה להתקרב לשירותים או לסיר, לא בשביל קקי ולא בשביל פיפי. הוא פיתח שיטה משלו: אומר שרוצה לאמבטיה, שמים אותו באמבטיה והוא עושה שם פיפי, גם קקי עשה שם פעם אחת או פעמיים. אני לא יודעת איך לשבור את ההתנגדות שלו מהשירותים ומהסיר. הוא ממש צורח כשאני רק מציעה לו שירותים או סיר. אני קוראת את הספרים הנכונים, מציעה פרסים, מראה לו שאחיו הגדול ואביו הולכים לשירותים וכולי וכולי. כלום לא עוזר. השלב של זיהוי הצרכים והידיעה שלא עושים במכנסיים עבר, השלב הבא של לעשות בשירותים או בסיר, לא עובד לנו. אגב, הוא גם מוכן לעשות פיפי בדשא, למשל. רק שירותים וסיר לא. יש לכן עיצה? אגב, הגמילה התחילה מבקשות שלו לא להיות עם חיתול, היה נראה שהוא פשוט לא מעוניין יותר בחיתול, וגם מבשר על שעושה פיפי או קקי, כלומר במובן זה הרגשנו שהוא בשל. הוא גם מדבר מעולה ומפותח מאוד מבחינה מוטורית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מחיתולים - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט20/09/2011לילך שלום,
נראה שהבן שלך מוכן לגמילה, מזהה את הצרכים ויודע להתאפק עד שהוא מגיע ל... מקום הלא נכון לעשיית הצרכים. כדי שתהליך הגמילה יסתיים בהצלחה, יש לשנות את החלק האחרון ולעזור לילד לעשות את צרכיו במקומות המתאימים. אין בעיה שבחוץ יעשה בגינה, זה מקובל בהחלט בגילו, אולם בבית זה לא לעניין לעשות את הצרכים באמבטיה.
כדאי שתסבירו לו שבאמבטיה לא עושים יותר פיפי וקקי, עושים אותם בשירותים או בסיר, ומעכשיו הוא מתקלח פעם אחת ביום, בערב. לאחר מכן, יש להקפיד על כך ולעודד אותו ללכת לשירותים כשהוא צריך. כדאי להימנע משיחות נוספות על הנושא, נראה לי שהבן שלך מבין את רוח הדברים מצוין.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת אכילה?נעה19/09/2011
ביתי בת 7. בעבר הייתה אמנם בררנית, אך אכלה ברצון. בחודשים האחרונים החלה בהדרגה לסלוד ממאכלים שבעבר אהבה לאכול ובאופן גורף מבשר. בחלק מהמקרים היא פוסלת את האוכל על פי מראה בלבד, ולפעמים היא טועמת וישר יורקת. חשוב לומר שאני לא מציעה לה גפילטע פיש ורגל קרושה אלא מאכלים פשוטים וטעימים שבעבר היא אהבה.
כמה עובדות חשובות:
1. יש הרעה כללית בהתנהגות. תמיד היא הייתה ילדה מאד דעתנית, עקשנית, רגישה ביתר, "קריזיונרית", אבל כעת המצב חמור יותר.
2. עד לפני כמה חודשים היא הייתה באחוזון 90 במשקל ובגובה, אבל להערכתי היא מאבדת משקל.
3. בהחלט יש לה את הסיבות הרגשיות שלה להיות "לא מרוצה מהחיים" - בעיות חברתיות שתמיד ליוו אותה, הורים גרושים (מאז שהיא הייתה תינוקת) - אבל לא הייתה החמרה בשטח זה שנראית רלוונטית.
4. היא לא מודעת לרעב. יכול לקרות שהיא לא תאכל את מה ששלחתי לה לארוחת עשר (לבקשתה) כי היא לא הייתה רעבה, מה שהגישו בצהרון לא היה לה טעים, וכך אני מקבלת בארבע ילדה עצבנית מאד שבכלל לא מבינה שהיא פשוט גוועת.
5. אני מנסה ככל יכולתי לנטר את התזונה שלה ולדאוג שתצרוך מספיק מכל דבר.
שאלות:
1. האם יכול להיות קשר לבעיה אורגנית (למשל: מע' עיכול, פטרת בפה)?
2. האם יש מקום להתייעצות עם פסיכולוג? אני מבינה שתזונאי הוא התשובה אבל כרגע זה לא רלוונטי (היא לא תהיה מוכנה לאכול במילא).
תודה מראש, נעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת אכילה בגיל 7
ד''ר שירי שדה שרביט20/09/2011נעה שלום,
לפי התיאור שלך, הבת שלך מבטאת את הקשיים הרגשיים שלה גם באמצעות הימנעות מאכילה. ייתכן ויש משהו שקורה ביחסים שלה עם העולם, שמשוחזר דרך האוכל - היא מוכנה לקבל מהסביבה דברים רגשיים, רק בדרך שלה (לועסת ויורקת החוצה מה שלא מתאים). כדי להימנע מפיתוח קשיי אכילה חריפים יותר, יש לפנות להתייעצות אצל פסיכולוג/פסיכותרפיסט המתמחה בהפרעות אכילה בילדים.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מגמילה בגןדנה19/09/2011
שלום, בני בן שנתיים ועשרה חודשים וממש מסרב להגמל מטיטול. הוא מבין ולא נראה לי שמדובר בבשלות, הוא פשוט הסטרי בכל פעם שמציעים לו ישבנון או סיר (לפני כחצי שנה עשה מספר פעמים בסיר והפסיק)-כעת לא מוכן לשמוע.
אתמול שמעתי מאחת האמהות שהגננת צועקת על ילדים שמפספסים פיפי על הרצפה והיו מספר תקריות עם הורים שהתלוננו על כך ,אחת ששמעה את הגננת צורחת על ביתה על כך שפספסה פיפי. פתאום הרגשתי כמו אגרוף בבטן, כאילו הפזל הסתדר לי שבני מפחד להוריד טיטול כי אם יפספס יצעקו עליו בגן.
האינסטינקט הראשון שלי היה להוציא אותו מהגן,אבל לאחר מחשבה אני תוהה אם אני לא עושה נזק לילד.
שאלותיי: האם לשוחח עם הגננת בעניין? האם נכון להעבירו לגן אחר?
מה הנזק שכבר נגרם לו ואיך אוכל לתקנו?(חשבתי אולי שהגננת תדבר איתו ותסביר לו שזה לא נורא אם בורח פיפי והיא לא כועסת...
אני מאוד נסערת ולא יודעת איך להגיב...
נא עזרתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מגמילה בגן - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט20/09/2011דנה שלום,
אכן במידה והגננת צועקת על ילדים שמפספסים, זה פוגע בתהליך הגמילה. אולם כדאי לשוחח על כך ראשית עם הגננת. ייתכן ואותה אם שסיפרה לה זאת לא שמעה את הדברים במו אוזניה. כמו כן, את יכולה לשאול את הבן שלך איך הגננת מתייחסת לילדים ש"בורח להם פיפי".
בשיחה עם הגננת, רצוי להתחיל לגבש תוכנית משותפת, שתעזור לבנך להיפרד מהטיטול.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טראומת אישפוז?מרין19/09/2011
שלום,
אני אמא לפעוטה בת שנה וחודשיים.
הילדה לא נמצאת במסגרת של גן, היא איתי ועם אימי בבית + משחקיות, ג'ימבורי ים וכו'...
באופן עקרוני אני מזהה שהילדה לא "מתלהבת" מלתקשר עם אנשים זרים ולוקח לה זמן עד שמפסיקה לחשוש מהם (מייחסת זאת להימצאותה הרבה בקרב משפחה בלבד).
לפני כחודשיים - הילדה הייתה מאושפזת במשך שבוע ימים עקב דלקת בקליות, האשפוז היה לא קל וכלל: בדיקות חום כ-3 עד 4 פעמים ביום,בדיקות דם, קטטר מס' פעמים, הכנסת אינפוזיה ומתן עירוי בן חצי שעה - שעה מס' פעמים ביום...
היות וכל אלו נעשו ע"י אנשים זרים והיו פעולות שלרוב היו לה לא נעימות - היא פיתחה מין פוביה מאנשים שנמצאים בסביבה אשר דומה קצת לבית חולים.
לדוגמה: כאשר אנו מגיעות לטיפול פיזיותרפי והיא רואה את המשרד היא מיד מסרבת לשתף פעולה ואפילו להסתכל על המטפלת, היא רק בוכה ורוצה להיות עליי, דבר דומה קרה גם בטיפת חלב...
אציין שהיא מעולם לא "התלהבה" מהפגישות הללו אבל מאז האשפוז זה החריף מאוד.
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טראומת אישפוז? - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט20/09/2011מרין שלום,
מה מפריע לך כעת? האם הילדה נאלצת להמשיך ולבקר במרפאות באופן קבוע? בסה"כ טיפת חלב בגילה זה אירוע של אחת לחצי שנה, האם יש לה גם פיזיותרפיה?
בכל מקרה, מידה מסוימת של פחד היא סבירה, ויש ללוות אותה בנחישות ובביטחון שהביקור יהיה קצר ועניניי. חשוב שתשהו לצידה במהלך האינטראקציה עם המטפלים, ותנסו להרגיע אותה בדרכים מגוונות - לשוחח עמה, לתת לה משהו טעים שהיא אוהבת, להביא בובה אהובה וכדומה.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתשובה,תודה
מרין20/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביתי בת השנתיים בגמילהמעין19/09/2011
ביתי בת השנתיים בגמילה מחיתול והדרך הקלה להשאיר אותה בלי בגדים למשך כמה דקות כרגע אני מנסה לסיים לה שוב והיא נלחמת ובוכה שאני מכאיבה לה
היא לא רגישה למגע כי בדקנו את זה שהייתה קטנה יותר אותה הייתה בוכה שהינו גוזזים לה ציפורנים כולל שנת צהרים שניסינו ולא עזר
האם יש לכם טיפ שיעזור לי ולה ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביתי בת השנתיים בגמילה - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט20/09/2011ליאת שלום,
לא הבנתי את השאלה - אנא נסי לנסח שוב, עם הפרדה בין המשפטים.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יכולת ריכוזג'וליה18/09/2011
שלום,
הייתי רוצה לדעת מהי יכולת ריכוז המינימלית הצפויה מילד בן 4 ו4 חודשים.
כמו כן, איך אני כאמא יכולה לעזור לו לפתח יכולת ריכוז ממושך יותר. הילד המדובר בקושי יושב בריכוז בגן, אבל בפעילויות כגון סיפור, משחקי הרכבה ובניה ולפעמים יצירה הוא מצליח לשבת יותר זמן. תודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכולת ריכוז - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט20/09/2011ג'וליה שלום,
הטווח הנורמטיבי של הריכוז בגיל של בנך נע בין מספר דקות ספורות, לזמן ארוך הרבה יותר (בפעילויות שונות, לא כולל טלוויזיה - אותה הילדים רואים ללא קשר ליכולת הריכוז בפעילויות אחרות). הזמן שהוא מקדיש לכל פעילות מושפע מהעניין שלו בנושא, השעה ביום, עייפות/רעב, וכן הקונטקסט - למשל אם שאר הילדים יושבים ומקשיבים או שלא, זה עשוי להשפיע עליו.
חשוב לא ללחוץ עליו להמשיך לשבת כשהוא אינו רוצה בכך. ילדים בגילו זקוקים לפעילויות אנרגטיות (ריצה, טיפוס, משחק בכדור וכדומה), הרבה יותר משהם זקוקים לעבודה ממושכת עם פאזלים ויצירה.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר דירה....מעיין18/09/2011
שלום רב!
עברנו דירה לפני שבועיים ומאז בכל לילה בני בן השנה בוכה המון, זה מתחיל מהרגע שאני שמה אותו במיטה לישון, באמצע הלילה , ומוקדם בבוקר.
הוא מתעורר ומתחיל לבכות בכי צרחות, בכי שלא היה לו אף פעם קודם, ועד שלא מרימים אותו ומציאים אותו מהמיטה הוא לא נרגע.
יש לציין שגם העברתי אותו לחדר לבד, למרות שהוא עדיין ישן באותה מיטה ועם אותם צעצועים וחפצים שהיו לו, ואני ממש לא יודעת ממה נובע הבכי הזה, האם זה המהמעבר או מהחדר החדש או שמשהו מפריע לו???
אשמח לדעת מה ניתן לעשות ומה כדאי לעשות, כי עד עכשיו היו לו הרגלי שינה מצויינים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר דירה.... - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט20/09/2011מעיין שלום,
לא ניתן לדעת דרך ייעוץ באינטרנט בדיוק מה מפריע לילדך, אך ניתן לשער שלשינוי הרגלי השינה יש קשר לכך. לא כתבת האם חלו שינויים נוספים בחייו (כמו שינוי מסגרת בבוקר, למשל). כדי לעזור לו, כדאי לפתח שגרת הרדמה - שמתחילה כבר באחהצ פעיל, ארוחת ערב משביעה, אמבטיה מרדימה ואז טקס שינה שכולל הקראת סיפור קצר או דקלום יחד, שיר, חיבוק וכל מה שעוזר לו להיפרד ממך. במהלך הלילה, לעומת זאת, חשוב להגיע אליו אם הוא בוכה, להרגיע אותו במהרה ולהרדימו שוב. אם יש צורך להוציא אותו, תרגיעו אותו ואז תניחו אותו שוב במיטה. אפשר להישאר מעט לידו, ללטף ולהרגיע.
כדאי גם לבדוק אם הוא לא מתעורר מרעב או צמא ולתת לו לשתות מים מבקבוק כשהוא מתעורר.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת ריטליןמיכל18/09/2011
יש לי תאומים בני 10.5 בכיתה ה' ולאחר איבחונים הומלץ ע"י ניורולוג ילדים להתחיל לתת ריטלין לשניהם. אמרו לי שצריך לתת את הכדור לאחר ארוחה טובה , אבל לא אמרו לי מה צריך לאכול , הכוונה שלי אם דגני בוקר זה בסדר, האם שוקו ועוגיות זה בסדר? או שצריך לאכול ארוחה של ממש ז"א ביצה , לחם גבינות וכו' .
תודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקיחת ריטלין - תגובה
סמדר ריינר18/09/2011שלום מיכל,
זו לא שאלה פסיכולוגית, אלא שאלה לרופא או לתזונאית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוחמים - ילד בן ארבע וחציאושר18/09/2011
שלום,
בני בן ארבע וחצי הקטן מבין שלושת ילדי (אח בן שמונה ואחות בת שש וחצי). בני כל היום מתחפש ללוחם: ספיידרמן, באטמן, אבירים... תמיד מרכיב חרבות ונשקים... מכל דבר מנייר, מלגו וכו'...
הגננת העירה את תשומת ליבי כי אולי מדובר בבעיה אחרת שהוא שומר משהו בפנים בלב, וזוהי הדרך להוציא את זה. אציין כי בני ילד מקסים, לא אלים (אך מרביץ ומחזיר כשמרביצים לו), בגן הגננת אומרת שהוא בסדר, אך כמו בבית כל דבר מייחס ללוחמה, כשהגננת מראה לו תמונות הוא תמיד בוחר בתמונות של החרבות.
כשרואים סרט הוא תמיד שואל מי הרעים ומי הטובים? מי ינצח? האם הטובים תמיד מנצחים וכו?
אני כמובן אמא מאוד לחוצה.. והחבאתי לו את רוב המשחקים של הרובים, החרבות וכו'.. למרות שהוא מוצא משחק אחר ומדמה אותו לחרב... במשחקי המחשב גם מחקתי את משחקי הלוחמה.. אני לא יודעת אם יש לזה השפעה אך לפני כחצי שנה הכנסתי מחשב לבית בפעם הראשונה, והוא ואחיו הגדול היו גם משחקים במשחקי לוחמה...
בנוסף, בבית וגם בחוץ הבנים השלי גדול והקטן תמיד משחקים כאילו הם לוחמים הנלחמים אחד בשני, בקשתי מבני הגדול להפסיק עם זה, כי זה לא משפיע לטובה על הקטן, וצריך לעודד אותו לשחק גם בדברים אחרים.
אציין שלפעמים הוא שקוע בפאזלים, אבל רוב העניין שלו זה לוחמה, חיילים, גיבורים וכו'...
דבר נוסף, בני הוא ילד מאוד שמח, "קונדסון", מלא שמחת חיים.. כך שאני לא יודעת איך לפרש את האמור לעיל...
חשבתי גם לרשום אותו לחוג לנסות להעסיק אותו בדברים אחרים.
האם עלי להיות מודאגת? לפנות לפסיכולוגית ילדים להנחייה ועזרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד לוחם
גילה18/09/2011שלום. גם לי יש ילד בן 4 והוא תמיד ספיידרמן, סופרמן ולוחם כלשהו.
הוא גם מתעניין בדברים אחרים כמו דרדסים, סדרות אחרות, אבל רוב הזמן הוא רוצתה להילחם. מה לעשות? אלה הם הבנים.
אז מה הגננת שלך רוצה, שהוא יתעניין במה? בדברים של בנות? אם יש לך בת, אז היא לא מתעניינת רוב הזמן בסדרות של ברביות ובובות?
סתם, רציתי להרגיע אותך בעניין ולהגיד לך שלפעמים הגננות מה זה מגזמיות...
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה גילה על תשובתך !
אושר19/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלוחמים - ילד בן ארבע וחצי - תגובה
סמדר ריינר18/09/2011שלום אושר,
זה מצויין שבנך משחק במלחמה, תנסי לאפשר לו את זה כמה שהוא צריך ולא להגביל את זה. אני חושבת שאת גם לא הבנת לגמרי את דברי הגננת. היא לא אמרה שזה משפיע לרעה, היא אמרה שאולי זה סימן למצוקה. גם אם זה כך, זה לא אומר שהפיתרון הוא להפסיק את המשחקים, כי הגננת בפירוש ציינה שלא המשחק הוא הגורם למצוקה אלא ביטוי אפשרי למצוקה שכבר קיימת בפנים. לכן התגובה שלך היא בעצם להפסיק את הסימפטום ולא את הבעיה.
אני גם לא חושבת שיש בעיה. תניחי לילד לשחק במה שהוא רוצה, כל עוד הוא ילד לא אלים ואין שום בעיה, זה ממש מצויין. הוא צריך את זה לצורך ההתפתחות שלו וחשוב שלא תתערבי בזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה סמדר !
אושר19/09/2011הגננת הפנתה אותי לייעוץ אצל פסיכולוגית ילדים, דיברתי איתה אתמול בטלפון והיא לא רואה בעיה כלשהיא כפי שגם את ציינת... אבל אפגש איתה ביום שישי הקרוב כדי להסיר דאגה מליבי, ולבדוק האם באמת כפי שציינת יש איזשהיא מועקה פנימית, או שזה פשוט שלב בהתפתחות...
מאמינה כי הכל בסדר....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 7אושרית18/09/2011
שלום,
אני לומדת לעבוד עם ילדים שיש להם בעיות חברתיות והפרעות קשב וריכוז, בקרוב אתחיל לעבוד עם ילדה בת 7 שיש לה בעיות עם חבריה לכיתה. היא לא יודעת להשתלב חברתית היא ילדה מאוד מניפולטיבית שרוצה שיעשו את הכל בדרך שלה ואם לא, היא עושה פרצופים ויושבת בצד כועסת..
איך אני יכולה להסביר או ללמד (חשבתי לעשות זאת דרך משחק) אותה שצריך לדעת להשתלב ולא לחשוב שהכל זה רק היא ורק בדרך שלה??
אני אוסיף גם שהילדה היא בת להורים גרושים בעלת אינטלגנציה רגשית מאוד גבוהה.
אשמח מאוד אם תוכלי לעזור לי
תודה ויום נפלא
אושרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 7 - תגובה
סמדר ריינר18/09/2011שלום אושרית,
חשוב מאוד לא להתייחס כאשר היא עושה פרצופים וכועסת. כשהיא תרגיש שלא מנסים לרצות את ההתנהגות המניפולטיבית שלה היא תוותר עליה כי היא תראה שזה לא משרת אותה יותר, ואז ניתן יהיה לדבר איתה על איך כן להתנהג ולשחק עם ילדים. אבל קודם כל חשוב מאוד לתקופה מסויימת לתת לה להפנים את המסר שהתנגות כזו לא מתגמלת אותה בתשומת לב. חשוב להיות עיקביים בכך ולהתמיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מציצת אצבעאמא...18/09/2011
שלום רב,
ביתי בת ארבעה וחצי חודשים היא לא מוכנה לקחת מוצץ או בקבוק ועכשיו החלה למצוץ אצבע כמעט באופן קבוע . אני לא מרשה לה - מוציאה לה את האצבע אומרת "לא" ומנסה לתת מוצץ אך ללא הועיל.
ביתו הגדולה של בעלי החלה ככה והיא בת 9 כמעט ועדיין מוצצת אצבע
מה עושים - אני בשום אופן לא מסכימה לכך - איך אפשר למנוע ממנה / לשכנע אותה להפסיק???
אני רוצה לציין שאם היא מכניסה אצבעות אחרות או את כל היד אני לא מונעת ממנה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מציצת אצבע - תגובה
סמדר ריינר18/09/2011שלום לך,
מה שקרה עם ביתו של בעלך לא אומר שום דבר, יש הרבה ילדים שנגמלים יפה מאוד ממציצת אצבע. זה לא כל כך במקום מנוע מילדה בת 4 חודשים למצוץ אצבע. זה מרגיע אותה, תניחי לה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חפץ מעבראפרת17/09/2011
יש לי 2 שאלות בקשר לחפץ מעבר ומוצץ
הבת שלי בת שנתיים + 3 חודשים (ילדה מסימה ונבונה !!!)
יש לי חפץ מעבר שהוא בובת סמרטוט כזו וגם מוצצים.
הבובה משמשת אותה רק לשינת לילה (לא בגן) והמוצץ היא ישנה בגן ובבית
כשחוזרים מהגן אח"צ או בזמנים אחרים בהם היא צריכה להרגע או עייפה היא מבקשת את המוצץ והבובה.
אנחנו מגבילים את המוצצים רק לבית, לא יוצאים איתם ואת הבובה רק לשינה
השאלה אם זה נכון או שצריך להניח לה להיות איתם כמה שהיא רוצה ורק בגיל מאוחר יותר לגמול. אולי נכון להגביל רק את הבובה ולא מוצצים ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חפץ מעבר - תגובה
סמדר ריינר18/09/2011שלום אפרת,
אני לא ממליצה להגביל, השימוש בחפצים אמור להיות לפי הצורך שלה והיא ממש קטנה מדי מכדי להיות מודאגים מזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)