מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חרדת נטישה קיצונית ביותר!אתי. א.17/09/2011
הייי.....
אז ככה הבת שלי בת שנה ו-8 חודשים עברה השנה לפעוטון מהתינוקיה עם מטפלות חדשות וכמות ילדים גדולה יותר .... הפרידה בהתחלה הייתה קשה אך הדרגתית בשבוע הראשון היה בכי היסטרי ברגע שעזבתי היום כבר הרבה פחותת ואני רואה את החיבור למטפלות בקיצור בגן הכל עובר חלק... הבעיה היא בביתתת ובבתים של אחרים
כל ביקור מלווה בבכי היסטרי הדבקות לבעלי בעיקר היא זורקת את עצמה אם אנחנו זזים ממנה כשאנחנו הולכים לחמי וחמתי מראש היא מתחיללה ללבכות ואומרת שהיא לא רוצה ללכת ויש לציין שהיא רואה אותם הרבה וכיף לה איתם .....
היא ילדה מאוד חכמה מדברת כבר יודעת צבעים צורות לספור ממש הכלל
העניין הוא שלפעמים אני ובעלי חסרי אונים לא יודעים איך להתנהג כשהיא היסטרית או כשהיא לא משחררת אותנו אנחנו מנסים חלדבר אליה להסביר לה שאנחנו איתה ולא הולכים לשום מקום וזה פשוט לא עוזר ... גם הפחד מזרים התגבר ואנחנו מרגישים חסרי אונים
חשבנו ללכת להתייעצות מה גם שהיא ילדה מאוד רגישה ואני פוחדת שאנחנו לא נוהגים כראוייי..... אשמח לתגובה , תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדת נטישה קיצונית ביותר! - תגובה
סמדר ריינר18/09/2011שלום אתי,
הילדה מגיבה למעבר בגן. זה עוד ייקח זמן. צריך סבלנות. אם זה לא עובר עוד כשבועיים אז כדאי לשקול התייעצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 4.8 נוגעת באיברים אינטימייםטליה17/09/2011
שלום,
בתי בת 4.8 החלה בחודשים האחרונים לגעת בפות שלה בתדירות גבוהה.
זה בא לידי ביטוי בעיקר כשהידיים שלה פנויות (טלויזיה, מחשב וכו').
הגננת בגן העירה שהתדירות גדולה ומתבצעת גם בזמן מפגש. עם שמלות יש יותר חופשיות אבל קורה גם עם מכנסיים.
הסברתי לבתי שבאיברים הפרטיים שלה היא יכולה לגעת כשהיא בחדר וזה לא יפה שאנשים אחרים יראו אותה נוגעת.
אני לא בטוחה שזה עוזר...
מה מומלץ להגיד לה על מנת שהיא תבין ולא תעשה בכוונה?
איך כדאי לגננת לפעול כשזה קורה בגן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 4.8 נוגעת באיברים אינטימיים - תגובה
סמדר ריינר18/09/2011שלום טליה,
תראי, בתוך השאלה שלך יש כבר סתירה. כי אם היא עושה בכוונה סימן שהיא מבינה שאסור לעשות את זה והיא לא עושה מתוך חוסר הבנה. לכן יאן טעם להגיד לה כדי שתבין.
ילדה שמאוננת בצורה לא מובחנת היא ילדה שנמצאת במצוקה כלשהי. זה לא משנה מה תגידי לה, המצוקה שלה גדולה מדי מכדי להפסיק את זה. זה עונה על צורך כלשהו שיש לה כרגע שנובע ממצקוה ריגשית קשה. אני מציעה שתפנו בהקדם לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי זעם!!!הילי16/09/2011
שלום.
בני בן 5 ותשעה חודשים, ילד נבון מקסים מתוק...עד שהוא חוטף התקף של זעם בלתי נשלט, הוא משתולל בלי הכרה לא מוכן להקשיב. לדוגמה: משחק עם אחותו שגם זה קשה לו המשחק המשותף, הוא לא מוכן לוותר לא מוכן שייגעו לו בדברים, תמיד מנקה את הדברים לאחר מכן או ישר מסדר. או להחליף חולצה שנרטבה לו הוא לא יילך לבדו צריך שייקחו אותו ויעשו איתו את ההחלפה. ארוחת ערב או כל ארוחה שהיא זה סיפור בפני עצמו, לא יודע מה הוא רוצה ותמיד שואל באובססיה מה אני אוכלת ולא יאכל עד שאני יאכל. בקיצור המון תיסכולים של זעם ונקיון יש לו לבני המתוק. הוא גם רגיש לחלב ולבוטנים, יכול להיות שזה קשור לענין הזה מרגיש שונה! ליבי יוצא אליו, כי בדרך כלל אני לא צועקת משתדלת, ובעלי אומר לי תכעסי עליו תרימי את הקול שיבין! לא יודעת מה הדרך כבר, רוצה בטובתו כמו כל אמא, אך מהי הדרך???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי זעם!!! - תגובה
סמדר ריינר18/09/2011שלום הילי,
נשמע שבנך נמצא בחרדה, חלק מהחרדה מגיע לידי ביטוי בתנהגות אובססיבית. החרדה גם נובעת בחלקה משיתוף פעולה שלך עם ההתנהגות שלו וקושי להציב גבולות. בעלך צודק בצורך הלציב גבולות, אם כי אין צורך ולכעוס ולהרים את הקול אלא פשוט להיות ברורה ותקיפה ולא לשתף פעולה עם המקומות שבהם הוא מנהל אותך, למשל אם הוא לא מחליף חולצה הוא יכול להישאר עם חולצה רטובה, את לא אמורה להיות מופעלת על ידו בסיטואציות כאלה ולעשות מה שהוא אומר..
נראה לי שלך קשה מאוד להציב לו גבול, וכדי להקל עלייך כדאי שתפנו להדרכת הורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אח דחויסיגל16/09/2011
שלום, סמי סיגל, נשואה, יש לי שלושה ילדים. בן בן 14 ותאומים בני 10 (בן ובת) מאז שנולד התאום הבן , הבכור, לא רק שאינו מתייחס אליו בכלל, לא משחק איתו לא מדבר איתו ואפילו אפשר לומר מפגין שנאה, יורד עליו ומעליב אותו., בעוד שעם התאומה הוא ביחסים טובים מאד.
מאז שהיה קטן ניסינו כל דרך אפשרית לשוחח עם הבן הגדול, אך שום דבר אינו עוזר.
הבן הדחוי, ילד טוב, רגיש מאד מיתר אחיו, ואני מאדד חוששת שמה שקורה בין אחיו ישפיע עליו,בעתיד. אני זקוק ה לעזרתך.
תודה רבה,
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אח דחוי - תגובה
סמדר ריינר18/09/2011שלום סיגל,
כדי לשנות את התמונה כדאי שתתייחסי גם למצוקה של האח הגדול. זו התהנגות שנובעת ממצוקה ואת מזדהה כל כולך עם האח הקטן ולא ראוה את שני הצדדים פה. ייתכן שבנך הגדול מרגיש שעצם קיומו של אח נוסף מאיים לקחת את מקומו, ולפי התבטאות שלך כאן ייתכן שיש משהו בדבריו. ייתכן שהוא מרגיש שנגזלה ממנו אהבה, הפיתרון הוא לא רק בלרסן את ההתנהגות שלו כלפי אחיו אלא גם לנסות להבין מה כואב לו, להקדיש לו זמן איכות לבד ללא אחיו וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר משמעת או השתובבות?נורית16/09/2011
שלום רב,
בני בן 5.5, עלה לגן חובה. כבר בשנה שעברה בגן הוא עם עוד קבוצת בנים, התפרעו והשתוללו כולל אלימות פיזית הן לבנים והן לבנות. אני ניסיתי להלחם בזה ככל שיכולתי אך דווקא לא קיבלתי גיבוי מהגננות שכן לא פעלו נכון עם הילדים. השנה בני עלה לגן חובה ודיברנו אין ספור על הגן החדש, על ההתנהגות, על משמעת ועל כיתה א'. התחילה השנה עם אותה קבוצת בנים משתוללים כמי שמזכירה את השנה הקודמת. הילדים דורכים על ספרים, מרביצים, רצים, צועקים, זורקים חפצים אחד על השני ולאוויר. לגננות מאוד קשה להשתלט. למרות שבני לא משתתף באלימות הפיזית ולא המילולית הוא משתולל ולא מקשיב לגננות. אני הכנתי לו לוח התנהגות טובה בבית. על כל 6 מדבקות טובות הוא מקבל הפתעה. קודם כל רציתי לדעת מה דעתך על השיטה? דבר שני והכי חשוב הוא שהשיטה אינה עובדת אצלנו. אתמול הוא אמנם התנהג יפה בגן אך אצל חבר הוא התנהג בצורה מבישה. (השלכת אוכל אחד על השני והשפרצת מים). לא נתתי לו מדבקה כי מאוד כעסתי. הבהרתי לו עד כמה חשובה לי ההתנהגות בבתים של אחרים אך נראה שלא ממש אכפת לו. הבן שלי ילד מדהים עם נשמה מאוד רגישה, אני אוהבת אותו מאוד והוא יודע את זה ומרגיש את זה. נולד לנו תינוק לפני כשנה ואני בטוחה שיש קשר כי היחס אליו נפגע באופן טבעי. אני חושבת שהוא נגרר אחרי אחרים. אני אשמח לדעת כיצד להתנהג איתו. אולי בכלל לא צריך לעניין אותי מה קורה בגן כי אני אחראית רק בבית וכאן יחסית הכל רגוע. המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר משמעת או השתובבות? - תגובה
סמדר ריינר18/09/2011שלום הילי,
השיטה שאת נוקטת בה היא מצויינת, אבל היא לא אפקטיבית לגבי הגן, אלא צריך ליישם אותה לגבי דברים שקורים בבית ואחה"צ.
לגבי מה שקורה בגן, אני ממליצה לכם לפנות לפסיכולוגית הגן ולבקש את עזרתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדהיולי15/09/2011
שלום לך,
הכנסתי את בתי, בת העשרה חודשים לגן לפני שבועיים (עד אז היא הייתה בבית).
השבוע הראשון היה שבוע הסתגלות ורק בימים האחרונים אנו משאירים אותה בגן עד 15:30 בערך.
בשבוע האחרון, אנו הבחנו אצל הילדה בחרדה אשר נראית כחרדת נפילה.
כאשר אנו מרימים את הילדה, היא לעיתים תופסת אותנו חזק, אף אם הציפורניים, כמו מחשש שהיא תיפול. אנו מנסים לשחק איתה ולהקפיץ אותה באוויר (דבר שהיא מאוד נהנתה ממנו לפני כן) והיא מתחילה לבכות.
האם זהו שלב נורמלי בהתפתחות? ממה הפחד הפתאומי הזה יכול לנבוע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח מאוד אם משהוא יוכל להתייחס
יולי17/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה - תגובה
סמדר ריינר18/09/2011שלום יולי,
זה לא בהכרח שלב נורמלי בהתפתחות, אני חושבת שאת בעצמך מבינה שזה קשור לקושי שלה להסתגל לגן. היא כנראה מרגישה לא מוחזקת. צריך לתת לה להסתגל לגן, זה יכול לקחת עוד זמן. ואין טעם להקפיץ אותה באוויר אם היא לא נהנית מזה כרגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 4.8 שמרביץ לאחרונה....אמא של...15/09/2011
בן ה-4.8 ילד מקסים, חכם ונבון מאוד, שמח ורגיש.
נכנס לפני שבועיים לראשונה לגן מועצה.
הסתגלות קשה מאוד.
מאז שהתחיל הגן הוא מאוד אגרסיבי בעיקר בשעות אחה"צ, מרביץ לנו כשכועס, לאחיו בצעיר בן 2.8 ובימים האחרונים סיפרה לי הסייעת שאפילו הרביץ לה (שאותה הוא מאוד מאוד אוהב ומתחבר אליה).
אני רואה שכשהוא כועס הדבר הראשון שהוא עושה זה להרים יד ולתת מכה.
לא מצליחה להעלים את התופעה הזו, זה לא נעים כלי הורים/ילדים אחרים, לא מתאים בכלל.
אני מסבירה לו שככה לא מתנהגים ומסבירה לו את ההשלכות שעלולות להיות - ילדים לא יירצו לשחק איתו, הסייעת לא תרצה שיתקרב אליה ועוד.
איך אני יכולה למגר את התופעה הזו??
כשאני שמה אותו בחדר להרגע הוא מיד יוצא ומבטיח שלא יעשה זאת שוב ויתנצל. מיותר לציין שזה קורה שוב.
לא יודעת מה לעשות.
אשמח לעצות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 4.8 שמרביץ לאחרונה.... - תגובה
סמדר ריינר16/09/2011שלום לך,
חשוב להסביר לילד גם מה הוא כן יכול לעשות כשהו אכועס ולא רק מה לא. אם לא תתנו לא כלים חלופיים הבעיה לא תיפתר. חשוב להבין על מה הוא כועס, ממה הוא נעלב, אולי הוא צריך עזרה בהבנת סיטואציות כי לא תמיד הכעס מוצדק אלא נובע מהפרשנות השגויה שלו, וגם אם הוא הבין נכון חושב ללמד אותו שאפשר למשל לבקש מהגננת לעזור, שאפשר להמתין, לספור עד 10 ואז להגיד מה קרה בלי להרביץ וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילהגלית15/09/2011
ילדה בת 4 במסגרת גן שיקומי התחלתי גמילה בקיץ איתה ובבית הכל מעולה
שחזרה לגן בשבוע הראשון פיספסה בלי הפסקה ועכשיו היא מתאפקת ולא עושה למרות שמושיבים אותה באסלה וגם שהיא מבקשת לשבת לא יוצא לה .
בסופו של דבר בורח לה או בהסעה חזרה הביתה או בגן
ובבית הכל הולך מצויין
בשיחה שהיתה לי עםפ הגננת היא הציעה לתת לה בגן תחתון חיתול הזה ושתחזור הביתה עם תחתונים אני לא בעד כלל כי אני מודאגת מכך שזה בעצם יבלבל אותה
בקיצור לא יודעת מה לעשות ?
זה פתרון שאמור להקל על הצוות הגן ולא על הילדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה - תגובה
סמדר ריינר16/09/2011שלום גלית,
זה לא יבלבל אותה ואין כל מניעה לתת לה חיתול לתחתון בזמן שהיא בגן, עד שתסתגל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוא אינו מוכן לישון בלילהאסיה15/09/2011
בני בן 11 ילד פעיל מאוד בזמן האחרון הוא אינו מוכן לישון בלילה וטוען שכשמגיע הלילה הוא ניהיה עצוב מזה שהוא צריך ללכת לישון ובלילה הוא מתעורר ואינו מוכן להרדם הוא ממש משליט טרור הוא לא נותן לי לישון עד לפני חודשיים הוא היה נרדם כרגיל הוא פעיל במשך היום חברתית אוכל לא מראה סימנים של דיכאון או פחד הוא מבלה בנעימים אחרי הצהרים בלימודים הוא תלמיד טוב אף פעם לא היתה בעיה התנהגותית ואני גם לא רואה שינויים בהתנהגות היום יומית יש לציין שאני עוקבת אחרי בני בכל זמני היום אני יודעת היכן הוא נמצא ועם מי הוא לא עבר טראומה או משהו בסגנון שיכול לפתח בעיה ואל כן אני שואלת האם הבעיה חולפת או צריכה טיפול והאם אולי הוא פשוט מפונק וזוכה ליותר תשומת לב ככה והאם אולי לא לתת משקל לדפוס התנהגות זה?ואיך להתנהג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוא אינו מוכן לישון בלילה - תגובה
סמדר ריינר16/09/2011שלום אסיה,
ייתכן שהילד סובל מפחדים ולכן חושש ללכת לישון. אם זה כך, זה ראוי לבדיקה יותר יסודית, ממה הפחדים נובעים.
בודאי שאין לאפשר לילד להשליט טרור. יחד עם זאת צריך לבדוק בצורה רצינית ממה הקושי שלו נובע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבעיםאושרת14/09/2011
שלום רב.
בני בן שנתיים ו-5 חודשים, ילד מקסים.
יש לו ספר "פילים בכל הצבעים" של אמי רובינגר,
ובאופן קבוע הוא משייך את הצבעים אלינו, למשפחה:
הוא - פיל אדום.
אבא - פיל לבן.
אמא - פיל כחול.
אני מאוד סקרנית לדעת מה זה אומר, למה הוא בחר את הצבעים האלה לכל אחת מן הדמויות המצויינות לעיל?
תודה.
אושרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צבעים - תגובה
סמדר ריינר16/09/2011שלום אושרת,
לא ניתן לדעת מדוע הוא בחר את הצבעים האלה ומה זה אומר מבלי להכיר אותו ואתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבחינה פסיכולוגית,
אושרת18/09/2011חשבתי שמבחינה פסיכולוגית ניתן יהיה להבין את משמעות הצבעים, מאחר ולכל
צבע יש משמעות בעיניי הילד ובעיניי הפסיכולוגיה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבחינה פסיכולוגית, - תגובה
סמדר ריינר18/09/2011שלום אושרת,
לא, זה לא עובד ככה. אין בהכרח משמעות פסיכולוגית אוניברסלית לבחירה בצבעים מסויימים. זה תלוי בהקשר ובילד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפספסת כרונית בגןסיגל14/09/2011
שלום
הילדה בת השנתיים וחצי גמולה כבר חצי שנה. עד מחצית אוגוסט היתה בגן יחד עם עוד 15 ילדים ושתי מטפלות ואף פעם לא פספסה פיפי בתחתונים ואם בכל זאת פספסה, הרי שזה היה אירוע נדיר מאוד.
מתחילת ספטמבר עלתה לכיתת הבוגרים באותו הגן (מכירה את המטפלות). כיתת הבוגרים מונה 31 ילדים (לו רק ידעתי זאת מראש) ומידי יום מפספסת פעמיים בגן. המטפלות מנמקות את זה בכך שלא רוצה להפסיד את המשחק שמא יקחו לה...
ואני מתלבטת האם הלחץ הזה הוא לא מעמסה גדולה מידי בשבילה? והאם בגיל שנתיים וחצי עדיף להיות בקבוצה קטנה יותר? (אני חייבת לציין שהמטפלות מקסימות והילדה שמחה ונהנית, יחד עם זאת כל בוקר אומרת שלא רוצה ללכת לגן ובימים האחרונים אף מתקשה להיפרד דבר שלא קרה מ-ע-ו-ל-ם!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפספסת כרונית בגן - תגובה
סמדר ריינר16/09/2011שלום סיגל,
אני חושבת שאת צודקת, ואולי כדאי לבדוק אם יש אפשרות להקל עליה מבחינת גודל המסגרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בית ספררנה14/09/2011
יש לי שאלה בקשר לבת שלי היא בכיתה ג ועברה לבית ספר חדש , בהתחלה שידרה שהכל בסדר ,היום היא משדרת ואומרת שהיא לא אוהבת את המקום , כיצד אוכל לעזור לה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בית ספר - תגובה
סמדר ריינר16/09/2011שלום רנה,
קודם כל חשוב להבין מדוע היא לא אוהבת את המקום. מה קשה לה? לפי התשובה ניתן יהיה לחשוב איך לעזור. הפרטים שהבאת כלליים מדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית התנהגותאתי14/09/2011
שלום,
בני בן 5 ו10 חודשים, אח בכור לבתי בת שנתיים וחודשיים.
הוא ילד מאוד חכם ורגיש, בעל ביטחון עצמי גבוה. הבעיה היא שההתנהגות שלו הורסת לו את הכל, הוא מרביץ לילדים בגן ולגננות בצהרון, יורק, לא משתתף במפגשים,
עושה מה שבראש שלו.
אני נותנת לו עונשים אבל זה לא עוזר בכלל, אני בקשר רצוף עם הגננת לגבי הטיפול שלו
הגננת המליצה לי לפנות דרך קופת חולים לאבחון התנהגותית ע"י מאבחנת מקצועית,
הבעיה שזה לוקח די הרבה זמן, אז החלטנו לפנות פרטי.
שאלתי היא: לאיזה גורם מקצועי מומלץ לי לפנות? באיזור ירושלים?
תודה רבה ושנה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא קיבלתי מענה, תודה
אתי17/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיית התנהגות - תגובה
סמדר ריינר18/09/2011שלום אתי,
לצערי אני לא מכירה גורמים טיפוליים בירושלים באופן אישי. יש מרפאות של משרד הבריאות, את יכולה לברר דרך אתר האינטרנט של משרד הבריאות.
בינתיים אני ממש ממליצה לך לא להעניש, כמו שאת רואה זה לא עוזר, זה גם גורם נזק ומשפיל את הילד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכתב מהמורהsarit14/09/2011
בני בכיתה א' , תלמיד בסה"כ חכם, עושה את העבודות בכיתה ומכין שיעורי בית, אך לצערי, לעיתים מפריע למהלך השיעור. היום קבל פתק מהמורה שהוא פיטפט ולא הפסיק, למרות שהיא ביקשה ממנו להפסיק - איזה עונש כדאי לתת לו? איך הכי טוב כדאי להגיב, על מנת שיבין לא לעשות זאת. (אגב - עשיתי איתו המון שיחות על חשיבות הלימודים לעתיד שלו). תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכתב מהמורה - תגובה
סמדר ריינר16/09/2011שלום שרית,
ממש ממש ממש שום עונש. עונשים לא עוזרים, הם רק משפילים את הילד. מלבד זאת, אין טעם להעניש אותו על מה שעשה בבית הספר, זו הטריטוריה של המורה. אני במקומך הייתי מנסה לברר מדוע הוא מפריע. אולי משעמם לו? אולי הוא לא מבין את החומר? אולי קשה לו להתרכז והוא צריך עזרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה שלא מספרתרעות14/09/2011
שלום,
בתי בת 5, בגן חובה. אינטילגנטית מאוד, ודברנית לא קטנה...
מדברת על כל נושא שבעולם חוץ מאשר מה שעובר עליה בגן. הדו שיח ביננו עובד כך: איך עבר עליך היום בגן? - בסדר. מה עשיתם היום? לא זוכרת. היה לך כיף? נהנית? - כן.
כמה שאני מנסה לדובב אותה, לספר לה על היום שלי ולגרום לה לספר על שלה, זה לא עובד.
הגננת אומרת שהיא מקסימה בגן, משתתפת ונהנית. אבל אני צריכה לבוא לאסיפת הורים כדי לשמוע על מבצעים שקורים בגן, על סדר היום ועל תכני הלימוד, אחרת לא אדע כלום.
האם יש דרך לדובב אותה כדי שתרצה לשתף?
תודה מראש
רעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה שלא מספרת - תגובה
סמדר ריינר16/09/2011שלום רעות,
לא. הדרך היחידה שנאי ממליצה לך עליה כרגע היא להניח לנושא. יכול להיות שהילדה מרגישה לחץ שלך סביב עניין וכן נסגרת עוד יותר. תנסי לחיות עם הקבלה שיש דברים שהילדה שומרת לעצמה, ואם היא תרצה היא תספר לך כשהיא תרצה ולא כי את לוחצת.
כמו כן את יכולה לבדוק האם בבית שלכם אתם נותנים דוגמה להתהנגות שאתם רוצים. האם אתם מספרים (באופן שמתאים לילדים ושלאר המשפחה להבין כמובן) איך עבר עליכם היום בעבודה? אם לא כדאי לנסות לעושת זה בארוחת הערב למשל, באופן ספונטני, ואז אולי גם לה יתחשק, ואולי לא, בלי לחץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)