פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בני בכיתה א'
    מירי
    05/10/2011

בני בכיתה א' יש לו בעיה ללמוד עד השעה 15.00. המורה מטלפנת יום יום לומר שהוא מפריע . וקשה לו להתרכז . העניין שהוא מתנגד לקבל ריטלין. ובבית אינו מוכן להכין שיעורים . אשמח על תגובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בני בכיתה א'

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בני בכיתה א' - תגובה

סמדר ריינר
    05/10/2011

שלום מירי,
    האם הילד אובחן כזקוק לריטלין? אם כן, יש לתת לו אותו. הילד לא מחליט, כפי שהוא לא יכול להחליט האם הוא יקבל אנטיביוטיקה כשהוא זקוק לה. אם יש לך בעיה להתמודד עם ההתנגדות שלו, חשוב שתפני להדרכת הורים כדי לקבל עזרה שקשורה לסמכות הורית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני יש לו בעיה חברתית
    מירי
    05/10/2011

בני בכיתה ג' וכל יום יש סיפור חדש הוא הרביץ לי . הוא רב איתי. חברים אין לו
    הבית ספר הוא חדש שנה שעברה היה בבית ספר אחר וגם שם היה לבד בהפסקות .
    העניין שמכל דבר הוא מתעצבן גם אם ילד בלי כוונה נגע לו בתיק. יש לו "פתיל" קצר.
    שבוע שעבר 3 תלמידים מכיתתו התנפלו עליו והכו אותו פניתי כמובן למנהל.
    אני פשוט חסרת אונים ...

לקביעת תור
    סגירה
    בני יש לו בעיה חברתית

הוספת תגובה

• בני יש לו בעיה חברתית - תגובה

סמדר ריינר
    05/10/2011

שלום מירי,
    חשוב מאוד לפנות לטיפול כדי לעזור לילד "להאריך" את הפתיל ולעזור לו עם מיומנויות חברתיות. את יכולה להתחיל מפניה לפסיכולוגית בית הספר כדי לקבל הכוונה ראשונית ולהמשיך משם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת שנה ו3 חודשים מכה ונושכת
    אמא מודאגת
    05/10/2011

שלום,

ביתי בת השנה ושלושה, ילדה אנרגטית מאוד, שמחה לבבית ואוהבת אוהבת לנשק ולחבק, עברה לגן חדש בתחילת השנה.

בגן הקודם לקראת סוף השנה היא החלה להכות ולדחוף את הילדים (היא היתה הכי קטנה שם וחטפה מכות לעיתים קרובות) בגן החדש היא נמצאת בקבוצת גיל של 10 חודשים עד שנה וחצי ויש איתה עוד ילדים בגילה כולל את הבת דודה שלה,

אך היא במהלך היום מכה, דוחפת, מושכת שיער ונושכת את הילדים גם הקטנים וגם הגדולים לרוב ללא סיבה. בגן כל הזמן מסבירים לא שלא נושכים ומכים וגם בבית אך אין שיפור בהתנהגות שלה היא ממש מסתכלת בעניין ומכה או נושכת ומיד אחר כך מלטפת ונותנת נשיקה (ז"א היא מבינה שהיא עושה מעשה לא טוב) אני ממש עובדת עצות ומפחדת שהתנהגות זאת לא תחלוף. מה עלי לעשות כדי להפסיק את זה

חשוב לציין שהיא ילדה ראשונה ויחידה.

אודה לך על תשובתך המהירה,

אמא מודאגת.

הוספת תגובה

• תינוקת בת שנה ו3 חודשים מכה ונושכת - תגובה

סמדר ריינר
    05/10/2011

שלום לך,
    אל תדאגה, בודאי שההתהנגות הזו תחלוף, זו התהנגות אופיינית לגיל, בגי הזה אין ידלים מספיק מילים ומספיק כים כדי לבטא את עצמם, וכן הם מגיבים כך. ככל שתעזרו לה לתת מילים לתחושתיה וכלים חליפיים להבעת תסכול (כמו להרביץ לכרית, להגיד שהיא כועסת וכו') ועם הגיל זה יחלוף, אל חשש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 5.5 שאומר שהוא רוצה למות
    טל קינר
    05/10/2011

שלום,

אני אב לילד יחיד בן 5.5 שכאשר הוא מתוסכל , לרוב לאחר שעשה משהוא לא טוב, ומתוך ביקורת עצמית אומר שהוא רוצה למות. בעבר לאחר אמירה כזאת הלכנו לאיבחון ויעוץ, באיבחון התגלה שהילד מחונן ובעל הפרש גדול בין יכולת תפיסתית להתנהגותית. אנחנו עדין ביעוץ הורים והיה שיפור ניכר אך לאחרונה , שבועיים לאחר תחילת גן החובה, האמירות חזרו. אך מגיבים כאשר הילד אומר שהוא רוצה למות? איך מבררים מה גורם לו להגיד את האמירות?

הוספת תגובה

• ילד בן 5.5 שאומר שהוא רוצה למות - תגובה

סמדר ריינר
    05/10/2011

שלום טל,
    אם אתם בייעוץ - חשוב להפנות את השאלות החשובות הללו לאותו יועץ. הוא מכיר אתכם יותר טוב מאיתנו וכל תשובה שאנחנו ניתן היא יותר שיטחית ופחות רלוונטית מאשר יועץ שמכיר אתכם. אין טעם להיות בטיפול במקום מסויים ולהפנות שאלות לפורום באינטרנט, היועץ שלכם יכול לעזור לכם הרבה יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא נוסעת לחו"ל
    לי
    05/10/2011

שלום, הילדה שלי בת שנה וחודשיים, וכעת לאחר חודש של הסתגלות לא פשוטה לגן חדש (היא אומנם אכלה וישנה בגן כמו שצריך, אך היתה בוכה הרבה. רק בשבוע האחרון החלה להירגע מס' דקות אחרי שאנחנו עוזבים)...
    בקרוב אני נאלצת לנסוע לחו"ל לתשעה ימים, במהלכם היא תהיה עם אבא וסבתא - שמטפלים בה על בסיס יומיומי והיא מאוד קשורה אליהם (אני עובדת פעמיים בשבוע עד שעות מאוחרות ואמי מטפלת בה), אך אני מרגישה כמובן שזה לא מספיק וחוששת שתתפתח אצלה חרדת נטישה.
    דרך אגב - במהלך חודש ההסתגלות לגן - היא התחילה לבכות גם כשאדם זר יצא מהחדר וסגר את הדלת אחריו, או כשהורים אחרים הגיעו לגן בצהריים ולא אספו אותה... זה עכשיו נרגע מעט אבל אני חוששת שהיא חרדה קצת יותר מהרגיל.
    האם תוכלו לייעץ כיצד ניתן להעביר את התקופה שבה אשהה בחו"ל בצורה הטובה ביותר לילדה?
    תודה רבה ויום טוב

לקביעת תור
    סגירה
    אמא נוסעת לחו"ל

הוספת תגובה

• אמא נוסעת לחו"ל - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    09/10/2011

לי שלום,
    אני מתארת לעצמי שעשית את כל המאמצים כדי שחופשתך תהיה קצרה ככל שניתן. תשעה ימים הם פרק זמן ארוך ביותר להיעדרות עבור ילדה בת שנה וחודשיים.
    במהלך התקופה של היעדרותך, כדאי שיתר הדמויות שמטפלות בה תהיינה כמה שיותר איתה בבילויים כיפיים, ושיאמרו לה שעוד כך וכך ימים תחזרי. צפוי שיהיו יותר בכיינות וקושי איתה, גם לאחר שובך.

שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה ו 7 חודשים
    קרן דכ
    05/10/2011

שלום רב,
    בני ילד טוב מקסים ואהוב, ילד מאוד נוח וממושמע בד"כ.
    לאחרונה אני נתקלת בשני דברים שאינני יודעת כיצד להתמודד איתם,
    הראשון - הוא זורק כמעט כל מה שהוא מחזיק בידיו. אני מתעקשת איתו שירים ולפעמים הוא לא רוצה ונכנס לחדר כעונש , יוצא ממנו מיד וכשמגיע אני שוב מתעקשת שירים את מה שזרק, אך זה נורא קשה ואני מרגישה שזה מתגבר והוא זורק יותר ויותר.....
    השני- הוא איננו ילד אלים בכלל אך תוך כדי משחק או פעילות הוא לפתע נותן מכה אני תופסת את היד ואומרת שאסור ובו ברגע הוא נותן מכה נוספת , קרו מספר מקרים שזה ממש הרתיח אותי ה"דווקא" הזה ונתתי לו מכה קטנה על הידואז הוא כביכול נפגע...
    אלה שני מצבים שאני ממש רוצה לדעת כיצד לפעול ולטפל בהם כי מלבד זאת הוא פשוט ילד מדהים.
    אודה להתייחסותכם

קרן

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנה ו 7 חודשים

הוספת תגובה

• בן שנה ו 7 חודשים - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    09/10/2011

קרן שלום,
    הילד שלך נמצא בגיל שבו הורים רבים מרגישים תסכול עצום, על כך שהילד המקסים והאהוב שהיה עד כה די נוח, מתחיל להשתנות ולבטא כעסים ורצונות שלא תואמים את מה שההורים רוצים. לפתע יש צורך להציב גבולות, וזה מאוד קשה ולא נעים, כיוון שעד כה היה קל יותר "לנהל" את הילד.
    כדאי לקחת בחשבון שילדים בגילו מבלגנים את המשחקים וזורקים אותם. אם הוא סתם זורק זאת בבית (ולא על מישהו), מספיק בעיניי לסדר בערב, בין ארוחת הערב לאמבטיה. חשוב שתעזרי לו ובכך תתני לו את היסודות הראשוניים לסדר ואחריות. לעומת זאת, כאשר הוא מרביץ יש להגיב באופן מיידי באמירה ברורה שלא מרביצים, ואפשר גם להפסיק את הפעילות לזמן קצר כדי שהוא יבין שקרה עכשיו משהו חריג מבחינתך. חשוב שאת תימנעי מאוד מלהכות אותו, בין היתר כי אז המסר מאוד מבלבל מבחינתו ולא השגת דבר בתגובה כזו.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שלוש אלים ומציק.
    אפרת
    05/10/2011

הבן שלי בן שלוש התחיל לדבר בגיל מאוחר שנתיים וארבע לערך (עבר ניתוח כפתורים) , הוא בגן מגיל שנה ועשר בתחילה כשהו היה דוחף ילדים ומציק חשבנו שזה בגלל שאין לו את היכולת לבטא את עצמו , היום הוא מדבר נהדר ועניין ההצקות מחריף הוא אינו מסוגל לשבת במפגש מבלי להציק למי שיושב לידו , בחצר הוא חוטף את הצעצוע לחבריו דוחף אותם וכד' הוא גם אינו מסוגל לשבת לעבוד בציור למשך הרבה זמן. אני אמא לשלוש ילדים והוא האמצעי האח הגדול בן 8 והקטן בן שנתיים, כשבן השנתיים משחק בכיף למשל במשאית בחד הוא יכול בלי סיבא של ממש לבוא ולחטף לו את המשאית ולברוח לסלון או סתם לדחוף אותו.
    אני לא ממש יודעת באיזה שיטה לנהוג ניסיתי לתווך את הסיטואציה ולהסביר לו שאם הוא רוצה לשחק איתו הוא צריך לבקש בלי לחטוף (אחרי שניה הוא שוב חוטף), ניסיתי להסביר לו שהוא מתנהג בצורה לא נעימה וצריך לבקש סליחה - מה שיצר מצב שהוא מבקש סליחה ממש מיד לאחר המעשה כשהוא רואה שאני מתקרבת לאזור הצעקות, ניסיתי לקחת את צעצוע המריבה ולהפריד בין האחים (מרחיקה את ה"חוטף" לחדר אחר כשהוא יושב לחשוב ולהירגע )מה שגורם לבכי וצעקות מצידו ומצד אחיו (ובכלל אני לא מבינה למה אני מענישה בדרך גם את האח הקטן שבסה"כ רצה לשחק בשקט.... ניסיתי גם את הדרך היפה שהוא ילד טוב וזה לא יפה. בקיצור כלום לא עובד ואני לא יודעת כיצד לנהוג. גם הגננת לא ממש יודעת מה לעשות ומספרת שהוא ממש מציק לילדים למרות שהיא ניסתה את הגישה התקיפה וגם המון חיבוקים ותשומת לב.
    אשמח לקבל עצה טובה יותר ממה שכבר ניסיתי

תודה מראש אפרת
    אמא מודאגת.

לקביעת תור
    סגירה
    בן שלוש אלים ומציק.

הוספת תגובה

• בן שלוש אלים ומציק. - תגובה

סמדר ריינר
    05/10/2011

שלום אפרת,
    נשמע לי שאת עושה נכון. אם גם את וגם הגננת לא מצליחות להתמודד, יכול להיות שכדאי לבדוק יותר לעומק מה הבעיה. אני מציעה שתפנו למכון להתפתחות הילד כדי להתייעץ ולבדוק מה ניתן לעשות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי הכנת שיעורי בית
    ל
    05/10/2011

ביתי הגדולה נכנסה השנה בשעה טובה לחטיבה.
    בחטיבה שבה לומדת ביתי ישנה מערכת שנקראת smart school, זו מערכת שבה ניתן קוד אישי להורה, בצורה כזו ההורה יכול להתעדכן במצב הלימודים, אי הכנת שיעורי בית, חיסורים ציונים וכו'.היות והמערכת עובדת בצורה יעילה ביותר אני נכנסת מידי ערב למערכת ומתעדכנת במצב לימודייה, אך לתדהמתי אני שמתי לב שהיא לא הכינה שיעורים 3 פעמים מתחילת השנה, מיותר לציין שבסך הכל לומדים חודש אחד ואי הכנת שיעורי בית בתקופה כזו קצרה מרגיזה מאוד...........
    שאלתי היא: כיצד אני יכולה ל"העניש" ילדה בגיל 12? כיצד עליי לנהוג?
    אשמח לקבל הצעות.
    בברכת גמר חתימה טובה לכל בית ישראל

לקביעת תור
    סגירה
    אי הכנת שיעורי בית

הוספת תגובה

• אי הכנת שיעורי בית - תגובה

סמדר ריינר
    05/10/2011

שלום דורית,
    דעתי ענישה היא לא הדרך, זה גם לא יועיל וגם יגרום נזק. קודם כל הייתי בודקת, באיזה מקצוע? האם כל הפעמים באותו מקצוע? האם זה מעיד על קושיבאותו מקצוע? בעיה בתקשורת עם המורה? , הייתי מבררת איתה בכלל - למה? מה קרה, מדברת איתה, יש הרבה עבודה לעשות לפני ענישה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי הכנת שיעורים

ל
    06/10/2011

סמדר בוקר טוב, ואלפיי תודות על הזמן שהקדשת לי במענה.
    לגבי שאלותייך: בשלושת הפעמים אי הכנת השיעורים היו במקצועות שונים, הבעייה היחידה שיש לביתי זה שמצב החברתי חשוב לה מעבר למצב הלימודי, ביתי מגיעה להשיגים גבוהים, היא ילדה משכילה (אבל עצלנית גדולה) מערכת היחיסים שלנו מאוד "בריאה" ופתוחה. ולפי דברי הילדה "שכחתי", ושוב לדעתי זה חוסר חשיבות לעניין ולא קושי בעשיית השיעורים,
    לגבי המילה "ענישה" כנראה שלא הסברתי את עצמי כראוי, כוונתי היתה דרך להתמודד עם הבעייה.
    גמר חתימה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי הכנת שיעורים - תגובה

סמדר ריינר
    06/10/2011

שלום דורית,
    בתך נמצאת בגיל שבו אכן החשיבות עוברת למצב החברתי, זוהי התנהגות נורמלית. אני חושבת שבגיל הזה מעורבות אינטסיבית שלך במידת הכנת שיעורי הבית שלה אי לא הכרחית וגם לא רצויה. חשוב שתעבירי את האחריות אליה. כל עוד את עסוקה בזה מאוד, היא עלולה להיות עסוקה בלהתנגד לך, ולשנוא את הלימודים. הלימודים הם אחריות שלה מול בית הספר, אם היא לא מכינה שיעורים, הציונים שלה ירדו, בשלב מסויים, אם את לא תיקחי אחריות על זה זה יתחיל להציק לה. כשזו תהיה המוטיביציה שלה - זה כבר מקום אחר. הילדה הזו היא כבר לא בגיל שאת אמורה לשבת לה על הראש שתכין שיעורים. זה כבר לא כל כך מתאים.
    אני מציעה לך לנסות להילחלץ פחות, לימודים תמיד אפשר להשלים, חוויות ילדות וחוויות חברתיות לא, את יכולה לעמוד לרשותה כשהיא צריכה עזרה, את לא יכולה לרצות במקומה ללמוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

ל
    06/10/2011

תודה רבה על עזרתך, קראתי והפנמתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שליחת חבר הביתה
    מיכל
    05/10/2011

שלום, בני בן 5. עובר ימים קצת קשים לאחרונה (השתלבות בגן חדש, מתה חתולה שאהב). באחד הימים האחרונים הגיע אליו חבר הביתה ובני היה מאוד לא רגוע, הציק לחבר, התנהג בצורה לא נעימה וגם לי הוא לא הקשיב. לאחר שהזהרתי את בני פעמיים, לקחתי את החבר הביתה ואמרתי לחבר ולבני שאני רואה שהיום קשה ושננסה שוב. האם זה צעד דרסטי מידי. האם זה משפיל את בני? לא ברור לי מה עושים כאשר יש חבר והילד שלי לא מתנהג טוב כלפי או כלפי החבר אך אני ממש לא רוצה להשפיל את בני אשמח מאוד לשמוע דעה נוספת. תודה רבה, מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    שליחת חבר הביתה

הוספת תגובה

• שליחת חבר הביתה - תגובה

סמדר ריינר
    05/10/2011

שלום מיכל,
    אכן זה היה צעד דרסטי. חשוב שתשתדלי לא להתערב כשילד נוסף נמצא, וכשהילד הולך תנסי ללמד את הילד שלך איך כן כדאי לו לנהוג. במקרה הכי גרוע הילד לא ירצה לבוא יותר, זה לא נעים, אבל אז יכול להיות שתוכלי לדבר עם הילד שלך על התוצאה ותהיה לו מוטיבציה לשנות וללמוד דרכי התמודדות חדשות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך..ילד בן שבע עם עוויתות
    הדסה
    05/10/2011

שלום
    סיפרתי לכם על ילדי בן השבע שעושה עוויתות בפנים ורשמתם כדאי קודם כל לשלול כיוון רפואי, אנא פנו לנוירולוג, ובידקו האם מדובר בתסמונת טורטאו בבעיה פיזולוגית/רפואית כלשהי. אם וכאשר ישלל בסיס פיזיולוגי לתופעה, ניתן יהיה לבדוק האם זה קשור למתח למשל או לסיבות אחרות.

ובכן הרופא שלל משהו נירולוגי
    מה ניתן לעשות בקשר למתח?
    איזה טיפול ולמי לפנות?
    תודה

הוספת תגובה

• המשך..ילד בן שבע עם עוויתות - תגובה

סמדר ריינר
    05/10/2011

שלום הדסה,
    אתם יכולים לפנות לפסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים, באיזור מגוריכם רצוי בשילוב ביופידבק אבל לא הכרחי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדתי בת שנה וחצי
    שלי
    04/10/2011

שלום רב,
    ילדתי בת שנה וחצי, ילדה בריאה, שמחה ומאושרת. נמצאת בגן מגיל שלושה חודשים והשנה עברה לכיתת הבוגרים באותו הגן. הגננת והמטפלות מוכרות (אך לא היו טיפלו בה בשנה הקודמת), וכמו כן עברו איתה ילדים מהשנה שעברה. כמו בהרבה גנים ילדתי ננשכה השנה כבר 3 או 4 פעמים ע"י ילדים שונים מסיבות שונות. (להבנתי יש בעיה בגן של כמה ילדים שכל הזמן נושכים את כולם ולא רק אותה). כשהגעתי היום לגן התברר לי שננשכה היום שוב ע"י ילד אחר והבעיה (לפי טענת הגננת) היא שילדתי לא יודעת להביע רגש, כלומר, כשהילד נשך אותה (ממש חזק) היא לא עשתה דבר, לא בכתה ולא צעקה ולא החזירה מכה, פשוט עמדה בשוק. המטפלת טוענת שזה קצת מוזר וצריך לעקוב אחרי זה כי אולי לילדה יש בעיה בהבעת הרגשות שלה. באופן כללי הגננת טוענת שהיא לא מביעה רגש- לא שמחה גדולה ולא כאב וכו'. ואני קצת מבולבלת אומרת לה שבבית זה ממש לא ככה. כשהיא מקבלת מכה או קורה לה משהו לא נעים אז היא כן בוכה וכן מביעה את עצמה. באופן כללי ילדה מאוד בוגרת לגילה, עצמאית וחושבת.
    אני נמצאת עכשיו במקום שאני לא יודעת כ"כ מה לחשוב או מה לעשות עם הנתון הזה.
    אשמח לעזרה מכם.
    בתודה רבה מראש,
    שלי

לקביעת תור
    סגירה
    ילדתי בת שנה וחצי

הוספת תגובה

• ילדתי בת שנה וחצי - תגובה

סמדר ריינר
    05/10/2011

שלום שלי,
    אם בבית היא כן מביעה רגש, זה סימו שבגן היא הייתה כל כך מבוהלת שהיא הייתה ממש קפואה. זו תגובה חרדתית שקיימת וקורית לילדים ואנשים במצבים שמפחידים אותם. יכול להיות גם שיהלדה לא מרגישה נוח בגן מסיבה כלשהי, וקפואה שם כל הזמן. אם זה כך יכול להיות שמסגרת הזו לא מתאימה לה כרגע. בכל אופן אם את רוצה לבדוק את דברי הגננת בכל זאת, כדאי שתפני למכון להתפתחות הילד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה אישיות תהיה לבנות שלי ?
    מלי
    04/10/2011

אני עובדת, בעלי לא עובד אלא בעבודה של 5 שעות ביום אחר הצהריים עם ילדים ולוקח את הבנות שלנו לעבודה איתו.
    הוא אובססיבי אליהן, מחזיר אותן מהבית ספר, עושה כאילו יש להן סכנות כדי להיות "המציל"/"המושיע"/"המגן". כך הוא עושה גם לי.
    הילדות שלהן היא זמן רב עם האבא ביום. הן היו איתו 24 שעות ביממה בחופש הגדול, ובשאר ימות השבוע הן איתו 24 שעות איתו, חוץ משעות בית הספר, שזה אומר 18 שעות ביממה איתו. הוא אלים, אבל מדובב אותן להגיד שהן לא רוצות לבוא לאנשים.
    בסך הכל, הוא מטייל איתן, אבל הוא איתם כל הזמן גם בטיולים.
    הן נוסעות איתו באוטו, הוא מקלל נהגים בתוך האוטו, אבל כשנהגים ידברו איתו הן לא יאמינו כי הוא מדבר יפה.
    הוא קצת מתייחס אליהן רכוש שלו, האגו שלו נהנה שאחרים ידברו איתו לגביהן אחרת הוא יכעס אם הן ידברו או אם אחרים ידברו איתן, הוא רוצה להיות "המרכזייה הקובעת".
    ובאשר אלי, הוא החליף מספר סלולרי שלי, כי הוא פוחד שגברים ידברו איתי גם אם הם מהמשפחה שלו עצמו.
    הבנות שלי נקראות "הבנות של אבא", הואיל ויש להן קשר טוב איתו (שהוא דואג לו על ידי זה שהוא קנאי לזרים כאמור).

השאלה שלי היא מה צפוי לבנות שלי מבחינה פסיכולוגית להיות ? איזה אופי יהיה להן כשהן "הבנות של אבא" עד גיל מאוחר ?

הוספת תגובה

• איזה אישיות תהיה לבנות שלי ? - תגובה

ליאת גרוס
    04/10/2011

שלום מלי.
    זמן איכות עם אבא זה דבר טוב וחשוב. כמובן ששום דבר דבר שהוא מוגזם ויותר מידי הוא לא טוב. אי אפשר להגיד בהכללה משהו על האישיות העתידית שלהם. התפתחות האישיות שלהן גם תלויה באופי המקורי של כל אחת ובעוד דברים רבים נוספים.
    נשמע שאת מודאגת וכועסת.כנראה יש לך סיבה טובה. גם הוא מודאג. אולי יותר מידי. אולי הכי כדאי לנסות לדבר בינכם. אם אי אפשר לבד העזרו באיש מקצוע. אל תיכנסי לתפקיד של "להציל" אותן ממנו .או להוכיח לו כמה הוא טועה כי כך אין סיכוי שבאמת יקשיב לך ושמשהו ישתנה..
    חישבי איך להגיע אליו בחכמה....

בהצלחה
    ליאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משחקי אחים
    אוראל
    04/10/2011

הי
    יש לי 3 ילדים, ילדה גדולה (14) ושני בנים(8.5 5.5), אני מנסה לגרום להם לשחק ביחד, בציור , אומנות, צביעה וכו' ולא הולך לי.....
    יש לציין שבבתים אחרים הם ניגשים לציור בלי שיגידו להם, לצבעים, למשחקים המשותפים, בבית הם רבים על הטלוויזיה והמחשב והמשעמם לי.
    אני מאוד מאוד רוצה לאפות איתם, לצייר איתם, להדביק איתם כל מיני מדבקות ודברים שנאספים בחוץ ליצירה שלהם... איך עושים זאת???

זה קצאת מצחיק שרוב האמהות שמחות שזה קורה בבתים של אחרים, הלכלוך וכו' ולי זה ממש לא איכפת העיקר לחוש אותם ולחוש איתם.

תודה אוראל

לקביעת תור
    סגירה
    משחקי אחים

הוספת תגובה

• משחקי אחים - תגובה

ליאת גרוס
    04/10/2011

שלום אוראל
    נסי להתחבר אליהם קודם דרך דברים שהם אוהבים לעשות. הצטרפי אליהם. דברי איתם. צאו לטיול משפחתי משותף. תשוחחי איתם סתם על דברים שקורים לך בחיים. תתענייני בהם. קחי אותם איתך לקניות בסופר. תהיי איתם במהלך ארוחה משפחתית. פשוט תהני בחברתם ותראי מה גורם להם להינות מחברתך. אולי אפילו סרטים, מסעדות...
    אל תכפי עליהם את רצונך. תמצאי משהו שנעים לכולכם. תמצאי זמן נפרד עם כל אחד. לא חייבים כולם יחד. אל תתני לעצמך או להם ציונים. פשוט תהנו יחד... תתחילי מכמה דקות ביום כחלק מהשגרה. בלי פרוייקטים גדולים. לאט לאט תראי שינוי.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות התנהגות ילד בן 10
    אורטל
    04/10/2011

שלום רב ,
    הרגשתי היא כי הכל סובב סביב בעיות ההתנהגות של בני בן ה-10 ולא במובן החיובי .ילד סנדוויץ לאחות בכורה בת 13 עימה הכל זורם על מי מנוחות ולאח תינוק בן שנה .הוא כמובן מרעיף אהבה רבה על התינוק אך ברור לי כי קיימת קנאה עזה המתבטא בהתדרדרות בלימודים ,מסתיר מאתנו מועדי מבחנים למרות כי נשאל על כך .(אינו כותב ביומן )
    הוא על תקן של ליצן הכיתה ,כך מעידות מורותיו .מחרחר ריבים על בסיס קבוע יומי עם אחותו .מאוד קשה לו וכמעט בלתי אפשרי לעמוד בהבטחותיו, למשל לאחר בקשת סליחה על התנהגות שלילית הוא מחזיק מעמד בד"כ ל -24 ש' הקרובות ושוב חוזר חלילה.
    הפסקתי להענישו כי איני מאמינה בכך וזה אפקטיבי ליום יומיים ולא לטווח הרחוק .
    יש לציין כי הינו פעיל 5 פעמים בשבוע בחוג כדורגל .בעלי ואני משוחחים עמו על בסיס יומי על בעיות ההתנהגות בבית ובכיתה אך השינוי הוא מינורי אם בכלל .אנו מתעדכנים לצערי ,על הנעשה בכיתה לא מפיו אלא מהמורות המתקשרות להתלונן על הפטפטת שלו בכיתה וכישלונותיו הלימודיים .ברור לי כי ברגע שנעלה על דרך המלך בתוך המשפחה תהיה השפעה מיידית וחיובית על התנהגותו בביה"ס .
    פרט אחרון -מאז לידת התינוק לא שבתי לעבודה ואני זמינה עבורו ,אך מרגישה שאינו מנצל זאת לתועלתו האישית .אני מצידי משתדלת מאוד לפנקו בארוחות צהריים כבקשתו ,לקיחה ואיסוף מביה"ס .אך אני מרגישה שדבר אינו מספק אותו ואולי זו בכלל טעות שנשארתי בבית לגדל התינוק .

אשמח לחוות דעתכן .

תודה מראש

אורטל .

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות התנהגות ילד בן 10

הוספת תגובה

• בעיות התנהגות ילד בן 10 - תגובה

ליאת גרוס
    04/10/2011

שלום אורטל. נשמע שהילד אומר משהו דרך ההתנהגות שלו. קשה לי לדעת מה הבעיה מתוך רק מתוך מה שכתבת אבל לא נראה לי שהכל קשור בקנאה באח. אולי מודאג בנוגע למקומו במשפחה וזה כבר משהו יותר מורכב מקנאה.
    נשמע שכדאי להתייעץ עם איש מקצוע. עוד רעיון המבוסס על הכללה כללית שאינה בהכרח רלוונטית במקרה זה: בעיות התנהגות בגיל זה נחלשות בדר"כ כאשר יש הרבה נוכחות של אב בתמונה. ו...אמא בבית זה תמיד טוב אז אל תצטערי שנשארת.
    נסו לדבר איתו יותר על תחושותיו . מה הוא היה כותב על המצב ?

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ליאת על תשובתך המהירה .אורטל

אורטל
    05/10/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה מתנדנדת
    ויקי
    03/10/2011

שלום
    יש לי ילדה בת 6.
    מגיל 3 היא מתישבת על הקצה של הכסא או ספה ומתנדנדת.בגיל 3 לא התיחסתי לזה.עד היום היא לא הפסיקה עם זה.אפילו המצב החמיר.היא עושה את זה כל יום וגם נהנית מזה.הפנים שלה הופכות לאדומות עם כתמים והיא מזיעה.היא יכולה להתנדנד כמה פעמים ביום.
    בנוסף היא גם ילדה שצועקת וכל דבר לוקחת קרוב ללב ומגיבה בצעקות(כמו למשל לבחור בגד ).אם נגעתי בה בטעות היא צורחת ובוכה שזה כואב.מכל דבר היא עושה דרמה.אם אני לא מגיע בזמן היא מתעצבנת צועקת ועוזבת כל מה שרצתה לעשות.
    מבקשת יעוץ.מה עלי לעשות?(חשוב לציין שיש לי עוד ילדה בת 3.5 ואף פעם לא ראיתי שהיא מתנדנדת, ככה הבנתי שזה כנראה לא תקון)
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה מתנדנדת

הוספת תגובה

• ילדה מתנדנדת - תגובה

סמדר ריינר
    03/10/2011

שלום ויקי,
    קודם כל אולי כדאי שנקרא ילד בשמו. הילדה שלך מאוננת. זה בסדר וזה טבעי ונורמלי בגיל הזה וגם בגילאים יותר קטנים, ויותר גדולים וחשוב להסביר לילדים בעדינות, בלי לתת הרגשה של בושה גדולה, שאתם מבינים שזה משהו שנעים לה, וזה בסדר, אבל עושים את זה בפרטיות, ולא ליד אנשים.
    מהתאור שאת מתארת, הבת שלך כנראה עושה את זה הרבה, ובנוסף את מתארת בעיות התנהגותיות נוספות. נשמע לי שזהו מצב די חמור, שמעיד על מצוקה שבה הילדה נמצאת. לכן אני ממליצה לך לפנות בהקדם לייעוץ מקצועי, ולא להזניח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה