מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הילד שלי דורש בוכה ומקבל??מימי כהן28/08/2011
הילד שלי בן 2 וחצי והוא פיתח תופעת התנהגות חדשה, כאשר הוא רוצה משהו הוא דורש ממש וכשאני לא מבינה הוא מתעצבן ומתחיל לבכות בכי בלתי נסבל עד שאני ממש מפחדת לעצבן אותו
פשוט מרגישה שהוא שולט בי ואני חסרת אונים
מה עושים? נותנים לו לבכות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילד שלי דורש בוכה ומקבל?? - תגובה
סמדר ריינר29/08/2011שלום מימי,
נשמע שאת מבינה בעצמך שההענות שלך לבכי מגבירה את השימוש בו. ולכן התשובה היא כן, במקרים שאת מזהה שזו מניפולציה - חשוב לא להענות לו. את יכולה לנסות להסיח את דעתו לעניין אחר, להציע לו תחליף למה שרצה ואת לא מוכנה לתת וכו', להגיד לו שתא מבינה שקשה לו כרגע אבל אין ברירה, וכו', אבל בודאי שחשוב מאוד לא לא לתת לו לשלוט בך ולא להיבהל מהבכי שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 7 ולא מצליח להתרכז בכלום..אופק28/08/2011
בני בן 7 וחצי ולא מצליח לסיים דבר אחד בעיתו.
לאחרונה חברה טובה ייעצה ואמרה שאולי ייתכן ויש לו הפרעת קשב וריכוז..
מפחיד אותי לחשוב על זה כי אני לא מאוד יודעת הרבה בנושא ואני רק מתחילה לחקור את הנושא הזה אצל ילדים
אבל אשמח לדעת מה הסימפטומים אצל ילדים?
ובכלל לקבל מידע מאנשים שמבינים בזה קצת יותר מבורה כמוני...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 7 ולא מצליח להתרכז בכלום.. - תגובה
נעמה סבג שמש30/08/2011גלי שלום,
אין לך מה לחשןןש. יש דרגות שונות וסוגים שונים של קשיים: הפרעות קשב , ליקויי למידה שונים.
כדאי לעשות אבחון ולראות כיצד ניתן לעזור לו.
בהצלחה!
נעמה סבג שמש, מנהלת רשת עידן ההורות
מומחית בהקניית אינטליגנציה רגשית והרגלי שינה
יועצת ומנחת הורים בשיטת הצילום הייחודית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנה ועשרמיטל28/08/2011
שלום רב,
ביתי בת שנה ועשר יש לה מין קטע כזה כאשר היא רואה ילדות ואפילו נערות זרות ( לא תינוקות ) ברחוב , בגינה או בכל מקום היא פשוט מושיטה להן יד ורוצה ללכת איתן יחד
יש לציין כי היא עושה זאת רק עם בנות ולא עם בנים .
האם לדבר יש משמעות פסיכולוגית כלשהי ?
כיצד עליי לנהוג בעניין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנה ועשר - תגובה
סמדר ריינר29/08/2011שלום מיטל,
קשה לדעת כרגע, יכול הליות שהןם מזכירות לה דודה או קרובת משפחה אהובה, או פשוט נראות לה נחמדות, כרגע זה לא קריטי ואני לא חושבת שיש לעשות משהו מיוחד, מלבד להגיב באותו רגע בהתאם לסיטואציה, ולהחליט מתי נכון לאפשר זאת ומתי לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני בן 7 וחציאור28/08/2011
שלום בני בן 7 וחצי לאחרונה מצאתי אצלו תמונות מעיתונים של נשים ערומות!
האם זה נורמלי, אם להגיב או להיתעלם????
האם יש אפשרות שהוא מאונן בגיל הזה?
אודה מאוד על תשובה מידית!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בני בן 7 וחצי - תגובה
סמדר ריינר28/08/2011שלום אור,
בודאי שיש אפשרות שהוא מאונן בגיל הזה, ילדים מאוננים גם בגילאים קטנים הרבה יותר, זה טבעי וזה בסדר. בודאי שלא כדאי להיבהל ולהגיב בלחץ או בכעס. כל עוד הוא עושה את זה בפרטיות, וזו לא פעילות שמשתלטת על התפקוד שלו או באה במקום פעילויות אחרות זה בסדר גמור.
בהמשך רצוי אם ניתן שאביו ישוחח איתו באופן כללי וימסור לו אינפורציה מסודרת על איך באים ילדים לעולם, ואפשר קצת לדבר איתו על כך שיחסי מין זה משהו שקורה בין מבוגרים וקשור באהבה ובקשר, ולא רק ביחסים גופניים.
הייתי גם מנסה לחשוב או לבדוק, אם אפשר אז בצורה עקיפה שלא תביך אותו, מהיכן השיג את העיתונים האלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילד חזר לעשות קקי ופיפיאורלי28/08/2011
שלום,
הבן שלי כמעט בן 4, גמול מגיל שנתיים וחצי. לפני מספר ימים גילינו באמצע הלילה שהוא עשה קקי בתחתונים (לא יודעת אם זה לפני השינה או במהלכה). כששאלתי אותו מדוע עשה זאת הוא אמר שעשה את זה בכוונה. הגבתי בקשיחות.. אתמול בלילה שוב זה חזר על עצמו (קקי ופיפי) והפעם הייתי יותר רכה.. (עם זאת הדגשתי ש"מזל שיש לנו עוד מזרון...כי אחרת מה היינו עושים...- אני כותבת זאת כי בעלי אומר שהילד יכנס לחרדה עמוקה יותר מכך)
רקע - הוא בן אמצעי לאח בכור, לאחיו יש רגישיות שונות למזון ואנו עסוקים בכך המון..מעניקים לעניין המון תשומת לב. לפני חמישה חודשים נולד לו אח קטן.עם זאת הוא מקבל המון אהבה ואכפתיות (אם כי כמעט ואין זמן איכות איתי לבד - אני בדרך כלל מתנהלת עם שלושתם יחד). כאשר אחיו הקטן נולד הוא היה עדין ואמפטי אליו. כשהיה בן שלושה שבועות החל לפגוע בו, תחילה "פגיעה עדינה", תוך כדי הסתרת מעשיו והיום הפגיעות מוחצנות יותר ויותר אגרסביות. בהתחלה הגבנו יחסית בעדינות והיום אני צועקת עליו, שולחת אותו לחדר, לפעמים גם מאיימת (בקיצור אמא קשוחה במקרים מעין אלו, אם יש קשר לקקי).
אני חייבת לציין שהוא בסך הכל ילד שמח, אך בזמן האחרון,נוטה לבכות לעיתים קרובות מאז הלידה - בהתחלה זה היה בלי סיבה ועכשיו זה על כל סיבה - הוא יוזם מריבות (מכות) עם אחיו הגדול שמסתיימות בבכי גדול מצד שניהם...(מצד שני הם חברים טובים מאוד)
יש לציין שביום חמישי האחרון הסתבר לנו שהוא סובל גם מרגישות למזון (צליאק).. שמעתי על מקרים רבים שילדים עם צליאק לא מטופל נוטים לבכות יותר (לדעתי הצליאק התפרץ לו בעקבות הלידה - כי בדצמבר האחרון הבדיקות דם היו שליליות)
סליחה על כל המלל - מה עושים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילד חזר לעשות קקי ופיפי - תגובה
סמדר ריינר28/08/2011שלום אורלי,
כדאי קודם כל להתייעץ עם רופא ולברר אם התופעה של הקקי בתחתונים יכולה להליות קשורה גם לצליאק ולבעיות בעיכול. אם לא, ייתכן שבנך סובל מאנקופרזיס וזו תופעה שצריך לטפל בה בטיפול פסיכולוגי בהקדם כדי שלא תחמיר. ייתכן שזה קשור גם לקושי שלו לקבל גבולות, ולעוד דברים שיתבררו במהלך טיפול מסודר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהעדן28/08/2011
שלום רב
בני בן ה 2 ושמונה חודשים מתחיל גן חדש ב 1.9 .
בעלי הפתיע אותי עם זוג כרטיסים לבולגריה מה 4.9 עד עד ל 7.9
השאלה שהיא היא כזו האם התחלה של גן חדש והתמודדות עם חופשה יהוו טראומה לילד
יש לציין שבגן הקודם הילד השתלב בצורה מהירה הוא ילד חברמן שמחפש חברה וכל יום שואל אותי מתי הוא מתחיל את הגן החדש. במהלך החופשה הילד אמור לשהות אצל הורי ששם מרגיש בבית .
האם כדי לדחות את החופשה ואם כן כמה זמן משוער לוקח לילד להרגיש יציב ולא מעורער אודה לכם מאוד על תשובתכם
בתודה מראש עדן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
סמדר ריינר28/08/2011שלום עדן,
נסיעה כרגע בהחלט לא מתאימה. תנו לילד להשתלב, ואחר כך תחליטו מתי לנסוע. חכו שבועיים לפחות, אבל בכל מקרה לא הייתי ממליצה לקבוע תאריך עד שאתם לא מרגישים בטוחים שהכל בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי ביתמודדות עם ילדה בת 6 וחצי.רינת27/08/2011
היי
יש לי תאומים בני 8 (בן ובת )ובת נוספת בת 6 וחצי
הבת בת 6 וחצי בתקופה האחרונה מתנהגת כול הזמן בדווקה היא מקללת אף על פי שבבית היא לא שומעת קללות, כול דבר שהיא עושה היא עושה דווקה זורקת את הנעליים שלה , לא רוצה ליתקלח, וכאשר אני מבקשת ממנה לסדר את בדברים שלה היא לא מוכנה לעשות את מה שאני מבקשת ממנה וכמובן ברוב יאוש אני עוספת את הבלגן שהיא משאירה אחריה, מתחצפת בדיבור שלה, כול הזמן היא אומרת לי "סתמי" כשאני מבקשת ממנה לעשות משהוא או שהיא כול הזמן אומרת "חרא" וכול הזמן רוצה להיות רק איתי ולא עם אף אחד אחר גם לא עם אבא שלה,
לאומת זואת התאומים ילדים מאוד ממושמעים ומאוד סלחנים למה שהיא עושה גם להם כאשר הם רבים והיא מרביצה להם ,
יש סיתואציות שהיא ממש מוציאה אותי מדעתי ואני מאוד כועסת אלייה ואז אני אומרת לה תפסיקי כבר ליתנהג ככה ובמצבים מאוד קיצוניים אני אומרת לה שתמותי כבר מרוב כעס,
אני יודעת שזה לא בסדר בכלל ומאוד כועסת על עצמי על כך, אבל המצב לגמרי יוצא משליטה לפעמים, כמובן שאני לא מרביצה לה, ומאוד משתדלת ליתיחס אלייה יותר ולרצות את כול מה שהיא מבקשת ממני למרות שזה לא תמיד עונה לרצונות שלה. ואני מרגישה שאני עושה עבורה יותר מאשר לתאומים שאני מרגישה שזה גם לא בסדר. מה ניתן לעשות ואיך ניתן לפתור בעיה זו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי ביתמודדות עם ילדה בת 6 וחצי. - תגובה
סמדר ריינר28/08/2011שלום רינת,
נשמע לי שאכן יש קשר מאוד קשה בינך לבין בתך, והוא קשה לשתיכן. נראה לי חשוב שתפני להדרכת הורים כדי לראות איך יוצאים מהפלונטר, זה נשמע לי מצב חמור מדי מכדי לפתור אותו בעיצות בפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה שקטהאנונימית27/08/2011
אני גננת במקצועי ולאחרונה עברתי לידה שקטה (עובר מת) בשבוע מתקדם מאוד.
אני חוששת משאלות הילדים בגן לקראת שנת הלימודים שבפתח.
הילדים ראו אותי בזמן הריוני, שכפי שציינתי היה בחודש מתקדם, וכעת אני צופה שיהיו שאלות כמו "מה נולד לך?" "מה שמו או שמה?"
כיצד אני אמורה להתמודד עם שאלות אלו כלפי הילדים שבגן?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידה שקטה - תגובה
סמדר ריינר28/08/2011שלום לך,
את יכולה להסביר לילדים שכל עוד התינוק לא נולד, הוא עובר ולא תינוק, ולא כל העוברים מתפתחים ונולדים, ולא תמיד נהיה מהם תינוק.לא הייתי מפרטת מעבר לזה, אלא אם יש שאלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמגום פתאומי אצל ילדאליהו27/08/2011
הבן שלי בן שנתיים וחצי, מדבר יפה לגילו אם כי לא תמיד ניתן להבין אותו.
בשבועות האחרונים הוא החל לפתע לגמגם. לא כל הזמן אבל הוא נתקע הרבה במשפטים כמו למשל אם הוא רוצה להגיד "אני גם רוצה" אז הוא יתקע כמה פעמים במילה "אני" ויחזור עליה מלא פעמים עד שישלים את המשפט. יש לציין שילדתי לפני שבועיים והוא השני בן 4 ילדים. האם יש קשר? מה אפשר לעשות והאם עלי לדאוג???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת קטנה
אליהו27/08/2011רציתי רק לציין שאביו גם קצת מגמגם, אולי יש קשר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת קטנה - תגובה
סמדר ריינר28/08/2011שלום הודיה,
לדאוג זה בודאי לא עוזר, אבל אולי כדאי לפנות למכון להתפתחות הילד או לקלינאית תקשורת כדי לאבחן האם יש בעיה ואם כן מהי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלב אורלי-פעוט בן שנה וחציציפי27/08/2011
שלום לכולם,מאחר ואני מודעת לחשיבותו של השלב האורלי על פי תורתו של פרויד וחשיבוות סיפוק צרכיו של הפעוט,רציתי לשאול:
כיצד אני יכולה לדעת האם צרכיו בני בן השנה וחצי סופק דיו או סופק יתר על המידה?
מהם הסימנים לכך?
אשמח לתשובה מכול אנשי המקצוע!!!
ציפי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלב אורלי-פעוט בן שנה וחצי - תגובה
סמדר ריינר28/08/2011שלום ציפי,
כאן בפורום אנחנו נותנים רק תשובה אחת ולא מכולם. השאה ששאלת היא כללית מדי. נסי לפרט מצבים שקורים לכם ולגביהם את מתלבטת, ואנסה לעזור לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר השאלה
ציפי קזר03/09/2011למשל אני עדיין רואה את בני מכניס את אצבעותיו לפה לעיתים רחוקות.
(כשלדעתי בגילו-שנה וחצי השלב האורלי כבר אמור להסתיים לא?)
אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחריקת שיניים
ציפי קזר03/09/2011ובזמן האחרון בני החל גם לחרוק שיניים,מהי הסיבה לכך?יש הסבר פסיכולוגי לכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחריקת שיניים - תגובה
סמדר ריינר04/09/2011שלום ציפי,
החלוקה לשלבים התפתחותיים היא לא כל כך נוקשה. כך שגם אם הסתיים השלב האוראלי, זה בסדר להכניס לעיתים רחוקות אצבע לפה. דרך אגב, אף אחד לא מסיים לגמרי את השלב הזה, עובדה שאנשים נוהגים להתנחם אוראלית בעישון אכילה מופרזת, וכו', ועשיין הם אנשים מתפקדים שנחשבים נומרליים לכל דבר ועניין. מעבר לזה, זה גם לא נכון להגיד שבגיל שנה וחצי התסיים השלב האוראלי.
לגבי חריקת שיניים - זה כבר משהו אחר. זה יכול לנבוע או פשוט מכאבים סביב צמיחת שיניים, או ממתח וחרדה.בכל אופן נראה שאת קצת יותר מדי בוחנת כל דבר, ואולי רצוי שתנסי להניח לזה, ולתת לילד לגדול בדרך ובקצב שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה משפחתיתאוראל27/08/2011
אנחנו 3 בני משפחה [ אני אח] [אחות] ו [אמא] אנחנו בזמן האחרון רבים הרבה כלומר:
[אני: אח] :לא רוצה ללמוד.....ואמא מאוד כועסת על זה שאני לא לומד...
[אחותי ואמא] הם בזמן האחרון רבות הרבה כגון: האחותי מתחצפת ואמא מנסה להרגיע אותה ואחותי מתנגדת "לא החפת לה בכלל"
ואני לא יודע מה לעשות בגלל זה פניתי לכאן אני אשמח לקבל תגובה לגבי הנושא:
בתודה : אוראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה משפחתית - תגובה
סמדר ריינר28/08/2011שלום אוראל,
נשמע שבאמת קשה לכם בבית, וזה יפה שאתה לוקח אחריות ומנסה לפתור את הבעיה, נראה לי שחשוב תראה לאמא שפנית לקבל עזרה, ואולי היא תוכל, בעקבות הפניה שלך לחפש עבורכם עזרה מקצועית כדי שלכולכם יהיה יותר קל. מאחר והאמת היא שאני חושבת שהבעיות שאתה מתאר הן קצת גדולות ילד, וחשוב שאמא היא זו שתנסה לפנות ולפתור אותן.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי זעם בלתי מוסברים ומסוכניםרחל27/08/2011
אני פונה אליכם מאחר והילדה שלי שהינה כמעט בת שש וחצי , השנה תתחיל כיתה א'. דורשת תשומת לב בלתי פוסקת כמעט, וגם אז בלי שום התראה מוקדמת היא מתעצבנת, בגלל שהבגדים שהכנתי לה לא לטעמה, לא שמרו לה פרוסת חלה וכו', הסיבות מגוונות מאוד ובד":כ לא חוזרות על עצמן. התעלמות מהצווחות הנוראיות שהיא משמיעה מביאות אותה להרביץ, להרוס את הבית, לברוח לכביש, להוציא את חגורת הבטיחות אם אנחנו בנסיעה וכיוצא בזה. כך שלא ניתן להתעלם מכך. יש לה אחות ואח גדולים וגם סבלנותם כלפיה פקעה לחלוטין. אחרי שההתקפים הללו הרסו את טיול הבר מצווה של הבן, הוא פיתח אליה שנאה של ממש, וקשה שלא להאשים אותו. היא סוחטת מאיתנו כל כך הרבה כוחות שבעלי פשוט מבקש שאחפש לה מסגרות כך שתשעה בבית כמה שפחות, מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי זעם בלתי מוסברים ומסוכנים - תגובה
סמדר ריינר28/08/2011שלום רחל,
נשמע שאכן מדובר במצב חמור ומסוכן, וכדאי מאוד לדעתי שתפנו לטיפול בהקדם, חבל על כל רגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבת לילהשירן27/08/2011
שלום,
בתי בת 3.5 והיא עושה פיפי במיטה רק כאשר היא ישנה לבד בחדרה. כאשר היא ישנה איתנו במיטה היא לא עושה. למה זה , ואיך מונעים?
בנוסף, שבוע הבא היא הולכת בפעם הראשונה לגן עירוני (עד כה היתה בגן פרטי) ואני רוצה להכין אותה ,. איך עושים זאת?
תודה רבה על העזרה,
שירן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבת לילה - תגובה
סמדר ריינר27/08/2011שלום שירן,
בנוגע להרטבה. ייתכן מאוד שבאופן לא מודע, חלק ממטרת ההרטבה היא בדיוק שתיקחו אותה למיטה איתכם. לכן כדאי מאוד להמנע מזה ולהיות עיקביים.
לגבי ההכנה לגן, אני מניחה שהיה או שאמור להיות מפגש מקדים עם הגננת בגן, במהלך המפגש מראים לה את הגן ומסבירים לה שזההגן החדש, מראים לה איפה כל דבר נמצא, אם היא עוברת עם ילדים שהיא מכירה כדאי לציין בפניה מי יהיו הילדים שהיא כבר מכירה בגן, אם לא כדאי לנסות להכיר לה ילדים בגילה בשבוע הקרוב אחה"צ לפחות ילד או ילדה אחת כדי שיהיה לה יותר קל בימים הראשונים. כדאי גם להתייעץ עם הגננת לגבי דברים נוספים לגביהם צריך להכין - מבחינת מסגרת הגן והשוני שלה מהמסגרת הקודמת, מה בגן הזה עושים אחרת, וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי בן 9יערית26/08/2011
שלום רב,
בננו בן כמעט תשע, ילד מקסים וחכם, חברותי מאוד ומצליח בלימודים. הבעיה כפי שאנו ההורים רואים אותה הינה חוסר יכולתו לקבל גבולות שמעמידים לו. במשך זמן רב חשבנו שבעיה הינה חוסר יכולתנו להעמיד גבולות והשקענו אנרגיה בטיפול משפחתי, הדרכה הורית סדנת אדלר וכו'.
לאחרונה אנו חשים שישנה החמרה, הקצנה בתגובות שלו, קושי גדול לקבל לא או הצבת גבולות, תגובות אימפולסיביות ועוד.
אנו מתלבטים מה הדרך שבה יש לנקוט: האם כדאי לערוך אבחון, האם כדאי לפנות לפסיכולוגית בי"ס, האם טיפול CBT יסייע? האפשרויות אינסופיות, נשמח לשמוע את דעתכן.
ההורים אוהבים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות לגבי בן 9 - תגובה
סמדר ריינר27/08/2011שלום יערית,
לפי הנתונים שנתת אין לי דרך לדעת איזה טיפול יסייע, כי עדיין לא ברור ממה נובעת הבעיה, את רק ניסית לכוון אותי להבין מאיפה לדעתך היא לא נובעת, כלומר שלדעתך זה לא עניין משפחתי אלא שקשור לילד בלבד.
יכול להיות שבשלב הזה כדאי לכם לפנות קודם כל להערכה. ניתן לפנות לפסיכולוג או פסיכותרפסיט שעובד עם ילדים, רצוי עם סיכומי טיפול מהטיפולים הקודמים שכבר עברתם כדי שלא תהיה חזרה וכפילות של מה שכבר ניסו לעשות ולא הצליח, כדי קודם כל לנסות ולהבין מה הבעיה, רק אז ניתן יהיה להמליץ איזה טיפול מתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון
יערית27/08/2011האם עושים אבחון בשפ"ח או באמצעות בי"ס, היכן ניתן לעשות אבחון באופן פרטי ומה היתרונות של אבחון פרטי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון - תגובה
סמדר ריינר27/08/2011שלום יערית,
אבחון של בית הספר נעשה בדרך כלל על ידי פסיכולוגים חינוכיים ומיועד לרוב לצרכים שהם יותר בכיוון של של קשיים לימודיים או קשיי התשלבות בבית הספר והמסגרת הלימודית.. החלק הריגשי באבחון כזה הוא מצומצם יותר. מה שאת מתכוונת אליו הוא סוג של אבחון פסיכודיאגנוסטי מלא שאותו עורכים פסיכולוגים קליניים, זה לא תמיד שירות שניתן לקבל אותו בשירות הפסיכולוגי החינוכי, אם כי אתם יכולים לברר את זה.
יחד עם זה אני לא בטוחה שחייבים אבחון. אני דיברתי על ההערכה. רצוי בעיני לפנות למטפל קליני, כלשהו, הוא יכול להיות פסיכותרפסיט או פסיכולוג, אבל חשוב שתהיה לו אוריינטציה קלינית, שכוללת נסיון בעבודה בבריאות הנפש, כדי להתרשם בצורה מעמיקה מבנכם וגם מהדינמיקה המשפחתית כדי להבין יותר לעומק במה מדובר. הערכה כזו נעשית בכמה פגישות שבהם לא בהכרח מועברים מבחנים כמו באבחון, אבל יש אפשרות להתרשם מהילד ומכם במאצעות משחק ו/או שיחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות לגבי גןקובי26/08/2011
שלום.
התייעצתי בעבר לגבי ביתי בת השנתיים ועשרה חודשים, לפני כשבועיים נולדה לה אחות חדשה, היא מקבלת את זה כצפוי עם התקפי זעם שהולכים ופוחתים.
מבחינת הגן היא הייתה עד עכשיו בפעוטון שהיא מאוד אוהבת מגיל חצי שנה עד 3, רצינו מאוד להעלות אותה עם החברים שלה לגן הבוגרים, אך בגלל שאנחנו לא מאותו ישוב לא מאפשרים לנו. אנחנו לא רוצים לרשום אותה בישוב שלנו כי אנחנו לא חושבים שהוא מתאים וטוב בשבילה ובשבילנו. אז כרגע אין לנו הרבה אפשרויות ואנחנו לא יודעים מה כדאי לעשות, אם להשאיר אותה בפעוטון הנוכחי שרוב הילדים הם בסביבות גיל שנה ויש עוד 4 ילדים בוגרים סביב גיל שנתיים + - 3 חודשים, או להשאיר אותה בבית עם אמא שלה והתינוקת ולהשקיע בחוגים אחה"צ, ביקורים תכופים בספרייה ופגישות אחה"צ עם ילדים אחרים בני גילה, או לרשום אותה בישוב שלנו שאנחנו לא סומכים ולא מעוניינים בשיטת החינוך שנמצאת פה.
כמובן שאנחנו רוצים את טובת הילדה ולכן ההתלבטות היא קשה מאוד.
מבקשים את עזרתכם..
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התלבטות לגבי גן - תגובה
סמדר ריינר27/08/2011שלום קובי,
מבין האפשרויות שציינת, הברירה הכי פחות גרועה נראית לי השארתה בפעוטון עם ילידם קטנים ממנה. אחרי שהורגלה למסגרת של גן, זה מבלבל ולא רצוי לסגת אחורה ולעבור למסגרת של בית. עם זאת, לטווח הארוך, תצטרכו להחליט על פיתרון כלשהו, הרי אם אתם מתגוררים ביישוב הזה, בשלב מסויים היא תצטרך להשתלב במערכת החינוך שם, אי אפשר לנצח להשאיר אותה בבית או בפעוטון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)