מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שינוי הרגלים וחזרה להרטבה ליליתאם לבת שנתיים31/08/2011
שלום רב,
בננו בן 3 וחצי,
מזה מספר חודשים נגמל מהרטבת הלילה.
כבר תקופה די ארוכה שהוא הפסיק "לפספס" בלילות- מתעורר בבוקר והולך לשירותים.
בימים האחרונים שינינו את שגרת טקס ההליכה לישון-
במקום שנשב לידו עד שיירדם הרגלנו טקס שבו אנחנו מנשקים ומחבקים ואז הוא נרדם לבדו בחדר.
שמנו לב כי מאז הטקס החדש- בננו חזר להרטיב בלילה מספר פעמים,
על אף שחזרנו להעיר אותו לשירותים...
אנו מוטרדים מעט, האם עלינו להמשיך בשגרה זו?
האם עדיף להפסיק לתקופה מסויימת, (עד שיהיה מוכן יותר להפרדות בלילה) ולהשרות עליו את תחושת הבטחון בזכותה נגמל לחלוטין בלילה מהרטבה?
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי הרגלים וחזרה להרטבה לילית - תגובה
סמדר ריינר02/09/2011שלום לך,
לא אני לא חושבת שאתם צריכים לשנות משהו. חשוב שתסמכו עליו שהוא יתמודד בדרכו גם אם זה לוקח זמן. לא עשיתם שינוי כל כך גדול שגורם לטראומה חלילה, ואני לא בטוחה שההרטבה נובעת רק מזה. חשוב לבדוק האם יש עוד דברים שקרו או קורים במקביל, וגורמים לרצות לסגת להיות ילד קטן, האם את בהריון? האם באופן כללי בזמן האחרון הוא נדרש ליותר עצמאות בעוד דברים? האם זה קשור לחזרה לגן או להתחלה של גן חדש? בכל אופן לא הייתי מתרגשת במקרה הזה, אך מנסה לבדוק מה קשה לו באופן כללי יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה שלא מפסיק לבכותשיר30/08/2011
שלום ,
יש לי ילד בן שנה שמאז שנולד הוא בוכה כל הזמן , מדובר בילד ערני שלא ישן כמעט במהלך היום וגם בלילה קם לסירוגין כל שעה , שעה וחצי .
ניסינו לשבת לשחק איתו בכל הצעצועים ההתפתחותיים לגילו וזה לא מעניין אותו , ניסינו להעזר בטלוויזיה (למרות ההמלצות נגד..) וגם זה לא הואיל ולא עניין אותו .
הוא בוכה בלי הפסקה ורוצה שירימו אותו כל הזמן וגם על הידיים הבכי לא פוסק
רפואית אין לו שום בעיה - לטענת הרופא הילד פיקח ומצליח ל"עבוד" עלינו מגיל כזה...
אנחנו עייפים מותשים ולא מסוגלים יותר עם היבבות הזו
בבקשה עזרה , אני מוכנה לנסות הכל כדאי שיהיה קצת שקט בבית .
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצה
רבקה31/08/2011דעתי הלא מקצועית...אולי הוא סובל מגריית יתר ורק זקוק למגע שלכם כדי להרגע? נסי לשים אותו בעגלה בחדר חשוך ולספק תנועה מרגיעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסרב לאכולמ30/08/2011
שלום
בני בן השנתיים וחצי פשוט מסרב לאכול.
בהתחלה זה היה לא לאכול בשר, אח"כ לא לאכול גבינות ועכשיו זה לא לאכול כלום
ניסיתי (וזו אולי טעות) לשחד אותו שאם יאכל יקבל חטיף או משהו כזה אבל זה לא עוזר, הוא מעדיף לוותר על החטיף או על תכנית הטלויזיה והעיקר לא לאכול.
אני מבשלת המון ומנסה לגוון וזורקת הכל, מבחינתו הוא יכול לאכול דובונים או במבה
ברור לי שחלק מהבעיה זו אני שאני לחוצה שיאכל אבל מצד שני אני לא מסוגלת לשחרר כי אז ישאר רעב. מיום חמישי הוא אכל כל כך מעט שאני לא יודעת אם הגיע ל500 קלוריות ביום.
באופן כללי הוא ילד פעלתן, סקרן, ערני, חכם מאוד ואני מפחדת שכל ה"דווקא" עם האוכל ייקח אותו אחורה.
מה לעשות כי אני ובעלי אובדי עצות
בתודה מראש
מ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסרב לאכול - תגובה
סמדר ריינר31/08/2011שלום מ,
את צודקת שאת חייבת לשחרר. לא יקרה כלום אם הוא יישאר רעב. האו לא עומד למות מרעב, אני מניחה. בכל אופן אם את לא מצליחה כדאי שתפנו לטיפול, עבורך או באופן משפחתי. אם אתם גרים באיזור מהמרכז אתם יכולים לפנות לבית חולים שניידר, יש שם מרפאה שמתמחה בהפרעות אכילה בגיל הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שלוש ומסרבת לעשות קקי בסירא30/08/2011
שלום,
יש לי ילדה בת שלוש גמולה מזה מספר חודשים, בלילה עדיין ישנה עם טיטול, בשנת הצהרים כשישנה אז ללא טיטול, אבל קקי היא לא מוכנה לעשות בסיר או בשירותים רק בטיטול..דברנו איתה והסברנו לה אבל היא מתעקשת שהיא צריכה בטיטול, כאילו משהו מרתיע אותה.
היא נכנסת לגן עירוני ושם הבנתי שיש בעיות עם הנושא, כלומר הילדה גמולה אך לא גמולה מקקי..
מה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שלוש ומסרבת לעשות קקי בסיר - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט31/08/2011א שלום,
אני מפנה אותך לעמוד השאלות הנפוצות בפורום, שם ענינו על שאלה דומה, בבעיה הזו שמטרידה הורים רבים. אם את זקוקה לייעוץ נוסף, חזרי לפורום.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ילדה בת שלוש שמסרבת לעשות קקי
א31/08/2011שלום רב,
בשאלות הנפוצות שיש בפורום לא קבלתי תשובה מספקת, זה עונה באופן כוללני ולי אישית לא עוזר..
אני דיי מודאגת כי הלידה נכנסת לגן טרום טרום חובה והבנתי ששם לא מתעסקים בכלל עם טיטולים..
הילדה יודעת בדיוק מה היא רוצה והיא ממש מתעקשת כל פעם שיש לה קקי לעשות בטיטול..ולתת לה להתאפק זה לא בריא
אז מה כן כדאי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת שלוש ולא עושה קקי בסיר
א04/09/2011למה אתן לא עונות???
התשובה שנמצאת בפורום שאלות נפצות מאד כוללנית..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
א06/09/2011יש סיבה שאתן מתעלמות משאלתי??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גן חדש והתאפקותליאת30/08/2011
שלום, אנו חיים בחו"ל ושנת הלימודים במדינה בה אנו נמצאים התחילה לפני שבוע. בני בגן טרום חובה, ויש לו בעיה לא חדשה: הוא נוטה להתאפק הרבה מאוד זמן עם פיפי, והוא מתבייש ש"יראו" אותו, תמיד (גם בבית) שומר על פרטיות וסוגר דלתות וכולי. בגן של בני יש מחיצה בשירותים ולא דלת לכל תא. הבן שלי, שנמצא שש שעות בגן כל יום, פשוט מתאפק כל הזמן הזה. אתמול הוא אמר לי שהוא לא יכול היה להתרכז בסוף הגן בכלום מרוב שהיה צריך פיפי. שאלתי אותו: יש לך פתרון? הוא אמר: הפתרון זה להתאפק. דיברתי על זה עם הגננת כבר כשהתחיל הגן (כי אני מכירה את הבעיה), אך היא אומרת שמציעה לו וטוען שלא צריך.
האמת שגם עם קקי הוא מתאפק, מאז שהוא התחיל ללכת לגן, בגין 2.5, לא עשה בגן קקי מעולם, גם לא כשהיה עם חיתול. אבל זה לא נורא כי אין לו בעיות, הוא עושה בבית והכל בסדר, מעולם לא ברח לו ולא סובל מכאבי בטן או עצירויות.
אבל פיפי, שש שעות התאפקות ביום, ויש סיכוי גם שכדי שלא יצטרך הוא לא שותה הרבה, הוא ילד מחוכם ויודע שאם ישתה יצטרך פיפי. אני חוששת לבריאותו, מצד שני אין לי שליטה על הדרך שבה מעוצב הגן.
לאבא של בני יש בעיה שנקראת "שלפוחית ביישנית", והוא סובל מתופעות די דומות. האם יכול להיות שגם בני כבר סובל מזה? מה לעשות?
תודה רבה! נורא עוזר לי הפורום, גם היכולת לשאול וגם לקרוא שאלות של אחרים, בעיקר כי אני לא נמצאת בארץ ואין פה שירות של פסיכולוגית חינוכית בגן וכולי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גן חדש והתאפקות - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט31/08/2011שלום לך,
ממה שכתבת, נראה כי הביישנות של בנך היא במידה שמפריעה לתפקוד התקין שלו. ההסתגלות לגן החדש דורשת תשומת לב רבה לחברים, לגננות, לכללים החדשים, למשחקים ולסדר היום וכדומה, ואילו בנך משקיע משאבים נפשיים רבים בניסיון להתאפק. חבל שכך. הבן שלך ירוויח מאוד אם ילמד דרכים להרגיע את עצמו ולהפחית את המתח בו גופו נמצא, וגם אם התפיסה שלו לגבי מה יקרה אם "יראו לו", תתרכך מעט. את יכולה לעבוד איתו על כך בשיתוף הגננת, אולם כדאי להתייעץ עם פסיכולוג או פסיכותרפיסט העובד עם ילדים, כיצד ניתן לסייע לו.
בינתיים, חשוב שהילד יקפיד לשתות וששני ההורים יעבירו את המסר כי אין מה להתבייש בעשיית פיפי בגן, הצרכים הם חלק מההתנהלות הבריאה של הגוף וכדומה.
בהצלחה!
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מצליח להירדם בליליהאוראל30/08/2011
אני לא מצליח להירדם כשצריך(בלילה),כשמגיע הבוקר אני מרגיש פתאום יותר עייף ואני נירדם.אבל אז בהמהלך היום אני מאוד לא ערני כזה...
אני מקווה שתדעו להגיב לי מה לעשות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מצליח להירדם בליליה - תגובה
סמדר ריינר30/08/2011שלום אוראל,
לא ציינת מדוע אתה לא נרדם. האם יש לך מחשבות שמטרידות אותך? פחדים? ייתכן שכדאי לך לבקש מהוריך שיפנו איתך לפסיכולוג כדי לטפל בחרדות אם זו הבעיה שגורמת לך לא להרדם. בכל אופן, בינתיים מה שניתן לנסות הוא לתרגל נשימה מרגיעה, איטית, שבה הנשיפה (הוצאת האוויר) אורכת פי שניים מהשאיפה (הכנסת האוויר) במשך חמש עד 10 דקות, רצוי פעמיים ביום, בבוקר ולפני השינה, ולהשתדל לדמיין משהו נעים ומרגיע, כמו לשכב בחוף הים, או לדמיין שאתה בתוך אמבטיה חמימה, ולנסות להתרכז בזה במקום המחשבות הטרידות שאולי מונעות ממך להרדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 6.5 בעיות חברתיותשרית29/08/2011
ילדתי עולה לכיתה א . בעלת קשיים ביצירת קשרים חברתיים(בעלת ביטחון עצמי רב ויוזמת ומנסה אך לא מצליחה לאורך זמן)כל מפגש חברתי(לא משנה עם איזה ילדים)נגמר בזה שלא משחקים איתה. או שהיא מוצאת את עצמה לבד.המצב כבר כמה שנים כך ולמרות ניסיונותי לא משתפר)ואילו ילדתי הקטנה בת 4 מצליחה ליצור קשרים חברתיים היטב. מתחברת בקלות רבה עם ילדים שלא מכירה והילדים מאוד אוהבים את חברתה. שאלתי היא:כאשר אני רואה את ילדתי הגדולה בצד דחויה ליבי נקרע ואני מוצאת את עצמי כועסת בלב על הילדים שלא משתפים אותה. כנ"ל גם כלפי ביתי הקטנה. לדוגמא היום היינו עם חברה ויש לה 2 בנות באותם גילאים.הקטנה בתוך מספר דקות התחברה אל שניהם ושיחקה איתם כל הערב ואילו הגדולה אחרי מספר דקות שיחקה לבד(כי הם לא רוצים לשחק איתה) אני בליבי כעסתי על ילדתי הקטנה שמצטרפת לילדים שמנדים את אחותה. ניסיתי לדבר איתה והיא אמרה שהיא לא רוצה לשחק איתה רק עם הילדות החדשות.אז בתמורה כעסתי עליה והיא לא קיבלה ממתק.אני חושבת שלא פעלתי נכון.. אני לא יכולה להכריח לשחק איתה.
מה דעתך?
האם יש באיזור השפלה מקום שיכול לשפר אצל ביתי את בעיית יצירת הקשרים החברתיים ושמירה עליהם לאורך זמן?
האם בכיתה א זה יכול להשתפר או להיות גרוע יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 6.5 בעיות חברתיות - תגובה
סמדר ריינר30/08/2011שלום שרית,
בודאי שאת לא יכולה להכריח ילדים לשחק עם בתך. את כן יכולה לנסות לשפר את המיומנויות החברתיות של בתך.
אני לא חושבת שיש סיבה שבכיתה א' זה ישתפר מעצמו, ולכן בהחלט כדאי לעשות משהו. את יכולה לחפש באינטרנט קבוצות טיפוליות למיומנויות חברתיות, יש מכונים שמתמחים בכך. אם אין באיזור מגורייך או לגיל שלה, כדאי ורצוי לפנות לטיפול פרטני, אצל פסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים באיזור מגוריכם כדי לברר ממה נובע הקושי החברתי של בתך ואיך אפשר לשפר זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני אינו מחבקמירב29/08/2011
בני בן השנתיים אינו מחבק. כשהיה יותר קטן חשבתי שאולי הוא עוד לא למד לעשות זאת, אבל היום ברור לי שהוא מסוגל לעשות זאת אבל פשוט לא מעונין ואני לא מבינה למה. גם כשמחבקים אותו הוא מנסה להשתחרר ולברוח.
הוא ילד חמוד ופעלתן, עצמאי ועקשן, בעל דעה עצמאית, לפעמים בוחן את הגבולות, במיוחד לאחרונה (ואומרים לי שזה עניין של גיל).
לפעמים כשהוא במצוקה כל שהיא יבקש שנרים אותו על הידיים. לפעמים כשהוא במצב רוח טוב או תוך כדי משחק יבוא וישים ראש עלי או על מישהו מבני הבית, אבל רק לשניה ומיד הוא בתזוזה.
הוא ילד חמישי במשפחה, מקבל המון חום ואהבה מכל בני הבית ( ואנחנו כן מתחבקים בבית) אבל לא נותן חיבוקים (גם לא נשיקות).
מה יכולה להיות הסיבה לכך? האם זה נורמאלי?
מאד קשה לי לא לקבל ממנו חיבוקים, אבל אם אוכל להיות בטוחה שזה נורמאלי וזה פשוט ענין של אופי, יהיה לי יותר קל לקבל את זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בני אינו מחבק - תגובה
סמדר ריינר29/08/2011שלום מירב,
יכול להיות שזה עניין של רגישות תחושתית, אולי זה פשוט לא נעים לו. כדאי להתייעץ עם רופא הילדים ו/או מרפאה בעיסוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל תדאגי גם אצלי זה היה
מירב01/09/2011גם לי יש בן והוא כבר בן שלוש והוא גם היה כזה וגם אני דאגתי. אבל היום אני יודעת שזה בגלל שהוא לא היה זקוק לזה כי כל היום חיבקנו ונישקנו אותו אז זה לא היה חסר לו זה אפילו הציק לו. והוא ילד מלא ביטחון עצמי ולא זקוק לאישור של אנשים. למרות זאת אני כל הזמן אומרת לו שאני אוהבת אותו ואז יום אחד שעשיתי בשבילו משהו שהוא ממש אהב הוא אמר לי לי mamy i love you (אנחנו לא בארץ) וגם עבדתי איתו על רגשות כי היה נראה שלא אכפת לו מכלום אפילו כשהיה מקבל מכה חזקה לא היה בוכה אז לימדתי אותו מה זה עצוב ומה זב שמח ואם משהו מקבל מכה אז צריך ללכת לעזור לו אבל להסביר בלי לחץ. גם בהתחלה כשהייתי אוספת אותו מהגן הוא לא היה רץ אלי אז הייתי אומרת לו "קודם חיבוק לאמא" והיום הוא כבר רץ לחבק אותי. מה שחשוב לדעתי זה ללמד אותם להביע רגשות ונראה לי שהמגע יבוא אח"כ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני בן ה 5שירה29/08/2011
לפני כשבועיים כמו כל שבת הלכתי עם בני בן ה 5 לבקר את סבא וסבתא בני 80. אלא שברגע שנכנסתי התברר לי שיש צורך דחוף להזמין אמבולנס לסבא.
אכן אובחן אצל סבא שטף דם בגזע המוח והוא עדיין מאושפז.
כבר ביום הראשון בני ביקש לבקר את סבא בבית החולים אך דחינו את בקשתו בגלל המראה הקשה שהוא עלול להיחשף אליו. אך גם כעת לאחר שבועיים הוא לא מתייאש ועדיין מבקש.
סבא עדיין מחובר למכשירים ומוזן דרך זונדה באף ועיניו חבושות.
אתמול הוא אף הציע לאחי ( דוד שלו) " אם תקח אותי לסבא אני יתן לך 1000 שקל".
איך עלינו כהורים להסביר לילד כי לא ראוי שיבקר את סבא כעת? איך להסביר לילד את מצבו של סבא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בני בן ה 5 - תגובה
סמדר ריינר29/08/2011שלום שירה,
קודם כל כדאי להתייחס למצוקה של הילד ולמה שהוא מרגיש, להגיד לו שאתם יודעים שסבא חסר לו, ושהוא מאוד מתגעגע, אבל כרגע סבא נמצא בבית חולים, וזה מקום לא נעים, סבא נראה לא כל כך טוב ולא נעים לראות את סבא כרגע. כשסבא ירגיש טוב יותר, אתם מבטיחים לו לקחת אותו, ואם הוא רוצה, הוא יכול לצייר לו ציור בינתיים. מעבר לזה אין צורך להיכנס לפרטים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן שנה וחצי שנורא אגרסיבישירלי29/08/2011
שלום, יש לי ילד שן שנה וחצי. הבעיה שלי היא שהוא נורא אגרסיבי כשהוא רוצה משהו ולא מקבל, הוא יכול להשתטח על הרצפה ולפרוץ בבכי לא פרופורציונלי או להכות ולזרוק חפצים באגרסיביות. כמו כן מצבי הרוח שלו משתנים ממש מהר, שנייה אחת הוא שמח ושנייה אח"כ כועס. לפעמים ללא סיבה הוא יכול פתאום לתת מכה. חשוב לי לציין שאני ובעלי נמצאים נמצאים בהליך גירושים והרבה פעמים אנחנו רבים לידו וזאת גם יכולה להיות הסיבה אבל זה לפעמים ממש מרגיש כאילו יש לו מן פיצול אישיות קטן. הוא גם מכה ילדים אחרים ללא סיבה. מה עליי לעשות? זה ממש מדאיג אותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן שנה וחצי שנורא אגרסיבי - תגובה
סמדר ריינר29/08/2011שלום שירלי,
הילד שלך הוא לאל נורא אגרסיבי, אלא מתנהג בצורה שמותאמת לגילו. חשוב להציב לו גבולות, להיות עקביים, לא להענות לדרישות כשהן מבוטאות באגרסיביות, להסיח את דעתו עם משהו אחר, להרגיע אותו, ולהשתדל לא להילחץ ולא לדאוג כל כך הרבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצהלי29/08/2011
הי,
אני גרושה כמעט שנה, מעולם לא חשפתי את הילדים לגבר כזה או אחר מה גם שלא ממש חיפשתי. לפני כשבועיים הכרתי משהו והיות והילדים מרבית הזמן אצלי הוא מגיע אליי לפעמים בערב המאוחר כשהילדים ישנים.
לצערי במהלך אותם שבועיים הילד התעורר וראה אותו כמובן שרק שוחחנו קרי הוא לא נחשף למעשה זוגי כזה או אחר אבל הוא שאל אותי "אמא למה כל פעם שאנחנו איתך את מביאה חבר" זה קרע אותי ראשית כי זה לא נכון אבל בתחושה שלו הפעמים שהוא נחשף זה כל הזמן וגם חוסר האונים שלי למול התשובה הנכונה וההולמת . אשמח להתייחסות של משהי/משהו שחווה סיטואצייה דומה והמלצה לגורם מקצועי שניתן להתייעץ עימו בנושא
המון תודה,
לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה - תגובה
סמדר ריינר29/08/2011שלום לי,
נראה לי שאת קצת לוקחת קשה מדי את הסיטואציה. מותר לאמא להזמין חבר לשוחח איתו, גם אם זה מפריע לילד. הילד ביטא תחושה מוגזמת, וזה לא אומר שאת עשית משהו לא בסדר או שנגרם נזק ילד. להיפך יכול היות שקרה כאן משהו מאוד חיובי.לילדים בנים של אימהות ללא בן זוג, יכולה להיות פנטזיה לא מודעת שעכשיו הם הגבר של אמא. בואו של גבר אחר, מעמידה את הפנטזיה הזו בפרופורציה, וזה כואב לילד, אך מצד שני הכרחי, כי הוא לא באמת בן זוג של אמא, וזה לא כל כך בריא לאורך זמן להאמין בכך. כמובן, מאחר והקשר כרגע הוא רק בתחילתו, טוב עשית שעדיין לא הכרת אותו לילדים, וצריך לקחת את הכל בצורה הדרגתית, יחד עם זה לא עשית שום דבר רע, ואני מציעה לך להרגע, ולא להיכנס לתחושת אשמה מיותרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקשןמיכל29/08/2011
שלום רב, בני בן 9 חודשים וכבר רואים עליו שהוא עקשן, הוא יודע לזחול יפה וכאשר אני מזמינה אותו לכיסא אוכל לאכול הוא לא זז הוא עומד במקומו צועק ובוכה, הוא מחכה שיבואו לקחת אותו. אני לא מוותרת לו ויושבת לידו בריצפה וקוראת לו. מה אני צריכה לעשות האמת זה מייאש, עוד מעט הוא נכנס למערכת חינוכית ושם הוא יצטרך ללמוד לבוא כמו כולם.
יש לכן עצות????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקשן - תגובה
נעמה סבג שמש30/08/2011היי מיכל,
חשוב להקפיד ללמד אותו רגשות, לתר לו את מה שהוא מרגיש, לשקף לו במילים את החויה, ללטף, לנשק, אך במקומות שעקרוניים לך לא לוותר.
גם להכנס לעימות על כל דבר, זה יתיש הן אותך והן אותו.
את מוזמנת לקרוא על כך מאמרים באתר שלי,
נעמה סבג שמש, מנהלת רשת עידן ההורות
מומחית בהקניית אינטליגנציה רגשית והרגלי שינה
יועצת ומנחת הורים בשיטת הצילום הייחודית!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתיים וחמש-בעיות חברתיותענת29/08/2011
בני בן שנתיים וחמש, אני מרגישה שיש לו בעיות חברתיות ומאד עצוב לי. אני לא בן אדם חברותי בעצמי, אין לי חברות,מכמה סיבות ואני די בסדר עם זה, אבל לא רציתי שגם לבני לא יהיו חברים, אני יודעת שזה חשוב. הוא מאד נבון, לעתים אני חושבת שהוא מחונן, הוא מדבר בשפה גבוהה ומדהימה לבני גילו, ולעתים אני חושבת שלכן אין לו שפה משותפת איתם. מצד שני, גם כשילדים בני 6 ומעלה משחקים איתו, הוא ישר פונה לפן אלים, דוחף אותם או מושך להם בשיער, הוא גם נכנס למין ויברציות כאלה ומשתולל כאילו מהתרגשות שבחבר. אני לא יודעת איך להסביר את זה , אבל נראה שהוא לא יודע כיצד לנהוג עם ילדים אחרים. מה עושים במקרה כזה? האם הוא צריך אחר הצהריים (הוו בגן עד 16:00) להיפגש עם חברים, ילדים? האם אני צריכה להיות איתו אחד על אחד?יש דגשים שאני צריכה לשים אליהם לב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנתיים וחמש-בעיות חברתיות - תגובה
סמדר ריינר29/08/2011שלום ענת,
יכול להיות שבגלל הקושי החברתי שאת חווית, את מתייחסת לכל העניין כרגע בתחושה מוגזמת של חרדה. בנך עדיין מאוד קטן, זה ממש מוקדם מדי להגיד שיש לו בעיה חברתית. אפילו שהוא מאוד חכם, אין לו באמת מה לעשות עם ילדים בני שש, ותגובתו טבעית ונורמלית לגילו. כן כדאי ליזום עם אימהות אחרות מדי פעם מפגש אחה"צ עם ילד זה או אחר, בגילו אבל נסי לשחרר ולא לדאוג יותר מדי כי כרגע ממש עוד אין סיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות יתרעדן29/08/2011
הבת שלי בת חמש ושמונה חודשים - ילדה יחידה מפונקת מושקעת מאוד
הבעיה איתה שהיא משחקת עם ילדים אחרים רגישה מאוד כל דבר יכול לגרום לה לבכות בקלות
איך להתמודד איתה???????????????????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות יתר - תגובה
סמדר ריינר29/08/2011שלום עדן,
אפשר לדבר איתה על האירועים שקרו, נסות להבין למה בכתה, האם הבכי נובע מהבנה לא נכונה של הסיטואציה, אפשר לעזור לה להבין מה קרה בדרכים אחרות, אפשר להציע לה דרכים נוספות להתמודדות, למשל, להגיד מה היא רוצה, לנסות להתעקש מתי שמתיאם, לוותר מתי שמתאים, לפנות לעזרת מבוגר מתי שמתאים וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד בעת השינהשירה28/08/2011
יש לי שתי בנות בנות 5 ו2.8, הקטנה בת השנתיים ושמונה חוד' בזמן השינה מסרבת לישון לבד תוך הבעת פחד גדול, הוצאתי את מנורת הלילה ממנה מפחדת, הדלקתי אור גדול במסדרון ובכל זאת יוצאת אליי בריצה מהחדר רועדת ומבקשת כי נישן או נשב לידה, ניסיתי לקחת אותה לישון ללא מילים, ניסיתי להמתין שתרגע ואז לצאת, לדבר ולשאול מה מפריע וכלום לא עזר, מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד בעת השינה - תגובה
סמדר ריינר29/08/2011שלום שירה,
אפשר לקנות בחנות ספרים לילדים שמדברים על פחדים בלילה ולהקריא לה, אפשר לשבת לידה מספר דקות עד שנרדמת, ולנסות הוריד את זה באופן הדרגתי, ואפשר לדבר איתה ביום, כשהיא פחות פוחדת על הפחד שלה, ממה הוא בעצם ולחשוב ביחד על דרכים יצירתיות להתמודד איתו. (ציורים, בובות שישמרו עליה בשינה וכו')* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)