פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• כמה שאלות....
    אימא
    03/09/2011

שלום לכולם!

יש לי כמה שאלות :
    רציתי לשאול האם יש משמעות לכך שבזמן האחרון בני בן 3.8 לרוב קורא לנו, ההורים, בשמם הפרטי.
    האם העובדה שאנו משחקים איתו הרבה והוא רואה בנו חברים שלו, יכולה להיות הסיבה לכך.
    חייבת לציין שבגן הוא לא כל כך משחק עם ילדים. הוא כבר שנה שניה באותו גן, לקח לו הרבה מאוד זמן עד שהתחבר עם ילדה אחת מהגן (עד אז היה לבד), הוא היה מאוד שמח ללכת לגן, אבל לקראת סוף שנה הראשונה הילדה עזבה והוא שוב נשאר לבד.
    אני ממשיכה לעודד אותו לשחק עם ילדים אחרים, אבל לא מצליח ליצור שום קשר וממשיך להיות לבד, הרבה פעמים הוא פשוט מתחבא מאחורי מגלשה, שאף אחד לא יראה אותו וכשאני בא לקחת אותו הוא יוצא משם, הוא גם מספר לי שישב שם לבד.
    איך אני יכולה לעזור לו ולעודד אותו ליצור קשרים (לפחות קשר אחד) ?
    ושוב לגבי עניין של השמות, לי אישית, זה התחיל להפריע וכבר ביקשתי ממנו כמה פעמים לקרוא לי אימא.
    האם יש קשר בין הדברים (העבודה שלא מצליח להתחבר עם ילדים וקורא לנו בשמות הפרטיים) ?

תודה!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות....

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמה שאלות.... - תגובה

סמדר ריינר
    04/09/2011

שלום לך,
    יכול להיות שיש קשר בין הדברים אבל לשם כך צריך להכיר אתכם יותר. בגי הזה בהחלט להורים יש תפקיד ביצירת חיי החברה של הילד, אתם בהחלט אמורים ליצור קשר עם אימהות אחרות ולהזמין אליכם הבייתה ילד או ילדה ובכך לעזור לילדכם לייצר חיי חברה. העובדה שאתם משחקים איתו לא בהכרח קשורה לכך שהוא קורא לכם בשמות פרטיים. השאלה אם באופן כללי אתםן יודעים לשים את הגבול ביניכם כמבוגרים אליו כילד, בכל מיני תחומים - הצבת גבולות, קבלת החלטות וכו'. ייתכן שאתם מראים חולשה מוסיימת כהורים והיא גורמת לו לחשוב ולראות אתכם כעוד ילדים מצד אחד, מצד שני הוא נותר חסר ביטחון עקב כך, וזה מתבטא בקושי החברתי שלו. דווקא זה שאתם משחקים איתו זה מצויין, השאלה כמובן איך אתם משחקים איתו - כמו עוד ילדים או כמו מבוגרים שמשחקים עם ילד. זה לא אותו הדבר.
    כל אלה הן רק השערות שלי כיוון שלא נתת שום פרטים ודוגמאות על התנהלות המשפחה. אם עדיין אתם לא מצליחים להתמודד אולי כדאי שתפנו להדרכת הורים מסודרת, כדי לחדד את ההבנות יותר לעומק וללמוד איך ליישם אותן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יצירת קשרים בגן

אימא
    04/09/2011

המון תודה, סמדר, על התשובה!

האמת שאני מתקשה קצת להבין מהו ההבדל ולמה התכוונת כשאת שואלת איך אנו מחשקים עם הילד(כמו עוד ילדים או כמו מבוגרים שמשחקים עם ילד), האם תוכלי, בבקשה, לתת דוגמא ולפרט קצת .
    ושאלה נוספת לגבי השיחה שלנו אחרי הגן: שאלתי אותו איך היה בגן, והוא מספר לי שלא שיחק עם אף אחד ושרוב הזמן ישב לבד מתחת למגלשה (שם הוא מתחבא וכנראה מרגיש יותר בטוח),הוא גם סיפר לי שיצא משם והסתובב קצת ומכיוון שהיה לו עצוב חזר חזרה. אז שאלתי אותו האם הוא רצה לשחק עם מישהו, הוא ענה שרצה לשחק עם ילד אחד, אבל הילד לא ניגש לבני (ובני מפרש את זה שלא רצה לשחק איתו, כנראה). אני, מצידי, מעודדת אותו שלא יחכה עד שמישהו יגש אליו, אלא ינסה גם הוא לגשת למישהו.... וכאן האמת קצת נתקעתי, כי כנראה שהילד כבר שיחק עם מישהו וגם אם בני יעשה את מה שאני מציעה לו (לגשת למישהו באמצע המחשק), סביר להניח שיקבל סירוב. השאלה שלי איך בדיוק יוצאים מהמעגל הזה, ומה נכון לעשות בסיטואציות כאלה.

תודה רבה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יצירת קשרים בגן - תגובה

סמדר ריינר
    05/09/2011

שלום לך,
    אני באמת חושבת שמענה בפורום לא יוכל כרגע לענות על כל הצרכים שאת מעלה, כיוון שזה קצת יותר מורכב.
    את צודקת שאת מעודדת אותו לגשת לילדים אבל את נתקעת כי כנראה את מזדהה יותר מדי עם החשש שלו מדחיה. קודם כל לא בטוח שלא ישתפו אותו, למה נראה לך שסביר להניח שייתקל בסירוב? זה בכלל לא סביר בהכרח. ושנית, אם ייתקל בסירוב, אז מה? העניין הוא ליזום ולנסות, לפעמים נתקלים בסירוב ולפעמים לא, אם לא מנסים לא יודעים. זה לא אסון אם נתקלים בסירוב, יש עוד ילדים ואפשר לגשת אליהם.
    לגבי איך אתם משחקים איתו, זה במאת מסובך הסביר ורצוי שמישהו יראה אותכם משחקים כדי להסביר יותר. זה קשור להאם אתם מוותרים לו או משחקים באותה רמה, ואם אתם מוותרים איך, באיזה מידה, האם חווה תסכול, באיזה מידה, איךם אתם מגיבים לתסכול שלו, האם אתם "נכנסים" למשחק יחד איתו מבחינת ההתלהבות, המוטיבציה שלכם לנצח או לא וכו'.
    מתוך המשך השאלה שלך, אני לא בטוחה כרגע שזה העניין. יותר נראה שאתם מזדהים מדי עם חוסר האונים שלו ונתפסים אצלו כחלשים, כמוהו, ולא כהורים חזקים שיכולים לראות דברים בפרופוציות. לכן הוא פחות תופס אתכם כדמויות הוריות וחש חוסר ביטחון, כי אם הורי חסרי אונים כמוני, איך אני ארגיש ביטחון? ממי אני אקח ביטחון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתי בנות קטנות שרבות כל הזמן
    אם לשתי בנות
    03/09/2011

יש לי בת בגיל שנתיים ועשר ובת בגיל שנה ושמונה אשר כל היום רבות, מכות ונושכות אחת את השניה, הן לא מסתדרות לרגע בכל דקה מישהי אחרת בוכה, ממש ברמה בלתי נסבלת. הילדה הגדולה כל הזמן מציקה ומקנאה לקטנה והיא גם לא מוותרת לה ומחזירה, בנוסף הגדולה עקשנית מאד ונוצר מצב שעל כל דבר נוצר וויכוח ונסיון להציב גבולות אבל זה נורא מתיש ומייגע. אשמח לקבל עצות והתייחסות

הוספת תגובה

• שתי בנות קטנות שרבות כל הזמן - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    04/09/2011

לאמא שלום,
    אכן הדבר מאוד מתיש. יחד עם כל הרעש והעומס, כדאי שאת ובן זוגך (במידה וקיים) תקדישו זמן לחשוב מה עומד בבסיס ההתנהגות הזו - האם הילדות מרגישות שהן ב"תחרות" על תשומת לב המבוגרים וכועסות זו על זו, האם הן נאבקות על תשומת לבכם באמצעות הריבים התכופים, האם הן רואות בבית דפוס של כעס בתקשורת בין ההורים, ועוד סיבות.
    אחרי שתבינו יותר או תשערו לפחות מה הסיבות, יהיה קל יותר להגיב. באופן כללי, כדאי לשמור שלכל אחת מהן יהיה מרחב פרטי כלשהוא בבית, ו"להפריד כוחות". כמו כן, חשוב שיהיה להן סדר יום ידוע עם פעילויות מעניינות (ולא, למשל, שתגיעו הביתה מהגן ותצפו שהן "יעסיקו את עצמן", מכיוון שזו לא ציפייה מציאותית בגילן). כמו כן, יש להציב גבולות לאלימות. בנוסף, יש לדאוג שכל ילדה מקבלת מספיק זמן אישי עם כל אחד מההורים, כדי להפחית את הקנאה וההצקות.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשיקות בגיל שבע וחצי
    יעל
    03/09/2011

שלום!
    בתי בת שבע וחצי בכיתה ב'. שכן שלנו שגר קומה מתחתינו הוא בן גילה, והם חברים מאוד טובים ואוהבים לשחק יחד. בתקופת החופש "תפסתי" את ביתי מחפשת בגוגל תמונות וסרטונים של אנשים מתנשקים והיא נורא השתעשע מכך. כשלא איפשרתי לה והסברתי לה שאלו תכנים לא לגילה היא בסתר עדיין המשיכה להעלות דברים מסוג זה. השבוע תפסתי אותה ואת חברה יושבים במיטה ונותנים נשיקה האחד לשני, נשיקה בפה. נדהמתי מאוד וקראתי לשניהם והסברתי שלא עושים דברים כאלו. אני מאוד חוששת...ראיתי שהיא גם כתבה לו מכתב שיבוא אליה הביתה להתנשק. האם זה נורמלי לגילה?! מה עושים במקרים כאלו? אודה לתשובתכם..

לקביעת תור
    סגירה
    נשיקות בגיל שבע וחצי

הוספת תגובה

• נשיקות בגיל שבע וחצי - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    04/09/2011

יעל שלום,
    סקרנות סביב נשיקות ומגע היא טבעית באופן כללי, אולם העיסוק הרב אצל בתך מטריד. בלתי אפשרי לדעת דרך ייעוץ בפורום באינטרנט מה עומד בבסיס הסקרנות הזו - באיזו מידה זו סקרנות רגילה ואופיינית לילדה בת שבע, האם היא קיבלה בבית או במקום אחר מסרים מוקצנים נגד או בעד מגע ולפיכך הסקרנות, או דברים נוספים. מומלץ להתייעץ עם הצוות הטיפולי בבית הספר ולשמוע את התרשמותם, כמו גם את עיצותיהם לאור היכרות המערכת עם בתך.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילדה בבית בסדר ובבי"ס בחרדה ולחץ
    קלודין
    03/09/2011

אנא ייעצו לי כיצד לעזור לבתי בת ה9 , מאז שעלתה לא' ללא חברה מהגן אני מרגישה שמאד קשה לה והיא לא ממש רגועה ופנויה ללמידה. כל דבר מלחיץ אותה והיא מרבה לבכות ולא לאכול בבי"ס. אין לה חברות ואף לא חברה אחת טובה בכתה ,ולעיתים היא מרגישה דחויה ( למרות שהיא מדהימה יפה וחכמה), אך כישוריה החברתיים לוקים בחסר. אני רוצה להציל את הנפש הקטנה שלה, שהיא תהיה ילדה שמחה ותסיר דאגות מלבה (כמו: אולי השומר ינעל את בי"ס לפני שתצא, או אולי אחיה שבכתה ב' לא יחכה לה, וכו'...). אודה לכם על טיפולכם.

הוספת תגובה

• קשיים חברתיים

ד''ר שירי שדה שרביט
    04/09/2011

לאמא שלום,
    לאור העובדה שהבעיות נמשכות כבר כשלוש שנים, מומלץ לפנות להתייעצות עם איש מקצוע לגבי הקשיים החברתיים של בתך. כתובת ראשונית הינה יועצת או פסיכולוגית בית הספר, שיוכלו להיעזר גם במחנכת כדי להבין את ההתנהלות של בתך בכיתה. מומלץ לטפל בכך במהרה, הקשיים שתיארת בוודאי מקשים על הילדה מאד.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות שינה בגיל שנתיים
    יוליה
    03/09/2011

שלום
    בני בן השנתיים (בעוד חודש) ישן מגיל שמונה חודשים לבד בחדר ובמיטתו. הוא רגיל להירדם לבד. יש שגרה קבועה של ארוחת ערב מקלחת והשכבה לישון כאשר אני אומרת לילה טוב ומשכיבה אותו ויוצאת מהחדר.
    בשבועיים האחרונים (יש לציין כי היה בחופש מהגן והיה רוב היום עם סבא וסבתא לסירוגין)
    מסרב ללכת לישון בכוחות עצמו כאשר אני או בעלי יוצאים מהחדר צורח ובוכה יוצא ממיטתו ובא לסלון ורק כאשר אנחנו עומדים לידו דקות ארוכות נרדם לבסוף. ניסינו כמה לילות להחזיר אותו כל פעם שקם ניסינו בלי לדבר ניסינו לכעוס עליו ניסינו הכל!!! אך ללא הועיל הוא נלחם בכל הכוחות יוצא שוב ושוב צורח בוכה צועק אמא אמא אבא אבא ולא מוותר גם אחרי שעתיים רצופות כאלה!
    מיותר לציין שזה מתיש אותנו לחלוטין ומביא אותנו למצב נפשי קשה.
    אותו סיפור קורה גם עם שנת הצהריים בשישי שבת (עכשיו התחיל ללכת שוב לגן אז במהלך השבוע ישן צהריים בגן).
    הוא מתעורר גם מספר פעמים בלילה ודורש שנעמוד לידו או נהיה בחדר עד שיירדם שוב. הוא מתעורר בשעות מוקדמות ממה שרגיל היה עד היום ומסרב לחור לישון.
    הוא מעולם לא ישן איתנו במיטה ומעולם לא היו לנו בעיות איתו בזמן השינה, פשוט הייתה לנו איכות חיים. ניסיתי גם להשכיב אותו לישון מאוחר יותר לעייף אותו בגינות וג'ימבורי וגם לעשות אמבטיה חמה וארוכה לפני השינה אך כלום לא עוזר!!!
    יש לי תחושה שהוא מפחד שנעזוב אותו, מעין חרדת נטישה... אני מברת איתו ומסבירה לו שאנחנו כאן ולא עוזבים אותו ומחר בבוקר נתראה והכל יהיה אותו דבר, אך גם זה לא עוזר!
    אני כבר ממש מיואשת ועייפה...
    אשמח לעזרה, טיפים, עצות או כל דבר שיכול לעזור...
    חשוב לציין שמדובר בילד נבון סקרן בריא וחברותי, בעל ביטחון עצמי רב.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות שינה בגיל שנתיים

הוספת תגובה

• בעיות שינה בגיל שנתיים - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    04/09/2011

יוליה שלום,
    גיל שנתיים הינו גיל ה"מרד", בו הילד מנסה בכל כוחו והאמצעים העומדים לרשותו, להשפיע על הסביבה לנהוג כפי שהוא רוצה. לאור זאת, בגיל שנתיים אין רק בעיות בשינה, אלא גם בהתארגנות בבוקר, באכילה, בצחצוח שיניים, בחזרה מגינת המשחקים וכדומה. מה שאתם חווים עם השינה, תרגישו בעוד היבטים של החיים. הסיבה להתנגדות לעשות כבקשתכם, באופן כללי, נובעת מכך שהילד מכיר לראשונה בכוח המוגבל שלו להשפיע על העולם ועל ההורים במיוחד, והמאבק שלו בהבנה הקשה הזו. סביר להניח כי גם החופש לא תרם לשימור סדר היום של בנך, וזה טבעי.
    כעת, משנגמר החופש, חשוב מאוד שתחזרו לשגרה - כלומר לחזור לשגרת ההשכבה ולטקסים הרגילים בהם נקטתם עד כה. אם הוא בוכה, חשוב להרגיע אותו בקצרה ובנחישות ולהמשיך כפי שהייתם עושים עד כה. חשוב שאתם ההורים תנהגו בעקביות, ואז בנכם יבין שסביב השינה המאבק אינו יעיל.
    בהצלחה!
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גן חדש
    אורלי
    03/09/2011

שלום
    ילדה בת 4 עברה לגן חדש ,גן העירייה,
    לפני היתה בגן פרטי. ביומים ראשונים
    מתנהגת באגריסיביות כלפי הורים
    שאלה איך אפשר לעזור לילדה לעבור שינוי?

לקביעת תור
    סגירה
    גן חדש

הוספת תגובה

• גן חדש - תגובה

סמדר ריינר
    03/09/2011

שלום אורלי,
    חשוב להיות סבלניים, להבין שעובר עליה משהו לא פשוט. מעבר לזה לא נתת שום פרטים, לא על הילדה, לא על המעבר, האם יש שם ילדים שמכירה או לא, ולא על המשפחה כך שקשה לי לעזור לכם מעבר לזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כישורים חברתיים - עזרה דחופה
    טלי
    02/09/2011

שלום,

בני בן 5, ילד מקסים וחברותי, מאוד טמפרמנטי ונוטה להתפרץ, לכעוס, להביע את עצמו בקול רם, תחרותי וחשוב לו כל הזמן להיות ראשון עד כאן תאור אופי כללי לרקע.
    יש לו חבר מהגן הקודם שהוא קשור אליו בצורה קיצונית, רוצה רק אותו, לא מניח לו בגן, בקיצור חונק את הילד השני באהבה, מה שלא עושה טוב לילד השני ששקט ומופנם ומה שמפריע לבני ככל הנראה ליצור קשרים חדשים ובריאים יותר עם ילדים אחרים.
    בגן הקודם הגננת ניסתה להפריד ביניהם, מה שעורר אצל בני כעס.
    עברנו לגן חדש(חטיבה צעירה), ולצערי אמא של הילד העבירה אותו לגן שלנו, לא עברו יומיים מתחילת השנה והיא פנתה אלי בבקשה שנדבר עם הבן שלנו שהוא לא מניח לילד השני בגן וכל הזמן דבוק אליו ושאולי כדאי לדבר עם הצוות שיפרידו ביניהם לקבוצות פעילות שונות ככל הניתן.
    ניסנו לנהל איתו שיחה בעקבות הפניה ולהציע לו להתחבר עם ילדים נוספים - אחרי השיחה הוא היה עצוב, כועס והסתגר בתוך עצמו.
    מאחר והדאגה שלי היא קודם כל לבני - אני מעוניינת לקבל עצה כיצד עלי לפעול?
    האם כדאי לבקש להעביר אותו לגן השני (יש 2 בחטיבה הצעירה)?
    האם כדאי לפנות לייעוץ התנהגותי על מנת להקנות לו קישורים חברתיים טובים יותר?
    משהו אחר?
    אודה לעזרתכם בהקדם.

הוספת תגובה

• כישורים חברתיים - עזרה דחופה - תגובה

סמדר ריינר
    03/09/2011

שלום טלי,
    נשמע שכל פעם שהילד שלך כועס ומסתגר כשהדברים לא הולכים כפי שהוא רוצה או כשאת או הגננת אומרות לו משהו שלא נעים לו, את לוקחת את זה קשה. זה לא נורא שהוא עצוב ומסתגר לכמה זמן. חשוב שהוא ידע, שגם אם הוא לא מקבל את מה שאומרים לו , עדיין, אלה דברים חשובים, ואלה לא דברים שנהדפים בגלל התגובה שלו. יכול להיות שחלק מחוסר הסובלנות שלו למצבים שבהם הוא לא ראשון, והדברים לא נעשים לפי דרכו נובעת מכך שהוא לא רגיל למצב הזה. ייתכן שזה קשור לקושי שלכם כהורים להציב גבול ולשאת את התסכול שלו. יכול להיות שמה שיעזור לו לשקם את יכולותיו החברתיות יהיה שאתם תלמדו אותו בצורה עיקבית וברורה, גם אם הוא כועס ומסתגר, שהוא לא יכול שהכל יהיה לפי דרכו, הוא לא תמיד ראשון והוא לא תמיד קובע. לא רק בעניין החברתי, אלא בכל דבר שקורה בבית. אם אתם לא מצליחים לעושת זאת לבד, אפשר לפנות להדרכת הורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    יוסי
    02/09/2011

שלום רב לכולם ברצוני לספר
    יש לי שני ילדים אחד בן 8 והשני בן 1 ו8 חודשים
    לאחרונה הילד הגדול מתנהג בצורה לא יפה .
    הרבה פעמים הוא מתנהג כאנטי לכל דבר עם זה
    לקום בבוקר לבית הספר ולהתלבש אז הוא מתמהמה
    הוא לא מוכן להתקלח לבד ואני ורעייתי מגיעים למצבים
    של כעס על התנהגותו וגם כאשר הוא נמצא עם אחיו
    אז הוא משתולל אתו ואנו מגיעים למצבים של כעס רב
    על ההתנהגות שלו.
    ברצוני לדעת האם אתם/ ן יכולים/ ות לתת איזושהי עצה
    בנושא

בתודה בהערכה מראש
    יוסי[/a]

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

סמדר ריינר
    02/09/2011

שלום יוסי,
    אם ההתנהגות הזו החלה לאחרונה, כדאי מאוד לבדוק האם קרה משהו לאחרונה שגרם לה. האם יש שינוי במשפחה, או לחילופין האם עבר על הילד משהו? מה השתנה כך שההתנהגות התחילה דווקא עכשיו ולא קודם? התשובה לשאלה הזו היא קריטית כדי לתת לכם עיצות. אפשר לדובב את הילד באופן עקיף, למשל באמצעות ציור או משחק ולנסות להבין מה הוא מרגיש, (למשל אם הוא מצייר ילד, לבקש ממנו לחבר יחד סיפור שמתאר מה הילד מרגיש וכו').

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה ו-5 נוגח את הראש בריצפה
    מעיין
    01/09/2011

שלום
    יש לי ילד בן שנה ו-5 חודשים. בחודשים האחרונים שמתי לב שכאשר אומרים לו "לא", הוא מתכופף ונוגח את הראש בריצפה... לפעמים הוא גם עושה זאת כאשר מגיעים לבקר מישהו בבית שחדש לו. אין לי מושג מאיפה למד לעשות את זה... מה זאת ההתנהגות הזאת ולמה הוא עושה זאת? מה ניתן לעשות על מנת למנוע את זה?
    תודה

הוספת תגובה

• בן שנה ו-5 נוגח את הראש בריצפה - תגובה

סמדר ריינר
    02/09/2011

שלום מעיין,
    מה זאת אומרת למה הוא עושה זאת?הוא עושה את זה כי כנראה למד שזה עובד, הוא מקבל הרבה תשומת לב סביב זה ואולי גם מקבל את מה שרצה כשאמרו לו לא. חשוב מאוד דווקא לא לנסות למנוע את זה אלא לא להגיב. כשלא יהיה להצגה קהל, היא תיפסק בשלב כלשהו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נא תשובה דחופה .... בבקשה ....
    מיכל
    01/09/2011

שלום
    האם בגיל שנה ו 9 לאחר שנה במשפחתון אפשר להשאיר ילדה עם אמא שלה שמאוד מאוד אוהבת אותה - ולחשוף אותה לגימבורי ושעות סיפור -
    האם זה תקין לאמר לילד בגיל הנ"ל "אל תיפול" / לא ליפול / תיזהר - כשהוא עושה דברים מאתגרים שלא רוצים למנוע אותם ממנו

תודה רבה
    מקווה שהובנתי

הוספת תגובה

• נא תשובה דחופה .... בבקשה .... - תגובה

סמדר ריינר
    02/09/2011

שלום עמית,
    אני לא ממליצה להשאיר ילדה בבית אחרי שנה במשפחתון. זו חזרה אחורה. נשמע לי שזה בא יותר מהצרכים של האם כרגע מאשר של הילדה, וזה אף פעם לא טוב, אפילו אם האם האם מאוד אוהבת את הילדה. דרך אגב, אני לא מכירה אימהות שלא אוהבות את הילדים, ובגלל שהן אוהבות הן מסוגלות לשחרר ולתת לילד להתפתח עם שאר בני גילו ולא בצמוד אליהן כל היום.
    גם לא רצוי להגיד כל הזמן תיזהרי ואל תיפלי כי זה משדר לידה מסר שהועלם מסוכן ולא כדאי להתרחק מאמא. זה מסר לא משחרר ולא בריא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה לא עונים לי?? פעם שלישית
    קרן
    01/09/2011

שלום
    כבר שאלתי בפורום זה לפני חודש- אך לא קיבלתי תשובה.- שואלת שוב.
    בתי בת שנתיים +2 מאוד מפחדת מזרים מסויים.
    אני אתן דוגמאות.
    1. הגענו לאורחים לכבוד חג,היא היתה בת שנה+ 10 ח' . הכל התחיל יחסית טוב, הסברתי שאנכנו הגענו לאורחים, היו שם כמה שהיא מקירה וכמה שלא. פתאום היא ראתה אחד מהאורחים ילד בן 16.(שהיא לא ראתה אותו אף פעם לפני.) וניכנסה להיסטריה, סירבה להיכנס לתוך הבית, היינו כל הערב בחצר, שם היא צחקה ושיחקה, וכמה שלא ניסינו להכניס אותה לבית פשוט צרחה והיתה בורחת, שיחקה עם כל אחד שיצא לחצר אליה חוץ מאותו ילד (הוא ניסה לשחק איתה) ברגע שאמרנו שאותו ילד כבר הלך היא הסכימה להיכנס.
    ברגע שאני מזכירה את השם שלו ואומרת לה שאנכנו הולכים אליו, היא אומרת שהיא לא רוצה.
    2. לאחר חודשיים עשינו על האש, ושוב הכל התחיל טוב, ברגע שהיא ראתה את הילד הזה(אותו אחד) היא לא הסכימה להיתקרב לשם. היתה קילומטר מהמקום. ושוב צחקה ושיחקה, איך שהוא ניסה להיתקרב אליה- דמעות והיסטריה.
    3. היינו בגינה ואז הגיעה אליינו בן דוד (בחור בן 20). הוא הגיעה קודם לגינה, היא ראתה אותו מתקרב, חיבקה אותי חזק וסירבה להיסתכל אליו. בערב ישבנו כולנו שבת, ושוב אותו סיפור. היא ניכנסה לחדר ולא הסכימה לצאת בגלל הנוככחות שלו. ברגע שהוא הלך הכל נירגע, היא יצאה לסלון.(היא לא ראתה אותו אף פעם לפני)

יש עוד הרבה דוגמאות כאלו.

היא הולכת לגן, מאוד מפותחת, מדברת ממש טוב. אבל הבעיה הזאות מאוד מטרידה אותי, אני לא יודעת כבר מה לעשות, היא מתידדת עם הרבה אנשים, ופתאום בוחרת לעצמה את מי הי "לא אוהבת"

הוספת תגובה

• למה לא עונים לי?? פעם שלישית - תגובה

סמדר ריינר
    02/09/2011

שלום קרן,
    אני לא יכולה לדעת ממה נובעים הפחדים של בתך מבלי להכיר אתכם. אם זו תופעה שמפריעה לכם, אנא פנו לייעוץ מסודר. אתם יכולים לנסות קודם כ במכון להתפתחות הילד שעובד עם קופת החולים שלכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    לאה אב
    01/09/2011

שלום רב
    אני אם חד הורית לילדה בת 7 מתגוררת אצל הורי.אני רוצה לנסוע לחו"ל ל 3 שבועות.
    בתי קשורה אליי מאוד,לציין שבעבר סבלה מחרדת נטישה.
    שאלתי,כיצד להסביר לה שאני נוסעת ל 3 שבועות.
    כיצד להתמודד עם הבכי והקושי?
    תודה
    גלית

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

סמדר ריינר
    02/09/2011

שלום גלית,
    פשוט להגיד לה שאת נוסעת כי את זקוקה לחופשה. יהיה בכי וקושי, אפשר לחבק אותה ולהבין אותה, אבל את לא חייבת שהיא תסכים שתיסעי, את לא צריכה לשכנע אותה, את לא צריכה אישור שלה או הבנה שלה. מותר לה לכעוס, זה בסדר, את בכל זאת תיסעי.
    עם זאת שלושה שבועות זה נשמע לי מעט ארוך, בהתחשב בעובדה שמדובר בילדה שאת אולי סוג של הורה יחיד עבורה ויש לה חרדת נטישה. במקרים כאלה כדי יותר לקחת חופשות קצרות מרובות יותר מאשר חופשה אחת ארוכה. אולי תבדקי אם את יכוה לפצל את זה לשבוע וחצי ועוד שבוע וחצי במועד מרוחק יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

גלית
    02/09/2011

היי
    תודה על תגובתך המהירה.
    לצערי אינני יכולה לפצל את הנסיעה מאחר ומדובר בטיסה לארה"ב (20 שעות נסיעה,עלות כרטיס....)
    האם היא יכולה לפתח חולי ? (חום,דיכאון)
    האם כדאי לשוחח עימה בטלפון מדי יום למרות שאני יודעת שתבכה במהלך השיחה וגם לאחריה.
    האם אני גורמת לה נזק נפשי?
    יסורי המצפון קשים לי מאודדדד.
    תודה רבה.
    גלית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

סמדר ריינר
    02/09/2011

שלום גלית,
    אני לא יודעת אם היא עלולה לפתח חולי ודיכאון, אלה לא דברים שאפשר לצפות מראש, בודאי שחשוב שתשוחחי איתה מדי יום. אם כבר החלטת לנסוע, יסורי מצפון לא יעזרו לך וגם לא לה, חשוב לשדר ענייניות וביטחון במה שאת עושה. אם את תיקחי את זה בקלות, זה יעבור גם אליה. אני לא בעד נסיעה כל כך ארוכה, אבל נזק נפשי זו הגדרה מאוד כללית ואין לי איך לענות לך על זה. זה לא רצוי בעיני, אבל זה לא טראומה לכל החיים ואני בטוחה שהיא תתגבר אם את תשדרי קור רוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי בפרידה
    אם לבת שנתיים
    01/09/2011

בתי בת שנתיים וחודש,
    ילדה מאוד חכמה, בעלת אינטליגנציה רגשית גבוהה, הרבה שמחת חיים.
    אני מעט מודאגת מכיוון שקשה לה להפרד, ברגע הפרידה היא מתחילה לבכות אך יש לציין שהבכי אינו אורך זמן רב. כלומר, אם אנו יוצאים מהבית ומשאירים אצל הדודה, היא בוכה כשאנו הולכים אך אחרי מספר דקות היא נרגעת וחוזרת למשחק ולעיסוקיה השונים.
    האם זה נורמטיבי בגיל זה?

לקביעת תור
    סגירה
    קושי בפרידה

הוספת תגובה

• קושי בפרידה - תגובה

סמדר ריינר
    02/09/2011

שלום לך,
    זה לא עניין של גיל, זה סוג של הצגה עבורכם, אם תראו שאתם לא מתרגשים מזה סביר להניח שזה יחלוף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

אם לבת שנתיים
    04/09/2011

שלום ותודה על התגובה,

חשוב לי לציין שאנחנו לא נכנעים לבכי של בתנו,
    הבכי נמצא שם בכל מקרה-
    כלומר אנחנו נפרדים, אומרים שלום נותנים נשיקה והולכים אבל שומעים את הכי ממשיך גם כשאנחנו כבר לא שם. הבכי מופיע בבוקר בפרידה בגן, יכול גם להופיע בפרידה אצל הדודה ובעוד מקרים שונים.
    לצערי, אני לא רואה את התשובה כמענה לבעיה שלנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 5 - פחדים
    ליטל
    31/08/2011

שלום רב,

בני בן 5, פוחד מדמויות כמו מפלצות, גרגמל וכו'. הוא מאוד אוהב "הדרדסים" אבל מוכן לראות רק איתי וגם אז כשמופיעה דמות מפחידה הוא בורח או עוצם עיניים ואוטם אוזניים. אגב, יש לו בין היתר גם את גרגמל כבובה ומזה הוא לא פוחד - הוא מבין שזו רק בובה ואומר את זה.
    השאלה היא האם בכל זאת לצפות בזה איתו ולתת לו להתמודד עם הפחד או לא?

ובאופן כללי יותר - איך לגרום לו להתמודד עם פחד במקום לברוח?

לתשובתך אודה,
    ליטל

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 5 - פחדים

הוספת תגובה

• ילד בן 5 - פחדים - תגובה

סמדר ריינר
    02/09/2011

שלום ליטל,
    את יכולה לעיין בעמודת "שאלות נפוצות" בשאלה העוסקת בפחדי ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטחון עצמי אצל ילדה
    אורלי
    31/08/2011

שלום צהרים טובים.
    רציתי לדעת מה עושים כאשר יש לי שתי בנות.
    הבכורה בת 6 שנים והקטנה בת 3 .
    בתי הקטנה כחולת עניים והבכורה עם עניים חומות ,לאן שאנו לא הולכים
    כל צומת הלב מפנה אל בתי הקטנה "וואוו איזה עניים איזה ילדה יפה"
    בתי הבכורה יפה לא פחות אבל בגלל השוני של הקטנה פחות רואים את זה.
    נוצר מצב של קנאה.בתי הבכורה אמרה לי ,למה כולם אומרים על אחותי שהיא יפה מה אני לא יפה??) זה עושה לי משהו מין צביטה שכזו.
    איך אני אמורה להגיב לאותם אנשים ,האים להעיר ולאמר שבתי הבכורה לא פחות יפה מהקטנה??
    מחכה לעצות בברכה רבה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    ביטחון עצמי אצל ילדה

הוספת תגובה

• ביטחון עצמי אצל ילדה - תגובה

סמדר ריינר
    02/09/2011

שלום אורלי,
    את באמת לא יכולה לשלוט על מה שאנשים אומרים. ובכלל אנחנו לא יכולים להגן על ילדינו מפגיעות העולם בכל המקרים, אבל אנחנו יכולים להיות לצידם כשזה קורה ולעזור להם להתמודד. את כן יכולה להגיד כשזה גם - "גם נועה יפה" רוב האנשים יבינו את הרמז ויצטרפו אלייך. עדיין בתך הגדולה תבין שההתפעלות הראשונית היא מאחותה, זה לא נעים, אבל ככה זה, לא נראה לי שאת יכולה לעשות הרבה מעבר למה שאת עושה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה