פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התקפי זעם בת 5
    זוהר
    22/08/2011

יש לי 3 ילדים הגדולה בת 7 ותאומים בן ובת בני 5
    יש לי בעיה עם התאומה בת ה5
    שלא יודעת לקבל מרות , באם היא ביקשה משהוא ולא קיבלה על כל דבר
    היא זורקת את עצמה צועקת צורחת משתוללת היא מאד מציקה לאחים שלה ועושה דווקא על כל דבר!
    אני כמובן לא מתרצה בפני כל ההצגות אבל זה בלתי נסבל ניסיתי המון שיטות
    כמו למשל, לדבר בשקט ולא לצאת מהכלים,לא להתיחס, לרדת אליה לרצפה אבל
    שום דבר לא עוזר לי היא ממשיכה בשלה אם זה בבית באוטו בקניון
    מה אני עושה ? כי זה מחמיר מפעם לפעם.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התקפי זעם בת 5

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התקפי זעם בת 5 - תגובה

סמדר ריינר
    23/08/2011

שלום וזהר,
    אם זה מחמיר סביר להניח שאת לא מחזיקה מעמד מספיק זמן בלי להתייחס. הרבה הורים מדווחים על כך שהם לא מתייחסים ובבירור מתברר שהם ציפו שאחרי כמה דקות או חצי שעה שהם לא מתייחסים הילד יירגע. זה לא עובד כך. כאן חשובה מאוד העיקביות. זה לוקח מספר פעמים, עיקביות, ולא פעם אחת של התפרצויות שלוקחות חצי שעה שעה או יותר, עד שהילד מפנים שזהו, גם אם הוא ימשיך לנצח, לא תהיה התייחסות. זה דבר אחד.
    דבר שני, חשוב לבדוק, איזה תשומת לב אחרת, אם בכלל היא כן מקבלת. אם כל תשומת הלב שהיא מקבלת היא דרך ההתפרצויות שלה, בודאי שהיא לא יכולה בשום אופן לוותר על זה. צריך לזכור שהיא ילדת סנדוויץ', ומראש נולדה לתוך סיטואציה שלקיחת מקום במשפחה זה דבר יותר מסובך עבורה מאשר עבור שני אחיה. לשניהם יש תפקיד. תפקיד הילד הגדול, שמקבל הערכה, תפקידים וכבוד, ותפקיד הילד הקטן שהוא בדרך כלל החמוד של כולם, ומה המקום שלה? על מה היא מקבלת התייחסות? חשוב לשים לב, מה התכונות המיוחדות שלה, החיוביות, להתייחס אליהן המון (לא כשהיא מתפרצת, אלא בזמן רגיעה) להקדיש לה זמן איכות לבד, בלי האחים שלה, וכו'.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאיזה ביה"ס לשלוח את בננו לכתה א
    דוד
    22/08/2011

שלום!

בננו עולה לכתה א.
    אנו מתלבטים בין 2 בתי ספר. אחד מהם, איכותי יותר, ילמד שם לבדו בלי חביריו מהגן.
    בשני ילכו ללמוד 3 מחביריו.
    האם זה שיקול בבחירת בית הספר?
    ילדי הוא חברותי אך גם די רגיש.
    תודה

דוד

הוספת תגובה

• לאיזה ביה"ס לשלוח את בננו לכתה א - תגובה

סמדר ריינר
    23/08/2011

שלום דוד,
    לא רק שהשיקול החברתי הוא שיקול בעיני, אלא שהוא השיקול החשוב ביותר לדעתי במקרה הזה. איכות לימודית של בית ספר היא לא דבר שיש לו משמעות מאוד גדולה לדעתי. הילד שלכם עוד לא הולך לאוניברסיטה, רמת הלימודים היא הרבה פחות חשובה. מה שחשוב זה שהוא ירגיש ביטחון, יהיה לו טוב, ואז הוא יהיה פנוי ללימודים, יקלוט את החומר הרבה יותר טוב, ותהיה לו חוויה חיובית מתחילת הקריירה הלימודית שלו, במקום לחץ וחרדה, או אפילו טראומה במקרים קיצוניים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקניית מיומנויות חברתיות לבן 3
    אמאל'ה
    22/08/2011

שלום,
    אשמח לקבל כלים וטיפים כיצד אני יכולה לעזור לבני ליצור קשר. הוא לאחרונה מאד מציק לכל מי שבסביבה ובמיוחד אם הוא מתרגש ורוצה לשחק עם ילדים, הוא לא יודע איך "לאכול" את הסיטואציה ופשוט מציק עד שכמובן אין סיכוי להתחברות אלא ההיפך - לדחייה ותסכול.
    תמיד אומרים "תלמדי אותו איך ליצור קשר" אבל אני באמת לא יודעת חוץ מפשוט לומר שלהציק זה לא בא בחשבון וש"בסוף לא יהיו לך חברים" וכו'...
    נולד עכשיו אח חדש אז כל האגרסיות האלו מתגברות ואני ממש בלחץ מזה בייחוד שאוטוטו הוא יכנס לגן חדש שם אין לו חברים שהוא מכיר ובעצם יש לו הזדמנות לפתוח דף חדש....
    אשמח לעזרתכן.. :-)
    תודה

הוספת תגובה

• הקניית מיומנויות חברתיות לבן 3 - תגובה

סמדר ריינר
    23/08/2011

שלום לך,
    את צודקת. באמת חשוב ללמד את הילד לא רק מה לא אלא גם מה כן. איך את נוהגת להתחבר עם אנשים? סביר להניח שאת ניגשת אליהם, שואלת אם אפשר להצטרף, וכו'. אותו דבר אפשר ללמד את הילד, במקום להציק, לגשת ולשאול אם אפשר לשחק גם. חשוב גם לשחק איתו בבית כדי לתרגל איתו סיטואציה של משחק עם מישהו אחר. כמובן, כשאתם משחקים איתו כמבוגרים, יש להתחשב בכך שהיכולות שלו לא כמו שלכם, זה אינו משחק שיוויוני, הוא לא מהווה העתק מדוייק של משחקים עם ילדים, אבל הוא סוג של חזרה גנרלית, על מה בכלל עושים במשחק, ממה נהנים, איך נהנים בקשר ביחד וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני בן 8.5
    מירי
    22/08/2011

בני בן 8.5 הבכור הוא מפונק מאו לכן מכל דבר נפגע בחברה וקשה לו לרכוש חברים יש לו "פתיל" קצר לכן מתרגז מכל דבר. תמיד מתלונן שכואב לו פה כואב לו שם שאני יקח אותו לרופא אך אין ממש כלום. התנהגות מעט ילדותית . עולה לכיתה ג' בבית ספר חדש ואני מאוד רוצה לעזור לו להשתלב חברתית ולהיות בוגר יותר.
    אודה מאוד על עזרתכם המקצועית.

לקביעת תור
    סגירה
    בני בן 8.5

הוספת תגובה

• בני בן 8.5 - תגובה

סמדר ריינר
    22/08/2011

שלום מירי,
    דבר ראשון, אם הוא מפונק, סימן שמישהו מפנק אותו. יכול להיות שכדאי להפסיק לפנק אותו. לעזור לו לעשות להתמודד עם תסכול לא בכך שפותרים לו את הבעיה אלא שמציעים לו דרך וכלים לפתור בעצמו, ואם הוא לא משתף פעולה - שיישאר עם הקושי, עד שיחליט לשתף פעולה בהתמודדות. אם תנסו להימנע מלתת התייחסות להתנהגויות ילדותיות ולהתייחס רק להתנהגויות בוגרות, גם אם יש מעט כאלה כרגע - גם זה עשוי מאוד לסייע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה אצל ילדה בת 10
    נאוה זיני
    22/08/2011

שלום, בתי פוחדת לנסוע באוטובוס לבית הספר אלה אם כן יש לה חברה איתה ועתה שבוע לפני הלימודים מעלה את הבעיה מה עושים? מה הפתרון(נותנת ממתקים לחברות שילוו אותה הביתה ואם חברתה לא הולכת לבית הספר לא רוצה ללכת גם ) כבר דואגת כשתעבור לבית ספר בחטיבה מחוץ לשכונה האם אני אקח אותה לבית הספר ויחזיר אותה מפחדת מערבים, פיצוץ אוטובוס, או תאונת דרכים

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה אצל ילדה בת 10

הוספת תגובה

• חרדה אצל ילדה בת 10 - תגובה

סמדר ריינר
    22/08/2011

שלום נאוה,
    אתם יכולים לעיין בעמודת שאלות נפוצות בשאלה העוסקת בפחדים אצל ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחות חדשה.
    ורד
    22/08/2011

שלום, כשאלד את בתי השניה, הבכורה תהייה בת שנתיים וחצי בדיוק, אני מתלבטת אם לשכן אותן באותו החדר. לא חסר לנו חדר נוסף אבל חברותי אומרות שזה עוזר לקשר העתידי בין האחיות. אשמח לקבל את חוות דעתך.

לקביעת תור
    סגירה
    אחות חדשה.

הוספת תגובה

• אחות חדשה. - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    22/08/2011

ורד שלום,
    הקשר בין אחים מורכב מהיבטים כה רבים,ולשינה המשותפת בחדר אין משמעות רבה בכך. מבחינת ההתנהלות בבית, תעשי כפי שנוח לך. אגב, להורים רבים נוח יותר שהילדים הולכים לישון בזמן מסוים יחד, שומעים יחד סיפור או שירים לפני השחנה וכד׳.
    הקשר בין הבנות שלך יושפע מאוד מכך שתקםידי לא ״להפלות״ ביניהן (בהתאם לגיל כמובן) ותתנו להן בבית דוגמא אישית של תקשורת טובה ופתרון עימותים בדרך נעימה ויעילה.
    שתהיה לידה קלה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיים חברתיים אצל בן 13
    סולי כהן
    22/08/2011

שלום,
    לבני בן ה- 13 יש קשיים חברתיים, הוא בודד אין לו חברים, קשה לו להתחבר עם ילדים אחרים. שהוא כבר נפגש עם ילד הוא אומר לי שהיה לו מאוד משעמם.
    שנה שעברה כל ההפסקות הוא היה לבד. ברצוני לציין שהוא ילד חכם מהממוצע.
    אך גם יש לו בעיות רגשיות, יש לו תחושה כל הזמן שמאשימים אותו בדברים, וגם שרק רוצים לברר מקרים מסויימים שקרו איתו הוא ישר מתחיל לבכות, להכנס ללחץ לדבר בתוקפנות ומגן על עצמו.ששואלים אותו לדוגמא מה קרה בריב מסויים הוא מתחיל לענות לא לעניין. שמנסים לדבר איתו כדי לעזור לו ולתת לו הדרכה הוא לא מוכן הוא טוען שאצלו הכל בסדר והוא לא צריך שישנו לו את האופי. קשה לו לקבל ביקורת , יותר נכון הוא לא מקבל ביקורת בכלל. שאני מדברת איתו אני מרגישה שיש איזושהיא חומה שהוא לא נותן לדברים שאומרים לו להכנס אליו.הוא בטיפול פסיכולוגי אך בנתיים אין ממש שינוי.
    דבר נוסף שמטריד אותי שקורים מקרים בבית הספר או עם אחותו הוא תמיד ישנה קצת את הסיפור כדי לצאת הצודק. אני מרגישה שהוא ממש מאמין בשקרים שלו. זה די דבר שחוזר על עצמו מאז גיל 7 .הוא רואה את הדברים קצת בצורה מגוזמת, דברים שאחרים היו מתעלמים הוא מתייחס ומגיב בקיצוניות ולכן די מושך אליו אש גם בבית וגם בכיתה.
    בנוסף הוא גם מדבר הרבה בציניות. אני די חוששת שכל החיים יהיה בודד ולבד.
    אני מאוד רוצה לעזור לו .אשמח לשמוע כל רעיון או דעה, תודה, סולי.

לקביעת תור
    סגירה
    קשיים חברתיים אצל בן 13

הוספת תגובה

• קשיים חברתיים אצל בן 13 - תגובה

סמדר ריינר
    22/08/2011

שלום סולי,
    נשמע שאת מנסה לעזור כמיטב יכולתך. נראה לי שמיצתם את היכולת להתמודד לבד, המצב הזה נמשך הרבה זמן והילד שלכם לא מגיב היטב לטיעונים מציאותיים. לכן לדעתי כדאי לפנות לטיפול. אם הוא לא מסכים ללכת, אפשר ללכת בלעדיו להדרכת הורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטייה לתוקפנות
    עמית
    22/08/2011

שלום
    בני בן שלוש וחצי כאשר אינו מקבל את רצונו מגיב בתוקפנות, למשל אם נאמר לו שיוכל לשחק במשחק מסוים חצי שעה ואז נלקח ממנו אז הוא אומר - אני אשבור את המשחק, ומתחיל להרביץ למיטה ולבכות. כנ"ל גם אם מישהו לוקח איזה משחק שפתאום הוא החליט שהוא רצה.
    מהי הדרך הטובה ביותר ללמד אותו לבחור סוג תגובה אחר ופחות תוקפני ? או להתמדד עם התסכול שהוא חווה ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    נטייה לתוקפנות

הוספת תגובה

• נטייה לתוקפנות - תגובה

סמדר ריינר
    22/08/2011

שלום עמית,
    לילד שלכם אין בהכרח נטייה תוקפנות. חשוב להימנע מהגדרות מתייגות כאלה. התהנגותו היא ובעית לגילו. ואכן, כמו שאתם מבינים נכון, מתפקידכם ללמד אותו תגובות אחרות. בשלב הראשון ניתן לתת לגיטמציה לתסכול, התסכול הוא במקום, ואחר כך להציע תגובה אחרת שנראית לכם יותר, משל להגיד במילים שקשה לו, שהוא רוצה את המשחק והוא כועס, למשל לעבור לשחק במשהו אחר, למשל לחשוב על כך שמאוחר יותר או מחר יוכל לשוב ולשחק וכו'.
    כמו כן קחו בחשבון שלילד בגילו אין כל כך יכולת להבין את ההסבר שלכם לגבי חצי שעה כי אין לו תחושת זמן או הבנה בזמנים. לכן חשוב לתת הסבר יותר מלא - אנחנו הולכים לאכול עכשיו, נשים את משחק בצד ואחר הצהריים נוכל לחזור אליו. כמו כן להכין ואתו מספר דקות לפני סיום המשחק ולחזור על ההסבר כדי שתהיה לו הזדמנות לותר על המשחק בהדרגה ולא בבת אחת, באופן שמוציא מידיו את השליטה לפי רצונכם בחדות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה.
    מורן
    21/08/2011

שלום רב.
    יש לי ילד בן ארבע בדרך כלל ילד טוב יחסית. אבל אני פונה לעזרה כי בשבוע וחצי האחרונים הוא מתנהג בצורה שמאוד מדאיגה אותי. הוא ממש לא ממושמע שזה מגיע למצב שאני מבקשת ממנו משהו לדוגמא לבוא להתקלח הוא אומר לי לא ופשוט מתחיל לרוץ בבית ולצחוק פשוט לא מקשיב ומשתמש במשפטים כמו" אני לא מקשיב לך ואני לא מתקלח" וצוחק ממני. כל ניסיון שלי להביא אותו למקלחת לא מצליח ולבסוף אני נאלצת לקחת אותו בכוח וגם כשזה קורה הוא עדין צוחק.פשוט לא רואה אותי וכך בכל דבר שאומרים לו או מבקשים ממנו. יש לו גם אחות קטנה בת שנתיים ואם למשל אני אומרת לה לא למשהו אז הוא מדרבן אותה כן לעשות אותו... זה ממש מתסכל אותי ומעציב אותי... הוא לא היה ככה.
    היחסים שלנו נהפכו פשוט ל:"אם לא תעשה... לא תקבל הפתעה"{לדוגמא.} או "אם לא תתנהג יפה לא תלך לגן שעשועים" וזה גם לא תמיד עובד...
    בדר"כ לפני שזה הגיע למצב הזה הוא היה יודע שאם הוא עושה משהו לא בסדר הוא הולך לחדר לעונש... אבל גם זה היה עוזר רק לאותו רגע ועכשיו הוא פשוט שולט עלינו! אני מנסה להישאר רגועה אבל לפעמים זה לא הולך כ"כ. אני לא יודעת איך לתנהג או מה לעשות כדי להביא אותו למצב שהוא יקשיב לי.
    יש לציין שהא עבר אבחון בריפוי בעיסוק עקב פנייה של הגננת ובאבחון נאמר לנו שיש לו קושי בחוסר התארגנות ואחיזה לא טובה של עיפרון ואנחנו הולכים פעם בשבוע למרפאה בעיסוק. היינו כבר בשש מפגשים בערך ואני יושבת איתו ושמתי לב שהוא לא מרוכז לפעמים... וגם מגלה תנועתיות יתר {גם הגננת אמרה את זה}.
    למי אני יכולה לפנות לעזרה בענין הזה?
    האם לילד שלי יש בעית קשב או ריכוז? או היפראקטיביות?
    איך ניתן לאבחן את זה?
    אשמח מאוד לתשובה וגם הפניה לעזרה...
    בתודה מראש
    מורן

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה.

הוספת תגובה

• עזרה. - תגובה

סמדר ריינר
    22/08/2011

שלום מורן,
    מה שאת מתארת לא בהכרח מתאים לבעיית קשב וריכוז כי את מציינת שהוא לא היה כך קודם. יותר נראה לי שזה משהו בקשר ביניכם. הפרעת קשב וריכוז משהו שנולדים איתו בדרך כלל, זה לא משהו שמתפתח.
    נשמע לי שאת מתקשה להציב גבולות בין השאר משום שתא כנראה לוקחת אישית את ההתנהגות שלו, והיא מעציבה אותך, ואולי את אפילו נעלבת ממנה. ייתכן ועקב כך את מתקשה להציב גבול בצורה עניינית.
    חשוב מאוד כשמציבים גבול ואומרים לא לילד, לא להיגרר לחוסר אונים, צעקות, נאומים, שכנועים ומאבקי כוח. חשוב להבהיר לילד בצורה ברורה וחד משמעית שעכשיו נכנסים להתקלח. אם הוא בורח, שיברח. אם לא יהיה לו פרטנר שירדוף אחריו, יצעק, יתחנן וכו', משחק התופסת ייאבד את משמעותו. בסוף הוא יצטרך ליצור איתך קשר מחודש אחרי שהוא ברח, אם תישארי בקור רוח ולא תיגררי לפרובוקציות שלו, סביר הניח שהוא ייצור איתך קשר בתנאים שלך ויבוא להתקלח, זה יקרה כמה דקות יותר מאוחר ממה שרצית, אבל זה יקרה. בלאו הכי אם את רבה איתו זה לוקח זמן, אז חבל על המריבה. מה הוא יעשה אחרי שהוא ברח לך וצחק, ילך מהבית? אין לו ברירה אלא לבוא להתקלח, בתנאי שאת לא משחקת את המשחק שלו ונכנסת איתו לסיפור. הוא גם לא צוחק ממך, זו שוב ראייה שלך שנעלבת ונותנת לו המון כוח. אם את מרגישה שאת לא מצליחה ליישם, כדאי שתיגשי להדרכת הורים מסודרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה

מורן
    22/08/2011

שוב תודה על התשובה אולי את יודעת איפה יש הדרכת הורים באזור חיפה והקריות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה - תגובה

סמדר ריינר
    23/08/2011

שלום מורן,
    בחיפה יש מרפאות ציבוריות מצויינות של משרד הבריאות. את יכולה להסתכל באתר של משרד הבריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי תינוקת בת 4 חודשים
    יונתן
    21/08/2011

שלום, בתי הבכורה בת 4 חודשים ומתעוררת בלילה בערך כל שעתיים (למעט 4 שעות בתחילת הלילה בין 19:30-23:30), אשתי מניקה הנקה מלאה ואני נותן בקבוק מטרנה\חלב שאוב פעם בלילה. אני יודע שזה לא פורום הפרעות שינה בתינוקות אבל בכוונה פניתי אליכן, הפסיכולוגיות כדי לקבל חוות דעת על העניין מבחינה רגשית. אני ואשתי מתקשים לתפקד ביום יום בגלל הלילות הלבנים ושרויים בטשטוש ועייפות כבר זמן רב. כדי לנסות לשפר את המצב, פנינו ליועצת שינה. היא המליצה לנו ללמד את התינוקת להרדם לבד, כלומר בשפה פשוטה יותר, לתת לה לבכות. לגשת מדי פעם, להניח יד ולהרגיע במילים, אבל לא להוציא מהמיטה ולא להאכיל בלילה. יש לי רקע בפסיכולוגיה, ואני מודאג מן הלמידה שאכן תתרחש אצל בתי. לדעתי, ייתכן ואם לא ניגש אליה לאחר שעת ההשכבה, היא אכן תלמד להרדם לבד, אולם אני מודאג מן הלמידה הרגשית ולכן פניתי לפורום זה. האם ייתכן ותהיה לאסטרטגיה חינוכית כזו השפעה על האופן בו התינוקת חווה את העולם? במידה וניתן לה לבכות במשך חצי שעה או אפילו שעה מבלי להרימה, במשך כמה לילות, היא עלולה ללמוד שהעולם הוא מקום פחות בטוח, שלא נענה למצוקתה. האם ייתכן וזה יפגע ביצירתה של התקשרות בטוחה? זה שהיא לא תבכה בלילה, מהווה סימן להצלחה מבחינת יועצת השינה אולם אני נזכר במאמר שקראתי על ילדי מוסדות שלא מרימים אותם ועל השקט המטריד ששורר בתינוקיות כאלו. בקיצור כפי שאתן רואות אני מאוד מתלבט מה נכון וכיצד לפעול, הייתי רוצה ליישם סדרת חינוך התנהגותית שכזו על בתי אבל אני פוחד מן ההשלכות.. אשמח להערותיכן בנושא. תודה.

הוספת תגובה

• שאלה לגבי תינוקת בת 4 חודשים - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    23/08/2011

יונתן שלום,
    אני אישית גם לא מרגישה נוח עם המלצות כאלה לגבי תינוקת בת ארבעה חודשים, וכאמא (לא רק כפסיכולוגית קלינית) לא הייתי מיישמת אותן עם בנותיי. אפשר למצוא פתרונות ביניים, כמו ללטף את הילדה ולהרגיע אותה בלילה מבלי להאכילה בכל פעם שהיא מתעוררת. אולם דפוס השינה שאתה מתאר, הוא בטווח הנורמטיבי לגיל ארבעה חודשים, על אף העייפות שלכם.
    בהצלחה ותיהנו מגידול הילדה עם הקשיים הברורים של חוסר השינה הרציפה.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שלוש אורזת
    יעל
    21/08/2011

בתי בת שלוש, נוהגת לאחרונה לקחת שקיות ולארוז בהן משחקים, ספרים וכיוב. האם היא מנסה להעביר מסר כלשהו?

לקביעת תור
    סגירה
    בת שלוש אורזת

הוספת תגובה

• בת שלוש אורזת - תגובה

ליאת גרוס
    21/08/2011

שלום יעל
    מעניין למה בתך מתכוונת כשאורזת. האם ראתה מישהו אחר אורז? אולי ראתה מבוגר ממיין ומסדר והיא מחקה את מעשיו. מה היא אומרת כשאורזת? כיצד היא מסבירה את מעשיה?
    נסו לשאול אותה ? עצם ההתעניינות בכוונותיה היא כבר משמעותית עבורה.לא לדאוג או להילחץ פשוט להיות סקרניים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסבר פשר האזעקות לפעולטה
    אורה
    21/08/2011

שלום,
    אנחנו תושבי הדרום ובתי בת השנתיים וחצי מאוד מפחדת מהאזעקות. לפני כמה זמן כשהייתה אמורה להיות אזעקת תירגול ואמרתי לה רבע שעה לפני שתכף תהיה אזעקה, היא נצמדה אליי ובכתה כל הזמן הזה.
    לפני כמה ימים כשהתחילו האזעקות אמרנו לה שזה אמבולנס ופשוט מישהו חולה ולוחקים אותו לבית חולים... כעיקרון זה הרגיע אותה והיא לא בכתה מהאזעקות.. אבל טרם המצאתי הסבר מדוע אם כך- אנחנו יושבים בממ"ד ויש גם בום...

השאלה היא- איך נכון יותר להסביר לילדה בגיל הזה מה קורה? להגיד את האמת או להמציא תירוצים? איך לא לגרום לה (או להביא למינימום )א הטראומה מכל הסיפור?

בתודה רבה מראש
    אורה

לקביעת תור
    סגירה
    הסבר פשר האזעקות לפעולטה

הוספת תגובה

• הסבר פשר האזעקות לפעולטה - תגובה

ליאת גרוס
    21/08/2011

מה שהכי ילחיץ/ירגיע את ביתך הוא לא מה תגידו אלא איך אתם מגיבים. אם אתם רגועים ומשדרים שאין מקום לדאגה כך גם היא תחוש. חשוב להבין את זה.לא המילים חשובות.
    ובכל זאת...לא הייתי משקרת אבל גם לא מפרטת את המציאות. אולי פשוט להסביר שכשיש אזעקה צריך להיכנס לממ"ד. כמו שמסבירים שבשעה 8 צריך ללכת לישון. אם יש צורך את יכולה להוסיף ש"זה שומר אותנו בטוחים".

מאחלת לך ימים ולילות של שקט במהרה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות התנהגות קשות
    שירה
    21/08/2011

היי

יש לי ילדה בת שנה וחצי מפותחת מאוד,הולכת מגיל 11 חודש מגברת ברמה של צרוף שתי מילים . יש לה אח בן שלוש וחצי.לא יודעת אם יש קשר אנחנו משפחה של שתי אימהות.
    לאחרונה אנחנו נתקלים בקשיים התנהגותיים איתה.לא מוכנה להיכנס לרכב , מלווה בצרחות.
    לא מוכנה להחליף חיתול כנ"ל.כשאני בגינה אני מדברת איתה כרגיל ומסבירה לה לא לרוץ לכביש והיא רצה לשם. אני מנסה לא לרדוף אחריה עד שכבר אין מנוס.
    בשבועיים האחרונים יש החמרה ברמה שהיא לא מוכנה לרדת לי מהידיים ולא ברור לי למה.
    מעולם לא עזבנו את הילדים לבד.

אשמח לכל עזרה שהיא בהקדם
    תודה
    שני

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות התנהגות קשות

הוספת תגובה

• בעיות התנהגות קשות - תגובה

סמדר ריינר
    22/08/2011

שלום שירה,
    ייתכםן שאתם מתקשים להציב גבולות. קושי בהצבת גבול נחווה אצ ילד כחולשה של ההורה ומגביר את רמת החרדה שלו.
    יש רגעים עם ילד קטן שבהם ל אמסבירים אלא פשוט קובעים. עכישו נכנסים לרכב, עכישו לא רצים לכביש. אל תתטעי. העובדה שהיא מפותחת לא אומרת שהיא בוגרת. היא רק בת שנה וחצי, והיא זקוקה להחלטיות ועיקביות מצידכן.
    ההתנהגות עצמה היא תקינה ואופיינית לגיל. היא לא אומרת עליכן בהכרח שום דבר כאימהות, עליכן רק להגיב נכון ובביטחון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה סמדר!

שירה
    22/08/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה, שמחתי לעזור.

סמדר ריינר
    22/08/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממציאה לעצמה שם חדש
    יונית
    21/08/2011

שלום,

בתי בת 3.7 שנים. בחודשים האחרונים היא המציאה לעצמה שם חדש ולפעמים שאני פונה אליה בשמה או אומרת לה משהו היא אומרת לי "לא קוראים לי ..., קוראים לי (בשם החדש שהמציאה)".
    אציין כי "השם החדש" אינו שם של מישהי שאנו מכירים, לא דמות מהטלויזיה, ואף אינו שם בכלל כי אם צירוף אותיות סתמי (לדוגמא, משהו כמו "ליפי").
    לא מדובר במשהו שאני יכולה לזהות שקורא בזמן מסויים או בסיטואציה מסויימת וזה אפילו נורא חמוד.
    עוד נקודה חשובה, אביה ואני התגרשנו כשהיתה בת שנה בגירושים קשים וכואבים ובתי חוותה במשך תקופה ארוכה והיתה ועודנה עדה, לצערי הרב, לויכוחים בלתי פוסקים ביני לבין בני משפחתי.
    שאלתי היא, כיצד אני אמורה לנהוג מולה בהקשר זה? האם להתעלם? האם לתקן אותה ולומר לה לא קוראים לך .... קוראים לך..., האם לשתף פעולה?
    תודה רבה,

לקביעת תור
    סגירה
    ממציאה לעצמה שם חדש

הוספת תגובה

• ממציאה לעצמה שם חדש - תגובה

ליאת גרוס
    21/08/2011

שלום יונית
    את מתארת התנהגות נורמלית ותקינה לגילה. שתפי פעולה ותזרמי איתה בכיף...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

יונית
    21/08/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקף זעם
    רונית
    21/08/2011

נכדתי בת ה3 ניתקפת בכעס פתאומי ומתחילה להוריד את הבגדים הנעליים התחתונחם
    הקוקיות בשיער ונשארת ערומה ולא מפסיקה לבכות איך עלינו לנקוט בזמן התקף כזה
    תודה רונית

לקביעת תור
    סגירה
    התקף זעם

הוספת תגובה

• התקף זעם - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    22/08/2011

רונית שלום,
    הכעס של נכדתך הוא טבעי וחלק מהחיים הרגילים, אולם התפקיד שלכם המבוגרים הוא ללמד אותה איך להביע כעסים ותסכול בדרך מתאימה מבחינה חברתית. לטעמי יש לאסור עליה להתפשט (אלא אם הכעס קשור באי נוחות גופנית כלשהיא) ולנסות להוסיף לה תגובות נוספות: לומר במלים מה מפריע לה ומה היא רוצה, להירגע מעט בחדר או במקום מתאים בבית, לצייר, להסיח את דעתה וכדומה. כדאי להציע ולהדגים לה מגוון של תגובות שעושים כשכועסים, ולאפשר לה להתפתח ולבחור את הדרכים שעוזרות לה.
    בהצלחה,
    שירי 

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה