מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מריבות בין ילדיםגילי08/09/2011
אני צריכה עיצה במצב שאני נתקלת בו שוב ושוב .. לבני בן ה3.6 יש חבר גדול ממנו בשנה ובכל פעם שהם משחקים החבר "מאיים" עליו שאם לא יעשו ככה אז הוא ילך הביתה , אם בני לא יתן את מה שרוצה הוא ילך הביתה , אם לא יתנהג ככה וככה אז הוא ילך הביתה.. בני שכמובן מאוד לא רוצה שהוא ילך הביתה ממש פועל לפיו כמו בובה ובסוף גם הרבה פעמים הוא אומר לו גם להתנצל על כל מיני מעשים (שיגעת לי את הראש תבקש סליחה ומיני כאלו..) ובני כמובן מתנצל . אני יודעת שאיני אמורה להתערב בין אינטראקציה בין הילדים אך המצב הזה כבר ממש חורה לי , מצד אחד אני לא רוצה להמריד את הילד אך אני רוצה להעביר לו מסר ברור שהוא יכול לעמוד על שלו גם במחיר שהחבר ילך , מה עלי לעשות ? בנוסף הוא נורא נפגע מכל מיני אמירות של ילדים ( לי יש ככה ולך אין .. שלי יותר טוב ..יותר גדול .. אתה קטן ..וכו) , ופונה אלי מתוסכל - "אמא הוא אמר לי שככה וככה " ואני לא יודעת מה לענות כדי להקטין את התיסכול , הרבה פעמים אני אומרת "אז הוא אמר ..אז מה " אך זה לא פותר את המצב , אשמח מאוד לתגובה ועצה .
תודה ,
גילי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מריבות בין ילדים - תגובה
ליאת גרוס08/09/2011שוב שלום.
עניתי לך במסגרת מעל.
יום מקסים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה מניפולטיביתגילה08/09/2011
שלום.
יש לי ילדה בת 7.5 שבזמן האחרון שמתי לב עושה מניפולציות על ההורים, עלינו.
ברגע שהיא רוצה להשיג משהו (לצאת מוויכוח ביני לבינה או ביני לבין אבא שלה, כאשר אנחנו מסבירים לה משהו שעשתה לא בסדר וכו') היא מתחילה כל פעם באותו סיפור והוא:
כאשר היא הייתה קטנה אהבנו אותה יותר, וברגע שנולדה לה אחות (אחות שלה בת 3,5 ויש להם יחסים טובים בגדול), הפסקנו לאהוב אותה. עכשיו אנחנו אוהבים רק את אחותה לדבריה ופחות אותה.
כאשר בפעם הראושנה היא אמרה את זה בבכי, זה השפיע עלינו מאוד והסברנו לה שזה לא נכון. אנחנו אוהבים את שתיהן באותה מידה, ונכון היא גדלה, אבל זה לא אומר שלא אוהבים אותה.
לפעמים אני מגיעה מעבודה וישר ניגשת אליה, אבל היא בתוך הטלוויזיה ומסרבת לתת לי חיבוק ולדבר. זה נורא מרגיז אותי. אני כן מנסה לתת לה תשמות לב, אבל היא לא מקבלת את זה, אלא רק מתי שהיא רוצה - וזה מאוחר בלילה, כשצריך כבר ללכת לישון.
בקצרה, שמתי לב שהיא ראתה שהאמירה שלה שאנחנו אוהבים את אחותה יותר כן השפיעה עלינו, והתחלנו "לרחם" עליה... ולכן .... כל פעם שהיא מתנהגת לא יפה, היא משתמשת בסיפור הזה.
האם כל פעם אני צריכה להסביר לה את אותו הדבר, שזה לא נכון, אנחנו אוהבים אותה באותה מידה, הרי ברור לי שזאת מניפולציה?
האם כאשר אני מנסה לתת לה תשומת לב והיא אינה רוצה (בגלל שהיא רואה סרט או משהו), אלא רק מאוחר בלילה זה בסדר, ומה עושים עם זה?
אודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה מניפולטיבית - תגובה
ליאת גרוס08/09/2011שלום גילה
אני מציעה שתנסי לשוחח איתה ולהבין מה בדיוק רוצה איך ומתי. בשיחה זו חשוב שתקשיבי לה ולא תאשימיי. יחד עם זאת הסבירי לה מה אפשרי ומה לא.אל תכעסי על הזמן בו היא לא פנוייה אלייך - זכותה. יחד עם זאת גם לך יש זכויות ומגבלות. נסי לתאם ביחד איתה זמן איכות שבועי קבוע. חשוב שבזמן זה יעשו דברים המותאמים לגילה. חשוב שהשיחה תתמקד בה ולא באחותה ולכן אם מדברת הרבה על "למה היא" תאמרי לה "עזבי אותה רגע, מה את רוצה/צריכה, ". כנ"ל לגבי מצבים אחרים בהם מעלה את אחותה.חשוב לא לנהל את השיחה בדיוק בעיתוי בו מתוסכלת או מקנאה אלא בלי קשר לכלום בעיתוי רגוע וניטרלי.
דיאלוג
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות מוקדמתאתי08/09/2011
ביתי בת ה- 8 ו- 9 חודשים החלה להראות סימני התפתחות מוקדמת, ובחצי השנה האחרונה היא נמצאת מעקב רפואי בעניין. לאחרונה עברה בדיקות דם וצילום כף יד אשר הראו התפתחות מוקדמת משמעותית, וככל הנראה תצטרך לקבל טיפול תרופתי. ביתי ילדה חכמה מאד (מחוננת) ובאמת מאד בוגרת לגילה (הדבר אף נאמר לי רבות ע"י מורותייה השונות). בשל כך היא גם מבקשת מאד לדעת כל הזמן מה היו תוצאות הבדיקות ולשם מה היא נבדקת. מאד קשה לי להסביר לה את נושא ההתפתחות המוקדמת, והצורך למנוע הופעת ווסת בתוך כשנה, והיא לא מבינה מדוע עליה לקבל טיפול שיעצור את ההתפתחות בשלב הזה. אתמול אמרתי לה שבתוצאות צילום כף היד שנערך לה עולה כי גיל העצמות מתאים לגיל 11, והיא לקחה את זה מאד קשה. אמרה שהגוף שלה לא מתאים לה, ושהיא שונה מכולם וכל היום היתה בהרגשה נוראית וראיתי שקשה לה מאד עם כל מה שקורה, ובבוקר הבחנו שברח לה פיפי במיטה, וכשהתעוררה מיד דיברה איתי נושא ההתפתחות שוב. אני מאד מתוסכלת ולא יודעת מה לעשות, מה להסביר ומה לא להסביר לה, איך להסביר, ובעיקר איך לעזור לה. אודה לעזרתכם הדחופה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות מוקדמת - תגובה
ליאת גרוס08/09/2011שלום אתי
אני לא בטוחה שתשובה דרך הפורום תספיק. אולי כדאי לפנות לייעוץ מקצועי קצר כדי לחשוב כיצד להתאים את האמירות לבת הספציפית שלכם. מה שניתן לכתוב באופן כללי הוא ש:
1. חשוב לדבר איתה ולהסביר לה ולא להסתיר.
2.חשוב להסביר באופן המותאם לה ולגילה. להסביר שיש התפתחות מהירה יותר אבל שיש טיפול תרופתי שיכול להפסיק את זה ולפתור את הבעייה.
3.ככל שאתם כהורים תהיו יותר לחוצים סביב הבעייה כך גם היא. אם תתיחסו לזה כמשהו פתיר ולא נורא (כפי שזה באמת ומזל שיש תרופות מתאימות) כך גם היא תרגיש.
4. חשוב לשדר לה שהיא בסדר גמור ואף אחד לא מושלם
5. חשוב לאפשר לה לשאול ולדבר על רגשותיה עם אדם קשוב ורגוע. רצוי אחד ההורים.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתמודדות עם התפתחות מוקדמת
אתי08/09/2011תודה ליאת על התשובה המהירה. עזרת לי להכניס את הדברים קצת לפרופורציות. בכל מקרה תוכלי להמליץ לי על מטפלת מתאימה (מאד חשוב שזו תהיה מטפלת, כי מאד מפריע לבת שלי שהיא כרגע מטופלת בעניין ע"י רופא ולא רופאה) באיזור השרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתמודדות עם התפתחות מוקדמת - תגובה
ליאת גרוס11/09/2011שלום אתי.
אני מכירה מישהי בשם מיכל הלפרין בפרדסייה. אם זה מתאים צרי איתה קשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץ דחוף!! משחק מיני!?שירה08/09/2011
שלום רב,
יש לי בן, בן 12 ובן 5 וחצי, אתמול לאחר חזרתו של בני הגדול מבית הספר, לאחר מנוחה קצרה ולפני הכניסה למקלחת שיחק עם בני הקטן ב 5 וחצי בחדר, לאחר תזכורת לגדול שיכנס להתקלח בא אליי הבן הקטן ואמר לי שהוא שם את הפה שלו לו על הבולבול של הגדול וזה היה מגעיל. כמובן שקראתי מייד לבן הגדול וביקשתי שיסביר פשר הדבר, הוא ילד מאוד סגור ולקבל ממנו תשובה ישירה זה מאוד קשה גם בגלל הפחד להודות וגם בגלל שהוא ילד מאוד מופנם. יש לציין שאנחנו משפחה מסורתית ואין פה חשיפה יתר על המידה לתכנים אסורים יש טלויזיה יש מחשב אבל בפיקוח.
אבקש עזרה ראשונית באיך לטפל בסיטואציה מבלי לגרום נזק גם לגדול וגם לקטן.
תודה
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ דחוף!! משחק מיני!? - תגובה
סמדר ריינר08/09/2011שלום שירה,
חשוב מאוד שלחזק את הילד הקטן על עצם הדיווח שלו ועל כך שסיפר לכם. להגיד לו שהוא צודק, זה לא נעים ולא מתאים, ולאף אחד אסור לגעת בו כך.
לגבי הבן הגדול, יש לפנות לטיפול באופן דחוף ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד נושך בגןמזל07/09/2011
שלום,
יש לי ילד בן 3 ותאומים בני חצי שנה. בני נכנס לגן חדש של העירייה, לפני כן היה בגן פרטי במשך שנה.
בני, החל מהיום הראשון בגן נושך כל יום ילד אחר בגן. כאשר אני שואלת אותו איך היה בגן הוא עונה שלא כיף ושהוא משחק לבד. הגננת אומרת שהוא נושך כאשר לוקחים לו משהו כמו משחק.
השאלה שלי היא מה עלי לעשות??
כמו כן, הגננת חדשה (שנה ראשונה שלה) וחסרת כל ניסיון, רק סיימה את התואר שלה, מה כדאי לייעץ לה? היא פתוחה לקבלת ביקורת.
בנוסף, אני מאד חוששת שיצא לו שם של "נשכן" ושינדו אותו או ידחו אותו הן מצד ההורים והן מצד הגננת שכך מכירה אותו לראשונה.
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד נושך בגן - תגובה
סמדר ריינר08/09/2011שלום מזל,
חשוב לתת לילד שלך כלים של מיומנות חברתית. ללמד אותו איך ניגשים לילדים, איך משחקים, זו לא בהכרח עבודה של הגננת, זו גם עבודה שלכם בבית. חשוב שתנסי, למרות הקושי שאני בהחלט מבינה עם התאומים הקטנים, למצוא זמן איכות עם הילד לבד, לשחק איתו, לקחת אותו לחברים אחה"צ ולהזמין חברים הבייתה ללמד אותו להתמודד כשהוא לא מקבל מה שהוא רוצה (אפשר להציע לו לשחק עם משהו אחר בינתיים,ללמד אותו להמתין, וכו').* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת תשע וחצינעמי07/09/2011
ילדה בת תשע וחצי שמסתובבת כל היום ברחוב, בקושי אוכלת, משקרת לי שהיא עושה שיעורי בית, מסתובבת עם ילדים קטנים, ומביאה ילדים הביתה, אני לא מסכימה, אבל לא רוצה לגרש אותם .
בערב היא נזכרת בשיעורים, לא יודעת, ובבוקר מעתיקה מילדים .
מה עושים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת תשע וחצי - תגובה
סמדר ריינר08/09/2011שלום נעמי,
מה זאת אומרת שהיא מסתובבת כל היום ברחוב? היכן את נמצאת בזמן הזה? האם אין לה חוגים, מסגרות חברות? עניין שיעורי הבית הוא הכי פחות חושב פה, יותר חשוב שלילדה כנראה אין תחושה של מסגרת והחזקה אחה"צ, ולא ברור לי למה. תנסי לתת יותר פרטים על המשפחה ועל הילדה והבעיה, מתי היא התחילה ולמה היא כל היום מסתובבת בחוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות לא נורמליתאליהו07/09/2011
הבן שלי בן ארבע וחצי. מאז יום שישי ,לאחר החזרה לגן קורים איתו דברים לא מוסברים. הוא עושה קקי בתחתונים, רץ בכל הבית שכואב לו הטוסיק ולבסוף הוא עושה קקי על הרצפה ומחזיק את הקקי בידיים ומורח אותו על הקיר ועל האסלה.ההתנהגות שלו מפחידה אותי כי אני לא מכירה את אבא שלו (אני חד הורית). גילינו תולעים בישבן ולכן הוא מטופל מאתמול בורמוקס אבל עדיין משהו איתו נראה לי לא נורמלי ואני ממש פוחדת כי נאמר לי פעם על אבא שלו שמשהו לא יציב איתו נפשית. אני לא יודעת כמה זה נכון אבל אני פוחדת שמהו עם הבן שלו גם איננו יציב.
האם אפשר להגיד לי משהו מההתנהגות הזאת המוזרה????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות לא נורמלית - תגובה
סמדר ריינר08/09/2011שלום לך,
אין ספק שההתנהגות מעידה על מצוקה כלשהי, ולכןם כדאי לפנות לטיפול. זה לא אומר בהכרח שיש לו גנטיקה של חולי נפשי אם לזה את מתכוונת, אלא שיש כאן בעיה שצריך לבדוק אותה ולטפל בה וסביר להניח שאפשר למצוא לה פיתרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובססיית התאהבותאלי07/09/2011
שלום,
יש לי אחיין בן 17 אשר הוא ילד ביישן ורגיש. לפני כשנתיים הכיר בחורה כבת גילו והיחסים ביניהם אינם בריאים. אף הם הגיעו לאלימות אחד עם השני. בחופש הגדול הוא היה הרחק מהבית והם לא נפגשו והוא עצמו הבטיח שלא ייפגש עימה יותר, אך כשהתחילו הלימודים שוב אותו סרט. גם המורים מודאגים לגביו..
איך אפשר לסייע לו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובססיית התאהבות - תגובה
סמדר ריינר07/09/2011שלום אלי,
מדובר בילד גדול, אם זה מפריע לו, אתם יכולים להציע לו פנות לייעוץ בעצמו כדי לבדוק מדוע זה קורה לו ואיך אפשר להיגמל מזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאובססיית התאהבות
אלי07/09/2011לצערי קשה לבקש ממנו שילך לסיוע לבד.
הוא כמו מסונוור. בתקופה שהם לא נפגשו בחודשיים של החופש הגדול, הוא דיבר עליה בטון כזה שהיא כבר לא מעניינת אותו. אך לצערי כאילו הוא "נשלט".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאובססיית התאהבות - תגובה
סמדר ריינר08/09/2011שלום אלי,
זו בחירה שלו. אתם לא יכולים לעשות דבר אם הוא לא מעוניין. אי אפשר לעזור לאדם שלא רוצה. אין דרך. בטח לא בגיל הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 9קרן07/09/2011
שלום רב,
יש לי ילדה בכיתה ג' שזו הפעם השנייה השבוע שאביה מוצא אותה ערומה בחדר.
אחרי ארוחת הצהריים והכנת שיעורי הבית היא נכנסת לחדרה לשחק, באותם הפעמים היה שקט מחשיד ולכן הוא קרא לה בשמה והיא לא ענתה כשהוא חפש בחדר הוא מצא אותה מתחת למיטה ערומה.
בשני המקרים הוא בקש ממנה להתלבש והיום המשיך כסדרו.
לפני כחודש כשאחרה לצאת מהמקלחת מצאתי אותה ישובה על רצפת המקלחת עם ראש הטוש בין רגליה – כמובן שלא כעסתי רק ציינתי שאני מבינה שנעים לה אבל שהיא צריכה להתחשב ולא לבזבז מים.... פשוט זה מה שיצא לי ולא נהלנו שיחה אחרי.
הילדה חברותית ונחשבת לתלמידה טובה וחרוצה.
נושא המיניות לא עולה אצלנו לשיחה ואני מאמינה שהיא מתחילה לגלות את גופה.
אין לי מושג על מה לדבר. מה אומרים? האם יש ספר שיכול לעזור לנו ההורים ואפילו לה?
האם לדאוג שנחשפה למשהו? אצלנו הם ( היא הבכורה יש לנו ילד בן 6) צופים בטלוויזיה ומשחקים במחשב בסלון.
אשמח ללמוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 9 - תגובה
סמדר ריינר07/09/2011שלום קרן,
אוננות בכל הגילאים היא דבר טבעי. אין כאן שום דבר שהוא לא בסד, אלא אם כן זה נעשה בתדירות גבוהה במיוחד ומפריעה לפעילויות אחרות או שזה נעשה ליד אנשים. חשוב שגם אתם תקפידו על הפרטיות שלה, ולא תתפרצו אליה כשהיא סומכת על כך שיש לה פרטיות, במקלחת או בחדר שלה. ניתן כמובן לתת הסברים על מיניות בגיל הזה, ישנם ספרים שעוזרים להסביר זאת לילדים, ניתן להשיג אותם בכל חנות ספרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך עדיף להפרד מבת שנתיים בגן ילדיםז'נה07/09/2011
שלום
אני אמא לבת שנתיים ו3 חודשים. ב 1.09 היא נכנסה לגן. לפני זה היתה אצל מטפלת. ילדה שלי חכמה ותמיד מחפשת דרכים להתקשר עם אנשים וילדים(לא ביישנית). חשבתי שגן יעשה את העבודה.
יומיים ראשונים בגן היו מצויינים. והחל מיום ראשון - קתסטרופה. יום ראשון לא רצתה להפרד בכלל והתחילה לבכות אז גננת לקחה אותה על הידיים ואמרה לי שכדאי שאלך והלכתי שהיא בוכה. ואז החל מיום שני שינתי את הנוהל אז אני נשארת איתה וכשהיא כבר משחקת אז אני הולכת בלי שהיא תראה אותי. גננת אחר כך אומרת שהיא בוכה ואז נרגעת וכל היום מתנהל בסדר. היא אוכלת שם וישנה(קצת בוכה לפני שינה) ומשחקת - לפי דברי גננת.
שאלה שלי באיזה דרך לבחור, האם להפרד ממנה כשהיא בוכה ולהסביר שאני הולכת לעבודה וכל הילדים הולכים לגן. או לברוח מהגן?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך עדיף להפרד מבת שנתיים בגן ילדים - תגובה
סמדר ריינר07/09/2011שלום ז'נה,
בשום פנים, לעולם, אל תברחי ללא ידיעת הילדה. באופן הזה את רק תגבירי את חרדת הנטישה שלה כי היא תאבד בך אמון ולא תוכל לבטוח בך יותר. תגידי לה בצורה קצרה ועניינית שאת הולכת, ואם היא בוכה קצת זה לא נורא. אחרי שתלכי היא תרגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת
ז'נה07/09/2011שלום
תודה על התגובה. האם כדאי להשאר קצת בגן ואז להפרד ממנה?
האם זה שאני נשארת זה עוזר לה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת - תגובה
סמדר ריינר08/09/2011שלום ז'נה,
לא, כפי שציינתי הפרידה צריכה להיות קצרה ועניינית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה עזרת לנו מאוד
ז'נה08/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה, שמחתי לעזור:-)
סמדר ריינר08/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסתגלות גן חדשמירל07/09/2011
ביתי בת שנתיים התחילה גן חדש 01.09.11 ילדה חברותית מאוד כל בוקר שאני לוקחת אותה לגן היא נורא בוכה וגם במשך היום.
נורא קשה לה השבוע אנחנו עוברים דירה והיא גם עוברת למיטה חדשה לצערי המון שינויים בו זמנית כשהיא מגיעה מהגן היא אומרת שהיה לה כיף בגן.
איך אני יכולה להקל שהיה לה יותר קל
בקשר למעבר הדירה אני לוקחת אותה לבית החדש מדי יום אנחנו משחקות שם והמיטה החדשה שם והיא קופצת ומשחקת מה עוד אני יכולה לעשות??
תודה מראש
מירל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תענו לי בבקשה
מירל08/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסתגלות גן חדש - תגובה
ליאת גרוס08/09/2011שלום מירל
נשמע לי שאת עושה הכל בסדר גמור. זה טבעי והגיוני שילדה בגילה תזדקק לקצת זמן לצורך הסתגלות. רק אם קשיי הפרידה יימשכו לאורך זמן כדאי להתחיל להתרגש. בינתיים חשוב לעשות את הפרידות בבוקר מהירות ולא נמשכות. זה עלול הקשות מאד על הילדה. תסמכי עליה, היא תסתדר... ככל שתרגיש שאת יותר רגועה ופחות חשה אשמה כך תסתגל מהר יותר לכל השינויים. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסתגלות לגן וחרדת פרידה מאוחרתליאת07/09/2011
שלום. יש לי ילד בן 2.4. לאחרונה, כלומר מזה כחצי שנה, הוא מאוד מאוד דבוק אלי, במובן זה שכל הזמן רוצה "חיבוק", לשבת עלי, להיות איתי, להירדם כשאני לידו. הוא לא תמיד היה כזה דבוק. למשל בגיל של חרדת הנטישה הוא בכלל לא היה כזה, לא בכה כשהלכתי ונשאר עם המטפלת. כעת הוא לראשונה בחייו בגן, אחרי שהיה עם מטפלת בבית במשרה חלקית, ואיתי. אחרי שהייתי איתו כמה ימים בגן, כל פעם שעה-שעתיים, עזבתי פעם ראשונה אתמול. היו צרחות היסטריות, אך חתכתי מייד, מהר. הכנתי אותו מראש שאני אעזוב היום. אחרי שעה הגננות צילצלו שהוא בפאניקה, והגעתי והיה בהיסטריה של בכי. אמרו שאי אפשר היה להרגיע אותו. כעת הן אמרו לי שוב לבוא איתו לגן ולהיות איתו. לדבריהן יש ילדים שזה לוקח להם חודש, ובחודש הזה האמא באה איתם כל יום לשעה. אני די בבעיה, והשיטה נראית לי מוזרה ובטח לא מתאימה לאנשים עובדים. יש איזו עצה להקל ולקצר את התהליך? מצד אחד, אני מכירה אותו, הוא דבוק וקשור אלי מאוד, ולא יירגע איתן כי עוד לא מכיר אותן בכלל. אולי אחרי חודש הוא יותר יכיר אותן, אבל לדעתי גם אז הוא יצרח, ואני בכלל חושבת שזה מבלבל להיות חודש עם ילד בגן. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתגלות לגן וחרדת פרידה מאוחרת - תגובה
סמדר ריינר07/09/2011שלום לילך,
נשמע לי שהידל שלך במצוקה, וכדאי לפנות למכון להתפתחות הילד או לפסיכולוג שעובד עם הגיל הרך כדי לברר מדוע הוא כל כך סובל מחרדת נטישה ואיך אפשר לסייע לו.
בינתיים, עד שתטפלו בעניין, לצערי אני לא מכירה שיטה יותר מוצלחת ממה שהגננות הציעו לך, אולי זה לא ייקח חודש ובכל זאת זה יהיה קצת יותר קל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ורק דבר קטן
שולי08/09/2011אנו לא גרים בישראל, לא יכולים ללכת למכון התפתחות וכולי. גרים במדינה לא הכי מפותחת מבחינה זו, מה גם שבני מדבר מדהים לגילו, משפטים בעתיד ובעבר ומספר סיפורים (כאמור, 2.4), אבל רק עברית , ואני לא יודעת איך יכולים לתקשר איתו במכון התפתחות, גם אם יש פה דברים כאלה. בגן כמובן לא מדברים בשפה שלו. אני חושבת שזה בטח משפיע על הבעיה להיפרד, רק שאני לא בטוחה שזה באמת מפריע לו כל כך, כי כשאני שם הוא מרוצה מאוד מהמשחקים וגם מהפעילויות של השירים והריקודים וכולי. בכל מקרה ההצעה של מכון התפתחות לא רלוונטית. אבל אם את אומרת שזה סביר פשוט להיות איתו בגן כל יום כמה שצריך עד שירגיש נוח, אז בסדר, אני אשתדל לעשות את זה כמה שיותר...אם יש לך עוד איזו עצה בהתחשב במקום מגורינו, אני אשמח לשמוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדים - בן 4סיוון07/09/2011
שלום רב
בני הוא בן 4, ילד חכם מאוד רגיש בצורה מאוד קיצונית וקצת פחדן...
תמיד התייחסי לזה כנכון ותמכתי בו בפחדים, והאמת שתמיד יודע להתמודד איתם,
כשפחד ממגלשות או כשפחד מבלונים התמודד עם זה ועבר לו
כיום יש לו פחד מרעשים ומהרוח
דבר שגורם לו להביע את הפחד
הוא אומר שמפחד
שואל למה יש רוח, הפחד מרעשים מטריד אותו וגורם לו להימנע מללכת למקום עם הרעש
אני יודעת שפחד מרעשים הם דבר טבעי, אך הגננת שואלת אותי אולי כדאי ללכת לייעוץ שהדבר לא ייגבר ויפריע לו בעתיד
אשמח לתשובתכם
סיוון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים - בן 4 - תגובה
סמדר ריינר07/09/2011שלום סיוון,
את יוכלה לפנות לעמודת שאות נפוצות לתשובה העוסקת בפחדי ילדים. אם זה לא עוזר, ניתן לפנות לייעוץ, כפי שהגננת המליצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עיצהגילי07/09/2011
אני צריכה עצה במצב שאני נתקלת בו שוב ושוב .. לבני בן ה3.6 יש חבר גדול ממנו בשנה ובכל פעם שהם משחקים החבר "מאיים" עליו שאם לא יעשו ככה אז הוא ילך הביתה , אם בני לא יתן את מה שרוצה הוא ילך הביתה , אם לא יתנהג ככה וככה אז הוא ילך הביתה.. בני שכמובן מאוד לא רוצה שהוא ילך הביתה ממש פועל לפיו כמו בובה ובסוף גם הרבה פעמים הוא אומר לו גם להתנצל על כל מיני מעשים (שיגעת לי את הראש תבקש סליחה ומיני כאלו..) ובני כמובן מתנצל . אני יודעת שאיני אמורה להתערב בין אינטראקציה בין הילדים אך המצב הזה כבר ממש חורה לי , מצד אחד אני לא רוצה להמריד את הילד אך אני רוצה להעביר לו מסר ברור שהוא יכול לעמוד על שלו גם במחיר שהחבר ילך , מה עלי לעשות ? בנוסף הוא נורא נפגע מכל מיני אמירות של ילדים ( לי יש ככה ולך אין .. שלי יותר טוב ..יותר גדול .. אתה קטן ..וכו) , ופונה אלי מתוסכל - "אמא הוא אמר לי שככה וככה " ואני לא יודעת מה לענות כדי להקטין את התיסכול , הרבה פעמים אני אומרת "אז הוא אמר ..אז מה " אך זה לא פותר את המצב , אשמח מאוד לתגובה ועצה .
תודה ,
גילי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה לתשובה
גילי07/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריכה עיצה - תגובה
ליאת גרוס08/09/2011שלום גילי
נכון שלא תמיד כדאי להתערב אבל נראה לי שבמקרה הזה כדאי להסביר ולהנחות כיצד לשמור גם על האינטרסים שלו. מאד חשוב לא בכח ולא בניגוד לרצונו. במקביל חשוב לחזק אותו ואת בטחונו העצמי. לתת לו הרבה מקום בבית ולהקשיב לצרכיו ורצונותיו. חיזוקו יאפשר לו להתנהל אחרת גם מחוץ לבית ואולי אפילו לבחור לו חברים ראויים יותר.
בנוגע לעלבון, את עושה יופי שאת אומרת " נו אז מה?" במקביל תנסי לחשוב ביחד איתו (חשוב שזה יהיה ביחד ולא הוראות שלך) כיצד יכול להגיב, מה יכול לענות, מי יכול לעזור וכו'...
השאלה הגדולה היא מדוע שם עצמו במקום החלש מלחתחילה. לפעמים התייעצות עם בעל מקצוע יכולה לעזור להורים להבין טוב יותר את הגורמים לכך ומה ניתן לעשות על מנת לחזקו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גבולותעמית07/09/2011
בוקר טוב
יש לי שתי שאלות
1. בני בן שלוש וחצי, מתעקש בבוקר על בגד מסוים שהוא רוצה ללבוש, גם אם הוא מלוכלך או רטוב, הגישה שלי אומרת שזה בחירה שלו ואין לי בעיה שייקח אחריות וילבש מה שהוא רוצה גם אם זה אומר ללכת רטוב או מלוכלך לגן, לעומת זאת בעלי חושב שהוא לא צריך לקבל את הבגד שהוא רוצה, אני תוהה מה נכון יותר כי אני מרגישה שההחלטה שלי מתקבלת מהסבל שחוויתי בתור ילדה שלא הרשו לי ללבוש מה שאני רוצה..
2. בני יוצר קשר עם אנשים בקלות, לעיתים כשאנחנו בתור לאנשהוא או במרפאה וכולי הוא יכול מהר מאוד להסיר את הגבולות החיצוניים עם האנשים שמולינו ולשחק איתם באופן פיזי, להתקרב אילהם מאוד ולהרגיש מאוד בנוח, אני לא מרגישה עם זה בנוח כי תמיד אני חושבת האם זה נוח לאנשים האלה, ואז אני מלמדת אותו שיש גבול בין אנשים שצריך לשמור עליו, ואתמול אחד המבוגרים העיר לי שאולי זה מוקדם מידי ללמד כזה ערך, ושהוא עדיין ילד ואולי כדאי שהוא ילמד את זה בעצמו, אז תהיתי מה כדאי.
תודה רבה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבולות - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט08/09/2011עמית שלום,
לצערי או לשמחתי, אין תשובה "נכונה" יותר לשאלותייך.
עדיף לנו כהורים להחזיק עמדות גמישות שיכולות להשתנות בהתאם לנסיבות, לגיל ולאופי של הילד. לגבי הלבוש, הייתי מבחינה בין בגד רטוב שהוא דבר לא נעים ללבישה ועלול אף לקרר אותו (אם יש מזגן בגן והוא עם בגד רטוב, למשל), לבין בגד שהתלכלך. לגבי המשחק עם זרים, אכן חשוב מאוד ללמד את הנושא של זהירות ושל גבולות בין אנשים, אך לא בכל גיל ילד יכול להבין זאת באותה המידה. בגילו כעת, זה בסדר לאפשר לו להתחבר איך שנוח לו, ובהמשך גם הוא יבין שחלק מהאנשים חשים לא נוח או לא משתפים פעולה, וגם הוא יהיה יותר בשל להבין מסרים על סכנות ועל פרטיות הגוף.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)