מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נתק עם הסבא והסבתאלילוש26/08/2011
שלום רב,
ברצוני להתייעץ לגבי מצב שנקלענו אליו.
בתקופה האחרונה אנחנו בנתק מהורי בעלי, סבא וסבתא של בנותינו (הקטנה בת 4 חודשים והגדולה בת 4 שנים). הנתק נובע מהרבה סיבות; בגדול ההורים של בעלי מסרבים לקבל אותי כפי שאני, ומעירים לי המון לגבי ההתנהלות שלי בבית, עם הבת הגדולה וכן הלאה. אני ובעלי ניסינו להמנע מהמצב של ברוגז, אבל פשוט אין לנו כבר ברירה - הצד השני לא מסוגל להבין שמותר לנו לחיות את חיינו בהתאם למה שמתאים לנו ולא להם.
הבעיה שלנו היא שאנחנו לא יודעים מה לענות לבתנו בת ה-4 כשהיא תשאל למה סבא וסבתא לא מגיעים, או למה אנחנו לא נוסעים לבקר אותם (והשאלות האלה בפתח...). הילדה מאד פקחית, וקשה "למרוח" אותה. בנוסף, היא מאד קשורה אליהם. נשמח לשמוע מה לדעתך כדאי להגיד לה, מבלי לפגוע ביחסים שלה עם הסבא והסבתא, ומבלי שיווצרו משקעים.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נתק עם הסבא והסבתא - תגובה
סמדר ריינר27/08/2011שלום לילוש,
לצערי, השאלה שאת שואלת היא בעצם בלתי אפשרית. בודאי שלא ניתן לנתק ילדה מסבה וסבתה שאותם היא אוהבת בלי לפגוע ביחסים ובלי שיווצרו משקעים. בודאי שתהיה פגיעה. גם אם תגידו את האמת וגם אם תצליחו כהגדרתך "למרוח" אותה.
הדרך הטובה ביותר לנהוג במצב העניינים כפי שהוא עכשיו, הוא להסביר לה שלפעמים, כמו שילדים לא מסתדרים גם מבוגרים לא מסתדרים, וכרגע אתם וסבא וסבתא לא מסתדרים. זה לא אשמתה וסבא וסבתא מאוד אוהבים אותה, אבל בינתיים לא תוכלו להיפגש איתם.
אני ממליצה לכם בכל זאת לחשוב על דרך שבה יוכל להישמר הקשר עם בין הסבים לילדה למרות הנתק ביניכם. יש מקרים שבהם יש מריבות עם הסבים אבל נעשית הפרדה בין זה לבין הנכדים, הנכדים כן מבקרים אצל הסבים, תוך צמצום המגע עם ההורים למינימום הכרחי. תנסו לחשוב אם זה אפשרי מבחינתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 5 כעסים וחוסר משמעתלימור25/08/2011
שלום רב, בני הבכור בן 5 ועולה לגן חובה, יש לו אח קטן בן שנה וחצי.
בני הבכור שאינו ממושמע כלל. הוא די שובב, מאוד פיזי ולעיתים הוא מסוגל לדחוף או להתנגש חזק בנו ולמרות שמבקשים ממנו להפסיק הוא ממשיך. זה מצחיק אותו ואינו מתייחס לבקשות שלנו להפסיק, עד שבסוף אנחנו כבר כועסים עליו ומרימים את הקול ואז הוא נעלב ומתמקד בזה שכעסנו עליו ולא במעשה שעשה. כך גם עם זריקת חפצים/ בגדים, צעקות בכוונה (עם צחוק) למשיכת תשומת לב מיידית, או דיבור מזלזל ולא מכבד "זה לא עניינך" או "תפסיקי עם הדיבורים האלו", הוא מתמקד בחווית הכעס שלנו ונעלב, שמגיע אחרי מספר רב של בקשות והוראות כיצד נכון וצריך להתנהג.
זה בעיקר בבית מולנו או מול הסבא וסבתא שלו ופחות קורה בגן הילדים או מול ילדים אחרים. (קורה גם שם אבל בתדירות הרבה יותר נמוכה).
בנוסף הוא דורש תשומת לב תמידית כאשר אנחנו איתו ולעיתים דורש אותה בכוח, יגביר עוד יותר את קולו וידרוש את התשומת לב במיידי. אין לו סובלנות רבה להמתין למשהו שהוא חופץ בו.
כל ההסברים שלנו לא מועילים והוא כועס על זה שכועסים אליו ומאיים אלינו בחזרה (אם...אז...) למרות שהוא טוען שהוא מבין מה הוא עושה לא בסדר.
חשוב לי לציין שזה היה כך גם לפני לידת אחיו התינוק, התינוק רק הקצין התנהגויות כאלו שהיו עוד לפני.
חשבתי כבר כמה פעמים לקחת אותו לאבחון או טיפול כלשהו לשליטה בכעסים ובדחפים, רק אני לא יודעת בדיוק מה יכול להתאים. האם כדאי לעשות אבחון כלשהו? כיצד עלינו לנהוג מולו? הסברים רבים (וגם לבסוף הרמת קול) ממש לא עוזרים. תודה מראש!
אימא אוהבת שרוצה לעשות שינוי... (-:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 5 כעסים וחוסר משמעת - תגובה
סמדר ריינר26/08/2011שלום לימור,
בודאי שהסברים והרמת קול לא עוזרים. קודם כל אתם צריכים להשתחרר מהתחושה שאתם בכלל צריכים להסביר לו משהו כדי שהוא ישתכנע ויירגע. מדובר בילד שמתנהג בצורה מאוד מניפולטיבית, ואתם מנהלים דיאלוג עם המניפולציות שלו במקום להתעלם מהן ולא לתת להן מקום. אז מה אם הוא נעלב מזה שצעקתם ומתמקד בכך? את מי זה מעניין? למה זה מזיז לכם בכלל ולמה אתכם טורחים לענות לו ונהל על זה דיאלוג בכלל? במקום לצעוק ולהסביר צריך להגיד בצורה תקיפה מאוד, קצרה וברורה מה לא מתאים. אחר כך - שיגיב איך שהוא רוצה, שיבכה, שיתקומם, שעימוד על הראש גם אם בא לו:-) אתם את שלכם אמרתם ואתם לא מוסיפים על כך ולא מתייחסים יותר לאירוע. אם יש צורך גם להפסיק התנהגות לא רצויה באופן פיסי, למשל אם הוא מתנגש בכם בכוח, אז זה בסדר לעשות גם את זה, לתפוס אותו ולהרחיק אותו תוך אמירה ברורה - "אמרנו די, זה די!" לא צריך לצעוק, אתם לא עושים את זה כדי להעניש או כדי להכאיב, אבל זה הוא יצרח ויבכה שנורא כואב לו - לא להתרגש מזה ולא להתייחס.חשוב להלתמיד בכך ולא להישבר. אם הוא יראה שתאם לא מתרגשים ומהבכי והצרחות שלו, זה יירגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לסמדר-לגבי האמא של החבר של בניעדי25/08/2011
היי,
מקווה שאת זוכרת שכתבתי לך לגבי האמא האובססיבית של חבר של בני.ייעצת לי להתעלם מהטלפונים שלה.ובאמת אני מתעלמת כבר שבוע! היא פשוט לא מפסיקה להתקשר אליי לפלאפון ולהשאיר לי הודעות והיום זה היה השיא:היא השאירה לי הודעה בטון מאוד תקיף שכדאי שהם יפגשו ושהבן שלה רוצה לבוא לבן שלי.עכשיו אני לא אכחיש שאני חושבת שהקשר הזה לא בריא בינהם והילד הזה מונע מבני קשרים נוספים בכך שנדבק אליו.מה לעשות אני עדיין אמא שלו והוא רק בן 9 וכל עוד אני יכולה לשמור עליו אני יעשה זאת!
אני כבר דיברתי איתה בעבר שאם אנחנו לא עונים שינסה ביום אחר והיא לא צריכה להתקשר אליי אני לא מתווכת והקשר הזה כבר כ"כ כבד עליי ונמאס לי!היא פשוט לא שמה על הבקשות שלי ממנה.היא באמת לא מבינה שאני לא עונה לה בכוונה?
האם כדאי לשלוח לה הודעה שפשוט תעזוב אותנו?
תודה עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסמדר-לגבי האמא של החבר של בני - תגובה
סמדר ריינר26/08/2011שלום עדי,
את בהחלט יכולהל לשלוח לה הודעה. חשוב להגיד בצורה ברורה ולא לחכות שהצד השני יבין לבד. ההתעלמות היא טובה רק אחרי שהועבר מסר ברור ולא מקשיבים ולא במקום מסר כזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגעל מאחיו הקטןליאת25/08/2011
יש לי ילד בן ארבע וחצי, יש לו אח בן שנתיים וקצת. הוא מאוד משווה ביניהם (אותו חיבקת יותר זמן, הוא קיבל שתי סוכריות וכולי), והוא מקנא, ומעבר לזה לא מתייחס אליו הרבה. אין להם "רגעים יפים", לרוב הם פשוט משחקים אחד לייד השני בלי להפריע ובלי להתייחס זה לזה. אני לא שמחה שאין ביניהם אינטראקציות חיוביות, אך לא מנסה בכוח לייצר אותן. אני מנסה שהגדול יקבל הרבה זמן לבד (מעוד בחינות הוא עבר תקופה לא קלה ואנו מנסים להקל עליו ולתת לו הרבה תשומת לב ותמיכה ומשחק אישי). מה שרציתי לשאול זה לגבי תופעה שהיתה מאז שהבן הקטן היה ממש תינוק - הבן הגדול נגעל ממנו. זה אומר שהוא לא מוכן לעשות איתו אמבטיה, לא מוכן לשתות מכוס או בקבוק שהוא שתה מהם, לא לקחת ביס אם האח הקטן שלו נגס במשהו, לא לשכב ולשבת במיטה של אחיו הקטן (לדבריו היא מלאה פיפי וקקי - טענה מופרכת כי הקטן טרם נגמל). הוא מביע את הסלידה שלו בכל הזדמנות, אנו מתעלמים ממנה, והוא גם לא אומר את זה בהתרסה (וזה ילד שיודע להתריס), כך שלא נראה לי שהגועל שלו מונצח על ידי התגובות שלנו.עד כה לא הייתי מאוד מוטרדת מהתופעה הזו, חשבתי שתעבור, אך בכל זאת היא נמשכת, ואני לא אוהבת אותה. אני מרגישה שככל שהילד הקטן שלי יבין יותר, זה יגרום לו לתסביכים, הוא ירגיש שהוא מגעיל ומלוכלך, כי זה מה שאחיו חושב עליו. לא מתחשק לי שזה יקרה, הבן הקטן שלי יפיפה וכובש ומקסים, הוא באמת ילד שובה לב. אני מבינה שאחיו לא יכול ולא רוצה לראות את זה, אבל מפה ועד להיגעל - זה ממש נראה לי מוגזם. מה עושים? איך להפסיק את התופעה הזו שנמשכת תקופה מאוד מאוד ארוכה? תודה על העזרה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה את השאלה
ליאת26/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנגעל מאחיו הקטן - תגובה
סמדר ריינר27/08/2011שלום לך,
אני לא חושבת שהוא באמת נגעל מאחיו הקטן, אלא שהתגובה הזו מרמזת על קושי מאוד גדול שיש לו עם עצמו. ממה הקושי הזה נובע אני לא בדיוק יודעת, יכול להיות שמסיבה כלשהי הוא מרגיש שאחיו הרבה יותר אהוב ממנו, למרות כל המאמצים שלכם, ולכן הוא חש את עצמו דחוי ומגעיל ומשליך את זה על אחיו. אבל זו רק השערה שלי, אני לא מספיק מכירה אתכם כדי לדעת.
יכול להיות שיש כאן משהו באמת מאוד עוצמתי שדורש בירור יותר מעמיק בייעוץ עם איש מקצוע..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבאת ילדה מנישואין הקודמים לחתונהעליזה25/08/2011
שלום רב!
אני עומדת להתחתן, לבעלי לעתיד יש ילדה בת 6.5 מנישואין הקודמים.
מצד אחד היא נדלקה מאד ורוצה להגיע לחתונה, מצד שני גרושתו לאחר שנודע לה שאנחנו מתחתנים ניסתה להחזיר משפחה ויצרה בלבול אצל הילדה, כך ששמעתי ממנה משפטים כמו "אמא ואבא כנראה שוב יגורו ביחד בקרוב". כמו כן כל תקופה שאני מכירה את ילדה (כשנתיים) הילדה מדברת על כך שכולנו צריכים לגור ביחד - אמא, אבא, אני וחבר של אמא.
האם כדאי לקחת את הילדה לחתונה מבחינת "לטיבת הילדה" בהווה ובעתיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא תמליצו
עליזה29/08/2011הילדה מבולבלת ואיננו יודעים איך להתנהג. כל המלצנ בעלת ערך רב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבאת ילדה מנישואין הקודמים לחתונה - תגובה
סמדר ריינר29/08/2011שלום עליזה,
השאלה שלך לא ברורה, מה זאת אומרת לשם "טובת הילדה"? ולמה בעצם לא להביא אותה לחתונה. לא הבנתי מה ההתלבטות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת מעבר דירה על ילד?ziyh25/08/2011
שלום רב,
לפני כשבוע עברנו דירה לבית שלנו, גדול ומרווח, יחסית לדירונת הקודמת.
הבן שלי בן שנתיים ו-10 חודשים. הוא כל הזמן דיבר על הבית החדש, וכאשר ביצענו את המעבר, אמרנו לו שאנחנו אורזים את הצעצועים כדי להעביר לבית החדש.
לאחר שעברנו הוא אמר שיש לו בית יפה וחדש והוא נראה מאוד מאושר בבית (אף שבבוקר הראשון שהוא התעורר בבית החדש הוא ביקש לנסוע הביתה).
בשונה מהבית הישן, שם היה לו חדר לבד (כי החדר היה קטן), בבית החדש הוא ישן עם אחותו התינוקת (בת 8.5 חודשים), בבית הישן היא ישנה עמנו בחדר ועכשיו איתו.
לשאלותי:
1. נראה לי שזה מעת המעבר לבית החדש, הוא מפספס המון פעמים פיפי במכנסיים. לעיתים הוא מתאפק עד שמתחיל לצאת לו ואז הולך לשירותים, לעיתום הוא מפספס הכל בחוץ, ולעיתים מגיע לשירותים בזמן. הפספוס הוא רק פיפי.
מהיום הראשון שהוא נגמל הוא ישן בלי חיתול ולא מפספס וכך גם היום.
האם יתכן שהפספוסים זה בעקבות המעבר? אם כן, איך לנהוג עמו? אם לא, מה עוד יכול להיות?
2. בכל ערב כשהוא הולך לישון, הוא רוצה ללכת לישון במיטה שלנו. אנחנו לא מסכימים ואומרים לו שיש לו את המיטה שלו, והוא ישן עם הדר, והמיטה שלנו היא שלנו. האם אנחנו נוהגים נכון?
3. בכל לילה, באמצע הלילה, הוא בא אלינו למיטה. בבית הקודם זה גם קרה, וחשבנו שזה בגלל שאחותו ישנה איתנו. אך זה נמשך גם היום. איך גומלים אותו (והאם צריך לגמול אותו) מההגעה אלינו למיטה בלילה?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני נתונים נוספים
ziyh25/08/20111. מעבר הדירה הוא לאזור אחר לגמרי, כך שהוא יודע שיהיה לו גן חדש וחברים חדשים (ככל הנראה שינוי זה היה בכל מקרה, יצא ממעון לגן, והחברים שהיו הולכים לגנים שונים).
2. לאחר שהוא מפספס, ואני רוצה להחליף לו, הוא מסרב ועלי לשכנע אותו שישרוף לו אם ישאר עם הפיפי וכדאי לו להחליף.
שוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשני נתונים נוספים - תגובה
סמדר ריינר26/08/2011שלום לך,
לא ציינת מה אתם עושים כשהוא מגיע בלילה למיטתכם, האם אז אתם כן מאפשרים לו לישון איתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאשר הוא מגיע בלילה
ziyh26/08/2011לעיתים מחזירים אותו למיטה שלו, אם אנחנו ערניים ומרגישים שהגיע, ולעיתים, בשל עייפות לא מתמודדים איתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאשר הוא מגיע בלילה - תגובה
סמדר ריינר26/08/2011שלום לך,
ייתכן שהפספוסים קורים בגלל המעבר, אבל נראה לי שיש כאן תמונה רחבה יותר של בעיה בגבולות. ראשית חשוב, למרות העייפות להחזיר אותו למיטתו תמיד. חשוב לעשות זאת ללא דיבורים מיותרים ובצורה נחרצת והחלטית. אני מבינה שזה קשה, אב אתם חוסכים לכם קושי רב יותר בעתיד.
שנית, נשמע לי שיש קושי בהצבת גבולות בבית. כשילד עושה פיפי במכנסיים אין צורך לשכנע אותו להחליף. יש דברים שלמרות שהוא לא רוצה, ההורים קובעים, זה בכלל לא עניין של שכנוע. כשהורים נוקטים גישה של שכנוע והסברים היכן שצריך לנקוט בגשה ברורה ונחרצת, זה משדר לילד חולשה.
יש דברים שעליהם לא מנהלים משא ומתן, אלא פשוט קובעים אותם. גם אם הילד בוכה או לא מרוצה.
אני מניחה שאם תשנו את הגישה הכללית בבית זה ישפיע גם על ההרטבה. ההרטבה היא סימפטום של משהו אחר ולכן אין לי המלצה כרגע איך לנהוג איתה ספציפית כי זה לא משנה. אני יכולה רק ציין שחשוב לא לעשות מזה עניין, ולא לייצר מצב שחלק ניכר מתשומת להב שהילד מקבל תהיה סביב זה כי אז יהיה לו רווח מישני מהמשך ההרטבה. אלא באופן פשוט וענייני, להחליף לו ולעבור הלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר להחלפה
ziyh28/08/2011תודה על תשובתך.
אין כל ספק שאנחנו לא מתחשבים בזה שהוא לא רוצה להחליף, ומחליפים לו. כל שציינתי הוא שהוא מבחינתו ממשיך להיות רטוב. אני אומרת לו בו נחליף, והוא מסרב, אז אני לוקחת אותו ומחליפה לו למרות התנגדותו.
השאלה שלי לגבי ההרטבה, אם לקחת אותו לשירותים מדי פעם על מנת שלא יפספס, אם פספס אם לשאול אותו למה לא הלך לשירותים ומדוע פיספס או שפשוט להחליף בלי לשאול שאלות?
כמו כן, לעיתים אני שואלת אותו איפה עשה (באיזה מקום בבית) כדי לנקות היכן שרטוב, האם נכון לעשות כך?
אכן, יש לו בעיה בגבולות. אך איננו יודעים בדיוק כיצד לנהוג.
למשל, ביומיים האחרונים הוא נכנס למיטת אחותו (בת 8.5 חוד'), אנחנו אומרים לו שאנחנו לא מרשים ומוציאים אותו מהמיטה. הוא מתגלגל מצחוק (למרות שאנחנו עושים זאת בנחרצות) ונכנס שוב מיד כשאנחנו יוצאים מהחדר.
אודה על תשובותיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר להחלפה - תגובה
סמדר ריינר28/08/2011שלום לך,
כמו שציינתי בתשובתי הקודמת, רצוי לא להתייחס יותר מדי להרטבה ולכן גם לו להתחיל להסכיר לו וכו'. זה לא שהוא לא יודע, הוא לא רוצה. את כן יכולה בהחלט לשאול אותו היכן הרטיב.
אני מתרשמת שלמרות שאתם מאוד מנסים להיות נחרצים, יכול להיות שזה לא מה שקורה ולא ככה זה עובר אליו. יכול להיות שכדאי שתפנו להדרכת הורים קצרה או ארוכה כדי לחדד את העניין הזה ולתרגל אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ziyh28/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה, שמחתי לעזור.
סמדר ריינר28/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה, שאלה נוספת.
ziyh29/08/2011אם יש יום ללא פספוס. האם לעודד ולתת ח"ח או להתעלם?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה, שאלה נוספת. - תגובה
סמדר ריינר29/08/2011שלום לך,
אני חושבת שלאור המצב שאת מתארת כדאי להתעלם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה.
ziyh29/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציורים משונים - בן כמעט חמששולי24/08/2011
שלום, בעבר התייעצתי בפורום ועזרתן לי מאוד, ביחס לבני, שיהיה בקרוב בן חמש. בני הבכור ילד דעתן, בעל תובנות מדויקות וחדות לגבי הסביבה ועצמו, מאוד מילולי וחכם. מצד שני, אני מסתכלת בגן, ונכון שלא צריך להשוות, אבל אני רואה שהציורים שלו מאוד שונים משל ילדים אחרים. הוא ממש לא מצייר את מה שהוא רואה, או משהו מציאותי. הוא מצייר מן ספירלות כאלה, עם המון פרטים, אומר שזו מכונה, ויש לו הסברים ארוכים ומדוקדקים לגבי הפעולות שהמכונה עושה בציור (מכונת ממתקים, הנה צינור מפה הוא עובר לבטן המכונה וכו וכו). זה עניין של חודשים, אם לא שנה, שהוא מצייר רק את זה. והמכונות משתכללות ונהיות יותר מפורטות וממלאות את כל הדף. זה לא שהוא מצייר הרבה, יש לו המון עיסוקים, אבל משהו בזה מטריד אותי. אני רואה ילדים אחרים מתפתחים בציור שלהם, מציירים עצים, אנשים, מטוסים, חיות. והילד שלי רק עם הספירלות האלה שהן מכונות, ובלי לשמוע הסברים מאוד מסובכים אין לציור שום משמעות לסביבה שרואה אותו. שלא תבינו, זה לא אכפת לי במובן ההשוואתי, אני פשוט תוהה מה העניין, ההתקעות הזו, והאם היא מעידה על קשיים ברמה הרגשית. לא מזמן הוא קיבל חוברת שבה היה חייב לצייר את המשפחה שלו. ראיתי שהוא יודע לצייר אנשים, הוא צייר יפה את עצמו ואת אבא שלו, ואחר כך הוא התעצבן ונמאס לו ועלי ועל אחיו הקטן הוא צייר אותנו - ועל זה קישקש סתם בעצבנות. אשמח לשמוע את דעתכן. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילד שלי השתנה בשנייה...
חן24/08/2011שלום רב.
רוי בן 3 ושלושה חודשים, ילד מבריק, חריף וחכם במאת בצורה יוצאת דופן כך שבהמון מקרים זה הופך את החיים לקשים יותר, כמובן שזה מקל בדברים אחרים.
הוא ילד שקולט הכל מהסביבה, ממש הכל, אם מישהו צייץ הוא קולט ולאחרונה כנראה שקלט גם דברים שליליים.
פתאום הוא משתמש כשהוא כועס במילים כמו "מפגרת", אני לא אוהב אותך, היום אמר תסתמי תפה.. לא ברור לי איך הוא מגיע למילים כאלו, בבית כמובן שמעולם לא שמע זאת, לא נרהא לי שבגן יש ילד שמשתמש בסגנון שכזה..
עד לפני ממש שבועיים שלושה היה ילד ככ מדהים, נוח, דעתן מאוד אבל על דברים חכמים. היום כל יום הוא כמעט סיוט...
הוא פתאום על כלום משתנה וכועס, מרביץ לדברים לידו בועט בכל מה שבא ליד, ומשתמש במילים כאלו. נסיתי להכניסו לחדר אבל זה רק הפך את זה לגרוע יותר, לקחתי ממנו צעצוע שהוא אוהב כקשר ישיר למעשיו...
הבעיה היא שגם כשאני נותנת לו נסיון לרדת מהעץ ומנסה לתת לו להחליט- בוא תחליט הוא לא מוכן, הכל לא.. אבל גם שאני אעזוב אותו זה לא...
הוא ממש גאוותן ולא מוכן לענות על שום דבר..
היום יצאתי משיווי משקל וצעקתי עליו שלדעתי כל ילד אחר היה משקשק אבל לא נראה שזה הזיז לו..
אני ממש לא רוצה להגיע למקומות האלו, מה גם שנראה שזו לא הדרך איתו בכלל.. הוא אף פעם לא הגיב טוב לכעס, תמיד עשה דוקא ואילו כשמדברים איתו הוא מבין... אבל במקרים כאלו אי אפשר לתת לזה לעבור בלי להראות לו שכועסים..
מה לעשות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה - השאלה על הציורים
ליאת29/08/2011אשמח אם תוכלו לענות, או להפנות אותי לפורום שבו יענו לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה - השאלה על הציורים - תגובה
סמדר ריינר29/08/2011שלום לך,
לא ניתן לדעת בלי להכיר את הילד מה משמעות הציורים. אני מציעה לך לפנות לפסיכולוגית הגן ולהתייעץ איתה בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן שנתיים וחצי דבק אמאשיר23/08/2011
בני בן שנתיים וחצי, מלידתו ועד היום דבוק אלי בצורה אובססיבית.
כמובן שאני לא מאפשרת לו להגביל אותי בגלל זה (לפעמים נכנס לי לשירותים ורוצה בידיים, או מטפס עלי כשאני הולכת בבית עם דברים בידיים שעלולים ליפול עליו) הוא תמיד יגיד "אמא" כשבעלי יגש לעשות עבורו משהו, כשהוא בוכה, הוא בוכה אמא אמא אמא, אלפי פעמים... הכל סביבי.
כשהוא לא מקבל, ממני בדר"כ, את מבוקשו - הוא שובר את הכלים ויכול לצרוח שעות, אני לא מגזימה, וכמה פעמים ביום. (אם לא לקחתי אותו בידיים ב ע מ י ד ה , אלא כשאני יושבת - הוא יכול לצרוח שעה שלמה על דבר כזה ולא להירגע.
אני משתדלת להיות קרת רוח, לנסות להרגיע מידי פעם, לעמוד על זה שהוא לא מרביץ ולא משתולל, ושיקבל חיבוק כשהוא יפסיק עם ההשתוללות. כשאני מקפידה הוא נרגע כעבור שעה למשל, כשלא - זה יכול לגלוש לעבר השעתיים - בכי מר...
אני יודעת ומבינה שעקביות היא הפתרון, אבל יכול להיות שיש משהו מעבר? זה ממש עובר כל גבול...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן שנתיים וחצי דבק אמא - תגובה
סמדר ריינר24/08/2011שלום שיר,
כן, בהחלט יכול להיות משהו מעבר. הרבה אמהות מתלוננות על הידבקות של הילדים אבל לעיתים הן לא שמות לב למקומות שבהן הן אלו שלא משחררות את הילד. אלה דברים לא מודעים, וקשה מאוד לשים לב אליהם בלי שעין אובייקטיבית צופה בהן. אם הבעיה מטרידה אותך, כדאי לפנות למכון להתפתחות הילד שעובד קופת החולים שלך ולהתייעץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לכ' סמדר ריינראוקסנה23/08/2011
שלום,
מה יכולה להיות הסיבה כשלילד לא טוב בחוץ או בגן (בגלל החברה), או אם בעלי כועס עליו, הילד מתעצבן עלי ומתרחק ממני? ורק אחרי כמה דקות מתחיל לדבר איתי. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכ' סמדר ריינר - תגובה
סמדר ריינר24/08/2011שלום אוקסנה,
היד שלך זקוק לזמן הרגעות עם עצמו. זה בסדר גמור וכדאי לאפשר את זה ולא ללחוץ עליו להתקרב אלייך כשזה לא מתאים לו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
אוקסנה24/08/2011שלום ותודה על תגובתך,
הוא ילד שנפגע מהר. ואני מרגישה את זה, וגם רואה דמעות. זה פשוט שובר אותי לראות ולא לעשות כלום. אני מנסה לחבק ו..., ההרגשה שאם לא טוב לו, אז אני אשמה. מה עלי לעשות שלא ירצה להישאר לבד בצד? אני לא רוצה שהוא היסגר. לא רוצה!!! תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך... - תגובה
סמדר ריינר24/08/2011שלום אוקסנה,
זה בסדר אם הוא קצת נשאר לבד בצד, זה זמני, כשהוא יירגע הוא שוב ירצה קירבה איתך. לא חייבים דווקא באותו רגע, זה יכול לבוא גם אחר כך. לנסי להניח לו, להזמין אותו בלי ללחוץ והוא ינצל את ההזמנה מתי שמתאים לו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
אוקסנה26/08/2011שלום ותודה על תגובתך,
לילד יש משחק "מה צורה וצבע?". הוא מאוד אוהב את המשחק הזה. כל יום המשחק על השולחן. אחרי שהוא מסיים את המשחק, הילד מבקש ממני לראות את סוף המשחק. שמתי לב שהסדר של צבעים איך שהוא מסדר על השולחן "לא משתנה". מתחיל מכתום, ירוק, לבן, שחור, אדום, חום, צהוב, כחול, תכלת, סגול, אפור, ורוד. מה זה אומר? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך... - תגובה
סמדר ריינר27/08/2011שלום אוקסנה,
זה אומר שהוא נהנה כשהדברים חוזרים על עצמם כי זה נותן לו תחושת קביעות וביטחון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 1.5 שנה - התקפי זעםאופיר23/08/2011
הי,
לפני כחודש התחילו לבן שלי התקפי זעם כשלא נותנים לו מה שהוא רוצה.
הכי בעייתי זה כשלא נותנים לו לראות תכנית בטלויזיה או במחשב , הוא
מתחיל לצרוח חזק מאוד במשך חצי שעה רצוף ולא נרגע.
האם זה נורמלי?
איך אפשר להרגיע את התקפי הזעם האלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 1.5 שנה - התקפי זעם - תגובה
סמדר ריינר24/08/2011שלום אופיר,
זה נורמלי, חשוב להיות עקביים ולא לתת לו את מה שהוא רוצה רק בגלל שהוא צרח, אפשר לנסות להסיח את דעתו ולהציע לו משהו אחר, אך אם זה לא עוזר חשוב מאוד לא להתייחס לצעקות, לא לנסות להפסיק אותן פשוט להתעלם (אחרי שאמרתם פעם אחת לא)עד שהוא יבין שהוא לא מרוויח מזה דבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא אוהבת שינוייםמירל23/08/2011
שלום יש לי בת בת שנתיים ושמתי לב שהיא לא אוהבת שינויים 01.09.11 היא צריכה להיכנס לגן חדש ילדים חדשים גננות חדשות וגם אנחנו צריכים לעבור דירה סמוך לתאריך הזה השאלה איך לגרום לה לקבל את השינויים בדרך חיובית
תודה מראש מירל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא אוהבת שינויים - תגובה
סמדר ריינר24/08/2011שלום מירל,
אני לא יודעת אם אתם יכולים לגרום לה לקבל את השינויים בדרך חיובית. אתם כן יכולים להקל עליה כשהיא סובלת מהשינויים. אם תצפו שהיא תקבל זאת בדרך חיובית, אתם עלולים להתאכזב וזה יגביר את התסכול שלה ושלכם. זו לא מטרה ריאלית. מטרה ריאלית היא להבין שזה אכן הולך להיות קשה. וזה קשה לכל ילד בגיל הזה, אלה שני מעברים מסובכים, זה לא קשור לאהבת שינויים, זה באמת קשה. כדאי להרגיל אותה לגן מאוד מאוד בהדרגה, להשתדל שתהיה דמות קבועה שלוקחת לגן וממנו, להכין מילולית מראש, מעכשיו אם לא עשיתם את זה קודם לגבי השינויים שהולכים לקרות, בית חדש, חדר חדש, גן חדש, ילדים חדשים, גננת חדשה וכו'. כדאי לעשות לה הכרות עם הגננת לפני תחילת שנת הלימודים וגם ליצור קשר עם אימהות כדי להפגיש אותה עם ילד או שניים לפני שמתחיל הגן כדי שיהיה לה מישהו מוכר בגן בימים הראשונים. אפשר לתת לה לקחת חפץ מעבר כלשהו לגן אם היא מעוניינת בו - בובה, סמרטוט או דובי, ולא לכעוס או לאבד סבלנות אם קשה לה כי זה טבעי ובמקום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הולדת אח הוביל לזעםהדס23/08/2011
היי
נולד לנו בן קטן לפני 3 שבועות .אח לילד בן שנתיים ועשרה חודשים
מאז הלידה הגדול לא מפסיק לצרוח על הכול
ניסינו ללטף וולחבק, ניסינו ברוגע וניסינו בכעס להתמודד- כלום לא עוזר
הוא צועק ואני מאבדת שפיות
איך מתמודדים עם זה ..
אני מוצאת זמן לבד איתו והוא מלאך אבל כשחוזרים להרכב מלא הוא מתחיל שוב לצרוח
לדוגמא הוא צורח אם בעלי מתיישב על אותה הספה שהוא יושב עליה, או אם אני נותנת לו פרוסה עם גבינה כי השוקולד נגמר
זה זמני אני מבינה וקראתי את התגובות פה למקרים דומים ועדיין אני חייבת קרש הצלה כלשהו כי המצב הזה נוראי
הוא מושך את שעת השינה לעשר וחצי בלילה,אני קורסת ככה
אודה לעיצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הולדת אח הוביל לזעם - תגובה
סמדר ריינר24/08/2011שלום הדס,
חשוב מאוד שתנסי לא להתייחס לצעקות שלו ולא תנסי להשקיע המון מאמץ להפסיק אותן. באופן זה הוא רק מושך תשומת לב דרך הצעקות ובכך משיג את מטרתו. חשוב מאוד להיות עקביים בעניין הזה. הצגה שאין לה קהל יורדת מהבמה לבד. אפילו אם זה ייקח שעות בהתחלה. כנ"ל לגבי שעת השינה. חשוב להעביר מסר חד משמעי - עכשיו הולכים לישון, מכבים את האור ולא מתייחסים יותר לקריאות וצעקות מהכיוון. אם הוא יורד מהמיטה מחזירים אותו ללא מילים. כך כמה לילות עד שזה יופנם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד שלא משתף ודוחף את הקטנה שליdeniz23/08/2011
שלום
ביתי בת שנה וחודש. יש לה אינטראקציה עם פעוטות בגן השעשועים בלבד. לפעמים היא מתקרבת ורוצה לגעת בצעצוע שמחזיק ילד אחר , בד"כ גדול יותר, בן שנתיים, ואותו ילד דוחף אותה ואומר בקול "לא!" היא קצת בשוק כי אף פעם לא אמרו לה לא בקשר לצעצוע. היא לא בוכה. אני בד"כ אומרת לה- בואי נלך לשחק במשחק אחר. האם אני פועלת נכון? מה אני אמורה לעשות. אני לא רוצה שהיא תהיה עצובה ...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד שלא משתף ודוחף את הקטנה שלי - תגובה
סמדר ריינר23/08/2011שלום לך,
את עושה נכון. זאת תגובה מצויינת בשלב הזה. את לא יכולה לעשות שבתך לא תהיה עצובה. את זה כנראה לא תוכלי לעשות גם בהמשך, כשהיא תמשיך להיפגש עם החיים. זה גם לא תפקידך כאם. תפקידך הוא לעזור לה להתמודד עם העצב, ואת זה עשית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה התנהגותיתליאת23/08/2011
שלום לכולם, יש לי ילד בן ארבע וחצי.
כאשר אני לוקחת אותו לחברות או למקום שפחות מוכר לו עם אנשים פחות מוכרים לו,
ומתחילה לפתח איתם שיחה, הילד שלי מתחיל להתחבא מאחורי, למשוך לי בחולצה, לקלל אותי ואת הסובבים לנו, לבכות בקולי קולות וכשאני שואלת אותו למה הוא מתנהג כך הוא אומר לי שהוא מתבייש והאנשים מגעילים והוא לא רוצה להיות איתם.
אם הסביבה מוכרת לו הוא ילד מקסים ומתנהג בצורה מאד בוגרת.
המטרה שלי היא לחשוף אותו כמה שיותר כדי שיתפתח ויתרגל להיות עם אנשים ולאהוב אותם.
אני אובדת עצות ולא יודעת איך להתנהל עם המצב , מכיוון שזה מונע ממני להיפגש עם אנשים..זה מאד מרתיע..
אשמח לעזרה...ותודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר התייחסות לשאלתי בבקשה????
ליאת23/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה התנהגותית - תגובה
סמדר ריינר24/08/2011שלום ליאת,
שאלת את שאלתך אתמו לבבוקר, וכבר בצהריים את פונה שוב. זמן מענה בפורום לשאלה הוא 24 שעות, גם אם הספקנו לענות למישהו לפנייך, ואחר כך התפנינו לעניינו זה לא אומר ששכחו אותך. נא להתאזר בסבלנות.
ולגבי השאלה. חשוב לא להימנע מפעולות בגלל הביישנות מצד אחד אך מצד שני לא להיות אגרסיביים מדי בחשיפה.
אם הילד מתבייש, חשוב לקבל את זה בהבנה, לא לעשות מזה עניין. פני שהולכים לפגשו אנשים שהוא לא מכיר, אפשר לעשות הכנה, להגיד לו שאתם הולכים לפגוש אנשים שהוא לא מכיר, ואתם יודעים שקשה לו, וזה בסדר, מותר לו להתחבא קצת, אין צורך לקלל ולכעוס, אתם שומרים עליו, אף אחד לא יעשה לו כלום. ואולי לאט לאט אחרי שהוא יגמור להתחבא יתחשק לו להציץ קצת, וזה בסדר, ואם אחר כך הוא ירגיש ממש נוח, זה בסדר גם לחייך ולהגיד שלום, אבל הוא לא חייב.
נסו לההוריד לחץ סביב העניין, ולתת לו את הקצב שלו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיבוקים לזריםחוה22/08/2011
ביתי בת ה - 6 ילדה מקסימה.
אבל מחבקת כל אחד מבוגר שאני פוגשת (מבוגר שגם היא מכירה).
לדוגמא: היום הייתי איתה בעבודה שלי , ופתאום המנקה נכנסה והיא (ביתי)פתאום קמה ומחבקת אותה.... אני הייתי בהלם כי אותה דווקא היא לא מכירה.
יותר מאוחר חברתי לעבודה . גם אותה היא חיבקה, ממש שמה את הראש על הכתף.
זה קצת מציק לי. הרי לא אמורים לחבק כל אחד.
למשל אין לי בעיה שבכיתה א' היא תחבק את המחנכת שלה.
עלי לציין שלילדה אין צורך בתשומת לב נוספת. היא השלישית שלי בת הזקונים כל תשומת הלב בבית מופנית אליה כולל חיבוקים ונישוקים עד בלי די.
איך אני מסבירה לה שלא מחבקים כל אחד ?
היום קצת ניסיתי, והיא ישר החלה לבכות ואמרה בתמימות " אבל למה ? חיבוקים זה אהבה ואני אוהבת חיבוקים"...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיבוקים לזרים - תגובה
סמדר ריינר23/08/2011שלום חוה,
גם אם היא לא מבינה למה, עדיין חשוב שהמסר יהיה תקיף וברור. את לא חייבת לשלכנע אותה שאת צודקת, יש דברים שהורים קובעים שלא עושים. צריך להסביר לה שזה לא מקובל, שלא מחבקים אנשים שלא מכירים, זה שאנחנו רוצים לחבק אותם זה לא אומר שהם רוצים לחבק אותנו, לא לכל אחד זה נעים, וכל אחד חייב לכבד את גבולות הגוף של האחר. חיבוק זה משהו שעושים עם מישהו שאוהבים ומרגישים קרובים אליו וזה יכול לקורת רק אחרי הכרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)