מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלהגולן20/08/2011
אני בן 18 ולפני כשנה התחלתי לחקור את נושא הדת והאמונה,בני דודים שלי הם כיום חרדים שחזרו בתשובה ויצא לי להתארח הרבה פעמים בשמחות שלהם וגיליתי עולם אחר ושלם שלא הכרתי קודם וסגנון החיים הזה תפס אותי הרבה זמן שחשבתי על זה גם ולכן התחלתי לחקור בתקווה שאמצא את האמונה באלוהים וכך אוכל לחזור בתשובה,למרבה הצער אני לא מאמין באלוהים אחרי שנה של מחשבה ובירורים אני גם לא חקרתי לבד אלא עם אחי ועוד חבר שהתעניינו בנושא כמעט מאותן נסיבות וכיום אני לא מאמין בכלל ובאיזה שהו מקום אני מרגיש שאני רוצה להיות חרדי אך אני לא יכול להגשים זאת משום חוסר האמונה,כשגיליתי שאני לא מאמין אז היו תוקפות אותי מחשבות על חוסר משמעות וריקנות אך כיום אני נקי מהמחשבות האלה אבל עדיין המחשבות על 'להיות חרדי' פוקדות אותי והייתי רוצה להגשיםא ת זה כי זה נראה לי האושר האמיתי אך אני לא יכול וזה הרבה פעמים מוריד לי קצת מהמורל,אם זה יעזור אני יציין מה מושך אותי בעולם של החרדים ואולי דרך זה נגיע לפיתרון,אז דבר ראשון הלבוש שלהם הוא עושה לי משהו שאני לא יכול להסביר זה מה שמייחד אותם וסך הכל הלבוש הזה מעורר בי חשק עז,סגנון החיים של ללמוד ולעסוק סביב מטרה אחת מוגדרת בידיעה שיש עוד חיים אחרי המוות זה תמיד מעודד ומרגיע שיש השגחה עליונה ובגדול הכבוד והשמחה הגדולה שאני רואה שם כל אלה מושכים אותי מאוד, הייתי רוצה להיות חרדי אפילו פחות בגלל החיים אחרי המוות והאמונה אני לא תלותי זה פשוט עושה לי משהו אחר,הייתי שמח לשמוע מה יש לכם לומר
תודה מראש!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ליאת גרוס21/08/2011שלום גולן
נשמע שאתה מחפש משמעות לחיים. ובכן... אתה לא הראשון ולא האחרון... וגיל 18 הוא גיל מתאים להתלבטויות. אם זה מרגיע אותך, עם הזמן , כשמתבגרים נכנסים לשגרה רגועה יותר ואז מתפנה אנרגיה אמיתית למימוש עצמי ולהגשמה.
עניין האמונה הוא אישי. להיות חרדי בגלל הלבוש זה לא לעניין. זה גם לא ימלא את הצורך שאליו אתה חותר. הפחד מהמוות הוא פחד אוניברסלי. לומדים לחיות איתו כי אין ברירה. גם אם תאמין וגם אם לא, בסוף תמות.ומה שיקרה אח"כ , אין איש יודע... גם לא מי שחושב שכן...
קח את הזמן. שום דבר לא בוער. תראה מה עושה לך טוב ומי עושה לך .טוב. התשובות כבר יבואו מעצמן... אתה תראה... בינתיים תקשיב לעצמך ותהנה מהחיפוש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורים לבן חמשמודאגים20/08/2011
שלום רב.
אנו הורים לבת בגיל 9 וליד בן חמש. בננו לא מתעניין כלל במכוניות או בכל הדמויות כמו ספיידרמן וכו , אלא מעדיף לראות למשל את הסרט פלונטר או לראות שוב ושוב קלטות של נסיכות וליצניות. הוא גם אוהב למשל יובל המבולבל או כספיון ובוב ספוג . אוהב מאוד לשיר ולרקוד .אנחנו מאוד מבולבלים .בגן הוא אוהב לשחק גם עם הבנים וגם עם הבנות. הוא מחבק ומנשק ואומר לנשים(כמו הגננת או הרופאה או סבתא שלו) "אני אוהב אותך את יפה וחמודה.לעומת זאת הוא לא ילד ביישן ומופנם אלא בעל ביטחון עצמי מאוד גבוה , ויודע לעמוד על שלו וגם להתגונן ןלהכות(יותר מידי) את אחותו.
אנחנו מאוד מבולבלים. האם התנהגותו יכולה להעיד על נטיות מיניות או בעיה בזהות המינית? הגננת אומרת לנו כל הזמן שהוא עדיין ילדותי , האם זה קשור?
אודה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורים לבן חמש - תגובה
ליאת גרוס21/08/2011שלום
הדברים שתארתם יכולים להעיד על נטייה מינית ויכולים גם שלא. קשה לדעת בגיל זה. כך או כך החכמה היא לקבל אותו כמו שהוא ושהוא ידע את זה.
קל להגיד מלעשות, אני יודעת..
אם אתם חשים מודאגים כדאי לשוחח עם איש מקצוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלתחות ביםיוני20/08/2011
שלום
אני תלמיד בחטיבת ביניים ולפני כמה ימים בחופש הלכתי לים ואחרי זה נכנסתי למלתחות כדי להתקלח ולהתלבש. פתאום בזמן שהייתי ערום לגמרי ראיתי שם במלתחה מורה שלי (הוא היה לבוש אם זה חשוב) ונורא התביישתי. אני לא בטוח ב100% שהוא ראה אותי אבל נראה לי שכן. עוד מעט נגמר החופש ואני ממש חושש מהמפגש איתו מה הוא יחשוב, איך הוא יגיב וכו'
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתה סתם בפאניקה
אנונימי20/08/2011מה כבר יכול לקרות?
אנחנו בני אדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמלתחות בים - תגובה
סמדר ריינר21/08/2011שלום יוני,
אפשר להבין את המבוכה שלך. אם זאת חשוב שתזכור שלא עשית שום דבר לא בסדר.יכול להיות שהמורה במבוכה לא פחות ממך. מה הוא יכול לחשוב עליך? אני מניחה שגם אם ראה אותך סביר להניח שהוא לא זוכר את זה כמוך, זה לא כל כך חשוב, ואין לדעתי שום דבר מיוחד שהוא יכול לחשוב עליך. כשהמחשבות האלה עולות אצלך, נסה לא להתחפר בהן אלא לעבור למחשבות אחרות נעימות יותר. עם הזמן זה יעבור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול רגשיקטקט120/08/2011
שלום רב.
בנינו בן 3 במשך חצי שנה אחרונה מגלה סימנים של מצוקה רגשית, קשיים חברתיים בגן, מתקשה להעסיק את עצמו במשחק משמעותי. אנחנו מעוניינים לקבל הדרכה ע"י פסיכולוג התפתחותי שתכלול תצפיות בגן ובבית. באיזה מסגרתניתן לקבל הדרכה כזו? האם יש אפשרות לפנות לפסיכולוג שעובד בהסכם עם קופות?מה הפרוצדורה המקובלת?רוצה לציין שבנינו נמצא במעקב בהתפתחות הילד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול רגשי - תגובה
ליאת גרוס21/08/2011שלום
ניתן לפנות לקופת החולים ולבדוק דרכם. בכל קופ"ח זה קצת אחרת. ניתן וכדאי לפנות לשירות הפסיכולוגי של העירייה/מועצה בה אתם גרים. אפשרות נוספת היא התייעצות עם פסיכולוג חינוכי או קליני. כמו כן, במרכזים להתפתחות הילד יש פסיכולוגים.
יופי שאתם פונים. בגיל זה הדרכת הורים יכולה להיות מאד יעילה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נורות אזהרה אצל מטפלתשיר20/08/2011
שלום רב,
בתי בת 10 חודשים ומטופלת על ידי מטפלת בביתה עם עוד שני ילדים מזה כ-4 חודשים. כאשר אנו מגיעים אליה בבוקר, הפרידה מאופיינת בחרדת נטישה (ואני מבינה שזהו הגיל כי היא נרגעת דקות קצרות אח"כ) אבל כאשר אנו עוזבות את ביתה היא אינה מחייכת אליה. אני מעט מודאגת ומבקשת לדעת כיצד להבחין בטיפול לקוי בפעוט. מהן נורות האזהרה ולמה כדאי לשים לב.
בברכה,
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורות אזהרה אצל מטפלת - תגובה
סמדר ריינר21/08/2011שלום שיר,
טיפול לקוי בפעוט אמור לבוא לידי ביטוי בהשפעה לרעה על מצבו של הילד, שינויים חדים ביכולת לישון, לאכול, בכי רב מהרגיל, עצבנות, התנהגות חרדה, אדישות, וכו'. כמובן שאלה יכולים לנבוע גם מסיבות אחרות וצריך לבדוק היטב.
ממה שאת מתארת אי אפשר עדיין לדעת אם אכן יש טיפול לקוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני וחבר שלו....עדי19/08/2011
שלום,
יש לי ילד בן תשע ולו חבר "טוב" כבר שנה.
יש שתי בעיות:
החבר הזה נדבק לבן שלי בדרך שלא מאפשרת לו להיפגש עם ילדים אחרים.
זה מגיע למצב של כל יום טלפונים ואם הוא לא תופס אותו בבית אמא שלו שזו הבעיה השנייה מתקשרת אליי לפלאפון ומתחקרת אותי איפה הוא ...
הבן שלי מצד אחד אוהב את החבר אבל מצד שני גם מרגיש שלא טוב לו איתו.
אין ספק שהחבר מושך אותו למטה.
למרבה הצער אמא שלו מאוד מעורבת !ברמות של ממש !היא פסיכולוגית במקצועה ולצערי כל שיחה איתה נשמעת לי כמו טיפול למשל:לילה אחד בני ישן אצלו ואמא של החבר יצאה עם בעלה והזמינה בייביסיטר.מסתבר שהם שיחקו עד 12 בלילה!!
ומה עוד היא מתקשרת אליי ואומרת לי שהבן שלי ילד מסכים!!אחרי שנתנה להם לשחק עד הלילה!!עכשיו שיהיה ברור אני כעסתי ושוב היא התקשרה אליי בנימה פסיכולגית והתנצלה ולא התכוונה לזה לפי דבריה.הבעיה היא שזה שיטתי היא כל הזמן איך שהוא פוגעת בי ואח"כ מתנצלת כדי שבנה לא יאבד את הקשר הזה.לבן שלה חשוב לציין אין חברים אחרים...
ניסיתי הכל!היא פשוט אובססיבית ולא מניחה .דיברתי איתה ,ניסיתי אפילו להתעלם פעם וביקשתי שהשיחות יהיו רק בן הבנים וזה עבד לבדיוק שבוע!איפה שהוא אני מרגשיה שהיא מתעללת בי ונמאס לי כבר אני רק רוצה שתניח לי ולבני בשקט.
אני אובדת עצות לגמרי...
פשוט נמאס לי מה לעשות??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בני וחבר שלו.... - תגובה
סמדר ריינר20/08/2011שלום עדי,
את צודקת, אם את לא תצליחי לשים גבולות לאותה אם, לא תוכלי לתת דוגמה לבנך איך מציבים גבול לחבר. חשוב שתזכרי שאף אחד לא יכול להכריח אותך לקשר בניגוד לרצונך. כאן חשוב מאוד להיות עיקביים וקצרים. כשהיא מתקשרת לא להיכנס איתה לשיחות. אם את מזהה את הטלפון שלה, כמובן שעדיף שלא תעני. אם תתמידי - היא בסוף תתייאש אבל לזה ייקח זמן, חשוב להחזיק מעמד ולהיות עיקבית. אם אין לך אפשרות לזהות את השיחה, וענית, חשוב שתהיי מאוד קצרה וברורה - תגידי לה מייד במשפט הראשון שסיכמתם שהיא לא מתקשרת אלייך, ולכן את מסיימת את השיחה כאן. אל תיגררי איתה לשום שאלה שלה. אל תחששי להיות לא נחמדה או במקרה שהיא לא מאפשרת לך לסיים את השיחה פשוט לנתק אותה. היא בונה על זה שקשה לך להיות "רעה" אבל חשוב מאוד שתביני שזה לא רוע אלא פשוט אסרטיביות. תתמידי בכך מספר שבועות והיא תבין את המסר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקלעת בול!
עדי20/08/2011תודה על תשובתך המהירה!
הבעיה היא שהיא נוהגת גם להתקשר לבית והרבה פעמים בני עונה והיא שואלת אותו אם הוא רוצה לבוא אליהם...כביכול עוקפת אותי..(כבר ניתקתי את הקו הרבה בגללה)
אין לי ספק שגם אם אתעלם ממנה כמה ימים היא פשוט תגיע לביתי ותרצה לדבר.אני שוקלת לא לפתוח לה עד כמה שזה נשמע "אכזרי" פשוט נמאס לי לגמרי מהקשר הזה!
מקווה שיהיה לי הכוח להתנתק ממנה .עצוב שפסיכולוגית צריכה להגיע למצב כזה שכביכול לא "מבינה" מצבים ..
הבנתי שאסור לי לדבר איתה בכלל בגלל שיש לה יכולת דיבור ושכנוע מעולה!ובזה צדקת בכל מילה!
שוב תודה!
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמחות בפסיכולוגיה ילדיםmay19/08/2011
שלום , אני סטודנטית לפסיכולוגיה תואר ראשון , שוקלת לפנות לתחום של פסיכולוגיה של ילדים . אני שמעתי שמאוד קשה בארץ לקבל התמחות בפסיכולוגיה קלינית , עד כמה קשה לקבל התמחות בפסיכולוגיה לילדים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמחות בפסיכולוגיה ילדים - תגובה
ליאת גרוס19/08/2011אין דבר כזה פסיכולוגיית ילדים של פסיכולוגיה קלינית של הילד ויש פסיכולוגיה חינוכית . אלו שני תחומים שונים. נראה לי שקל יותר להתקבל לפסיכולוגיה חינוכית. בסופו של דבר בכל כיוון יש התמחות ארוכה מאד בה את מרוויחה מעט מאד ואז כשאת יוצאת ל"שוק העבודה" את מתחילה ללמוד באמת ומבינה שאת לא יודעת כלום.
המון בהצלחה ותהני מכל שלב בדרך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חושךג'ני18/08/2011
היי
בני בן ה 5.5 לאחרונה החל לפחד מחושך רק מחוץ לבית לפני שבוע זה התחיל יצאנו בלילה
היה לחוץ אבל נשארנו עד מאוחר למחרת יצאנו גם בערב ודרש לחזור הביתה
במשך השבוע הילד סרב לצאת מהבית אחרי השעה 18:00 מהחשש שימצא את עצמו בחשיכה אני מנסה לשוחח איתו על כך והתשובה היחידה היא שהוא מפחד מהחושך
יש לציין שעברנו דירה לפני 3 חודשים לאזור חדש לגמרי, בתחילת השנה הוא מתחיל גן חדש ואני בהריון. (יש לו כבר אחות בת 3)
אני חסרת מנוחה ....
ג'ני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חושך - תגובה
סמדר ריינר18/08/2011שלום ג'ני,
את יכולה לעיין בעמודת "שאלות נפוצות" בתשובה העוסקת בפחדי ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא עונה לשאלות בזמן עברמירב18/08/2011
בני בן שלש וחודשיים ילד שמח עם ביטחון עצמי. כשהיה בן שנתיים עברנו למדינה דוברת אנגלית והוא התאקלם יפה בגן. רק לאחרונה הוא התחיל לדבר משפטים גם בעברית וגם באנגלית ויודע הרבה דברים כמו את כל הצבעים צורות מספרים אותיות בעברית ואנגלית, אוהב לשחק בפאזלים ואובססיבי על חיות מפלסטיק במיוחד כאלה הקשורות לחוה. הוא אוהב מאוד לשחק לבד והוא מאוד מרוכז ושקוע (עד לא מזמן חשבתי שיש בעיה כי לא היה עונה כאשר הייתי קוראת לו או מבקשת ממנו משהו באמצע משחק אבל הגעתי למסקנה כי הוא עונה למה שנוח לו לענות).
יש משהו שמפריע לי למרות שאני יודעת שאסור להשוות בין ילדים אבל בכל זאת. כשאני שואלת אותו שאלה כמו איך היה בגן? עם מי שיחקת? או כשהוא חוזר עם בעלי מטיול בים אז אני שואלת אותו איפה היית? או אפילו שאלה כמו מה אכלת? הוא כאילו לא מבין מה אני רוצה ממנו. הוא מתחיל לדבר על משהו אחר כמו "אמא תראי..." ומראה לי צעצוע שהוא אוהב. חברות שלי מספרות לי שהילדים שלהם שיותר קטנים ממנו מספרים על דברים שקורים להם בגן אפילו בשני מילים הם יודעים להעביר מסר כלשהו והוא לא יודע לספר על משהו שקרה לו לפני חצי שעה. למשל אם אנחנו ברחוב הוא יודע להגיד "אמא אני רוצה גלידה" אבל אם חזר עם בעלי מקניית גלידה ואשאל אותו איפה היית הוא לא יענה. אפילו אם אשאל אותו מה אכלת הוא לא יענה. ואני יודעת שכן יש לו את האוצר מילים כי כל מה שקשור להווה הוא יודע להגיד. הוא גם מבין מושגים כמו למעלה למטה גדול קטן וגם יודע לעשות חשבונות כמו למשל שאני נותנת לו שני סוכריות הוא אומר לי "אני רוצה ארבע " ומראה לי ארבע באצבעות. דרך אגב הוא גם לא אומר כשהוא צריך לשירותים ותמיד צריך להגיד לו ללכת אחרת יעשה בתחתונים.
הייתי מעוניינת לשמוע דעתכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא עונה לשאלות בזמן עבר - תגובה
סמדר ריינר18/08/2011שלום מירב,
מה שתא מתארת לא קשור לדעתי לשפה או אוצר מילים או זמן עבר. יש ילדים שלא אוהבים ששואלים אותם ולא רוצים לענות על מה שהיה בגן. יכול להיות שיש משהו באופן שאתם מתנהלים שחודרני מדי עבורו. תנסי להניח לו, ולתת לו לספר לפי הרצון שלו, בקצב שלו, ואם לא בא לו לספר הוא לא חייב. גם העיסוק שלכם בצרכים שלו, אולי לא מאפשר לו להיות קשוב לגוף שלו בקצב שלו. נסו יותר להרפות ולהניח לו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפה לחומר בוטהעינת17/08/2011
אני בת 17, ואחותי בת 12.
אנחנו ביחסים די טובים, ואני חושבת שיש לי השפעה לא קטנה עליה.
לפני כחודש וחצי-חודשיים גיליתי דרך ההיסטוריה של הדפדוף שאחותי גולשת באתרים פורנוגרפיים, עכשיו אני רואה לפי ההיסטוריה שהיא צופה בסרטונים מסויימים שוב ושוב, וזה מרגיע אותי קצת שהיא לא מנסה להתקדם יותר מדי, אך הסרטונים האלה בוטים מאוד וכוללים הרבה משתתפים.
לפני כמה ימים תפסתי אותה מאוננת מול סרטון מצוייר יפני.
היא התביישה מאוד, נישקתי אותה ואמרתי לה שלא תעשה את זה כשאני בבית.
האם נהגתי נכון?
האם צריך לחסום בפניה גישה לאתרים בוטים?
ואם לא, אילו נקודות עיקריות אני צריכה לדעת כדי לערוך איתה שיחה בוגרת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיפה לחומר בוטה - תגובה
סמדר ריינר18/08/2011שלום עינת,
את בטח לא צריכה לנהל איתה שום דבר, בשביל זה יש לכם הורים. העובדה שאחותך משוטטת באתרים כאלה יש לה כל מיני סיבות ומשמעויות, וכדאי לערב את ההורים כדי לסייע לה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתדברי איתה על הסרטים, אבל תסבירי לה
מיכל18/08/2011שזה נורמלי לגמרי לאונן. יש צורך לבצע הפרדה בין הפורנו לאוננות - לא צריך להפחיד אותה שלאונן זה לא טוב, כי לאונן זה טוב בכל גיל. עם הפורנו יש בעיה, ובזה צריך לטפל, אבל לא צריך לגרום לה להרגיש אשמה שהיא מאוננת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 4 שכל היום בוכהמאיה17/08/2011
בני בן ה4 כל היום בוכה וסתם מכל דבר קטן אני כבר לא יודעת איך לגשת אליו איך לדבר איתו כל דבר שאומרים לו הוא בוכה החבר שלו אומר לו"אתה מדבר שטויות" אז הוא ישר רץ אלי ובוכה שהוא אמר לו ככה וכך זה כל היום כל מילה שאומרים לו הוא בוכה ..מה עושים?? איך מחזקים אותו..??
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 4 שכל היום בוכה - תגובה
ליאת גרוס19/08/2011שלום מאיה
נשמע שהילד מתקשה להתמודד עם דברים ומתקשה להרגיע ולווסת את עצמו. בגיל זה יש לכם ההורים המון השפעה על התנהלותו ואתם בהחלט יכולים לטפל. אין כאן עצות עשה /אל תעשה כדאי לפנות להדרכת הורים להגדיר את הבעייה ואת מקורותיה ולראות כיצד אתם עם ההורות הייחודית לכם יכולים לתת מענה לצרכים הספציפיים של בנכם באופן שיחזק אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד של ילדה בת 9 לישוןדידי16/08/2011
בתי בת ה-9, ילדה מאוד בוגרת ונבונה.
היא בכורה, יש לה עוד שני אחים צעירים ממנה (6,2).
היא כבר ישנה בחדר משלה, בשנתיים האחרונות, למרות שתמיד אהבה שיש מישהו איתה בחדר כשהיא נרדמת (יש מחשב בחדר, אז היינו על המחשב).
הרגליי השינה עם אחיה בן ה-6 גם לא היו מוצלחים, הוא מאוד מהר היה מגיע למיטתנו.
לפני כחודשיים, החלטנו על מהפך, כולם ישנים במיטותיהם,היא חזרה לישון בחדר עם אחיה, ע"פ רצונה בלבד, וסידור השינה הוא כזה שאני יושבת לידם קצת, בד"כ עד שהקטנים נרדמו, והיא עדיין לא היתה נרדמת, אז הבטחתי לבוא "לבקר" אותה.
זה הלך תקופה בסדר, עד לאחרונה שיהיה פשוט בחרדות, שהאחים שלה נרדמים לפניה, ושחס וחלילה אני ואביה לא נרדם לפניה...
היא שוכבת במיטתה מנסה לישון ופשוט לא מצליחה, היא יוצאת מהמיטה אחוזת אימה, בוכה ורועדת, שהיא לא מצליחה להרדם ושאולי היא תרדם לידנו ונעביר אותה.
אנחנו כבר לא יודעים מה לעשות, יש לציין שגם אחיה בן ה-6 מפחד, אבל הוא נרדם מהר ומתגבר על הפחדים, אלא אם כן היא גורמת לו גם לפחד, ואז לשניהם קשה להרדם.
כמו שאמרתי, תמיד היא לא "ידעה" לישון לבד אבל בזמן האחרון זה יותר חמור.
רציתי לציין שהיא גם שמעה לפני חצי שנה בערך, על פריצה שהיתה אצל חברים שלנו, ומאז היא בכלל בפחדים, ובודקת שהדלת נעולה עם הבריח.
מה עושים? לפנות לייעוץ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד של ילדה בת 9 לישון - תגובה
סמדר ריינר16/08/2011שלום דידי,
את יכולה לעיין בעמודת שאלות נפוצות בתשובה שעוסקת בפחדי ילדים, ואם זה לא עוזר אז אכן כדאי לפנות לייעוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 3 רוצה להיות תינוקאירית16/08/2011
בני בן ה-3 מצהיר לאחרונה שהוא רוצה להיות תינוק. זה לא בא לידי ביטוי בשום צורה מלבד ההצהרות. הוא היה אמור לעבור בתוך הגן לקבוצה של גדולים יותר. הוא מכיר את הגננת משחק אחר שינת הצהריים עם הילדים מהקבוצה של הגדולים. החברה הכי טובה שלו עברה- והוא מסרב. אני לא לוחצת היות ובעוד כ 3-4 חודשים אנחנו עוזבים וממילא יצטרך להתמודד עם מקום חדש.
האם להתערב, לנסות לברר או להשאיר אותו במקום שנוח לו כרגע?
תודה, אירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 3 רוצה להיות תינוק - תגובה
סמדר ריינר16/08/2011שלום אירית,
אם עוד מעט הוא יצטרך לעבור בלאו הכי ממש לא כדאי להעביר אותו כעת לקבוצה חדשה. זה בסדר גמור שבא לו להישאר תינוק, הייתי נותנת לכך לגיטמציה, ואומרת לו שאפשר לפעמים להיות תינוק ואחר כך לחזור להיות גדול, זה בסדר גמור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חטיבת ביניםאור16/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
חטיבת בינים - תגובה
ליאת גרוס19/08/2011שלום אור.
עניתי בסעיף הקודם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילד הפך אגרסיבי עם הולדת אחותמורן16/08/2011
שלום רב-
אני זועקת לעזרה!
יש לי ילד בן 3 ו- 3 חודשים ולפני 3 שבועות ילדתי בת.
מאז שחזרתי הביתה הוא הפך לילד אחר! הוא מאוד אגרסיבי ואלים, בעיקר כלפינו- הוריו, אך גם כלפי המשפחה הקרובה הבאה לבקר וילדים עמם הוא משחק. חשוב לי לציין שהוא היה רחוק מלהיות ילד אגרסיבי.
האלימות אינה מופנית אל התינוקת. להיפך. הוא מאוד אוהב אותה ומעוניין לנשק אותה ולחבק אותה. באחת הפעמים שלא היה מרוצה מאיסור שהטלתי עליו (לא זכור לי בדיוק על מה שעשה, אך לא היה קשור לתינוקת) הוא איים: "אני אפגע בה", אך זה היה חד פעמי ולא קרה כלום.
מיותר לציין שהתזמון ללידתי היה "מצוין".. הבן שלי בחופש ואני נמצאת עם שניהם בבית. ברור לי שגם זה משפיע עלינו, השהות הארוכה בבית במשך היום.
בכל אופן, כשהוא מכה אותי ובועט בי אני אומרת לו שיפסיק, שזה לא נעים לי, שאני לא מרשה להכות. באחת הפעמים איימתי עליו שאם לא יפסיק הוא לא יראה טלוויזיה וכך במשך יום שלם הוא אכן לא צפה בטלוויזיה. מה שהכי נורא בשבילי הוא שאני מגיעה למצבים שאני מתפוצצת וצורחת עליו (ברמה שלא ידעתי שאני יכולה) ואף מחזיקה לו את הידיים ואת הרגליים חזק באומרי- "אני יותר חזקה ממך, תפסיק" והוא מגיב בבכי וצועק "תפסיקי זה לא נעים לי".
אני מבינה שזה טבעי לאחר הגעת אחות חדשה, אבל אני מרגישה שאני "מאבדת את זה" וגם מאבדת את הילד שהיה לי. אני לא רוצה להגיב לו באופן שיחמיר את הבעיה/ את ההתנהגות האלימה או יקבע אותה.
נוסף על כל אלה בני יעבור בתחילת השנה הבאה לגן חדש, גן עירייה, ללא אף ילד שהוא מכיר. אני חוששת שההתנהגות האגרסיבית תתבטא שם ושהוא יתויג כאלים ויידחה.
מעבר לאלימות הוא גם התחיל לחרוק שיניים לעיתים.
אני מבקשת את עזרתכם- כיצד עליי לנהוג באופן שיבהיר לו את הגבולות שאין להכות, ועם זאת באופן שיכיל את כעסו? ובכלל...
תודה מראש
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה מחשבות לגבי בנך
יונתן23/08/2011היי מורן, מה שאת מספרת נשמע באמת מתיש. הבן שלך מאוד מתוסכל כי מלהיות רק אמא שלו, את עכשיו גם אמא של מישהי נוספת ש"גונבת" לו אותך ותובעת ממך המון תשומת לב. אני הייתי מתמקד באופיים של היחסים בינך ובין בנך מאז הלידה. כלומר, נשמע שישנה הרבה אינטראקציה שלילית ביניכם, ריבים, צעקות, מאבקים. אני לא מכיר את הסיפור מעבר למה שכתבת כאן, אבל האם את גם מתייחסת לפעילויות חיוביות שלו? כאשר את עם התינוקת והוא יושב בשקט ומשחק, האם את מתייחסת אליו? אם כן אז זו דרך חשובה לחזק התנהגות רצויה ואם לא אז תשקיעי בזה. תלמדי את בנך שגם הוא מקבל ממך יחס חיובי, תשבחי אותו המון כאשר הוא מתנהג יפה, וכך הדרך היחידה שלו למשוך את תשומת לבך לא תהיה בהתנכלות לקטנה. סביר להניח שגילה כי זו דרך יעילה מבחינתו לזכות בהתייחסות ממך. נכון שהיחס שהוא מקבל הוא צעקות או עונש, אבל זה עדיף מנקודת מבטו על העדר יחס בכלל. ועוד נקודה למחשבה, למשל כאשר באים קרובי משפחה או חברים אליכם לראות את התינוקת, מה עושה בנך? סביר להניח שכולם מתאספים סביב הבובה החדשה והמקסימה שלכם ומתפעלים. מישהו מתייחס לבנך? פעם הוא היה מרכז תשומת הלב, ובבת אחת הוא הופך שחקן משנה, שקוף כמעט, זה מאוד מכעיס אותו. עצתי לך היא שכאשר באים מבקרים ומתפעלים מהקטנה, תוסיפי גם שבחים על בנך, כמה שהוא ילד גדול, איזה ציור יפה הוא צייר היום, כמה שהוא אכל יפה בבוקר או כל דבר אחר שאת יכולה לחשוב עליך. עבור בנך זה יהיה משמעותי ואני מקווה שגם עבור היחסים שלכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיוק במצב שלך- מזדהה עם כול מילה
הדס23/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)