פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הכנה לאחות
    אורנית
    07/09/2011

שלום רב,
    אני אמא לפעוטה מקסימה בת שנה ותשעה חודשים ובהריון בשבוע 31. בתי מאוד קנאית כלפיי וכלפי אביה ומאוד כועסת ובוכה כאשר ילדים אחרים מתקרבים אלינו, בין אם אלו אחיינים או ילדים מהגן שלה שרוצים לשחק כאשר אני באה לאסוף אותה. לאחרונה גם נולדו המון תינוקות בסביבתנו הקרובה ובכל פעם שאני מרימה אותם היא פורצת בבכי ומבקשת שאניח אותם או שאחזיר לאמא. כאשר ניסיתי להסביר לה שגם לה תהיה עוד מעט אחות קטנה ושאני אהיה אמא של שתיהן היא כעסה ואמרה "לא תינוקת אמא, אמא שלי".
    אני ממש חוששת ממה שמצפה לנו ולה בעקבות הלידה הקרובה ובאה ומאוד מבקשת את עצתכם בהכנת הילדה ובמה לעשות כאשר היא תבכה ותכעס עם בואה של התינוקת. הרי ברור שלא אוכל להניח אותה על פי בקשתה ואני פשוט לא יודעת איך נכון יהיה להגיב.
    המון תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הכנה לאחות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הכנה לאחות - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    08/09/2011

אורנית שלום,
    הכאב של בתך מובן וטבעי, ואני מתארת לעצמי שגם את חשה מידה מסוימת של עצב על כך שכל האהבה ותשומת הלב שלך לא יהיו בלעדיים לבתך הבכורה, אליה את בוודאי מאוד קשורה.
    לדעתי אין דרך להכין את הילדה מראש ודווקא אין מה להוסיף לפני הלידה מעבר למה שכבר אמרת. מה שהכי יעזור לה הוא להיווכח לאחר הלידה שאמא ואבא עדיין כאן עבורה, אוהבים אותה ודואגים לה גם כשיש תינוקת חמודה שהם מרימים, מאכילים וכו'. כדאי שתתארגנו לכך שבכל יום יהיה לגדולה זמן פרטי ואישי עם אמא או אבא. אפשר גם זמן קצר יחסית, על מנת שהיא תרגיש עדיין במרכז העניינים.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילד לא מפסיק לצעוק
    הדס
    07/09/2011

שלום לכולכן,

הבן שלי בן שנתיים וחצי ורק לאחרונה התחיל לדבר. הדיבור עדיין אינו ברור ואנחנו במעקב אצל אף אוזן גרון. אני מקדימה ואומרת את הדברים, כי אולי זה שייך לבעיה המרכזית שהילד לא מוכן לשמוע לא, וכל "לא" כזה הופך לצרחות איומות עד כדי כך שאני מפחדת להיות איתו בפומפי. אם לדוגמה אני קונה לו גלידה ומשהו לא מוצא חן בעיניו הוא יהפוך את המקום בצרחות עד שנאלץ ללכת משם, אני שמה אותו במתקנים המנגנים וכשנגמר הכסף, הוא לא מוכן לרדת וצורח שוב. אני מנסה להיות סבלנית ולא להתרגש, אך כבר אני ממש חוששת להיות איתו לבד.

אנא עזרו לי, מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    הילד לא מפסיק לצעוק

הוספת תגובה

• הילד לא מפסיק לצעוק - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    08/09/2011

אורית שלום,
    ייתכן שהצעקות קשורות גם בתסכול של הבן שלך עקב קשיי הדיבור, אולם הייתי מייחסת יותר את תגובותיו לכך שהוא בגיל שנתיים, גיל המרד. אין מנוס מלהציב גבולות באופן שגרתי, גם כשהילד בוכה. את לא אמורה להיות בתחושה שאת מפחדת ממנו, אלא לדעת שסביר להניח שמתישהוא במהלך הבילוי המשותף, ואפילו אם פינקת אותו וקנית/נתת לו המון דברים, מתישהוא הוא יבכה ויצרח ועלייך ללמוד ולתרגל איך מתמודדים איתו בהצלחה ועומדים על העקרונות והתוכניות שלך. את יכולה להיזר בבן הזוג שלך ובחברות שיש או היו להן ילדים באותו הגיל, לקבל עצות וללמוד איך אחרים נוהגים, מה עוזר ומה לא.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בהפסקות בית ספר
    אמא מודאגת
    06/09/2011

שלום, יש לי בן בכור בן 11. הוא רוצה להזמין חברים אליו והם לא רוצים לבוא. מה אנחנו כהורים יכולים לעשות על מנת לעזור לו לקדם את יחסיו עם החברים בכיתה?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה בהפסקות בית ספר

הוספת תגובה

• בעיה בהפסקות בית ספר - תגובה

סמדר ריינר
    07/09/2011

שלום לך,
    קודם כל לפני שמקדמים צריך להבין ממה נובעת הבעיה. מדוע ילדים לא רוצים לשחק איתו? האם זו תופעה חדשה או שזה היה כך תמיד? האם יש לו התנהגויות לא מתאימות? האם הוא חסר ביטחון? האם הוא תוקפני כלפי הילדים? צריך לבדוק מה הבעיה כדי שניתן יהיה לדעת איך להתמודד איתה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד המסרב לעשות פיפי בגן
    נתי
    06/09/2011

בני בן שלוש וחצי נכנס השבוע לגן עירייה חדש. הילד מסרב לעשות פיפי בשרותים של הגן למרות שלפני כן לא היתה לו בעיה בשום שירותים מחוץ לבית. בימים אלו באתי לקחת אותו בשעות הצהריים (סביב 3) ולא מעבר לכך, מתוך דאגה לכך שהילד מתאפק יותר מדי שעות. האם ניתן להמשיך כך מס' ימים נוספים כדי שהילד יסתגל לגן ולבסוף יעשה שם פיפי או שהדבר גורם לילד נזק בריאותי? האם ניתן לעשות משהו נוסף?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד המסרב לעשות פיפי בגן

הוספת תגובה

• ילד המסרב לעשות פיפי בגן - תגובה

סמדר ריינר
    07/09/2011

לגבי הנזק הבריאותי,
    זה לא הפורום המתאים, את צריכה לשאול רופא. כדאי לנסות לשוחח איתו להבין ממה הוא חושש, זה כנראה סוג של חרדה, ואתם יכולים לעיין בעמודת שאלות נפוצות בשאלה העוסקת בפחדי ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אנו באותה בעיה-אשמח לעצה

ליאת
    07/09/2011

בן חמש, לא עושה פיפי בגן המון שעות. לדבריו חושב שילדים ייכנסו לו באמצע ויצחקו. ניסיתי להסביר לו שכולם עושים פיפי, להגיד לו שאם יצחקו שיצחק בחזרה, וגם את ההגיון של הגוף בפיפי (הגוף צריך להוציא את הפסולת, לא כדאי להשאיר אותה בגוף וכולי). אפילו אמרתי לו שיהיו לו בעיות רפואיות. הוא כבר גדול וחכם ומבין. שיתפנו גם את הגננת בבעיה, והיא אומרת שהיא מציעה לו ללכת והוא טוען ש"לא צריך". כשאני באה לקחת אותו הוא כמעט מתפוצץ מפיפי ואומר שלא עשה כל היום. זה ממש מפריע לו. כשאני אוספת אותו הוא מבקש שאני אסתכל שאף אחד לא נכנס ואני לא מסכימה, אומרת שהכל בסדר וזהו, לא עומדת ליד הדלת ו"שומרת" כמו שהוא מבקש כי אני לא רוצה לעודד את החששות שלו אלא להבהיר לו שאין ממה לחשוש. מה עוד לעשות? אני אובדת עצות לגמרי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אנו באותה בעיה-אשמח לעצה - תגובה

סמדר ריינר
    07/09/2011

שלום לילך,
    כאן הפיתרון הרבה יותר פשוט, אפשר פשוט לבקש מהגננת שתלווה ו"תשמור" שלא ייכנסו לו אם זה מה שמפריע לו.
    זה יכול לפתור את הביעה עצמה של הפיפי. לגבי החששות - אם זה יימשך אולי בגיל קצת יותר מאוחר אפשר יהיה לעבור איתו על שינוי החשיבה. כרגע הוא קצת קטן בשביל זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כניסה לגן ובעיות שינה
    אפרת
    06/09/2011

בתי בת השנתיים נכנסה לגן בפעם הראשונה.בשנה הראשונה לא עבדתי וטפלתי בה.בשנה השנייה טפלו בה שתי הסבתות.
    לפני הכניסה לגן ,במהלך חודש אוגוסט בקרתי איתה מספר פעמים בגן וחווינו פעילויות משותפות.
    בימים אלו היא הולכת לגן ברצון,מעט בוכה כשאני נפרדת ממנה.לדברי הגננות במהלך היום לא בוכה כלל ,משחקת יפה עם הילדשים ,אוכלת מצוין ואף ישנה.
    במהלך השהייה בבית היא בסדר גמור ומתנהגת כרגיל.הבעיה מתחילה כשהיא צריכה לישון.היא לא מסכימה להרדם,בוכה ורוצה לשכב רק על הרצפה.יצא שיום אחד הלכה לישון בחצות והתעקשה לשכב רק על הרצפה.בלילה שני בכתה מאוד,התנגדה לשנה ונרדמה אחרי בכי על הידיים שלי.
    מה עושים?האם התופעה נורמלית?כיצד אני אמורה להתנהג?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כניסה לגן ובעיות שינה

הוספת תגובה

• כניסה לגן ובעיות שינה - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    08/09/2011

אפרת שלום,
    ההתנהגות שאת מתארת היא חלק מההסתגלות הנורמטיבית והמצופה לכניסה לגן. צפוי שתוך מספר שבועות בתך תסתגל ובבית תתפקד טוב יותר, אח"כ במהלך החגים יהיה לה שוב קשה, ולאחריהם - תגיע השגרה.. זהו מהלך העניינים. עד אז - היא זקוקה בבית להרבה כיף ופינוק, והקפדה על הגבולות המתאימים ועל סדר היום הרגיל שלה.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כניסה לגן ובעיות שינה - תגובה

ליאת גרוס
    08/09/2011

שלום אפרת
    את מתארת התנהגות נורמלית. הגיוני שההסתגלות תהיה קשה בהתחלה. הגיוני גם שזה בא לידי ביטוי בשקט שלקאת השינה.
    חשוב להיות רגישה ומרגיעה אך גם נחושה. אל תאפשרי לה להירדם עלייך או על הרצפה. חבקי אותה במיטתה. תהיי איתה קצת. תשארי איתה על שנרדמת אפילו (רק לכמה ימים), תדברי איתה על הגן, ספרי לה סיפור לפני השינה אך תתעקשי שתלך לישון במיטתה בשעה סבירה.
    אני מאמינה ו7מקווה שהזמן יעשה את שלו...
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שנאת אחים
    דיאנה
    06/09/2011

שלום רב,
    אני אם לשני ילדים בן 7 ובת 6. מגיל צעיר ראיתי את הבדלי האופי בין האחים, אך לא חשבתי שאצטרך להתמודד עם המילים כגון - שנאה , הלואוי שתמות ותעזוב אותי בשקט.
    הבן שלי הוא ילד עם יכולות שכליות מאוד גבוהות, ביכולות חברתיות קיימות בעיות מסויימות. הבת היא תזזיתית, חברותית מאוד והיא באופן קונסיסטנטי מנסה להרגיז את אחיה בכל דרך אפשרית. היא לא נותנת לו להיות במרכז הענינים, נדחפת לכל דבר ומזיזה אותו הצידה, משתלתת על החברים שלו. ופשוט מציקה בלי סוף. השנה היא התחילה ללמוד בכיתה א באותו בית ספר עם בני והיום בבית הספר בציור אומנות הילדים התבקשו לצייר את משאלת ליבם לשנה הבאה. הבן שלי צייר שהוא יורה באחותו בחץ וקשת ואחרכך קובר אותה בבית קברות. מאיפה לבן 7 יכולות להיות מחשבות כאלה? הוא גם הראה את הציור לאחותו ואמר לה את מבוקשו. כמובן שדיברתי איתו על זה, אבל אני מרגישה עמוק בפנים שאין לי את הידע ואת הכלים להתמודד עם הרגשות העמוקים שקיימים בתוכו.
    אם תוכלי להמליץ לי על המטפל טוב באזור השפלה שמתמקד בבעיות האלה?
    תודה מעומק לב
    אמא

לקביעת תור
    סגירה
    שנאת אחים

הוספת תגובה

• שנאת אחים - תגובה

סמדר ריינר
    07/09/2011

שלום דיאנה,
    אני ל אמכירה אישית מטפל באיזור השפלה, אך אני יכולה להמליץ לך לחפש באתר האגודה לטיפול זוגי ומשפחתי מטפלים באיזר שלכם, נראה לי מתאים שתפנו לטיפול משפחתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסרבת לאכול בגן
    דנה
    06/09/2011

שלום רב,
    ביתי בת שנה וחצי. עד כה היתה בבית ביחד איתי ונשארה פעמים ספורות לכמה שעות עם סבא וסבתא. לרוב אם נשארה, אז עם בעלי. לא היתה אכלנית גדולה מאז שנולדה אבל בגדול אוכלת מסודר. לא אוכלת פירות וירקות מבושלים. מבחינת ירקות טריים - רק עגבנייה. אכלה בבית קציצות ועוף ותוספות למיניהן - אורז, פתיתים, כוסמת, קוטג' וגבינה לבנה, ביצה, סנדוויץ'.
    נכנסה לגן ביום חמישי. היינו איתה שעתיים. ביום שישי היתה לבד חצי שעה ולאחר מכן אני הגעתי ושיחקנו ביחד. ביום ראשון נשארה שעתיים (אכלה רבע סנדוויץ' בארוחת בוקר וסירבה לאכול פירות), ביום שני (לא אכלה סנדוויץ' בכלל ובצהריים אכלה סביר) נשארה עד 12:00 וביום שלישי (היום) נשארה עד 12:00 ולא אכלה כלום בכלל וגם לא שתתה. למרות שהיא לא אכלנית אני רואה את זה נטו כשביתת רעב כי אין לה בעיה לאכול סנדוויץ' בבית ועוף שהיו היום בגן. כמו כן היא אוהבת מאוד מים ושותה בערך חצי ליטר ליום.
    כשהגענו הביתה היא אכלה כמות גדולה של אורז ושתי קציצות. ארוחת ערב אכלה פרוסה עם קוטג' וביצה מקושקשת ושתתה חצי ליטר מים עד שהשכבתי אותה לישון. ברור לי שהיא השלימה את החוסרים מהבוקר.

כמה זמן המצב הזה עשוי להימשך להערכם?

לקביעת תור
    סגירה
    מסרבת לאכול בגן

הוספת תגובה

• דילגתן עלי... אשמח מאוד לקבל תשובה.

דנה
    07/09/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסרבת להחזיק בקבוק
    אנונימית
    06/09/2011

שלום,

אני אמא לתינוקת בת שנה, אשר מסרבת בכל תוקף להחזיק את הבקבוק שלה. אין לי שום ספק שיש לה את היכולת הפיזית, כי היא מחזיקה צעצועים ובקבוקים שונים תוך כדי משחק ואפילו ראיתי אותה מחזיקה בשתי ידיים כוס גדולה ועושה "כאילו" היא שותה מהכוס.
    זאת נראת בעיה התהגותית בלבד.
    בכל נסיון לנסות ללמד אותה להחזיק את הבקבוק לבד, היא מתעצבת ובוכה ואח"כ אפילו מסרבת לקחת את הבקבוק בכלל. אני כמובן נשברת למראה כזה ולא מכריחה אותה.
    המטפלת שלה לעומת זאת, מקפידה לתת לה את הבקבוק מורם על כרית מצד ימין לראש שלה ואפילו לעזוב את החדר, כדי שהיא תוכל להתמודד לבד עם הבקבוק. שיטה זו עדיין לא קידמה אותנו להחזקה עצמאית של הבקבוק....

השאלה שנשאלת מה לעשות?
    האם זה פשוט פינוק? האם זאת תופעה ידועה?
    האם להמשיך ולהתעקש או אולי לוותר ובסוף זה יגיע לבד מתישהו?

לקביעת תור
    סגירה
    מסרבת להחזיק בקבוק

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד''ר שירי שדה שרביט
    08/09/2011

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_התפתחות_תינוקות' id=link]התפתחות תינוקות[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 3 וחצי מסרבת להפרד מהחברים
    שגיא
    06/09/2011

שלום,
    יש לנו בת בכורה מקסימה וחכמה בת 3 וחצי.
    אנו יודעים שהיא מאוד עקשנית.
    בהתנהלות השוטפת אנו מסתדרים בצורה טובה מאוד אולם יש לנו בעיה שחוזרת בכל פעם בסיטואציה הבאה: תמיד כשצריך להיפרד מהחברים אחרי הגן או לאחר מפגש אחרי צהריים היא כאילו מאבדת שליטה, צורחת, נשכבת על הריצפה ולא מוכנה בשום אופן לחזור הבייתה עד שאין ברירה ואנו נאלצים להרים אותה בכוח הבייתה.
    כשאנו בבית הכל טוב ונעים וכיף לכולם, הבעיה רק במקרים שאנו נפרדים מהחברים,יש הרגשה שזה ממש לא בשליטתה. לא עוזר כמה שאנו מדברים איתה ו"מכינים אותה מראש" לזה שבסוף אנו חוזרים הבייתה.

נשמח לעצתכם.

תודה רבה!

הוספת תגובה

• ילדה בת 3 וחצי מסרבת להפרד מהחברים - תגובה

סמדר ריינר
    06/09/2011

שלום שגיא,
    כדאי לנסות לא רק להכין אותה מראש, אלא לפני שהולכים הבייתה להשתדל לעשות הכנה הדרגתית ולאפשר לה שליטה בקצב שלה. למשל, להגיד לה שעוד משחק אחד הולכים, ואם היא מבקשת עוד אחד בכל זאת - לאפשר זאת. אפשר גם להציע לה, ברשות של הורי הילדים לקחת חפץ מעבר מסויים - אולי משחק קטן ששיחקו איתו, איתה הבייתה ואחר כך תחזירו אותו כמובן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניסנו להכין אותה ולהיפרד בהדרגתיות

שגיא
    07/09/2011

אבל זה לא עזר. כמה שעשינו את זה בהדרגתיות כשהגענו לרגע שכל אחד פונה לדרכו יש בכיות והיא רוצה ללכת עם החברים.
    היא פשוט מייד מתחילה לבכות ונכנסת למצב של צרחות ואז אי אפשר בכלל לדבר איתה
    ואז בלית ברירה אנו פשוט מעלים אותה הביתה על הידיים ב"כח".

תודה על התגובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניסנו להכין אותה ולהיפרד בהדרגתיות - תגובה

סמדר ריינר
    07/09/2011

שלום שגיא,
    אוקיי, אם כך עשיתם נכון. יכול להיות שכרגע אין מעבר לזה מה לעשות. זה בסדר גמור שאתם לקוחים אותה על הידיים. זה לא כל כך נורא. תשתדלו לעשות את זה במינימום דיבורים ומינימום דרמה. רצוי להתייחס לזה כמה שיותר עניינית, ולא לתת לזה המון מקום, לא לנסות לשכנע אותה ולא להתרגש מזה שהיא בוכה. עם הזמן זה ייפסק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי התנהגות קיצוני-זקוקה לעצה דחו
    ליאת
    06/09/2011

שלום יש לי ילדה בת 4.7 שהיתה מקסימה ונוחה יש לה ראש חריף ופה של ילדה בת 10 לדברי הגננות והיועצת היא מפותחת שכלית לגילה, לפני כשנה וחודש נולד לה אח קטן ואיתו הגיעה שינוי ההתנהגות הפכה לחצופה על כל דבר עונה בלא אכפת ואת לא מחליטה עליי אני מגיעה איתה למצבי קיצון שאני צורחת והיא בוכה ולא נרגעת ולא איכפת לה מכלום,רוצה כל היום לסבתא שלה,חזרה להרטיב בלילה אחרי הלידה הפסיקה ולפני שבוע שוב חזרה,התחילה גן עיריה אחרי גן פרטי ואני מבינה שקשה אבל לדעתי עושה פיפי במיטה בכוונה כדי לבוא אלינו למיטה כמו אח שלה התינוק
    כל הזמן אמרת לי חבל שאני לא תינוקת,איבדה כל רסן ואני בעקבותיה
    אני כבר לא יודעת איך להתמודד איתה, הבוקר סירבה להתלבש ובכתה רבע שעה שרוצה שסבתא שלה תבוא לקחת אותה לגן,בגן התקשתה להיפרד היום לראשונה .
    סבתא שלה מוציאה אותה מהגן ואז היא לא רוצה ללכת ממנה דבר שגורר עוד צעקות ומריבות
    אנחנו גרים בקריות אז אשמח להמלצה על מטפל או מישהו מקצועי
    אני מוצאת את עצמי צועקת וצורחת עליה כל השעות שאנחנו יחד והיא בוכה ועדיין רוצה רק את אמא ועדיין לא נרגעת עד שמרוב בכי היא מגיעה למצבים שהיא בקושי נושמת וכואב להגרון ואז היא נרגעת ומתנהגת כאילו הכל טוב
    חייבת עצה בדחיפות
    המון תודה
    ליאת

הוספת תגובה

• שינוי התנהגות קיצוני-זקוקה לעצה דחו - תגובה

סמדר ריינר
    06/09/2011

שלום ליאת,
    חשוב לתת לילדה לגיטמציה לההרגיש קטנה לפעמים. לא לבוא אליכם למיטה, זה לא, אבל כן לאפשר לה להתפנק, להיות תינוקית, אפשר להגיד לה שאתם מבינים שהיא גם אוהבת את אחיה אבל גם מקנאה בו, וזה טבעי, כל הילדים שנולד להם אח מרגישים כך. וגם להגיד שאתם מבינים שלפעמים בא לה להיות קטנה, להתפנק, אולי לשתות קצת מבקבוק או לקחת מוצץ, ואחר כך לחזור להיות גדולה שוב. חשוב להקדיש לה זמן איכות לבד בלי אחיה, וגם להציב גבולות בצורה אסרטיבית. לא לצרוח עליה, זה לא יעזור, אלא להגיב בקור רוח, באופן קצר וענייני, בלי הסברים, בלי התחננויות וכו' - פשוט הוראה פשוטה וקצרה. אם אתם לא מצליחים ניתן בהחלט לפנות להדרכת הורים. אני לא מכירה באופן אישי באיזור הקריות, אבל נסו לפנות למכון להתפתחות הילד שעובד עם קופת החולים שלכם ובקשו הדרכת הורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד מקלל
    אנדי
    06/09/2011

שלום רב,

ילדה בת 4, די רגועה , התחילה ללכת לגן ילדים, באה הביתה , מתחילה לשפוך עלינו עצבים, מקללת , יכולה להשפיל סבתות , סבות, אמרת מילים לא יפות להורים

מה אתם ממליצות, מה דרכים להתמודד עם, ספרים, לינקים ?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד מקלל

הוספת תגובה

• ילד מקלל - תגובה

סמדר ריינר
    06/09/2011

שלום אנדי,
    חשוב מאוד לא לעשות מזה סיפור גדול. להגיד בקצרה שזה לא מתאים ואתם לא מוכנים לזה ואחר כך להתעלם. אם לא יהיה לזה קהל שנורא מתרגש, זה ייפסק מעצמו, או לפחות יתמתן מאוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטישה?
    מודאגת
    06/09/2011

שלום. בעלי ואני מתכננים לנסוע לניו יורק לעשרה ימים בדצמבר (עד אז הילד שלנו יהיה כבר בן עשרה חודשים). זהו הילד הראשון שלנו ותכננו להשאירו חמישה ימים אצל הסבא וסבתא בחיפה וחמישה ימים אצל הסבא וסבתא בגבעתיים. שאלתי היא - האם בגיל זה הדבר יחשב כנטישה עבור הילד? האם הוא מבין? האם זה יכול לגרום לו לטראומה? אני מודאגת ורוצה לוותר בכלל על הנסיעה... אשמח לתשובה מהירה. תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    נטישה?

הוספת תגובה

• נטישה? - תגובה

סמדר ריינר
    06/09/2011

שלום לך,
    את מודאגת בצדק, זו נסיעה ארוכה עבור ילד שעדיין אין לו מושג של זמן וגם אי אפשר להסביר לו שתחזרו. צר לי שאין לי אפשרות להרגיע אותך כאן, ולפרגן לנסיעה בכיף. אני במקומך הייתי דוחה נסיעה כזו לאחרי גיל שנתיים, מקצרת אותה בכמה ימים, ומשאירה אותו כל הזמן במקום אחד עם אותן דמויות בלי העברות באמצע. רצוי בבית שלכם ושיבואו אליכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה..

מודאגת
    07/09/2011

עוד שאלה קטנה: מה אם אני אסע לבד ואבא שלו ישאר איתו? מבלי להעבירו לסבתות. הוא ישאר במסגרת שהוא מכיר אבל עם אביו. אעדר למשך שבוע. האם עדיין יהיו לכך השלכות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה.. - תגובה

סמדר ריינר
    07/09/2011

שלום לך,
    אני מניחה שהשלכות יהיו, במיוחד אם את הדמות המטפלת העיקרית שאליה הוא רגיל, אבל זה כבר הרבה יותר טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 4 שלא אוכל א.בוקר בגן
    רועי
    06/09/2011

שלום רב כמו כל הילדים ילדנו ניכנס לגן תת חובה השבוע אולם כבר ביום הראשון הוא לא אכל את ארוחת הבוקר כידוע פעילות הגן היא מ 8 בבוקר עד 14:00 בצהרים.הילד מגיע עם 2 סנדוויצ'ים ופירות לגן אך לא אוכל את הארוחות.תשובתו לשאלה מדוע לא אכל ישנן מגוון תירוצים- "הילדים מרעישים בזמן האוכל..." "אמא מרשה לי לא לאכול " וכו'.אנו רוצים לציין שכאשר הוא מגיע לצהרון ב 14:15 בערך הוא אוכל יפה מאוד את ארוחת הצהריים .אנו מודאגים מאוד שילש בגיל 4 לא אוכל במשך 6 שעות!בשיחה עם הגננת הסבירה שהילד מפונק ומחפש שיעשו בשבילו וישבו איתו אישית לאכול(לא שיאכילו אותו הוא אוכל לבד אבל חשובה לו החברה) אנו לא שוללים את אבחנתה כי אנו מודעים לפינוק הילד ומנסים למתן את העניין אך השקפת עולמה ש"אם הילד לא אוכל שלא יוכל,ולהפסיק בצורה חדה את עניין הפינוק"שאלתנו האם הגישה הזו נכונה ולא יכולה לגרום לנזק נפשי (כעס של הילד וטראומה שתקושר לאוכל ולמסגרת לימודית) ופיזי שהרי לא יתכן שילד בן 4 יכול להחזיק מעמד 6 שעות ללא אוכל שבמהלכן הוא עמוס בפעילויות.
    אנו אובדי עצות

הוספת תגובה

• ילד בן 4 שלא אוכל א.בוקר בגן - תגובה

סמדר ריינר
    06/09/2011

שלום רועי,
    בהחלט ייתכן שילד בן 4 יחזיק מעמד שש שעות בלי לאכול, עובדה, בינתיים הוא עושה את זה. אם אתם חוששים התייעצו עם הרופא. אני מחזקת את עמדת הגננת. זה לא כל כך נורא, ויותר חושב לא להענות למניפולציות שלו. אני מאמינה, שכשהוא יראה שלא מתרגשים מזה, עם זמן הוא יאכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 7 עם בעיות רגשיות
    T
    06/09/2011

שלום רב,
    בכל פעם שמעירים או מעט גוערים בפני בן ה - 7 הוא מגיב בצרחות ובבכי, תוך כדי ריצה לחדרו או לפינה מרוחקת. בדרך כלל הוא נרגע תוך דקה/שתיים אך התגובה עצמה קיצונית מאוד. הבנתי ממורתו שגם בבית הספר, הוא מתקשה להתמודד עם הערות ותגובתו דומה לזו שבבית. בשל מצב כלכלי קשה אין באפשרותנו לפנות לגוף מקצועי לטפל בבעיה.
    האם יש ספר הדרכה או אתר באינטרנט שנותן כלים להתמודדות ולטיפול בבעיה?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 7 עם בעיות רגשיות

הוספת תגובה

• ילד בן 7 עם בעיות רגשיות - תגובה

סמדר ריינר
    06/09/2011

שלום לך,
    אם אתם מעוניינים לפנות לגורם מקצועי זה לא חייב להיות כרוך בתשלום. ישנן מרפאות ציבוריות שנותנות טיפול ו/או הדרכת הורים בחינם. התייעצו עם פסיכולוגית בית הספר לגבי השירותים הטיפוליים באיזור מגוריכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה...
    אורית
    06/09/2011

טוב, הבעיה היא כזאת: בתי בת השנתיים וחודשיים פשוט הפסיקה לאכול מאכלים המכילים עוף. אין סיבה אמיתית חוץ מ"לא רוצה" - אבל היא צריכה! מה אני עושה עם זה? כל ארוחה הופכת למלחמה...

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה...

הוספת תגובה

• בעיה... - תגובה

סמדר ריינר
    06/09/2011

שלום אורית,
    למה היא צריכה? אני בטוחה שבהתייעצות עם רופא הילדים או תזונאית אפשר למצוא דרך לספק לה את צרכיה התזונתיים בלי להכריח אותה לאכול דווקא עוף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך..

אורית
    07/09/2011

סמדר שלום, תודה על תגובתך. לפי מיטב ידיעתי ילדים צריכים את החלבוניםן שמכיל העוף כחלק מהתזונה שלהם.. אני טועה? אני פשוט רוצה שהיא תקבל את כל מה שהיא צריכה על מנת לגדול בצורה בריאה. אני מאוד מקפידה על עניין הבריאות בבית (ירקות אורגניים, עוף של טבע עוף, אורז מלא, פסטה מחיטה מלאה) ולכן כל העניין התזונתי לא זר לי ונאלצתי כבר מספר פעמים פשוט להכין קציצת ירקות ו"לדחוף" בפנים עוף אבל אני לא אוהבת את הדרך הזו.. השאלה היא איך אני מבררת עם ילדה שכל הזמת אומרת רק "לא רוצה" מה הסיבה שבעטייה היא "לא רוצה"?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך.. - תגובה

סמדר ריינר
    07/09/2011

שלום אורית.
    לשאלתך, לדעתי את אכן טועה. ילדים יכולים לקבל חלבונים החיוניים לגדילתם בעוד דרכים, לכן חשוב להתייעץ עם רופא או דיאטנית.
    לגבי הסיבה - היא לא צריכה סיבה. לכל אחד יש דברים שהוא אוהב ולא אוהב, וכל ילד כמו כל בן אדם בוגר זכאי שיהיה לו טעם משלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה