פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן 4.5
    רונה
    11/09/2011

שלום רב,
    בני בן ה-4.5 נכנס השנה לגן טרום חובה ולצערי הוא עדיין לא גמול, הוא עושה את צרכיו קקי/ פיפי בתחתונים ולעיתים הוא אפילו לא מיידע אותי אלא ממשיך בעיסוקיו כאילו כלום לא קרה. העניין נמשך כך כבר תקופה ארוכה ואני אובדת עצות זה ממש מתסכל מה עליי לעשות? הדבר מפריע מאוד לגננת והיא כבר יצרה איתי קשר על כך. אשמח אם אוכל לקבל הכוונה/ המלצות בנושא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 4.5

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן 4.5 - תגובה

סמדר ריינר
    11/09/2011

שלום רונה,
    לא ציינת מה ניסית לעשות כדי לגמול אותו ומדוע זה לא הצליח. זה אכן גיל קצת גדול, ונשמע שהוא בכלל לא כל כך מוטרד מזה. האם את מוטרדת? האם ניסית לגמול אותו? אם תתני יותר פרטים ניתן יהיה להתייחס לכך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 4.5

רונה
    11/09/2011

ניסיתי לגמול אותו כבר מלפני שנה וחצי קניתי לו ישבנון והסברתי לו שרק בשירותים צריך לעשות את הצרכים רכשתי דיסק בנושא והוא היה צופה בו המון והשתמשתי בשיטה של פיפי פרס. היתה התחלה לא קלה בנוסף גם ביקשתי מהגננת שתזכיר לו כל שעה אם הוא צריך לשירותים ובנוסף אחרי ארוחת בוקר/ צהריים לשים אותו בשירותים. עד לפני כחצי שנה המצב השתפר וזה כבר בה ממנו כשהיה צריך ללכת לשירותים גם לפיפי וגם לקקי. ולאחרונה הוא פשוט נסוג אחורה. אציין שיש לו אח קטן בן 2.5 שנמצא בתהליך גמילה, יכול להיות שהוא פשוט מחקה אותו? השבוע עשיתי טבלה על הדלת והבטחתי לו שכל יום שיעבור בלי פספוס נשים מדבקה ואחרי 4 מדבקות לפחות יקבל מתנה מאיתנו. אני פשוט מנסה הכל הגננת מהגן מתקשרת אליי בכל יום שלמרות כל השיחות עימו הוא עדיין מפספס ושהם לא אמורים להתעסק בזה בגן עיריה. מה עליי לעשות???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא קיבלתי תגובה- דחוףףף

רונה
    12/09/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 4.5 - תגובה

סמדר ריינר
    12/09/2011

שלום רונה,
    לא ברור לי ממה נובעת הנסיגה. גיל 4.5 זה גיל כבר גדול. אם זה אכן נובע מהעובדה שהוא מקנא באחיו מסיבה כלשהי, בגלל שאחיו מקבל הרבה התייחסות סביב נושא הגמילה, כדאי לחשוב איך אפשר לתת לו המתייחסות משלו, בזמן איכות נפרד רק איתו, ובדרכים נוספות כמו חיזוקים לדברים אחרים שהוא עושה וכו', באופן שבו לא ייווצר המצב שאולי קיים היום שהוא חושב שכדי לקב יותרתשומת לב צריך להעסיק אתכם סביב גמילה - כי יש עוד דרכים לקבל תשומת לב. במקביל הייתי יורדת לגמרי, אבל לגמרי מנושא הגמילה, כי יכול להיות שכל עוד הוא מקבל תשומת לב סביב זה אין לו אינטרס להיגמל.
    אם זה לא עוזר, אנא פנו להדרכת הורים מסודרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחיינית מפונקת מאוד
    דודה צעירה
    11/09/2011

שלום רב,
    יש לי אחיינית מפונקת מאוד וכמובן שהסיבה לכך היא שהוריה מפנקים יתר על המידה.
    אני אוהבת אותה מאוד וגם את הוריה ולכן אני מעוניינת לפעול בעניין...
    בהתחלה חשבתי לא להתערב אבל כואב לי על הילדה היא בת 7 וחצי ואני רואה שהיא סובלת מאוד מהפינוק - היא כל כך מפונקת שבבית הספר הילדים כבר ממש שונאים אותה ומציקים לה בגלל זה. היא ילדה חכמה ומנומסת באופן כללי, אבל מאוד בכיינית ושתלטנית ורוצה שיעשו כל מה שהיא אומרת ואם לא היא צורחת כל כך חזק עד שמתייחסים לבקשתה.
    אני יודעת שהתנהגות כזו תפגע בה המון גם בעתיד ואם לא יפעלו עכשיו יהיה עוד יותר קשה לשנות את זה אחר כך.

אשמח לקבל המלצה על ספר טוב שאוכל לרכוש להוריה... חשבתי שזו דרך טובה לרמוז להם. ומה דעתכם באופן כללי? כדאי לי בכלל להתערב? ובהתחשב בעובדה שלי נולד תינוק לא מזמן ולהם יש כבר שלושה ילדים (והיא הכי קטנה).

תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    אחיינית מפונקת מאוד

הוספת תגובה

• אחיינית מפונקת מאוד - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    13/09/2011

לדודה שלום,
    קשה לך לראות מהצד את ה"טעויות" והכשלים של האחיינית והוריה. אולם כאמא את יודעת גם כמה התערבות של אדם חיצוני והערות על ההורות (גם מאנשים קרובים) פוגעות, מכעיסות ומכאיבות לפעמים. לכן התגובה המתאימה קשורה בטיב הקשר שלך עם האחיינית ועם הוריה. עדיף לדבר עם כל אחד מהם ישירות, במידה ואת מרגישה שהקשר הוא מספיק חזק שהשיחה איתך תועיל ולא תפגע ביחסים. עדיף לא לרמוז אלא לדבר ישירות אם ניתן. עם הילדה מומלץ לשוחח על הנושא - אם בכלל - אחרי שצפית בהתנהגות שלה, כדי שתוכלי לתת לה דוגמא מהזמן האחרון.
    אך שוב, יש לשקול את השיחה בהתאם לטיב היחסים שלך עם הנוגעים בדבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדים בגיל הרך
    נתנאל
    11/09/2011

מהי הפסיכולוגיה שעוברת בראשם של ילדים בגילאי 3-5, להורים בגיל 20-35,ועד כמה צריך להקפיד על האינטראקציה בין ההורה לילד?

לקביעת תור
    סגירה
    ילדים בגיל הרך

הוספת תגובה

• ילדים בגיל הרך - תגובה

סמדר ריינר
    11/09/2011

שלום נתנאל,
    זו שאלה הרבה יותר מדי כללית, אין אפשרות להתייחס אליה בפורום. אם אתה רוצה אתה יוכל לפנות לספרי מבוא בפסיכולוגיה, למשל של האוניברסיטה הפתוחה ולעייין בהם. כאן לפוורם את מוזמן להפנות שאלה יותר ספציפית אם יש לך בנוגע לילד שלך בגיל הזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר לגן אחר
    אושרת
    10/09/2011

שלום שמי אושרת ואני אמא לדניאל בן השנתיים.

אני פונה אליכם להתייעצות בנושא העברתו לגן של גילאי 3 מכיוון שדניאל מאוד מפותח ובוגר לגילו .הוא החל לדבר בגיל שנה וחצי והיום הוא מדבר ממש משפטים שלמים .
    בגיל שנה וחצי הוא הועבר לגן של הילדים הבוגרים יותר של גילאי שנתיים -שנתיים וחצי והתנהלותו מולם היתה מדהימה הוא התבגר נורא ולמד מהם המון (בגן של הקטנים יותר היה מרביץ המון ולאחר שעבר לבוגרים הפסיק להרביץ מהר מאוד).
    השנה הבוגרים עזבו לגן אחר והוא נשאר עם בני גילו וקטנים ממנו בשנה. הם עדיין לא מדברים ובימים האחרונים אני רואה שמתחילה רגרסיה אצל דניאל הוא חוזר אחורהכלומר מתחיל להרביץ שוב ולבכות על כל דבר שלא מתאים לו .
    חשוב לי לציין שגם הגננת מציינת המון את התפתחות השפה שלו וכי הוא בוגר מאוד לגילו .
    האם זה רעיון טוב לבקש מהגננת להעביר אותו לכיתה של הגדולים ? האם יכול להיגרם לו נזק או שאולי זה דווקא יועיל יותר ?
    דבר נוסף שחשוב לי לציין שהוא עדיין לא נגמל מהטיטולים ואולי זה קצת יכול להפריע במעבר שלו או אולי גם לעזור
    אני ממש אשמח לקבל את ההעצה שלכם בנושא
    תודה וערב טוב אושרת

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר לגן אחר

הוספת תגובה

• מעבר לגן אחר - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    13/09/2011

אושרת שלום,
    קשה לייעץ דרך פורום באינטרנט ללא היכרות עם הילד. נראה שמצד אחד בנך מאוד מפותח מבחינה מילולית, ומצד שני יש גם התנהגויות התואמות לגילו - מרביץ, אינו גמול עדיין וכדומה. כמו כן, סביר להניח שלבנך קשה בכל מקרה עם תחילת הגן.
    הכתובת המתאימה יותר לחשיבה על הגן המתאים לו, היא הגננת והצוות החינוכי בגן שמכיר אותו לאורך זמן.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון ילד בן 2.4 עזרה בבקשה
    טלי
    10/09/2011

עשיתי לבני בן 2.4 אבחון התפתחותי כי הילד לא מדבר כול כך טוב יש לציין שבחודשיים האחרונים התחיל לדבר המון מילים וחוזר על מילים הוא מבין כול מה שאומרים לו.
    בסיכום אבחון פסיכולוגי הרופא המטפל החליט שהוא עונה לקריטריונים של הפרעה על הקשת האוטיסטית בהתאם ל DSM-IV מה זה אומר ???
    הרופא לא כול כך הסביר ואני מאוד נבהלתי האם רופא שהיה אם ילד 20 דקות יכול לאבחן שהוא אוטיסט מה צריך לעשות ?
    אני רואה שהוא ילד רגיל התחיל כבר לדבר משחק יפה מבין הכול ילד שמח.
    האם ילדים לא מתפתחים בקצב שונה כול אחד .

לקביעת תור
    סגירה
    אבחון ילד בן 2.4 עזרה בבקשה

הוספת תגובה

• אבחון ילד בן 2.4 עזרה בבקשה - תגובה

ליאת גרוס
    11/09/2011

שלום טלי.
    לא הייתי מתרגשת ונבהלת בשלב זה. בגיל הזה באמת קשה לדעת מ20 דקות וגם התגובה של המטפל כלפייך נראית לי לא מקצועית כלל. אוטיזם קשור קודם כל לתקשורת בין אישית ולא כלכך לבעיה בתחום השפתי. לכי למישהו שאת סומכת עליו. תעשי בדיקה רצינית ומקיפה. תגיע לרופא התפתחותי או פסיכולוג התפתחותי טוב ואז תביני טוב יותר את הבעייה. בינתיים להרגע...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילד בן 6 צופה בסרטי ילדים וכל הזמן

כרמל
    13/09/2011

כמעט בכל שאלה אם זה לאכול להתקלח או בקשה שיתלבש
    הוא עונה במשפטים מהסרט שראה
    כמעט ולא עונה לעניין אלה אם יש לו משפטים מהסרטים
    לציין בזמן האחרון הרבה יותר שקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות חברתית של בת 8
    מירי
    10/09/2011

ביתי בת 8 , כיתה ג, היא אינה יודעת למתן את תגובותיה.
    לדוגמא, חברתה לשולחן הכיתה הניחה ספר שנגע בספר של ביתי וביתי התעצבנה עליה וביקשה שתעיף את הספר.
    מאז כיתה א' אני משוחחת איתה ומנסה להציע דרכי התמודדות אחרות , נעימות יותר ומסיבה לה שאם תדבר בעדינות ונעימות תזכה לחברות וליחס חם מהסביבה,
    אבל היא מתקשה ליישם...
    אשמח לתובנות , רעיונות.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות חברתית של בת 8

הוספת תגובה

• התנהגות חברתית של בת 8 - תגובה

סמדר ריינר
    10/09/2011

שלום מירי,
    אולי תוכלי לשתף יותר במהות הבעיה, למי היא מפריעה, האם זה פוגע בה חברתית, איך מגיעים אלייך הדיווחים על הבעיה, האם זה בא לידי ביטוי גם בבית, וקצת על המבנה המשפחתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות חברתית

מירי
    10/09/2011

התגובות שלה פוגעות במעגל החברתי המאוד מצומצם שלה, ,בשעות אחה"צ היא מנסה להתקשר לחברות ולא מצליחה לקבוע .
    היא מספרת לי על המיקרים בכיתה, לפני מס ימים ניסתה להשתלב במשחק של מס ילדים בשעת ההפסקה ואמרו לה שאין מקום והיא הסתובבה לבד כל ההפסקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות חברתית - תגובה

סמדר ריינר
    10/09/2011

שלום מירי,
    עדיין לא ענית לי על כך השאלות שלי, למשל מבנה המשפחה והאם זה בא לידי ביטוי גם בבית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות חברתית

מירי
    10/09/2011

סמדר,
    גם בבית עם אחותה הקטנה אני שמה לב לחוסר מתינות בתגובות.
    אם אחותה שקטנה ממנה בשלוש שנים לא רוצה לשחק משחק היא מגיבה : "אוקי , אז לא משחקים ואני לא חברה שלך."
    בבית היחסים טובים מאוד בין ארבעתינו (בעלי, בנותיי ואני)
    אנו משתפים, מחזקים ומעצימים אחד את השני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות חברתית - תגובה

סמדר ריינר
    11/09/2011

שלום מירי,
    יכול להיות שהתגובות העוצמתיות של בתך קשורות לכך שהיא מאוד נעלבת או מאויימת בסיטואציות מסויימות. לכן העבודה על השינוי ההתנהגותי לא יכולה לבוא ללא עבודה על שינוי התפיסה שלה. למשל כשהיא מגיבה כך לאחותה, חושב לדבר איתה ולהגיד לה שלפי התגובה את מבינה שהיא נעלבה מאחותה. אבל אולי אפשר לחשוב על כך שזה לא אישי, ואחותה לא התכוונה לפגוע בה, אלא פשוט לא בא לה לשחק במשחק הזה באותו רגע. וכך לעבוד איתה על כל מיני סיטאוציות שעולות ולנסות להרגיע את החרדה והעלבון שעולים אצלה על מנת שתוכל אכן להגיב יותר במתינות. אפשר גם להציע לה בכלל לספור עד 5 או עד 10 לפני שהיא מגיבה. זה יאפשר לה לחשוב וקצת להרגע לפני התגובה וכך התגובה תהיה פחות אימפולסיבית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות התנהגות עם בתנו בת ה 4
    דנה
    10/09/2011

שלום,

אנו מעוניינים להתחיל טיפול משפחתי או עזרה אחרת ע"מ לטפל בנו ובבתנו בת ה 4 (אחות נוספת בת שנה ו 8)
    מזה מספר חודשים בתנו מראה קשיים חברתיים עם חברות וותיקות, התקפי זעם, הצקה לאחותה הקטנה, חוסר מילוי הוראות. אנו מוצאים את עצמנו כואסים עליה חלק נכבד מהיום דבר שמאד מצער אותנו.
    הייתי מאד שמח לקבל ממך המלצה על א. מה לעשות וב. על מקום\איש מקצוע באזור מישור החוף\השרון הצפוני\חיפה
    הרבה תודה, דנה.

הוספת תגובה

• בעיות התנהגות עם בתנו בת ה 4 - תגובה

סמדר ריינר
    10/09/2011

שלום דנה,
    אני חושבת שנכון וחשוב שתפנו קבלת עזרה מקצועית. טיפול משפחתי זה רעיון מצויין. כדי לדעת טוב יותר מה להציע לכם לעשות חושב להיבן מה קרה לפני מספר חודשים שגרם להתחלת ההתנהגות הזו. אני מציעה שאת זה תבררו כבר בטיפול שתגיעו אליו. אני לא מכירה באופן אישי מטפלים באיזור, אב אתם יכולים להיכנס לאתר האגודה לטיפול משפחתי, ולבדוק איזה מטפלים מוכרים על ידה יש באיזורכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד בגיל 6
    sara
    09/09/2011

בני בן ה- 6 בכיתה א, ילד חכם, חברותי. בתקופה האחרונה בעיקר בלילה מפחד לישון לבד. אנו גרים בבאר-שבע ועם האזעקות המצב ממש נהייה רע. יש לו פחדים כגון אם יבוא נמר ויטרוף אותנו, מה יקרה אם יגיע טיל לתוך הבית? ויש לו מלא שאלות על גלעד שליט - מי חטף אותו, למה לא מצליחים להחזיר אותו הביתה וכו' הוא ישן איתנו בחדר (ילדתי לפני 3 חודשים בת והוא לא מסכים לישון לבד כשכולנו (אבא, אמא והילדה ביחד והוא לבד)אני מרגיעה אותו, עונה לו על כל השאלות אך אני רואה שיש לו פחד בעיקר כשאני שמה אותו בחדר (שלנו) יחד עם התינוקת אומרת להם לילה טוב ויורדת למטה - הוא ממש בוכה שהוא מפחד להיות לבד. מה עושים

לקביעת תור
    סגירה
    פחד בגיל 6

הוספת תגובה

• פחד בגיל 6 - תגובה

סמדר ריינר
    10/09/2011

שלום שרה,
    את יכולה לפנות לעמודת שאלות נפוצות לשאלה העוסקת בפחדי ילדים. אם זה לא עוזר נא לפנות לטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד שמשמיע קולות
    סמי
    09/09/2011

בני בן 7. מתלוננים שהוא משמיע קולות ולמרות שמבקשים ממנו לחדול,הוא לא מפסיק.לעיתים אפילו זה מחימיר.
    דיברתי עם הרופא ואין לי מושג לאן לפנות. האם זו בעיה פסיכולוגית או נוירולוגית או שהוא צריך טיפול התנהגותי. היש לציין שהילד חברותי וחכם.

לקביעת תור
    סגירה
    ילד שמשמיע קולות

הוספת תגובה

• ילד שמשמיע קולות - תגובה

סמדר ריינר
    10/09/2011

שלום סמי,
    לא ציינת איזה קולות ומה אמר הרופא. ייתכן שמדובר בטיקים קוליים. כדאי לפנות קודם כל לבירור נוירולוגי כדי לשלול את זה. אם נשללה סיבה נוירולוגית, טיפול פסיכולוגי זה מה שנשאר, ואז צריך לפנות לפסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות על מוות
    הגר
    09/09/2011

שלום,
    יש לי שתי בנות, הגדולה בת ארבע וחודש, והקטנה בת שנתיים ועשרה חודשים. לפני מספר ימים הגדולה שאלה על קרובות משפחה-רחוקות שלנו שאלות כלליות: בנות כמה הן (הן בנות 12), לאיזו כיתה הן הולכות, איך קוראים לאבא שלהן, במה אמא שלהן עובדת... העניין הוא שאמא שלהן נפטרה מסרטן כשהן היו קטנות. בתי לא הכירה אותה. ציינתי שאמא שלהן מתה, והיא מיד שאלה: "אז מי עושה להן אמבטיה וצמות" ועוד שאלות שמראות על רגישות רבה. בשלב מסויים היא שאלה "למה היא מתה". לשמחתי אחותה הסיחה אותה בדיוק למשהו אחר והיא הלכה לשחק חפני שהספקתי לענות, והחלטתי להתייעץ כדי שאם הנושא הזה יעלנ בקונטקסט זה או אחר אדע לתת תשובות מותאמות. ברור לי שלא צריך להעמיס אינפורמציה ולענות בהתאם לשאלותיו של הילד.... אני גם מאמינה בלהגיד את האמת, בלי דרמות... אבל החשש שלי הוא שאם אספר שהיא היתה חולה, אחדיר לבנות פחד ממחלות. הרי תמיד כשהן חולות אנחנו מסבירים שזה יעבור ותיכף הן יבריאו.
    מה אתן ממליצות?
    אודה לעזרתכן,
    הגר

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות על מוות

הוספת תגובה

• שאלות על מוות - תגובה

סמדר ריינר
    10/09/2011

שלום הגר,
    את שואלת נכון. לכן כשמסבירים לילדה על המחלה שגרמה למות אותה אם חשוב כמה שיותר להסביר על ההבדל בין זה למחלות רגילות ולהרחיק את הסטואציה ככל הניתן מהשיגרה שהם מכירות. חשוב להסביר שיש לפעמים מחלות קשות מאוד, שהםן שונות מהמחלות הרגילות שהן מכירות ושיש לרוס האנשים מכו צינון ושפעת, בדרך כלל לא חוים בהן בגיל צעיר, אם זה קורה זה לוקח המון זמן וזה לא פתאומי, וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חן חן

הגר
    10/09/2011

תודה רבה על התגובה, אשתמש בכך במידה והשאלות יעלו מנעמה שוב. אני לא אזום שיחה בנושא, כי חשוב לי לענות רק על מה שמטריד אותה ולא להעמיס מעבר לכך.
    שוב תודה,
    הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה, שמחתי לעזור.

סמדר ריינר
    10/09/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בעייתי בגן ששולט בבן שלי
    הדסה
    09/09/2011

מה עושים עם ילד בעייתי בגן ששולט בבן שלי (בן 5 בגן חובה), וזה פשוט מעכב לו את ההתפתחות, מונע ממנו לקשור קשרים עם ילדים אחרים, להתנסות בפעילויות אחרות מלבד משחקי בנייה תואם לגו שיש בגן.
    לבקשתי הגננת תשים לב לזה אבל לא יותר מכך
    ודבר נוסף: מה עושים כשרואים ציור בעייתי של אותו ילד שמתעלק - ציור שמלמד שהילד אגרסיבי ותוקפן, הציור משקף באופן ברור את הבעייתיות בילד ששולט בבן שלי ?

הוספת תגובה

• ילד בעייתי בגן ששולט בבן שלי - תגובה

סמדר ריינר
    10/09/2011

שלום הדסה,
    הילד "הבעייתי" בגן כפי שאת מכנה אותו, הוא עאל הביעה שלך והוא לא בתחום אחריותך. זו גם לא שאלה פסיכולוגית, אלא שאלה אדמנטרטיבית ארגונית - מי פונים. בגן יש גננת וגם פסיכולוגית ואני מניחה שאת אמורה לפנות אליהן, וכך גם עשית, לפחות לגבי הגננת.
    הבעיה שלך היא הילד שלך.אם אותו ילד בגן "נדבק" דווקא לילד שלך יותר מילדים אחרים, השאלה שאת אמורה לשאול היא מה אני עושה עם הילד שלי כדי שזה לא יקרה ולא מה אני עושה עם הילד האחר.
    האם הילד שלי, חלש מדי? תלותי מדי? חסר ביטחון? לא אסרטיבי מספיק כך שזה קורה בעיקר לו? אם כן מה אני עושה כדי לחזק אותו? אלה צריכות להיות השאלות שלך. ילידם דומיננטיים ובעייתים יהיו בכל מקום, אל כל פעם את יכולה לנטרל אותם או לטפל בהם וזה גם לא עניינך. את יכולה לטפל בילד שלך שלא יסבול מהם. אני ממליצה לך לפנות לפסיכולוגית הגן ולהתייעץ איתה לגבי הבן שלך, כדי לברר מה צריך לחזק אצלו ואיך עושים את זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת שלוש לא רוצה להתחלק
    inna
    08/09/2011

שלום רב,
    ילדה שלי בת שלוש לא רוצה להחתלק בחפצים שלה וגם בחפצים של אחרים שהיא משחקת בהם. איך אני צריכה להגיב ו מה לעשות. תודה

הוספת תגובה

• ילדה בת שלוש לא רוצה להתחלק - תגובה

סמדר ריינר
    10/09/2011

שלום לך,
    זה מאוד טבעי שהילדה שלך לא רוצה לחלוק עם ילדים, וזה אופייני לגיל. רוב החברים שלה הם גם כאלה. אם יש לה חברים, היא משחקת בגן ואחה"צ אם ילדים והכל בסדר (האם אתם מזמינים אליה ילידם אחה"צ או מתאמים עם אימהות אחרות מפגשים? אם לא אז חשוב לעשות זאת) אז פשוט לא כדאי להתערב. זה ישתנה עם הזמן. אפשר בעדינות, ולא ליד ילדים אחרים, להעביר לה את המסר שכדאי לחלוק, כמו שהיא אוהבת שחולקים איתה, אבל להגיד את זה פעם אחת ולא להגזים או ללחוץ אליה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שלוש לא מעוניינת בחברה
    שרון
    08/09/2011

שלום, בתי בת שלוש ורבע, בת בכורה וילדה שופעת חיים, נבונה מאוד, סקרנית ואוהבת לשחק. עם זאת עד כה לא גילתה עניין ממשי במשחק עם בני גילה, וגם לדברי המטפלות בגן היא מעדיפה בד"כ את חברתן על פני משחק עם הילדים. אני מניחה שחלק מזה נובע מעובדת היותה בת בכורה שהיתה גם בת יחידה עד לאחרונה, ולכך שכל המשפחה (אנחנו, סבים משני הצדדים, דודים, חברות שלי וכו') תמיד הרעפנו עליה הרבה מאוד תשומת לב וזמן. עם זאת חשוב לי להדגיש שאני וב זוגי אנשים חברותיים מאוד ונמצאים הרבה בסיטואציות חברתיות רחבות (ארוחות, פיקניקים, מסיבות) עם חברים או המשפחה המורחבת, ולבתי מזדמן להימצא הרבה בחברת ילדים אחרים. בנוסף בחודשים האחרונים אנחנו מנסים להפגיש אותה באופן יזום עם ילדים מהגן, ואז בד"כ הבילוי מוצלח אך לא נראה שיש לה רצון ממשי ליזום מפגשים כאלה בעצמה.

ההתלבטות שלי היא כזאת: ראשית, עד כמה מדובר בנטיית אופי שלה, באיזה מידה זה שלב בהתפתחות ועד כמה - אם בכלל - רצוי שנתערב כדי לסייע לה ביצירת קשרים חברתיים (ואיך כדאי לעשות את זה). אני מאמינה שלגיטימי לחלוטין אם באופייה היא לא תהיה שוחרת חברה באופן מיוחד, אך חשוב לי לעזור לה במידה והיא זקוקה לחיזוק.

מה אתן אומרות?

לקביעת תור
    סגירה
    בת שלוש לא מעוניינת בחברה

הוספת תגובה

• בת שלוש לא מעוניינת בחברה - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    09/09/2011

שרון שלום,
    קשרים חברתיים הם חלק מההתפתחות של כל ילד. גם אתם כאנשים מבוגרים חברותיים, מבינים כמה קשרים בינאישיים הם מהנים, נעימים ומתגמלים. חשוב מאוד שתמשיכו כפי שאתם עושים, להמשיך ולחשוף את בתכם להזדמנויות חברתיות מהנות עם בני גילה, למשל על-ידי בילוי עם חברים שיש להם ילדים בגילאים דומים, הזמנת ילדים מהגן והתארחות אצלם וכדומה. ייתכן שהיא זקוקה לעזרתך בתחילת המפגש, או גם תוך-כדי, ויש להמשיך להציע לה את זה. שמתי לב בדברים שכתבת, שאת משתדלת מאוד להיות לא שיפוטית וביקורתית כלפי הילדה, וזה נהדר - לא רק בהיבט החברתי אלא בכלל.
    מומלץ לשוחח גם עם הצוות החינוכי בגן, כדי שיסייעו לה להתחבר עם בני גילה.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחוף!!! שינוי קיצוני בהתנהגות
    shirel
    08/09/2011

הי שמי שיראל אני בת 25 אם לפעוט בן 14 חודשים.
    בני החל ללכת לגן מ1 לספטמבר ומאז הוא לגמרי השתנה הוא לא מפסיק לבכות לא עוזב אותי לרגע לא מוכן לאכול לא רוצה להתקלח שזה הכי מוזר לי כי הוא לפני הגן נורא אהב להתקלח
    לא מוכן לישון לבד ואפילו לא במיטה איתי ועם אביו ,אלא רק אצלי בידיים!!!
    הוא החל להיות אלים כל היום הוא מרביץ לי ואומר לי פויה!!
    מה אני יכולה לעשות?? צורחח בהיסטריה כל היום לא מוכן לישון וכל הדברים שאהב ושהרגיעו אותו לפני הגן כבר לא טובים ועובדים עבורו... מה אני יכולה לעשות כדי שיבין שאני הולכת לעבודה וחוזרת?
    כדי שיהיה יותר רגוע?

הוספת תגובה

• שינוי קיצוני בהתנהגות בתגובה לגן

ד''ר שירי שדה שרביט
    09/09/2011

שיראל שלום,
    ההתנהגות של הבן שלך היא חלק מההסתגלות הטבעית לגן. לכל הילדים מאוד קשה, והם מבטאים את הקושי בעיקר בבית - המקום חדש, הוא נפרד מההורים לזמן רב, יש הרבה חוקים, ילדים, צוות חדשים שהוא צריך להבין. בקיצור, עבורו המעבר לגן הוא מאוד קשה.
    בזמן הקרוב, הוא זקוק לכך שאחרי הצהריים תבלו איתו ותפנקו אותו, תוך כדי שמירה על הגבולות. אפשר לשבת לידו עד שהוא נרדם, ללטף אותו ולהרגיע אותו, יותר מכפי שאתם עושים בדרך כלל. תשתפי גם את הגננת בקשיים שיש בבית, חשוב שהיא תדע שקשה לו.
    מרבית הילדים מסתגלים תוך מספר שבועות לגן, ואין סיבה שבנך לא יחזור לשגרה גם.
    בהצלחה!
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילגתן עלי אז מעלה שוב, תודה
    עמית
    08/09/2011

בוקר טוב
    יש לי שתי שאלות
    1. בני בן שלוש וחצי, מתעקש בבוקר על בגד מסוים שהוא רוצה ללבוש, גם אם הוא מלוכלך או רטוב, הגישה שלי אומרת שזה בחירה שלו ואין לי בעיה שייקח אחריות וילבש מה שהוא רוצה גם אם זה אומר ללכת רטוב או מלוכלך לגן, לעומת זאת בעלי חושב שהוא לא צריך לקבל את הבגד שהוא רוצה, אני תוהה מה נכון יותר כי אני מרגישה שההחלטה שלי מתקבלת מהסבל שחוויתי בתור ילדה שלא הרשו לי ללבוש מה שאני רוצה..

2. בני יוצר קשר עם אנשים בקלות, לעיתים כשאנחנו בתור לאנשהוא או במרפאה וכולי הוא יכול מהר מאוד להסיר את הגבולות החיצוניים עם האנשים שמולינו ולשחק איתם באופן פיזי, להתקרב אילהם מאוד ולהרגיש מאוד בנוח, אני לא מרגישה עם זה בנוח כי תמיד אני חושבת האם זה נוח לאנשים האלה, ואז אני מלמדת אותו שיש גבול בין אנשים שצריך לשמור עליו, ואתמול אחד המבוגרים העיר לי שאולי זה מוקדם מידי ללמד כזה ערך, ושהוא עדיין ילד ואולי כדאי שהוא ילמד את זה בעצמו, אז תהיתי מה כדאי.

הוספת תגובה

• עניתי לשאלתך, ראי בהמשך

ד''ר שירי שדה שרביט
    08/09/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה